Search This Blog

From Filmography: Richard Madden




Još uvek pamtim prvu scenu u kojoj se jasno sećam Ričarda Madena. Bila je to scena sa jezovucima u Igri prestola. Do te scene on je bio lep mladić koji je stajao tu sa strane i ništa više od toga. Prvi put sam videla Ričarda u aprilu 2011. godine. Čini mi se kao juče da je bilo a zapravo prošlo je dosta godina od tada. Međutim sve do te desete epizode kada on u ulozi Roba Starka ne ispipa svu bol koju nosi lik toliko vividnu da sam mogla da je osetim na rukama dok sam ležala u svojoj sobi sa laptopom u krilu, nisam znala da je fantastičan glumac. Dve sezone i 19 epizoda kasnije znala sam da će ovaj momak iz Škotske biti verovatno najveće ime među mladim glumcima. Imao je to nešto. Lepši od Alfija Alena, talentovaniji od Kita Harningtona, harizmatičniji od Emilije Klark -imao je sve što mladom glumcu treba. Ispostavilo se da je zaista tako.






Pozdrav dragi ljudi. What's up!? Danas vam vraćam rubriku "Iz Filmografije" iz prostog razloga što sam tako želela. Ovih dana sam Ričarda gledala u dosta serija i filmova i shvatila- zašto da ne posvetim post jednom mladom glumcu i upoznam vas malo sa njegovom filmografijom. Imam ukupno 7 projekta koje sam gledala. Od toga su 3 serije, 3 filmovi i jedna predstava (ona je na kraju kao bonus).





Ričard se rodio u Renfrevširu u Škotskoj 18. juna 1986. godine. Srednje dete (i jedini dečak) Pat i Ričarda. Sa samo 11 godina se pridružio teatru za mlade kao bi prevazišao svoju stidljivost. Kasnije je se školovao na Kraljevskoj Škotskoj Akademiji za muziku i film u Glasgovu gde je diplomirao 2007. godine. Uloga koja ga je proslavila bio je Rob Stark, najstariji sin Neda Starka u seriji Igra Prestola. Za ulogu u seriji "Telohranitelj" dobio je Zlatni Globus. Zabavljao se sa glumicom Dženom Koleman sa kojom je u jednom trenutku bio veren. Ričard je kompletno slep na levo oko. 


Dosta sa uvodom.
Da više ne dužim
Let's go😉







  • Game of Thrones: Rob Stark

Uloga Kralja na severu možda nije najzdnačanijija uloga na svetu ali je Ričard svakako znao kako da iskoristi ovu šansu. Mada je u prvih par scena on simpatičan mladić Ričard unosi emociju u lik koji se postepeno razvija iz dečaka u muškarca i vođu. Odlična odskočna daska za dalju karijeru. Ričard kroz veoma karaterističan izraz emocije prenosi Starkove greške, sa njim osećaš uspehe i neuspehe mladog Roba. A njegova gluma u poslednjoj epizodi koju je snimio je ništa manje od savršena.






  • Cinderella: Princ Kit

Možda ne preterano značajna uloga ali dovoljno dobra da Ričardu održi karijeru. Mada je princ definitivno sporedan lik ne postoji bolja osoba koja bi ga igrala od Ričarda. Njegova hemija sa Lili Džejms je fantastična. I on je zaista prelep u ovoj ulozi (uvek sam smatrala da je rođen da igra kraljeviće). Uvek mi je simpatično da su odabrali ime princa zbog Ričardovog "tv brata" Kita Haringtona (uzgred kad već pominjemo njega Kit će ponovo igrati uz Ričarda kao crni vitez u Marvelovom filmu Eternals u kome Ričard glumi Ikarusa, a igraju između ostalog i Anđelina Žoli, kao glavna glumica, Slema Hajek...). Ričard ima držanje plemića i estetski je jako lep i prijatan za gledanje.






  • Lady Chatterley's Lover: Oliver Merlos

Jedna od retkih uloga gde ja nisam preterano oduševljena. Malo sam subjektivna priznajem ja generalno ne volim Olivera ni u knjizi. Problem sa Ričardom u ovoj ulozi je što je on previše sofisticiran i lep za ovakav lik. Nema tu divljačku građu i ni u jednom trenutku ne uspeva da me ubedi u lik koji igra. Međutim sam film je solidan.




  • Medici: Masters of Florence : Kozimo

Mislim da je ovo bila uloga u kojoj sam se ja u potpunosti zaljubila u Ričarda i njegovu glumu. Imam ceo post o ovoj seriji (dole u delu sa linkovima) i generalno sam mislila da mi se neće dopasti ali je bilo potpuno suprotno. Ričard jako lepo balansira između dve vremenske zone-mladog Kozima koji nasleđuje oca i Kozima sada u godinama kao vladara. Jako mu lepo stoji ova uloga jednostavno ga upotpunjuje i daje liku nešto više od običnog istorijskog lika. Ispoljava jaku emociju i fantastično se snalazi u svim situacijama uz to njegova hemija sa Anabel Scholey koja igra njegovu suprugu Kontesinu je neverovatna i definitivno su jedan od mojih omiljenih TV parova.





  • Bodyguard: Dejvid Bad

Moje prvo iskustvo sa Ričardom u ulozi koja nije smeštena u prošlom vremenu (i jedino). Ričard u ovoj seriji igra Dejvida Bada veterana u Afganistantskom ratu koji boluje od Post Trarumatičnog Stresnog Poremećaja. On dobija zadatak da bude priv čovek koji će štititi ministarku unutrašnjih poslova Džuliju  Montigu nakon brojnih napda Islamske države na London. Fantastično. Verovatno njegova najbolja uloga do sad. Sama borba sa poremećajem koji ima je brutalno dobro rpedstalvjena i Ričard savršeno prenosi nekoliko ličnosti Bada- razveden čovek koji se još uvek nada budućnosti sa svojom bivšom ženom i naletom ljubomere kada shvati da njen život ide dalje, ratnog veterana koji mora da brani ženu koja propagira ono što je za njega bila trauma ali i istovremeno oseća neverovatnu privlačnost prema njoj i profesionalca koji je tu da odradi posao. Side note- odelo mu brutalno stoji. Ima fantastičnu konekciju sa Kili Hejvs koja igra Džuliju jako dobru dinamiku koja je oštra sa jedne strane i nežna sa druge. Odlična serija i Ričard je ništa manje do fantastičan ovde.





  • Rocketman: Džon Rid

Biografska uloga omraženog menadžera (kojeg u filmu Boemska Rapsodija igra Ričardov GOT kolega Ejdan Glen-malo bolje da budem iskrena) je poslednje što sam gledala od njega. Ričard ima odličnu hemiju sa Taronom Edžertonom koji igra Eltona Džona i jako mu je dobro legla uloga. Na moje iznenađenje ume da igra okrutnu osobu plus sam ga čula kako peva-i jako mi se dopalo. Pisaću već o ovom filmu u postu filmovi avgusta, ovo je Taronov film i on je glavna zvezda bez diskusije. Međutim Ričardov performans je odličan.






Bonus 

  • Predstava Romeo i Julija

Ne volim ovu priču ali Lili i Ričard su je igrali u teatru ja sam pre par godina našla snimak pogledala ga i jako mi se dopao. Ako nađete bacite pogled.





To je to za ovaj post. Kao i uvek sve što vam je na pameti, pišite mi dole. Sledeći post ide u nedelju. Pričamo o Ričardu.

Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):
Medici
Twitter


Hvala na čitanju,

With love, S.

5 коментара:

  1. Romeo i Julija, pa ja bih to mogla gledati dva miliona puta 😀

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nikad nisam gledala onu vezriju sa Leom ali ova predstava je odlična. Hvala na čitanju i na komentaru.

      Избриши
  2. Nedostajala mi je ova tvoja rubrika, tako da sama činjenica da je vraćaš izaziva mi radost, ali ti je vraćaš baš u velikom stilu! Odličan pregled karijere jednog od sigurno najharizmatičnijih glumaca mlađe generacije. Ričard je divan i ima sve: talentovan je, lep, zanimljiv, igra raznovrsne uloge. Baš sam uživala i u tekstu i u slikama, neke od preporučenih ostvarenja tek treba da popgledam, a neke ću, bogami, opet. Lično, najviše mi se svideo kao Kozimo de Mediči.
    Ovo za oko je zanimljivo, nisam znala. Jel' od rođenja ili neki nesrećan slučaj?
    I šteta za njega i Dženu, lep su bili par. Volim ih oboje.
    Preporučujem ti mini-seriju (ili TV film, ima dve epizode) "Birdsong", Ričard ima sporednu i ne tako veliku, ali finu ulogu, dok glavnu igra Edi Redmejn. Ratna drama.
    Ne znam kako sam shvatila da je "Bodygard" rimejk onog filma sa Vitni Hjuston i Kostnerom, svašta, ovo ću odgledati sigurno, dobro zvuči.
    I naravno, "Rocketman". Na listi pod obavezno.
    E, da, bio je nedavno na televiziji film "Dan Bastilje", akcija/triler sa njim.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Isidora pravo da ti kažem i meni je nedostajala. Jedno vreme sam je malo istrošila. Odličan je kao Kozimo mislim da sam tek tu videla kako stvarno glumi.
      Mislim da je to od rođenja ne piše detaljno ali da slep je na jedno oko ko bi rekao?
      Hvala na prepruci mogla bih da pogledam!
      Džena meni iskreno deluje srećnije sa Tomom Huperom (valjda tako) videla sam slike njihove i baš deluju kao otp ona se smeje od uva do uva nekad nije duđeno!
      Koliko ja znam ovo je nezavisno od svega toga i više je fokus na dešavanjima sa terorom trenutno.
      Rocketman obavezno moraš da gledaš to je nešto što će se tebi 100% svideti!
      Hvala na čitanju i na komentaru 💜

      Избриши
  3. Pozdrav prijatelji, moje ime je Šefik Džaferović. Ja sam iz Sarajeva. Ovdje sam da širim dobre vijesti potrebitima. Bila sam depresivna kada me je supruga ostavila zbog drugog muškarca, jer sam tražila da prestanem s radom jer sam imala rak i ja sam pukla. Oduzela mi je jedinu kćer, pa mi je jedina opcija bila da umrem, pokušala sam je nazvati, ali ignorisala me, poslala sam joj tekstualne poruke i odjednom mi je odgovorila i rekla da je više ne zovem ili šaljem, pa ću jednog dana stupiti u kontakt sa moj prijatelj na Facebooku i objasnio sam mu svašta, a rekao mi je i da je imao iste probleme i prije toga, upoznao me s urokom za čaroliju zvanim Doctor osagiede, poslao mi je svoj lični e-mail i kontaktirao sam ga putem [doctorosagiede75@gmail.com] a on mi je brzo odgovorio objasnio sam mu svoje probleme i rekao mi je da se ne brinem da je to učinio za toliko mnogo ljudi koji nikada nisam vjerovao u čaroliju, ali prevario sam se da bih ga pokušao uvjeravao me 24 sata da baci čaroliju i izliječi me od raka i nađi mi bolji posao i odjednom mi je poslao lijekove za svoju bolest, uzeo sam ga samo 2 dana i bio sam slobodan. Sljedećeg dana nisam vjerovao svojim očima, neko je pokucao na moja vrata i nisam tog dana nikoga očekivala, odjednom je to bila moja žena rasplakala sam se i nisam mogla to podnijeti, molila sam se i tražila mi oproštenje, odmah sam dobila poziv od svoje kompanije u kojoj sam radila godinama, a promaknuta sam u mjesto direktora paragonske kompanije u SAD-u, molim vas da mi pomognete zahvaliti doktoru osagiede za obnavljajući sve što sam prije izgubio, molim vas da savjetujem svima kojima je potrebna pomoć da se jave liječniku osagiede putem njegovog osobnog e-maila na [doctorosagiede75@gmail.com] ili whatsapp na +2349014523836 hvala Bogu da blagoslovi one kojima treba vremena da pročitaju ovo svjedočenje i sretno

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor