Search This Blog

My Morning Routine





Ne volim jutra. Lažem, zapravo samo svitanje volim, ali jutro kao jutro ne volim. Ja sam dete noći i noću živim. Noću imam energije i mogu da osvojim svet. Ujutru se razvlačim što duže mogu. Dešava se da ne ustanem iz kreveta satima. Uprkos tome učim da uživam u jutru dok još mogu jer čim budem krenula da stažiram (upitno je kad ali će se desiti to je sigurno) ova rutina ostaće mi samo za vikend. Jutro ume da bude dobro jer svako novo donosi novi dan, a novi dan donosi nove prilike.Danas sa vama delim kako izgleda jedno moje jutro. 


Pozdrav dragi ljudi. What's up? Danas pišem jedan post koji mi je već jako dugo u planu ali nikako da ga realizujem. Nije nešto što je tipično za moj blog ali sam želela da probam da vidim kako će vam se dopasti. 

Ne znam kuda ovo vodi, ali da više ne dužim,
Let's go 😉


  • Afirmacija

Ovaj post će iči u 7 ujutru (zato što ja volim broj 7) ali moj dan obično kreće od 11 sati pa nadalje. Danas sam npr. ustala u 2 kada sam ovo fotkala bilo je skoro 1. Prvo što uradim je otvorim telefon gde imam aplikaciju koja mi dnevno daje po jednu afirmaciju i te reči pročitam i ponovim tri puta. Postavi mi dobro dan jer ako u nešto verujem verujem u moć reči.





  • Marli

Nakon toga moj pas koji oseti kada se svaka od nas probudi dođe da se mazi i tu provedem par minuta mazeći Marlija koji obožava da se mazi. Maženje psa umiruje i obično sam daleko smirenija u toku dana nakon toga.






  • Krevet

Ustajem, nameštam krevet (ako ga ne namestim čim ustanem verovatno ni neću u toku dana). I da, videćete na slici još spavam pokrivena sa ćebetom jer mi je iz nekog razloga noću jako hladno. A spavam i sa pink jednorogom koji se zove Ajrvin. Da imam 25 godina hahaha.






  • Malo energije

Pravim kapućino jer kafu ne pijem. Uglavnom pravim ovaj od čoklade jer on ima neutralan ukus dok vanilu pijem popodne. Inače od kafe pijem samo Nes ali mi je ujutru jako muka od nje pa je ovo sjajna zamena. Imam kuvalo koje uključim i ostavim vodu da se greje (jedan od onih bokala koji greju vodu) pa mi to olakšava posao. Ranije sam koristila mikrotalasnu koja radi jednako dobar posao.





  •  Higijena

Dok se voda greje češljam se, perem zube i lice -sve osnovne stvari koje radi svaka normalna osoba. Potom se vraćam u kuhinju završavam kapućino, postavljam doručak na poslužavnik (drveni moj omiljeni) i nosim sve to nazad u krevet.







  • Doručak

Nisam kreativna po pitanju doručka obično jedem ili musli (sa mlekom ili voćnim jogurtom), čokoladne pahuljice, keks i mleko, krosan sa kremom ili krofnu. Ovo je fotkano prvog avgusta i jela sam sjajnu krofnu iz Lidla punjenu sa vanilom. Geledam ili video sa kanala "haegreendal" ili neku seriju na HBO-u zavisi od raspoloženja uglavnom puštam sebe da uživam koliko mogu.







  • Konačno fukncionišem

Sada već mogu da počnem da zaista funkcionišem i konačno ličim koliko toliko na čoveka. Dobro jutro.





  • Fotkanje, čitanje

Ukoliko imam lepo svetlo i inspiraciju obično fotkam. Moje mesto za fotkanje je divna staza koja je prislonjena uz moj kreven pravo ispred terase pa mi svetlost sjajno pada i fotke mi uvek budu dobre. Nakon toga sedam da čitam uglavnom elektronsku knjigu koju čitam (isto mesto je i moje mesto za čitanje) trenutno sam u sopstvenom čitalačkom izazovu i jedvna čekam da vam pišem o tome!





  • Bullet Journal

Uspeh jutra merim u svom bullet journal-u! Postoji sekcija koja glasi " moje jutro" i zadaci koje moram da ispunim ujutru i to popunjavam da vidim koliko sam napredovala.





  •  Spremna sam za dan!

Oblačim se i sprmena am da dan počne!






To je to za ovaj post. Kako vam se dopao? Nisam do sada pisala ovako nešto pa mi vaše mišljenje dosta znači. Kakva je vaša jutarnja rutina? Sve što vam je na pameti pišite mi dole ili me kontaktirajte na moj email saramilenkovic1994@gmail.com .

Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):




Hvala na čitanju,

With love, S.



7 коментара:

  1. Ee baš ti je super tekst jako mi se sviđa. Koja je to aplikacija da je i ja instaliram baš mi je super ideja da se probudim i vidim nešto pozitivno, a ne odmah instagram. :) I ja isto ustajem tako kasno oko podne il kasnije i uvek se setim Evgenija Onjegina kako ustaje u podne i sav je nešto bezvoljan, pa mi bude smešno. :) Inace pila sam taj kapučino iz Lidla predobar je. :) I ja jedva čekam taj tekst o tvom readatronu videla sam na instagramu da ti lepo ide , pa sam i ja juče probala da više čitam baš si me super motivisala pročitala sam preko sto strana što je baš retkost za mene. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno.
      Aplikacija se zove Enliven. svako jutro dobiješ novu mantru i to mi se jako dopada plsu ne zauzima mnogo mesta.
      Paradoks je što ja bolje funckionišem čak i kad se protiv svoje volje probudum ujutru. Ali ipak spavam do podneva hahaha.
      Jako mi je drago ako sam bar malo inspirisala. Ja sam u čitalačkoj blokadi već godinu dana ne mogu da se nateram trebalo mi je nešto da mi uhvati zalet i hvala Bogu da sam se rešila na ovo jer sam uspostavila dinamiku.
      Hvala ti puno na čitanju i komentaru!

      Избриши
  2. Odličan tekst, znaš da volim ove tvoje ličnije postove, jer su pre svega zanimljivi, puni dobrih saveta, lepih fotografija.:)
    Moj glavni utisak je, pre svega, ošišani Marli! Ne bih ga prepoznala, nema šanse, da nisi napisala ispod slike!:)
    Pozdravljam čitalački izazov!:) Meni ovih dana čitanje "izlazi na nos", pošto imam neki honorarni angažman do kraja avgusta, plus iščitavanje literature za faks i pola dana radim jedno, pola drugo, glava mi puca na trenutke, haha.
    Potpune smo suprotnosti, ja sam totalno "jutarnja ptica", celoga života i lakše mi je da ustanem u 4-5 nego da probdim celu noć. Zapravo, već oko 23 h mi se sklapaju oči (penzos bila i ostala!), tako da uglavnom zaspim pre ponoći i budim se negde oko 6, naročito sad kad su vrućinčine, pa od sunca ne mogu da spavam.
    Ustajem najkasnije u 7. Nekad zbog škole, pa fakulteta, pa posla i ostade navika. Pre podne najbolje fukncionišem, tako da sve što uradim do 12 h je super, ako se do tad "razvlačim", računam da mi je propao dan.:(
    Ne pijem kafu niti nešto slično, ali uzmem med (kašičicu) čim ustanem, kao za imunitet (navika). Doručkujem oko sat-sat ipo po ustajanju,l iz nekog razloga nikad nisam mogla odmah. I higijenske navike, naravno. Volim jutro, da sedim na terasi u zoru dok još nije krenula gradska buka i upekla sunce, volim da osluškujem zvuke grada koji se budi. Ima jutro svoju lepotu, kao i veče.:)
    I kompliment tvom izgledu, koliko god zvučalo izlizano - lepa si, Saro!:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Isidora Marli je bio toliko ućeban da smao ga mi doveli kod drizera koji je uradio jedino što je mogao-obrijao ga. Sad se svi šalimo kako liči na malu kozu i presmešan je. Ali je mekan pa je milina da se mazi.
      Ja mogu da sedim celu noć bez da trepnem. Pojma nema valjda zato što je nas 3 a veliki jaz generacijski pa sam navikla da je noć=mir. I šalim se kako volim jutro nakon kog idem da spavam. Ali ne smem sama noću napolju ni da mi plate. Ali kad učim ili pišem seminarske obavezno se budim do 10 maksimalno jer popdne ne mogu da odradim ništa.
      Ja kafu ne volim. Kapućino sam od skoro počela i to mi prija. Pijem i neke dodatke za imunitet (ekomer konkretno). Ja moram odmah da doručkujem jer kad ustaneš u 1 ako odužim nema ručka a ne valjda da se prekoči.
      Joj hvala Isidora. Ja trenutno ličim na kostura pa sebi nisam baš lepa. Znači mi kompliment.

      Ja mrzim da nameštam krevet jer mi nema poentu (opet ću ga rasturiti koga briga?) ali znam da moram hahaha
      Hvala na čitanju i na komentaru!

      Избриши
  3. E, da, raspremanje kreveta se podrazumeva, plus ja nemam svoju sobu i spavam na trosedu u dnevnoj, tako da htela - ne htela moram da sklonim posteljinu i sve "transformišem" u drugačiji prostor. Smara me to ponekad, ali šta je tu je.

    ОдговориИзбриши
  4. Nisam ni ranoranilac ni neka nocna ptica, vec se trudim da lezem i ustajem u neko pristojno vreme. Prvo sto uradim kada ustanem je odlazak u kupatilo i isnovna higijena. Potom stavim vodu za kafu (domacu, tursku koju obozavam), raspremam krevet i spremam hranu za psa. Onda on i i sednemo na terasu i uzivamo jedno pola sata. Ne koristim nikakve afirmacije jer mi je dovoljna motivacija kad pogledam moj Google kalendar i sve obaveze za taj dan.Imam ruznu naviku da bas kasno doruckujem tek tek 12, 1 posle podne. Dorucak moze da se zaboravi ali dve kafe pre podne nikako. Nisam neki filmofil niti gledam neku seriju redovno, tako da jedino na youtube pogledam sta me zanima: neki kanal koji pratim, nova lekcija stranog jezika ( pratim 4 jezika!) Ili slusam neki album. Kod mene su svi zaposleni, tako da je odrzavanje kuce na meni kao i spremanje obroka i uglavnom se time bavim. Ali naravno, uvek se stvori vremena za citanje, malo u podne kao i celo vece koje provodim uz knjigu! Uvek zanimljiv post od tebe, jedva cekam neke citalacke teme od tebe! Pozdrav 😁!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A ja tursku ne podnosim. Zapravo ukus manje više problem je što je meni od nje užasno muka uvek. Čan ni instant kafe mi ne prijaju jedino Nes od kafa tolerišem. Ja isto imam kalendar (ali ja sam staromodna i zapisujem) i gledam obaveze međutim meni trebaju reči hahaha. Ja sam umela da ne doručkujem i pređem odmah na ručak al me moji terorišu (zbog mršavosti) pa sam ga uvela u naviku. Ja bih od dve kafe ujutru tačnu mrla hahaha. Ali čaj može! Meni su kućni poslovi podeljeni na 3 ja raširim veš (i na dva dana brišem prašinu) a jela kupujemo jer ni sestre ni ja ne umemo da kuvamo (a nismo ni nešto oduševljene idejom da naučimo). Ja slušam korejski ali aj slušam preko podcasta i onda vežbam na duolingu. E ja čitam pre podne vidiš. Ne volim na lampu da čitam daleko mi je priodna svetlost draža.
      Hvala što si podelila jutarnju rutinu baš sam uživala čitjaući kako je divno koliko smo svi različiti ali slični.
      I hvala na komentaru.

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor