Search This Blog

7 arts of 7th art #6 ❤ ✨



Hej vi siroti đavoli, mogu reći dan je dobar sunce sija (zapravo danas je sreda, ne znam kako će biti u četvrtak ), Džon Snežni ostaje u GOT znate ako kažu da sitnice čine dan, ja  umem da se radujem ali ne znam da uživam baš u njima. Svejedno mesec za koji ne mogu mnogo da se pohvalim prosto imam mesece kad sam više za serije nego za filmove ali recimo da ima dobrih pa uživajte dok vam prezentujem marvelovog „Sv. Iliju“, momke samo za ženske oči i još.....




Da počenmo


7. Crossroads (2002)

Rotten tomatoes : 14% (3,9/10)
IMDB: 3,3/10
Uloge/Roles: Britney Spears, Anson Mount, Zoe Saldana, Taryn Manning

Režija/directed by: Tamra Davis

Tri drugarice iz detinjstva, momak koga su tek upoznale, odlaze na put kroz državu, pronalazeći sebe i izgubljeno prijateljstvo usput.


Dakle opis filma već navodi na tng film u kome svaka od junakinja shvata da joj je ceo život greška i da je sve što je do tad videla laž. Gledala sam ovaj film još kao jako mala kod nas je nosio naziv “nismo vise klinke” za mene kao osomogodišnjakinju film je bio jako dobar, jako zanimljiv i sve mi se dopadalo naravno maštala sam da i ja jednog dana krenem na takav put. Za mene 13 godina kasnije….no no no. Scenario je užasno urađen, sve je nekako na vrat na nos nabacano, scene koje treba da budu komične su sve samo ne komične neke stvari ostavlja nerazjašnjene… Citiraću kritiku Toda Makantrija u vezi rediteljkinog stila “ Pravac Tamare Dejvis se sipoljava kao da nema smisla za stil več deluje kao  pokrivanja reza gotovo slučajnoj modi”. Ono što je meni bolesno je da je samo jedan tip  za ceo film ma daj.  Naravno film ima muzike  (jer sve pevačice u filmovima moraju da pevaju ) pa tako možemo čuti hitove Britni spirs poput ““I’m Not a Girl, Not Yet a Woman,” “Overprotected” i “I Love Rock ‘n’ Roll”. Sve u svemu fail .


Gluma: Ja imam veliki problem sa mešanjem profesije, sve te pevačice željne da budu kao Frenk Sinatra i budu maestralne i u jednom i u drugom ne kapiraju da ne može. Retko kome to uspeva na primer Džejmi Foks vrlo vešto radi obe stvari super glumi super peva. Ali Britni Spirs ne radi dobro obe stvari, i premda rođena za scenu njen glumački talenat ne postoji, užasan je sve se vidi da je isforsirano tipa “tako reko učitelj ja tako radim” pa Lusi deluje izuzetno dosadno, ona treba da bude učenik generacije, mozak među svima njima, štreber ona deluje vise kao Paris Hilton if you know what i mean. Ovo su počeci Zoi Saldane i  još tada sam kao klinka nju najviše volela nekao je odskakala, danas vidim zašto naprosto ima dara i ako ona meni ne ostavlja neki veliki utisak. Tarin Maning je Mimi trudna tinejdžerka koju život nije mazio i ide na audiciju za pevače, ta devojka je brutalana u seriji Orange is new black, brutalana ali  ovde …sačuvaj bože scenario je pogazio njen potencijalni talenat.  Ostin Mount….nije ok da kada se trudim da napišem dobru kritiku koristim reč smor ali trenutno bolji izraz zaista nemam čovek sedi i vozi 3 ribe gotovo ni reč ne progovara sa njima a onda se odjednom zaljubi naravno u glavnu i evo ga zna da govori, jako loša uloga pre svega a i on ne sija od dobre glume. I za kraj Samanta…ovaj Kim Katral, nemam ništa da kažem osim da će ona uvek biti Samanta.



Šta mi se dopalo, šta mi se nije dopalo, treba li pogledati ovaj film ?
Dopale su mi se jedino pesme iz filma, ja volim da slušam stare Britnine hitove, ali avaj to možete i preko You Tube-a.  Nije mi se dopao concept filma, loša gluma, na kraju krajeva već ste videli gore da nisam impresionirana. Ovaj film bi mogao da se svidi nekome koga nije briga za glumu i kvalitet ali ja ga ovaj put kao bilo koji drugi neću preporučiti ne valja.




6. Love, Rosie

Rotten tomatoes : 26% (4,6 /10)
IMDB : 7,0/10
Uloge/Roles: Lily Collins, Sam Claflin, Suki Waterhouse
Režija/Directed by:  Christian Ditter
Rosi i Aleks su njabolji prijatelji od pete godine, pa nikad nisu ni mogli da se dopadaju jedno drugom…ili pak  jesu ?  Kad dođe do života, ljubavi ovo dvoje su sopstveni neprijatelji.


Neću reći da mi se film nije svideo uopšte, do nekle jeste bio simpatičan. Neću reći da sam razočarana, nisam jer nisam ni očekivala nest mnogo od filma. Ali neću reći ni da je dobar, zaista nije evo i zašto.  Ovaj film je jedan od onih dosadnih filmova kod kojih zbog jedne glupe stvari je moglo da bude sve u redu, naravno to se ispravlja na samom kraju, ali neću da spojlujem film ok.  Naime ovaj film rađene je po knjizi, pa možda  samu krivicu svaliti na pisca, ili bar delimično jer ja knjigu kao što se i predpostavlja pročitala nisam. Centralni deo filma koji se meni nikako ne dopada je činjenica da zbog toga što je on bio povređen jer se ona nije sećala poljubca sa njenog rođendana na kome je bila klot pijana, njihovi životi su otišli dođavola ona zatrudni sa nekim x likom i zezne fakultet i karijeru,on ode da studira medicinu u SAD, zaljubi se u neku ribu koja ga vara sa nekim umetnikom, Rouzi  se uda za oca njene ćerke koji se ispostavi kreten…. Reditelj ovog filma ima jako ružne leemente poput sene u liftu (nebih o njoj deteljnije).  Ne logična stvar je da se u 21. veku Rouzi porađa u kući gde živi sa braćom i ocem, ma daj  bez dobre medicinske nege, bez doktora u modernom vremenu. Takođe ona krije od Aleksa da je trudna kako on nebi slučajno odustao od Harvarda (alo pričamo o HAVARDU, ko od toga odustaje) što je apsurdno.



Gluma: Za razliku od scenarija mogu da vidim da su Sem Kalfin (aka onaj zgodni iz igra gladi) i Lili Kolins (aka kćer Fila Kolinsa) zaista uložili trud. Sem je simpatičan ima taj engleski šarm nema sumnje, ali recimo on kao Finik u igrama gladi briljira dok ovde…hmmm ne baš izgleda da mu likovi koji su puni sebe bolje leže. Lili me fizički podsetila na Keiru Najtli nisam mogla to da ispustim iz glave, ona fino glumi, ili bar ja nisam očekivala da će da bude ok, ali ne mogu ja da zamerim tu mnogo toga. Ono što je loše je Suki Vaterhous (aka bivša devojka Bredlija Kupera) ona igra Betani, it devojku koja je so na ranu od Rouzi, ali i takvu prostu ulogu igra loše.

.

Šta mi se dopalo, šta mi se nije dopalo, da li ovaj film treba pogledati ?
Glavni glumci su prijatni za oko i to je dobra stvar, priča nije naporna pa ako treba film za ne misliti o njemu on je super. Međutim jako loše odrađen scenarijo, jako nebitni element u istom čine moj celokupan utisak hmmm lošim. Rekoh već ovo je film za razbribrigu pa neću reći ne ne gledajte ili apsolutno pogledajte, ostavljam na vama odluku.




5.Magic Mike (2012)

Rotten tomatoes: 80% (6,9/10)
IMDB: 6,1/10
Uloge/Roles:  Channing Tatum, Alex Pettyfer, Matthew McConaughey
Režija/Directed by:  Steven Soderbergh
Striper uče mladog stipera kako da se zabavlja, pokuplja žene i zaradi laku lovu.


Pa pre svega ovaj film je otelovenje muških i ženskih maštarija. Tačnije kod muškaraca-laka lova, puno žena, dok kod žena- ultra zgodi momci gotovog kompletno bez odeće. Međutim Magični Majk je vise od  zgodnih golih likova koji se skidaju, priča je o mladim momcima koji pokušavaju da ostvare jedan san i nađu svoje mesto pod suncem. Ovaj film je u jednu ruku fikcionalni mjuzikl smešten u formu društva 21. veka-dakle osobe koje na svojim nagim telima pokušavaju da privuku popularnost,  novac, i (u ovom slučaju su u pitanju muškarci, ali i obrnuto se važi  ) žene. To je brilijntna skrivena poruka koju fenomenalni Stiven Sodleberg priča kroz Magičnog Majka. Obrada likova je sjana svaki od njih pa čak i sporedni imaju sjano izraženu ličnost i karate pokazuju za šta su sve spremni zarad dobrog provoda. Sa druge strane i njihov “šef” koji je otelovenje jednog poslodavca 21. veka uči ih kako da koriste slabosti suportnog pola zarad love (Metju Mekonahi u sceni sa Aleksom Pitiferom kada mu objašnjava kako da pleše dok ga u isto vreme uči o srži života tu briljira). I naravno mlado nevinašce koje je kao ovca za šišanje brzo posegnulo za znanjem starijih kolega. Stiven Sodelbrg je dokazano dobar reditelj, obratio je pažnju na svaki detelj ovde uvodeći nas u srž svako lika, njegov film Behind the Candelabra, pozlaćen Emijem je jedna od najboljih biografskih filmova ikada.


Gluma: Ne mogu da kažem da volim mnogo Čeninga Tejtuma kao glumca, dobar je ali ne neko za koga mogu da kažem da je rođen za to, međutim uloga Majka čoveka koji sa jedne strane ima strast za scenom i plesom dok sa druge izuetno vredan i smeran momak mu je legla savršeno. Možda je to do njegove prošlosti, možda se jednostavno pronašao ne znam ali uloga mu je svakao legla dobro. Aleks Pitifer igra Adama, Majkovog kolegu sa građevine kojeg Majk sasvim slučajno uvede u ceo taj svet. Ne mogu da kažem da mu je uloga legla dobro on jeste treba da deluje neiskusno, malo i preplašeno tim svetom ali tkaođe i oduševljenim lakom lovomi ženama Aleks ima jedan isti izraz lica gotovo ceo film, jedan isti ton u glasu nema tu dinamike nikakve. Međutim pohvale su za američki akcenat, Aleks koji je engleski glumac je gotovo savršeno skinuo Američki akcenat, što je za svaku pohvalu. Metju Mekonahi…ne izvinjavam se čoveku Metju GENIJE Mekonahi  u ulozi Dalasa vlasnika stiptiz kluba i mentora striperima, gle dovoljno je reći da ako ne zbog zgodnih likova, ovaj film treba pogledati zbog njega on je toliko brutalan toliko dobar da ja ne znam kako uopšte da gledam drugi deo XXL bez njega ne nikao. Codi Horn igra Bruk, Adamovu sestru u koju se Majk zaljubi i pokušava da joj dokaže da on nije svoj alter ego, služila je svrsi ok glumi nije briljantna ne mogu ništa da kažem. Treba napomenuti i Meta Bormera koji ima malo teksta ali fenomenalan je.


Šta mi se dopalo, šta mi se nije dopalo, da li ovaj film treba pogledati ?
Dopada mi se koncept filma, činjenica da i ako deluje šarlatanski nosi jako veliku poruku sa sobom, i da se ne lažemo dopadaju mi se…scene plesa. Ne dopada mi se gluma pojedinih glumaca koji nisu bili na vrhuncu zadatka. Što se tiče preporuke mislim da sam je već gore u predhodom tekstu dala.





4.Thor (2011)

Rotten tomatoes : 77 % (6,7/10)
IMDB:  7,0/10
Uloge/Roles: Chris Hemsworth, Anthony Hopkins, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgård, Idris Elba
Režija/Directed by: Kenneth Branagh

Moćni, ali arogantni Tor, polat je sa Asgarda među ljude  na zamlju gde će uskoro postati jedan od njenih najvećih branioca.


Ok Tor, mogu reći ovo je njegov mesec, ruke dole posle će te ukapirati i zašto. Prvi deo filma  mi se svideo jako lep uvod u celu priču o arogantnom prncu Asgarda koji nakon što njegovom ocu  kralju prekipi bude poslat na zemlju bez svog čekića Mjolnira na koji njegov otac baca mgiju da samo onaj ko ga je vredam može da ima moć Tora. Po njegovom padu na zemlju mlada naučnica Džejn ga udara kolima nesvesna ko je on. Nisam čitala stripove ali mi se čini da je odrađeno lepo  efekti su fini, priča cela ima smisao i vodi nekuda. Ono što mogu da kažem je da fino istupa od okrilja superheroja ovaj film s obzirom da za razliku od Kapetana Amerike i Iron Mana, Tor donekle jeste najtipičniji superheroj, ali  dobro odrađena je priča svemoćnog čoveka iz drugog sveta koji nije naviknut na normalan život. Ja sam prvo gledala osvetnike, potom ovo i mogu slobodno da kažem da mi je pijalo malo osećajnija verzija Tora u odnosu na superiornu koju imamo u osvetnicima.



Gluma: Tora u svim filmovima i spin off-ovima glumi gore pominjani Kris Hemsvort i mislim da mu je u ovom delu gluma najbolja, tim pre što vidimo jedan tok Tora od princa punog sebe do čoveka izgubljenog u nekom drugom svetu koji malo po malo otkriva smisao života i prave vrednosti. Natali Portman debituje kao Džejn, naučnica koja prva ukapira da je Tor isuviše čudan za običnog čoveka a kasnije se i zaljubi u njega. Natali je sjajan glumac ona je neko ko izuetno profesionalno prilazi ulogama i zna da ih ozbiljno igra, ona je srž Džejn lepa  devojka koja kroz život glavom pre no izgledom. Legendarni Entoni Hopkins je Odin, vladar Asgarda koji šalje sina na zemlju kako bi naučio prave vrednosti, i nema mnogo tu šta da se priča Hopkins uvek prilazi ulogama časno i posvećeno, ali mi se dopada da naspram drugih filmova ovde on zaista nije ni deo Hanibala Lektora. Tom Hidlson igra Lokija Torovog mlađeg brata koji saznaje da je usvojen nakon što je Odin pobedio njegove biološke roditelje. Mislim da sam već dosta puta napisala da je on najslađi negativac na svetu, čak je stekao ogoromu fan bazu posebno jer je sam Tom kompletna suprotnost svog lika. Za razliku od drugog dela filma gde je Torov saveznik, i Osvetnika de je baš zao ovde se vidi njegov razvitak mladića ljutog na sudbinu koji ne zna da razgraniči. Vredni pomena su Stelan Sasgard kao Džejnin kolega naučnik Erik Selvig,Idris Eldba kao Haimdal, i Klark Greg koji se i u ovom filmu pojavljuje kao agent Kolson. Zanimljivo je da Džeremi Rener ovde na kratko debituje kao agent Barton, koji će u kasnijim filmovima biti deo Osvetnika.



Šta mi se dopalo, šta mi se nije dopalo, da li ovaj film treba pogledati ?
Ja sam Marvelov fanatik to već znate pa samim tim ja volim sve te superheroj filmove koji izlaze tako da ja ga uvek preporučujem. Dopada mi se razvijanje lika Tora…i Kris mi se jaaako dopada neću da lažem. Šta mi se ne dopada ? Recimo da ima par bespotrebnih delova zaista. Inače smatram ovaj deo bolji od drugog koji je na mestu vise ali ne ide da analiziram prvo drugi pa prvi.



3.Thor : The Dark World (2013)

Rotten tomatoes : 66% (4,6/10)
IMDB : 7,1/10
Uloge/Roles: Chris Hemsworth, Anthony Hopkins, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgård, Idris Elba, Christopher Eccleston
Režija/Directed by: Alan Taylor

Kada je Droktorka Džejn Foster bude prokleta moćnim objektom Tor će morati da je zaštiti pre no što  armija i njen nemilostdni vođa dođu do nje i pruznu zemlju.


Ovo je drugi deo Tora jer čim sam odlgledala prvi dobila sam želju da vidim i drugi. Bifrost  j e uništen a 9 svetova  su u neredu što je dovelo do toga da Tor ne vidi Džejn dve godine, nakon što je doveo u mir svetove saznaje da Himdal ne može da je vidi i odmah kreće na zemlju, ni ona nije svesna šta joj se dogodilo ni on ne zna ali je vodi kući na Asgard.  Za razliku od prvog filma ovde je Tor već izgrađen čovek koji je tu sa ciljem da zaštiti Džejn. Džejn sa druge strane nije vise opasna pametnica već pokazuje svoju nežniju i ranjiviju stranu.  Neprijatelj u ovom filmu nije vise Loki koji postaje torov saveznik već Malekith koji želi da osvoji zemlju. Loki sa druge strane postaje Torov saveznik nakon što mu ovaj obeća slobodu ako pomogne i do nekle njegov lik ima građenje u ovom filmu jer  u prvom je tek počeo da gori od besa u drugom je već vatra raspaljena ali u ovom on pokazuje poslednju nit emocija koje ima za svog brata. Efekti su u ovom delu…nenormalni ozbiljno toliko vrhunski toliko sjano da nemam reči, sahrana Torove majke je koliko tužna toliko neverovatna zbog svih efekata koje ima da prost to čini film, a i sa budžetom od 170 miliona dolara vala morali su dobri da budu, sve u svemu fino odrađeno .  Film postaje malo aljkav kada se vrate na zemlju i krenu da je spašavaju, mnogo velika razlika (koje nije bilo u prvom filmu) je uočljiva između  zemlje i asgarda zemlja deluje nekako sivo i kao…ajde da i to snimimo.



Gluma:  Kris Hemsvort je po treći put u ulozi i nema mnogo da se priča tu-on je Tor to je već jasno sviđa mi se kako ulazi u lik zaštitnički nastrojenog čoveka koji je sve spramn da uradi da iznad svega zaštiti ženu koju voli. Natali Portman reprizira Džejn, ovog puta kao što sam već rekla nije opasna štreberka naučnica već ranjiva osoba koja se oslanja na ono što najviše voli, u sitinim delovima ona i dalje drži svoj karater pametnice ali dopušta da vidimo i bružnu Džejn. Tom Hidlson poput svog fikcionalnog brata ponovo reprizira ulogu Lokija Torovog usvojenog brata, ali ovaj put on je Torov saveznik. Sviđa mi se kako u ovom filmu možemo da vidimo njegovu patnju u nekim količinima poput patnje za majkom koju je jako voleo, možda jedina osoba koju istinski je voleo je bila ona. A opet zadržava svoj cinizam pa sam opet uspevala da se nasmejem uz njegove komentare o Torovoj vožnji….Tom Hidlsnon je fenomnalan glumac jedini loš momak (ne računamo Magneta on je druga priča) koji može da te natera da ga obožavaš a završnica sa njim …. briljjantna. Hopkins popnovo sjajan kao Odin koji je protiv toga da Tor bude sa smrtnicom.  Ovog puta imamo drugog negativca Malekita kojeg igra brilijntni Kristofer Ekelson, i pre svega svaka cast kostimografima i ljudima koji rade efekte on na sebe ne liči, a on igra jako dobro na sebe ne liči sjajno. Ponovo su uloge reprizirali Idris Elba, Stelan Sasgard. A zanimljvo je da kameo scene ima Kris O Doud i oskarovac Benicio Del Toro.


Šta mi se dopalo, šta mi se nije dopalo, da li ovaj film treba pogledati ?
Efekti su duša ovog filma abnormalno su dobri (daleko bolji no u prvom) dočarli su komplet drugi svet savršeno. Rekoh već da mi se ne dopada što na nekim mestima film postaje malo aljkav. Ako pogledate prvi 100% će te želeti i drugi kako ja prvi preoručujem, Osvetnike tek preporučujem svakako i ovaj.




2. The English Patient (1996)

Rotten tomatoes: 84% (7,6/10)
IMDB:  7,4/10
Uloge/Roles: Ralph Fiennes, Juliette Binoche, Willem Dafoe, Kristin Scott Thomas , Colin Firth
Režija/Directed by: Anthony Minghella

Pri kraju II sveskog rata mlada medicinska sestra brine o žrtvi avionske nesreće.  Njegova prošlost prikazuje se u flešbekovima otkrivajući uticaj u budućoj ljubavnoj aferi.



Dugo na listi za gledanje sam imala ovaj film nešto u vezi njega me je uvek strašno privlačilo, ali nekako izbegavam teme 2.SR jer su teška tematika obično puno pucnjave itd, ovaj put nisam odolela i upustila sam se u ovu sjajnu priču.  Početak sam ne objašnjava mnogo vidimo pad aviona potom klasičnu bolnicu iz 2. svetskog rata. Medicinske sestre odlaze svaka na svoju stranu a jedna od njih Hana je svima draga dobija pacijenta na negu on govori kako se delimično seća svog života, a kasnije se otkriva vise o njemu. Prikzi završetka rata su jako dobro oslikani vozila iz tog vremena, načina na koji su se ljudi radovali konačnom oslobođenju je reditelj Entoni Minglea jako lepo uradio. Otkrivanje prošlosti pacijenta je takođe urađeno tako da da pravu sliku tog vrmena pa imamo prilike da uživamo u egipatkim pustinjama. Svđaju mi se detalji poput zakopanog automobile nakon peščane oluje mislim da je to lepo odrađeno da igleda kao jako realno. Kostimografija ne zaostaje  smatram da je za  ’98 sjajno odrađeno ako uzmemo u obzir da tada efekti i šminka nisu bili ono što su danas. Jako mi se dopada što sun eke scene urađene magično poput scene gde Kip pokazuje Ani crkvu u sred noći.  Film je inače osvojio 9 oskara a najznačajniji su za najbolji film , reditelja i sporednu glumicu koji je otižao Žilijet Binoš.

.
Gluma: Rejf Fajns igra pacijenta koji je zapravo mađarski grof Lalso Alamši, brilijantno je kako je razbio u ovom liku lako igra neprepoznatljivog čoveka bez identiteta isto koliko iz zgodnog muškarca koji ima viziju u svojoj glavi. Kristin Skot Tomas je Ketrin žena u koju je grof bio zaljubljen a ona i ako je udata kreće aferu sa njim. Odaje utisak prave dame u koju bi čak i grof mogao da se zaljubi, uspeva da pokaže  nezadovoljstvo svojim bračnim životom a da opet deluje srećno i zadovoljno, jako dobro odigrana uloga. I Kristin i Rejf su imali nominacije za oskara Rejf je izgubio od Džefrija Raša, a Kristin od Frencis Mekdomard. Ona koja je uzela statu je Žilijet Binoš za ulogu Hane medicinske sestre koja veruje da je svako ko je zavole umre, interesntno je da je od uloge žene koja se teko onako provlači kroz film (zapravo služi samo kao pomoć pacijentu) napravljen lik koji paralelno za sebe priča priču kao da ona i Kip imaju pravo da prožive ono što grof Lalo i Ketrin nikada nisu mogli. Ona je sjana glumica oduvek sam je smatrala za vrhunski talenat, simpatična mila i sjano iznosi ulogu Hane. Vilijam Defo me je oborio sa nogu on igra Dejvida Karvađa čoveka koji najpre izgleda slučajno a li kasnije se ipostavlja sa namerom dolazi tu jer je zbog grofa imao velikih problema u životu. Moram da pomenem i Kolina Firta kaoji je tu jaako mlad a opet je nakako on bilo je zanimljivo videti našto starije od njega, pogledaj gde je sad J

Šta mi se dopalo, šta mi se nije dopalo, da li ovaj film treba pogledati ?
Cela priča je fantastična, film drži pažnju ni u jednom momentu nisam imala želju da premotam. Mislim da bih volela da je vise uloženo u sam kvalitet snimka nije da je katastrofalno loše ali nisam impresionirana. A ovaj film svakako ima moju preporuku za pogledati.


1.  X-Men: Days of Future Past (2014)

Rotten tomatoes : 91% (7,6/10)
IMDB: 8,1/10
Uloge/Roles: Patrick Stewart, Ian McKellen, Hugh Jackman, James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Halle Berry, Nicholas Hoult, Ellen Page, Peter Dinklage, Evan Peters
Režija/Directed by: Bryan Singer

X ljud šalju Volverina u prošlost da promeni istoriju i ispravi greške kako bi sprečio buduće događaje koji su doveli do rata mašina nad  mutantima i ljudima.



Ovaj film  se smatra najboljim delom x mena ja mogu da potvrdim da jeste. Dakle ko je čitao moju kolumnu prošlog meseca zna da sam gledala i predhodni deo –First class (ko nije odma trk OVDEda čitate) zna da sam bila pozitivno oduševljena, pa sam bila u tripu “ajde samo trajler da vidim” naravno đavo mi mira neda “ajde malo da gvirnem online” do toga da sam ga na kraju celog odlgedala vise od jednom. Naime u ovom delu Čarls i Erik iz budućnosti šalju Volverina kao jedinog koji može da umom ode u budućnost, da ode i promeni tok događaja koji je doveo do velikog rata. I efekti su ovde fenomenalni, brutalno dobro odrađeni. Priča sada ima tok u ’70-im kada je Čarls bio na lečenju da bi mogao da hoda, a Erik zatvoren na dobro čuvanom mestu pod sumnjom da je ubiopredsednika Kenedija. Volverin jedini svestan šta se dešava mora da ih sastavi zajedno da zaustave Misitk. Moram da pohvalim scenaristu jer odradio je sjanu stvar sa (neću da spojlujem) scenarijom u smislu da imaš utisak da će do kraja da vuče u jednom pravcu a onda sve iznenadi.


Gluma:  Ovog puta kasting je abnormalan svako ko je neko je u filmu ali da se fokusiramo na centralene likove. Imamo dva profesora X tj Patrika Stjuarta koji igra stariju verziju, i Džejmsa Mekavoja koji nosi celu ulogu s obzirom da se vise odigrava u prošlosti radnja. Patrik Stjuart je utemeljio ovu ulogu i svojevrsno vlada njom ali Džejms Mekavoj  i ako uspeva da gradi lik na tom temelju uspeva da ka prikaže kao komplet drugačijeg čoveka, zapravo moram reći da je genijalan jer u predhodnom filmu Čarls je jedan prilično srećan mladić dok ovde imamo komplet novu sliku ljutog i povređenog čarlsa da bi na kraju vodio dao Stjuartovog performansa mudrog i staloženog Čarlsa. Imamo i dva Erika ili ti Magneta. Starijeg igra Ian Mekelen dok ponovo nosioca uloge u ovom filmu igra Majkl Fesebender. Mekelen takođe nam mnogo scena ovde on je legenda i glumi fantastično. Fesebender sa druge strane je brutalan. On daje srž lika nama na videlo čoveka koji samo zato što nije mekog srca poput Čarlsa ne znači da je loš već da od straha koji vuče iz detinjstva pokušava da zaštiti vrstu. I moram da kažem je prijatan za oko. Dženifer Lorens reprizira ulogu Rejven ili ti Mistik, i ako odrasla sa Čarslom mnogo je slična Eriku bori se za sovju vrstu ali još ne može da pronađe sebe. Ona ovaj put je nameračena na Dr. Traska koji želi da uništi vrstu. Dženifer je sjajna nema tu diskusije kao neko ko je obeležen ulogom u velikom serijalu (igre gladi) ona odlično uspeva da odvoji Mistik, njene ekspresije navode na to da Mistik ne zna šta da radi i njen očaj u pronalaženju sebe. A kad smo već kod doktora igra ga genijalni Piter Dinklidž koji je svoju talentlčinu dokazao igrajući najbolji lik ikada u Igrama Prestola. I ovde je fascinantan nema diskusije. Hju Džekmen ovaj put vodi ceo film igrajući Logana ili ti Volverina i ono što mi se jako dopada je što on uspeva da me nasmeje u scenama gde je on mrtav ozbiljan u filmu gde to najmanje očekuješ. Sjajan je lepo balansira između prošlosti i budućnosti, fantastično je kako se često izgubi potom vrati na pravac, sjajan je. Evan Peters igra Pitera/quicksilver, volim njega pogotovu u AHS (razlog zašto ja gledam AHS ) međutim za sad bar po trailer mislim da če osvetnički Quicksilver (Aron Tejlor Džonson) biti malo bolji, ali ne žalim se simpatičan je onako pravi klinac ako je to bila namera reditelja super je odradio. Moram da napomenem i Elen Pejdž i glupa Sara nije nju stavila na potencijale u listi glumica (čitajte OVDE ) nema veliki udeo ali brilijanta je. Još da pomenem Nikolasa Houlta koji igra Henka ili ti Zver on je jako dobar i Hale Beri…koju eto treba pomenuti ipak je neko ime (a i ovo joj bolje leži od žene mačke).



Šta mi se dopalo, šta mi se nije dopalo, da li ovaj film treba pogledati ?
U generalu preporučujem ovaj film jer zaista sve valja i sve mi se dopada (za devojke ako ništa drugo ima puno zgodnih likova i bogovsko telo Hjua Džekmena) traje oko 2,5 sata i verdno je svakog minuta


Pa to je sve za ovaj mesec moji siroti đavoli, kada ja ovo završavam je već 02:45 tako da laku noć meni a vi uživajte u ovom (sutrašnjem zapravo ali vi čitate u četvrtak ) danu, ako ste gledali bilo šta odavde pišite dole u komentarima bilo da delimo mišljenje ili ne



With love S.

1 коментара:

  1. Sve zahvaljujući dr. Ajayiju uspjela sam spasiti svoj brak nakon 7 mjeseci razdvojenosti sa svojim mužem, napravio je ljubavnu čaroliju za mene i moj muž je došao moliti za oprost, sada živimo sretno i naš ljubavni život se popravio, shvatio sam poznavati dr. Ajayija preko prijatelja kojem je pomogao s biljnim lijekom koji ju je zatrudnjeo nakon 13 godina braka bez ikakvog djeteta, bila je jako sretna s rezultatom biljnog lijeka koji je podijelila sa mnom svoj izvor radosti, pa ako ste potrebna vam je pomoć pravog uroka za bilo koji problem ili uslugu o kojoj možete razmišljati, savjetovat ću vam da kontaktirate velikog duhovnog čovjeka dr. Ajayija na whatsapp / Viber: +2347084887094 ili vi na e-mail: drajayi1990@gmail.com on je 100% pouzdan.

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor