Search This Blog

Movie List: August 2019





Serije su mi definitivno obeležile prethodni mesec. Big-ovala sam dosta njih bavila pogled na neke epizode nekoliko njih tako da ni ne čudi što nemam mnogo filmova. Međutim mislim da je ova lista obeležena pozitivom jer svih 5 mogu da preporučim i svih pet su jako pozitivni i dobri filmovi. Pozdrav dragi ljudi. What's up? Danas za vas imam filmsku listu. Pet stvari koje sam gledala u avgustu i moje utiske o njima.


Da više ne dužim,
Let's go😉







  •  Anastasia (1997)

Anastasia kćerka cara Nikolaja uspeva da sa svojom bakom pobegne iz palate u noći kada joj je porodica ubijena. Ona međutim pada ispred voza pre nego što uspe da uđe u isti. Godine prolaze i u Rusiji kruže tračevi da je najmlađa kćerka cara još uvek živa, a njena baka planira veliku nagradu za onog ko je nađe. U međuvremenu Anastasija odrasta pod imenom Anja u sirotištu nadomak Petersburga. Ona pamti samo deliće života ali ne svoj identitet. Sasvim slučajno pridružiće se Dimitriju, dečaku koji joj je pomogao da pobegne i njegovom partneru na putu za Pariz (nesvesna da je to on) kako bi pokušala da nađe osobu koj joj je dala lančić koji ima od malena.

Ja sam gledala "originalnu" Anastasiju. Onu sa Ingrid Brgman. I tu Anastaisju sam jako volela. Ovu sam obožavala. Imala sam dosta predrasuda jer nije Dizni film, međutim to je bila glupa predrasuda. Divan animirani film, mislim da sam "umrla" gledajući Pariz iz '20ih čak je i moda za animirani film divna. Priča je jako lepo osmišljena atmosfera je baš iz onog vremena i generalno ja sam volela priče o Romanovima pa mi je to napravilo film dodatno interesantnim. A Anastasia i Dimitri su mi postali verovatno jedan od dražih animiranih parova. Pesma "Once Upon a December" je magična. Cela atmosfera filma je ništa drugo do savršena.

Uloge:  Meg Ryan, John Cusack, Christopher Lloyd, Kelsey Grammer
Režija:  Don Bluth, Gary Goldman 
Rotten Tomatoes: 85% (7,12/10)
IMDb: 7,1/10
Ocena: ★★★/5






  • The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005)

Nakon bombardovanja grada tokom drugog svetskog rata majka šalje svoje četvoro dece u kuću profesora na selu kako bi ih zaštituka. Najmlađa devojčica Lusi, jednog dana otkriva ormar koji je vodi u drugi svet gde upoznaje Fauna. Međutim po povratku kući niko joj ne veruje. Nakon što dožive nezgodu sa prozorom svo četvoro beže u taj ormar i nađu se u zemlji koja se zove Narinia gde zla ledena kraljica vlada. A njih četvoro su deo proročanstva koje će osloboditi zemlju.

Bazira se na knjizi(serijalu) CS Luisa međutim ja do skoro nisam znala za postojanje ove trilogije. Ako tražite film da se opustite i uživate ovo je taj film. Onaj stari tip avanturističkih filmova koji će te voleti bez obzira koliko godina da imate. Magičan je i jedva čekam da gledam drugi deo. Priča, magični elementi i ceo svet koji je kreiran je prelep. Obožavam ovaj tip fantazije i uživala sam u svakom segmentu filma. Od srca vam preporučujem da ga pogledate. Prelep film!

Uloge:  Tilda Swinton, Georgie Henley, William Moseley, Skandar Keynes
Režija:  Andrew Adamson
Rotten Tomatoes: 76% (6,95/10)
IMDb: 6,9/10
Ocena: ★★★/5






  • Mamma Mia! Here We Go Again (2018)

Dešavanja filma počinju pet godina nakon prvog dela kada Sofi (Amanda Sajfred) otvara hotel "Bella Dona" i time ostvaruje san koji je njena majka Dona (Meril Strip) dugo sanjala. Sofi se sa Semom (Pirs Brosnan) udovcem svoje majke i jednim od potencijalnih očeva nosi sa gubitkom Done koja je umrla godinu dana pre gogađaja u ovom filmu. Istovremeno film nas vodi u 1979. godinu kada Dona (Lili Džejms), učenik generacije na Oksfordu počinje svoje putovanje po svetu. Prvo u Parizu upoznaje Herija (Hju Skiner) britanskog bankara, potom nakon što zakasni na brod mladog moreplovca iz Švedske Bila (Josh Dylan ) a po dolasku u Grčku zaljubljuje se u Sema (Jeremy Irvine), irskog arhitektu.

Obožavala sam prvi deo ovog filma i bila sam sigurna da ništa ne može da ga nadmaši. Međutim drugi deo mi je bio daleko superiorniji čak i od prvog. Lli Džejms kao mlada Dona je bila hajlajt filma. Cela Donina priča o dolasku na ostrvo je bila fantastična. Mlad kasting je jako lepo preneo ono što je prethodilo prvom delu. Pesme su bile još bolje a koreografije superiornije. Uz to dobar humor (Džuli Valters me je dovela do suza koliko je smešna). Mladi Bil mi je bio definitivno miljenik pored Lili. Prvo sam mislila da mi se neće dopasti (zašto drugi glumac pored 3 Stelanova sina koja su mogla da igraju) međutim šarm i harizma su doprineli i izgleda kao Sasgord da budem iskrena. Dopunjena diskografija pesmama kao što su "loving me loving you" i "Fernando" što mi se takođe dopalo. Svidele su mi se i scene iz sadašnjosti i Sofi koja se bori sa gubitkom majke. Plus Šer je došla da ukrade šou što je i uspela. Sve preporuke odličan film!

Uloge:   Lily James, Amanda Seyfried, Meryl Streep, Cher
Režija:  Ol Parker
Rotten Tomatoes: 80% (6,28/10)
IMDb: 6,7/10
Ocena: ★★★★☆/5







  • Aladdin (2019)

Mali ulični lopov dobrog srca Aladin (Mena Massoud) sasvim slučajno na ulici upoznaje princezu Jasmin (Naomi Scott) nesvestan njenog identiteta. Sve to gleda čarobnjak i savetnik sultana Džafar (Marwan Kenzari) koji smešta Aladinu pa je on primoran da uđe u pećinu i pronađe čarobnu lampu. Aladin oslobađa duha (Vil Smit) i ima tri želje. A sve što on želi je -princeza.

Moram da budem iskrena sa vama- Aladin je defnitnivno zabavan ali ni polovično dobar kao original. Pre svega pohvale: Izbor Aladina - Mena Masou je rođen za ovu ulogu, toliko lepo prenoi Aladina ima harizme u malom prstu koliko neki nemaju u celom telu i njegova energija se sjano uklapa u ovaj lik; 2. Nova verzija Arabian Nights  je daleko superiornija u odnosu na prvu i originalnu; 3. Nova "Speachless" nova pesma princeze Jasmin je fantastična i jaka i moćna plus Naomi Skot ima najpribližniji glas originalu. 3. Kinematografija koja je fantastična. E sad zamerke glavna i sonovna je Vil Smit. Imam love-hate odnos sa tim kao je preneo lik ali generalno nisam zadovoljna. Jednostavno previše karikiranja i nekako mi to nije leglo. Drugi i ogroman razlog je Džafar. Džafar je po mom mišljenju najjeziviji negativac u Dizni filmovima. Ovaj ne da nije jeziv nego je naprotiv jako zgodan! Dakle sve kad se uzme u obzir originalu ne može da priđe ali može da vam ubije dva sata.


Uloge:  Will Smith, Mena Massoud, Naomi Scott, Marwan Kenzari
Režija:  Guy Ritchie 
Rotten Tomatoes: 57% (5,91/10)
IMDb: 7,2/10
Ocena: ★★★☆/5






  • Rocketman (2019)

Životna priča čuvenog umetnika Eltona Džona (Taron Egerton) i njegovom putovanju od dna do visina i nazad praćeno fantastičnim koreografijama i Eltonovim čuvenim hitovima.


Kada sam sela da gledam ovaj film nisam bila svesna da se radi o mjuziklu. Onog momenta kada sam shvatila da slušam Eltonov mjuzikl znala sam da će mi se ovaj film jako dopasti. Taron je neverovatan. Elton Džon lično mu je rekao da ne imitira njega nego da pesme otpeva u svom maniru i svojim glasom uz to kavu harizmu ima i kako je razbio koreografije- neka neko da ugovor za snimanje albuma ovom čoveku odmah! Nema diskusije da je Taron glavna zvezda njegovo pevanje, gluma i prezentacija Džona su fantastični. O Ričardu i njegovoj sjajnoj izvedbi Džona Rida sam pisala-moram da priznam da je bilo malo čudno da gledam Ričarda kao "negativca". Ono što mi se takođe dobalo je što je srž celog fila priajteljstvo Eltona i Brnija. Prijateljstvo koje do danas traje i koje nam je donelo neke od najlepših pesama svih vremena. Ako treba da izdvojim ko je "ukrao šou" to je definitvno Brus Dalas Houard u ulozi Eltonove majke. Fantastičan performans. Uz sve to film prati sjajna muzika i jedna jako inspirativna priča. Obavezno pogledajte.



Uloge:  Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden, Bryce Dallas Howard
Režija:  Dexter Fletcher 
Rotten Tomatoes: 89% (7,64/10)
IMDb: 7,5/10
Ocena: ★★★/5






To je sve za danas. Na komentare ću sa prethdonih ostova odgovoriti sutra nikako ne stižem lepo da se organizujem i za sada mogu da obećam da će sledeći post za sigurno ići u nedelju ali možda uspem da uglavim jedan u četvrtak ili petak (ne obećavam).  Kako vam se dopalo? Sve što vam je na pameti pišite mi dole ili me kontaktirajte na moj email saramilenkovic1994@gmail.com .

Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):
Prethodne filmske liste




Hvala na čitanju,

With love, S.

9 коментара:

  1. Skoro sam gledala Aladina, i film je predobar, zaista mi se svideo i sve preporuke


    https://aandymm.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  2. Odlični su ti filmovi!:)
    Samo sam "Anastasiju" gledala, još kao mala, ubeđena da je Diznijev crtani u pitanju (tek sam pre nekoliko godina shvatila da nije!), takođe i "Narniju", samo prvi deo, isto davno (negde kada se tek pojavio). Skinula sam i novu verziju "Aladina" i "Rocketman" i još sijaset filmova i serija, međutim, nažalost, ne stižem ništa da gledam, pa se nadam da ću uskoro bolje organizovati vreme i vratiti se slobodnim aktivnostima (uključujući i blog). U svakom slučaju, kod tebe znam da mogu naći pouzdane preporuke i HVALA na tome.:*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da da pričitala sam da je Narinija serijal sa dosta knjiga u njemu pogrešno sam se izrazlia ovde. Ja sam danas stigla da pogledam prvi film u mesecu obavezno ću za prvi dan jeseni u ponedeljak gledati "Kad je Hari Sreo Sali" jer je to tradicija koje se ne odričem. Rocektman će se tebi još jednom kažem jako dopasti.
      Hvala puno na čitanju i na komentaru.

      Избриши
  3. E, da, "Letopisi Narnije" nisu trilogija (iako su snimljena, čini mi se, samo tri filma),u pitanju je sedam knjiga i sve ih je poodavno objavila "Laguna" (ganjam taj komplet godinama, nažalost rasprodat je tiraž). Klasik fantastike. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Od ovih filmova sam gledala samo Narniju, mada kao jako mala pa se baš ni ne sjećam svakog detalja i drago mi je da si ubacila taj film u listu i na taj način me podsjetila na njega. Ostale filmove nisam gledala, ali mi djeluju super. Odličan post.💖

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Narinija je divna baš sam uživala gledajući.

      Hvala puno na čitanju i na komentaru :)

      Избриши
  5. Pozdrav prijatelji, moje ime je Šefik Džaferović. Ja sam iz Sarajeva. Ovdje sam da širim dobre vijesti potrebitima. Bila sam depresivna kada me je supruga ostavila zbog drugog muškarca, jer sam tražila da prestanem s radom jer sam imala rak i ja sam pukla. Oduzela mi je jedinu kćer, pa mi je jedina opcija bila da umrem, pokušala sam je nazvati, ali ignorisala me, poslala sam joj tekstualne poruke i odjednom mi je odgovorila i rekla da je više ne zovem ili šaljem, pa ću jednog dana stupiti u kontakt sa moj prijatelj na Facebooku i objasnio sam mu svašta, a rekao mi je i da je imao iste probleme i prije toga, upoznao me s urokom za čaroliju zvanim Doctor osagiede, poslao mi je svoj lični e-mail i kontaktirao sam ga putem [doctorosagiede75@gmail.com] a on mi je brzo odgovorio objasnio sam mu svoje probleme i rekao mi je da se ne brinem da je to učinio za toliko mnogo ljudi koji nikada nisam vjerovao u čaroliju, ali prevario sam se da bih ga pokušao uvjeravao me 24 sata da baci čaroliju i izliječi me od raka i nađi mi bolji posao i odjednom mi je poslao lijekove za svoju bolest, uzeo sam ga samo 2 dana i bio sam slobodan. Sljedećeg dana nisam vjerovao svojim očima, neko je pokucao na moja vrata i nisam tog dana nikoga očekivala, odjednom je to bila moja žena rasplakala sam se i nisam mogla to podnijeti, molila sam se i tražila mi oproštenje, odmah sam dobila poziv od svoje kompanije u kojoj sam radila godinama, a promaknuta sam u mjesto direktora paragonske kompanije u SAD-u, molim vas da mi pomognete zahvaliti doktoru osagiede za obnavljajući sve što sam prije izgubio, molim vas da savjetujem svima kojima je potrebna pomoć da se jave liječniku osagiede putem njegovog osobnog e-maila na [doctorosagiede75@gmail.com] ili whatsapp na +2349014523836 hvala Bogu da blagoslovi one kojima treba vremena da pročitaju ovo svjedočenje i sretno

    ОдговориИзбриши
  6. Moje ime je Marija Josip, dolazim iz hrvatske, ali se sa suprugom selim u Španjolsku, želim podijeliti dobre vijesti o svom životu sa svima i onima kojima je potrebna pomoć u braku / vezi. Patila sam šest godina, suprug me napustio i nastavila sam rađati drugu suprugu samo zato što me njegova obitelj nije voljela, a i zato što mu nisam mogla dati dijete, plakala sam sedam godina jer se suprug razveo od mene. Tražio sam čaroliju da mi je oblak pomogao na mreži Upoznao sam toliko mađioničara, svi su skupili novac ne pomažući mi, ali 3. kolovoza 2020. vidio sam internetsku donaciju dobrog mađioničara po imenu dr. Alaba. Odlučila sam ga kontaktirati kad sam ga kontaktirala, rekao mi je da je moj problem riješen jer sam ga kontaktirao, rekao sam mu sav svoj problem i obećao mi je da će mi pomoći vratiti mog muža. Doktor Alaba me uputio i pokazao mi što da radim pa slijedim sve upute i radim ono što je tražio nakon tri dana rekao mi je da će me suprug nazvati prije nego što spavam tog dana i ispričati se. Jednom kad mi je sve rekao, suprug me nazvao i zamolio da mu se vratim nakon šest godina razvoda. Danas dijelim ovu poruku jer želim da svijet to zna i to je dobar posao, a također sam vrlo sretna što sam trudna, a oni koji trebaju pomoć, probleme na poslu ili promociji danas kontaktirajte dr. Alabu i riješite svoj problem ovdje je e-mail: dralaba3000@gmail.com Ili whatsapp putem telefona: +2349039885856 Obećavam vam da će vaš problem biti riješen

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor