Search This Blog

7 arts of 7th art #11 ❤❤❤Hej vi siroti đavoli, kako ste danas?
Što se mene tiče, ja tražim razlog da ustanem iz kreveta, jer je dan toliko depresivan da me ubija. Danas sam ustala u šest ujutru kako bih na neki način promenila dinamiku svog sumornog dana, međutim nakon nekih sat-dva baka je zaključila da sam hodajući zombie i naterala me da se vratim u krevet uz reči da se “ništa ne birnem” probudiće me u 11, tih jedanaest pretvorilo se u dva popodne, no nema veze.
Volim  da počnem tekst o mom danu i ako tekst nema veze sa tim, danas je (konačno) došao dan kada vam predstavljam 7/8 filmova odgledanih u januaru, dok 8. ostaje za nedelju kao posebna kritika. Moram da kažem da je ovo bio ok mesec, 5/7 filmova su jako dobri i kvalitetni filmovi dok i poslednja dva prolaze, tkaođe komedija dominira ovog meseca. Trudila sam se da se bazuiram na kritičkom stavu i ako je generalno ovo većinom samo moje viđenje filmova.
P.s uvodni deo je napisan još u petak i ovom prilikom se izvinjavam što kasnim

7. Vacation (2015)
Rotten tomatoes: 27% (4,1/10)
IMDB: 6,2/10
Uloge: Ed Helms, Christina Applegate, Chris Hemsworth
Režija: John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein

Rasti Grisvold vodi poprodicu na putovanje u “Veli svet” kako bi začinio stvari sa ženom, i izgradio odnose sa sinovima.

“I just wanted to sing Seal with my family like normal people.”


Ovo je jedan od filmova koje će te mrzeti što volite. Znate one glupe komedije gde apsolutno nema ništa smisla, i sve fore su “izlizane” ali vama je ipak neverovatno smešno? E to je upravo ovaj film. Sve ste to već mnogo puta čuli, gledali, ali vas to neće sprečiti da se smejete konstantno. 


Vacation je nastavak kultnog  filma (koji ja nikada gledala nisam) iz 1983. godine-  National Lampoon's Vacation. Priča prati sina Klarka Grilvolda, Rastija koji sada želi da povede svoju porodicu u Veli svet, gde je i njega otac vodio. Kao pilot male kompanije Rasti, videvši da ni žena ni sinovi nisu zadovoljni životom odlučuje da je vreme da odu na zasluženi odmor. 


Ed Helms igra Rastija, ukoliko ste gledali The Hangover serijal znate da je upitanju sjajn komičar. On je ono što lik zahteva-šmokljan, smotan ali dobar u duši. On je onaj tip naivne dobrice koja misli da sve može da ispravi na neki drugi način, vrlo često se čini glup, ali Ed mu donosi jaku humorističnu notu pa je neizbežno da se smejete.


Njegovu ženu igra Christina Applegate, ok je ona nešto nisam zapamtila njen perfomans i sam lik ne bi imao nikakv pečat da nije scene sa njenog bivšeg fakulteta. 


U ostalim ulogama možete videti i Lesllie Mann u ulozi Rastijeve sestre i Krisa Hemsvorta kao Rastijevog zeta. Jedna stvar u vezi njega, svi znaju koliko ja volim njega kao Tora, i da je on lep kao lutka i sav taj džez, međutim gluma mu je jako slaba, akcenat kao da nije ni pokušao da promeni- ništa, on je lep i to je dovoljno. Beverly D'Angelo i Chevy Chase, repriziraju svoje uloge Elen i Klarka.


Ovaj film nema pravu priču za pričanje. Ne, ovo je splet smešnih okolnosti potkopčanih već bajatim forma pout toga da mali monstrum maltertira starijeg brata, što je smešno 30 sekundi ali nakon toga više nije zanimljivo. 


Da zaključim priču, ovaj film nije remek delo savremene umetnosti. Ovaj film ima tendenciju da vas nasmeje što će, hteli ili ne i uraditi. Ovo je onaj tip filma uz koji “pustite mozak na otavu” i smejte se.


6. The Duchess (2008)
Rotten tomatoes: 61% (6,3/10)
IMDB: 6,9/10
Uloge: Keira Knightley, Ralph Fiennes, Dominic Cooper, Hayley Atwell
Režija: Saul Dibb

Hronološki život, aristokratkinje 18. veka Džordžiane, vojvotkinje od Devonšira i otrkrivanje njenog politkičkog i ljubavnog života.

“Of all the women in England, you had to throw yourself on her. I have never objected to any of your affairs. I have accepted whatever arrangement you have proposed. But this... I have one single thing of my own. Why couldn't you let me keep Elizabeth for myself? What kind of man are you? She is my sole comfort in our marriage. You have robbed me of my only friend. What is wrong with me?”


Mnogo sam očekivala od ovog filma, verovatno ga je to dovelo na ovu poziciju. Čućete mnogo o Keira Knightley, ali nikada ne treba sumnjati da je ona sjajan glumac- jer jeste. Baš zato što ovaj film u glavnim ulogama ima Keiru i Ralfa Fainsa očekivala sam da ću ga obožavati. No jedno su očekivanja, a drugo realnost.
Film prati život vojvotkinje Džeordžiane od Devonšira žene koja je kako se tada radilo po ugovorenom braku postala vojvotkinja ali nije molga vojvodi sina da da. 


Film prati jedan brak u kome su tri osobe, svako od njih je povezan sa svakim i za svakog je taj brak delimična patnja. To je priča o uništenim životima koji zacele nekon nekog vremna i ljudima koji se adaptiraju situacijama bili srećni ili ne.


Keira Najtli  igra Gregorijanu. Ona se moćno uvlači u lik žene koja pokušava da predstavi javnosti život kakav javnost vidi u  kraljevskim porodicama. Keirin performans je zero i ni u jednom trenutku ne istupa od savršeno korektnog. Ona daje telo ženi koja je zatvorena u zlatnom kavezu, i na njenom licu odlično se oslikava spektar emocija od sreće, zadovljstva do tuge i bola. Džordžijana nije svetica, ali svakako nije neko ko je zalsužio patnju. Njena svrha bitisanja kao Vojvotkinje je da ostavi naslednika i sve dok Vojvoda to ne dobije njena vrednost ne postoji, opet ona je samo čovek, a kada je čovek nasilnički uzet on ne može da se oseća ponosnim na sebe ma šta uradio. Ona razvija osećaj slobode koju želi na neki način kontrirajući Vojvodi-ako možeš ti mogu i ja.


Ralf Fains igra Vilijama, Vojvodu od Devonšira. Ne postoje reči kojima mogu da iskažem posvećenost glume kojom ovaj glumac prilazi u svakoj ulozi u kojoj sam ga gledala, i ova nije izuzetak. Njegova vanvremenska pasivna agresija drži lik 18-ovekovnog vojvode tako moćno i jako da će te zaboraviti ko ga zapravo igra dok ga obožavate i prezirete u isto vreme. Vojvoda je ono što se od čoveka tog vremena očekivalo, on drži do dužnosti i daje sebi daleko veću slobodu, no i ako kada gledate nećete moći da ga ne opsujete on je samo tipičan primer “zatucanog” čoveka, kakvi su u to vreme ljudi i bili. Njegov lik voli obe žene i ako deluje da on zapravo voli samo Elizabet, on nikada ne pušta Džordžianu i deo njega je uvek voli, jako kompleksan lik i nema diskusije Fains je odradio sjajn posao.


Hejli Atvel daje zavodljiv performans. Priznajem, daleko joj bolje leži luckasta Pegi, ali i ovim performansom ona uspeva da nam donese ulogu. Elizabet je treći lik, lik koj je konekcija i razdor bračnog para. Ona nije samo Vojvodina ljubavnica, već indirektno i Džordžijanina. Ona je ta jedna stvar koju je Džordžijana mogla da ima samo za sebe. Elizabet je diferencijalna paralela u odnosu na Džordžijanu, ona je neko ko se bori da preživi, ona opstaje pa makar to bilo po cenu izdaje one koja ju je nahranila.Hemija između Keire i Ralph-a je fantastična, njih dvoje savršeno drže hladan odnos šaljući sitne interekcije jedno drugom. Sa druge strane još bolju hemiju imaju Keira i Hejli čiji odnos je potkopčan daleko moćnijim strastima od onih koje postoje u drugim situacijama u ovom filmu. Keririn lik kao i lik Dominika Kupera, Čarls imaju romantičnu i finu interakciju, deluju zaljubljeno ali to nije ni blizu onog što je između Keire i Hejli.
Film je pristojna kostimirana drama. Međutim, on zaista ima previse nepotrebnih scena i traje predugo. Postoji određeni osećaj kod mene kada gledam film što me često odbije, a to je osećaj kao da je maglovit dan- samo želim da prođe, sivilo mi je i depresivno, spava mi se. Taj osećaj ja imam gledajući ovaj film, prosto naiđe scena koja mi drži pažnju ali vrlo brzo mi dosadi i želim da prođe.  Moja preporuka za ovaj film je- ako vas privlači, nije za svakog da ne volim taj period bio bi mi kompletno dosadan tako da ako volite dinamične radnje, onda ovo treba da preskočite, u suprotnom ok je.


5. The DUFF (2015)
Rotten tomatoes: 71% (6,1/10)
IMDB: 6,6/10
Uloge: Mae Whitman, Bella Thorne, Robbie Amell
Režija: Ari Sandel

Maturantkinja podstiče svoju revoluciju u društvenoj hijerarhiji kada otkrije da je obeležena kao DUFF (dežurna, ružna, debela drugarica) od strane svojih daleko lepših vršnjaka.

“In the end, it isn't about popularity or even getting the guy. It's about understanding that no matter what label is thrown your way, only you can define yourself.”


Ako razmišljate o tome kako bi izgledao skup filmskih najvećih teen kišea, centriranih na 21. vek i moderne tinejdžere, i ako u svojoj glavi imate film zbog kojeg bi ste prevrtali očima, onda moram da vam kažem dve stvari: Prva je –ovo je baš takav film i druga je-obožavaćete ga.
The Duff je moderni tinejdžerski film koji (kao i svaki takav) govori i devojci koju niko ne primećuje, ali onda  se pojavi bolesno zgodan momak kome ona (naravno) treba jer je (naravno) ona štreber i mozak, i on reši da je transformiše u labuda. 


Dakle imamo kliše priču, sa svim mogućim kliše elemntima (neprimetna devojka, zgodan momak, plastično zgodna devojka koja iz nekog razloga ne podnosi glavnu junakinju, glavna junakinja je štreber koji je aktivan svuda, njen blam se proširi celom školom, onda se razočara u momka koji joj se sviđa….) međtuim ovaj film je odlično upakovan i zapravo ne smeta toliko jer priča ima tok i uz šarmantne glumce dobija dubinu.


Mae Whitman glumi Biancu Piper, devojku koja je harizmatična, pametna ali naspram svojih drugarica neprimetna. Devojke je gledaju kao prijatelja, momci je ne primećuju. Ona je zaljubljena u Tobija Takera kome nikako ne sme da priđe. Mae je jako lepo iznela ovu ulogu, gledljiva je i komična. Za nju neprijatnost ne postoji, ona drži verno lik čak i kada su scene takve da bi i najvećem profesionalcu bilo neprijatno. Ono što je ujedno vrlina i mana nje je što u realnom životu takava persona nebi mogla da ostane po strain, bez obzira što nije neka lepotica, harizmatična je i prosto i pored najlepših glumica kraj nje drži pažnju. Njeni dijalozi su sigurni i jaki sa čestim nedostatkom emotivnosti u glasu i ekspresijama lica.


Robi Amel je  Ves, Biancin prvi komšija i momak koji je suoči sa njenom “titulom” u školi. On je momak sa ožiljcima na srcu koji ih vešto krije iza savršeno izvajanog tela i popularnosti. Sa 26, Robi više liči na mladog profesora no to ga ne sprečava da iznese pobednički performans u ovom filmu. On je sve ono što se zahteva od njegove uloge-bolesno zgodan mladić koji ispod mišiča krije dobrog momka. Komičan je kaada to najmanje očekuješ, samouvereno drži ulogu, naprosto uspeva da vas fascinira.Tu je i Bela Torne koja glumi Medison, i zaista nemam mnogo da kažem o njoj, naprosto je dosadna i ne gledljiva. Ton glasa joj je kao da je smorena ceo film, i ako je jako lepa i ima je dosta u filmu vrlo lako je zaboravljiva.Konekcija koju su Robi i Me imali je fantastična, kako film teče ne očekuješ da ćeš videti išta od njih dvoje ali način na koji oni komuniciraju nateraće te da najvijaš za njih iz sve snage jer eto toliko su simpatični.Dugo je trebalo mojoj srednjoj sestri da me ubedi da sedem i pogledam ovo, naprosto delovalo je kao kliše koji mi je već dosadio. Međutim i ako ovo jeste kliše, ovo je sjajan film, ovo je film u kojem se svako da prepoznati jer svi smo prošli kroz tu džunglu zvanu srednja škola. Ovo je film kojem ne treba sudiiti. Budimo realni nećete gledati neku ozbiljnu dramu, ali svakako je odlična razonoda. 4. Noah (2014)
Rotten tomatoes: 76% (6,7/10)
IMDB: 5,8/10
Uloge: Russell Crowe, Jennifer Connelly, Anthony Hopkins
Režija: Darren Aronofsky

Čovek izabran od stane kreatora sveta za misiju pre velikog potpa koji će očistiti svet.

“Fire consumes all. Water cleanses. It separates the foul from the pure. The wicked from the innocent. And that which sinks from that which rises. He destroys all, but only to start again.”


Kada je ovaj film izašao ljudi su bili podeljeni na dve strane, prva strana delila se na one koji smatraju da je ova priča o potopu apsolutna glupost i da nema veze sa onim što je ispirčano, i drugi koji su je videli kao istorijski spektakl 21. veka. Ono što sam ja videla ja jedan pristojan film koji je na momente umeo da me stavi u poziciju da se zapitam da li je Daren Aronofki zapravo pri zdravoj pameti. Za sve vas koji ne znate priču o potopu da skratim -priča je o Noi, čiji je predak bio Adam i koji je izabran od strane Boga kao jednini čovek koji treba da preživi poptop,  koji Bog šalje  kako bi očistio svet od ljudi. Bog je Noi poslao znak kakvu arku treba da sagradi i spasi svoju porodicu i životinje. Dakle, priča je jako interesantna i progulajete po ntu za malo više o njoj. Priča koju ovaj film priča uvodi pak elemente fantazije poptu svetlosti koja je pretvorena u ogromna čudovišta jer su pomagali Adamu i Evi i koji štite svet od zla. 


Razel Krou igra Nou, iskusni glumac kojeg često upoređuju sa Čarltonom Hestonom, nije uradio ništa loše što nas ne časti još jednim fantastičnim  performansom. Razel je rođen da igra likove starog veka. Impresioniraće vas svojom čvrstinom koja često izaove nežnog muškarca koji peva devojčici, a koji se vremnom pretvara u čoveka koji gubi razum i pada u depresiju mireći se sa sudbinom. On ne razočarava ni u jendom trenutku, i nosi lik kao da je srastao sa njim.


Dženifer Korneli igra Nameh, Noinu ženu. Razel i Dženifer su ljudi koji su obeležili deo filmske umetnosti ulogama u filmu Blistav um, e sad on je idalje (manje više) ono što je nekada bio, ali ona…ona je samo lepa. Talenat žene koju sam gledala u Rekvajemu za snove i Blistavom umu nije talenat žene koju sam ovde gledala. Ona je zaboravljiva i  njen lik je tu kao potpora da nisu izostavili Noinu ženu. 


Entoni Hopkins… a šta pisati o legendarnom glumcu. Moćno samouvereno i iako nema mnogo prostora u filmu jako dobro i pamtljivo. Priznajem nije ono što bi se očekivalo od Hanibala Lektora  (ma ni blizu) ali da ono što mu je napisano odigrao- je sjajno.


Ostatak čine Rej Vinston kao Tubal-cain, Noin neprijatelj (glavni negativac) i on zalužuje sav respect za fino odrađen posao. Ema Votson koja igra Alju, Semovu ženu. Ne znam šta da kažem o njoj, ok je ništa spktakulatrno. Moje generalno mišljenje je da ona samo Herminou zna da glumi sve ostalo mi je nešto neubedljivo. Onaj ko je vredan velikog divljenja je Logan Leman koji igra Hama, Noinog srednje sina. Njegov lik prolazi kroz najveću bitku on je taj koji će da ostane sam dok njegov brat ima ženu. On je rastrzan između mržnje i poštovanja prema ocu i njegov lik je drugi lik (pored samog Noe) koji prelazi najveći emocionalni put. Logan je toliko moćno odigrao da se svaki segment njegovog performansa osetio-mržnja, bol, odanost, poštovanje…sve. 


Noa je istorijski spektakl koji postavlja granice baratanja sa efektima. Veoma mračni, divlji, i prekomeren u svojim dodacima Aronofksi je postanak predstavio kao biblijksu priču za godine koje tek prestoje. On vodi računa o detaljima efekata filma ali često zaboravlja važne segmente koji potom ostaju nedorečeni ili nedovršeni, poput toga da se svi menjaju fizički samo Dženifer Korneli ostaje ista. Razel Krou od početka do kraja filma prelazi veliku transformaciju, momcima rastu brkovi… ne Korneli od početka do kraja ista (čak se čini da je i odeća na njoj ista). Film raste sa smislom za čuda koje vuče inspiraciju od savremene biblijske veličine i prepoznatljivosti, beleži prepoznatljivost da je postojao svet u kome se činilo da su božanske i ljudske stvari integrisane. 


Ono što je mene oduševilo je što Aronofki Boga oslovljava sa “Tvorac”. Mnogo puta kada gledate filmove sa bibiljskom tematikom, čujete kako Boga oslovljavaju sa “Bog” ali ono što je pravilno je “Tvorac” jer je daleko logičnije za to vreme
Postoji određena adolescentska iskra iza Noe no ona je daleko od toga da bude prepreka ili zamka, već postaje centralna vrlina ovog filma. 


Ono što je velika mana je kostimografija, jer ne znam u kom dobu će te dobiti osećaj da ste, ali definitivno ne u bibilijkoj priči, ljudi moji Razel Krou je u farmericama. U farmericama u vreme kada su pantalone bila misaona imenica, rekoh već specijalni efekti umeju da preteraju a likovi poput Kornelinog ostanu zapostalvjni. Ono što je sjajno je što ovaj film ipspravlja jednu od najvećih biblijskih grešaka, prema legendama Sem je imao puno sinova ni jendu kćer. Ovde Semi ma kćerke, dve jer ako pogledaš logiku, na koji način bi svet danas opstao da nije bilo žena, ovaj film ispravlja jednu od najvećih grešaka i za to Darenu svaka cast. 


Ono što ja u ovom zaključku mogu da kažem je da je Noa nije remek delo u pogledu istorijskih priča, ali daleko od toga  da je propast. Ovo je jedan film sa odličnom fotografijom i sjajnom glumom od strane Razela i Logana koji je svakome ko voli istorijate, mitove ili legende veliki užitak za gledanje, pa sad ako ste jedni od tih uživajte u ovom filmu.3. The Wizard of Oz (1939)
Rotten tomatoes: 99% (9,4/10)
IMDB: 8,1/10
Uloge: Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger 
Režija: Victor Fleming

Doroti Geil se nakon čudne oluje nađe u magičnoj zemlji u kojoj pokušava da pronađe Čarobnjaka koji će da joj pomogne da se vrati kući.

“Why, anybody can have a brain. That's a very mediocre commodity. Every pusillanimous creature that crawls on the Earth or slinks through slimy seas has a brain. Back where I come from, we have universities, seats of great learning, where men go to become great thinkers. And when they come out, they think deep thoughts and with no more brains than you have. But they have one thing you haven't got: a diploma.”


Ovaj film važi za najgledaniji film ikada. Sada zvanično i ja sam među tim ljudima. Nikad mi nije prijatno da pišem krtiku za nešto što je toliko odolelo vremenu, zato to neću da radim ni sada. Kako kritikovati nešto što je toliko odolelo vremnu, snimljen je pre 77 godina i ostavio veliki pečat na film, zato odbijam da pišem kritiku, on sam za sebe govori.Ono što ću da vam kažem je da je ovo film za sva vremena. Ovo je priča koja će vas naučiti onoliko koliko će vam i vratiti magiju koju svi mi nosimo u sebi, potkovano jednim nevinim dobom, film odlično uspeva da pravi balans izmeđ Dorotine bezbojne realnosti i njenog obojenog sveta kada ode u Oz. Razlog zašto nije prvi je smao zato što sam u sledeća dva malčice više uživala2. Jurassic World (2015)
Rotten tomatoes: 71% (6,7/10)
IMDB: 7,1/10
Uloge: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard
Režija: Colin Trevorrow

Novi park izgrađen na originalnomj mestu Parka iz doba Jure. sve ide dobro dok nova atrakcija parka ne pobegne iz dobro čuvanog mesta, ubijajući svako ko joj se nađe na putu.

“Don't worry. It's gonna be just like taking a walk in the woods... 65 million years ago.”


Ovaj film i ja imamo duugu priču. Naime postoje dani kada ti prosto ne ide i misliš-svet se urotio protiv mene. E ja kad mi se dese takvi dani volim da budem mazohista i da forisiram dalje. Tako je dan kada sam pogledala ovaj film bio baš takav dan. Nakon što sam shvatila da je otišao…tamo de sve ide kad ti ne ide, rešila sam da nateram sebe da gledam film koji u životu ne bih pogledala. Budimo realni dinosaurusi me nikada nisu privlačili ali takav dan je došlo da se gleda ovaj film. Život je sklop ironije okolnosti u kojima se nalaziš, zato da mi je neko pre dva meseca rekao da će film o dinosaurusima da mi bude drugo mesto rekla bih mu da sačuva tu šalu za prvi april, no evo mene i evo Sveta iz doba jure i evo ga u samom vrhu liste. 


Pre svega fotografija i efekri čini samu srž ovog filma, toliko je čista i jasna slika, toliko su moćni efekti da i kada gledate na lap topu osećaćete se kao da gledate 3d film. Ono što sam čitala je da je ovo potpuno nova priča o odnosu na Park iz doba Jure (koji nisam gledala) i da su likovi poptpuno drugi ljudi. 


Bris Dalas Houard igra Klari, njeni sestrići dolaze na raspust kod nje ali ona je menadžer parka i večito je zauzeta. Dalas Hauard na početku filma će vam odati bled, neprimetan gotovo dosadan utisak. Od momenta kada se udruži sa Pratovim Ovenom ona postaje jako interesantna. Drži lik kako treba i izuzetno je jasna i direktna u dijalozima. Ona prolazi put od žene koja živi za karijeru do žene koja je spremna da da život za svoje sestriće. Često joj nedostaje emocionalnosti, nekad mi se čini da ne birne mnogo za njih, ali generalno je gledljiva i jaka u svojoj interpretaciji.


Kris Prat igra Ovena. Kris Prat. Ja moram da kažem da je on meni kada sam ga videla na slikama bio krajnje prosečan čovek. Međutim imam zadatak za vas-gledajte ga pet minuta i sve čestitke ako se na zaljubite u njega. On zrači harimom, on je tolika sila da svi ostali likovi su senka naspram njega. Šarm, ubedljivost, ironičnost…sve je tu. Ako vam film ne bude držao pažnju, verujte mi na reč on hoće, jedva čekam drugi deo samo zbog njega.


Već sam pominjala da su Bris i Kris odličan par (ovde) zaista sve među njima deluje jako prirodno,  sa po nekim peckanjem tu i tamo njih dvoje deluju kao da su ceo život radili zajendno.


Ako ste od onih koji ne vole dinosauruse, i sav taj džez o pričama sa njima ne sudite ovom filmu jer verujte mi da je ovo iznad svega jedan avanturistički film sa elementima akcije. Ima odlično urađene kadrove, glumačka postava je jako dobra ali film idalje uspeva da drži fokus na radnji. Sve preporuke imate za ovaj film, odličan je da se gleda sa porodicom (nema nikakvih scena za ne videti) ja sam ga gledala sa mlađim sestrma i jako im se dopao.1. Some Like It Hot  (1959)
Rotten tomatoes: 96% (8,9/10)
IMDB: 8,3/10
Uloge: Marilyn Monroe, Tony Curtis, Jack Lemmon
Režija: Billy Wilder

Kada se muzičar nađu u sred mafijaškog obračuna, odlučuju da se maskiraju u žene kako bi se pridružili ženskom bendu.

“I don't care how rich he is, as long as he has a yacht, his own private railroad car, and his own toothpaste.”


Ponovo još jedan klasik. Uvek kažem i sad evo ponovo, nije mi prijatno da komentarišem filmove sa tolikim stažom. Nebi bili antologijski da nisu valjali takav je i ovaj film.Biću isrena-nikada nisam volela Merlin Monro, ja sam odrasla u kući u kojoj se Žaklin Kenedi jako poštovala samim tim nisam mogla da volim Merlin. Međutim ona očarava u ovom filmu, ona pravi “Šećer” i jasno je zašto su i Džo i Džeri zaljubljeni u nju. Film je izuzetno slobodan za to vrme, odlazi u elemente transeksualizma, čak na blic i homoseksualizma. Otvara mnoga vrata koja su bila skandalozna za to vreme. 


Oduševiće vas Džek Lemon i Toni Kurtis u uklogama Dafni i Džozefin, u jednom momentu će te čak i verovatni da su žene. Film je odlično upakovana komedija koja dodiruje razne elemente ali nikad ne prelazi granicu u vulgarnost. Ovo je preteča današnjih romantičnih komedija i zaista ovo su sjajno uložena dva sata jer ono što dovijate za uzvrat je iskren smeh, šalama koje nisu prljave i dosadne.To je sve za ovaj post, moji siroti đavoli. Da li ste gledali neki od ovih filmova i koji vas je zainteresovao da pogledate, pišite dole. U četvrtak ide top 10 omiljenih ženksih likova iz GOT (kao što sam i obećeala), dakle radimo top 10, pa filmska kritika, pa one nedelje nakon toga opet top 10 muškaraca iz GOT, još jedna filmska kritika radi dinamike, ali otom potom obaveštavaću već.
Konačno pet ujutru je (staviću da post ide u 11 i ako aj tada neću biti budna)  i mrtva sam gladna, i šaljem vam veliki pozdrav

With love S.

40 коментара:

 1. Odlično kao i uvek!
  Obožavam Čarobnjaka iz Oza, tu priznajem samo taj prvi. Original.
  Što se tiče The Duff, mislila sam da ameri ne mogu veći shit da smisle, ali film je zaista fenomenalan. Da ga gledam hiljadu puta uvek ću se smejati.
  Duchess sam davno gledala, sve je to zbog Rejfa. Njega ću gledati gde god bio.

  P.S. Slatko me nasmeja ovo ''pet je ujutro''
  Znači da nisam jedina kojoj mozak u sitne sate radi.. Još uvek se trudim da ne prenesem laptop do kreveta inače nas niko neće rastaviti. :D

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala puno :)
   Ja dtuge verzije carobnjaka nisam gledala a ova mi je savrsena :D
   The DUFF me vrati u srednjoskolske dane i slatko me nasmeje :)
   I ja Ralfa gledam gde god da je, izvanredan glumac ❤
   Inace sam pravi vampir, daleko bolje nocu funkcionisem ;)

   Избриши
  2. Izgleda da sam samo ja ranoranilac. :P
   Kad god da zaspim, nepogrešivo se budim u 7 i nema sile da nastavim da spavam. Kao u kasarni. Uveče mi koncentracija pada i mogu samo da gledam nešto ili čeprkam po Netu. :)

   E, ovako, da te pohvalim što si vredna, zatim za raznovrsnost u odabiru filmova, za svaki ukus ponešto, žanrovsko i decenijsko šarenilo.
   "Vacation" nisam gledala, jesam originalne verzije iz osamdesetih (ima i "Christmas vacation" koja je još luđa), ali volim Kristinu Eplgejt još od serije "Married...with children" (jedne od mojih omiljenih), vrhunska je komičarka..)
   "Dutches" gledala odavno, sećam se da mi se svideo.
   "Some like it hot" i "Wizzard of Ozz", klasici, divno si ih predstavila i odlične slike izabrala.
   "Noah" me intrigira, kao i "Mojsije" sa Bejlom, odlična ekipa, al ne znam šta očekivati - tvoj prikaz mi je baš koristan.:)
   Ostala dva nisam gledala, nešto me i ne privlače.

   Избриши
  3. E, da, gledala sam kao klinksa sve delove "Parka iz doba Jure", plus "Izgubljeni svet", plus "Godzilu"....:))) Moj mlađi brat je bio opsednut dinosaurusima, imali smo plastične reptile po čitavom stanu, tako da me valjda zato sad ne interesuju te teme toliko...

   Merilin je kod mene deo "must love" nasleđa, mama je oduvek obožavala, imala njene slike zalepljene na unutrašnjim vratima ormara i još uvek je smatra idealnom lepote, umiljatosti, stila. Tako da je i ja volim, mada mi je od tih glumica iz "zlatne ere" najdraža Brižit Bardo.

   Избриши
  4. ja sam inače veliki fantaik biblijskih priča ovog meseca mi je exodus u planu baš zbog toga jer se velika prašina digla što Mojsija igra beli čovek :) Noa je dobar i ako ništa drugo Razel krou je dao jedan odličan performans zaista se čovek rodio da igra likove iz tog perioda, potom ni malo ne vuče na Maksimusa.
   Svet iz doba Jre je dobar, park nisam gledala jer ja sam odrasla u baš ženskoj porodici, ni jedno muško nemam sve sestre i onda nikad se nije dalo.
   Glumice poput Merlin jesu nasleđe, moja baka je obožavala Žaklin Kenedi (mama mi se zvala Žaklina po njoj) i onda je Merlin uvke bila suprotan tabor i ako genralno ona je jako tragična ličnost. Ja najviše volim Ketrin Hepburn i Beti Dejvis, one su mi bile uvek žene ispred svog vremena :)

   Избриши
  5. Аутор је уклонио коментар.

   Избриши
  6. Kakva sjajna i inspirativna priča! Bila sam u braku sedam godina bez djeteta, zbog toga se moj suprug počeo čudno ponašati, u posljednje vrijeme se vraćao kući i više nije provodio vrijeme sa mnom i razveo se od mene. Tako sam postala jako tužna i izgubljena u životu jer mi je liječnik rekao da ne postoji način da zatrudnim ovo stvarno čini život jadnim za mene. dok nisam naišao na prijatelja koji mi je pričao o DR ODION-u s Interneta, kako je pomogao mnogim ženama sa sličnim problemima kroz koje prolazim pa sam ga kontaktirao na: (drodion60@yandex.com) i objasnio mu , Rekao mi je sve što treba pružiti prije nego što je mogao baciti čaroliju na ponovno spajanje kako bi vratio mog supruga što sam i učinio, a on je poslao moćnu molitvu koju sam morala reći sredinom noći dok je bacio čaroliju ljubavi. To je bilo čudo, 24 sata kasnije moj jedini muž se vratio k meni i ispričao se za sve što je učinio i rekao mi da je u potpunosti spreman podržati me u bilo čemu što želim, brzo nazvati OD ODION i reći mu što je bilo nastavio je u tom trenutku i on mi je također pripremio i poslao mi biljni lijek za koji je rekao da će izliječiti svaku neželjenu bolest ili infekciju koja me spriječila u zasnivanju, a zatim me uputila kako ga koristiti prije sastanka s mužem. Evo nakon korištenja ovog autohtonog bilja i korijena, nekoliko tjedana kasnije počela sam osjećati znakove trudnoće svuda po meni, uistinu sam bila trudna i upravo sam rodila dječaka 1. mjeseca. Zaklinjem se da cijeli svijet sazna za DR ODION zbog spašavanja moje veze i što mi također daje djecu koju danas mogu ponosno nazvati svojom. Za svaku ženu koja misli da je to nemoguće, ovdje je prilika da se smiješite i donesete sreću svojoj obitelji ljubazno kontaktirajte OD ODION putem e-pošte na: (drodion60@yandex.com). Ili WhatsApp mu preko +2349060503921 Doista, on je Bog poslan da donese izgubljene ljubavnike i donese vam sreću ...

   Избриши
  7. Kakva sjajna i inspirativna priča! Bila sam u braku sedam godina bez djeteta, zbog toga se moj suprug počeo čudno ponašati, u posljednje vrijeme se vraćao kući i više nije provodio vrijeme sa mnom i razveo se od mene. Tako sam postala jako tužna i izgubljena u životu jer mi je liječnik rekao da ne postoji način da zatrudnim ovo stvarno čini život jadnim za mene. dok nisam naišao na prijatelja koji mi je pričao o DR ODION-u s Interneta, kako je pomogao mnogim ženama sa sličnim problemima kroz koje prolazim pa sam ga kontaktirao na: (drodion60@yandex.com) i objasnio mu , Rekao mi je sve što treba pružiti prije nego što je mogao baciti čaroliju na ponovno spajanje kako bi vratio mog supruga što sam i učinio, a on je poslao moćnu molitvu koju sam morala reći sredinom noći dok je bacio čaroliju ljubavi. To je bilo čudo, 24 sata kasnije moj jedini muž se vratio k meni i ispričao se za sve što je učinio i rekao mi da je u potpunosti spreman podržati me u bilo čemu što želim, brzo nazvati OD ODION i reći mu što je bilo nastavio je u tom trenutku i on mi je također pripremio i poslao mi biljni lijek za koji je rekao da će izliječiti svaku neželjenu bolest ili infekciju koja me spriječila u zasnivanju, a zatim me uputila kako ga koristiti prije sastanka s mužem. Evo nakon korištenja ovog autohtonog bilja i korijena, nekoliko tjedana kasnije počela sam osjećati znakove trudnoće svuda po meni, uistinu sam bila trudna i upravo sam rodila dječaka 1. mjeseca. Zaklinjem se da cijeli svijet sazna za DR ODION zbog spašavanja moje veze i što mi također daje djecu koju danas mogu ponosno nazvati svojom. Za svaku ženu koja misli da je to nemoguće, ovdje je prilika da se smiješite i donesete sreću svojoj obitelji ljubazno kontaktirajte OD ODION putem e-pošte na: (drodion60@yandex.com). Ili WhatsApp mu preko +2349060503921 Doista, on je Bog poslan da donese izgubljene ljubavnike i donese vam sreću ...

   Избриши
 2. Greška u kucanju, pa obrisah prethodni komentar.:)

  Ti prigovori oko "Exodus"-a su me prilično iznenadili, pošto Mojsije nije bio crnac, već Jevrejin. Istina, njegova žena Sefora je, po svemu sudeći, bila tamnoputa, ali Mojsije, koliko mi je poznato, ne. Kada ga je Čarlton Heston igrao u "Deset božjih zapovesti", nije bilo problema, ali, sad samo potežu neke "političke (ne)korektnosti" i (ne)slobode...ono o čemu smo komentarisale povodom "rasizma" u Holivudu.
  E, zato sad imaš crnog Hitklifa, jedan od vitezova Okruglog stola je crnac, a belci ispadaju "rasisti"....važi. :(

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. ja generalno imam problem sa tim crnicima i njihovim rasizomom, niko ih više ne diskriniše ali oni prave od toga da nesme nikad da prođe nešto bez njih.
   Inače taj argument sam i ja imala kada sam pre godinu-godinu ipo ušla u rapsravu sa nekim crncima, kada sam rekla da je Mojsije bio Jevrein a oni su rekli "Nema veze dešava se u Egiptu trebao je crni glumac" aludirajući što nije izabran Idris Elba za tu ulogu

   Избриши
 3. Zanimljiv izbor :) jedva cekam malo slobodnog vremena pa da se parkiram ispred tv-a :)

  ОдговориИзбриши
 4. divno:

  Wooow, ja sam Gloria Meyers, želim podijeliti svoju životnu priču svijetu kako sam dobio muža, iznad svega vratio sam svoju sreću, mislio sam na oglas jednog dr. Ogundela na internetu o tome kako on pomaže dami da vratiti svog dečka, pa ga moram kontaktirati kako bih pomogao u ponovnom uspostavljanju braka, a moj suprug me ostavio na pet godina braka, jer mu se ne sviđa njegova obitelj i prijatelji i pitaju ga da dobije drugu damu, ali kad obratio se dr. Ogundele za pomoć, rekao mi je da se opustite da će mi pomoći, dr. Ogundele je doveo natrag svog supruga koji me ostavio 5 godina u samo 24 sata, ovo je snažna čarolija koju nikad u životu nisam vidio ovako, on mi je vratio svog supruga u samo 24 sata i rekao mi da ću imati svoje dijete, danas imam 1 godinu staru bebu, taj je čovjek odličan, u slučaju da netko treba pomoć i želite ga kontaktirati može ga stići putem: E-pošta: ogundeletempleofsolution@gmail.com, broj Viber: +27638836445. Broj časopisa: +2349065101630.

  ОдговориИзбриши
 5. MORA ČITATI:

  Dobar dan Svatko, moje je ime Anna ja sam iz Rumunjske, želim da svijet zna o velikom spell caster koji mi pomažu sa svojim životnim problemima, moj suprug me ostavio 21 godinu nakon braka, jer mu se obitelj ne sviđa, i on je otišao da bude s drugom ženom, ja i moj sin patili smo već više od 21 godine, sve do prošlog mjeseca kada sam vidio postove gospođe koja govori o čarobnjaku po imenu Dr. Saheed, koji joj je pomogao svojim problemima, pa sam moram se obratiti ovom čovjeku, nakon što je spell casting rekao mi je da su mi problemi završeni, samo za manje od 24 sata moj muž koji me ostavio 21 godinu pozvao me da me molim da mu oprostim, a sada zajedno živimo sretno, ja sam rekavši to jer sam mu rekao da ću dijeliti robu vijesti na mreži za ljude da znaju i također mu dolaze za pomoć, pa ako imate bilo kakvih problema, odnos ili bilo koji ljudski problem kontakt Dr. Saheed sada i imati rješenje, ovdje su njegovi kontaktni detalji. E-adresa: saheedtempleofsolution@gmail.com Viber Chat broj: +27638836445.

  ОдговориИзбриши
 6. Pozdrav svima, moje ime je Ayala koju želim reći zahvaljujući velikom dr. Ogundele koji mi je vratio svog ljubavnika nakon 2 godine raspada. Stvarno cijenim veliki posao dr. Ogundelea zbog vraćanja moje radosti u roku od 24 sata, moram reći da je dr. Ogundele najveći spell caster ikada poznat. Da bismo znali koliko moćni dr. Ogundele savjetujem svakoga tko treba pomoć kako bi ga se ljubazno javili putem svoje privatne e-pošte: ogundeletempleofsolution@gmail.com. Viber Chat: +27638836445

  ОдговориИзбриши
 7. VAŽNO READ:

  Moje ime je Dora ja sam iz Austrije, želim reći svijetu kako imam pomoć od ovog velikog čovjeka koji je bacio čaroliju za mene da se moj suprug natrag i da bude unapređen u mom uredu, a danas sam sretan sa svojim mužem i moj život je super, moj muž je ostao 11 godina i bio je s drugom ženom dok sam trpio u usamljenosti, koliko je bolna. Moja braća i sestre vani savjetujem vam da popravite svoj životni problem i imate dobar dom, a ne trpjeti, danas sam voditelj moje tvrtke, ja sam dobio svoje kontakt podatke online od strane druge žene koja je također dijelila svoja dobra djela, ja rekao mu je da ću podijeliti svoje dobro djelo na internetu kako bih rekao svijetu, zato i sad radim ovo. on je doveo natrag moj muž koji je napustio 11 godina u manje od 48 sati, on je stvarno moćan čovjek, pa ako bilo koji od vas treba pomoć bilo koje vrste vjerujem i znam da vam dr. Ogundele može pomoći u 100%. Možete ga kontaktirati putem e-pošte: ogundeletempleofsolution@gmail.com. Za WhatsApp i Viber Chat: +27638836445.

  ОдговориИзбриши
 8. Svi su zahvaljujući tom velikom čovjeku nazvali dr. Agbazara, veliki čarobnjak za čaroliju koji mi donosi radost, pomažući mi da vratim ljubavnicu koji se razbije sa mnom Četiri mjeseca prije, ali sada sa mnom, uz pomoć dr. Agbazare, velika ljubavna čarolija kotač. Sve zahvaljuje mu se također možete kontaktirati za pomoć ako mu trebaš u vremenima nevolje preko: ( agbazara@gmail.com ) također možete Whatsapp na ovom broju +2348104102662

  ОдговориИзбриши
 9. Pozdrav svima moj je ime Sara ja sam iz Austrije, želim svjedočiti svijetu kako sam dobio svoju sreću natrag boljela sam od bolesti i zbog toga me je suprug ostavio i otišao s drugom ženom 7 godina, bio sam u boli i patnji, tražim pomoć svugdje, sve do prošlog mjeseca, vidio sam komentar na internetu od strane jedne dame govoreći o tome kako je pomoć jedne spell caster zove dr. Akin, i morao brzo zatražiti pomoć od njega previše , dodao sam ga na Facebook i razgovarao s njim kako bi mi pomogao, rekao mi je da će mi pomoći sa svim mojim problemima, u roku od 24 sata taj veliki čovjek izliječiti moju bolest i za 48 sati vremena moj muž koji me napustio 7 godina vratio se za mene tražeći oprost, sklopio sam dogovor s doktorom Akinom da ću podijeliti dobre vijesti i dopustiti svijetu da zna o njemu, tako da moja braća i sestre tamo trebaju pomoć bilo koje vrste veze Dr. Akin i biti sigurni da imaju rješenje vaših problema. Za WhatsApp & Viber Chat: +27656406432 Email: akinsolutiontemple@gmail.com.

  ОдговориИзбриши
 10. koji danas čita ovo svedočenje, treba da proslavimo sa mnom i mojom porodicom, jer je sve započelo kao šala nekim ljudima, a druge su rekle da je to nemoguće. moje ime je Eman Omar. Sretno sam oženjen sa dvoje djece i lijepa supruga strašno se desi sa mojom porodicom na liniji, izgubio sam posao, a moja supruga se spuštala iz moje kuće jer nisam bio u stanju da brinem o njoj i djeci u to vreme. Ja upravljam sve do pet godina, nema žene da me podrži da se brinem za decu i došao je dan koji nikada neću zaboraviti u svom životu upoznao sam stari prijatelj koji objašnjava sve svoje poteškoće i on me je odveo u dr. Isikolo, bio sam uveren da će sve biti u redu i moja žena će se vratiti meni nakon divnog rada dr Isikola, moja žena se vratila meni i danas sam jedan od najbogatijih ljudi u mojoj zemlji. savetujem vam ako imate bilo kakav problem da ga pošaljete putem e-pošte: disikolosolutionhome@gmail.com i dobićete najbolji rezultat. uzmite stvari zdravo za gotovo i to će biti od vas. Želim ti sve najbolje.
  Kontaktiraj Dr. ISIKOLO na: isikolosolutionhome@gmail.com ili Whatsapp na vezi +2348133261196

  ОдговориИзбриши
 11. Srce mi je bilo slomljeno Nikada ne vjerujem da ću ponovno vratiti svog bivšeg dok dr. LOVE ne dovede svog bivšeg u roku od 24 sata s moćnom ljubavnom čarolijom. Pouzdan je za pozitivan rezultat, a kontaktirajte čarobnjaka za ljubavnu čaroliju na e-mail: { p l a c e o f s o l u t i o n @ y a h o o .c o m } ili whatsapp na + 1 443 281 3404

  ОдговориИзбриши
 12. MORA ČITATI:

  Pozdrav svima Moje ime je Sara Alan, želim vam reći veliku hvala velikom dr. Akinu zbog vraćanja moje sreće na mene, vidio sam njegovu vezi putem Interneta od strane druge dame koju je prije pomogao. Ne znam kako izraziti ono što je učinio za mene jer je donio više od sreće za mene, on je doveo natrag moj ljubavnik na mene, ne samo moj ljubavnik, ali sada moj muž, nakon što je razbio sa mnom za 6 godina. Doista cijenim veliku pomoć koju mi ​​je dao i mislim da sam danas najsretnija žena na svijetu. Drago mi je da se moj muškarac vratio, sve što je učinio za mene bio je samo za 24 sata što moćan čovjek, on je doveo natrag moj muž koji je napustio 6 godina u samo 24 sata hvala ti Gospodine. Složio sam se s njim da podijeli svoje dobro djelo na mreži, pa čak i na radijskoj postaji, zbog čega sada dijelim ovdje. Ako želite zahvaliti dr Akinu za mene ili vam je potrebna njegova pomoć, dr Akin ima moć da biste riješili bilo kakav problem, možete ga kontaktirati putem e-pošte: akinsolutiontemple@gmail.com. Za WhatsApp i Viber Chat: +27656406432.

  ОдговориИзбриши
 13. Po zanimanju sam advokat, to mi je bila zelja od detinjstva.Dok sam studirao upoznao sam jednu djevojku i zaljubio sam se na prvi pogled.Bila je nedodirljiva , nije obraćala pažnju ni na koga.Svi su trčali za njom a ona ih je sve ignorirala.Meni je pružila priliku, bilo je prvih mjesec dana lepo, počele su svadje...Ostavila me je.
  Patio san, plakao, propao sam....Od advokata, do ulicara.Financijski sam bio u nuli.Nista nije išlo.Onda sam upoznao Hanu, žena koja nije ni astrolog ni Gatara.VEC ZENA KOJA ZELI DA POMOGNE LJUDIMA KOJI SU STVARNO U NEVOLJI.NE PROSIPA PRAZNE PRICE, VEC CUTI I RADI.
  NIJE ZELELA NIKAD DA SE BAVI OVIM, ALI JA ZELIM DA JOJ SE ZAHVALIM I DA DAM NJEN BROJ.
  LJUDI, ZENA POMAZE SVIMA, SVAKI PROBLEM RESAVA
  PREKO VIBERA I VACAPA JE MOZETE KONTAKTIRATI
  +385 99 65 68902

  ОдговориИзбриши
 14. Po zanimanju sam advokat, to mi je bila zelja od detinjstva.Dok sam studirao upoznao sam jednu djevojku i zaljubio sam se na prvi pogled.Bila je nedodirljiva , nije obraćala pažnju ni na koga.Svi su trčali za njom a ona ih je sve ignorirala.Meni je pružila priliku, bilo je prvih mjesec dana lepo, počele su svadje...Ostavila me je.
  Patio san, plakao, propao sam....Od advokata, do ulicara.Financijski sam bio u nuli.Nista nije išlo.Onda sam upoznao Hanu, žena koja nije ni astrolog ni Gatara.VEC ZENA KOJA ZELI DA POMOGNE LJUDIMA KOJI SU STVARNO U NEVOLJI.NE PROSIPA PRAZNE PRICE, VEC CUTI I RADI.
  NIJE ZELELA NIKAD DA SE BAVI OVIM, ALI JA ZELIM DA JOJ SE ZAHVALIM I DA DAM NJEN BROJ.
  LJUDI, ZENA POMAZE SVIMA, SVAKI PROBLEM RESAVA
  PREKO VIBERA I VACAPA JE MOZETE KONTAKTIRATI
  +385 99 65 68902

  ОдговориИзбриши
 15. Po zanimanju sam advokat, to mi je bila zelja od detinjstva.Dok sam studirao upoznao sam jednu djevojku i zaljubio sam se na prvi pogled.Bila je nedodirljiva , nije obraćala pažnju ni na koga.Svi su trčali za njom a ona ih je sve ignorirala.Meni je pružila priliku, bilo je prvih mjesec dana lepo, počele su svadje...Ostavila me je.
  Patio san, plakao, propao sam....Od advokata, do ulicara.Financijski sam bio u nuli.Nista nije išlo.Onda sam upoznao Hanu, žena koja nije ni astrolog ni Gatara.VEC ZENA KOJA ZELI DA POMOGNE LJUDIMA KOJI SU STVARNO U NEVOLJI.NE PROSIPA PRAZNE PRICE, VEC CUTI I RADI.
  NIJE ZELELA NIKAD DA SE BAVI OVIM, ALI JA ZELIM DA JOJ SE ZAHVALIM I DA DAM NJEN BROJ.
  LJUDI, ZENA POMAZE SVIMA, SVAKI PROBLEM RESAVA
  PREKO VIBERA I VACAPA JE MOZETE KONTAKTIRATI
  +385 99 65 68902

  ОдговориИзбриши
 16. Po zanimanju sam advokat, to mi je bila zelja od detinjstva.Dok sam studirao upoznao sam jednu djevojku i zaljubio sam se na prvi pogled.Bila je nedodirljiva , nije obraćala pažnju ni na koga.Svi su trčali za njom a ona ih je sve ignorirala.Meni je pružila priliku, bilo je prvih mjesec dana lepo, počele su svadje...Ostavila me je.
  Patio san, plakao, propao sam....Od advokata, do ulicara.Financijski sam bio u nuli.Nista nije išlo.Onda sam upoznao Hanu, žena koja nije ni astrolog ni Gatara.VEC ZENA KOJA ZELI DA POMOGNE LJUDIMA KOJI SU STVARNO U NEVOLJI.NE PROSIPA PRAZNE PRICE, VEC CUTI I RADI.
  NIJE ZELELA NIKAD DA SE BAVI OVIM, ALI JA ZELIM DA JOJ SE ZAHVALIM I DA DAM NJEN BROJ.
  LJUDI, ZENA POMAZE SVIMA, SVAKI PROBLEM RESAVA
  PREKO VIBERA I VACAPA JE MOZETE KONTAKTIRATI
  +385 99 65 68902

  ОдговориИзбриши
 17. Po zanimanju sam advokat, to mi je bila zelja od detinjstva.Dok sam studirao upoznao sam jednu djevojku i zaljubio sam se na prvi pogled.Bila je nedodirljiva , nije obraćala pažnju ni na koga.Svi su trčali za njom a ona ih je sve ignorirala.Meni je pružila priliku, bilo je prvih mjesec dana lepo, počele su svadje...Ostavila me je.
  Patio san, plakao, propao sam....Od advokata, do ulicara.Financijski sam bio u nuli.Nista nije išlo.Onda sam upoznao Hanu, žena koja nije ni astrolog ni Gatara.VEC ZENA KOJA ZELI DA POMOGNE LJUDIMA KOJI SU STVARNO U NEVOLJI.NE PROSIPA PRAZNE PRICE, VEC CUTI I RADI.
  NIJE ZELELA NIKAD DA SE BAVI OVIM, ALI JA ZELIM DA JOJ SE ZAHVALIM I DA DAM NJEN BROJ.
  LJUDI, ZENA POMAZE SVIMA, SVAKI PROBLEM RESAVA
  PREKO VIBERA I VACAPA JE MOZETE KONTAKTIRATI
  +385 99 65 68902

  ОдговориИзбриши
 18. Dobar dan.Za ovu zenu je dovoljno reci par reci. Prava pomoc,sigurni efekat ,definitivno smisao njenom zivotu je da pomognem drugima,i dan danas u kontaktu,prijatelj,savet i pomoc u svakom trenutku. Evo skoro godinu dana od kako sam joj se javila i kako mi je pomogla (vratila decka kojim sam sada u braku) kako je rekla tako je i bilo .Nije trenutna pomoc evo i dalje traje isto kao sto je prvog dana. Nista vise od toga necu reci. U ostalom se sami uverite. Viber
  +381 60 30 01 161 viber

  ОдговориИзбриши
 19. Dobar dan.Za ovu zenu je dovoljno reci par reci. Prava pomoc,sigurni efekat ,definitivno smisao njenom zivotu je da pomognem drugima,i dan danas u kontaktu,prijatelj,savet i pomoc u svakom trenutku. Evo skoro godinu dana od kako sam joj se javila i kako mi je pomogla (vratila decka kojim sam sada u braku) kako je rekla tako je i bilo .Nije trenutna pomoc evo i dalje traje isto kao sto je prvog dana. Nista vise od toga necu reci. U ostalom se sami uverite. Viber
  +381 60 30 01 161 viber

  ОдговориИзбриши
 20. Администратор блога је уклонио коментар.

  ОдговориИзбриши
 21. Kako sam povratio svog bivšeg muža ... Ja sam Jessica po imenu. Pozdrav svima koji čitaju ovo svjedočanstvo. Moj muž me je odbacio nakon tri (2) godine braka samo zato što ga je druga žena pogodila i ostavila mene i dijete da pate. jednog dana, kada sam čitala internet, vidjela sam post o tome kako je ovaj spellcaster na ovoj adresi Akheretemple@yahoo.com, pomogao ženi da se oporavi od muža i dala sam joj odgovor na njenu adresu i ona mi je rekla da je žena Imao je čaroliju mog muža i on mi je rekao da će mi pomoći i nakon 2 dana ponovo ću imati svog muža. Vjerovao sam mu i danas mi je drago što svi znaju da ovaj čarobnjak ima moć da vrati ljubavnike. Jer sada sam sretan sa svojim mužem. Hvala za dr Akhere. Vaša e-mail adresa: Akheretemple@yahoo.com ili whatsApp njemu +2348129175848

  ОдговориИзбриши
 22. Prava životna priča o Nancy Forbes.

  Moje ime je Nancy, živim u Poljskoj i želim podijeliti svoju pravu životnu priču ovdje da mi se pridružite zahvaljujući velikom čovjeku koji je donio sreću u moj život, moj muž me je ostavio prije 9 godina bio sam zbunjen tražio sam pomoć širom svijeta kako bi ga vratili, mnogo sam puta varao lažne ljude, prošli mjesec sam vidio jednu internetsku reklamu od jedne dame iz Njemačke koja je dijelila ime dr. Ogundele, rekla je da je velika čarolija koja vraća izgubljenu ljubav i Toliko sam sretna što to čujem od njega, tako brzo sam ga kontaktirala da mi pomogne, dr. Ogundele mi je rekao da će mi vratiti supruga koji me ostavio prije 9 godina u samo 24 sata, a nakon toga se moj suprug vratio samo za 24 sata kao što je rekao, rekao sam mu da ću dijeliti njegovo ime na internetu, pa čak i na radio stanici i zato dijelim njegovo ime za ljude koji trebaju kontaktirajte ga, ako imate bilo kakvih problema s vezom, kontaktirajte ovog čovjeka i uvjeravam vas da će dr. Ogundele donijeti rješenje i sreću vašim odnosima jer je on učinio moje u samo 24 sata. Evo njegovih kontaktnih podataka za one koji ga žele kontaktirati. E-pošta: ogundeletempleofsolution@gmail.com WhatsApp i Viber Chat: +27638836445. Svatko tko želi kontaktirati njega / nju trebao bi koristiti njegove kontakt informacije i ovdje, ovaj čovjek je stvaran i moćan.

  ОдговориИзбриши
 23. Kontaktirala sam razne ljude, isla kod svakakvih vracara, astrologa, gledali su mi u kafu, dlan , pasulj....Ali bezuspesno
  Bila sam silovana kao dete, ostavili su me roditelji, jednom rečju nisam imala nikakav pravac u zivotu.
  Udala sam se i rodila 4 dece iz tri braka.Ni jedan brak mi nije uspesan.
  I slucajno mi drugarica kaze da joj je neka Renata pomogla, iskreno ja joj nisam verovala.I nekako ona mene natera i evo zahvalna sam i drugarici i Renati
  Hvala joj, imam decka koji je prihvatio moju decu i pruza mi ljubav koju nisam imala do sad.

  Do nje mozete doci putem vibera i vacapa +385923813830

  ОдговориИзбриши
 24. Kakva sjajna i inspirativna priča! Bila sam u braku sedam godina bez djeteta, zbog toga se moj suprug počeo čudno ponašati, u posljednje vrijeme se vraćao kući i više nije provodio vrijeme sa mnom i razveo se od mene. Tako sam postala jako tužna i izgubljena u životu jer mi je liječnik rekao da ne postoji način da zatrudnim ovo stvarno čini život jadnim za mene. dok nisam naišao na prijatelja koji mi je pričao o DR ODION-u s Interneta, kako je pomogao mnogim ženama sa sličnim problemima kroz koje prolazim pa sam ga kontaktirao na: (drodion60@yandex.com) i objasnio mu , Rekao mi je sve što treba pružiti prije nego što je mogao baciti čaroliju na ponovno spajanje kako bi vratio mog supruga što sam i učinio, a on je poslao moćnu molitvu koju sam morala reći sredinom noći dok je bacio čaroliju ljubavi. To je bilo čudo, 24 sata kasnije moj jedini muž se vratio k meni i ispričao se za sve što je učinio i rekao mi da je u potpunosti spreman podržati me u bilo čemu što želim, brzo nazvati OD ODION i reći mu što je bilo nastavio je u tom trenutku i on mi je također pripremio i poslao mi biljni lijek za koji je rekao da će izliječiti svaku neželjenu bolest ili infekciju koja me spriječila u zasnivanju, a zatim me uputila kako ga koristiti prije sastanka s mužem. Evo nakon korištenja ovog autohtonog bilja i korijena, nekoliko tjedana kasnije počela sam osjećati znakove trudnoće svuda po meni, uistinu sam bila trudna i upravo sam rodila dječaka 1. mjeseca. Zaklinjem se da cijeli svijet sazna za DR ODION zbog spašavanja moje veze i što mi također daje djecu koju danas mogu ponosno nazvati svojom. Za svaku ženu koja misli da je to nemoguće, ovdje je prilika da se smiješite i donesete sreću svojoj obitelji ljubazno kontaktirajte OD ODION putem e-pošte na: (drodion60@yandex.com). Ili WhatsApp mu preko +2349060503921 Doista, on je Bog poslan da donese izgubljene ljubavnike i donese vam sreću ...

  ОдговориИзбриши
 25. Kakva sjajna i inspirativna priča! Bila sam u braku sedam godina bez djeteta, zbog toga se moj suprug počeo čudno ponašati, u posljednje vrijeme se vraćao kući i više nije provodio vrijeme sa mnom i razveo se od mene. Tako sam postala jako tužna i izgubljena u životu jer mi je liječnik rekao da ne postoji način da zatrudnim ovo stvarno čini život jadnim za mene. dok nisam naišao na prijatelja koji mi je pričao o DR ODION-u s Interneta, kako je pomogao mnogim ženama sa sličnim problemima kroz koje prolazim pa sam ga kontaktirao na: (drodion60@yandex.com) i objasnio mu , Rekao mi je sve što treba pružiti prije nego što je mogao baciti čaroliju na ponovno spajanje kako bi vratio mog supruga što sam i učinio, a on je poslao moćnu molitvu koju sam morala reći sredinom noći dok je bacio čaroliju ljubavi. To je bilo čudo, 24 sata kasnije moj jedini muž se vratio k meni i ispričao se za sve što je učinio i rekao mi da je u potpunosti spreman podržati me u bilo čemu što želim, brzo nazvati OD ODION i reći mu što je bilo nastavio je u tom trenutku i on mi je također pripremio i poslao mi biljni lijek za koji je rekao da će izliječiti svaku neželjenu bolest ili infekciju koja me spriječila u zasnivanju, a zatim me uputila kako ga koristiti prije sastanka s mužem. Evo nakon korištenja ovog autohtonog bilja i korijena, nekoliko tjedana kasnije počela sam osjećati znakove trudnoće svuda po meni, uistinu sam bila trudna i upravo sam rodila dječaka 1. mjeseca. Zaklinjem se da cijeli svijet sazna za DR ODION zbog spašavanja moje veze i što mi također daje djecu koju danas mogu ponosno nazvati svojom. Za svaku ženu koja misli da je to nemoguće, ovdje je prilika da se smiješite i donesete sreću svojoj obitelji ljubazno kontaktirajte OD ODION putem e-pošte na: (drodion60@yandex.com). Ili WhatsApp mu preko +2349060503921 Doista, on je Bog poslan da donese izgubljene ljubavnike i donese vam sreću ...

  ОдговориИзбриши
 26. NAJBOLJI ONLINE LJUBAVNI SPELL CASTER JE DOBIO SVOJ LJUBAVNIK, MUŠKO, ŽENU, DJEVOJČICU ILI BOYFRIEND BACK. DODAJTE NJEGOVO POGON NA WHATSAPP: +2349083639501
  Pozdrav svima Ja sam Darcy lyne i ja sam ovdje kako bi podijeliti prekrasan rad Dr Nosa učinio za mene. Nakon 5 godina braka s mojim suprugom s dvoje djece, moj se muž počeo čudno ponašati i izlaziti s drugim ženama i pokazivati ​​mi hladnu ljubav, u nekoliko navrata prijeti da će me razvesti ako se usudim ispitati o njegovoj aferi s drugim ženama bio je potpuno devastiran i zbunjen sve dok mi stari prijatelj nije rekao za čaroliju na internetu zvanu Dr..nosakhare koja pomaže ljudima s problemima odnosa i braka moćima ljubavnih čarolija, u početku sam sumnjao da takva stvar postoji, ali odlučio sam ga isprobati, kad sam ga kontaktirao, pomogao mi je baciti ljubavnu čaroliju i moj se suprug vratio u roku od 48 sati i počeo se ispričavati, sada je prestao izlaziti s drugim damama i sa mnom za dobro i stvarno , Kontaktirajte ovu veliku ljubavnu čaroliju da bi vaš odnos ili problem braka trebali biti riješeni danas putem e-pošte - blackmagicsolutions95@gmail.com
   ili Call ili WhatsApp: +2349083639501
  Kontaktirajte ga za sljedeće:
  (1) Ako želite svog bivšeg supružnika natrag.
  (2) Želite biti promaknuti u svom uredu.
  (3) Želite da žene / muškarci trče za vama.
  (4) Ako želite imati dijete.
  (5) Želite biti duhovno zaštićeni.
  (6) Pomozite izvesti ljude iz zatvora
  (7) loptica za lutrijsku snagu
  Whatsapp ili nazovite +2349083639501 (zanemarite ako ne trebate pomoć)

  ОдговориИзбриши
 27. Cijeli moj život nikad nisam vidio ništa što bi tako brzo djelovalo kao čarolija Dr.Agbazara. Nakon što sam kontaktirao Dr.Agbazaru, počeo sam vjerovati u izreku da svaki novčić ima dvije strane. Kad me je ljubavnik ostavio, zaklela se da mi se više nikada neće vratiti, ali hvala Bogu što mi je pomoću Dr.Agbazare u roku od 48 sati vratila svog ljubavnika i također želim da drugi ljudi koji su slomljeni srca kontaktiraju Dr. Agbazara kroz ove detalje ispod koje su putem e-pošte: ( agbazara@gmail.com ) ili putem Whatsapp na +2348104102662 onda možete vidjeti čudesa Dr.Agbazara

  ОдговориИзбриши
 28. DR JOHN ist unglaublich! Mein Ex-Mann und ich haben uns letzte Woche nach zwei Jahren Scheidung versöhnt. Wir unterstützen derzeit die Beratung von Paaren und verpflichten uns, nächsten Monat nach Hilfe der DR JOHN-Wiederherstellungszeit wieder zu heiraten. Wir hatten vor der Versöhnung mehrere Fehlstarts; DR JOHN ist jedoch treu und unser "plötzlich" ist passiert. Das Schöne daran ist, dass ich nach unserem letzten Fehlstart helfend geholfen habe und diese Situation vollständig in die Hände von DR JOHN gelegt habe und später nicht viel darüber nachgedacht habe. Plötzlich kam er auf mich zu und fragte, ob wir wieder zusammen gehen könnten. Wieder einmal ist DR JOHN so treu und so gut. Er hält alle seine Versprechen. Er ist ein großartiger Gießer, der helfen kann. E-Mail ihn (drjohnsoco@outlook.com) anrufen oder whatsapp +2348147766277...

  ОдговориИзбриши
 29. Hteo sam da se zahvalim jednoj zeni koja mi je vratila voljenu osobu i skinula mi je crnu magiju nazovi te je verujte mi nije laz ja sam sve proverijo moze te je nazvati na broj
  +381603101161 viber

  ОдговориИзбриши
 30. Hteo sam da se zahvalim jednoj zeni koja mi je vratila voljenu osobu i skinula mi je crnu magiju nazovi te je verujte mi nije laz ja sam sve proverijo moze te je nazvati na broj
  +381603101161 viber

  ОдговориИзбриши
 31. HELLO FRIENDS ..... moje svjedočanstvo o dobrom radu dr. Johna koji mi pomaže ... Ja sam Cynthia William iz SAD-a. I žao mi je što sam ovo stavio na mrežu, ali morat ću to učiniti od ovog svjetskog top spell caster-a koji je vratio mog muža koji me je ostavio za posljednjih 11 godina, i na kraju sam upoznao ovog čovjeka na blogu koji je objavio jedan od klijenata za pomoć, Sve sam mu objasnio i on mi je ispričao o čaroliji za koju je čuo i dao mi je adresu e-pošte da pišem u čaroliju čarolije da mu kažem svoje probleme. U samo 3 dana, moj suprug mi se vratio. Samo vam želim zahvaliti ovom iskrenom i iskrenom čarolijama, gospodine, sve što ste rekli, došlo je do kraja i hvala vam gospodine. Molim vas želim reći svima koji traže bilo kakvo rješenje problema, savjetujem vam da se ljubazno posavjetujete s ovom čarolijom, on je stvaran, on je moćan i što god čarolija kaže je ono što će se dogoditi, jer sve što je čarolija rekla došao sam. Ljubazno ga možete kontaktirati na: svoju adresu e-pošte, drjohnsoco@outlook.com ili izravno na WhatsApp +2348147766277

  ОдговориИзбриши
 32. Dr. Ben je uistinu Bog poslan u pomoć ljudima.
  Moje ime je Malinka Radanović. Ovdje sam kako bih svjedočio o velikom i moćnom čarobnjaku koji se zove Dr Ben. Bio sam toliko zbunjen i uništen kada me je ljubavnik ostavio zbog druge djevojke. Bio sam ga očajnički potreban jer sam ga toliko volio. Tako sam kontaktirao ovu veliku čaroliju za pomoć. Pomogao mi je da mu vratim ljubavnu čaroliju i samo u roku od 48 sati moj dječak mi se vratio plakati i moliti za moj oprost. Dr. Ben ga je pustio da zna koliko ga volim i želim. I također je otvorio oči kako bi prikazao koliko ljubavi dijelimo zajedno. Dok sada pišem ovo svjedočanstvo, najsretnija sam žena na svijetu. Želim preporučiti ovaj veliki čarolija za svakoga tko uistinu treba hitno rješenje ljubavi razbiti E-mail na: goodwillspelltemple@gmail.com ili Whatsapp / nazovite njegov broj mobitela +2348159101215.

  ОдговориИзбриши

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor