Search This Blog

💛Movie conversation: Oscar Snubs (+ predictions)💛



Oskar, najveće veče za svet filma. Veče koje ljubitelji filma uvek proprate, bilo da gledaju live prenos (ja ne volim naše komentatore uvek gledam sa torenta kada izađe plus i ako sedim dugo noću cela noć za Oskara, osim prošlogodišnjeg jer Leo nije mala stvar, je ipak mnogo) bilo da su tu zbog onih koje nagrađuju ili samo da bi uživali u samom Holivudskom kremu, prelepim toaletama, iznajmljenim za taj jedan dan, nakitu koji se na glumicama blista poput noći koja pretstoji i svoj toj dalekoj i nedostižnoj lepoti. Međutim čnini mi se da je sa godinama ova nagrada postala više „još jedno tv veče“ i da je počela da gubi svoj statusni simbol. Mnogo puta su nagrađivani pogrešni glumci, filmovi... Činjenica je sledeća –nagrada nije merilo dobrog glumca. Nagrada je lepo priznanje ali daleko od toga da je dobar glumac nužno nagrađen glumac, o tome danas pišem u postu
Pozdrav drage moje gospođice. What’s up?  Danas  desetak dana pred dodelu Oskara smatrala sam da je vreme da sastavim post o filmovima/glumcima/rediteljima za koje mislim da nisu zalsužili  ( o zasluženim sam već pisala ostavljam vam postove dole) nagradu koju su dobili i malo prodiskutujem sa vama. Idalje smatram da ni jedna nagrada nema pravo da vama odredi šta valja a šta ne valja, kao i to da činjenica da film ima Oskara ne može da vam kaže da je film dobar i da vama mora da se dopadne (i suprotno), ovo su nagrađeni  koji po meni nisu bili „dostojni“ svoje statue. Post je podeljen u tri dela. U prvom delu su nagrađeni  za koje smatram da nisu trebali da osvoje. U drugom su oni za koje smatram da je trebao neko drugi, ali mi ne smetaju sami pobednici. Dok su treći predviđanja  za ovogodišnjeg  Oskara. Fokus je na glavnih 6 kategorija, jer smatram da ne treba ići u detelje –bilo bi previše. Redosled je određen po godinama, nije top lista. P.s prehlađena sam ako imam greške u kucanju sorry zbog toga je
Let’s go😉

💜Nezasluženi Oskar💜

Ovo je deo u kome ću izneti mišljenje o nagrađenima za koje zaista smatram da su bili pogrešan izbor akademije. Ovo je samo lično mišljenje ako - neko voli ove filmove, ja se izvinjavam meni se nisu dopali što ne znači da nekom drugom nisu trebali da se dopadnu.

🎬Najbolji film 🎬

1.Rocky (1976)

Trebao je da osvoji: Taxi Driver

Nemam ništa protiv filma Roki i ako ga ja lično ne volim. Razumem inspirativnost u piči i zašto su donekle videli njega kao najboljeg te godine.  Međutim kada se uporedi sa Taksistom ovo je jako slab film. To šta su Skorsezi i DeNiro uradili sa ovim kultnim klasikom, sa ovim remek delom je stvaranje vrhunskog filma. Ta genijlnost utkana u ovaj film, ne može da se meri sa nečim drugim –najbolji Skorsezijev i Robertov do dana današnjeg, mnogi filmovi ne mogu da mu priđu, među njima i Roki.


2. Chicago (2002)

Trebao je da osvoji: The Pianist

Ja volim Čikago, ali u svojoj godini i konkurenciji u kojoj se našao idalje ne kapiram kako je uspeo da osvoji Oskara. Na stranu što je „Pijanista“ sto puta bolji film nego što je pobedio i „Gospodara prstenova“ i „Bande Njujorka“ a nije bolji ni od jednog od ovih.  Posebno ne od „Pijaniste“. Ja sam „Pijanistu“ gledala do pola, toliko mi je bilo teško da ga završim, ali nema poricanja da je Roman Polanski napravio vrhunsku stvar sa ovim filmom, koji je na kraju kao rezultat doneo Polanskom Oskara za režiju i Adrijenu Brodiju za glavnog glumca (time postao najmlađi osvajač ove nagrade u muškoj kategoriji do dana današnjeg). Trebao je da bude i najbolji film, bez dileme. Čikago je zalsužio samo jednog Oskara koji bez dileme blista najsjanije od svih a to je onaj koji je osvojila Ketrin –Zita Džouns za ulogu Veleme Keli.


3. Crash (2005)

Trebao je da osvoji: Brokeback Mountain

Ovde se više ne radi o filmu koji je trebao da osvoji, ovde se radi o tome da je Crash jedan od najglupljih filmova ikada prikazanih ako mene pitate. Bilo koji drugi film bi bio ok, ali moj izbor je Brokebek planina, za koju je Ang Li osvojio Oskara za režiju iz prostog razloga jer je film osim maestralne osmišljenosti doneo emotivnu tačku, prave drame i težinu koju ovakva tematika zahteva, ona bi bila moj izbor u svakom slučaju bilo koj drugi film bi bio ok, Crush je WTF!? momenat Oskara.



4. The Hurt Locker (2009)

Trebao je da osvoji: Inglourious Basterds

Muka mi je od Amerikanaca i njihovih ratnih propagandi. Kapiram ja za njih je vojska što su za ljude iz UK-a kraljevići, ali nekako ovi drugi imaju dobre priče ovi prvi imaju jedan jedan film sniman u 500 verzija. Uprkos mojoj velikoj ljubavi prema Džeremiju Reneru i Ralfu Fainsu ovaj film sam na pola prekinula jer me je smorio. Vole oni taj tip, hvala Bogu pa Istvudovog „Snajperistu“ nisu nagradili par godina kasnije. Na stranu film, da li ste svesni kakvo je remek delo izgubilo od ovog filma? Inglourious Basterds je jedan od najgenijalnijih filmova koje sam ja u životu pogledala. Svaki detalj/glumac/momenat je radio u ovom filmu taj doživljaj ne može da se objasni ukoliko sami ne pogledate, možda najgenijalnije osmišljen film u zadnjih 10 godina da je svaka stavka razrađena do maksimuma. Tarantino koji nikada nije radio ratnu tematiku uspeo je da svoj sakrkazam, osećaj za umetničku stranu utka u ovu ratnu fikciju. Smeh, suze, divljenje sve je prisutno tokom gledanja ovog filma meni je teško da verujem da je izgubio od filma koji se mesec dana nakon gledanja niko više ne seća. On jeste uzeo Oskara za najbolji originalni scenario (Tarantino) i najboljeg sporednog glumca (Kristof Valc kao najbolji negativac ikada) što jesu osnovne karakteristike ovog filma- Valcov Hans Landa a Tarantino je prvenstveno pisac,   ali ako mene pitate režija i film je nešto što je trebao da pokupi.


5. Argo (2012)

Trebao je da osvoji:  Django Unchained

Ovo možemo nazvati i ovako –kada Oskar treba da da nagradu Tarantinu on ga nagradi za pisanje. E to je slučaj i sa ovim filmom, opet Tarantino, opet orignalni scenario i opet Valc za sporednu ulogu (ne ne, nije šala).  Nije da mi je stalo da sam Đango bude nagrađen –nije već mi je to najbolji film od nominovanih te 2012.godine. Čak i da su Jadnici, Silver Linings Playbook čak i Linkoln kome su Seli Fild, Tomi Li Džonus i Denijel Dej Luis ono što ga čine dobrim, osvojili - ništa mi ne bi smetalo. Problem je što se ja ni ne sećam šta je radnja filma Argo a gledala sam film dva puta (drugi put da se potsetim), šta govori to o filmu ?


6. Spotlight (2015)

Trebao je da osvoji: The Revenant

Spotlight ima dobru temu, ok glumu ali je dosadan brate mili. Priznajem da kao i 2012.godina i 2015. je bila slaba u domenu filma i da izbor nije bio neki ali Injarituov „Povratnik“ idalje stoji kao zanimljivji film.



🎬Najbolji režiser🎬

1.John G. Avildsen -Rocky (1976)

Trebao je da osvoji: Martin Scorsese -Taxi Driver

Vraćam se na početak idalje  ostaje misterija univerzuma kako Skorsezi nije osvojio ništa za Taksistu?

Levo -Džon Avildsen nakon pobede na Oskaru;
Desno-Martin Skorsezi i Robert de iro na setu Taksiste

2. Danny Boyle -Slumdog Millionaire (2008)

Trebao je da osvoji:  David Fincher -The Curious Case of Benjamin Button

Mada se meni lično ne doapda, nemam ništa protiv Bojelovog osvajanja Oskara za najbolji film. Međutim smatram da je režija ipak trebala da pripadne  Dejvidu Finčeru prosto zato što je imao jako težak zadatak -ostati uigran sa svim tim godinama a on je uspeo da napravi film takav da nijednog momenta ne odstupa od vremena i redosleda.

Levo: Deni Bojl snima film "Mislioner sa ulice";
Desno; Dejvid Finčer na snmanju sa Bredom Pitom


3. Kathryn Bigelow -The Hurt Locker (2009.)

Trebao je da osvoji:  Quentin Tarantino -Inglourious Basterds

Da se ne ponavljam ista je priča kao i sa filmom. Jeste mi drago da jedna žena ima Oskara za režiju (jedina) ali da je neki drugi film, ovaj prosto ne radi za mene.

Levo: Ketrin Binglou snima "Katanac za bol";
Desno: Tarantino "napada" Kristofa Valca 😉


🎬Najbolji glumac u glavnoj ulozi🎬

1.Tom HanksPhiladelphia (1993.)

Trebao je da osvoji:  Liam Neeson -Schindler's List

Ovo je jedna od najvećih grešaka akademije ikada npravljenih. Zaista neuporedivo je koliko je Nison bio bolji od Henksa te godine.



2. Nicolas Cage -Leaving Las Vegas (1995.)

Trebao je da osvoji:  Sean Penn -Dead Man Walking

Nemam ništa lično protiv Nikolasa Kopole...ovaj Kejdža, izvinjavam se. Međutim kada uzmete i uporedite ga sa Šonom Penom jasno je ko je tu bolji, idalje smatram da je „Mrtav čovek hoda“ jedna od najboljih Penovih uloga, i on jeste završio sa dva Oskara kasnije za „Mističnu reku“ i „Milk“ ali to ne menja činjenicu da je trebao da ga dobije za ovaj film.


3. Denzel Washington -Training Day (2001)

Trebao je da osvoji:  Russell Crowe -A Beautiful Mind

Ovde pre svega pravi problem činjenica da je Krou osvajao istu nagradu samo godnu dana ranije –za Gladiatora. Da nije osvojio tada, bez dileme bi dobio za Neša. Vašington je kao i Tom Henks neka vrsta statusnog simbola u Americi i oni ga obožavaju. Svima ostalima je jasno kao dan da je Krou ostao upamćen po ovom filmu do dana današnjeg, dok se ove Vašngtonove uloge retko ko seća, na kraju kako dati Asutralijancu nagradu dve godine zaredom -on nije Tom Henks.


🎬Najbolja glumica u glavnoj ulozi🎬

1.Judy Holliday -Born Yesterday (1950)

Trebala je da osvoji: Bette Davis -All About Eve/ Gloria Swanson -Sunset Blvd.

Ako već nije osvojila Gloria Svinson koja je bila najrealniji pobednik ovde, onda mi nije jasno kako barem Beti Dejvis nije. Između dva takva filma, oba kultna klasika osvoji žena koja nije ostavila toliko veliki pečat.

Sa leva na desno: Džudi Holidej u filmu juče rođena, Beti Dejvis u filmu "Sve o Evi" i Gloria Savinson u filmu "Bulevar Sumraka"

2. Elizabeth Taylor -BUtterfield 8 (1960.)

Trebala je da osvoji: bilo koja druga

Nisam pogledala sve nominovane ali odbijam da verujem da je ovaj prosečan performans bilo najbolje što su mogli da nagrade te godine.


3. Helen Hunt -As Good as It Gets (1997.)

Trebala je da osvoji: Judi Dench -Mrs Brown

Kada sam prvi put gledala film koji je Helen Hant doneo Oskara prva pomisao mi je bila –kako je ovo dobilo Oskara za glumu? Ok ni Džek se nije proslavio, ali to je Džek ne mogu da se pretvaram da mi nije drago što čovek ima tri Oskara. Ona je daleko od zasluženog. Džudi Denč pre svega a čak i Kejt Vinslet u „Titaniku“ su glumački bolje od nje.


4. Gwyneth Paltrow -Shakespeare in Love (1998.)

Trebala je da osvoji: Cate Blanchett -Elizabeth

Ovo je definitivno najveća greška Oskara ikada  -čak i oni to smatraju, jedna prosečna glumica pobedila je vrsne glumice, pre svega  ženu koja je više nego zaslužila tu nagradu. 


5. Halle Berry -Monster's Ball (2001.)

Trebala je da osvoji: Nicole Kidman -Moulin Rouge!

Svi idalje znamo očaravajuću Nikol u Mulan Ružu, a sećate li se ovog Halinog filma? Ni ja.


6. Reese Witherspoon -Walk the Line (2005.)

Trebala je da osvoji: Charlize Theron -North Country

Dok je Finiks briljirao kao Keš, Riz mi je ostavljala samo jedan utisak –kako je čoveče osvojila Oskara za ovo, nije me potsetila na Džuni ni jednog trenutka. Sa druge strane Šarliz me je naježila više puta tokom gledanja „Severne zemlje“ ja smatram da je Oskar ipak trebao njoj  da ide.


🎬Najbolji glumac u sporednoj ulozi🎬

1.Joel Grey -Cabaret (1972.)

Trebao je da osvoji: Al Pacino -The Godfather 

Nemam ništa protiv Džoeal Greja –iskreno nemam, imam problem sa tim što je Majkl Korleone toliko legendarna uloga a Al Pacino nikada za nju nije dobio Oskara, počev od prvog dela.


2. Tommy Lee Jones -The Fugitive (1993.)

Trebao je da osvoji: Leonardo DiCaprio -What's Eating Gilbert Grape

Mnogi bi stali iza stava da je ipak Ralf Fains trebao da osvoji i to je ok. Samo Džonsevo osvajanje Oskara mi ne smeta jer je čovek glumac vredan Oskara ali ipak smatram da nije bio zaslužen. Leo je kao maldić odigrao tako uverljivu ulogu i ostavio pečat pokazavši još od malena da je moćan i sposoban glumac.


3. Jim Broadbent -Iris (2001.)

Trebao je da osvoji: Ian McKellen -The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Ajris je lep biografski film koji možete, a i ne morate da pogledate. U njemu briljiraju Džudi Denč kao starija Ajris i Kejt Vinslet kao mlada Ajris. Kako  je u svemu tome Džim Brobent pobedio Mekelena u legendarnoj ulozi, ulozi koju i danas svi znaju idalje mi nije jasno.


4. Chris Cooper -Adaptation. (2002.)

Trebao je da osvoji: Ed Harris -The Hours

Kuperova uloga u „Adaptaciji“ je zabavna, zanimljiva i dobro odglumljena. To međutim nije ni upola dobro koliko emotivna i teška uloga koju je Haris ostvario u „Satima“.


5. George Clooney -Syriana (2205)

Trebao je da osvoji: Jake Gyllenhaal -Brokeback Mountain

Znate kako, meni je Kluni onaj tip glumca koji nit glumi loše nit dobro. On svuda ima isti stil tako je i ovde. Daleko mi se više dopada emocija i snaga perfomansa koje Džilanhol ima. 


🎬Najbolja glumica u sporednoj ulozi🎬

1.Renée Zellweger -Cold Mountain (2003.)

Trebala je da osvoji: Marcia Gay Harden -Mystic River

To kako je Rene Zelvilger osvojila Oskara za film koji niko živ ne pamti, idalje je misterija univerzuma. Sa druge strane gledajući Maršu Gej Harden videla sam pravu jaku žensku ulogu njena Selest je ravna sa Penom (Robins koji je osvojio u kategoriji "najbolji glulmac u sporednoj ulozi" je jači od oboje) nema dileme kome je nagrada trebala da ide.




2. Rachel Weisz -The Constant Gardener (2005.)

Trebala je da osvoji: Michelle Williams -Brokeback Mountain

Nemam ništa protiv Rejčel kao glumice, ali Mišel Vilijams je prvenstveno glumački bolja od nje, a onda i kada se ove dve uloge uporede, neuporedivo bolja u izvođenju daleko zahtevnije uloge.


3. Octavia Spencer -The Help (2011.)

Trebala je da osvoji: Bérénice Bejo -The Artist

Generalno slaba godina, idalje meni je Bežo bila bolja od Spenserove, valjda je bilo mnogo nagraditi tri francuza u jednoj večeri. 



💗Oskari koji su mi ok, ali bih ja izabrala nešto drugo💗

Ovo sam odvojila prosto jer postoje oni za koje smatram da nije greška što su nagrađeni, ali bih ja izabrala nešto drugo. Biće brzo neću mnogo da dužim.😉

🎬Najbolji film🎬

1.Million Dollar Baby (2004)

Moj izbor je : The Aviator

Volim „Devojku od milion dolara“ ali mi se Avijatičar uvek više dopadao, uvek sam preferirala Skorsezija u odnosu na Istvuda.



🎬Najbolji režiser🎬

1.Steven SoderberghTraffic (2000)

Moj izbor je : Ridley ScottGladiator

Nekako je Ridli u celoj drami oko toga kome je Oskar trebao a kome ne, ostao u senci. Sodelbrg se dokazao kao sjajan reditelj, čak i bolji nego Skot zato mi ne smeta njegova pobeda, ali idalje smatramda Gladiator ima bolju režiju.


LevO. Stiven Sodelbrg na Oskaru 2001. nakon pobede sa filmom Traffic;
Desno: Ridli Skot na smimanju Gladiatora, sa Razelom Koruom


🎬Najbolji glumac u glavnoj ulozi🎬

1.Roberto Benigni - La vita è bella (1998)

Moj izbor je : Edward Norton - American History X

Ako kažem Benini nije zalsužio svog  Oskara onda nisam fer, međutim ono što je Edvard uradio u „Američkoj istoriji X“ je čisto remek delo, meni se više dopada.


2. Jamie FoxxRay (2004)

Moj izbor je: Leonardo DiCaprio -The Aviator

Ništa protiv Foksa- sjajan perfomans ali meni se više dopada Leov performans plus kada su njih dovjica zajedno radili na filmu „Đangova osveta“ jasno je bilo ko je bolji glumac samo to.


3. Jeff Bridges - Crazy Heart (2009)

Moj izbor je: Colin Firth  -A Single Man 

Mnogi smatraju da je Bridžiz nezasluženo uzeo Oskara, jedini razlog zašto meni ne smeta je što glumac kao što je Džef treba da ima Oskara, glumački on meni prija više  nego sam Firt volim taj šarm i sigurnost kojom on pristupa ulogama. Samac je daleko jača uloga, ali pošto je protiv takvog imena mi ne smeta što je izgubio.


🎬Najbolja glumica u glavnoj ulozi🎬

1. Julia Roberts - Erin Brockovich (2000)

Moj izbor je: Ellen Burstyn - Requiem for a Dream 

Ne smeta mi što Džulija Robets ima Oskara, ali da je Elen Burstin daleko bila bolja od nje,  to je činjenica.



2. Sandra Bullock - The Blind Side (2009)

Moj izbor je: Carey Mulligan - An Education 

Sandra Bulok je dobar glumac, i sama činjenica da je kao jedan komičar  mogla dobro da odaradi dramu čini je dostojnom Oskara, međtuim uloga protiv uloge meni se više dopada Keri Muligan u „Obrazovanju“.


3. Brie LarsonRoom (2015)

Moj izbor je: Saoirse RonanBrooklyn

Svhatam zašto je akademija dodelila zlatnog čovečuljka Larsonovoj –emotivno teži zadatak i sav taj džez. Međutim meni lično se daleko više dopala Srše Ronan u Bruklinu.



🎬Najbolji glumac u sporednoj ulozi🎬


1. Benicio Del ToroTraffic (2000)

Moj izbor je: Joaquin PhoenixGladiator


Mnogi samtraju da je Del Toro nezalsuženo osvojio Oskara i mada smatram da je Finiks bio bolji glumac ne mogu mnogo da se protivim Del Toru jer je čovek zaista sjajan glumac,tehnički jako dobar, ima neku svoju emociju koja se meni dopada.



2.Morgan Freeman  -Million Dollar Baby (2004)

Moj izbor je: Clive OwenCloser 

Firman je isto jedan od tih koji su trebali da imaju Oskara nije bitno za šta je osvojio, meni se ipak više dopada zavodljivi Oven u filmu „Closer“.


3. Mark Rylance - Bridge of Spies (2015)

Moj izbor je: Tom Hardy - The Revenant

Da budem iskrena kada sam čula da je Rajlans osvojio Oskara laknulo mi je –nije Stalone i on je dobar obrt na Oskaru, neočekivani. Ipak ja bih uvek radije Toma Hardija izabrala.


🎬Najbolja glumica u sporednoj ulozi🎬

1.Jennifer HudsonDreamgirls (2006)

Moj izbor je: Rinko KikuchiBabel

Kada budete gledali Rinko biće vam jasno zašto bi ona bila moj izbor, bez gotovo uopšte progovorenih reči u filmu (glumi gluvu devojku) ona je razbila u ovom perfomansu.


2. Penélope Cruz - Vicky Cristina Barcelona (2008)

Moj izbor je: Marisa Tomei - The Wrestler 

Penelope mi je bila simpatična u ovom filmu, prelepa pre svega, ali kada se uoredu sa Marisom Tomei prilično slaba da budem iskrena.


💖Predviđanja za Oskara 2017. godine💖

Interesantno mi je da sada napišem šta misilim ko će osvojiti Oskara, namerno biram tri vrste pobednika čisto da vidim u kom segmentu sam gde bila upravu kada se bude završio vrćam se da vidim da li su se moja „predviđanja“ obistinila. Prešla sam po dodelama nagrda kako bih donela zaključke videću koliko sam dobra „baba Vanga“ bila. Ne uzimajte ovo za ozbiljno iskreno me nije mnogo briga ko će ove godine šta da osvoji.😉


🎬Najbolji film🎬

Oskar osvaja: La La Land 

Gotovo sam uverena da će uveliko promovisani, La La Land odneti pobedu u ovoj kategoriji osvojio je sve do sada, ne verujem da će ovo biti izuzetak.



Moguće iznenađenje: Arrival

Kao ozbiljniji i teži film Arrival bi mogao da iznenadi kao pobednik u ovoj kategoriji.



Moj izbor je: Manchester by the Sea

Pišem vam sledeće nedelje o ovom filmu, ovo je  jedna od najboljih drama koje sam pogledala u poslednjih 10 godina, divan je.


🎬Najbolji režiser🎬

Oskara osvaja: Damien Chazelle - La La Land

Iskreno idem na ovo kao na „siguricu“ ali za razliku od njegovog filma i glumice nisam ubeđena da će Demijen uzeti Oskara.

Demijan Šazel sa Emom Stoun na snimanju filma "La La Land"


Moguće iznenađenje: Denis VilleneuveArrival

Evo zašto nisam ubeđena da će  La La Reditelj da osvoji –akademija voli da podeli ove nagrade, tako je u 2013. godini Stiv Makvin osvojio  kategoriju „najbolji film“ ali ne i režiju koja je otišla Alfonsu Kuaronu za „Gravity“ (samo jedan od mnogih primera) ovo je možda Alfonso ovogodišnjih nagrada (što bih ja jako volela). 


Glumica Ejmi Adams na setu filma "Arrival" sa Denijem Vilnevom


Moj izbor je: Kenneth Lonergan - Manchester by the Sea 

Rekoh već čitaćete💕

Kejsi Aflek na smimanju "Manchester by the Sea" sa režiserom Kenetom Logeranom

🎬Najbolji glumac u glavnoj ulozi🎬

Oskara osvaja: Casey Affleck - Manchester by the Sea

Obično glumac koji osvoji većinu nagrada do Oskara, osvoji i ovu, Aflek mlađi (daleko šarmantniji i bolji od daleko popularnijeg starijeg brata) je osvojio sve skoro sve što se da osvojiti uključujući i BAFTA nagradu  pre neko veče, ne vidim  razlog da ga Akademija ne nagradi a vala i zaslužio je.

Kejsi Aflek kao Lee Chandler u filmu "Manchester by the Sea"


Moguće iznenađenje:  Denzel WashingtonFences

Njegovo ime se provlači često kao ime jednog od  favorita, osvojio je SAG (jedina prestižna u kojoj je pobedio Afleka, ostale je uzeo Kejsi)  nagradu tako da   ne mogu da isključim nekog koga Akademija jako voli.


Denzel Vošington kao Troy Maxson u filmu "Fences" sa Violom Dejvis

Moj izbor je: Viggo Mortensen - Captain Fantastic

Zapravo nakon što sam gledala Kejsija on bi bio moj izbor nema dileme, ali da bih donela još jednu tačku gledišta biram Viga samo zato što ga jako volim i pre no što sam počela da gledam i samo gvirnula u filmove on je bio moj favorit.

Vigo Mortensen kao Ben u filmu "Captain Fantastic"

🎬Najbolja glumica u glavnoj ulozi🎬

Oskara osvaja:  Emma Stone -La La Land

Kao i Kejsi, La La Ema je osvojila skoro sve prestižne nagrade koje posotje pored Oskara ovo bi trebao da bude „bezbedan put za nju“.

Ema Stoun kao Mia  u filmu "La La Land "


Moguće iznenađenje: Ruth NeggaLoving

Kako je rasizam uz dolazak Trampa na „tron SAD-a“ velika tema, a ovaj film se jako temelji na tome, Rut bi mogla da uzme La La Oskara umesto La  La Eme.

Rut Nega kao Mildred Loving u filmu "Loving"

Moj izbor je: Isabelle HuppertElle

Nisam pogledala sve filmove ali sam gvirnula u svaki koliko toliko da formiram neko mišljenje, od svega što sam videla francuskinja Isabel Hupert mi se najviše svidela, osim toga ona je nekako individualna od celog Holivuda i to mi se dopada.

Isabel Hupert kao Michèle Leblanc u filmu "Elle"

🎬Najbolji glumac u sporednoj ulozi🎬

Oskara osvaja:  Mahershala AliMoonlight

Politika se uvek uplete u Oskara, hteli ili ne. Ovaj čovek ima sve „predizpozicije“ da uzme Oskara jer osim dobrog nasutpa ima sve ono što Tramp mrzi a a Holivud, koji mrzi Trampa to želi da ispravi. Neka mu je sa srećom, od onog što sam videla mogu da kažem da je dobra gluma ok je ako pobedi.

Mahershala Ali kao Juan u filmu "Moonlight"


Moguće iznenađenje:  Jeff Bridges - Hell or High Water

Džef je neko čije se ime dosta provlači među imenima favorita, zato i on ima dobre šanse.

Džef Bridžiz kao Marcus Hamilton u filmu "Hell or High Water"

Moj izbor je: Dev Patel Lion

Zapravo nije nemoguće za Patela da osvoji Oskara, prosto zato što Oskar voli da iznenadi u pojedinim kategorijama a ova je najčešće „zamorče“ za to plus osvojio je BAFTA-u. Ja sam inače skinula ovaj film i sela da pogledama ali loš torent, i rešim da sačekam bolji ono što sam videla mogu da vam kažem da on je ljudi divan. Samo mi ostaje nejasno kako je sporedna uloga kada se ceo film oko njegovog lika vrti.

Dev Patel kao Mantosh Brierley u filmu "Lion"


🎬Najbolja glumica u sporednoj ulozi🎬

Oskara osvaja:  Viola DavisFences

Za ovo sam gotovo 10000% sigurna da će osovojiti Oskara, njeno ime se provlači više od imena Eme Stoun sve je jasno, i neka divna žena prelepa glumica, prava dama.

Viola Dejvis kao Rose Maxson u filmu "Fences" sa Denzelom Vašingtonom

Moguće iznenađenje:  Michelle Williams - Manchester by the Sea

Mišel je moj lični favorit, njena snažna emocija i građenje lika bi možda nekim čudom moglo da presudi u njenu korist.

Mišel Vilijams kao Randi Chandler u filmu "Manchester by the Sea"
sa Kejsijem Aflekom


Moj izbor je: Nicole KidmanLion

Nikol bi bila moj drugi izbor iza Mišel Vilijams samo zato što je neprepoznatljiva u ovom filmu.

Nikol Kidman kao Sue Brierley u filmu "Lion"

To je sve za danas drage moje. Kako vam se dopada? Sve što vam je na umu pišite mi dole. 😉


Hvala na čitanju
With love, S.

5 коментара:

  1. Ne pratim predizbornu euforiju oko Oskara (filmove volim, ali možda me upravo ova stavka čini osobom koja zaista nije filmofil u pravom smislu), obično odgledam nominovan ili nagrađen film iz radoznalosti, međutim, uopšte mi nije presudno da li je neko ostvarenje oskarovsko ili ne, da bih ga cenila i volela. Kao i sa knjigama. Imam utisak da kvalitet i objektivna vrednost odavno nisu kriterijum za dodeljivanje zlatne statuice, tako da me uopšte ne dotiče kada je i kome dodeljema, ne više, jer sam vremenom shvatila da su je mnogi nezasluženo dobili, a neki je nikada neće dobiti, iako bi trebalo....čudni su putevi Akademijini!:)
    Slažem se sa svim tvojim alternativnim izborima, osim ovim za "Milionera iz blata", mislim da je taj film bio najbolji u konkurenciji te godine - takođe, od retkih sam koji smatraju da je Rene bila bolja u "Čikagu" nego Ketrin (obe ih volim), a uloga Roksi mnogo zahtevnija nego Velme. Takođe, pojedini žanrovi i ostvarenja se ne mogu uporediti, nekako je izjednačeno, npr. Beninji i Norton, nema sile da bih se mogla odlučiti ko mi je bolji.
    Sve ostalo je i moj utisak, za sve nabrojane kategorije. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pre svega to što nisi zainteresovana za Oskara te ne čini manjim filmofilom -ako moje mišljenje nešto znači rekla bih da je filmofil osoba koja ima strast za gledanjem i analiziranjem filmova a ne ona koja ima strast za nagradama filmskim to je neka moja tačka gledišta.
      Kvalitet je zapravo u oku posmatrača, to što ima prestižnu nagradu ne znači nužno da tebi/meni/osobi X mora da se svidi jer mi smo indidue i svako ima svoju ukus :)
      Kada je Ketrin osvojila Oskara ona je bila u sporednoj konkurenciji, Rene je pobedila Nikol Kidman ako se ne varam (sa punim pravom) sa tim da ja više volim Ketrin, dopada mi se uloga sama po sebi nikada nisam volela Roksi uvek sam bila tim Velma :)
      Gvinet je glumica -smor najdosadnije storenje na planeti kako je ona dobila Oskara ostaje misterija univerzuma. Čak sam čitala neki članak u kome sama Akademija kaže da da se sada bira njoj ne bi dali Oskara nikada. :)
      Hvala puno na čitanju i na komentaru :)

      Избриши
  2. E, da, mislim da je možda najveći promašaj u istoriji bilo nagraditi Gvinet Paltrou Oskarom. Za bilo šta. Toliko anemična i bezlična glumica.
    Imam utisak da mnoge nagrade dodeljuju "po dužnosti".

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor