Search This Blog

I survived a year ~Happy birthday Mademoiselle S.~


This blog is for everyone if you want to read on other language you have google translate up!
Hej vi siroti đavoli, verovatno vam je čudno odkud post u utorak, ali danas je 10. Novembar dan koji ja obeležavam kao blogorođendan, iskreno nisam znala šta za danas da spremin jer nemam još toliki broj čitaoca za darivanje. Pa sam rešila da analiziram godinu celokupnu i ponovo uradim post kojim sam prektično otvorila blog TMI tag jer smatram da se retko ko vraća baš na početak a i da su se sad neke stvari i promenile.Prvi post od pre godinu dana, možete pročitati OVDE.




Kreirala sam blog isprava još 12.8.2013 i to je bio neki post o mojim stavovima u tom trenutku nisam pisala ništa na blogu do 4.8 kada sam ponovo pisala neke svoje fustracije(nisam obrisala te postove imate ih OVDE i OVDE). Međutim nisam videla ja tu svrhu nikakvu pre godinu dana došlo mi je da bi sve o čemu davim ljude oko sebe mofla da prenesem na nekog drugog, i da u isto vreme imam neki svoj dnevnik stvari, svoju svaštaru. Počela sam sa TMI tagom jer sam htela da me čitaoci bolje upoznaju, dugo je vagalo da li na jednom ili dva jezika da bih tek od skoro presekla na samo jedan.  Isprva sam htela da budem okrenuta ka šminki i lepoti  ali onda sam shvatila da i ako je to daleko zastupljenije to nije nešto što sam ja i onda sam počela da dodajem filmove.  od 26. marta rešila da ustalim četvrtak kao obavezan dan u nedelji kada će ići post.
Nazvala sam blog Mademoiselle S. zbog ljubavi prema francuskom jeziku i nekako mi se činilo da tako otvara vrata mog sveta „dobrodošli u svet Gospođice S.“


Razlog zašto otvaram svaki post sa „Hej vi siroti đavoli“ ? Prosto u filmu „Đangova osveta“ lik Kristofa Valca, Dr. Šulc pozdravlja robove sa „Hej vi siroti đavoli“. Ne smatram da se razumemo nikog ko čita robom već mi se sviđa kao jedinstvan način pozdravljanja čitaoca.


Drugog februara sam napisala svoje prve favorite (čitajte ih OVDE) i ako nisam znala da li ću ih zadržati ustalili su se i nekako ne mogu da zamislim da mesec ne počnem bez njih. Što se favorita tiče moji omiljeni su do danas baš ti Januarski mada ni SUMMER favorites nisu bili loši no to omiljeno po kategrijama ću opširnije početkom sledeće godine.


Dan nakon mog rođendana kreirala sam kolumnu koja nekako i karatkeriše ovaj blog, 7 arts of 7th (prvi post možete čitati OVDE )  art kolumna u kojoj svakog meseca analiziram po 7 filmova koje sam gledala i raspoređujem na mesta od 7. (najniže) do 1.  (najviše).U početku nisam imala baš smernice, ali čitajući kritike drugih kritičar naučila sam kako da razradim kritiku a da pritom posle jednog filma ne smorim čoveka. Moj lično omiljeni post iz kolumne su #3 jer je verovatno imao najbolje filmove i  #7 jer sam čini mi se tu najviše truda uložila, kolumna vas čeka i ovog meseca naravno

Najčitaniji post je My first time tag, sad zašto ne znam da li jer aludira na to da ću je  pričati...pa o nečemu što se još nije desilo, ili zbog pitanja koje trebaju devojkama ne znam. Osim tog uradila sam još i Autumn tag, Movie time tag (njega planiram da ponovim, verovatno 13. decembra jer je 12 subota a ja više volim razmak sa nedeljom jer mislim da je to nešto promenljivo i lepo je videti za godinu dana šta se promenilo i neke druge možda ponovim ali ovaj 100%), Winterlicious TAG The me time tag, common girl tag,Beauty blogger tagbed time tag, 100 questions...on one ask, Would you rather tag i Marvel tag (koji je meni lično možda čak i najdraži on je relativno skoro urađen). Svi tagovi su linkovani i klikom na bilo koji naslov odvešće vas na taj post,pa koga šta zanima neka gleda.

Priznajem imala sam i frustracije svoje, pa sam umela da žestoko po stavkama da izribam Nikolasa Sparksa (OVDE) ništa manje blaža nisam bila ni prema E.L Džejms i Sem Tejlor Džonson i 50 nijansi sivoj (OVDE).

Jedni od najčitanijih postova bili su top 10 imala sam filmove  skoro nefunkcionalne parove (OVDE) ali posebno su se istalki glumci i glumice (OVDE i OVDE) inače jedan od mojih omiljenih dvodelnih postova.
Šta vas dalje čeka. Imam jedan post gde sam radila poređenje Edvarda Nortona i Marka Rafala kao Holka (OVDE) planiram da uradim još nešto takvo jer baš mi je drag taj post, takođe radila sam poređenje i dva filma što je jedan od najčitanijih postova Divirgent vs The Hunger games (OVDE) Radila sam sister tag (OVDE) sa srednjom uradiću ga i sa najmlađom sestrom, prošlog dana zahvalnosti uradila sam jedan post (OVDE) i ovog ću isto. Biće još top 10 jer znam da su to najčitaniji, viće više individualnih kritika, planiram i da po koju knjišku uvedem, biće čak i mojih priča i tekstova koje su poptpuno izmišljene a za svaki predlog sam otovorena. Ovde bih ja završila za one koji ne žele da čitaju tag. Srećan blogu rođendan J


Da mi uradimo tag, p.s preskočila sam pitanja koja idu između Šta nosiš i pirsinga jer su odgovori identični kao prošli put

1. What are you wearing?

Trenutno na sebi imam flashdance majcu, i crne helanke jer kući sam bože moj

2. Any piercings?

Za razliku od prošle godine, sada imam izbušene još dve rupe na jednom uhu, sestra i ja smo duugo imale želju da izbušimo uši sa još dve rupe i pre neku nedelju izbušile smo, u zlatari nije pravi pirsing i još mi zarasta uvo.

3. OTP?

Moj tv otp su Rumpelstiskin i Belle, valjda zato što volim lepoticu i zver a on mi ima baš ono nešto. Moj genralni OTP kao dve osobe koje najbolje idu zajedno su Skarlet Johanson i Džeremi Rener o kojima sam pisala u onom postu o nefunkcionalnim parovima (imate gore linkove u tekstu)

4. Favorite show?

I dalje smatram da su Igre prestola najbolji tv show ikada, ali zavolela sam i Once upon a time

5. Favorite bands?

Queen je idalje moj omiljeni bend svih vremena a moj omiljeni savremeni bend je Coldplay, volim Krisa volim taj neki lagan zvuk

6. Something you miss?

Ne nedostaje mi trenutno apsolutno ništa

7. Favorite song?

Najgore pitanje svih vremena, ruke dole nemam omiljenu pesmu sve zavisi od perioda i dalje smatram da je „Hotel California“  pesma koju mogu bilo kad da slušam ali nisam sigurna da je baš omiljena. Trenutno najviše slušam Sheryl Crow „ Tomorrow Never Dies“ i „The world is not enough“ Grabage (ako razmišljate šta im je zajedničko, obe su bile Bond teme)

8.How old are you?

Imam 21 godinu

9. Zodiac sign?

Ja sam Ovan/Škorpija sa mesecom u Ribama i tipičan sam predstavnik ove kombinacije znaka

10. Quality you look for in a partner?

Ovo bih mogla do sutra, recimo da je najbitnije da je dobar čovek, da je lepo vaspitan, da je džentlmen, da je obrazovan, i kulturan (to je neka sužena lista)

11. Favorite Quote?

Imam dve „I’m not afraid i was born for this“ (Jovanka Orlenka) i „What we do in love wchoes in the eternity“ (Gladiator)

12. Favorite actor?

Gore sam pominjala listu i glumaca i glumica ako ste bacili pogled na nju znate da su mi omiljeni glumci Denijel Dej Luis, Džek Niklson i Šon Pen

13. Favorite color?

Ja obožavan crvenu u svim nijansama, krljevsko plavu i smaragd zelenu

14. Loud music or soft?

Ponovo isti odgovor na slušalicama do maksimuma, na zvučniku skroz smanjena

15. Where do you go when you’re sad?

U svoj svet 

16. How long does it take you to shower?

Koliko ima tople vode, ja se kupam gotovo vrelom vodom napunim kadu pa dokle ima dotle sedim

17. How long does it take you to get ready in the morning?

Pola sata gore dole

18. Ever been in a physical fight?

Ne ja sam dama

19. Turn on?

Hmmm zanimljivo je ovo pitanje, baš ono na prvi pogled je harizma kad čovek zrači nema ništa vrednije od toga ali turn on je širok pojam šta mene „loži“ bukvalno govoreći. Volim akcenat da čujem, kad čujem britanciki akcenat ja sam mrtav čovek, volim muškarce koji puše, ima nešto u muškarcu sa podavijenom košuljom i cigaretom, volim kad citiraju neke književnike, kad sviraju neki instrument (pre klavir nego gitaru) generalno sam komplikovana osoba po tom pitanju

20. Turn off?

Ne volim nekulturu, ne volim to kao „prorodan tip ne stidi se ničeg“ ne volim tipičen balkance koji razbijau čaše uz narodnjake, koji idu u kafanu, koji nemaju manire...

21. Fears?

Imam mnogo fobija ali paun je najčudnija verovatno plašim se pernatih životinja generalno ali paun je ipak najgori strah

22. Last thing that made you cry?

Juče je nestao internet i poludlela sam

23. Last time you said you loved someone?

Rekoh danas mom psu

24. Last book you read?

Čitala sam danas ponovo Slešovu biografiju, volim da joj se vratim

25. The book you’re currently reading?

„Jadnici“ Viktor Igo mučim muku sa njom

26. Last show you watched?

Počela sam da gledam The Tudors i to sam poslednje gledala

27. Last person you talked to?

Sa najmlađom sestrom dok pišem ovaj post mi razgovaramo

28. The relationship between you and the person you last texted?

Drugarica

29. Favorite food?

Uvek govorim da sam netipična srpkinja ali za mene naša hrana je najbolja najviše volim sarme i pomfrit (to nije naše već francusko samo odgovaram na pitanje)

30. Place you want to visit?

Island je mesto iz snova za mene, sve više se okrećem čudnim mestima poput Tromsoa u Norveškoj ili Talina u Estoniji ali biće post o mestima koje sanjam da posetim pa opširinije tu. 

31. Last place you were?

Bila sam na ispitu u Požarevcu pre neki mesec

32. Do you have a crush?

Nemam

33. Last time you kissed someone?

Poljubila sam psa u glavicu..The kiss još nikad nisam imala

34. Last time you were insulted?

Ja imam dve sestre redovno se vređamo J

35. Favorite flavor of sweet?

Čokolada, lešnik, kikiriki i karamela

35. What instruments do you play??

Sviram kalvir i giraru

36. Favorite piece of jewelery?

Moja zlatna ogrlica koju sam dobila za 19. rođendan od bake

37. Last sport you played?

Išla sam u teretanu pre nekih mesec-dva

38. Last song you sang?

„I see light“ iz Tangled

39. Favorite chat up line?

nemam

40. Have you ever used it?

/

41. Last time you hung out with anyone?

Pre par nedelja sa drugaricom koja studira van grada

42. Who should answer these questions next?

Svako ko želi da odgovori je slobodan da odgovori


0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor