Search This Blog

Movie list: July 2019




Jul je bio mesec za gledanje filmova. I serija. Jul je bio mesec kada nisam imala mnogo volje za bilo šta drugo a moj lap top je bio moj najbolji prijatelj. Ako ništa drugo onda barem nalazim "utehu" u tome da imate super listu od 7 filmova koje sam pogledala tokom prethodnog meseca.


 Pozdav dragi ljudi. What's up? Kao što znate jul nije bio moj mesec, ali šta je tu je prošlo je. Ja danas za vas imam sjajnu listu.Godine variraju od '85-e do ove a žanrovi su šarenoliki (lažem većina se bazira na romansi, ne zamerite mi, leto je). Ima sjajnih i onih koje treba da zaobiđete. 

Da više ne dužim,
Let's go 😉






  • A Room with a View (1985)

Bazirano na istoimenom romanu E.M Fostera priča je smeštena u Firencu 1900.godine i prati grupu gostiju iz Engleske. Džordž (Julian Sands) i njegov otac nude divnu sobu sa pogledom mladoj Lusi (Helena Bonham Carter) i njenoj rođaki Šarlot (Maggie Smith). Pomalo tragičan susret na trgu nakon što prisustvuje sceni nasilja u kojoj je mladić izboden, podstačinje varnice između Lusi i Džordža.

Pre gotovo godinu dana poslušala sam ovu knjigu (audio verziju) i jako mi se svidela. Soba sa pogledom nije samo romantična priča, ovo je priča o suprotstavljenom svetu gde su tradicionalne vrednosti viktorijanskog doba još uvek ukorenjene u porodicama (u ovom slučaju radi se o gospođici iz više srednje klase) dok novo edvardsko doba dobosi slobodu izbora i mladi svet sve manje živi po "starim" pravilima. Ono što je Foster uradio je više od same ljubavne priče (mada je ona centar i srž svega) predstavio je svet početkom dvadesetog veka, kome je tradiconalno ponašanje dosadilo i koji je rešen da živi kako želi. Likovi imaju dobre, kvalitetne i intaligentne dijaloge. Film je odlična adaptacija ovog romana. Estetski ga krasi divna kinematografija koja obiluje divnim pejzažima, srednjovekovnim spomenicima i prelepim kostimima i i odličnom glumom. Film je pun legendarnih glumaca od Megi Smit koja je prenela usedelicu Šarlot baš onako kako je napisana, do genijalne Džudi Denč u ulozi spisateljice Elenor Laviš. Diva Helena koja je sjajno prenela Lusi. Mislim da niko drugi ne bi igrao Lusi kao ona čak i da pokuša. Helena ima dozu drskosti i cinizma u sebi a baš kao i njen lik i sama glumica dolazi iz visoke srednje britanske klase pa se sjajno uklopila u ovaj lik. Najbolju ulogu međutim (na sada već ne tako veliko iznenađenje) je odigrao Denijel Dej Luis koji gra Sesila. Od akcenta koji on menja konstantno (Sesil je "wanna be" Italijan) do ekspresija lica pa ukočenosti kada želi da poljubi Lusi-taj čovek je ludački dobro odigrao ulogu. Sve u svemu preporučujem i knjigu i film. Divni snimci i prija za ovo doba godine. Jako mi se dopao film.

Uloge:  Maggie Smith, Helena Bonham Carter, Denholm Elliott, Julian Sands
Režija:  James Ivory 
Rotten Tomatoes: 100% (8,42/10)
IMDb: 7,3/10
Ocena: ★★★/5





  • True Romance (1993)

U Deltroiou usamljeni čudak, obožavatelj Elvisa Prislija i kung-fu filmova Klerens Vorli (Christian Slater) upoznaje prostituku Alabamu (Patricia Arquette) u koju se zaljubljuje a potom se i ženi sa njom. Sve njene stvari su međutim još uvek kod njenog makroa. Klerens u svojoj glavi čuje glas da on mora da se suoči sa njenim makroom i uzme njene stvari pa on odlazi i u neverovatnom obrtu ubija Dreksla (Geri Oldman) i krade kofer. Po dolasku kući shvata da je zapravo ukrao ogromnu dozu kokaina. Klerens i Alabama kreću u beg od vlaskina kokaina.

Kada sam čula za ovaj film nisam znala gotovo ništa o njemu. Naime u seriji Euforija jedna devojka (Kesi) se za žurku za noć veštica oblači u kostim Alabame Vorlis i ovog filma. Tako sam ga odmah našla i pogledala. Dakle nisam imala pojma da ga je Tarantino pisao, još manje da ga je prodao za samo 50 dolara. Ludački dobar film. Definitivno nije romansa (mada romansa postoji) film je Tarantino uprkos tome što ga on nije režirao, dosta krvi, dosta humora, Samuel L Džekson, dosta akcije mnogo legendarnih scena koje su kasnije postale kultne. Geri Oldman je genijalan u ovom filmu (po sopstvenom priznaju njegova omiljena uloga) sjajna kinematografija sa jasnim pravcom u kome se estetika filma kreće i mladi Bred Pit (koji je svoj lik gotovo sam osmislio). I LA iz '90ih (obožavam stari LA). Neobičan film koji morate da stavite na svoju listu. Obećavam 2 sata jako dobro potrošenog vremena.


Uloge:  Christian Slater, Patricia Arquette, Dennis Hopper, Val Kilmer
Režija:  Tony Scott  
Rotten Tomatoes: 92% (7,54/10)
IMDb: 7,9/10
Ocena: ★★★★,/5






  • La vita è bella/Life Is Beautiful (1997)

Gudio (Roberto Benigni), veseo jevrejski mladić se seli kod svog strica u malom gradu u Italiji kako bi radio kao konobar. Pri dolasku upoznaje mladu učiteljicu Doru (Nicoletta Braschi) i nakon što je odvede sa njene veridbe ženi se i dobijaju sina. Godine prolaze a rat izbija. Na dečakov rođendan otac i sin su odvedeni u logor. Dora, koja nije iste religije kao muž i sin sama kreće tamo kako bi bila sa njima. Gudio će uraditi sve kako bi dečaka zaštitio od crne istine koja ga okružuje. On mu objašnjava da je sve oko njega igra u kojoj je glavna nagrada top.

U šolji kakaoa sam vam pisala o ovom filmu. Ne samo da je moj omiljeni film prethodnog meseca ovo je jedan od mojih omiljenih koje sam pogledala čitave godine. Film koji isijava koliko radošću toliko i tugom. Film koji budi nadu i pokazuje koliko je život lep. Moram da napomenem da mi se dopao rad sa kamerom-film ima blistavu kinematografiju u od početka do kraja što prikazuje odlično kako Guidov sin vidi celu situaciju (nasuprot tradcionalnom predstavljanju filmova iz logora).Svakako morate da ga pogledate. Ovo je jedan od tih filmova koje morate da pogledate. Još jedom hvala Isidori što mi je preporučila.

Uloge:  Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Giorgio Cantarini, Giustino Durano
Režija:  Roberto Benigni
Rotten Tomatoes: 80% (7,58/10)
IMDb: 8,6/10
Ocena: ★★★/5





  • Mama mia! (2008)

Sofi Šeridan (Amanda Seyfried) se udaje. Ona okuplja svoje dve najbolje drugarice na ostrvu na kome je odrasla sa samohranom majkom Donom (Meryl Streep). Sofi nikada nije nedostajala očinska figura ali se uvek pitala ko je on. Po nalaženju majčinog dnevnika ona shvata da postoje 3 moguća kandidata. Sem (Pierce Brosnan) irski arhitekta koji živi u Njujorku. Bil (Stellan Skarsgård), švedski moreplovac ili Hari (Colin Firth) britanski bankar. Ona ih poziva na venčanje a sva trojica se na njeno iznenađenje pojavljuju. Sofi im prodaje priču da su oni iznenađenje za njenu majku koja stalno priča o njima. Sve se menja kada ih Dona otkrije sakrivene u njenoj štali.

Pisala sam milion puta o ovom filmu. Obećala sam sebi da ću i ovaj i "here we go again" gledati tokom leta i za par dana planiram i drugi deo da pogledam. Uživam u muzici i u kinematografiji ovog filma. Vodite me na Santorini odmah.


Uloge:  Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried, Stellan Skarsgård
Režija:  Phyllida Lloyd
Rotten Tomatoes: 54% (5,53/10)
IMDb: 6,4/10
Ocena: ★★★,/5





  • The Secret Life of Pets (2016)

Miran život terijera Maksa, se menja drastično kada njegova vlasnica dovede napuštenog Djuka prema kome Maks ne pokazuje ni najmanje simpatije.

Ne pamtim kad sam se toliko smejala kao kada sam gedala ovaj animirani film. Divan je i opuštajući film koji istovremeno šalje sjajnu poruku o napuštenim životinjama. Imate zdagarantovana dva sata smeha obavezno ga pogledajte.


Uloge:  Louis C.K., Eric Stonestreet, Kevin Hart, Lake Bell
Režija:  Chris Renaud, Yarrow Cheney
Rotten Tomatoes: 73% (6,23/10)
IMDb: 6,5/10
Ocena: ★★★/5






  • Nocturnal Animals (2016)

Uspešna vlasnica galerije (Amy Adams), dobija od svog bivšeg supruga na poklon knjigu koju je napisao. U napetom trileru punom simbolizma ona prepoznaje znake svoje prošlosti.

Ovaj film sam već gledala ali želela sam da ga pogledam ponovo prevashodno zbog Džejka Džilanhola. Ispostavilo se da imam isti utisak kao i ranije- dobar ali ne nešto što ću pamtiti doveka. Osim činjenice da sam uočila Armija Hamera kog tad nisam znala pa sam bila srećna što vidim čoveka. Dobar film sjajna paralela između dešavanja u stvarnosti i u knjizi i nije nešto što treba da preskočite (btw vreme je da Ford napravi novi film, ozbiljna sam) ali nije najbolji film na svetu.

Uloge:  Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson
Režija:  Tom Ford
Rotten Tomatoes: 73% (7,03/10)
IMDb: 7,5/10
Ocena: ★★★,/5






  • After (2019)

Tesa (Josephine Langford) mladi brucoš se doseljava u studentski dom, gde upoznaje mračnog i grubog Hardina (Hero Fiennes Tiffin), sa kojim otpočinje vezu punu velikih obrta.

Uh ovako. Ja sam bila dovoljno veliki mazohista da pročitam After do kraja. Razlog? Slušala sam mnogo kritika ali i mnogo booktubera kojima se dopao a koje su se vodile krilaticom "dok ne pročitaš ne možeš da sudiš". Pa fer. Čitanje ove knjige bilo je pravo mučenje da je gledanje ovog filma došlo kao blag povetarac. Dobro da vas ne lažem ovaj film je u suštini sranje. Ali nije gori od knjige. Šta mi se dopalo? Kinematografija-blistavi snimci visokog kvaliteta. Džozefin. Za glupavu ulogu koju je dobila ova mlada glumica je nekim čudom uspela da izvuče najbolje iz lika. Hemija među glumcima-dobro funkcionišu zajedno. Muzika- soundtrack nosi pobedu on je jedina svetla tačka ovog filma. I OK Hero je dobar frajer. Dopalo mi se (samo u donosu na knjigu što ne govori mnogo) što veza između Tese i Hardina nije toliko toksična. U knjizi je grozna njihova veza i jedino za šta možeš da navijaš je da ona beži što dalje od njega i to što pre. Smešno je što se lik Hardina ovde toliko poistovećuje sa Hitklifom iz "Orkanskih Visova" a igra ga sesrić Ralfa Fajnsa koji je igrao Hitkklifa. Sve ostalo je mlako i nikavo. Film nema neku radnju i nema poentu definitivno nije nešto što morate da pogledate.


Uloge: Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin, Khadijha Red Thunder, Dylan Arnold
Režija:  Jenny Gage 
Rotten Tomatoes: 18% (3,62/10)
IMDb: 5,5/10
Ocena: ★★/5






To je sve za danas. U nedelju pišem jedan lagan post.  Kako vam se dopalo? Sve što vam je na pameti pišite mi dole ili me kontaktirajte na moj email saramilenkovic1994@gmail.com .

Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):
Prethodne filmske liste




Hvala na čitanju,

With love, S.

5 коментара:

  1. Odlična lista!:))))
    Baš mi je drago što si uživala u većini filmova, ja sam najiskrenije uživala u tvojim utiscima, jer se tačno vidi kakve je emocije koji film izazvao u tebi, a tu su i uobičajeno dobra, precizna zapažanja. Dobro si me podsetila na "True romance", dugo ga nisam gledala, preporučujem ti "Heathers", sličan fazon i isto igra Kristijan Slejter, samo je malo stariji film od ovog (iz osamdesetih je) i crnohumorna parodija na tinejdž-ostvarenja.
    "Sobu sa pogledom" sam davno čitala, film nisam još gledala, podstakla si me da planiram oboje.
    Videh da je izašao nastavak "Tajnog života ljubimaca", mnogo mi se svideo prvi deo, potpuno je otkačen i vedar.:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam True Romance prvi put sad gledala ali inače ako se ne varam Kristijan Slejter je radio kasnije opet sa Bred Pitom na filmu "Interviju sa Vampirom" (on je onaj koji ga intervijuše ako se ne varam). Hvala na preporuci, ja sam večiti tinejdžer tako da to uvek može!
      Soba sa Pogledom je verna knjizi (ja sam je čitala-slušala) krajem godine tako da je ovo iz sveže perspektive a divan je film obavezno pogledaj. Da ima i drugi deo Kućnih Ljubimaca moram i to da pogledam.
      Hvala puno na čitanju i na komentaru :)

      Избриши
  2. I ja jako volim tu knjigu "Soba sa lepim izgledom" podseća me jako na jedan put u Italiju tako su fivni i živi ti opisi. Film nisam gledala, ali baš želim da ga pogledam ponajviše zbog Megi Smit koja mi je prosto genijalna.Ovaj film After nisam znala ni da postoji mislim da ću pogledati deluje kao nešto lagano i opuštajuće. Od svega ovog gledala sam samo Seacret life of pets i Mama Mia mada se ne sećam baš radnje davno sam ga gledala, dok ovaj prvi obozavam. Život je lep nisam nikada gledala videla sam samo delić filma jedbom slucajno na tvu. True romance moram pogledati, mada nisam veliki van Tarantina , jer deluje kao nešto u čemu ću uzivati. :) Super je tekst i kada će biti onaj o knjigama?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da knjiga je jako živopisna ali i film je jednako živopisan. Ima divnu kinematografiju. Megi Smit je maestralna kao Šarlot.
      After je opuštajuć i jedan od onih na koje ne moraš da misliš dok gledaš. Na moju žalost ja sam mislila o filmu pa me ubilo u pojam što nema poentu.
      Ja volim Tarantivno stil (njega kao osobu ne) ali daj šansu filmu. Nije ga Tarantino režirao (on je samo pisao) tako da ti se možda dopadne.
      Tekst o knjigama ide sledeće nedelje (nisam sigurna da li četvrtak ili nedelja, dakle ili 22. ili 25.) :)
      HVala puno na čitanju i komentaru :)

      Избриши
  3. Moje ime, Isabella Ethan Nakon 12 godina braka, moj muž i ja smo se svađali na ovaj ili onaj način dok me konačno nije napustio i preselio se u Kaliforniju da bude s drugom ženom. Osjećala sam se kao da je moj život gotov i da su moja djeca mislila da nikada više neće vidjeti svog oca. Trudila sam se biti jaka samo prema djeci, ali nisam mogla obuzdati bol koji je mučio moje srce, srce mi je bilo ispunjeno tugom i bolom jer sam zaista bila zaljubljena u svog muža. Razmišljam o njemu svaki dan i noć i uvijek želim da mi se vrati, bila sam jako uznemirena i trebala sam pomoć, pa sam potražila pomoć na internetu i naišla na web stranicu koja sugerira da bi dr. Alaba mogao pomoći svojoj bivšoj bivšoj da se vrati. Stoga sam osjetio da bih trebao pokušati. Kontaktirao sam ga i rekao mi je što da radim. Učinila sam to i onda mi je napravio ljubavnu čaroliju. 48 sati kasnije moj suprug me stvarno nazvao i rekao mi da i njemu jako nedostaju djeca, tako nevjerojatno!! Dakle, vratio se tog dana, s puno ljubavi i radosti, i ispričao se za svoju pogrešku i bol koji je nanio meni i djeci. Naš brak je bio jači nego prije, a sve zahvaljujući dr. Alabi. Toliko je moćan i odlučila sam podijeliti svoju priču na internetu da je dr. Alaba bio pravi i moćni čarobnjak. Uvijek ću se moliti da ona živi dugo pomažući svojoj djeci u trenucima potrebe, ako ste ovdje i trebate se vratiti bivšem ili je vaš muž prešao na drugu ženu, prestanite plakati, odmah kontaktirajte ovaj moćni pravopisni kotačić. Ovdje je njegova kontakt adresa e-pošte na: {dralaba3000@gmail.com} ili WhatsApp / viber preko njegovog kontakta ispod +1(425) 477-2744 Hvala dr. ALABA.

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor