Search This Blog

Academy Award for Best Original Song (my top 25 favorite songs) 🎧🎶💖


Dakle, ako bi trebala da vam opišem situaciju koja se trenutno odvija u mom stanu ona izgleda ovako: sedim i jedem bakine mafine sa višnjama, pas urla i grebe mi nogu jer očigledno i on želi mafin. Mada imam želju da podelim sa svojim najboljim prijateljm, mafin je od čokolade i plašim se da ću da imam slepog psa ako se to desi. Na tabletu pored mene stoje vikinzi i dok balavim nad Regnarom (uvek sam u iskšenju da napišem Regar jer ono frajeri su obojica) počinjem da shvatam koliko mi je zanimljiv lik postao sveštenik (tako ga zovem, jer ime ne mogu da mu upamtim, premda uvek pocrvenim kad se setim sveštenika, Lagerte i Regnara) taj čovek balansira između dve kulture to je tako zanimljivo. A onda shvatam: „čoveče ja nisam napisala post.“
Ok skoro je 1 nakon ponoći ali ja idalje imam bar mrvu energije (koja za divno čudo nije na nuli jer sam ceo dan učila, sa pauzama ali popilo mi je mozak) i rešavam da častim sebe jednim laganim postom. Ja volim muziku, i volim da pravim kategorije i odvajam omiljene pesme tako sam rešila da uradim top 25 pesama koje su nagrađene oskarom. Verjte mi da sve ove pesme manje više podjednako volim i da su samo nijanse u pitanju pa da počenmo, i cilj je smao da se podsetimo dobre muzike ili otkrijete neku pesmu koja vam se dopada ništa više od toga :D A koje vi volite pišite dole.




25. "Let the River Run" Carly Simon (Working Girl)🎶
Iskreno nikada nisam gledala film, ali ovu pesmu znam ceo život. Možda sam je čula kao klinka,  iskreno ne znam znam samo da je znam ceo život i da je jako volim. Ima neku melanholičnu a u isto vreme i veselu melodiju. Volim prelaze pre refrena i njen vokal mi se dopada.


24. "Sooner or Later (I Always Get My Man)"  Madonna (Dick Tracy)🎶
Ni ovaj film nisam gledala, ali i ovu pesmu volim. Inače jako volim Madonine stare pesme i ovo mi je jedna od najdražih. Jako je senzualana ovo je jedna od onih pesama uz koju sedneš i pustiš i zamisliš sebe u dugačkoj crnoj haljini u nekom old fashion restoranu gde jazz svira na klaviru i sediš i piješ crno vino, znate na šta mislim. Ja volim jazz posotji nešto što samo ja i ta muzika imamo zajedničko i ova pesma mi je idealna za slikovito maštanje.



23. “Fame“ Irene Cara (Fame)🎶
Ova žena možda nikada nije bila glumica najbolja na svetu, ali je znala da uradi pesme samo tako s obzirom da je ovo jedna od dve koje imam ovde. I ovu pesmu znam ceo život, znam da sam kao mala igrala uz nju imala sam je na kaseti i kada nisam znala reči držala sam četku i pevala uz nju. Ovo je tipična pesma ’80ih i filma se više ni ne sećam ali često se nalazi na mojoj playlisti  i često ponovo uzmem četku za kosu i pevam (sad reči znam).


22. "Moon River"  Audrey Hepburn  (Breakfast at Tiffany's)🎶
Ova pesma mi donosi veliki de ja vu za vremenom koje je pre mene bilo mnogo davno. Ali idalje ima nešto tako lepo u njoj i reči i melodija (vuče na one Dizni klasike) i Odrin glas koji je svakako bio magičan, prelepa je.

21. "Under the Sea" Samuel E. Wright (The Little Mermaid)🎶
Svima nama je ova pesma na neki način obeležila detinjstvo. I ako je moja omiljena iz Male sirene „Part of you world“ (jer je tako ja princeza pod stakenim zvonom želi da upozna svet) ova pesma je jedna od onih kojoj kad čujem prve taktove nasmejem se od uva do uva.


20. "Up Where We Belong" Joe Cocker & Jennifer Warnes ( An Officer and a Gentleman)🎶
Ok, ako bih birala najseksi glas koji je ikada postajo izabrala bih Džoa Kokera bilo kada. Volim ovaj film jako ali ove pesme se sećam još pre njega. To je jedna od onih koje zapamtiš pre nego što uošte shvatiš da ih znaš jer je toliko legendarna, toliko za sva vremena. Ali i film ako niste gledali, bacite pogled divan je 💕


19. “Let It Go“ Idina Menzel (Frozen)🎶
Primetićete da ima mnogo dizni pesama na listi, pre svega jer je veliki broj njih nagrađivan a sa druge strane ja obožavam Dizni (dobićete jednom Dizni nedelju sa svim omiljenim filmovima i pesmama). Nekima je ova pesma perecenjena, neki je vole. Ja ja jako volim jer mogu da se poistovetim sa rečima pesme ceo život sam živela sa umnim ograničenjima da ne mogu nešto i onda sam pronašla svoj glas i uspela da prevaziđem zato jako volim ovu pemsu i reči mi imaju itekako smisla. Ima dve verzije, ova „izvorna“ Indine Menzel i pop Demi Lovato ja više volim izvornu Menzelinu, a vama ostavljam obe.


18. "Take My Breath Away" Berlin (Top Gun)🎶
Sad (ova pesma je starija od mene da se rzumemo) kada sam ja bila mala devojčice su se delile na one koje su obožavale Toma Krzua u ovom filmu (i mislim da je bio onaj Vanilla Sky) i one koje su volele Leonarda Dikaprija u Titaniku. Ja? Ja sam volela Džonija Depa (moja baka ceo život kaže da sam „Mile kontraš“ mislite zašto). Leonardo i ja smo našu romansu razvili vremenom ali Toma Kruza....nikada nisam zavolela. Međutim ovu pesmu vrlo često možete čuti na mojoj playlisti i uvek kad krene jedva se suzdržim da ne pevam na glas (moja karaoke pesma defitivno).🎧



17. “Glory“  Common & John Legend (Selma)🎶 
Ovo je prošlogodišnji dobitnik oskara (ne za prošlu godinu već je prošle osvojio za 2014. godinu) i ne znam koliko je vas imalo prilike da je čuje, ako niste onda klikite video dole ostaviću live verziju da bi ste čuli koliko je ona zapravo lepa.
Sad ja volim da čujem Džona Ledženda, volim ga ono „before it was popular“ od pesme „Ordinary people“ ali priznajem da ume malo da bude ljigav znate kad ga zovu „John i love you Legend“ o tome pričam, ali toga nema u ovoj pesmi divni vokali ukomponovani sa Common-om čije rep deonice su jako kvalitetnije i zaista pesma je divna peva o crnačkoj borbi što mi se ne dopada, ali svakako je lep tribute za godine koje su bile teške za njihov narod (neću reč na r da koristim malo mi je jezivo).


16. "Flashdance... What a Feeling" Irene Cara (Flashdance)🎶
Evo još jedne Ajrinine pesme. Mislim da ne posotji devojčica koja nije pokušala da skine plesne pokrete Jennifer Beals  iz filma i ovo je jedna od najprepoznatljivjh pesma koje su uzele oskara. Sam taj početak par prvih tonova odmah zove na izuvanje cipela i skaknje (ako pevate kao ja onda izbegavete da ne plašite okolinu). Lep početak koji kreće lagano i onda ritam krene da udara i dobija drugi ton, jedna od meni omiljenih pesama ikada.


15. "Baby, It's Cold Outside"  (Neptune's Daughter)🎶
Pokušala sam da pronađem čija je originalna verzija ove pesme koju takođe znam čitavog života a film nisam gledala nikad. Međutim našla sam autora ne i izvođača.  Ali onu koju ja najviše volim je Indina Menzel i Majkl Buble (njega obožavam). Ta je prava božićna i volim reči. Ovo je sintom pesama koje bude moju maštu o devojci na božićno veče....ok smatraćete da mi nije dobro od tolike mašte, svakako jedna od najlepših a ja vam ostavljam Bublea i Menzel dole (i ako ne slušate Makla prošetajte malo kroz njegovu muziku sjajn je).


14. “Beauty and the Beast“ Celine Dion & Peabo Bryson (Beauty and the Beast)🎶
Lepotica i zver su moj omiljeni animirani  film svih vremena. Sad i ova pesma ima onu verziju otpevanu od strane glumice iz filma, ali za razliku od Frozen, ovde više volim verziju Selin Dion i Peaba Brisona, ima nešto u Selininom vokalu  što je toliko moćno da mi samo dprinosi a i bolje zvuči kao duet (inače njenu najčuveniju pesmu nisam stavila, jer posle toliko godina kad čujem prve taktove menjam je alergična sam postala). Njihovi glasovi se sjajno ukapaju, ona kad udari visine je brutalna.


13. "Jai Ho" A.R. Rahman (Slumdog Millionaire)🎶
Originalna verzija nije moja najomiljenija na svetu (ali ostavljam vam i nju dole) ali pošto ja sebe ovde nisam ograničila na filmske verzije ja biram ovu pesmu ali onu koju je A.R Rahman uradio sa bendom The Pussycat Dolls. Nicole Scherzinger je ceo život jedan od mojih girl crush-ova i šteta što ne koristi tu glaščinu koju ima (ovde je odlična). I ovo je jedna od onih pesmama uz koje volim da skačem po kući, ima zavodljiv i egzotičan ton i sviđa mi se spoj Indijske muzike i zapada.



12. "Over the Rainbow" Judy Garland  ( The Wizard of Oz)🎶
Neću pogrešiti ako napišem da je ova pesma najpreoiznatljiviji dobitnik oskara ikada. I zaista je legendarna, priča o snovima koje svi mi sanjamo o zemljama gde bi naši snovi mogli da se ispunel, o zemlji koju svi mi kreiramo. Džudi Grendland je genijalna i sjajan joj je vokal. Ali ja vam pored njene originalne ostavljam i verziju koju je Pink pevala live na dodeli oskara, ne znam koliko je ljudi slušalo to ali mene je naježila.



11. "Whatever Will Be, Will Be (Qué Será, Será)"  Doris Day (The Man Who Knew Too Much)🎶
Ova pesma je inače jedna od omiljenih moje bake, a meni tako lepo kad je čujem da ne mogu da objasnim. Nosi mi mirno vreme, nosi jedan period koji je tako sjajno obeležen i tačno mogu da vizualizujem kostime koji su se nosili ženu koja u svojoj lepršavoj plavoj suknji čita Džejn Ostin i pušta ovo na gramofonu, pesma koja mi stvara slike je uvek dobra pesma.


10. "Writing's on the Wall" Sam Smith (Spectre)🎶
Mnogi su bili u dilemi da li je ovo trebalo da osvoji najbolju pesmu ili ne, na ovogodišnjoj dodeli oskara, ali ako mene pitate nema dileme. Mada je Lady Gaga imala jako težak i emotivan performans ja sam u ovu pesmu bila zaljubljena pre nego što sam uopšte otišla u bioskop da gledam Spectre. Tako je Bond, tako je mračna i teška a njegov glas je božanstven, pogotovu kada pređe u falseto. Violine su divne, kompletno je divna kreacija.



09. "I Just Called to Say I Love You"  Stevie Wonder  (The Woman in Red)🎶
Svaka pesma koju je ova legenda snimila je umetinčko delo, a ova je posebno prelepa, ima dosta obeležja ’80ih u njoj ali dovoljno i individualnosti i lepote da se sa ne toliko puno reči napravi divna pesma. Stivi je čudo, on je za mene jedan od najvećih umetnika ikada i jedan od prvih koji su izvodili R&B i mešali sa soul muzikom (što je slučaj i sa ovom pesmom), zaista me umiruje,usrećuje....ova pesma je lepa kao prvi dan letnjeg rapsusta (kad smo bili klinci)-budiš se i znaš da obaveza više nema 💜



8. "Lose Yourself" Eminem (8 Mile)🎶
Ok mnogi su iznenađeni odkud ovakva pesma ovde, ali ja jako jako volim ovu pesmu. Samo reči kada slušate jasno vam je koliko su značajne i koliko je ovo dobra pesma. Ovo je hip hop sa miksom repa i roka i to je čini još jedinstvenijom. Ja inače ne volim mnogo rep, ali Eminema izuzetno cenim i poštujem, mnogi nejgovi tekstovi su odlična kritika društva i ova pesma je surova realnost jednog čoveka koji ima šansu da zablista i mora da je iskoristi. Ko nije slušao i ima predrasude o repu, poslušajte pesmu to su samo 5 minuta u kome možete da razbijete predrasude, nema rep mnogo kvalitetnog ali za ovo tvrdim da je kvatlitetno.



7. "Into the West" Annie Lennox (The Lord of the Rings: The Return of the King)🎶
Možda neki od vas ne znaju ovu pesmu iz LOTR, jer mi se dešavalo da je pustim i ljudi se pitaju koja je to pesma, ako je niste uočili u filmu onda klik dole da čujete remek delo. Ja Eni Lenoks (valjda tako se izgovara) jako volim da slušam  a ova pesma je tako LOTR, tako magična tako bajkovita, obožavam je. Mešavina opere i indie muzike, skroz individualna i drugačija, baš je idealna pesma za takav film, dok je slušam uvek se naježim. Ova pesma=magija. 💖



6. "A Whole New World" Brad Kane & Lea Salonga (Aladdin)🎶
Moj omiljeni Dizni duet ikada, prelepa melodija divna atmosfera koja se stvara kada se ova pesma pusti, ima neku mistiku i mir u isto vreme, divne note klavira koje su dovoljo jake a i dovoljno nežne da prenesu atmosfru. Meni je Aladin uvek bio malo jeziv (ne znam zašto) ali ovu pemsu volim da čujem uvek


5. "Skyfall" Adele (Skyfall)🎶
Mislim da u 21. veku nema mnogo umetnika za koje se može reći da su vanserisjski ili brilijantni, ali ova žena je jedna od retkih koja je. Bila sam zaljubljena u ovu pesmu od kada sam je čula i ona me je naterala da počnem da gledam Bond filmove. Jedna od najjedinstvenijih pesama ikada pisanih za film i prva Bond pesma koja je uspela da uzme zlatnog čovečuljka. Sviđa mi se što Adel naizgled vodi pesmu kao da će da udari neku jaku visinu ali se zaustavlja i peva je polu promuklo kako bi se glas uklopio u tematiku pesme, ima Bond vibe ali izuzetno mračna i čudna za jednu Bond pesmu u isto vreme divna je.

4. "When You Believe" Whitney Houston & Mariah Carey (The Prince of Egypt)🎶
Kada pogledate koje dve legende su pevale ovu pesmu predpostavljam da ne iznenađuje što je toliko dobra. Osim što je potkovana sa dva premoćna vokala, melodija je divna i pesma nosi prelepu poruku. Ja volim sve pesme koje prenose divne poruke o tome kako je sve moguće ako veruješ (u bilo šta) i da je sve moguće dok imaš nade. Uz to ponovo dva izuzetna vokala koja su joj samo duplo doprinela.

3. "Can You Feel the Love Tonight" Elton John (The Lion King)🎶
Možda sam pisala ovde na blogu, možda i ne ali Elton Džon je moj omiljeni pevač ili da preciziram čovek koji nije uradio pesmu koja se meni nije dopala. Ova pesma nastala je godine kada sam se rodila, i jedna je od najlepših koje su nastale te godine. Lagana mešavina klavira i gitare, naizgled jednostavna ali izuzetno brilijantna i njegov čist vokal koji sija u punom sjaju u ovoj pesmi.


02. "Colors of the Wind"  Vanessa Williams (Pocahontas)🎶
Moja omiljena Dizni pesma svih vremena. Nisam toliko opčinjena filmom koliko sam ovom pesmom. Volim i orgiinalnu pesmu iz crtanog filma, koliko i pop verziju Vanese Vilijams koja je jednako magična. Ima mističnost nekog novog sveta i budi osećaj slobode i snage ujedinjenja čoveka i pririode. Prelepa je. 🌸



01. "(I've Had) The Time of My Life" Bill Medley &Jennifer Warnes (Dirty Dancing) 🎶
Možda je kliše staviti ovu pesmu na prvo mesto jer je ono „so iconic“ ali ne mogu da odolim kad je najviše volim. Obožavam prljavi ples i ova pesma je baš ono što ti treba na kraju filma, i ne postoji trenutak kada ja čujem ovu pesmu bilo gde da ne krenem bar da mrdam ramenima jer eto ne mogu da odolim, uvek sam htela da budem Baby ne mogu da pomognem sebi 😍



To je sve za danas. Kako vam se dopalo? Za četvrtak imam u vezi filmskog izazova još jednu kritiku, malo drugačiju ali objasniću tada.

Hvala na čitanju,

With love S.

17 коментара:

  1. Divan izbor.
    Ne zna se šta je bolje, svaka pesma zaslužuje mesto na listi.
    Odgledaj ''Working girl'' film je totalno za opuštanje..
    Kad sam već kod Karli, meni nekako prva asocijacija na nju ''You're So Vain.''

    Obradovah se pesmi ''Under the sea'' - obožavam je.
    Eminemov kultni hit je jedina njegova koju znam i volim, inače nisam za rep nikako..
    ''Writings On The Wall'' me je osvojila postepeno, u početku me je mnogo smarala, a sada mi je vrh, bolja i od ''Skyfall'' jer Adel baš ne mirišem.
    ''Moon River'' volim samo u Odrinoj verziji :)
    Što se tiče ''Frozen'' tu mi je omiljeni Olaf i njegova ''In Summer.''
    ''It's Cold Outside'' volim verziju Lady Gage i Jason Gordon Lewitt (valjda se tako zove, nisam znala da čovek zna da peva).
    Mogla bih ovako redom, jer su sve remek dela..
    Doris često slušam..

    Prvo mesto - nisam ni sumnjala ''Prljavi Ples'' i njegova himna :D
    Kada samo pomislim da je film jedva snimljen. Niko nije hteo da kupi scenario.

    P.S. Regar/Regnar, i meni tu treba double take :D
    P.P.S. I ja ću najverovatnije danas odraditi nešto movie song, odavno mi je u planu.. Red je da se odradi!

    Uživala sam.
    Hvala draga 💋

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno :)
      Gledaćun taman pred ispite mi treba malo smeha i ošutanja :)
      Under the sea ja zovem himnom detinjstva, ne može da ne izmami osmeh ne lice
      Writings On The Wal je magija, svaka pesma Sema Smita je takva ja ga stalno slušam verovatno moj omiljeni savremeni izvođač :)
      Ali ja volim Adel ne smao zbog glasa nego što i ne gradi krijeru polu gola već samo muzikom to cenim izuzetno :)
      Ja iz Forzen zapravo najviše volim "love is open door" verovatno sam jedina kojoj je Hans simpa :D
      Taa verzija Lady Gage je super radili su za jendu reklamu odlična je i ta, ali nekako ja sam veliki zaljubljenik u Bublea 💖
      I ja Doris mnogo volim pravi je predstavnik svog vremena
      Prljavi ples je najdivniji rom kom na svetu 💖
      I ja uvek proverama šta sam napisala dal Tajgeriana ili Vikinga :)
      Piši jedva čekam da čitam dobre muzike nikad dosta 💖
      Hvala ti puno 💖

      Избриши
    2. "Working girl" je odličan film, mada ne volim Melani Grifit, ali Harison iz "Sabrina" faze bi trebalo da bude dovoljna preporuka za Saru!:))))
      I meni je "You're so vain" prva asocijacija, haha, bilo je momaka koji su je baš zaslužili kao posvetu.

      Избриши
    3. onda gledam obavezno ja Harisona mnogog volim pre svega kao Indijanu (to mu je no 1 kod mene uvek i zauvek ali obožavam ga iz Sabrina faze gledam!) inače ni ja nisam fan Melani i nikad mi nije bilo jano kako su i Don Džonson i Banderas pali na nju ali ne smeta mi gledala sam je i u onom filmu...ne mogu da se setim naziva uglavnom 4 klinke sad kao odrasle se sreću glumi i žena Toma Henksa tu :)

      Избриши
    4. "Now and then"!:)))
      Jedan od mojih omiljenih filmova iz detinjstva. Kao "Stand by me", samo sa devojčicama.

      Избриши
    5. Stand by me nisam gledala, ali ovaj jesam kad sam bila mala i mnooogo sam ga volela :)

      Избриши
    6. E, imaš preporuku za taj film, obavezno - to je Riverova druga uloga u karijeri, ali zapravo prva koja ga je "lansirala", proslavila, bio je dečak a odigrao za desetku. I inače, mnogo lep i dirljiv film, a ko bi rekao, zasnovan na priči Stivena Kinga.:)))

      "Now and then" su često emitovali na TV-u kada sam bila dete i baš sam se pronalazila u priči, posebno u liku Kristine Riči, jer sam i sama bila "tomboy" u tim godinama.:)

      Избриши
  2. Jel' to neka telepatija između tebe i Kaće?:)))
    Obe ste izbacile muzičke postove.:)

    Prvo za Ragnara....mače je, pravo!:) Ipak, moj čovek je Rolo.:)
    Atelstan je u početku bio super, poseban - jer spaja sva sveta, religije, kroz njegovo iskustvo doživljavamo vikinški svet....ali, upozorenje unapred, jako su mu upropastili lik u trećoj sezoni. Dovoljno je ako kažem da sam ga mnogo gotivila, a posle mi je postao jedan od najodbojnijih i najdosadnijih.
    Lagertu obožavam. Kad porastem, biću Lagerta.:)

    Volim muziku najviše na svetu, posle književnosti, pa mi je najviše žao što nisam talentovana da se njome bavim.
    Volim i ovakve liste.:)

    Odličan izbor.:)
    Meni je od Madoninih filmskih tema "Get into the groove" najdraža, iz filma "Desperately seeking Susan", o kome ću pisati jednom prilikom. Baš mi nosi 80s vajb i energiju, a ja sam inače 80s fanatik u svakom smislu.:) Mada, generalno, zaista volim Madonu i njene prve albume, sjajna je.
    Od Irene mi je maestralan "Flashdance" soundtrack.
    "Moon River" :))) divno, melanholično, uvlači me u sanjarenje.
    Haha, "Mala sirena" je obeležila i moje detinjstvo, sećam se kako smo kao deca pevali "Andadasi", još ne znajući engleski. :)
    Volim temu iz "Frozen", a sam crtani sam pogledala na nagovor drugarice koja je tvrdila da je Elza izuzetno podseća na mene. I zaista je tako.
    "Take my breath away" - obožavam! Posebnu atmosferu ima ta pesma, nekako zanosi.
    Tom me nervira, ali ima dobre filmove, to mu priznajem. Jedino gde me baš osvojio, bila je uloga Lestata u "Intervjuu sa vampirom". Mrtva trka između njega i Breda Pita.
    I tema iz "Lepotice i zveri" me asocira na detinjstvo. Imam čak i stripove koji su tada izlazili, specijalni brojevi "Mikijevog zabavnika", neposredno pre sankcija i rata.
    "Jai Ho" mi je uvek bila pomalo debilna pesma, valjda zbog onog Indijca i koreografije, ili su mi se uopšte smučili sa tim klimanjem glava i indijskim serijama bez kraja. Ali, Nikol oduvek mnogo gotivim, ima odličan glas i izgleda fantastično.
    "Lose yourself" je, po mom mišljenju, najbolja Eminemova pesma. Ne slušam rep, ali, cenim ga jako.
    Stivi Vonder i ta divna, pozitivna pesma!:)))
    Eni Lenoks je kraljica, volim je i solo i u "Eurythmics"-u.:)
    "Aladin" mi je jedan od omiljenih Diznijevih crtaća, volim istočnjačke teme, muzika je takođe odlična.
    Slažem se i za Adel. Ima potencijal da bude diva modernog doba, možda već i jeste.
    Tema iz "Princa Egipta" mi je omiljena od dueta sa liste. I poruka, pre svega, a i jedinstvena saradnja dve legende.
    Sećam se da si pominjala Eltona i ovu pesmu.:) Ja najviše volim "Sacrifice".
    Prva dva mesta - fantastično!:))))
    Ostale sa liste uglavnom nisam do sada čula, pa hvala na novim predlozima.
    U principu, ne znam koje su numere iz filmova bile nominovane ili nagrađivane Oskarom, ali, komentarisale smo onda povodom filmskih tema/mjuzikla, pa bi takvi odgovori bili i sada.

    Super!:))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ma mani je idalje miljenik Floki, ja volim ljude koji zrače a da ne pričaju nego mešam ovu dovjicu (negde duboko verujem da je Regan Tajgerian ipak veća frajerčina)
      Meni se glumac što glumi sveštenika dopao pre svega jer sam ga gledala u Jadnicima (zna odlično da peva) ali šteta što su mu lik upropastili :)

      I ja muziku volim znam da sviram, al brale kreštim kad pevam (kao da ne čujem ni jedan jeidni ton a čujem al kad glas nemam )
      Madonu volim i ja sa početka ova pesma je iz '90ih ali ne daje osećaj da je tada pisana :)
      Flashdance ima sjajan soundtrack, to je situacija kada su pesme bolje od samog filma (mada ja i film volim)
      Odri je divna, boginja, žena rođena za sve
      Ja sam pesme iz male sirene mumlala od malena i često sam se češljala viljuškom :)
      Ja kada je frozen bio u jeku popularnosti nisam htela da gledam (svi su pričali o tome pa mi je bilo smor) ali kad sam odgledala zaljubila sam se , ja sam miks Else, Bel i Zlatokose :)
      Tom je i meni svuda ljigav, ali se slažem ja dok nisam videla Lokija iz Osvetnika on je bio negativac u koga sam bila zljubljena mada volela sam ga i u Širom zatovrenih očiju, valjda jer toliko volim taj film:)
      Lose yourself je jedna od njaboljih savremenih pobednika na oskaru, ja cenim Eminema zato što se usudio da radi nešto drugačije, rep je generalno shit danas ali on je idalje kvalitetan i ima dobre pesme :)
      Stivie je kralj često ga zovu Stivie Wonderland :)
      Eni je boginja Sweet dream are made of this jedna od najboljih pesama ikada :)
      Meni je istok uvek bio malo jeziv valjda mi je zato Aladin jeziv
      Tema iz princa Egipta je magična, ne zna se koja ima bolji glas :)
      Ta Eltonova pesma je divna, ima neku magiju u sbei moja omiljena njegova je "SOmething about the way you look tonight" ta je prelepa :)
      Ni ja nisam znala da su pola od ovih dobile oskara ali hvala bogu Vikipedija je tu :)

      Избриши
    2. Onda samo strpljivo, oduševiće te Floki u nastavku priče.:) Zaista, lepo si rekla, ZRAČI.
      Da, Eminem definitivno zaslužuje mnogo poštovanja jer se izdvojio kao "beli reper" i jer je uspeo da sačuva iskrenost i kvalitet svojih pesama.
      I "Here comes the rain again"!:)
      A ja sam uvek bila očarana pričama iz "1001 noči", želela bih da vidim Egipat, Istanbul, mnogo me privlači ta egzotika, misterija...šalim se da je to deo "turske krvi", život mi je kao Orijent ekspres, spaja ljubav prema Zapadu i Istoku. :)

      Избриши
    3. Kad si mi pomenula "Cryin", setih se još jedne liste:
      http://alittlerunaway.blogspot.rs/2010/09/ultimate-video-vixens.html

      A za Stefani i Axl-a, druge:
      http://alittlerunaway.blogspot.rs/2010/08/ultimate-rocknroll-couples.html

      Mogla bih se vratiti ovome.:)

      Избриши
    4. dvni tekstovi, inacae Stefani i Aksel su mi jedna od najomiljenijih ljubavnih priča (daleko zanimljivjiji od Korstni i Kurta npr)
      Treba da se vratiš, sjajno pišeš kad pišeš o muzici, posebno mi se dopada jer ja jako volim rokc i uvek me usreći :)

      Избриши
  3. Podsetila si me na moje blogerske početke, tada sam često sastavljala razne top-liste, uglavnom muzičke.
    Evo jedne iz tih dana, u pitanju su spotovi, čisto da dam doprinos i možda neku preporuku.:)

    http://alittlerunaway.blogspot.rs/2010/11/ultimate-videos.html

    ОдговориИзбриши
  4. Madona i osamdesete. Ja se uvek setim pesme "Who's That Girl."
    I mene su nagovarali da odgledam "Frozen" koji je kod mene došao na red 2 godine nakon premijere.
    Toma ni ja ne gotivim, ali "Intervju" je nešto posebno.
    Takođe sam Rolo tim.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Telepatija :)
      Ja sam polovinu mog posta odradila kada sam odradila mjuzikle.
      Sara me je ovim postom inspirisala da završim svoj.

      Избриши
    2. prva pesma od Madone koju sam ja čula je material girl (i od tada zaljubljenost u Šona Pena LOL znam nije mi dobro) i od tad je volim. Ja ne mogu između braće da biram Floki je ljubav za mene, on je čudak i divan je :)

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor