Search This Blog

Movie List: December 2019.




Tu sam da vam napišem poslednju filmsku listu iz 2019. Pozdrav dragi ljudi. What's up? Danas sam tu da zatvorim 2019. sa filmskom listom (mada će zvanično biti zatvorena naredne nedelje u mesečnoj šolji kakaoa) imam 5 filmova i 


da više ne dužim.
Let's go😉







  • Sleepy Hollow (1999)

Ičborda Keina (Džoni Dep) šalju iz Njujorka u "Uspavanu Dolinu" da istraži ubistva troje ljudi. Sve ih veže to da su umrli obezglavljeni. Kompletno uveren u svoj zdrav razum Ičbord će polako shvatiti da su seoske priče o obezglavljenom jahaču koji seče glave su možda ipak istnintie.

Ne mogu da vam objasnim koliko se meni zapravo dopao ovaj film. Od estetike do glume sve je valjalo! Kinematografija (sjajni Emanuel Lubeski) koja živopisno predstavlja ovo izmišljeno mesto. Gotik atmosfera koja je kroz film gotovo opipljiva i muzika koja upotpunjuje. Ovo je suštinski pravi Tim Berton. Neverovatan film.

Uloge:  Johnny Depp, Christina Ricci, Miranda Richardson, Michael Gambon
Režija:  Tim Burton 
Rotten Tomatoes: 68% (6,3/10)
IMDb: 7,3/10
Ocena: ★★★/5







  • Charlie St. Cloud (2010)

Čarli (Zek Efron) je pasionirani moreplovac sa stipendijom za Stenford Univerzitet. Nakon što ostane da se brine o bratu Semu (Čarli Tan) jedne večeri on pokušava da se iskrade na žurku za kraj godine, ali Sem kreće sa njim. Iste večeri Čarli i Sem oživljavaju automobilsku nesreću koju Čarli preživi dok Sem umire. Na dan sahrane sreće Semov duh u šumi i obećava mu da će svakog dana vežbati sa njim bejzbol. Četri godine kasnije Čarlijeva majka se odselila, dok je on odustao od Stenforda i radi na groblju viđajući Sema svaki dan.

Zamisao ovog filma i tinejžerka koja je strašno bila zaljubljena u Zeka Efrona su mi naglašavali da je ovo potencijalno dobar film. Mada Čarli ima super ideju i nosi se sa važnim porukama-bol koji te veže za jednu tačku, krivica nastavljanja života dalje, gubitak...nije dobro realizovana. Film  pred kraj postaje prilično kliše međutim uprkos tome ne mogu da kažem da sam ga mrzela. Bilo je tu finih momenata koji su mi se dopali i OK je ako želite nešto što ne opterećuje mozak i imate dva sata za ubijanje.

Uloge:  Zac Efron, Kim Basinger, Charlie Tahan, Amanda Crew
Režija:  Burr Steers 
Rotten Tomatoes: 27% (4,58/10)
IMDb: 6,4/10
Ocena: ★★★/5




  • Marriage Story (2019)

Nikol (Skarlet Johanson) je bivša glumica teen filmova koja radi sa svojom mužem Čarlijem (Adam Drajver) u pozorištu u Njujorku i žive sa sninom Henrijem. Osećajući da uprkos ljubavi prema suprugu njen glas se nikada ne čuje ona odlazi nazad u rodni Los Anđeles sa sinom jer je dobila ulogu u seriji. Tu podnosi paprie za razvod i obaveštava Čarlija pri prvoj poseti.

Ovo možda nije poseban film ali svakako je kvaltetan. Film na veoma realističan način predstavlja jedan razvod ne držeći bilo koju od dve strane. Ovo je obična priča o običnim ljudima koju vredi pogledati.

Uloge:  Adam Driver, Scarlett Johansson, Julia Greer, Azhy Robertson
Režija:  Noah Baumbach
Rotten Tomatoes: 95% (8,51/10)
IMDb: 8,1/10
Ocena: ★★★,☆/5






  • The King (2019)

Henri poznat kao Hal (Timoti Šelme) je prestolonaslednik kralja Henrija IV. Međutim uprkos tome što je najstariji sin kralja on nije oduševljen idejom da presto prauzme Hal koji svoje dane providi u bordelu i opijajući se na ulicama te titulu prebacuje na Halovog mlađeg brata. Kada mu brat pogine u mlad a otac nedugo nakon toga ume Hal postaje Henri V. Bazira se na Šekspirovim dramama o Henriju V.

Kralj je definitivno film koji je imao materjala da bude još bolji. Međutim perfomans Timotija Šelmea je spasao ovaj film i prevagnuo na dobru stranu. Umrla sam od akcenta Roberta Patitsona. Sve u svemu vredan je gledanja i ako ste ljubitelj istorijskih filmova ovo je dobar film za vas.

Uloge:  Timothée Chalamet, Joel Edgerton, Sean Harris, Robert Pattinson
Režija:  David Michôd
Rotten Tomatoes: 71% (6,55/10)
IMDb: 7,3/10
Ocena: ★★★/5






  • A Christmas Prince: The Royal Baby (2019)

Nastavak i poslednji deo trilogije vodi nas ponovo u Aldoviju gde mlada američka kraljica Amber (Rose McIver) očekuje prinovu. Umeđuvremenu ona i Ričard (Ben Lamb) su domaćini dočeka kraljevića iz dalekih zemalja a palati baš tad preti opasnost.

Od Netfilksovog romantičnog filma nkad ne očekujem previše. Ali ovo je bila katastofa. Prvi deo filma je bio čak i simpatičan. Drugi deo užasno dosadan. Ovaj treći je bio tragičan. Ne samo da između glavnih glumaca hemija ne postoji nego i priča koja je samo nabacana. Ma sve u svemu užasno glup film koji nije dobio jednu zvezdicu jer je rođak Sajmon smešan.

Uloge:  Rose McIver, Ben Lamb, Alice Krige, Honor Kneafsey
Režija:  John Schultz
Rotten Tomatoes: 25% (5,10/10)
IMDb: 5,2/10
Ocena: ,☆/5








To je sve za danas. Napravila sam novi sajt gde nameravam da bjavljujem priče i pesme (objaavila sam jednu pesmu) link je dole bacite pogled.  Kako vam se dopalo? Sve što vam je na pameti pišite mi dole ili me kontaktirajte na moj email saramilenkovic1994@gmail.com .


Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):

Prethodne filmske liste
 Pesma




Hvala na čitanju,

With love, S.

2 коментара:

  1. Mislim da ja zapravo nikad nisam gledala "Sleepy Hallow", gledam uskoro - pre svega zbog Lubeskog. "Marriage Story" sam gledala, Adam mi je bio sjajan, Skarlet tipična Skarlet. Kad sam već kod nje, moram odgledati "Her".

    Netfliksova sam odgledala možda dva božićna i uvek se iznerviram jer očekujem previše. :) Ovu trilogiju nisam ni gledala, ne znam ni da li ću. Razmišljam da pružim drugu priliku seriji "Anne with an E".

    ОдговориИзбриши
  2. Jao, koliko volim "Sleepy hollow"!:) Kaćo, odgledaj, nećeš se pokajati! Mene uvek podseti na tinejdžerske dane i obožavanje Džonija Depa (eto, meni je on bio kao današnjim klinkama Zak Efron ili ko već), a ovde su Džoni i Barton u svom najboljem izdanju, pre nego što se obojica pretvoriše u karikature. Posebno mi je zanimljiva Kristina Riči sa plavom perikom i upoređivanje njene i Džonijeve interakcije ovde u odnosu na "Čovek koji je plakao", gde su takođe partneri. Volela bih da pročitam priču Vašingtona Irvinga na kojoj je film zasnovan, a nikad nisam gledala ni Diznijev crtani "The Adventures of Ichabod and Mr. Toad" (inače, piše/izgovara se Ikabod Krejn).

    Meni Efron nikad nije bio nešto zanimljiv, ni privlačan. Lep je, to stoji, ali još ga posmatram kao klinca i nikako da ga shvatim ozbiljno, mada vidim da poslednjih godina snima solidne filmove.

    Neko mi je već preporučivao "Marriage story", a pošto je tu Skarlet, ide na listu.:) Baš je volim i gledam svaki film u kome se pojavi, dodatni plus je što mi tema priče zvuči dobro.

    Skinula sam "The King" i radujem se unapred gledanju. Volim istorijske drame, bile slabije ili odlične, svakoj dajem priliku, posebno kada su ovako dobri glumci. :)

    Ovaj poslednji film (sa prethodnim delovima) non-stop mi iskače kao predlog, ali nikad mi nije ni palo na pamet da ga odgledam, uopšte me ne privlači. Realno, svi ti praznični "Hallmark"-fazon filmovi pravljeni su na isti kalup i uglavnom izazivaju transfer blama, a ipak te nešto vuče da gledaš.:) Međutim, ovaj mi deluje izrazito sladunjavo.
    Ja sam ove godine pogledala izvestan broj na DIVI i mogu da izdvojim svega par koji nešto valjaju. Npr. "Kristin's Christmas Past", jer je zabavna zamisao o povratku kroz vreme i (meni posebno) tome šta bi žena u srednjim tridesetim imala da kaže mlađoj sebi, tinejdžerki. Da li bi uopšte mogla išta da izmeni? Da li bi trebalo? ....

    Pogledala sam pesmu. Podseća me na neke naše starije pesnike, po minimalizmu, a efektnosti. Pozdravljam novi oblik izražavanja i samo napred, dobro ti ide!:)

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor