Search This Blog

💕Top 15 travel movies 💕


Pozdrav ljudi. What's up? Dugo sam spremala i planirala ovaj post i konačno je došlo vreme za njega. Naime radi se o 15 filmova koji osim sjajnih priča odlično predstavljaju neki deo  sveta i u njima osim u radnj filma možete da uživate u divnim predelima sveta. Vodim vas kroz 15 različitih mesta, rangirala sam ih po tome koliko dobro prenose mesto ne po samom kvalitetu, tako da sipajte limunadu, pustite neki dobar jazz,  sedite i uživajte.



Let's go 😉

💕15.Desperado (1995)- Meksiko💕

Čiuveni film Roberta Rodrigeza sa Antoinijom Banderasom u glavnoj ulozi, vodi vas u Meksiko zemlju tekile, marijača, živih boja. Ovaj film odlično hvata Meksiko onakav kakav je -jako siromašan a opet toliko bogat bojama, dok se kroz ceo film čuju zvuci "latino tamburača". Filmovi koji takođe za svoju temu imaju Meksiko su Frida i  Babel, koji je zapravo, bio moj prvi izbor. Međutim zbog toga što Babel jednako u sebi ima i Japana i Maroka,, odustala sam  ali ne treba da čudi što toliko lepo i realno predstavljanje Meksikaima Babel, tim pre što je Alehandro G. Injaritu čovek koji je odrastao tamo i  najbolje poznaje svoju rodnu zemlju.



💕14.When Harry Met Sally... (1989) - Njujork, SAD💕

Meg Rajan je snimila mnogo komedija ali ni jedna pre ni kasnije nije nadmašila ovu. I mada su mnoge njene komedije, takođe,  bile smeštene uupravo u "Velikoj Jabuci" film "Kad je Hari sreo Sali" ostaje kao jedna od najvećih asocijacija  na Njujork i jesen u ovom gradu. Meg Rajan i Bili Kristal su se pokazali kao odličan tim i ako volite ovaj grad ili volite dobru komediju svakako preporučujem. Odlični filmovi koji predstavljaju ovaj grad su i "Birdman" i "Breakfast at Tiffany's ".



💕13.Love Actually (2003)- London, Engleska, UK💕

London nije najpopularniji grad za snimanje, jednom sam pročitala da je Stiv Makvin rekao da je jako skup za snimanje pa možda zato a možda i zato što je seoska strana u Engleskoj daleko lepša, zaista ne znam. Ipak ovaj praznični klasik ostaje kao jedan od filmova koji oživljavaju prestonicu Ujedinjenog Kraljevstva i sve njene lepote, a nema poricanja u tome da je London prelep. Film u kome možete videti svetsku prestonicu kulture  je i "Closer" mada je on daleko  komplikovaniji, i pre će te se fokusirati na radnju (i na Klajva Ovena jer razbija).


💕12.Vicky Cristina Barcelona (2008) -Barselona, Španija💕

Ime Vudija Alena je prvo ime na koje ja pomislim  kada se govori o "destinacionim filmovima". Prosto čovek voli da putuje i prikazuje mesta kroz priče i drago mi je da mu dobro ide. Mada prvenstveno vezan za svoj grad (Njujork), napravio je nekoliko filmova smeštenih u Evropi koji su zaista sjajni. Ovaj, je smešten u prestonicu Katalonije je jedan od njijh. Komičan, lep i pre svega realan u prenošenju španskog duha nema šanse da vam se ne svidi.



💕11.Roman Holiday (1953) -Rim, Italija💕

Gregori Pek i Odri Hepburn vas vode u Rim, u klasiku koji je godinu dana nakon što je emitovan u bioskopima doneo čuvenoj Odri Oskara za najbolju glumicu. I ako je sve crno belo imate odličnu sliku Rima, posebno lepo je što je zapravo Rim iz tog vremena, i mada mi je kraj "slomio srce" idalje je jedan od najlepših filmova ikada.


💕10. Mamma Mia! (2008) -Santorini, Grčka 💕

Već sam vam pominjala ovaj film u postu u četvrtak o letnjim filmovima i rekla sam vam tada da je Santorini i snimci ovog, (meni lično) jedinog  primamljivog mesta za letovanje u Grčkoj, apsolutna magija ovog filma. Verujte mi na reč i ako se radi o američkoj produkciji, toliko su lepi snimci, more doslovno svetluca i nema šanse da ne poželite da barem na kratko ne odete na ovo divno mesto.




💕9.Indiana Jones and the Last Crusade (1989) -Petra, Jordan💕

Ako mene pitate ni jedan deo Indijane se ne meri sa ovim delom po kvalitetu definitivno najbolji od svih. Međutim osim dobrog scenarija i sjajne glume ovaj deo ima još nešto divno- vodi vas u (meni lično) najfascinantnije svetsko čudo - Petru, grad koji se održao još od pre nove ere, Spilberg je uradio veliku stvar snimajući ovde i sjajno je koliko lepo možete da vidite unutrašnjost jednog ovakvog grada kroz film.


💕8.Letters to Juliet (2010) -Verona, Italija💕

Pisma Juliji su jedan lagan film, o kome ne morate mnogo da mislite i sjajan je kada se gleda u ovom letnjem periodu. Međutim jedan od njegovih najvećih kvaliteta su snimci Italije, Verone kao centra dešavanja ali i dobrog dela severne Italije jer se priča ne zadržava na jednom mestu, ovo vam je kao besplatan "odlazak" na dva sata na put kroz Italiju pa ako vas ova zemlja fascinira svakao treba da pogledate.



💕7. La La Land (2016) -Los Anđeles, Kalifornija, SAD💕

La La Land je činjenica je -jedan od najprecenjenijih filmova ikada (pisala sam o tome OVDE). Ali ako nešto dobro radi to je da će vas naterati da poželite da  barem jednom posetite Los Anđeles jer su snimci (mada prilično nerelani -nema gužve na ulicama (osim u prvoj sceni), a grad važi za jedan od najgorih po pitanju saobraćaja; nema ljudi na gradskim obeležjima...) apsolutno magični i veliki je akcenat stavljen da se pokaže koliko je bitan za industriju filma.



💕6.Lion (2016) -Indija💕

Mada je gotovo cela druga polovina ovog filma smeštena u "zemlju kengura" -Australiju, prva polovina i delovi iz Indije su dovoljni da se nađu na ovoj listi, apsolutno  je prelepa. Ja lično nikada nisam bila fascnirana Indijom, meni je njihov narod...prljav na neki način ne dopada mi se ( ja obožavam Skandinaviju i njihove narode pa ovo je valjda skorz suprotno tome i ne dopada mi se) međutim samo zbog ovog filma bih je rado posetila.
O filmu "Lion" pisala sam OVDE.


💕5.Memoirs of a Geisha (2005) -Kojoto, Japan💕

Duugo sam razmišljala između malo "tipičnijeg" filma koji se uklapa u ovu kategoriju -"Lost in Translation" i ovog ono što je preseklo je činjenica da je ovo film u kome me je mesto prevashodno kupilo, ovo je duh samog Japana, onog Japana koji ja volim a ja daleko više volim ovaj nego savremeni da budem iskrena. Izgubljenu u prevodu ima urbani Tokio, sva njegova svetla ovaj ima muziku ima duh, ima nešto više. Smatram "zemlju izlazećeg sunca" jednu od najlepših zemalja na svetu, međutim Kojoto (bivša prestonica Japana) mi je daleko lepša od Tokia (sadašnje prestonice) zato biram ovaj film.
Osim ova dva film "Kill Bill" (kao celina) će vam dati odličan uvid na borilačke tradicije Japana, posebno prvi deo.



💕4.The Lord of the Rings (2001-2003) -Novi Zeland💕

Domovina reditelja Pitera Džeksona je bila dovoljno magična da izgleda kao mesto iz fantazije, i mada je ovaj film sniman na nekoliko kontineta Novi Zeland je mesto na kome su najviše scena zapravo snimljenijh i apsolutno je magičan.


💕3.Before Sunrise (1995) -Beč, Austrija💕

Pisala  sam vam i o ovom filmu u četvrtak a imate i celu recenziju OVDE, pa tu možete da saynate više. U ovom film u sa dva glavna lika, Beč je u neku ruku treći glavni lik, snimci austrijske prestonice (meni posebno draga scena uličnim pesnikom) sa prelepi i nema šanse da ne poželite da ga posetite.
Drugi deo -"Before Sunset" vas vodi u Pariz, mada je meni ovaj prvi idalje drži.



💕2.Out of Africa (1985) -Kenija💕

Pisaću vam već o ovom filmu sledećeg četvrtka konačno sam ga ovog meseca završila. Međutim kada sma rangirala ove filmove samo sama pomisao  koliko divno prenosi Afriku i njihovu kulturu mi nije dala drugu opsciju osim top 3, divan film sa divnim snimcima ove divlje države i jedna neobična ljubavna priča.


💕1.Midnight in Paris (2011) -Pariz, Francuska💕

Grad svetlosti se pojavljivao u mnogim filmovima ali niko ga nikada nije tako dorbo prikazao kao Vudi Alen. Psiala sam već o ovom filmu OVDE, i ako pročitate biće vam jasno koliko sam bila oduševljena. Ne postoji film koji bolje hvata neko mesto, barem ako mene pitate od ovog, prosto rečeno -magičan je.


To je sve što imam za vas danas. Kako vam se dopalo? Da li volite neki od ovih filmova? Sve što vam je na umu pišite mi dole.😉

Hvala na čitanju,

With love, S.

4 коментара:

  1. Perfektan post! Baš sam uživala, stavila nove filmove na listu i podsetila se nekih koje odavno nisam gledala, pa bih mogla opet. Najviše volim kada, kroz filmove ili knjige, dobijemo mogućnost PUTOVANJA i pravog doživljaja određenih destinacija, mnogima od nas je to jedina prilika za slične stvari i zato hvala svima koji stvaraju ova dela pa nam to omogućavaju.
    Eto, pošto ću i ovo leto provesti kod kuće, barem si mi dala super predloge za drugu vrstu odmora. :))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvvala puno Isidora :)
      Da ovo je u neku ruku besplatan odmor, bnarem za oci ja kad god mi se negde ide gledam ovakve filmove, ti kad odgledas neki sa liste javi mi kako ti se dopao :)

      Избриши
    2. Pa, gledala sam ja skoro sve sa ove liste, samo odavno.:) Zapravo, lakše mi je nabrojati koje NISAM gledala: "Mamma mia", "Letters to Juliet", "La la land" i "The lion". Ostale jesam, po više puta i obožavam ih, ranije smo komentarisale. eto, baš danas odgledah "The ramen girl" i on bi, npr, lepo išao kao još jedan izlet u Tokio, mada nije fokus na samom gradu, koliko preživljavanju u njemu, ali je atmosfera japanske prestonice (meni fascinantne) izuzetno živa.:)
      P.S. Primetih i prvi put, potkrala ti se greškica u imenu grada, Kjoto, bez "o" između, KJoto.
      I, da, kad pominjemo Vudija, uvek mi prvo padne na pamet njegov film "Everyone says I love you", koji odlično objedinjuje lepote Njujorka, Pariza i Venecije.

      Избриши
    3. Lion će ti se sigurno dopasti jedva čekam da ga odgledaš :)
      Da to sam i ja shvatila ali kasno :DJ
      Zna se da sam aj snotana ne mislim mnogo jer imam mnogo grešaka u kucanju i onda kad proveram sve se fokusiram na to :)

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor