Search This Blog

💕Things i stopped, things i started (a.k.a. serije koje sam prestala da gledam i serije koje sam počela da gledam) #2 📺 💕


Pozdrav drage  moje gospođice. What’s up? Dakle juče i danas na netu sve što kruži je trailer za 50 nijansi mračnije (zapravo kada vi ovo budete čitali to će biti old news ali ja pišem ovo u sredu), iskreno mi je muka. Kao nekom ko voli filmove 50 nijansi i velika popularnost trailera za film me nervira. No danas nisam tu da pričam o tome, ali moram da se jadam razumite me.



Pre par meseci (april je bio čini mi se) napisala sam post o serijama koje sam prestala i počela da gledam( ukoliko vas zanima link je dole na kraju posta). Danas je došao red da vam pišem o novim stvarima koje sam počela i prestala i onima koje držim na stand by-u. Bez odugovlačenja vreme je da krenem.
P.s serije čije su se sezone završile (a pratim ih po sezonama,kao GOT na primer) ili one koje sam pominjla u prošlom postu nisam spominjala ovde (osim ako nisam prestala da ih gledam ili ih držim na stand by-u).Redolsed je random određen i (skoro) svi linkovi koje pominjem biće dole na kraju posta.😉

One koje sam prestala
1. Grandfathered
Ovo je bila jedna od retkih komičnih serija koje sam ja pratila, međuitim posle nekih 9 epizoda sam prestala. Grandfatherd je serija koja se bavila (kažem bavila jer je otkazana nakon jedne sezone)  večitim neženjom (Džon Stamos jer zašto bi se meni inače dopala serija) koji je šef u nekom elitnom restoranu i živi životom mladića, dok jedan dan se u njegovom restoranu ne pojavi momak koji je njegov sin sa svojom kćerkom. Serija mi je na prvi pogled bila genijalna i slatko sam se smejala, međutim već oko devete epizode postalo je sve na isti kalup i dosadila mi je samim tim je više ne gledam, plus njegov sin me mnogo iritira kako dete onakve ribe i onakvog frajera može da bude težak šmokljan?

2.Arrow
O ovoj seriji sam pisala prvo na „first impression“ postu i rekla sam da mi se ne dopada. Onda na update-u tog posta sam napisala da mi se zapravo dopala i da je pogldam ponekat međuim nakon samo par epizoda prve sezone odustala sam. Zanimljiva je priča, Oliver Kvin kao čovek koji se vratio sa jednim ciljem, i misteriozonost oko njega je cool ali sve to manje više postaje, barem meni, dosadno.

U prošlom postu sam je navela u serije koje trenutno pratim, više ne. Nešvil je bila serija koja je imala jedan veliki faktor privlačnosti za mene-kantri muziku. Glavna glumica, Koni Briton je pomogla tome jer od kada sam je gledala u AHS  jedna je od žena koje me fasciniraju.  Nešvil i ja smo se dobro držali sve do momenta  kada je serija postala klasična sapunica, od tada mi je prilično dosadna i izbegavam je.

U predhodnim postovima spominjala sam vam da smatram da je supernatural dobra serija. Međutim to mišljenje se delimično promenilo. Zapravo mislim da je supernatural serija koja od dvadesetdve-tri epizode ima 12 koje su dobre/ok i ostatak koji je nepotreban, tako da se smorim žešće uz njih. Uz to do sada je snimljeno 10 sezona sa 23 epizoda po sezoni što je way too much za mene, pa je često preskačem.


Reign je bila duugo moje grešno zadovoljstvo. Ok tolerisala sam što je istorijska fikcija, pa šta nije čas istorije već serija. I kostimografija (koja je često way ispred svog vremena ali ok i Razel Krou je bio u farmericama u Noi a ono vreme pre Hrista), i muzika, i lepi glumci...sve je bilo tu da kada mi treba doza lepog sednem i gledam upravo ovu seriju. Međutim u trećoj sezoni je već došlo do stvari koje vređaju intaligenciju i meni je zaista too much (da da Kreljice Elizabeta na tebe mislim) tako da i nju preskačem.



Nisam baš bila zainteresovana za ovu seriju kada sam je hvatala na tv-u (#tbd vreme kada sam ja gledala tv). Međutim iz Kaćinog posta (klik na ime za njen post) sam ipak rešila da dam šansu. Od kada sam sela da gledam prvu epizodu Džes i njeni momci su sastavni deo trenutaka kada mi treba smeh i obožavam ih.

I o ovoj seriji sam vam pisala i u pominjanom postu o prvim utiscima i u update-u istog posta. Prvu sezonu sam završila za samo par dana (oko nedelju dana), drugu ne želim toliko brzo da ogledam jer neću  imati šta ga gledam duugo vremena, pa gledam epizodu-dve nedeljno. Inače serija se bavi životom Pabla Eskobara, glumac koji ga tumači je genijalan jedan od najboljih koje sam ikada gledala, a ostatak ekipe ga prati jednako dobro.

I ovu seriju sam više puta pominjala. Spremam se za drugu sezonu (koja je emitovana noćas,tj.juče jer ovaj post zbog toga što nisam imala net ide dan kasnije) pa sam rešila da utvrdim gradivo sa prvom i krenem od početka. Blindspot je jedina FBI  serija koju ja volim da gledam i koja me drži okupiranom. Posebno volim lik Kurta Velera kojeg sam pominjala par puta. Radnja serije se vrti oko devojke koju FBI agenti nalaze u torbi u centru Njujorka, komplet istetoviranu a među tetovažama i ime Kutra Velera, FBI agenta. Ona ne zna ni ko je ni odakle ona tu, nema je u registru, što stvara dodatnu misteriju.


Oh ma daj,  već znate da sam postala veliki fan. Toliki da sam morala ponovo od prve epizode da krenem (da utvrdim ja gradivo). U slučaju da niste upoznati sa Bordžijama pisala sam već o njima (svi linkovi će biti dole). Posebno moja ljubav Cezar (koji je i u blindspot-u yay!) i hvala Kaći i Isidori što su me „navukle“ na nju, ne samo da mi je jedna od trenutno omiljenih već jedna od omiljenih svih vremena.

U dva posta sam pominjala da se ne konektujem sa ovom serijom, ali rešila sam da poslušam Ivanin savet, i sednem i uradim binge-watch pa sam  za dva dana završila sam celu prvu sezonu. Ne treba ni da pominjem da sam nakon treće epizode jedva dočekala da svane da odgledam na dalje, dakle- pogrešila sam, ovo je genijalna serija. Pre sve Breaking bad govori o profesoru hemije koji sastavlja „kraj sa krajem“ i osim što radi u školi, radi u auto servisu, nakon svog standardnog posla da bi prehranio porodicu-trudnu ženu i sina sa problemom. Jednog dana se na tom poslu onesvesti i ustanove mu rak pluća. Isti dan sa svojim rođakom koji je policajac odluči da ode i vidi kako love dilere kristal met-a, i tu prepoznaje Džesija, svog bivšeg učenika i napravi plan da njih dvojica zajedno počnu da prave kristal met. Serija je zapravo predstavnik jedne realnosti-dobar i pošten čovek kojeg život šiba uprkos tome, i koji se u očaju,okreće jednoj lošoj strani. Brajan Karnston, koji igra Valtera Vajta je jedan pravi gospodin i tako i glumi. Gledala sam njegove intervijue, govore sa Emija i zaista je divno slušati ga. Aron Pol (koji meni idalje nije bolji od Dinklidža sorry Emi) koji igra Džesija Valterovog učenika je bio lik koji me je održavao kada sam mislila da ipak ne valja (prve dve epizode) serije. On ume da odradi toliko dobro dramatične scene a da pri tom ne retko nasmeje. Svi pokušaji raznih glumaca da igraju „uličnu decu“ su ništa naspram toga kako je to Aron Pol izveo. Preporuka velika.

Serije koje držim na stand buy-u
Ovo su serije koje sam trenutno prekinula jer mi iz nekog razloga ne odgovaraju, ali ne isključujem mogućnost da ću im se u nekom trenutku vratiti.

Samo sam par epizoda ove serije pogledala i smatram da je ok. Međutim meni je trenutno isuviše mračna i depresivna pa mi se ne uklapa sa rapsoloženjem koje je pozitivno i veselo samim tim je na čekanju. Doćiće tmurni jesenji dani pa će biti sjajna za gledanje.


Kao velikom fanu Marvela, nije bilo iznenađenje što mi se Džesika Džouns dopala. Međutim trenutno nas dve ne funkcionišemo, sednem da gledam i sve pored mi okupira pažnju samo serija ne, tako da je ona „na čekanju“ do daljnjeg.

Ovo je serija koju sam ja jako volela, i jedina iz ovog dela sa kojom sam prilično odmakla, došla sam do pete sezone. Smatrala sam da je priča o devojkama i zatvora jedna do boljih netfilx-ovih ideja. Međutim kako vreme odmiče sve više serija gubi smisao tj. da me ne shvatite pogrešno za ovo što ću napisati, ali sve više postaje gej lobi. Sad ja sam prva koja nema ništa protiv bilo koje vrste sekusalnosti niti gledam to tako, ali ova serija prevazilazi okvire pokazivanja da je ljubav ljubav već su gej  scene (ili da preciziram lezbejske) postale main thing u seriji, meni se to ne dopada jer želim da vidim celinu ne samo jednu stranu.

Ovu seriju sam gledala jednu sezonu i iz nekog razloga pauzirala. Da volim Mikelsena-obožavam ga to znate. Msilim da je Dansi jednako sjajan, ali trenutno ova serija meni ne prija samim tim je i ne gledam. Ima vremena gledaću je.

I o Outlanderu sam vam pisala par puta i idalje mi se dopada ideja (posebno volim Džejmija) o ženi koja je prošla put kroz vreme, i njih dvoje Klari i Džejmi su sjajan par. Međutim trenutno nisam nešto zainteresovana za nju. Ne gledam je sa osećajem znatiželje da vidim šta dalje, pa stoji na pauzi i neka je tu.


To je sve za ovaj post. Koje serije ste vi počeli? Prestali? Ili trenutno ne gledate ali planirate da se vratite? Sve što vam je u glavi pišite dole
☆Linkovi koje sam pominjala☆:
Prvi post na ovu temu👉OVDE
First impression post 👉 OVDE
Njegov nastavak👉 OVDE
Post gde sam pominjala Cezara i Kurta Velera👉 OVDE
I njegov nastavak👉OVDE


Hvala na čitanju,
With love, S.

2 коментара:

  1. Ja sam Arrow isto odustala posle par epizoda, a bogami i Reing, lažem, pogledala sam par epizoda uz premotavanje, naročito pred kraj, gde Bash odjednom opet voli Meri, iako je spomenuo nije dve sezone, plus šta uradiše Loli. :D Verovatno ću i četvrtu tako, prvo pročitam o čemu se radi, pa ako mi se svidi, gledam.
    New Girl sam pre dve godine, u cugu, odgledala par sezona i kada sma trebala da krenem da gledam nedeljno, odustala sam.
    Samo ću reći da je druga sezona Narcos još bolja, ali da sam se katastrofalno smorila, videćeš. :D
    Mi na temi nikako da nastavimo da gledamo Bordžije. :(
    Blindspot pikiram neko vreme zbog glumaca, ali mi se nešto ne da, valjda sam gledala previše sličnih, poslednju takvu sam pokušala Blacklist.
    Jeeeeeej za BB, rekoh ti ja, videla sam na instagramu da gledaš, htela sam da ti pošaljem ovo
    https://www.youtube.com/watch?v=ujANeiNYHU8
    Hehe. :D
    Ja sam Outlander prestala, htela sam da se vratim, ali nikako me ne privlači, Hanibal i SOA sam pokušala par epizoda, ali su mi bile dosadne.
    E ja sam zato Džesiku bingovala i sve odgledala u cugu zimus, nekako mi je i više serija za to vreme, a i obožavam Tenanta, pa čim se on pojavio nije bilo odustajanja. :D
    Ovo su mi jedni od omiljenih postova, kad čitam kako ti se menjaju ili ostaju utisci o serijama. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ni jednu sezonu nisam spojila Arrow (shame on me) :D
      To sa Blash-om i Meri i svima ostalima počitnje da gubis msisao ja sam dve odgledala i stala :)
      Ma to kad t naiđe, ja npr. The walking dead nisam gledala od kraja četvrte sezone duugo evo sad opet imam želju da gledam :)
      Uff jedva čekam dadomaknem malo sa Nracos 💕
      Hahhahahaha kriva sam priznajem 😄 Prešla sam put od "sklanjaj mi to smorno" do "moram još jednu epizodu" 😄
      Meni se Blacklist npr. ne dopada ni malo dok mi je blindspot super, glumac je boli glava ona ume malo da iritira plus tu je i Cezare Bordžija kao negativac ;)
      Moramo da nastavimo Bordžije obavezno :)
      Ja sam outlander stavila na pauzu jer možda jednog dana rešim da se vratim, sad je baš monotono :)
      SOA su mi jaaako mračne to mi se ne uklapa uz sunčane dane :)
      Hvala puno potrudiću se da pišem češće ovako nešto i sama volim da čitam ovakav tip postova 💕

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor