Search This Blog

Movie List: July 2018



Pozdrav dragi ljudi. What's up? Još jedna ovog puta ne planirana pauza od mesec dana. Iskreno nisam imala nameru da idem na bilo kakvu pauzu jednostavno se zalomilo. Prvo smo imali goste (došli su ujka i sestra) onda sam počela da vozim dodatne časove kako bih položila deo sa vožnjom (još vozim i ne nisam još izašla) a onda kada sam konačno imala vremena desilo mi se nešto što mi se za 24 godine nikada nije desilo-zaboleo me je je zub. 



Sad znam da zvuči smešno ali meni je to toliko bilo tragično pre svega jer nisam znala da zub može onoliko da boli (a verujete mi na reč imam ja veliki prag tolerancija bola), a onda da stvar bude gora nateklo je tako da su to bili prilično napornih 10 dana lečenja zuba u kojim sam naučila dosta stvari (jedna od njih je da nikada više neću naći izgovor da ne pišem ili ne radim nešto što treba da radim) ali o tome sledeće nedelje u šolji kakaoa. Uglavnom "dugujem" vam filmove jula i mada izbor nije nešto preterano ineterasntan mislim da ima finih naslova. 
Da više ne davim

Let's go 😉




1.5 Centimeters per Second /Byôsoku 5 senchimêtoru (2007)

Ispričano u 3 segmenta ovaj film prati mladića Takakija od detinjstva  do odrastanja. Takaki je kao dečak upoznao devojčicu sa kojom je gledao cvetanje trešnje još '90ih. Nakon toga ona se seli iz Tokija dok on ostaje u istom ali se idalje dopisuju. U prvom segmentu filma pratimo njega kao učenika u školi u Tokiju i njihovo dopisivanje pismima kao i susret tokom oštre zime. U drugom segmentu filma Takaki sada srednjoškolac živi u malom mestu pored plaže pokušava da nastavi život normalno ali uprsko tome što je drugarica iz razreda zaljubljena u njegai posvećuje mu svu pažnju on je ignoriše još uvek tragajući za starom prijateljicom. U trećem segmentu filma pratimo Takakija kao odraslog muškarca programera u Tokiu.

Svaki put kad gledam japanske animirane filmove ili serije zaljubim se kao blesava. Ozbiljno ja sam romantična kao daska ali me iz nekog razloga Japan čini romantičnom budi sanjara i npeoravljivog tinejdžera u meni i ne prepoznajem oštru Saru kad god gledam nešto vezano za ovu prelepu zemlju. Moj omiljeni film tokom prethodnog meseca, imate sve preprouke da ga pogledate. Pomalo me podseća na "Južno od granice,zpadano od sunca" po konceptu priče a sa druge strane mislim da govori o odrastanju i nečemu kroz šta smo svi mi prošli. Divan je.

Uloge: Kenji Mizuhashi, Yoshimi Kondou, Satomi Hanamura, Ayaka Onoue
Režija: Makoto Shinkai
Rotten Tomatoes: /
IMDb: 7,7/10
Ocena: ★★★★★/5






2.Mama mia! (2008)

Sofi (Amanda Sajfred) se udaje a na venčanje zove svog oca kojeg će upoznati po prvi put u životu. Međutim dnevnik njene majke Done (Meril Strip) ne otkriva tačno ko je Sofin otac te ona ima tri moguća kandidata - arhitektu Sema (Pirs Brosnan) koji je slomio srce Doni davnih dana, bankara Herija (Kolin Firt) i moreplovca Bila (Stelan Sasgord). Sve to kroz Abine pesme.

Leto je uvek dobra sezona za povratak ovom filmu, posebno jer planiram da gledam i drugi deo. Obožavam ovaj film uprkos sivm  m manama koje mogu da mu nađem. Obžavam i Abu i njihove pesme koje su tako malnholične. Leto plus Grčka plus Abba=uživanje!

Uloge: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried, Stellan Skarsgård
Režija: Phyllida Lloyd 
Rotten Tomatoes: 54% (5,5/10)
IMDb: 6,4/10
Ocena: ★★★★/5








3.Wild Child (2008)

Priča prati Popi (Ema Roberts) mladu buntovnu tinejdžerku iz Kalifornije koju nakon još jednog incidenta u nizu otac šalje u internat u Engleskoj.

Volim ovaj film, gledala sam ga još pre 7-8 godina i bez obzira na sve klišee i činjenice da mi Ema nikada nije bila simpatična, bilo je lepo gledati ga povno nakon toliko godina. Opuštajući film sa pristojnim humorom.

Uloge:  Emma Roberts, Aidan Quinn, Natasha Richardson
Režija: Nick Moore 
Rotten Tomatoes: 41% (4,8/10)
IMDb: 6,1/10
Ocena: ★★★☆/5









4. Spider-Man: Homecoming (2017)

Piter Parker (Tom Holand) pokušava da balansira svoj život između tajnog rada sa Osvetnicima i života običnog učenika, dok povremeno koristi svoj alter-ego Spajdrmen kako bi pomogao ljudima kojima je potreban.

Pisala sam već o ovom filmu. Tokom jula me je uhvatilo da moram ponovo da ga gledam jer volim Toma Holanda i nema u tome ništa loše pa sam to i uradila-gledala sam ga ponovo. Najbolji Spider-Man ikada napralvjen,  još uvek ne mogu da se načudim koliko je Tom Holand harizmatičan i zaista on je bio pravi izbor za ovu ulogu.

Uloge: Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei
Režija: Jon Watts 
Rotten Tomatoes: 92% (7,7/10)
IMDb: 7,5/10
Ocena: ★★★☆/5







5.I Feel Pretty (2018)

Rene (Ejmi Šumer) je krupnija žena koja se zbog svog fizičkog izgleda muči sa samopouzdanjem. Jednog dana kada u teretani padne i udari glavi ona se budi sa nekom vrstom amnezije zbog koje uprkos tome što izgleda isto sebe u ogledalu vidi kao prelepu zgodnu ženu.

Kada pročitate sinposis ovog filma, deluje kao dobar film koji nosi jaku poruku. Pa nije ni približno. Kada sam ga pogledala htela sam da napišem rent recenziju jer me je tako razbesneo. Pre svega ja sam neko ko se mučio sa viškom klograma, nije to bilo ništa ozbiljno ali imala sam malo više nego što treba  plus sa samopouzdanjem mučim muku ceo život, tako da razumem ja ceo taj osećaj kako je osećati se loše u svom telu. Međutim ja sam takođe neko ko je izgubio dosta klograma i sada sam mršava, odmah ću da vam kažem-to ne popravlja samopouzdanje drastično. Ali to sve na stranu ne postoji osoba koja se i sa samopozudanjem ponaša kao totalni kreten što je slučaj u filmu -sve je napadno. Obajsni i koja osoba ubeđuje da treba da dobije posao rečenicom "naravno da je model totalno moguća opcija za mene ali to nisam ja"? Ili nameće na nos muškarcu sa kojim je izašla na dejt da je ona prelepa? Ne smao njega nego i nas kroz coe film muči rečenicom koliko ona dobro izgleda-drago nam je zbog tebe a sad nešto drugo kaži. Znate nekog takvog? Da ni ja ne znam nekog takvog. Ejmi Šumer je jednom odobijno stvorenje u bilo kojoj ulozi-u ovoj je još više odbojna. Mišel Vilijmas? Svi znate da ja volim Mišel, pa u ovom filmu sam doživljavala napade blama u njeno ime gledajući njen jednom katastrofalni perfomans. Sve u svemu film je (da prostite) žešće sranje i bez obzira što ima želju da prenese pozitivnu poruku (jako neuspešan pokušaj) on ne zasužuje vašu pažnju.


Uloge: Amy Schumer, Michelle Williams, Emily Ratajkowski, Tom Hopper
Režija:  Abby Kohn, Marc Silverstein 
Rotten Tomatoes: 34% (5,1/10)
IMDb: 5,2/10
Ocena: ★5






To je to za danas, nadam se da vam se dopalo. Sve što vam je na pameti, pišite mi dole😉


Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):
Prethodne filmske liste
Novi tumblr


Hvala na čitanju,

With love, S.




9 коментара:

  1. Draga, dobrodošla natrag!:)))) Zabrinula sam se, rekoh i Kaći, da ostadoh jedina aktivna u blogosferi, ali kapiraš i sama koliko je ta redovnost važna čak i kada nam se ne piše (kao meni, npr), jer te nekako održava "na površini". Drago mi je da si sada dobro i mnogo su mi nedostajali tvoji tekstovi!:)
    Što se zubobolje tiče, samo ću ti reći - imaš sreće ako je ovo prvi put za 24 godine. Meni je taj bol najgori od svih, bukvalno mi dođe da lupam glavom u zid i vrištim, kad krene da "kljuca" i pulsira...nema izgovora za odlazak kod zubara, al ja nažalost, koliko sam godina provela u stolici zbog proteze i posle, zbog vađenja "viškova" (imam usku vilicu i morala sam da izvadim sve šestice, sedmice, kao i dve osmice da bi se rasporedili), zazirem od odlaska bez preke potrebe...a opet, baš jer me strah od ponovnog preživljavanja tog bola (od kog mi je gora samo upala uha), gledam da što više vodim računa o zubima.
    Raspričah se, nego da prokomentarišem listu: nisam gledala nijedan od filmova, a svaki sem poslednjeg mi je zanimljiv i zato obavezno stavljam na listu prva četiri ("Mamma mia" posebno, sad i zbog nastavka; a ovaj japanski mi deluje tako romantično i prozračno), dok za poslednji odmah vidim šta je u pitanju i SVAKA ČAST na ovako oštroj, iskrenoj oceni. Nervira me glavna glumica i tema je očajno izabrana, plus nimalo originalna (postoji film, "Shallow Hall" mislim da se zove, koji je bio aktuelan kad sam išla u osnovnu školu, početkom dvehiljaditih. Igraju Gvinet Paltrou i Džek Blek, ona je debela, ali on je nekim spletom okolnosti kog se ne sećam, vidi kao zgodnu i vitku), a što se tiče opsednutosti izgledom, eto, i sama imam iskustva sa tim (kod mene je mršavost), pa nisam baš mnogo blaga prema površnim obradama te problematike....
    Radujem se što se vraćaš!:)))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno na komentaru Isidora. Generlano sam smilila da će mi se blog osušiti i ostati zaboravljen. Da ako sam nešto naučila to je da kontirunitet u svemu mora da postoji. Ja sam imala kvarove ranije ali nikada me zub nije boleo. Ja sam naravno kukavica prve kalse i ja bih i poliranje radila sa anestezijom tako da nikada nisam bila kod zubara a da je bolelo na bilo koji način. Ovo je međutim prvi put da me je zub zaista zaboleo, a onda i oteko. Pošto privatnik radi tek u ponedeljak a moj bole je krenuo u subotu to je bio pakao bukvalno sam odletela do ordinacije ponedlejak ujutru. Imam 2 reza ali ništa nije bolelo jer je bilo anestezije. Uglavnom bilo.ne ponovilao se.
      Ja sam mislila da će biti preoštro da kritkujem tako film ali nije bilo druge prosto sam morala da kažem šta mislim.
      Vraćam se spremila sam dv teksta za sledeću nedleju (jedan u četvrtak i šolja u nedelju) nema više da se gubim!
      Hvala na komentaru :)

      Избриши
  2. Odgledala sam Mama mia, stvarno je bio super, ona pesma mamaa miaa here I go again my my.... zarazna je haha I ja planiram da gledam drugi deo. Ostale nisam gledala, mada sam planirala SpiderMan: Homecoming. Hvala na preporukama!
    Moj novi post je takođe o filmovima! :)

    milicaimp.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da Mamma Mia je baš super film veseo i muzika je lepa.
      Spider.Man je odličan ja ga baš volim.
      Hvala na komentru :)

      Избриши
  3. Eto i mene. :)
    Da znaš da sam pomišljala da odgledam Spajdermena opet, jer RDJ.. Meril sam i ja gledala ovog meseca, pesme su mi baš prijale, a Džuli Valters me uvek nasmeje. Kad se setim Eminog filma prvo mi na um padne Nataša Ričardson. Dopada mi se što film nije kliše iako znaš šta će da se desi, sve je nekako potaman. Ejmi Šumer ću preskočiti, ja jednostavno ne razumem taj humor niti želim, a sama Ejmi mi je više napadna no dopadljiva. Not my cup of tea jednostavno. :)

    Hvala na tekstu, čekam šolju kakaoa. :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tis i dobra ja imam 24 i gledala sam Spajdija zato što mi je Tom Holand hot a mlađu je od mene.

      Nataša je tu igrala jako lepu ulogu, mislim da joj je to bio na žalost psolednju film,

      Ejmi je grozno napadna izbegavam je kad god mogu!
      Hvala uno na komentaru :)

      Избриши
  4. Ja sve filmove iz Marvelove fransize obozavam, a Spajdermena sam dugo oklevala da gledam jer nisam znala sta da ocekujem s obzirom da su u zadnjih 10-15 godina tri serijala o njemu pokrenuta pa sam bila pod utiskom da ih je malo previse. Ali, ovaj film je odlican! A od ostalih gledala sam Mamma Mia jos odavno i jako mi se dopao a pre mesec dana sam gledala i nastavak koji je na mene ostavio jos bolji utisak, mada sam mislila da nece. Ocigledno sam se prevarila. :) Hvala na preporukama!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja nastavak još nisam gledala ali planiram čim budem mogla da ga nađem. Jedva čekam da gledam Lili! Verujem ti na reč jedva čekam da ga gledam! Hvala puno na komentaru :)

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor