Search This Blog

Get to know me (more) tag and something I want to tell you





I tako sam prešla 25! Koliko god da delovalo mnogo zapravo ja ništa nisam prošla i meni je ovih 26 isto kao i 17! Dakle nema potrebe da raazmišljam o godinama. Pozdrav dragi ljudi. What's up? Danas za vas imam "upoznajte me" tag jer bez obzira što me već znate ima dosta pitanja na koje nikada nisam dala odgovor posebno naglašavam poslednje, 30. pitanje jer je jako bitno meni lično. Dakle nisam u kasnim dvadesetim već u srednjim, drugim rečima još klinka. 



Da više ne dužim,
Let's go 😉


1. Koji je tvoj omiljeni Netflix show?

Ako baš striktno gledam Netflixovu produkciju mislim da je to definitivno The Crown. Izuzetno kvalitetna i jako dobro odrađena obožavam da je gledam i obožavam što je dobra politička drama. Generalno nije nešto što sam mislila da će mi se svideti ali mi je drago da sam joj dala šansu!

2. Pokaži nam pesme koje najviše slušaš na Spotify-ju?

Nemam spotify (Srbija nema spotify generalno) ali pokazaću vam 5 najslušanijih ove nedelje iz mog playera (nakon odgovora 5).

3. Koja je najluđa stvar koju si uradila?

Odbila školovanje u višoj dizajnerskoj! Zvali su me međutim u zadnjem trnutku sam shvatila da od te škole "nema leba" i odustala što su mnogi smatrali ludim! Danas smatram da sam napravila dobar izbor i da je pravni ipak bio bolja solucija bez obzira što bih se u umetničkoj školi možda bolje uklopila!

4. Opiši svoj prvi kraš?

Prvi kraš kog se sećam je bio moj drug iz klupe u prvom osnovne. Sve devojčice su imale kraš na njega ali nekim čudom on je primećivao i komunicirao samo samnom. Onda je u drugom razredu otišao u drugi grad i nikada ga više nisam videla.

5. Ko je bio tvoj najbolji prijatelj u detinjstvu?

Imala sam drugariccu iz komšiluka. Godinu dana mlađu od mene.Obe smo imale pse pa smo se tako upoznale. Ona je bila prvi pravi prijatelj kog sam imala i bile smo nerazdvojne stalno smo se igrale ispred zgrade od jutra do mraka (odrastanje ranih 00-ih i stara dobra vremena). Međutim kada mi je bilo 8 godina preselila sam se i posle toga smo izgubile kontakt.


ovo sam najviše slušala zadnja 3 dana




6. Omljeni žanr filma i zašto?

Ja nisam ni sigurna da imam omiljeni žanr filma jer generalno možeš da pronađeš dobar film u svakom žanru. Međtuim ako moram da biram definitivno bih izabrala istorisjku fantaziju jer su same scene prelepe.

7. Koji je bio tvoj posao iz snova kada si bila dete?

Slikar! Uvek sam nešto crtala i nikada nisam htela da budem mama , učiteljica i doktorka. Htela sam da budem slikar.

8. Kakvu kafu naručuješ?

Kafu naručim jednom kad je svetlosna godina. Ako je naručim uvek je to hladan nes sa šlagom. Međutim kafa u kafiću mi je bacanje para (možeš da je napraviš kući) tako da pre biram toplu čokoladu ili frape.

9. Da li si se ikada selila od kuće i kakvo je bilo iskustvo?

Jesam se selila iz stana u stan ali samostalno ne. Moja jedina selidba se desila kada sam imala 8 godina i sve što pamtim je da je navikavanje bilo čudno ali brzo. Pamtim to leto kada sam došla i sam ulazak u to veliko društvo dece ispred moje zgrade kao jedno od boljih leta mog života. 

10. Da li si ikada pala na testu?

Da. Više puta sam padala na ispitu. Pala sam i test za vožnju jednom (zapravo da stvar bude gora nikada nisam pala deo vožnje već pisani deo). Mislim da padanje ispita ili testova generalno nije sramota jer iz svega toga nešto naučiš!



Bela čokolada mi je definitvno otkriće, nešto što želim da pijem kad se svet vrati u normalu




11. Tvoj celebrity crush?

Timoti Šalme i Maja Hok obožavam ih!

12. Da li imaš životinje? Pokaži ih!

Imam psa Marlija, maltezera a od kraja prošle godine imam i mačku Maju koja je više Mašina mačka nego moja!

13. Koji su tvoji pet peeves-i?

Nisam znala kako ovo da prevedem ali znaćete na šta mislim! Dakle glavno i osnovno- neultura. Sve mogu da tolerišem zato što je osnova svega prevashodno kultura i vaspitanje. 

14. Šta radiš u slobodno vreme?

Iskreno govoreći radim šta god želim u tom trenutku. Ne postoji nešto što radim rutinski. Ako mi se gleda film, gledam. Ako mi se čita -čitam. U normalnim okolnostima izađem u šetnju. Sve zavisi kakav mi je dan.

15. Tvoja omiljena boja?

Crvena u svim nijansama a posebno ona vino crvena!

Timoti, tip francuskog dečaka. Baš ono što ja volim.




16. Da li imaš braću i sestre?

Mislim da je ovde to već dobro poznato. Imam dve sestre- Mašu i Minu obe mlađe od mene (6, 5 i 10 godina).

17. Da li znaš svoj personality type? Koji je?

Znam zapravo radila sam test ja sam INTP -logičar i mislim da mi bukvalno pristaje ovaj tip jer se pronalazim u njemu od a do š.

18. Osobine koje najviše ceniš kod prijatelja?

Da ne samram sa glupim "cenim iskrenost" (ma ne zezaj da ne ceniš možda prijatelje koji te lažu?) cenim ljude koji su ono što jesu. Ne volim ljude koji se pretvaraju i glume imaju 100 lica daleko više volim ljude koji su otvoreni i da se ne slažu sa mojim stavom sve dok imaju poštovanja od onih koji u sebi okreću očima a tebi se smeškaju.

19. O koju si socijalnu mrežu zavisna?

Tviter. Proveravam tviter konstatno. Može da se kaže i waht's upp ali toje samo zato što je moja grupa prijatelja na what's appu a ja sa tim ljudima stalno pričam.Od kad imam WA grupu jako sam zavisna i o ovou mrežu defnitivno!

20. Najveća stvar koju si trebala da prevaziđeš?

Samosažaljenje. Mrzim što ovo otvoreno moram da pišem ali ja sam samoj sebi najgori neprijatelj moje "jadna ja" me je samo još dublje vuklo i ništa mi nije pomoglo, hvala Bogu ne sažaljevam se više i ne vidim svoje okolnosti kao najtagičnije jer nisu!


Mina (desno) i ja na Mašinoj maturi





21.Izlaziš sa prijateljima, opiši svoju noć!

Ja ne izlazim sa prijateljima. Posebno ne noću. Ne zato što je karantin. Već zato što je to moj životni stil hahaha.

22. Šta te čini najsrećnijom u vezi tvog života?

To što sam se iz svih loših stvari nekim čudom izvukla i OK sam. Što sam milion put prevazišla samu sebe i svoje predikcije koliko sam sposobna. Ono "sve loše prođe" definitivno važi za mene jer kako dođe tako i prođe -jako brzo nikada se ne zadržava.

23. Psi ili mačke?

Definitivno psi! Sad živim i sa mačkom i mnogo više volim Marlija. Pas je daaleko poslušniji i veran je. Uz to pas tebe bukvalno više voli nego sebe dok to nije slučaj sa mačkom. Sa druge strane mačka je jako umiljata i kad prede umiri čoveka.

24.Da li si išla na fakultet i kakvo je bilo iskustvo?

Studirala sam prava i diplomirala. Smatram da je obrazavoni sistem u našoj zemlji (učenje cele knjige napamet i ona usmeno odgovaranje istog) veliki problem koji više zada štete od koristi. I to sada kada je moja grupa prijatelja sačinjena od stranca tvrdim. Ali generalno sam za fakultet. Jer kakav god da je taj papir bolje ga je imati.

25. Čaj ili kafa?

Čaj. Najviše volim toplu čokoladu ili neskvik ali generalno između kafe i čaja čaj pobeđuje jer mi je kafa jako teška toliko da je ni ne pijem-pijem kapućino.



Marli je ipak broj 1




26. Tvoj omiljeni film?

Nisam sigurna da imam  omiljeni film svih vremena. Ali mislim da je Kazablanka definitivno najbliže omiiljenom filmu u mom slučaju iz prostog razloga što mogu da je gledam stalno.

27.Da li govoriš još neki jezik osim maternjeg?

Pričam tečno engleski (jezik na kom razmišljam), francuski i španski.

28. Sama ili zauzeta?

Sama i ne planiram to da menjam.

29.Da li imaš loše navike?

Imam na žalost moju više od jedne (a ko nema loše navike). Glavna od svih je užasan raspored spavanja . Ja bukvalno ne znam kad spavam a kad ustajem sad u karantinu posebno.

30. Jedna stvar koju čitaoci ne znaju o tebi?

Mislim da je kranje vreme došlo da ovo obelodanim jer trebalo mi je određeno vreme da shvatim a mislim da i sama znam od svoje 18. godine da je tako a trebalo mi je dve ili 3 da je prihvatim. Ja sam bi. Volim i momke i devojke. Mislim da me generlano više privlače momci ali ne poričem da su mi se devojke dosta puta dopadale onako kako mi se dopadaju momci i godine poricanja to nisu promenile. Znam da je kontraverzno i znam da mnogi misle da je glupo što ovo iznosim na blogu. Ali imam 26 godina i ovaj blog je uvek bio moj deo mene. Glupo je da se pretvaram. Ukoliko ovo menja sliku o meni sasvim je OK da prestanete da me čitate. Sve u svemu ova informacija ne menja mene kao osobu jednostavno želim da je podelim sa vama.







To je sve za danas.  Kako vam se dopalo? Sve što vam je na pameti pišite mi dole ili me kontaktirajte na moj email saramilenkovic1994@gmail.com .

Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):

 Pesma




Hvala na čitanju,

With love, S.


4 коментара:

  1. Evo, da ti čestitam i ovde, javno: srećan rođendan i sve najlepše, draga Saro! Da te dobro služe zdravlje i inspiracija, drugo je sporedno.:*
    Iskrena da budem, meni od te famozne 26. godine (koja je bila, lično, prekretnička u smislu da mi se život "zaustavio" povratkom u Čačak) vreme kao da uopšte nije ni prošlo. I dalje se osećam isto, ne doživljavam sebe ni dana starijom. Zaista, najobičniji broj u ličnoj karti.
    Nikako da nastavim sa "Krunom". Obožavala sam prvu sezonu, jedna od ubedljivo najkvalitetnijih serija koje sam gledala. Znam da u nastavcima igra dosta glumaca koje inače volim, pa se stvarno nadam da ću joj se vratiti nekad.
    Haha, jao, evo opet mene kao "grammar nazi"-ja, ali zbunio me ovaj "kraš" pošteno, pomislim odmah na "Kraš" čokolade i bombone. ;) Gle, razumem da za mnoge (nove) izraze ne postoji sinonim (još) u srpskom jeziku (recimo, ovaj "pet peeve"), ali stvarno bi bilo dobro da se potrudimo da ih, ako ništa, barem sami iskonstruišemo. Zvučaće lepše i ozbiljnije. Mada, za "crush" odavno imamo - simpatiju.
    Padanje na testovima/ispitima je, zapravo, u psihološkom smislu zdravo. Očeličiš se i nastaviš dalje, dok oni koji najveći deo školovanja/života prođu u (veštačkoj) ušuškanosti i ne znajući za poraz, bukvalno prsnu kad im se desi tako nešto.

    Timi je stvarno sladak, čak i meni ovako "matoroj".:)
    Maja - zanimljiv spoj roditelja, ima potencijala.

    E, ovo za mačku me baš iznenadilo? Kako se slaže sa Marlijem? Mislim, kako je uopšte imati psa i mačku u stanu? Moram priznati da i ja mnogo više volim pse...nekako su mi prijateljskiji nastrojeni, mačke su same sebi dovoljne.
    Uglavnom se slažem za naš obrazovni sistem: previše insistiranja na teoriji, premalo prakse. Izlazimo uglavnom potpuno nepripremljeni za realan život, primenu svog znanja, uz to u društvu nema normalne, poštene selekcije prema kojoj bi najbolji, najstručniji i najviše motivisani obavljali određene poslove. Imamo dobre studente i stručnjake, ali nije uopšte čudno što svi odlaze u inostranstvo (ja bih prva, da imam sredstava), kada im se tamo pružaju pravi uslovi.

    E, još da ti kažem nešto na ovu 30. stavku:
    Prvo, ko te zbog navedenog shvati kao "kontroverznu" i prestane da čita, takav ti nije ni potreban u životu.
    Drugo, uverena sam u to da SVAKO od nas, baš svako, u sebi ima i žensku i mušku stranu, tj. određenu sklonost da reaguje na oba pola, makar u čisto estetskom smislu. Razlika je u kolikoj meri nam je to razvijeno i na koju stranu vuče. To je sve sasvim prirodno. Čini mi se da homofobija nastaje uglavnom iz straha od ove spoznaje, pa se takvi na sve načine trude da negiraju impulse te vrste u sebi. Većina nas, "prosečnih", ostaje na onome "nisam gej, ali...on/a može da prođe" ili "girl crush" i slično.
    Stojim i pri tome da je seksualnost izrazito lična stvar, zbog koje niko nema razloga da se bilo kome pravda(ukoliko nije devijantna, naravno). Niti da se stidi ukoliko se "ne uklapa".

    ОдговориИзбриши
  2. Padanje na ispitima, odmah se setim kako sam 2 godine vukla dva ispita iz maternjeg. Ako Srpski 1 nisam polagala jedno 15 puta - nisam nijednom. Uvek sam, popunjavajući prijavu, pisala da polažem drugi put - lepše je zvučalo/izgledalo.

    Slažem se s Isidorom za stavku br. 30, od slova do slova.

    Ljubim te i želim ti sve najbolje. 😘

    ОдговориИзбриши
  3. Hi everyone, I saw comments from people who had already got their loan from
    Anderson Loan Finance. Honestly I thought it was a scam, and then I decided
    to make a request based on their recommendations. A few days ago, I
    confirmed in my personal bank account amounting to 12,000 $ , which I
    requested for business. This is really good news and I am so happy that I
    advise all those who need a real loan and who are sure to reimburse to
    apply through their email (text or call) +1 315-329-6320 There are sincere
    loan lenders!

    They are able to lend you a loan.
    Contact Mr Anderson
    E-mail: andersonraymondloanfinance@gmail.com
    Telephone: +1 315-329-6320
    Visit the office address @ (68 Fremont Ave Penrose CO, 81240) .

    ОдговориИзбриши
  4. Ja mnogo volim da čitam tvoje tekstove uvek su mnogo pozitivni i puni energije bez obzira na to koja je tema u pitanju i svakako ću nastaviti da ih čitam i ubuduće. :)

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor