Search This Blog

Movie List: June 2019





Jun je prošao nekako brzo, počeo sjajno a onda je uzeo zalet i postao turbulentan. Mature, vrućine, navikavanje na leto koje je praktično došlo posle jeseni jer smo do sredine juna koristili ćebe za pokrivanje. Ne mnogo odgledanih filmova.


 Pozdrav dragi ljudi. What's up? Kao što sam u prvim rečenicama napomenula, nisam mnogo filmova pogledala u junu. Interesantno je da su 3/5 snimljena 2018-2019. godine tako da znate da su uglavnom novije stvari. Sve u svemu ja jesam zadovoljna listom. Redosled je (kao i uvek) po godinama od najstarijeg ka najnovijem (hvala IMDb što si mi završio posao).

Da više ne dužim,
Let's go 😉








  • Grease (1978)

Sendi (Olivija Njutn Džon) i Deni (Džon Travolta) provode leto na plaži, uživajući kao mlad zaljubljeni par. Međutim na kraju leta se rastaju verujući da se Sendi vraća kući u Australiju. Promena planova roditelja ostavlja Sendi u Americi i ona kreće u istu školu koju pohađa Deni. Svojim novim prijateljicama priča o bajkovitom dečaku koji je pravi džentlmen. Istovremeno Deni priča o devojci koju je upoznao tog leta sa malo drugačijim tonom (glumci izvode "Summer Nights"). Na Sendino iznenađenje nežni lik iz bajke u školi ima reputaciju velikog "Kazanove" i totalno menja ponašanje pred Sendi uprkos tome što je zaljubljen u nju.

Čim sam videla ovaj film na HBO-u znala sam da moram da ga pogledam i na TV-u (prethodno sam ga već dve puta gledala na lap-topu) i mislim da vremenom sve više cenim humor kojim ovaj mjuzikl neminovno zrači. Summer Nights je do dana današnjeg jedna od mojih omiljenih pesama iz mjuzikla. A osim toga uživam u atmosferi i srednjoj školi kakva je bila nekad (generalno ja sam nepopravljivi tinejdžer uvek bila). Film sa sjajnom muzikom i fantastičnim humorom.

Uloge:  John Travolta, Olivia Newton-John, Stockard Channing, Jeff Conaway
Režija: Randal Kleiser
Rotten Tomatoes: 75% (6,74/10)
IMDb: 7,8/10
Ocena: ★★★/5







  • Before Sunrise (1995)

Džesi (Itan Hok) i Selin (Žili Depli) se upoznaju u vozu. Selin putuje kući u Pariz dok Džesi preseda u Beču odakle hvata avion za Ameriku. Jedan razgovor dovešće Džesija na ideju da pozove Selin da provede jedan dan sa njim, a Selin čudno očarana ovim pomalo smotanim likom pristaje.

Ova trilogija je uvek tu kad krene leto. Volim je jako a za prvi deo sam posebno vezana jer još uvek budi večitog sanjara u meni. Sviđa mi se kako je bez mnogo detalja čak i promena garderobe ovaj film uspeo da prenese sve što treba. Dosta sam pisala o njemu (kako ovom tako i ostala dva dela) tako da neću mnogo sada pričati. Ali svakako pogledajte ako niste posebno ako ste putnik u duši. Bićete očarani kako životne teme prolaze lagano kroz jedan obilazak grada.

Uloge:   Ethan Hawke, Julie Delpy
Režija: Richard Linklater  
Rotten Tomatoes: 100% (8,32/10)
IMDb: 8,1/10
Ocena: ★★★/5





Alex Strangelove (2018)

Aleks (Daniel Doheny) je jako intaligentan maturan koji živi srećan život. Ima fantastičnu devojku Kler (Madeline Weinstein) sa kojom ima sopstveni YouTube kanal i zajedničku emisiju o životinjama. Njih dvoje se zabavljaju tako što idu na maturske plesove i žurke kostimirani u neobične likove. Na jednoj takvoj zabavi upoznaje Eliota (Antonio Marziale) prelepog mladića koji je otvoreno gej i njegov savršeni svet se okreće naglavačke.

Na moje ogromno iznenađenje ovaj film nije glupa teen komedija. Kroz dobar humor pojašnjava koliko je seksualnost komplikovana i koliko naše okruženje utiče na nju uprkos tome što ponekad ljudi imaju savršenu sliku o nama. Uz to nije preterano dramatičan, gleda na adolescente kroz malo realnije oči i prikazuje više različitih veza među ljudima kao i koliko je ljubav i privlačnost zapravo komplikovan pojam. Za Netfliksov film-ovo je fantastično.

Uloge:  Michael Abela, Daniel Doheny, Brendan Archer, Gianna Jean
Režija:  Craig Johnson 
Rotten Tomatoes: 83% (6,2/10)
IMDb: 6,3/10
Ocena: ★★★,☆/5








  • A Star Is Born (2019)

Džek (Bredli Kuper) je kantri zvezda sa raspordatim koncertima. Ono što većina ne zna iza scene je da Džek polako gubi sluh i to ga baca u očaj te se ne trezni. Jedne večeri upada u bar u kome uglavnom pevaju transvestiti, i otkriva devojku čudne lepote i magičnog glasa, Ali (Ledi Gaga). Njih dvoje neplanirano počinju romansu a ona kao njegov partner u duetu (za pesmu koju je ona napisala a on komponovao) postaje velika zvezda.

Prvi put kada sam pustila ovaj film pre par meseci nisam odmakla više od par minuta. Sada sam mu dala šansu. Bolji je nego što sam mislila da će biti ali ni približno dobar koliko ga svi hvale. Ovaj film ima 3 svetle tačke koje ga čine toliko sjajnim: 
1) Muzika - muzika je izvanredna, većinski kantri ali ja volim kantri. Bredli pevuši više nego što peva ali Gaga peva za dvoje; 
2) Hemiju između Gage i Bredlija- nije ni čudo što mediji misle da je ona kriva za raskid Irine i Bredlija, teško je zamisliti da on može bilo koje žensko da gleda kao što gleda nju. Film je pun strasti i sjajne hemije koju ovo dvoje nema diskusije dele plus sama ljubavna priča je jako lepa i apsolutno dobro odrađena;
3) Ledi Gaga- Ona je ukrala šou i to je činjenica. Ne možeš da skineš pogled sa nje. Toliko je savršena. 
Sve ostalo je manje-više običan film sa romansom koju si, mada u drugim varijantama, 100 puta već video. Hajp je definitivno veći od ovog filma.

Uloge:  Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott, Greg Grunberg
Režija:  Bradley Cooper  
Rotten Tomatoes: 90% (8,05/10)
IMDb: 7,7/10
Ocena: ★★★/5






  • Captain Marvel (2019)

Vers (Bri Larson) je deo elitne vojske u svemiru posedujući neverovatne moći, međutim ona nema sećanja već samo flešbekove svoje prošlosti. Tokom jedne misije dok beži od neprijatelja sleće na zemlju. Godina je 1995. i agent S.H.I.E.L.D.-a Nik Fjuri (Semuel L. Džekson), je pronalazi. Ona traži ženu koja joj se pojavljuje u sećanju i koja je razlog zašto baš nju jure. Put je vodi do Marie Rembu (Lashana Lynch) i njene kćerke. Oni joj govore da je ona Karol Denvers. Pilot koji je nestao u jednoj od misija i Marijina najbolja prijateljica.

Slušala sam dosta o Kapetanu Marvel. Prvom ženskom supejunaku koji je dobio svoj samostalni MCU film. Čula sam i pozitivno i negativno. Međutim ja bez dileme mogu da kažem da se meni ovaj film jako dopao. Svideo mi se koncept žene u vojsci koja se uzdiže i postaje sila i moć. Bri Larson je jako teška ličnost za voleti, ali sestra zna da glumi i to je činjenica. Ona odskače od tipične "Marvel" glume dodajući liku dubinu i jake emocije kao i neminovnu bol koju ona nosi. U Karolinim scene gde je u odelu pilota mi je još superiornija. A Larson je sama radila sve svoje borilačke scene. Sviđa mi se i što je Karol onaj tip žene iz vojske koja sluša GNR ima taj cool vibe oko sebe. Generalno film koji bi trebalo da pogledate posebno ako ste deovjka. Jer pored sjajne atmosfere, prelepe kinematografije snimaka iz leta imate i sjajan smisao za humor. Sem L. Džekson po prvi put igra Fjurija na malo drugačiji način i prikazuje Fjurija pre nego što je postao direktor. Odličan film.

Uloge:  Brie Larson, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Jude Law
Režija:  Anna Boden, Ryan Fleck 
Rotten Tomatoes: 78% (6,79/10)
IMDb: 7/10
Ocena: ★★★★,/5





To je sve za danas. U nedelju pišem jedan lagan post.  Kako vam se dopalo? Sve što vam je an pameti pišite mi dole ili me kontaktirajte na moj email saramilenkovic1994@gmail.com .


Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):
Prethodne filmske liste




Hvala na čitanju,

With love, S.

19 коментара:

  1. Svaka cast, ja ne znam da li sam gledala 5 fulmova za poslednjih 3 meseca! Bas sam se odvikla od TV-a i nemam naviku da pustim neki na kompjuteru, lakse mi je da citam knjigu. Od pomenutih sam gledala sam Briljantin i Pre svitanja. Briljantin je klasik a ovu trilogiju obozavam! I ja sam vezana posebno za prvi deo, uvek sam mastala o putovanjima i budem okruzena osobama sa kojim mogu tako lako da razgovaram o svemu ( nevidjeni introvert ✌️).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja imam periode kada tako zaređam da ne gledam ništa a imam i periode kada gledam filmove ko luda. Uvek gledam da bar 5 pogledam da bih ovaj post mogla da sastavim jer je lepa mesečna rubrika!
      Isto sam tako ceo život maštala da sasvim slučajno upoznam nekog sa kim se razumem i onda krenem u avanturu sa tom osobom. Divan koncept.
      Hvala na čitanju i na komentaru ❤️

      Избриши
  2. Od svih ovih filmova sam gledala jedino Before Sunrise i baš obožavam taj film. Mislim da sam skinula taj film sa Lejdi Gagom , jer sam baš volela Gagu kao tinejdzerka , al nisam ga još pogledala. Inace sad da predjem na trač deo baš bi mi bilo čudno da je ostvio Irinu Šajak zbog Lejdi Gage , ma mora da je nešto drugo u pitanju. Isto tako sam htela da gledm i Grease , ali sam ga samo skinula. Inače baš sam skontala da su ti tinejdzeraki filmovi iz 80ih baš predobri i sad su već nekako ikonični kad ona devojka iz Easy a kaže hoću da mi život bude kao tinejdž filmovi iz osamdesetih to zapravo baš ima smisla i kao budeš u fazonu daa to je tako kul. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da ogovaramo još malo :), imam utisak da je to sa Gagom samo trik (oni su umetnici, šoumeni), a da je problem u samom Bredliju. Kad sam videla fotku sa neke premijere, gde on sa jedne strane drži mamu za ruku, a sa druge ženu (Irinu), podigla mi se kosa na glavi....

      Избриши
    2. Ahahhah jako mi je smešno ovo za mamu i za kesu na glavi Lejdi Gage. :') Umrecu. :')Ok i ja se slažem da je verovatno ona njega ostavila, al da Lejdi Gaga vrv nije kriva ni za šta tu to su samo mediji tako preneli, ko zna zašto su stvarno raskinuli. :D

      Избриши
    3. :))) Pa, realno, jel' tebi ovo izgleda normalno:
      https://www.thesun.co.uk/wp-content/uploads/2019/06/NINTCHDBPICT000496704784.jpg?strip=all&w=960

      ili

      https://www.celebsfirst.com/wp-content/uploads/2019/02/irina-shayk-and-bradley-cooper-attend-the-91st-annual-academy-awards-oscars-2019-held-at-the-dolby-theatre-in-hollywood-california-240219_13.jpg

      Gaga je samo odlično ušla u svoju ulogu, a mediji je razapeli kao krivca.

      Избриши
    4. Pa šta ja znam jel normalno il nije mozda je hteo da vodi mamu na premijeru , a ona se uplašila paparaca pa je držao za ruku ili tako nešto.

      Избриши
    5. Ja odamh da se ogradim ja sam ovo rekla više u stilu "imaju tako dobru hemiju da im kompletno verujem" nego što sam zaista mislim. Ja nisam volela Gagu kao tinejdžerka više sam je zavolela sada kada sam shvatila koliko je ona kvalitetan izvođač.
      Inače Irina je lepa ali Gaga u malom prstu nosi harizmu koju Irina nema u celom telu.
      Da se nadovežem na Isidoru. Bredili je katolik iz Irsko-Italijanske porodice uz to je malđe dete (ima stariju sestru rekla bih dosta po slikama) što je praktično formula za razmaženog dečaka. Poznat je po tome što je mamin sin i generalno to je jako odbojno u vezi njega.

      Избриши
    6. Slučajno odgovorih skroz dole, tj. nije se nadovezao komentar.:)

      Избриши
    7. I ja se takođe izvinjavam nisam htela ništa loše da kazem o tvom tekstu niti da ti veruješ u te tračeve , samo mi je to prvo palo na pamet kada si pomenula film. Nekako su mi ta govorkanja prva asocijacija na film nevezano za tvoj tekst, jednostavno svuda nailazim na slike Irine Šajak s koferom ili nešto tome slicno. Možda sam se loše izrazila pomenuvši reč trač, al to sam rekla više radi zabave nije mi cilj bio da te uvredim. Inače ja nisam ni znala ko su Bredli Kuper i Irina Šajak pre no što su krenule sve te priče sa Lejdi Gagom i dodelom Oskara. Iskreno mozda jeste mamin sin i meni je baš nesimpatičan. :)

      Избриши
  3. E, ja isto kao Dušica, ako odgledam 4 filma za dva meseca, smatram to uspehom!:) Uglavnom mi dođu faze, obično leti, kad "zaređam" pa gledam po jedan uveče, ali i to sve zavisi od vremena i toga gde se nalazim. Nekako mi lakše da čitam ili da pratim seriju.
    Ovih dana sam slušala muziku iz "Briljantina", mnogo volim taj film, baš je za leto. E, sad očekujem da ti "Kosa" bude sledeći mjuzikl na listi, pa da čitamo utiske!:)
    Gledala sam Žili Delpi u jednom francuskom filmu pre par dana (tekst u nedelju), pa se setih ove trilogije. Divna su mi sva tri filma, posebno volim ovaj prvi.
    Ovaj Strejndžlov zvuči zanimljivo, ide na listu.
    Nikako da odgledam novu verziju "Zvezda je rođena". Naklonost onoj sa Barbarom Strejsend, kao i odbojnost prema Gagi (kapa dole na talentu, ali nikad je nisam volela) me odbija, iako sam čula sve najbolje i to od ljudi čije preporuke bez predomišljanja prihvatam.
    P.S. Tračevi na stranu, a verujem da su samo tračevi i dobar udeo marketinškog trika, ali ostaviti ribetinu kao što je Irina Šajk zbog Gage, koja ni u mraku sa papirnom kesom preko glave nije privlačna (opet kažem, talenat na stranu), potpuno je sumanuto. Ako je uopšte on nju ostavio, a čini mi se da je bilo obrnuto.
    Već smo ovo komentarisale, Bri Larson mi je gadna i antipatična, ne verujem da ću gledati. Da, predrasude.:(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni se elti više gledaju nego u toku radne godine. Ne znam zašto. Ali imam i ja svoje periode kad gledam više serija ili čitam više nego što gledam. A i imam vala i kad totalno zarđam.
      Kosa mi je na listi do kraja jula eventualno početka avgusta će biti odgledana!
      Meni je Kaća rekla da postoji prva verzija ova je tek treća rado bih gledala i taj sa Barbarom. Film nije ništa posebno ali nije ni loš.
      Ma kažem u prethodnom komentaru, nisam neko ko veruje u tračeve više sam to rekla radi- toliko im je dobra hemija da im verujem sve!
      Za Kapetana Marvel razmisli. Ja je ne volim ali mi se film jako dopao.
      Još jednom hvala ti i na čitanju i na komentaru.

      Избриши
    2. Postoji prva, čak ako se ne varam i dve najstarije, ali nisam sigurna.:) Priče se razlikuju u pojedinostima, tako da vredi pogledati svaku, nije klasično preslikavanje.

      Eto, odgovorih ovo, nije ta priča potekla direktno na tvoj komentar, nego ćisto asocijativno, zbog same situacije. Mediji su njihovu uverljivu hemiju iskoristili da podignu prašinu oko filma, u tome su i uspeli, možda i sami Bredli i Gaga imaju u tome odgovornosti (svesno forsiranje priče i "flerta"), ali su se ovo dvoje na kraju stvarno razišli i sve je dobilo neke baš ružne razmere.
      Hoću reći da je, čak i u svrhe promovisanja filma i "kupovine" naklonosti publike, prilično jadno koristiti tu dobru hemiju dok ti je u publici žena, majka tvog deteta. To na Bredlijev račun, a tračevi su tračevi i šta je stvarno bilo, tiče se samo njih.:)

      Избриши
  4. Od ovih filmova sam odgledala samo ovaj prvi, jer je drugarica bila oduševljena, pa je htjela da gledamo zajedno. I svidio mi se. A što se tiče ostalih, pažnju su mi privukla zadnja dva, jer sam milion puta čula za njih, a vjerujem da će mi se dopasti, pogotovo Kapetan Marvel. Super post i sjajne preporuke.❤️

    sweet-dreams-14.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pre svega hvala ti puno na čitanju i na komentaru :)

      Kapetan Marvel je pravi ženski film, jako će ti se dopasti sigurna sam daj mu šansu!

      Избриши
  5. Ovaj zadnji film Marvel, mi deluje bas super, ali nisam ha gledala, sto ne znaci da necu, ja nedeljom kad uzmem lap-top za pisanje postova, ili za nesto drugo, obicno zavrsim ja sajtu trazevi neki super film koji nisam gledala, i tako mi ceo dan prode 😂

    https://aandymm.blogspot.com/?m=1

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jaoj razumem te skroz ja pređem moju IMDB listu miion puta da bih jako često odlggedala neki film na koji slučajno naiđem :)
      Kapetan MArvel je super film ima akciju, humor i sve što treba za dobar film :)
      Hvala na čitanju i na komentaru :)

      Избриши
  6. Jao, ljudi, pa izgleda da sam nenamerno unela potpunu zabunu, u najobičnijoj želji da se malo našalim.:)
    Evo, da odmah razjasnim: razumela sam šta je Sara htela da kaže. To uopšte nije sporno, ni na trenutak, tako da nema potrebe da se iko ograđuje.:)
    Sara je mislila na hemiju postignutu na platnu, kao i svi mi, ali je razgovor otišao u pravcu neozbiljnog komentarisanja privatnog života glumaca. Ni ja ne simpatišem Gagu, iako jeste neosporno talentovana, ali mi se ne dopada način na koji koristi svoje velike potencijale. Sada se to, doduše, menja na bolje.
    Ovo za Bredlija stoji i baš sam na to mislila. Bio glumac ili ne, za svakog muškarca je prilično smešno da "drži mamicu za suknju" do kraja života, uz činjenicu da često izaziva probleme u ljubavnom životu. Irina je "sto godina" bila sa Kristijanom Ronaldom, pa mi se čini da nema više toliko strpljenja za čudne muškarce.
    Što se tiče upoređivanja ove dve žene, mislim da ono nije fer. Za svoje, pojedinačne profesije, obe imaju dovoljno harizme, u suprotnom ne bi bile poznate. Irina je lepa, od modela se više i ne traži. Gaga je vrhunski izvođač i šoumen, što se takođe od njenog poziva zahteva. Ako uporedimo SAMO fizički izgled (što sam ja i uradila), Irina pobeđuje, jer Gagi ni estetske korekcije nisu pomogle da bude barem lepuškasta. Neku vrhunsku, objektivnu harizmu, ja lično ne nalazim ni u jednoj, ni u drugoj. Gaga nije ni prići Madoni, Irina neće nikada imati harizmu jedne Naomi Kembel ili Sindi Kraford.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma ne ja sam shvatila tvoju šalu nego da neko ne pomisli da sam ozbiiljna.
      Bredli ima preko 40 i još nije imao stabilnu vezu. A svi znaju da je mamin sin.
      Iskreno ja mislim da je Ronaldo gej. Ali konzervativni katolik pa ne sme da prizna inače ništa meni tu kod njega nije strejt.
      Ja sam generalno pomenutla to da svaka ima svoj atribut. Irina mi je lepa. Dok Gaga nije lepa ali ima nešto u njoj. Ona je sjajan showamn i na veliko iznenađenje neverovatno dobra glumica.

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor