Search This Blog

15 šašavih sitnica koje me čine srećnom




Pozdrav dragi ljudi. What's up? Dok vi ovo čitate ja sam verovatno na putu, treba da završavam neke stvari oko faksa pa su me neplanirano zvali. Zbog toga danas nemam vremena da kucam "mesečnu šolju kakakoa" koja će biti spremna za sledeću subotu, ali sa druge strane ne želim da vas ostavim bez posta tako da sam vam spremila post koji verujem  da nosi naziv "15 šašavih sitnica koje me čine srećnom". Ideju sam dobila nakon što sam pročitala BTS listu sitnica koje njih čine srećnim pa je na tviteru bilo da i mi napravimo takve liste, što se meni jako dopalo jer mislim da vredi podeliti male stvari koje čine život boljim i odlučila sam da prenesem na blog. Ovo je jedan opušten post i nadam se da će te uživati. Redosled je nasumice određen kako sam se setila stavki tako su pisane, dakle nisu rangirane.


Let's go 😉


1.Pogled sa moje terase u zoru

Obožavam svitanja na mojoj terasi. Generalni sam zaljubljenik u svitanje, ali još lepše je kada ga gledam sa moje terase. Pogled koji se pruža mi ponekad deluje kao da zapravo gledam u sliku nekog umetnika i obožavam kada sam ili budna u to vreme pa imam priliku da uživam u pogledu. Još ako skuvam sebi šolju Neskvika/tople čokolade-idealno.


Moja terasa u zoru



2. Marli

Moj pas Marli je jedno stvorenje koje može odmah da mi popravi dan i da me oraspoloži. Životinje imaju čudnu energiju i neveoratno je kako deluju na ljude imam utisak da me sve razume.


Marli je mala životinja koja popravi rapsoloženje vlasniku



3. Pisanje 3 strane jutarnjih misli

Ima ovu rutinu već mesecima i ne mogu da zamislim dan bez nje. Bukvalno kada su dani kada putujem osećam da mi nešto nedostaje. Ovo je moja vrsta dnevnika, tu pišem sve što mi se u tom trenutku mota po glavi i osećam se sjajano nakon toga. Držim tradiciju da pišem samo u sveskama sa spiralama koje uvek kupujem u istoj knjižari i to me čini jako srećnom.






4.Čitanje dobre knjige uz čašu belog vina

Nisam bila neko ko pije alkohol, međutim shvatila sam da jedino ukus belog vina ne samo da mogu da podnesem već i jako volim a najviše mi prija kada pišem ili kada čitam neku knjigu u kojoj baš uživam, nema boljeg osećaja! U ovu stavku mogu da uračnunam i gledanje filma/serije uz kokice.


Nemam baš slike na kojima pijem vino jer nkada ne pijem po danu
tako da će ova da posluži!



5.Duge večernje šetnje

Obožavam duge šetnje uz muziku na slušalicama, uživam u svakom minutu i u tim trenucima znam da sam istinski srećna . Posbeno ove letnje šetnje. Šetam svakog dana (kada vreme nije užasno), slušam muziku koja mi u tom trenutku prija (rock bend Day6 trenutno je moj glavni izbor) i uživam u svakoj sekundi!


Nemam fotku ni iz većernjih šetnji ali ova "radi posao"




6.Umetnost!

Bilo da se radi o fotografiji ili slikanju ili pisanju, filmu, muzici...umetnost me hrani i ne mogu da zamislim život bez iste. Obožavam da je stvaram sama isto onoliko koliko volim da otkrivam dela drugih umetnika. Umetnost je mali deo ovog sveta koji sastavlja ceo moj svet.


Knjiga, muzika i Oreo=život



7.Čokolada!

Da budem fer nisam imuna na bilo šta slatko ali više od svega na svetu volim čokoladu. Uvek kažem da nisam tip devojke koje će usrećiti buket ruža ili cveća generalno, donesi ti bombonjeru brate mili to je način da "kupiš" mene, to je ono što istinski volim.


Kinder i coca-cola ili "kako osvojiti Sarino srce"



8. "Hari Poter i Zatvorenik iz Azkabana" ft. M&M

Generlano bilo koji deo Hari Potera je mnogo bolji kada se gleda sa mojim sestrama - Mašom i Minom, međutim sve tri najviše volimo "Zatvorenika iz Azkabana" i to je odlična šansa za mene da iskazujem svoju veliku ljubav prema Remusu Lupinu.


Izvor: Pinterest





9. Učenje

OK ne ono za fakultet to bi bila lista stvari koje me duboko unesrećuju. Međutim za stvari koje istinski volim umem da budem potpuni fanatik. Bez problema provedem i po 5 sati guglajući i straživajući o tome i to me jako čini srećnom. Takođe me ovih dana čini srećnom kad vidim tekst na korejskom i mada ga ne razumem umem da ga pročitam u celosti jer-naučila sam njihov alfabet.

To što mogu da čitam hangul me čini jako srećnom, samo zato što je delovalo gotovo nemoguće



10.Otkrivanje nove muzike

Moja playlista je bogata za pesme na korejskom, engleskom, francuskom, španskom, japanskom...i jako volim da otkrivam nove pesme. Jedino našu muziku baš i ne volim...ali to je OK, ne treba voleti sve.


Muzika, muzika i smao muzika.




11. Šetnje u zoru

Kada sam ranije na ispite išla autobusom (sad idem taksijem jer mi je u busu jako muka plus izađe jeftinije jer ne moram da uzimam hotel) obožavala sam da šetam gradom u rano jutro, negde oko 5-6. Još ako je proleće/leto pa miriše sve i onako lepo i mirno jutro svež vazduh...kunem se ne postoji ništa lepeš od toga, taj mir koji se oseća je magičan.

Nemam ni fotke sa odlaska na ispite jer 100 godina nisam išla busom



12. Lakiranje noktiju

Obožavam da lakiram sebi nokte. Obožavam da smišaljm kombinacije boja i ti trenuci kada pustim muziku i sednem i lakiram sebi nokte su nepocenjivi. A ne umem da sređujem nokte, ne umem ni da ih skratim -kad ih puštam, puštam ih kad ih sečem sečem skroz, međutim jako volim da ih lakiram.


Ovako trenutno izgledaju moji nokti obožavam ovu kombinaciju
i nosim već dve nedelje




13. Pravljenje iznenađenja ljudima koje volim

Obožavam kada osmislim nešto što znam da će obradovati nekog ko je meni drag. Bilo da je kupovina neke sitnice ili bilo šta drugo najsrećnija sam kada gledam njihove reakcije i vidim koliko ih ta stvar raduje.



Zbog ovakve jednostavne sitnice moja sestra Mina je bila srećna ceo dan



14. Duge kupke

Jedna od najvećih radosti u mom životu je to što imam veliku kadu kući i što svake nedelje barem jednom nedeljno dozvolim sebi da uživam u toploj i opuštajućoj kupki. Napravim balončiće kao kad sam bila klinka upalim sveće pustim laganu muziku i c'est la vie! Uživanje može da počne!

Izvor: Pinterest




15.Oživljavanje priče/posta koju/i sam prethodno sastavila u svesci na mom lap-topu.

Ne posotoji bolji osećaj od ovog! Onog momenta kada ono što je bio samo skelet bilo posta ili priče koje pišem u mojoj svesci počne da postaje prava stvar dok kucam na lap- topu je istinska radost i mnogo sam srećna!



Kad par teza počnu da liče na pravu priču



To je to za danas. Nadam se da vam se dopao post. Ako želite apsolutno imate moju "dozvolu" da uradite vašu verziju ovog posta ili napišete u komentarima. Sa druge strane već znate sve što vam je na pameti, pište mi dole.


Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):
Novi tumblr


Hvala na čitanju,

With love, S.

12 коментара:

  1. Odličan tekst, uz to i veoma koristan, pošto imam utisak da svi mi pre ili kasnije zaboravimo kako "sitnicE" stvarno čine život i da zbog njih, eto, vredi ustati svakoga dana. Pokušavajući da napravim neku svoju listu, shvatam da se spisak uvek preterano otegne i da, u suštini, volim ŽIVOT sam po sebi. Eto najboljeg leka za svaku depresiju, malodušnost i minus-fazu. Svet je tako čaroban i lep u svojoj raznovrsnosti, na šta treba podsećati ljude non-stop!:)))))
    Isto obožavam pogled sa svoje terase (i prozora), mada nije ovako pitoreskni prizor u pitanju, ja stanujem na prilično prometnoj raskrsnici. Volim žabe iz malog potočića (usred blokova zgrada!)sa druge strane stana, njihovo kreketanje noću mnoge izluđuje, mene uspava kao hor.:) Volim životinje poput Marlija, čije me slike uvek nasmeju i oraspolože. Inače, isto ovo izdanje Džejn Ostin sam pre nekoliko dana dobila od drugarice za rođendan i prelepo je, baš prolećno (Bronteove već imam, uzela sam čim je objavljeno zimus)!:)
    Belo vino ne volim, ali crno može! Šetnje su pod obavezno,ja isto volim mnogo da se krećem, pešačim, dobro je za kondiciju/zdravlje, mentalni mir....čokoladu i slatkiše ne odbijam, nikad i nipošto, posebno me raduje što je krenula sezona sladoleda i voćnog jogurta!:)))
    E, da znaš, sad svaki put kad vidim Lupina/Dejvida Tjulisa, odmah se setim tebe!:)
    I sve ostalo, ranojutarnja svežina, muzika, obradovati drage ljude, čitati, "konzumirati" umetnost, čini i moj svet lepšim.
    Nažalost, "osuđena" sam na tuširanje, ali ne žalim se mnogo!:)
    I, naravno, odlično si opisala tu radost kada ideja postane tekst, kada i pored napora pogledaš rezultat, to zadovoljstvo što si nešto privela kraju je neopisivo!:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Generalno ljudi često zaborave da je život zapravo skup sjajnih sitnica.
      Meni je sa druge strane prometna ulica (kuhinja gleda na sam centar) pa tako često imam "best of both worlds".
      Meni se ta Ostin strašno isplatila. Ja sam indivualne imala "pod tuđim uticajem" i "Gordost" i "opatiju" ovde sam dobila još "Razum" i "Emu" dakle samo mi je "park" ostao -idealno vleika ušteda.
      Ja ne volim da sedim u mestu nikako, mogu da šetam i po 3 sata da mi ne dosadi uopšte.
      Ja isto slatko ne odbijam probirljiva nisam i jedem sve šta se ponudi :)
      Jaoj postaću statusni simbila za čoveka hahahah 😂
      HVala ti puno na komentaru, i na čitanju kasnim jer sam se "vraćala u normalu" nakon ispita meni to uvek bude srednje tragično :D

      Избриши
    2. Meni je ovo izdanje Ostinove baš dobro došlo da kompletiram, jer jedino "Emu" nisam imala - inače, "Mensfild park" je izašao u okviru one edicije "Velike spisateljice" koja je izlazila uz novine, mislim da imaš na sajtu nonstopshop.rs. :)
      E, ozbiljno, simbol si i za Nikija, videh ga pre izvesnog vremena u nekoj reklami za L'Oreal i odmah pomislih:"Šta bi na ovo rekla Sara?":)

      Избриши
    3. Pogledaću tu sam nabavila Gordost i Pod tuđim uticajem jer sam ih u novinama uvek propuštala :)

      Избриши
  2. Prvo da kažem da je uvodna slika posta divna :)
    Film/serija bez kokica ili suncukreta ne ide. Upravo sam pripremila jednu turu kokica, još samo da rešim šta ću gledati. Možda nešto sa tvoje poslednje liste (Nijagara maybe?)
    I meni je „Zatvorenik iz Askabana“ najdraži deo. Mislim da je za to zaslužan Geri i prvo gledanje filma, ali i treći deo serijala je ništa manje divan, Remus mi je u knjizi draži no na filmu iz prostog razloga što u njoj ima više prostora. :)
    Učenje je i meni milina, ali samo paradno. Radno je uvek išlo na guranje. :D Našu muziku volim, staru R'n'R, ali i recimo neke pop pesme koje su bile popularne 60ih, u svadbi igram i kolo (retko kad ga i vodim, ali i to umem), tada jedino pevam uz Ilića, Džinovića ili pak poneki bećarac. Jedino me duša zaboli uvek što šotu ne umem da igram. :)
    Da lakiram nokte nikad nisam volela, za to imam, što bi se reklo, dve leve ruke. :D Smatram taj proces odličnom psihološkom vežbom i dobrim treniranjem živaca, jer često napravim haos pri lakiranju. Još dok sam mazala crnu boju, pa moraš da paziš, bilo je udisaja ne bi li se smirili nervi. Sada retko mažem i to je uglavnom nude boja, tako da se ne vidi i ako je traljavo, ukoliko se pošteno ne zagledaš. :)
    Govorim sebi godinama da ću da napravim upravo jednu takvu kupku, kao dete sam to radila često, čak i zaspala u kadi, ali sada samo uletim na tuširanje i izletim iz kade. :)
    P.S. Ja sam za crno vino.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno Darling, da budem iskrena koristila sam prvo što sam našla, ali drago mi je da lepo izgleda inače ne volim žutu ali ova mi je OK.
      Isto za učenje bukvalno isto-volim dok ne moram..
      Mene u kolu d aviidiš nećeš zamisli da oštetim ljude za sva vremena posle mene ako fizičke posedice ne bi imali imali bi vala mentalne jer bi ih istrumirala. Ja ne mogu često kažem da harmonika može samo uz francusku muziku, a od trube se (bukvalno) plašim to veliko i jezivo i jako...nije šala imam fobiju.
      Mene jednio nervira kad moram da skinem crveni lak! Sine to izgleda kao da sam ubila nekog i vadila mu organe crveno svuda crveno.
      Ja se tuširam 2 puta ali taj jedan dan uvek izdvojim da budem hedonista i to maksimalni :D
      Ja pravo da ti kažem sam redak slučaj koji će pre da uzme belo, zašto? Pojma nemam. Možda mi je u krvi vidim i moja sestra Maša ukus crnog da ne onjuši ali belo voli. Stvar ukusa valjda ali ja i belo grožđe volim više sad kad razmislim možda zato :D

      Избриши
    2. Sara i ja delimo fobiju od zvuka trube. Sada ne toliko, ali kao mala sam se baš, baš plašila i sećam se, kada dođe Sabor trubača (baba mi živi u Guči), nisu mogli da me izvedu napolje, jer sam plakala svaki put, ono agresivno "bubnjanje" mi je udaralo direktno u mozak. Ni sada ne volim.
      Hahaha, ovo za skidanje laka je fenomenalno, isti slučaj kod mene, s tim što ne nosim crveni nego bordo lak - kada ga skidam, moram da ribam ruke, jer u suprotnom budu kao da sam u kasapnici radila.:)

      Избриши
    3. Inače, ja volim da lakiram nokte i baš sam se izveštila u tome (plus nosim "kandže", jer nekako nemam osećaj u rukama ako ih mnogo posečem, kamoli "do živca"...zato nehotice stalno grebem ljude), ali mrzim da SUŠIM lak. :( Tačnije, dosadno mi je, pošto mažem bar dva-tri sloja (da duže traje, a i da se ne providi, pošto uglavnom nosim tamne boje i preko "zaštitni" providan) i obično mi treba oko sat vremena da se sve to završi. Smoooooooooooor.

      Избриши
    4. Ja sam se kao klinka i harmonike plašila ali ne samo zbog toga što mi je zvuk bio jeziv nego i što se razvlači a meni je to nekako delovalo jezivo moja baba se kida od smeha kad se priseća.
      Ja ne volim da ih sušim nikako mrzim da stojim pored njih ali baba mi je dala odličan savet koji sad mogu tebi da prenesem jer radi-stavi ispod hladne vode, me što se odmah osuše em što mnogo duže traju !

      Избриши
    5. Ja trubu mogu slušati samo kada je u pitanju Armstrong. 😊

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor