Search This Blog

MOJA SVETSKA PLAYLISTA

 




Nedelja je dan koji volim da držim u opuštenim temama. Nemam nameru da vas „zamaram“ danas sa savetima i preporukama umeto toga- slušamo muziku! Dakle pišem vam svoju svetsku playlistu. Shvatila sam da slušam dosta pesama iz različitih delova sveta i odatle se javila ideja za ovu interesantnu listu! Dakle imam 15 pesama iz različitih država, sa različitih kontinenata i nadam se da će te se zabaviti. Takođe sam birala pesme koje trenutno slušam najviše! 

Da više ne dužim,

Let‘s go


  • SAD: Demi Lovato - Dancing With The Devil

O istoimenom dokumentarcu Demi Lovato ću pisati u nekom od narednih postova (preporučujem već unapred da ga pogledate), jako realan dokumentarac koji govori o noći u kojoj se predozirala. Ova pesma je bukvalno recap cele noći kako je išlo i tekst je jako moćan. Ceo spot je potresan ali jako dobar.





  • UK: Little Mix - Happiness 

Ovih dana baš često slušam devojke iz benda Little Mix. Sviđa mi se što je samo četri vokala i što sve umeju sjajno da pevaju. Ova pesma ima sjajan tekst i zato mi je ovih dana jako često na playlisti!





  • Australija: Lorde – Liability

Ovo je starija pesma ali ja je jako volim i vrlo često slušam. Znam da je mnogima spora i depresivna, no meni se dopada Ela i njen glas na klaviru.





  • Latinska Amerika: Becky G, Bad Bunny - Mayores 

Jako često slušam Beki. Drugarica iz Puertokika mi je otrkila Bad Bunny-ja i njega obožavam. Ovaj collab je toliko brutalan da mogu stalno da ga slušam i obavezno đuskam uz pesmu!






  • Francuska: Indila - Dernière Danse 

Dugo nisam čula ovu pesmu i skoro sam je pustila i potpuno se (iznova) zaljubila u nju! Obožavam njen glas i i atmosferu, volim i video koji donosi baš taj šarm Pariza. Prelepo!





  • Italija: Andrea Bocelli - Caruso 

Obožavam ovog čoveka. Obožavam koliko me umiruje njegov glas i prokleto obožavam ovu pesmu. Ko kaže da opera ne zvuči sjajno?





  • Španija: Gipsy Kings - Vamos A Bailar

Znam mnogo pesma ovog benda a opet, tek skoro sam otkrila ovu pesmu slučajno je išla na Spotify-ju. Obožavam je i odmah mi popravi rapsoloženje!





  • Grčka: Yianna Terzi - Oniro Mou  

Pre par meseci slušala sam neku ESC playlistu kada je krenula ova pesma. Nisam je se dobro sećala uopšte, verovatno jer nisam lepo propratila Evroviziju iz 2018. Ali odmah mi se dopala. Ima baš taj neki vibe Grčke i ova žena ludački dobro peva. Prelepa pesma.






  • Hrvatska: Magazin - Tri sam ti zime saptala ime

Retko kad slušam nešto sa naših prostora ali ovu pesmu slušam jako često. Ova pesma je ironično starija od mene, ali mi ipak budi neku nostalaigiju za vremenom u kom nisam živela. 





  • Srbija: Djordje Balasevic - Svirajte mi, jesen stize dunjo moja

Đole nas je skoro napustio i iskreno da vam kažem retko celebrity smrt koja je meni teško pala. Ovaj čovek me veže za dane detinjstva. Moj ujak i ja smo stalno slušali Đoleta i on bi mi uvek objašnjavao šta se krije iza njegovih tekstova. Baš sam volela da ga slušam. Ovih dana često pustim ovu pesmu...šta ja znam baš mi prija.





  • Koreja: NCT U 엔시티 유 'Make A Wish (Birthday Song)

Da vam objasnim koncept NCT-ja prvo. Dakle Bend ima 23 člana (trenutno) i bazira se na neograničenom dodavanju članova (na par godina). Ima 4 unita. NCT 127 (Tejong, Juta, Džoni, Dojong, Teil, Hečan, Mark, Džangvu, Džehjon i zvanično Vinvin koji nije aktivan član) oni predstavljaju Soul jer je 127 koordinata geografske dužine grada Soula (uz to rečeno nisu svi članovi iz Koreje- Džoni je iz Čikaga, Mark je iz Kanade, Juta je iz Osake u Japanu dok je Vinvin iz Kine). NCT Dream je isprva bio sub unit koji je predstavljao tinejdž članove i imao je proces maturiranja. Međutim zbog uspeha koji su postigli postali su fiksirani sub unit ovog benda (članovi su: Redžun, Dženo, Džemin, Šenle, Džisung i članovi sub unita 127 Mark i Hečan). Momci iz Kine (interesanto različitih delova) su fiksirani sub unit (i moj omiljeni) WayV oni pevaju na mandarinskom (mada često imaju singlove na korejskom i engleskom) i oni su pod dve produkcijske kuće kako bi mogli da promovišu i u Kini i u Koreji (članovi su: Kun, VinVin i Šao Džun -svo troje iz Kine ali je Džun iz kantoskog dela; Lukas iz Hong Konga, Hendri sa ostrva Makau, Ten sa Tajlanda ali porodica vuče poreklo iz Kine i najmlađi član „makne“ JangJang čija je porodica sa Tajvana ali on je odrastao u Nemačkoj). NCT U je rotirajući unit bez fiksiranih članova. Promovišu tako što se odaberu određeni članovi iz svih unita da naprave pesmu. Kada su pravili make a wish odabrali su baš fan favorite- Tejong (frontmen 127), Džehjun (moj bias, lead vokal 127 i jedini bariton), Dojong  (glavni vokal 127), Lukas (centar i lead reper WayV-ja), Šao Džun (glavni vokal WayV-ja), Džemin (visual i lead reper NCT Dream-a) i nova edicija iz Japana Šotaro koji još nema svoj unit jer mu je ovo debitantska pesma. Pesma je na drugom nivou toliko je moćna obožavam je. Plus moj rođenndanski mesec ima smila da slušam ovo!





  • Kina: WayV 威神V '天选之城 (Moonwalk)

Dakle ne odustajem od WayV-ja. Ovaj bend stvarno ima brutalano dobru muziku volela sam i volim svaki title track koji su napravili ali ovu obožavam. Šao Džun nije imao milosti kada je pevao te visoke tonove a Ten koji je naravno ne najbolji plesač u ovom sub unitu, nego u celom NCT-ju je vodio koreografiju savršeno!




  • Tajvan: 盧廣仲 Crowd Lu 刻在我心底的名字 Your Name Engraved Herein

Moraću da vam pišem o ovom filmu jer je toliko lep. A soundtrack je jednako magičan ova pesma mi je tako kišni dan i šolja čaja u rano jutro i miran vibe. Molim vas slušajte ne mogu da objasnim koliko je divna!




  • Japan: BTS (방탄소년단) 'Film out'

Čujem vas unapred „Sara zar oni nisu iz Koreje?“

Jesu! Ali pesma je na japanskom za japansko tržište. BTS je postigao ludački uspeh sa prvim singlom na engleskom jeziku „Dynamite“ a sa ovom pesmom izdatom pre dve nedelje uspeli su da prvi put dovedu na chart pesmu na japanskom. Slušajte jer vredi!





  • Tajland: TRINITY - Hidden Track

Biću iskrena sa vama ostavila sam vam moju omiljenu pesmu za kraj. Ovo ne samo da je moja omiljena pesma sa ove playliste već i moja omiljena pesma na Tajlandskom jeziku. Četri momka iz benda sam gledala u veoma interesantnoj drami „Great Men Academy“ i zavolela sam ih sve posebno Trda (najviši od njih primetićete odmah otvara pesmu ima jako čist i lep glas). Nisam znala da imaju bend. Čim sam čula Hidden Track zaljubila sam se u nju. Lagana balada sa jako lepim vokalima Džeki koji vodi ceo refren mi tako prija da mogu da ga slušam na repeat i da mi ne dosadi. Imače playlista sa omiljenim pesmama na Tajlandskom stiže uskoro obećavam! A do tad slušajte pesmu sa kojojm započinjem svaki dan!





To je to za danas. Nadam se da ste malo proputovali u vreme kada nema putovanja i da vam se ova lista dopala. Svoje utiske mi možete pisati u komentarima ili na mail saramilenkovic1994@gmail.com odgovaram u roku od 24 sata!


Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor