Search This Blog

Male stvari koje me (trenutno) usrećuju




U zadnje vreme posle svega što se desilo od početka godine ozbiljno mislim o životu. Zapravo ceo život mislim o istom da budem iskrena ali češće to činim u zadnje vreme. Ja sam kao Mali Princ, lutam galaksijom tražeći neko svoje mesto. Razmišljajući o tome shvatila sam da koliko god male stvari i rutine delovale dosadno, to što postoje sačinjava naš mali univerzum. 


Pozdrav dragi ljudi. What's up? Danas pišem o običnim stvarima koje su deo svakog od nas. Da preterano ne dužim ovo su deset najobičnijih stvari koje meni (trenutno) izmame osmeh na lice. Slobodno u komentarima podelite vaše.

Da više ne dužim, 
Let's go 😉


  • Vođenje dnevnika 

Imam četri različita dnevnika koja popunjavam svake večeri. Prvi dnevnik ne popunjavam nužno uveče i to je onaj običan dnevnik života i jako često i više puta na dan pišem šta osećam mada se uglavnom držim sumiranja utisaka noću. Pomaže mi da izbacim sve iz sebe. Drugi je bullet journal. Klasičan bj u kome pišem šta sam odradila u toku dana i vodim tablu raspoloženja. On je i uređen estetski i volim što svaki put na početku meseca imam zadatak da iscrtam naslovnu stranu i sve ostale rubrike. Pišem šta sam gledala, čitala, slušala...Treći je dnevnik o sebi. Našla sam pitanja na pinterestu i svakog dana odgovaram na jedno. Ovo mi jako pomaže da se osvestim i pronađem sebe. I poslednji je dnevnik zahvalnosti. Vođenje ovih dnevnika mi olakšava psihički teret i budi mi svest o životu što mi jako prija.


Ova sveska je moj dnevnik u kome odgovaram na pitanja o sebi,
na žalost nemam sliku svih dnevnika na jednom mestu  :)





  • Slušanje radija na terasi

Uživam da pustim indie radio (aplikacija na telefonu) na kome idu samo instrumentali uglavnom pesama koje nisam čula, sednem na terasu, sipam vodu sa limunom i opuštam oči gledajući u zelenilo. Odlična vrsta "meditacije" (nije profesionalna ali koga briga ako prija) i sjajan način za opuštanje.



Jedan od razloga zašto volim da sedim an terasi je ovaj pogled (slika fotkana pre par dana)
Zelenilo i priroda koja je leti najlepša kada se gleda me neverovatno opušta
Moj kuhinjski prozor gleda na grad "best of both worlds"




  • Miris nakon kiše

Ovo leto je bilo pakleno velikom većinom ali zadnjih dana kiše su bile česte. Jutarnji miris nakon kiše je moja velika satisfakcija i nešto u čemu neverovatno uživam.


A ovako izgleda nakon kiše (ima malo pink filtera čisto zbog estetike ovo su sve slike sa instagrama)




  • Večernje šetnje

U zadnje vreme idem više na trčanje jer mi ovaj vid aktivnosti više prija, međutim ako ne trčim onda  kada sunce zađe uvek šetam. Mogu da šetam i po dva sata sa slušalicama u ušima i glavom koja ne misli na ništa osim na mirise i mesta pored kojih prolazim i (naravno) pesmu (ovih dana naješće je to  "Senorita") koju slušam. Trenuci. To je ono što se računa.



Jedna od slika nastala tokom šetnje



  • Čitanje dnevnika Vladete Jerotića subotom u "Politici"

Svesna sam da je ovo neverovatno čudno ali od skoro ( pre par nedelja) sam počela da čitam novine. Smatram da ako treba da budem deo "društva" treba da imam koliko-toliko potkovanu opštu informisanost bez obzira što ja nisam iz te priče. Prvo sam ih kupovala svakodnevno a onda sam shvatila da ne mogu ja toliko štampe da "progutam" na dnevnom nivou. U Politici sam naišla jednog petka na najavu ratnog dnevnika Vladete Jerotića i da budem fer ja bih čitala stari dnevnik i nekog za kog nikada nisam čula jer obožavam dnevnike i od tad to je postalo moja subotnja tradicija. Jako mi prija i uživam u tome. U subotu ujutru odem do kioska kupim Politiku do tad je moj miks zelenog čaja i nane gotovo i sednem i čitam uz tišinu. Me time u pravom smislu te reči.



Subotnji ritual, uključuje Politku i (ponekad) jutarnje pisanje dnevnika




  • Slušanje audio knjige

Volim da slušam knjige. Naravno dosta zavisi i od naratora ali generalno mi prija da ih slušam. To je sjajno jer mogu da bojim bojanku za odrasle ili da se jednostavno opustim i stavim slušalice i zatvorim oči bez da moram da ih koristim. Kako mi u zadnje vreme nije bilo do ustajanja iz kreveta ovo je bio jedan ood retkih načina da skrenem svoje misli i da se opustim jer nisam mogla da držim koncentraciju na tekst. Trenutno slušam "Male žene" (jer moram da gledam Timotija i Seršei opet zajedno tako da nema tu diskusije) i "Hari Poter i Polukrvni Princ", Stiven Frej čita ovu i on je moj omiljeni narator.


Seršei i Timoti ponovo igraju zajedno ovog puta u adaptaciji "Malih žena" koja uskoro izlazi.




  • Marli koji legne na leđa da se mazi

Moje kuče je čudno kuče ali sam jako zahvalna na tome. Svako jutro Marli skoči na krevet, legne na leđa i digne sve četri šape u vis i čeka da se mazi. Mislim da mi sam dan krene lepo jer se smejem i uživam da mazim psa. Tokom ovog teškog perioda maženje i grljenje psa (koji uzgred dođe i sedne u tebe kad vidi da si tužna i licne ruku ako vidi da plačeš pa neka neko kaže da životinje nisu osećajne) mi je jako pomaže. Mnogo sam zahvalna na ovom krznenom stvorenju.



Nisam ga skoro fotkala ali ovo je položaj u kome on leži da se mazi.
Slika je nastala kada je još bio štene (mislim da je tu imao oko mesec-dva)



  • Euforija ponedeljkom

Nova serija u kojoj Zendeja (koju ja obožavam) tumači glavnu ulogu izlazi svakog ponedeljka. Serija se bazira na životima tinejdžera ali u potpunosti beži od svih teen serija klišea i predstavlja realnost novih generacija koje pate od aknsioznosti i osećaja manje vrednosti usled društvenih mreža i pritiska medija koje im stvaraju nerealnu sliku Sjajna stvar je što ja imam plaćen HBO na TV-u pa mogu da je gledam lepo na TV-u. Obožavam svoj ritual gledanja ove serije ponedeljkom plus gledam je sa mojom najmlađom sestrom Minom. Jedna je od retkih koje mi u potpunosti drže pažnju ovih dana i uvek bar dva tri puta pogledam epizodu koja je te nedelje izašla.


Zendeja tumači lik bivše zavisnice i zaljubljena je u tran devojku Džuls




  • Hladna kafa

Jedini način da ja popijem kafu je da pijem hladnu kafu. Skoro sam kupila modlice za led i sama pravim sebi Nes (više mleko nego vode ali nema veze) sa kockicama leda. Ne samo da uživam u ukusu hladne kafe nego više od toga uživam u tome da čujem zvuk leda koji se obija od kašičicu u udara u nju. Neverovatna satisfakcija!


Додајте натпис




  • Jutarnji video

Pre nekih nedelju dana otkrila sam ženu koja se zove "haegreendal" i ima svoj YouTube kanal (i skoro 500 000 suba). Njen kanal je životni i nešto kao vlog. Uglavnom sve je lepo estetski odrađeno nema mnogo priče ali su kadrovi prelepi. Ona je grafički dizajner i raidi od kuće. Ako volite estetiku kao što je balo, bež drvo (plus zvuci kao što su mešanje leda drvenom kašićicom, voda, zvuk seckanja povrća)... nema sumnje da će vam se ona dopasti. Zbog te žene mi ne pada teško kada npr moram da sklopim stvari i slično. Ona prikazuje svakodnevni život i bez obzira što takav život ja sama ne bih mogla da živim postavi mi dan na pravu nogu i manje me mrzi da radim i više uživam u životu. Ona je iz Koreje ali kao što rekoh nema gotovo uopšte priče u vlogu i možete uključiti titl da vidite opise scena koji su divni a koje ona stavlja. Bacite pogled na nju ulepšjate sebi dan!








To je to za danas. Sutra mesečna šolja kakaoa. Još jednom se izvinjavam što su postovi malo neredovni, jednostavno ovaj period života je takav. Uglavnom sve što vam je na pameti, pišite mi dole.



Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):
Prethodne filmske liste



Hvala na čitanju,

With love, S.

4 коментара:

  1. U potpunosti saosećam sa svime što si iznela u ovom postu! Bukvalno svaku od ovih stavki koje si navela (pisanje dnevnika, slušanje radija, čitanje novina i omiljenih časopisa, igranje sa ljubimcem, šolja dobre kafe...) praktikujem i sama u nekoj svojoj varijanti. I zaista, kad naiđe neki period ''nesređenosti'' (trenutno ne mogu da nađem bolju reč kojom bih ga okarakterisala), ove sitnice, koliko god da deluju banalno, pomažu da makar malo opustiš nerve i rasteraš tu neku mentalnu maglu. Ne mora sreća uvek biti bučna i spektakularna, nekada uspe da se sakrije u ovako malim postupcima i navikama. :)

    Divan post! Inače, pratim tvoj blog već neko vreme, ali tek se sad oglasih. Samo napred! :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dobrodošla na blog, hvala na čitanju i izvni što kasnim sa komentarom :)

      Mislim da su velike stvari super u dozama, sreću u svakodnevnici čine male stvari tako da se slažemo u tom mišljenju :)

      Избриши
  2. Odavno sam se uverila da život čine "sitnice". Potrebno je "samo" naučiti da ih prepoznaješ i ceniš. Iznenađujuće malo ljudi ima tu sposobnost i uglavnom su umetnici, intelektualci, oduhovljene osobe u pitanju. Većina, nažalost, prolazi kroz život i gleda, ali NE VIDI svet oko sebe.
    Uvek obraćam pažnju na detalje, gde god da krenem. Pazim da ne zatvaram um, zato što se u svakoj sitnici, naizgled uobičajenoj stvari, krije nova priča, zagonetka, lepota. Npr, obožavam da posmatram zgrade, prozore, terase i nagađam ko tu živi, kako, koje su njihove/njegove priče. Ili da gledam sumrak/svitanje i onda odlutam u (ličnu) prošlost. To su oni signali kao kod Prusta...koliko god problema imala, a imamo ih, nažalost, svi, ti trenuci mi vrate nadu jer je svet ogroman i mora postojati neko parče prostora sreće za svakoga od nas.

    Dnevnik pišem od 2003. i to je izuzetna psihoterapija, a i čuvanje važnih životnih trenutaka od zaborava. Posmatraš sopstveni razvoj iz godine u godinu. Dobra ti je podela na četiri različita. Svaki način da se "ispraznimo" je koristan, a dnevnik je ipak nešto samo naše, što ne može da nam pruži razgovor sa drugom, ma koliko bliskom, osobom.
    Radio i terasa: idealan spoj!:) Pogled sa terase u gradu mi je na - zgrade, ali kada odem kod babe, zelenilo brda opušta i odmara oči, dušu...
    I ja obožavam miris kiše, tj. vlažne zemlje/trave. Slike su ti odlične.:)
    Ti si po mnogo čemu kao mlađa sestra koju nemam. Šetnje, rekreacija, odnos prema okolini...eto, sad i "Politiku" čitaš!:)))) Moji su godinama kupovali nedeljom, onda smo zbog dodatka iz kulture uzimali subotom, pa prestali. Iz ideoloških razloga, jer je "Politika", nažalost, kao i ostale dnevne novine (jedino se "Danas" još ne da) potpala pod uticaj Vučićeve propagande. Ali, imaju sjajne feljtone i mislim da je dobro biti obavešten, tako da kao neko ko redovno čita kolumne i pojedine autore, već godinama, pozdravljam tvoj novitet u svakodnevnoj rutini. Vladeta Jerotić je bio izuzetan mislilac i čovek. Preporučujem emisiju "TV lica...kao sav normalan svet" u kojoj je gostovao pre nekoliko godina, u dva ili tri nastavka je išla, ima na Youtube-u. Milina ga je slušati.:)
    Timoti i Serše ponovo zajedno na filmu, nešto što se ne propušta!:)
    Meni su audio-knjige i dalje nekako čudne i strane, ne mogu da se naviknem. U šali često kažem da sam ih izgustirala sa tri-četiri godine, kada su bile aktuelne audio kasete na kojima je Zijah Sokolović čitao bajke i priče za decu.
    Meni tvoj Marli ovako preko slika zagreje dušu, mogu da zamislim kako je tek kad imaš takvu razonodu svakoga dana!:)
    Preporučila si mi "Euphoriu", zabeležih. Nemam HBO kanal, a isto mislim da je gledanje na televiziji nezamenljivo zbog tog "ritualnog" efekta i iščekivanja.:)
    Sve pijem hladno ovih dana, bukvalno svde! I ja obožavam zvuk kockica leda u staklenoj čaši.
    Ne pratim ni vlogove, ali ova preporuka deluje zanimljivo. I radujem se sutrašnjoj "šoljici". :))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Lepo sam rekla u prethodnom komentaru- sreća svakodnevna je u siticama velike stvari su za posebne prilike. Evo danas jedem napolitanku sa kokosom i msilim se- život je baš lep kad mogu ovo da jedem.
      Morala sam da podelim inače bih sve pomešala. Sreća je pa ja ukoričane sfveske napravim na dnevnike inače bi to bio veliki trošak i veruj mi jednom mi je neko ne pamtim ko rekao "papir trpi sve" i to je zaista istina. Sve što ostane na papiru olakša ti život.
      Ja Politiku kupujem samo zbog tog dnevnika inače izbegavam da čitam bilo koj članak na kome je "uvaženi" "gospodin" predsednik.
      Timi i Seršei mislim da i polse ovog imaju još jedan zajednički. Neko je rekao da su oni novi Kejt i Leo i u optpunosti se slažem!
      Meni je bilo čudno sve dok nisam počela Hari Potera da slušam. Međutim sad mi je skroz normalno. Plus ima mnogo besplatnih koje ni ne moram da skidam na lap top (librevox) i to mi jako olakšava. Ali nisu sve dobre za slušanje. Drakula je npr. jako spora knjiga kada se sluša i ona mi nikako nije radila audio. Soba sa pogledom je sjajna za audio slušanje :)
      Gledaj Euforiju ima da se skine ja kad ne mogu da je dočekam na HBO skidam je!
      Ova žena je sjajna baš prikazuje lepotu svakodnevnice baci pogled 10ak minuta joj traju vlogovi!
      Hvala na čitanju i na komentaru!

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor