Search This Blog

a tribute to the fallen characters 💘


Pozdrav dragi ljudi šta ima? Danas je bio jedan fin dan bukvalno sam gotovo ceo dan čitala nešto, toliko mi je prijalo da se izgubim u tom svetu, više od ičeg, sada je pola sata do ponoći i sedim i slušam country radio i uživam, a danas u regularnom postu ne onom izuzetku, od juče pričamo o ne tako lepoj temi-o likovima koje smo izgubili ove sezone. Naime ove sezone imamo najveći gubitak likova od čak 34, što je do nekle i logično jer dolazimo do finalne dve sezone i ostaje mesto samo za one najbitnije.




Što se generalne smrti likova tiče, meni lično najteža i najgora bila je Šrien Baration, lik koji mi nije mnogo značio ali sam čin njenog pogubljenja je za mene najgori u celoj seriji i sto puta bih radije (da moram da biram) gledala pet crvena venčanja nego jedno njeno spaljivanje jer mi cela ta scena kida sve žive delove tela. Druga je Oberin Martel, to me ne lomi ali mi je muka dolsovno. Što se tiče najlakših za podneti svi ovi koji su umrli u septi od splajivanja mi nisu „teško“ pali jer nismo videli nikog osim Speroua da gori (i taj snimak je zapravo bio boli glava mešanje one zelene i oni efekti bolesnik poput mene je gledao oduševljeno) tako da to nije palo toliko teško već tek kansije spoznaja (meni konkretno samo za Marždori ) da ih više nema. Danas diskutujemo o njima kao likovima, nema svih likova-čuvara na Dorni, wanna be Seris, onog što ga je Tormund ubio, Master Pyrcelle...o tim likovima nemam apsolutno mišljenje i glupo je da ih pominjem kad zaista ne znam šta da napišem, tako da diskutovaću o većini likova  o tome koliko mi je smrt njihova teško pala ili nije, i tome šta sam ja mislila da će biti sa njima....samo generalna tribute likovima ❤

Ramsay Bolton
Smrt: Bačen psima od strane Sanse Stark
Biću iskrena kada napišem sledeće-od svih likova koje smo ove sezone izgubili, on će mi najviše nedostajati. Njegov wicked Jocker šarm, njegova hraizma i to što je apsolutno vladar bio u svakom trenutku i to što je Ivan Rion bio zasta brlijantan glumac. Da li mislim da je zaslužio ono što je dobio? Apsolutno. Nikada neću poreći da je bio teška psihopata kojoj je milost bila strana reč, ali uprkos tome bio je dobro odrađen negativac i jako zanimljiv za gledanje. Njegovu smrt je bilo lako predvideti, samo pitanje je bilo da li će Džon ili Sansa.

Tommen Baratheon
Smrt: Samoubistvo skokom sa prozora
Pričaću vam o Tomenu za par nedelja kada  ga budem poredila sa Brenom Starkom, tada više. Generalno jako mi je drag bio dugo vremena i sam Din Čarls koji gla glumi (kao odraslog) ima nešto baš dečački i milio u sebi, ali posle onog okretanja religiji ja više nisam videla neiskusnog dečaka već kompletnog idjota. Nakon  okretanja leđa Sersi ne dozvolivši joj da se brani Planinom apsolutno me više nije bilo briga (znam da mnogi mrze Sersi ali kakva god da je ona je bila njegova majka i uzeti joj pravo da pokuša da se brani je bio užasan čin sa njegove strane, koliko god mlad i navian bio). Na kraju je on i sam shvatio da su njegovi postupci doveli do finalnog čina.Samim tim njegova smrt mi nije teško pala, prosto nije bila ni teška scena za gledati niti je on bio lik koji je bio ne znam ni ja koliko bitan.

Rickon Stark
Smrt: Pogođen strelom od strane Remzija Boltona
Ne zamerite mi molim vas (biće posle ovog posta  da sam najbezosećanija osoba na svetu) ali ja prema najmlađem Starku nemam nikavu emociju niti sam ikada imala, nismo ni imali šansu da ga upoznamo samim tim nisam ni mogla da se konektujem. Slična situacija je sa njim kao sa princezom Mirselom prošle sezone (fun fact Mirsela i Tomen su par u stvarnom životu, ono Lanisteri šta da vam kažem) bolni deo kod Rikona mi je bio kada Džon vidi njegovo telo i kaže da se zakopa pored njegovog oca a kod Mirsele Džejmi kojem je umrla na rukama-u oba slučaja  mi je bilo žao osobe koja preživljava gubitak a ne same osobe koju smo izgubili.

Loras Tyrell
Smrt: Wildfire (ne umem to da prevedem)
Loras. Ne znam odakle da krenem. Ne znam uopšte šta da napišem, pomozi bože tek kad Lansel dođe. Generalno ono njegovo priznavanje grehova na mene nije imalo nikakav utisak i svo vreme sam molila boga da ga sklone sa ekrana (nisam znala šta sledi). Rekoh već, sve koje je ubila ta vatra, nisu imali neki impakt na mene tim pre što nismo videli njih mrtve i slično a Loras nikada nije bio meni drag lik samim tim i njegova smrt, plus njegovu budućnost svakako nisam mogla da zamislim čak sam i predvidela da će on biti ubijen u ovoj sezoni.

Alliser Thorne
Smrt: Vešanje
Evo jedne koja me čini jako jako srećnom, glumac je razbio da se razumemo ali lik sam baš jedva čekala da čika vaskrsnuti Džon dohvati. On mi je čak i gori od Olija, baš me je učinilo srećnom što je bilo tao brzo gotovo sa njim posebno jer nije pokazao ni trunku kajanja.

Olly
Smrt: Vešanje
Da budem iskrena i ako nikada neću opravdati to što je ubio Džona, ja iskreno mislim da je Oli bio samo oružje a da su Aliser i kompanija bili glavni krivci za Džonovu smrt. Što ne opravdava Olija ali ima mnogo uticaja kod njega koji su doveli do toga pre svega on je bio jako istreumiran dečak. Glumca ću i ovaj put da pohvaim za sjajan performans jer zaista za dečaka glumio je brlijantno.❤

Walder Frey
Smrt: Zaklan od strane Arje Stark
Njegova smrt bila je jedan od najboljih momenata čitave serije, Arja kao dvostruka ličnost (sa tim da mi je pomisao na onu pitu od njegovog sina idalje krajnje odvratna bukvalno mi nije dobro) i pogled siguran u oči i rezanje vrata-sjano. Sad nikada ja nisam baš krivila Freja za ubistvo Roba Stakra-izdaja se izdajom plaća, ali bilo je lepo što je osvetila svoju porodicu na isti način kako je njenoj majci oduzet život.

Shaggydog
Smrt: Odrubljena glava
Vukovi su mi slaba tačka ali kako ove sezone imamo još jedan vučiji gubitak ovaj nije bio toliko jeziv tim pre što nismo videli sam čin ubistva.

Summer
Smrt: Rasparčan od strane belih hodača
Ovo mi je već bilo bolno. Dok su svi oplakivali Hodora, ja sam  bila tugovala za  ovom divnom životinjom. Međutim njegova smrt ima veliko značenje ubistvo njega (Leta) označilo je dolazak zime, dolazak oštirijih dana. On mi je jedan od najvećih iznenađenja baš nisam očekivala da će umreti.

High Sparrow
Smrt: Wildfire
Oh još jedna meni jako draga smrt. Nisam stigla ni da pošteno budem tužna za dragim likovima koje smo izgubili koliko me je radovala smrt Speroua. Retko se desi da ja negativca ne volim, ali njega baš nisam volela. Džonatan Prajs je inače posebno u ovoj poslednjoj epizodi brilijrao glumački, tu sigurnost u sebe i u to da je religija jača od ičeg a onda spoznaju da je napravio glupost-brlijantno.Da sam očekivala da će skončati-jesam znala sam da će ili Seris ili on, Sersi je deo glavnih pet, logično ko će.


The Blackfish
Ne znam da li sam vam ikada rekla da sam ovog čoveka smatrala jedinim kvalitetnim Tulijem (i prokletno sam zaboravila da ga stavim na onu listu od prošle nedelje) i danas mislim isto. Edmur bi trebao da je budućnost kuće ali ovo je bio frajer ( i ako je star zaista je bio pravi dasa i kao borac i kao čovek), pošto njeogovu smrt videli nismo nisam, a  i sa njim nisam stigla da se mnogo zaživim nije mi teško palo koliko to što ga je bratanac izdao ( i ako sam ja naravno bila na strani voljenog mi Džejmija, znate koliko ga volim ne sudite mi). Što se tiče toga da li sam očekivala-na početku nisam očekivala da će mo ga videti (samo Edmur je bio najavljen i ja sam njega mrtvog očekivala) ali kada sam ga videla znala sam da je gotovo sa njegovom karijerom.

Hodor
Smrt: Rapsarčan od strane belih hodača
Čini mi se da sam Hold the door toliko puta porčitala i toliko je on oplakivan da mi je prestalo biti žao. Ozbiljno prvo je bilo baš teško a sada kad čujem Hold the door okrećem očima. Smrt njegova nije bila nešto što sam očekivala ni najmanje.

Trystane Martell
Smrt: Proboden kroz lice od strane Obare Sand (fun fact: dok pišem ovo pratim galeriju na netu gde pišu likovi koji su ove sezone završili karijeru i kako su ubijeni, da ne zaboravim nekog i piše za njega-„proboden kroz lice od strane prokletih Sand Snakes“, e vala tako bih i ja rekla)
Tristein je meni ostaivo utisak finog momka, neko koga zaboravim čim ga nema u kadru ali iznad svega nikakv loš utisak nisam imala o njemu, naravno meni razlog da mrzim Zmije ne treba samo stavite Tajen ili Obaru u kadru i dovoljno. Što se tiče faktora iznenađenja? Nisam iznenađena jer nisam videla budućnosti lika.

Walda Frey i njen mali sin
Smrt: Bačeni psima od strane Ramzija Boltona
Mogu iskrneo da vam kažem imala je Valda nešto simpatično i dopadljivo i mislim da nije zaslužila takvu smrt (mislim da je ona prošla gore do Ramzija jer je on već bio gotovo ubijen) čak mi je bilo žao i nje i bebe i ako mi je ta scena sa Ramzijem onako teatralnim bila bruka dobra. Ali zapravo sam očekivala da će umreti u ovoj sezoni jer sam kapirala da će verovatno roditi dečaka i da Ramzi ni nju ni njega neće ostaviti u životu.

Balon Greyjoy
Smrt: Gurnut sa mosta od strane Jurona Grejdžoja
Balon isto ide u kategorji likova kojih mi ama baš uopšte nije žao. Ono najpametnija stvar koju je Juron mogao da uradi je da makne Balona, onoliko bezosećajnosti za sina i tako perviše pun stav mi se nikako nije dopadao samim tim, drago mi je da ga više nema.

Mace Tyrell
Smt: Wildfire
A šta da napišem, osim da sam ja zaporavila da je čovek bio u Septi i da je poginuo a epizoda bila pre nedelju dana. Rekoh već čovek izgleda kao karikatura i kao barbikin otac jedino ga pamtim po tome, ne znam koliki je njegov udeo u knjigama i koliki mu je deo, ovo iz serija je bila sprdnja sa nama da je ovo bio lord, da je ostao živ ili ovako kako je meni bi apsolutno svejedno bilo.

The Waif
Smrt: Ubijena od stane Arje Stark
Rešila sam da je stavim ovde samo da iznesem mišljenje koliko je meni glumica bila sjajna i koliko je bila ušla u lik.Naravno da je njena smrt očekivana  i da nisam iznenađena ali eto reših jedan respect glumici da dam.

Lancel Lannister
Smrt: Wildfire
Pomenula sam vam već brata Lansela (koliko ovo smešno zvuči) i  stojim iza toga da ja prema njemu nisam imala nikave emocije niti mi je bio bitan lik (pamtim da mi je u onim prvim sezonama ličio na barbiku i mislila sam da je žensko), malo mi je bio smešan kao sledbenik Speroua i ta sigurnost u religiju, bili bi on i Loras lep par.😄

Three-Eyed Raven
Ovaj čovek je imao kratku ulogu ali jako efikasnu predložen je za emi za gosptujuću ulogu i ja se iskreno nadam nominaciji. Bio je dobar primer mentora i odlično je koliko je bio taktičan u podučavanju Brana.

Roose Bolton
Smrt: Proboden od strane Ramzija Boltona
I za Ruža nisam iznenađena, mada će mi nedostajati. Bio je on čudan čovek, nekako on sam kao lord nije bio toliko loš, ali sa druge strane on jeste negativac, ima nešto u glumcu što me je teralo da baš volim lik.❤

Kevan Lannister
Smrt: Wildfire
Malo sam razočarana Kevanovom smrću. Nekako sam se nadala da će pre nego što ga se reše zauzeti Tajvinovo mesto i da će biti dovoljno pametan da zna da čita njegovu decu, ali izgleda da su D&D razmišljali da moraju da se oslobode što više likova pa i njega. Samog lika mi nije posebno žao ali mi je žao što nismo više od njega videli.

Wun Weg Wun Dar Wun
I njega baš oplakuju, ali ja mislim da je on poslužio svojoj svrsi i ne vidim neku budućnost lika, umro je kao heroj otvorivši vrata Zimovrela, to je divno.

Osha
Smrt: Ubod u vrat od strane Ramzija
Meni je Oša zapravo bila jako simpatična i čak sam se radovola tome što ću je ponovo videti,  bilo mi je žao kada je Ramzi ubio mada sam donekele i očekivala to.

Doran Martell
Smrt: Ubod u srce od strane Elarije Sand
Oh te proklete zmije, iskreno sam se nadala da će on njih da kazni a one su nas rešile jednog preostalog Martela. Nije Doran bio nešto posebno bitan ali sam se nadala drugačijem obrtu koliko sam čitala iz onog što će Martin objaviti i on i njegova kćerka Arijana su veoma živi tako da ću se držati njegove priče iz onog što ću u knjizi čitati.

Margaery Tyrell
Smrt: Wildfire
U momentu te scene sam bila pod adrelaninom pa nisam shvatila da je sa likom Mardžori gotovo. Onda kada sam shvatial već mi je blilo teško. Da sam iznenađena- nisam, zapravo sam duboko u sebi posle one scene gde Oleni daje ružu znala da su joj sati odbrojani, bilo je nešto tužno u njoj (možda i zato što je to poslednja scena koju je Natali Dormer snimila)  i osećala sam je gotovo. Ona je bila dovoljno pametna da shvati šta se dešava ali njen problem je bilo to što se malo preračunala po pitanju Sersi ali manje više nje koliko Kjuburna, mislim da je on generalno jako opasan lik a da na njega niko ne obraća pažnju. Oekivala je da će završiti sa Sersi jednim suđenjem, što nikako ne treba očekivati od psihološkog sklopa koji ona ima, na kraju je to i shvatila. Van ulaksa unutar serije kada gledam spolja mislim da je producentima bilo lakše da se reše lika jer budimo relani nije imala neku budućnost i sve ostalo bi bilo forsiranje. Sad kada sam jednom u toku razgovora sa par osoba to pomenula svi su se pitali: „Ok ali zašto su ostavili Olenu?“ Moje lično mišljenje (ne uzimajte mji za zlo to je samo moje mišljenje ne nužno ispravno) je da je Olena veći lik od Mardžori (možda ja to pričam jer ja zaista baku obožavam) sa njom i ako je stara psotoji progres i postoje ideje za šta dalje. Sve u svemu jeste mi žao nje volela sam njen lik i bila mi je jako draga.❤

Koji likovi iz ove sezone će vama nedostajati? Kako vam se dopada post? Pištie dole 😄

Hvala na čitanju,
With love, S.

4 коментара:

  1. Super post, kao i uvek. :)))
    Ništa nisi izostvila, osvrnula si se na sve likove i situacije, analitično i precizno. Bravo!:)
    U ovoj sezoni je zaista bilo više smrti nego ranije, valjda u skladu sa onim geslom "All men must die".
    Već sam u svom rezimeu napisala mišljenje, pa neću da se ponavljam. Ali, da znaš da nisi jedina kojoj nisu teško pale smrti Rikona, Čupavka, Hodora, Wun Wun-a. Sa dečakom se nismo ni dovoljno povezali, bio je predugo odsutan i više je bila tužna sama scena zbog Džona i tragedije porodice Stark, nego samog Rikona.
    Hodorovu smrt mi je unizila stupidnost "Hold the door" fraze!
    Div nije ni bio LIK, baš kao ni jezovuci, glupo je uopšte žaliti ga...
    Recimo, meni je žao Artura Dejna i onog Psetovog propovednika, koliko god malo vremena proveli na ekranu, bili su face.
    Žao mi je, kao što sam u rezimeu sezone istakla, Brindena "Crne ribe", jer je bio jedini fenomenalan član porodice Tuli.
    Žao mi je Tomena, Tristana, Dorana, jer su stradali glupo i zbog glupaka.
    Žao mi je Mardžeri, jer je bila sjajan lik i prava kraljica.
    Valde i bebice, jer je bilo okrutno, a ona dobra i simpatična.
    Ruza, jer je lik mogao još da se razvije i ostali smo uskraćeni za sjajne scene. Baš kao kod Stanisa.
    Žao mi je ljudi u septi, žao mi je Lorasa iako u seriji nisam mogla da gledam šta su mu od lika napravili, žao mi je Lansela jer se meni baš počeo dopadati kao "vrabac", a poslednja epizoda mu je dala novu dimenziju.
    Ošina smrt me nije pogodila koliko je sama scena bila brutalno dobra, onako, iznenadna.
    Remzija mi je žao samo zbog izvanredne Ivanove glume, ali, bilo je vreme i otišao je u velikom stilu.
    I, da, jesam li ja jedina kojoj Highsparrow NIJE negativac?!? Ja ga zaista nisam shvatila tako....uostalom, suprotstaviti se Sersei Lanister automatski znači svrstavanje na drugu, pozitivniju stranu. Mene je izuzetno podsetio na Savonarolu (u istoriji i "Bordžijama") ili kardinala Dela Roverea, pa, eto domaćeg zadatka za tebe kad stigneš do kraja druge sezone: da li su Dela Rovere i Savonarola negativci, samo zato što su protiv likova koji su de facto loši, mada postavka junaka u seriji podrazumeva da za njih navijamo (Rodrigo i Čezare)? Tako sam, otprilike, i Prvovrapca shvatila.

    Odličan tekst!:))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno na opštirnom komentaru
      Da se fokusiram na Seproua, religija generalno je jedna velika tematika i koliko je raditi stvari za religiju zapravo dobro čak i kada je to u suprotnosti sa likom, generalno negativac je prejka reč za likove iz GOT meni Sersi nije pozitivac ali nije mi ni neko ko je katastrofalno loš, sam njen psihološki profil nije mi nivo Ramzija i Džofrija, elem Sperou bi mogao da ide u kategoriju psihopata-religijski opsednutog čoveka koji ne vidi dalje od vere. Nije se on supotstavio Sersi (mada ispravi me ako grešim njegov sukob u ovoj sezoni ide više ka Džejmiju barem sam ja tako doživela) zbog nje same kao kraljice već da bi religija došla na vlast (barem ja tkao doživljavam). ALi kažem ti ja volim Sersi kao lik, kakva god da je, meni je ona zanimljiva za gledanje pa možda sam sad lupila glupost, ali odradiću domaći zadaka obavezno, jedva čekam da uopredim.
      DA zaključim, rekla bih da su negativci serije oni u pravom smislu te reči-Džofri, Aliser Torn, Ramzi i Juron oni su ono no mercy svi ostali su na nekoj granici tako i Sperou, on je porototip današnjih religisjkih manijaka koji sve rade "za boga" a zapravo pishološki nestabilini likovi, mada razmišljam o tovoj rečenici"da lis u određeni likovi engativci samo zato što mi volimo negativce i pomislim na Septu unelu, čak i ljudi koji mrze Seris su uživali u tome što se na neki način osvetila, a opet ona je ostalvljena Planini da se igra koliko je to ispravno ? ala si me sada pokrenula na razmišljanje čoveče jedva čekam do Bordžija da stignem <3

      Избриши
  2. Hvala tebi na odličnom odgovoru, baš volim ovako dobre razgovore o seriji i likovima. :)
    Meni je Vrabac ostavio utisak lika koji više MANIPULIŠE drugima putem religije, nego što je sam verski fanatikili privrženik. Videli smo, ima on svoje "vesele trenutke" iz prošlosti, ne krije da je preobraćenik, a zapravo se iza svega krije želja za vladavinom putem religije, tj. moći koju ona pruža nad plebsom, što je u osnovi do danas bilo cilj verskih poglavara. Vrapca sam shvatila kao nekoga ko putem religije teži da ostvari dugoročnije planove i zavlada čitavom zajednicom u ime svoje radikalne grupe....mislim da je Martin čitavu priču i zasnovao na istorijskoj pojavi raznih frakcija unutar hrišćanstva, posebno militantnih katoličkih redova, pa me zato baš zanima, između ostalog, hoće li i tebe druga sezona "Bordžija" podsetiti u svojim elementima na sve to. I jedva čekam utiske!:)))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znaš kada pomenu istoriju podsetio me čak pomalo na neki misk Rodriga Bordžije i pape Kelemnta VII ta vrst moći ali jeste on vrsni manipulator putem religije imao je sve na stolu-mladog naivnog kralja, a pošto nije mogao njim da manipuliše majkom (jer lava nije lako ukotiti) rešio je da manipuliše drugom omiljenom kreljevom osobom-ženom, da je sporveo plan verovatno bi reigija vodila glavnu reč, ali Kjuburn je bio malo pametniji (moram da pišem o tom liku, baš mozak iz seneke baš imam neobičnu fascinaciju sa njim) kažem Kjuburn jer Sersi nije bila toliko pamenta da smisli sve, sve ono je njegova zamisao. Iznad svega mene je kod HS-a najviše fasciniralo na neki način to što je on toliko bio siguran u sebe, i to ga je na neki način ubilo kada mu je Mardžori prišla i kada je sabrala 2 i 2 on je idalje bio toliko uveren u sebe i u svoju moć e tu mi je na Rodriga podsetio baš ❤

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor