Search This Blog

💙Movie list: January💙


Pretpostavljam da svi mi imamo svoje periode. U pojedinim nam se više čita, u onim drugim pre biramo televiziju (zapravo tv serije, ja npr. televiziju uopšte ne gledam) a onda u onim trećim gledamo filmove. Ovi treći momenti su činili veći deo mog januara, koliko nisam bila inspirisana za gledanje serija (ali ima par odličnih, sledećeg četvrtka više o tome, posebno jedna koja mi je obojila januar), toliko su filmovi igrali glavnu ulogu ipak je film moja najveća ljubav i to ne poričem.



Pozdrav moje drage gospođice. What’s up? Danas za vas imam post o filmovima koje sam gledala u toku prethodnog meseca, mada moram vam priznati da ima nekih i decembarskih, jer zašto da i njih ne ubacim? Za neke od ovih filmova će biti posebna recenzija, za neke sam već pisala a razlog što sve sastavljam u jedan post je jer smatram da je lakše da vam na taj način dam mišljenje o nekim filmovima za koje smatram da ne moram da recenziram (ko da recenzira 16 filma mesečno!?). Redosled je takođe nasumice određen, kako sam zapisala u svesci tako ću vama pisati ovde i da rangiraću ih od 1-5 zvezdica ( ☆ zvezdica je ipo) kako bi znali od prilike kako ih ja cenim (a do 10 mi je mnogo) i da napomenem da je to samo moje subjektivno mišljenje, no hard feelings 😉 .
Let’s go😉

🎬1.Wuthering Heights (1992)🎬

Nakon što sam završila knjigu koju apsolutno obožavam shvatila sam da je vreme da konačno pogledam ovaj film. Priča „Orkanskih visova“ je priča o romansi Ketrin i Hitklifa (više o tome u recenziji knjige), o tami i strasti, o tragediji i životu –priča koju obožavam. U ovom ostvarenju glavne uloge igraju Ralf Fains i Žilijet Binoš, glumci koji će nekoliko godina kasnije obeležiti filmsko platno u divnom „Engleskom pacijentu“  i oboje su maestralno odradili svoj posao. Možda jedine zamerke idu na kvalitet snimka i zvuk  i na to što je Žilijet igrala i Ketrin Liton, mislim da je trebalo kastingovati nekog drugog jer koliko mi se Ketrin Ernšo dopala toliko se nisam saživela sa Ketrin Liton. Ostali elemnti poput glume, režije, celokupne priče su na vrhunskom nivou.
Ocena: ★★★★☆/5




🎬2. Passengers (2016)🎬

„Putnici“ je priča o astronautima koji tokom jednog rutinskog putovanja kroz svemir se probude 90 godina ranije pre stizanja na odredište jer se brod pokvario. Uskoro se suočavaju sa činjenicom da će ostatak života provesti na brodu i tu počinje cela priča.  
Katastrofa. Ne znam koju drugu reč da upotrebim za ovaj film, trebala sam kao čovek Arrival da gledam samo ne da sedim i gledam ovo. Priča koja zapravo ima dobra pravac (i ako ja ne volim sci-fi filmove) pretvorena u nešto kompletno dosadno. Dženifer Lorens izgleda kao da se smorila što je tu a Kris Prat nije ništa bolji od nje. Pozitivan aspekt filma je što Dženifer Lorens konačno ima malo hemije sa nekim glumcem, Prat joj je legao fino. Sve u svemu ja sam ga prekinula nakon sat vremena, i preproučujem da ga preskočite.
Ocena: ★★/5


🎬3. The Hours (2002)🎬

Da ne dužim gledala sam po ko zna koji put, pisala sam vam o ovom filmu već proklog četvrtka a opširnije možete čitati OVDE.
Ocena: ★★★★★/5 





🎬4. The Tourist (2010)🎬

Turista je film koji prati misterioznu puticu Elisu koja „spontano“ upoznaje američkog turistu Frenka i poziva ga da provedu vreme zajendo. 
Ovo sam gledala negde početkom decembra i jako sam se razočarala, dva glumca poput Anđeline Žoli i Džonija Depa a tako loš film, ideja koja je imala potencijala ali je do kraja umrljana i uprljana sa svih strana baš me je razočarao. Pozitivne strane je što je sve to „fizički lepo“  (Venecija, njih dvoje...) ali džabe kada nema priče u svemu tome.
Ocena:★★☆/5



🎬5. You've Got Mail (1998)🎬

Dvoje stranca se dopisuju preko meila. On ne zna ko je ona ni ona ne zna ko je on. Bez obzira na to oni dele svoj život i pričaju jedno drugom sve probleme. Ispostavlja se da su oni zapravo poslovni rivali. 
Koliko čovek može da očekuje od jedne klasične romantične komedije? Pretpostavljam ne mnogo, međutim ovo je bilo previše kliše, previše dosadno i previše otrcano za mene. Film „Besani u Sijetlu“ mi je daleko bolji i ako i taj nije nešto posebno. Meg Rajan i Tom Henks su ok ali to je sve.
Ocena:★★☆/5



🎬6. Batman Begins (20005) & The Dark Knight (2008)🎬

DC u vreme kada je to nešto značilo.  Da, triologija Kristofera Nolana je zaista bila „zlatno doba DC-ja“ kada se uporedi sa katastrofom koju danas imaju (ozbiljno ako hoćete borbu dva superheroja gledajte „Captain America: Civil War“ grantujem vam da je milion puta bolji od „Batman vs. Superman“). Ali zato ’postoje ovi filmovi koji su iznvanredni i vredni gledanja. Obožavam Krisijana Beila, Batman u koga se „kunem“ i oba dela (i treći ali njega nisam stigla ponovo da odgledam) su zaista pravo umetničko delo. 
Ocena: ★★★★★/5 



🎬7. Bridget Jones's Diary (2001)🎬

Ovo je bio hiljaditi put da gledam Bridžit, mislim da manje više svi znaju priču koja prati nju da ne dužim u tom delu. Gledala sam je u 4 ujutru u novogodišnjoj noći, jer najbolj način da ti počne godina je uz osmeh. Zare ne?
Ocena: ★★★★★/5 


🎬8. A Dangerous Method (2011)🎬

Ovo je film za koji mogu da vam garantujem da ću uskoro napsiati recenziju. Film prati život Karla Junga, njegovu napetu vezu sa Sigmudom Freudom, ali i strastvenu pomalo mazohističku vezu sa njegovom isprva pacijentkinjom a kasnije učenicom Sabinom Spielrein.
Pisala sam vam već u mesečnim favoritima da je ovo bio favorit decembra (možete čitati OVDE) apsoultno sam bila oduševljena pričom. Najbolje uloge u ovom filmu za mene su ostvarili Vensan Kasel i Keira Najtli ali i Vigo Mortensen i Majkl Fesbender su jednako dobri. Sve prepourke.
Ocena:★★★★★/5 



🎬9. The Imitation Game (2014)🎬

Priča prati matematičara Alana Tjuringa koji sa gupom matematičara pokušava da dešifruje nemačku Englimu. Alana igra Benedikt Kamberbeč a uz njega u filmu igraju i Keira Najtli, Mejtu Gud i Čarls Dans.
Gledala sam ga po drugi put samo zato što ga prvi put nisam dobro zapamtila. Nekako mislim da je ovo isuviše klasičan biografski film bez mnogo dinamike (u zadnje vreme mi dinamika u filmu baš treba) a i do samog Alana je - nije mi bio preterano interesantna ličnost. Daleko mi je bolji film o Džonu Nešu „Blistav um“ ako već upoređujem biografije dva matematičara, međutim sasvim solidna biografija tehnički dobra, svi elemnti biografske drame su na mestu nema mnogo kinematografskih deoncia ali ipak je to biografija ne može da se očekuje čudo u kadru.
Ocena: ★★★★/5 




🎬10. Alice in Wonderland (2010)🎬

Film prati devetnaestogodišnju Alisu koja je na pragu da bude zaprošena, kada ugleda zeca i potrči za njim. Ona upada u rupu i nađe sebe u skroz drugom svetu.
Ja volim ovaj film. Solidno ga volim. Nekako mi je previše ....“all over the place“ ako me razumete. Ima previše svega, previše pokušaja da se napravi unikatna priča. Ja kapiram skroz da je ovakva priča bila život za mozak Tima Burtona, pa je malo preterao ali ne žalim se, fina avatura.
Ocena: ★★★☆/5


🎬11. There Will Be Blood (2007)🎬

O ovom filmu sam vam pisala recenziju i možete je čitati OVDE.
Ocena:★★★★★/5




🎬12. Far from Heaven (2002)🎬

„Daleko od raja“ prati domaćicu Keti koja živi skladan život u Konetikatu ’50ih godina prošlog veka. Jedne večeri otkriva tajnu svog muža koja je užasava a ubrzo upoznaje i mladića, baštovana koji joj postaje dobar prijatelj.
Ono što mi se jako dopalo u ovom filmu je što obrađuje toliko tema u tako „jednostavnoj“ postavci –rasizam, homosekusalnost, ulogu žene na ovom svetu... Gluma je sjajna, muzika i kostimi upotpunjavaju doživljaj veremena. Film verdan gledanja. Glavne uloge igraju Džulijen Mur i Denis Kvad.
Ocena:★★★★☆/5



🎬13. Far from the Madding Crowd (2015)🎬

„Daleko od razuzdane gomile“ je priča o Batšibi Everdin, ponosnoj, tvrdoglavoj i nezavisnoj ženi koja u Viktorijankoj Engleksoj mora da se izbori za svoje mesto. Tu su i tri udvarača koja su oko nje –farmer Gabrijel Oak, vojnik Frenk Troj i bogati vlasnik imanja Vilijam Boldvud.
Sve us vemu film je zaista lep –divna kostimografija, očaravajuća muzika i Keri Muligan i Majkl Šin koji briljiraju u svojim ulogama. Međutim psotojao je jedan veliki problem a to je glavna muška uloga –Gabrijel Oak, možda je do glumca (još uvek ne mogu da provalim da li mi se u knjizi dopada ili ne), možda do toga što „kupanje ovaca“ meni nije ni najmanje romantično - ali meni se on nije dopao. I sad on je logičan izbor za koji treba da „navijam“ ali ništa, meni se čovek nikako nije dopao. Najviše mi se dopao Boldvu kojeg igra Majkl Šin on je baš tip lika kakve ja volim –džentlmen, visoke klase, dobrog držanja.
Ocena:★★★★/5



🎬14. Vrati se Zone (Zona Zamfirova 2) (2017)🎬

Već sam vam pisala u nedelju o ovom filmu možete čitati OVDE.
Ocena: ★★★☆/5


🎬15.Loving (2016)🎬

Loving je priča o bračnom paru Ričardu i Mildred Loving. Radnja je smeštena u  ’50e godine prošlog veka i ono što je karakteristično za njih je što je on beo a ona crnkinja. Loving prati njihovu borbu protiv suda koji nije dozvoljavao ovakve brakove.
Ovo je biografski film. I lagala bih vas kada bih rekla da je loš –nije. Međutim i ako su i Džoel Edgerton i Rut Nega fenomenalni ovaj film ima jako usporenu i slabu dinamiku, nije nešto što meni nužno odgovara previše su oni „obični“ ljudi za moj ukus ja volim malo ekstravagacije i to je samo moj ukus. Više se radujem filmu „A United Kingdom“ (ista tema brak dve različite rase, samo je on crn a ona bela) samim tim što je tu glavni lik ipak princ i sigurno će biti koliko toliko neuobičajnije. Ali film je dobar, ovo je samo moj lični ukus.
Ocena:★★★★/5



To je sve za ovaj post moje drage gospođice. Da li ste gledale neki od ovih filmova? Da li vas je zainteresovao? Sve što vam je na umu pišite mi dole.😉

Hvala na čitanju,

With love, S.

8 коментара:

  1. Odlična lista, film 'The Tourist'' je definitivno fantastičan, ''Alice in onderland'' mi nije loš, ostale nisam gledala, ali neki od navedenih su mi se dopali, tako da ću ih svakako pogledati

    Delilah's Stories

    ОдговориИзбриши
  2. Zbog ovog je i meni smetala verzija Orkanskih iz 92. Gledaj obavezno onu sa Hardijem, glumci mnogo više odgovaraju likovima, naročito fizički i u pogledu godišta. Meni je isto Turista katastrofa, njih dvoje nemaju nikakvu hemiju, kao reklama za D&G.
    Ja isto moram Loving da gledam, obožavam Ruth i Edgertona. Meni je Dangerous Method bio nešto bledunjav i nekoherentan. Baš si bila vredna čoveče, ja se jedva naterala La La Land da pogledam.😆

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam bila sigurna da li da gledam tu sa hardijem jer ne volim nešto njegovu ženu, ali daću šansu :)
      E bukvalnos i opisala kako film Turista izgleda baš kao reklama sa D&G ili neki skupi parfem :)
      Ja sam Rut gledala prvi put, ali njega mnogo volim gledaj fin biografski film, vredan pažnje :) Ja vlajda toliko volim glumce iz A Dangerous Method, da su mi svi neki sporedni elementi bili u drugom planu :)
      Ma meni to kako naiđe, imala sam periode kada je jedan film mesečno bio maksimum , a prošlog valjda zbog spremanja ispita (koji je sutra btw i evo šizim) sam gledala više da usmerim misli ka nečemu drugom :)
      Hvala ti mnogo na komentaru :)

      Избриши
    2. Pridružujem se utisku o "Turisti", odlično definisano - kao fensi reklama.:)
      Saro, srećno na ispitu!:*
      I, da, htedoh i ja napisati, bila si vredna, zaista!

      Избриши
  3. Volim ovakve tekstove, zbog upoređivanja utisaka i novih predloga.:)
    I ja obožavam "Orkanske visove", jedan od mojih omiljenih filmova, što mnogo govori s obzirom da je ekranizacija jedne od mojih omiljenih knjiga, a veoma retko sam zadovoljna u tom slučaju. Ovde su mi glumci najviše odgovarali onome kako sam zamišljala junake romana. Što se slike i zvuka tiče - uzmi u obzir godinu kada je sniman.:)
    "Putnici" mi ne deluju zanimljivo, a nisam ni fan glumaca koji igraju u njemu. Definitivno zaobilazim.
    "Sati" - savršenstvo.
    "Turistu" sam gledala odavno i nije mi se dopao. Previše sam očekivala od dugo priželjkivane saradnje dvoje glumaca koje obožavam.
    "Stigla vam je pošta" mi je drag film, pa nisam objektivna nikako, naime, kao devojčica sam (u periodu 2000-2003) stalno sa dve najbolje drugarice "visila" u bioskopu i pogledala sve komedije i akcije iz tih godina, pa i ovu, tako da me lepa sećanja vežu i uvek će mi biti simpatičan::)
    Volim "Betmena", obožavam Kristijana i Nolan je sjajan, ali Barton mi više "leži".
    "Bridžet" nikad ne dosadi. NIKAD.:)
    "Opasan metod" gledah čim se pojavio, u bioskopu KC Beograda i mnogo mi se dopao. U sali nas je bilo jedva deset, inače, šteta. Drago mi je da ti se sviđa!:)
    "The Imitation game" mi je odavno na listi i moram da ga odgledam već jednom.
    A ja gledah drugi deo nedavno i biće utisci u "7 filmskih dana", ovog vikenda. Ne volEm.
    "There will be blood" čeka u folderu, gledam ovih dana i javljam utiske.:)
    "Daleko od raja" nisam gledala, nisam čak ni čula za film, hvala na preporuci, deluje mi kao nešto što će mi se dopasti. Ispravka - Denis KvEJd. (bio muž Meg Rajan)
    "Daleko od razuzdane gomile" bih gledala, ali tek kad pročitam knjigu...a kad će to biti, pojma nemam, u biblioteci je nemaju.
    "Vrati se, Zone" i "Santa Mariju", kao što smo već pričale, gledala bih isključivo iz radoznalosti.
    "Loving" ide na listu, dopada mi se radnja.:)

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala puno Isidora :) Ja mislim da sam ipak malo preterala, ali šta da radim kada mi se gledalo :)
    Da zvuk i slika jesu posledica vremena u kojem je snimljen a delimično i zbog budžeta (uzmimo u obzir da je "Miris žene" iz iste godine a ima daleko bolju sliku, no nije meni to presudno navela sam samo zato što kod svih filmova imam nešto što mi se nije dopalo ili kod loših što mi se dopalo :)
    Putnici nisu nešto što moraš da pogledaš, definitivno film koji eto postoji a ppopularen jer jer je Dženifer Lorens u njemu :)
    Turistu je Ivana savršeno obajsnila, bukvalno elitna reklama :)
    Razumem za lepa sećanja vezana za određene filmove ne možemo prema svemu biti objektivni :)
    Baš je žalosno što je bilo toliko malo ljudi zato će za 50 nijanis biti gotovo nemoguće doći do karte :)
    Drugi sam pustila i prekinula nakon 15 minuta svega je previše :)
    Daleko od raja je odličan film, Džulijan briljira, za prezime Denisovo nikako nisam uspela da shvatim kako se izgovara na našem :)
    Mene je film naterao da naručim knjigu, ne znam koliko se cene polovne (ne umem da provalim od koga da kupim a koja je oštećena) a moja je iz Vulkana košta (nu knjivoim knjižarama ne na sajtu) 710 dinara što mi nije bilo mnogo za tvrd povez :)
    Loving je fin film, lepa radanja obrađuje dosta toga :)

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor