Search This Blog

Movie list: August 🎬



Pozdrav dragi ljudi. What's up? Avust je iza nas, a ako se po prvim danima mesec poznaje rekla bih da će mi septembar doneti mnogo bolju atmosferu, no to nije današnja tema. Današnja tema su filmovi, a što se filmova tiče avugst je bio uspešan mesec, čak 13 naslova sam uspela da odgledam, neki su bili sjajni neki ne baš tako sjajni, ali bitno je da ću vam o svakom od njih preneti svoje najiskrenije utiske. Napominjem, i u ovom postu da ovo nije top lista, i redosled je hrnološki tj. po datumu kada su filmovi izlazili. Slobodni ste da u komentarima podelite svoje mišljenje čak i da je kompletno razlilčito od mog, uvek sam za dobru diskusiju,



Let's go😉





1.What Ever Happened to Baby Jane? (1962)

Bebi Džejn Hadson (Beti Dejvis) je kao devojčica postala zvezda. Ljudi su obožavali da je slušaju a prodavale su se i lutke sa njenim likom.Za to vreme njena sestra Blanš (Džoan Kraford) odrasta u njenoj senci i obećava da će se osvetiti za nedostatak pažnje koji joj je uskraćen. Godine prolaze a producenti shvataju da će filmovi sa Bebi Džejn loše prolaziti jer ona nema talenat za glumu. Sa druge strane njena sestra Blanš ima lepu karijeru u romantičnim filmovima. Kamera se pomera na nejasnu sliku i vidimo devojku koja kolima juri ka drugoj devojci koja stoji kod kapije, ali ne vidimo lica. Dvadeset godina kasnije Blanš u invalidskim kolicima je zatočena u svojoj kući u Holivudu a o njoj brine niko drugi do Bebi Džejn.

Ovaj film mi stoji na listi za gledanje već dugo, dugo, međutim uvek mi je neki drugi dolazio pre njega. Kada sam konačno sela i pogledala film, shvatila sam da sam davno trebala da ga odgledam. Ovaj film sa pravom nosi titulu jednog od 100 najboljih filmova ikada napravljenih. Ova mešavina žanrova sa glavnim akcentom na to kako teret sa kojim živimo može da nas upropasti je jedna avantura za pamćenje. Beti Dejvis u ulozi Bebi Džejn je definitivno u top 10 najboljih perfomansa od strane žena koje sam ikada videla. To je gluma. To je umetnost.  Sa druge strane na pamtim kada sam  zadnji put videla tako brutalnu završnicu. Film ima nit ludila i realnosti igrajući se kako sa junakinjama, tako i sa nama, gledateljima i našim umom. Film u svom podžanru ima i  hohor no ne dozvolite da vas to "obeshrabri" ili da vam promeni mišljenje verujte mi na reč pre bih ga nazvala psiho triler jer horor elemenata gotovo nema. Ovaj film sam između ostalog pogledala kako bih mogla lepo da povežem seriju "Feud" tako da sada mogu i nju da gledam, brutalan film i  imate sve moje preporuke.

Uloge:  Bette Davis, Joan Crawford
Režija: Robert Aldrich
Rotten Tomatoes: 92% (7,9/10)
IMDB: 8,1/10
Ocena: ★★★★★/5




2.Cabaret (1972)

Sali (Lajza Mineli), malda američka pevačica početkom 1930-ih živi i radi u Berilnu. Ona dobija novog cimera Brajan Robertsa (Majkl Jork) pomalo distanciranog britanskog intelektualca. Sali se on odmah dopadne i pokušava da ga zavede, no kako (za razliku od većine) on ne pada pod njene čari ona sumanja da je Brajan homoseksualac. Paralelno sa ovom pričom film prati i Fica Vendela (Fritz Wepper), Jevrejina koji krije svoju pravu religiju. On se zaljubljuje  u Nataliju Landauer (Marisa Berenson), bogatu Jevrejku koja ne želi da se uda za njega jer su različite vere. U filmu se, takođe, prikazuje jačanje nacističkog pokreta. Mada se njihovo prisustvo ne prikazuje toliko otvoreno njihovo jačanje se može pratiti prema promeni načina ponašanja i stavova ostalih likova.

Kabaret je film čiji sam ja soundtrack znala napamet već dugi niz godina. Moja baka obožava Lajzu (posebno je volela što se šišala na kratko u vreme kada žene to nisu često radile, a moja baka se ceo život šišala na kratko) pa su tako pesme iz ovog filma bile neizostavan deo mog odrastanja, verujem da sam ga kao mala i gledala ali ga ne pamtim. Međutim konačno sam ga pogledala kako treba i jako mi se dopao. Muzika je sjajna ja volim kabare muziku generalno sam oduvek htela da posetim neki volim taj "Brodvej" momenat koji se dešava gde se gluma i muzika prepliću a tango se čuje u svakoj noti. Kienmatografija je, za '72. godinu maestralna, snimci u kojima su Lajzine kupne oči u velikom kadru pa nastupi sa akcentom na boje i senke koje on nosi na očima, do svetla postavljenog u sobi -vizuelno fantastično. Ostalo mi je samo malo nejasno: kako je Džoel Grej pored živog Al Pacina dobio Oskara za ovaj film? Ništa on posebno nije uradio. Što se Lajze tiče -njen je potpuno zaslužen. Ovaj film ima zaista divnu atmosferu i vredi ga pogledati.

Uloge:  Liza Minnelli, Michael York,Joel Grey
Režija: Bob Fosse
Rotten Tomatoes: 97% (8,4/10)
IMDB: 7,8/10
Ocena: ★★★★/ 5




3.The Hunchback of Notre Dame (1996)

Grupa cigana ilegalno se ušunjala u Pariz a hvata ih sudija Klaude Folo i njegovi vojnici. Jedne noći ciganka pokušava da pobegne sa deformisanim detetom ali Folo je hvata i ubija kada vidi dete pokušava da ubije i njega ispred Notr Dama, ali svešteno lice izlazi iz katedrale i optužuje Fola za ubistvo. Kako bi okajao grehe on je priomoran da uzme dete i odgaja ga kao svoje ali kao ucenu traži da dobiju mesto u katedrali. Detetu daje ime Kvazimodo. Kvazimodo odrasta kao zvonar u crkvi  skriven u svom tajnom svetu, i mada želi da vidi svet Folo ga podseća koliko je neugledan te da ne može da ide dalje od svojih zidina. Igrom slučaja, kada se jednom iskrade upoznaće ciganku Esmeraldu ženu koja se neće rugati njegovom izgledu.

Dugo mi ovaj animirani film stoji na listi. Isidora mi ga je preproučila i već davno planiram da ga pogledam ali nekako mi nikada nije naišao pravi trenutak. Ono što mogu da kažem je da ovaj film ima verovatno jedan od najlepših soundtrack-ova ikada rađenih za Dizni. Melodja koja otvara film "The Bells of Notre Dame" mi je automatski postala jedna od omiljenih Dizni numera svih vremena. Animacije i Pariz i način na koji je predstavljen su mi magične i mada mnogi osuđuju ovaj film zbog raznih stvari (neću da spoilujem) ja smatram da se završio baš kako treba. Film nosi jako dobru poruku i vredi ga pogledati, sada definitivno moram da uzmem Igovu knjigu "Bogorodična crkva u Parizu".

Uloge:  Demi Moore, Jason Alexander, Tom Hulce,Kevin Kline
Režija: Gary Trousdale, Kirk Wise
Rotten Tomatoes: 74% (7,1/10)
IMDB: 6,9/10
Ocena: ★★★★/ 5




4.The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

Frodo (Elajža Vud) i Sem (Šon Astin) se približavaju Modoru uz pomoć prevrtljivog Goluma. Drugi deo družine -Aragorn (Vigo Montersen), Legolas (Orlando Blum) i Gimli (Džon Ris-Dejvis) su na putu da unište Sauronovog novog saveznika Sarumana (Kristofer Li).

Nakon prvog dela koji sam gledala prošlog meseca, sasvim je prirodno bilo da (ponovo) pogledam i ovaj deo koji je nastavak priče. Interesantno je da sam ja jedna od retkih koja ovaj deo preferira u odnosu na prvi, verovatno što je Aragron glavna zvezda ovog filma (dok je Frodo prvog) i on je u gotovo svakom kadru (da li sam napomenula da ne postoji "izmišljeni" lik u koji sam ja više zaljubljena nego u njega uvek i zauvek broj jedan), plus volim njegovo prijatleljstvo sa Legolasom. Takođe volim kadrove sa Ajrvin i nejnim ocem Elorndom (jedna od omiljenih porodičnih veza ikada) a tu je i večito komični Golum kojeg ne podnosim ali me slatko nasmeje. Ako nikada niste gledali "Gospodara prstenova" ne znam šta čekate ovi filmovi su takoreći lektira u domenu fantazije jer ono što je Piter Džekson uradio, objektivno govoreći niko pre njega nije uspeo, čak ako gledate Hari Poter filmove (koje ja obožavam da se razumemo) videćete kolika je razlika u efektima i načinu prenošenja fantazije u domenu kinematografije i građenja novog sveta (kažem jer je prvi deo "Harija" savremnik prvog dela "Gospodara"), ozbiljno dobra trilogija vredna gledanja.

Uloge: Viggo Mortensen, Elijah Wood, Ian McKellen, Orlando Bloom,Cate Blanchett, Christopher Lee 
Režija: Gary Trousdale, Peter Jackson
Rotten Tomatoes: 96% (8,5/10)
IMDB: 8,7/10
Ocena: ★★★★★/ 5




5.Pride & Prejudice (2005)

Elizabet Benet (Kira Najtli) odrasta kao jedna od pet sestara čija majka (Brenda Blentin) kao prioritet u životu stavlja nalaženje muževa svojim kćerkama. Međutim butnovna Elizabet sanja o pravoj romansi i čoveku koji će je voleti. Njihov običan život u malom mestu poremetiće dolazak gospdina Binglija (Sajmon Vuds) i njegovog najboljeg prijatelja gospodina Darsija (Metju Makfadjen). Varnice između Elizabet i Darsija sevnuće odmah pri upoznavanju međutim dva jaka karatera staće na put njihove sreće. Film je adaptacija čuvenog romana Džejn Ostin.

Gledala sam ovaj film više puta i uvek mu se rado vraćam. Ovaj put "krivac" je bila moja srednja sestra koja nikako nije uspevala da se poveže sa knjigom (dok najmlađa uspešno gura već 40 glava i njoj se dopada), pa je tražila da pustim film. Od mini serije sam gledala par epizoda, ali nisam stigla da je završim, međutim ovaj film smatram najbolje odrađenom adaptacijom a sve leži u činjenici da ne mogu da skinem pogled sa Kire i Metjua kada su zajedno. Druga stavka je kinmatografija koja je u ovom filmu ludački dobra. Snimci Engleske, sela, prirode oživljavaju vreme dešavanja ove radnje. Posebno je fascinantan susret na kiši ona priroda koja divlja, ona visina i njih dvoje koji hladnu scenu teraju zapaljivom hemijom, kao i scene na kraju sa metafoički postavljenim zracima svetlosti koji su isprva daleko i tek se naziru, kada se sreću, a onda se približavaju simbolišući kraj oluje za ovaj par. Gordost i Predrasuda nikada nije bila jedna od meni omiljenih knjiga (ja i Ostin smo se našle na "Notergenskoj Opatiji") ali uvek je preporučujem jer je deo opšte kuluture, a kada pročitate nju, film je dobrodošao, ja sam gledala ovaj film davno pre nego što sam uzela knjigu (skoro sam čitala naučno istraživanje da je doživljaj zapravo bolji kada znaš kraj, što je kod mene uglavnom tačno) i ne kajem se ali svakako je bolje da prvo čitate pa onda gledate.

Uloge: Keira Knightley, Matthew Macfadyen
Režija: Joe Wright
Rotten Tomatoes: 85% (7,7/10)
IMDB: 7,8/10
Ocena:  ★★★★☆/ 5




6.Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

Nova školska godina na Hogvodsu počinje. Ovaj put gosti su čarobnjaci iz drugih škola koji će se takmičiti na čarobnjakom turniru. Turnir je poznat kao izuzetno opasan, i tu je samo za one najbolje, mada granica sa godinama ne dozvoljava mlađima od 17 da učestvuju Hari Poter će se pod čudnim okolnostima naći na ovom turniru, gde jedna greška može da ga odvede u smrt.

Kada sam završila četvrtu knjigu, logičan sled je bio ovaj film. Post o Hari Poteru i mom iskustvu nakon polovine pročitanih knjiga (i odgledanih filmova) sledi u subotu i jako se radujem jer baš imam dosta strasti da ga napišem. No ono što mogu da vam kažem konkretno o ovom filmu je da na žalost ne uspeva da prenese knjigu kako treba. Na šta mislim? Dosta bitnih stvari je iz moje perspektive gledano, isečeno- istina ovo je od prve 4 knjige najduža  (ostale imaju oko 27poglavlja ako se dobro sećam dok ova ima 36-37) i nije moglo sve da se prenese, ali postoje delovi koji su po mom mišljenju morali biti deo ove knjige, poput Vinki kućnog vilenjaka koja igra jednu od bitnih uloga po pitanju prikazivanja vernosti svom gospodaru, a još više mi je smetalo što nema Sirusa Bleka na kraju niti uopšte u filmu (ima mini skevenca) dok je to važan deo knjiga, sam odnos koji Hari ima sa svojim kumom kao sa osloncem je važan ovde je to isečeno maksimalno. Viktor je bio još jedna stavka koja mi je smetala čovek je kao sirovina. Sa druge strane ovo je prvi film u kome se Ralf Fains pojavljuje kao "Mračni lord" ili ti Voldemort (kod nas stoji Voldemor ali kada Stiven Frej govor on je Voldemort pa kako sam ja slušala knjigu naićićete da pojedina imena izgovaram po naraciji tako je Drako -Drejko; Remus -Rimus... dakle radi se o naraciji Harija često zovem Heri ali toliko znam da kontrolišem sebe dok lik sa kojim ne brljam transkript je Hermiona samo zato što mi je ceo život Hermiona će te me retko kad čuti da nju zovem Hermaoni. Morala sam da pojasnim ovo čisto da ne bude čudno) i apsolutno briljira i ako ima malo minuta na ekranu. Pohvale idu i Brendonu Gilsonu kao "Mad-Eye" Moody-ju (još jedan lik čije ime nemam pojma na našem jeziku) čovek je genijalan. Efekti su drastično bolji u ovom filmu zmajevi, čini,  pehar sam je fascinantnan. Generalno doabr film ali ne ispunjava ono što je knjiga zadala.

Uloge: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint
Režija: Mike Newell
Rotten Tomatoes: 88% (7,5/10)
IMDB: 7,7/10
Ocena: ★★★★/ 5





7.What's Your Number? (2011)

Smotana i krajnje neorganizovna Ali (Ana Faris), nakon što je otpuštena sa još jednog posla u nizu čita članak u časopisu koliko je partnera normalno da devojka ima tokom života, i nalazi da je ona gotovo ispunila kvotu. Nakon što sretne jednog svog bivšeg dečka, nekada debelog i odvratnog (Kris Prat) a sada uglađenog, uspešnog, zgodnog i verenog  Ali odlučuje da pređe svoju listu kako bi pronašla pravog i udala se za njega. Problem je u tome što njen sladak komšija Kolin (Kris Evans) uporno pokušava da pridobije njenu pažnju.

Ovo je jedan od retkih filmova na koje sam naišla na TV-u. Bila sam sama kući i bila sam strašno depresivna kada sam legla u krevet sa velikom činijom grickalcia (ala Amerikanke) i motala kanale na TV-u, koji od kada smo kupili gotovo ne gledam. Ovaj film je u tom trenutku uspeo da me nasmeje i oraspoloži, iskreno da vam kažem ne mislite mnogo na tehnički deo kada se osećate loše mada mi ni tada nije promakla ne preterano intaligentna radnja. Elem pošto sam ga ja uhvatila negde na pola, pustim ja posle u svojoj sobi ceo i ...da ispadne glupa komedija u kojoj Ameri po običaju potenciraju... Jer kod njih izgleda, stvari nisu smešne ako nisu perverzne i ako te stvari nisu uključene onda nemate komediju. Ovaj film nema neku poentu tako da priča ostaje otvorena za pitanje : čemu sve ovo? Jeste smešna na trenutke posebno jer je Ana Faris prirodno komična, ali to je sve. Generalni utisak je jako loš, slobodno ga preskočite.

Uloge:  Anna Faris, Chris Evans
Režija: Mark Mylod
Rotten Tomatoes: 23% (4,2/10)
IMDB: 6,1/10
Ocena: ★☆/ 5





8.The Artist (2011)

Džordž Valentin (Žan Dižarden) je velika zvezda nemih filmova, te 1927. godine pojavljuje se na premijeri svog novog filma "A Russian Affair". Nakon koje odlazi da se fotografiše ispred bioskopa kada mlada devojka Popi (Bernis Bežo) slučajno ispušta torbicu, saginje se da je uzme ali je masa slučajno odgurne dirketno do Valentina koji  kao prava zvedza reaguje sasvim prirodno i od ove male scene pravi show za fotografe. Sledećeg dana Popi se pojavljuje na naslovnoj strani časopisa " Variety" i reši da okuša sreću u filmskoj karijeri u čemu joj Valentin pomaže. Kako vreme odmiče zvezda nemih filmova polako gubi sebe usled pojave zvuka dok Popina karijera sve više napreduje. Film za temu ima uspon filmova sa zvukom, ondnosno propast zvezda nemih filmova. Film je sniman crno-beo a zvuk dobija simbolično tek na kraju filma.Film je nominovan za 10 Oskara od kojih je osvojio čak 5 između ostalog za najbolji film, najboljeg reditelja (Azanavisijus), najbolji glavni glumac (Dižarden).

Kada sam konačno rešila da gledam "Umetnika" bila sam spremna da neću dugo izdržati. Ja da gledam nemi film? Mani me molim te, još gore da ga gledam 2 sata -ne dolazi u obzir, pa ja sam jedva "Fantoma iz Opere" izdržala. Međutim da nisam sela da ga gledam, da sam odustala na početku, ostala bih uskraćena za jedno istinsko remek-delo, i najbolji film koji sam pogledala prethodnog meseca. Sama atmosfera filma će vas odvesti taj period, u "nemi" Holivud, doživećete sve iz perspektive glavnog junaka  i to je ono što je najbolje u vezi ovog filma. Žan Dižarden je brutalan, ovo je u svakom deliću zaslužan Oskar ono što on radi očima je fantastično. Čovek kome je harizma u malom prstu će vas očarati. Sa druge strane Bežo je toliko lepa i toliko gledljiva da nećete moći da skinete pogled sa nje. Njih dvoje kao par su neverovatni. Dobićete jednu dokumenotvanu priču o završetku jedene ere u neku ruku. Prelepa kinematografija oživljava ne samo fizički stari Holivud već oživljava i atmosferu, zvuk se uključuje na pojedinim mestima baš tamo gde i treba.Sjajna muziku, ako volite jazz uživaćete. Moj savet vam je -ostavite telefon daleko od vas, pogasite svetla i uživajte verujte mi na reč -vredan je toga. Neću da dužim jer planiram recenziju ovog filma uglavnom oslobodite se predrasuda i pogledajte ovaj film.

Uloge: Jean Dujardin, Bérénice Bejo
Režija: Michel Hazanavicius
Rotten Tomatoes: 96% (8,8/10)
IMDB: 7,9/10
Ocena: ★★★★★/ 5





9.The Avengers (2012)

Grupa najvećih heroja na svetu -Toni Stark/ Iron Man (Robert Dauni Jr.), Stiv Rodžers/Kapetan Amerika (Kris Evans), Nataša Romanof/Crna Udovica (Skarlet Johanson), Brus Bener/Hulk (Mark Rafalo), Tor (Kris Hemsvort) i Klint Barton/Hokaj (Džeremi Rener) okupljaju se kako bi spasili zemlju od Torovog pokvarenog brata Lokija (Tom Hidlson) i njegovog plana kojim želi da zavlada svetom.

Vidite ovako, ja sam veliki Marvelov fan. Volim brate mili sve njihove filmove i ako generalno nikada nisam bila fan superheroja. The Avengers sam gledala pre par godina i dan danas gledam sa istim žarom. Ovo je prvi film u kome Rafalo debituje kao Bener/Hulk zamenivši Edvarda Nortona i ako obožavam Nortona nema diskusije da je Baner ipak Rafalova uloga on je rođen za ovaj lik. Hemija koju ima "velika šestorka" je neverovatna bukvalno svaka komunikacija likova je fantastična. Dauni i Rafalo postavljaju glumačke standarde, Hemsvort i Evans donose šarm a Johnson i Rener imaju najbolju hemiju na setu. Malo akcije, malo drame i puno dobre zabave biće vam jasno da se radi o jednom uzbudljivom i zemimljivom filmu. Tom Hidlson RAZBIJA kao negativac. Uvek se rado vraćam i jako volim ovaj film.

Uloge: Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlett Johansson,Mark Ruffalo,Chris Hemsworth,Jeremy Renner
Režija: Joss Whedon
Rotten Tomatoes: 92% (8/10)
IMDB: 8,1/10
Ocena: ★★★★★/ 5




10.The Invisible Woman (2013)

Na vrhuncu svoje karijere Čarls Dikens  (Ralf Fains) upoznaje mladu ženu (Felisiti Džouns) koja sa svojom majkom (Kristin Skot Tomas) dobija ulogu u adaptaciji njegovog dela u isto vreme postaje i njegova ljubavnica.

Imala sam velika očekivanja od ovog filma a krajnji utisak je bio...ne baš tako dobar. Pomalo mi je bio smoran, uprkos tome što su za mene Ralf i Kristin u "Engleskom Pacijentu" najlepši filmski par ikada. Film nema dinamiku previše je ravan za moj ukus. Kada gledam objektivno ima on sve elemnte dobre kostimirane drame -super glumu, lepu režiju, dobru postavku ali meni lično nije odgovarao.

Uloge:  Ralph Fiennes, Felicity Jones, Kristin Scott Thomas 
Režija: Ralph Fiennes
Rotten Tomatoes: 76% (6,8/10)
IMDB: 6,1/10
Ocena: ★★★/ 5




11.Love, Rosie (2014)

Rouzi (Lili Kolins) i Aleks (Sem Kalfin) su najbolji prijatelji još od detinjstva i naravno nikada nisu ni pomislili da budu nešto više ili možda ipak jesu? Ovo dvoje prijatelja život i odluke koje donesu će stavljati na razne testove a najgori neprijatelji biće sami sebi. Rouzi će život naizgled pasti u vodu kada zatrudni sa momkom koji beži u Španiju, a u zadnjem trenutku odluči da zadrži dete. Karijera šefa hotela će joj odleteti pred očima kada shvati da su svi oko nje uspeli dok je ona sobarica u elitnom hotelu. Aleksov  život, sa druge strane  izgleda savršeno. On studira medicinu u Bostonu, ima sjajnu devojku i divan život ali ispod savršene slike krije se mladić koji nije srećan. Mogu li ova dva prijatelja da pronađu svoj srećan kraj?

Vidite ovako,  kada sam ja prvi put gledala ovaj film bio je iole simpatičan. Lili Kolins je odigrala fin lik i ima nešto neodoljivo u njenoj Rouzi (strašno mi liči na Kiru Najtli u ovom filmu), Sem Kalfin mene generalno nervira u svakoj ulozi osim u "Igrama Gladi" Finik je faca. Međutim ono što me nervira je što je Rouzi bukvalno žrtveno jagnje njoj se jadnoj sve dešava previše je patetičan taj deo i ja to ne volim. Puno je klišea to me nervira još više. Rekoh već ima nešto simaptično u filmu  ali generlano ovo nije dobar film. Film u kome se stvari menjaju bez prethodne pripreme, nekako deluje aljkavo i loše režirano.

Uloge:  Lily Collins, Sam Claflin
Režija: Christian Ditter
Rotten Tomatoes: 29% (4,6/10)
IMDB: 7,2/10
Ocena: ★★☆/ 5





12.The Age of Adaline (2015)

Adelain Boumen (Blejk Lajvli) rodila se 1908. godine u San Francisku. Odrasta srećno kao prava mlada dama, svojim roditeljima jedinica. Udaje se za arhitektu koji radi na izgradnji mosta Golden Gejt i rađa devojčicu Fleming (u kasnijim godinama igra je Elen Burstin), kasnije ostaje i udovica. Jedne noći doživljava čudnu nesreću koju spletom okolnosti preživljava ali od te noći ona prestaje da stari. Isprva nastavlja normalan život ali kada policija i ljudi postaju radoznali ona kreće novi način života menjajući lokaciju i identitet na 10 godina. Sada u 21. veku ona živi pod imenom Dženi Larson, kada na proslavi upoznaje šarmantnog Elisa (Mihil Hojsman). Podstaknuta od strane kćerke ona reši da da životu još jednu šansu sa momkom koji joj se jako dopada. Ali kada upozna njegove roditelje, i u njegovom ocu Vilijamu (Harison Ford) ponovo vidi čoveka kojeg je davno volela Adelain će se po prvi put naći u situaciji da njena tajna može biti otkrivena.

Gledam ovaj film drugi put u životu i imam gotovo identično mišljenje koje sam imala kada sam ga gledala prvi put- fantastična ideja na žalost do kraja loše realizovana. Film ima sjajnu priču, i jako dorbe elemente malo sci-fi, malo romanse, malo drame. Divna atmosfera je nešto što prati ceo film uvlači u svoj svet. Blejk je prelepa žena podseća fizički malo na Grejs Keli uloga jedne dame joj odlično stoji posebno je divno kako hvata Adelajnine manire iz onih vremena. Arhivski snimci San Franciska su prelepi. Harison Ford je (opšte poznato) pravi šarmer (ja sam malo subjektivna ali ja njega obožavam) očaraće vas više od Mihila koji je generalno samo lep (da to je opis njegove glume u filmu dakle Dario u modernoj garderobi). Međutim od momenta raspleta do kraja filma sve je previše zbrzano i do kraja nije sve dobro izvedeno. Film koji je kao slika magičan, nije preterano dobaj jer nema dobro razrađenu radnju. Ako volite taj tip romantičnih filmova i generalno mešanje prošlosti i sadašnjosti pogledajte ga opuštajući je i fin za tako nešto, ali definitivno nije ozbiljan film dramu kao takvu ne očekujte.

Uloge:  Blake Lively, Michiel Huisman, Harrison Ford 
Režija: Lee Toland Krieger
Rotten Tomatoes: 56% (5,5/10)
IMDB: 7,2/10
Ocena: ★★★☆/ 5




13.The Circle (2017)

Malada žena (Ema Vatson) dobija posao iz snova u kompaniji koja se  zove "The Circle" i čiji je najnoviji izum kamera koju možeš da sakriješ i pomoću koje dokumentuješ svoj život za ljude koji te prate. Šta će se desiti kada  ovo čudo od tehnologije uzme veći deo života mlade Me?

Sama ideja ovog filma je odlična i na žalost surovo realna. Ona prikazuje šta društvene mreže mogu da nam urade i to je razlog zašto svaka mlada osoba koja visi konstatno na istim treba da ga pogleda. Međutim, surova realnost je da je ovo katastrofalno urađen film, film  koji u prvih pola sata nema nikakvu radnju što dokazuje činjenica da sam se ja zapričala sa sestrom tokom istog zaboravila da pauziram i kada sam vratila pogled uključila sam se odmah kao da ništa nisam propustila. Gluma je jako loša akcenat Eme Votson je ptiaj Boga šta pokušavao da uradi, nije njen maternji britanski akcenat ali vala nije ni američki.Jedini razlog zašto mu dajem više od jedne zvezdice je Tom Henks čija je gluma spasila ovaj film on je jedina svetla tačka.

Uloge:  Emma Watson, Tom Hanks, John Boyega 
Režija: James Ponsoldt
Rotten Tomatoes: 17% (4,3/10)
IMDB: 5,3/10
Ocena: ★★/ 5





Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):



Filmovi na IMDb-u

To je sve za ovaj post ljudi. Kako vam se dopao? Da li ste gledali neki od ovih filmova? Kako su se vama dopali? Sve što vam je na pameti (kao i uvek) pišite mi dole.😉


Hvala na čitanju,

With love, S.

5 коментара:

  1. Baš si dobre filmove gledala, a i brojne!:)))) Svaka čast!:)
    Kao i uvek, daješ mi korisne predloge i ideje, mnogo toga sa ove liste odavno imam u planu, al nikako da se nakanim, uredno čekaju na diskovima...
    "Kabare" npr. stalno obećavam sebi da ću pošteno odgledati u celini, kao i "Njujork, Njujork", a sve me nešto mrzi.
    "Gospodara" obično čuvam za praznike, sad sam čitala "Hobita" posle 100 godina i definitivno se, ako uspem da se organizujem, vraćam knjigama ove zime, pa ću ti ispuniti želju da pišem u rubrici o ekranizacijama.:) Inače, nisam gledala "Hobita", nijedan od tri dela, vredi li?
    Ovo "What's your number" sam uhvatila nedavno na kablovskoj pred sam kraj i nije me nešto zainteresovalo, delovao mi je priglupo.
    "Artist" je jedan od tih filmova za pod obavezno, čula sam mnoge pohvale i radujem mu se.:)
    "Age of Adaline" isto već odavno planiram da odgledam, mnogo me zanima priča.
    "Krug" od novijih svakako, mada ću prvo uzeti knjigu, Ivanina recenzija me "kupila".
    "Hari" i "Gordost" - klasika za sva vremena.:)
    "Love, Rosie" mi je bio toliko glup i bezveze film, mislim da je to jedan od prvih koje sam komentarisala na Ivaninom blogu - jedino mi je Lili preslatka, ali priča veze s vezom nema. I predugo traje.
    "Nevidljivu ženu" sam gledala početkom godine, bila je u nekom od "7 filmskih dana", OK mi je utisak, ali moglo je i bolje.
    Mnogo mi je drago što ti se "Zvonar" dopao, jeste Dizni - ali bitno drugačiji, muzika je meni lično omiljena iz bilo kog crtaća, a kraj je takav kakav je pošto je ipak u pitanju crtani, ali u knjizi je neuporedivo bolji.:)
    "Osvetnici" me nešto ne privlače. Bet Dejvis mi je odbojna, ali čitala sam baš skoro u "Politikinom Zabavniku" o problemima koji su postojali između nje i Džoan na snimanju ovog filma.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno Isidora, imala sam povredu ruke a levom ne umem da kucam valjda će ličiti na nešto ovaj odgovor :)
      Samo polako, kad ti dođe želja :) I meni stoji New York New York već dugo na Watchlist-i a i Kabare mi je već (godinima) dugo stajao, lep mjuzikl svakako imaš moje preporuke :)
      Da ti iskreno kažem hobit je gubljenje vremena najmanja knjiga pretvorena u ne 1 ne 2 već 3 nenormalno duga filma u kojima se ništa ne dešava (rekoše u Honest Trailer "luksuzna reklama za Novi Zeland" e tako bukvalno). Gospodar je ipak gospodar i ja planiram knjige ali ja sam trenutno foksuirana na Harija a od oktobra krećem GOT all over again samo više analitički :)
      What's your number je živi shit slobodno preksoči.
      Umetnika gledaj obavezno malo je čudno na početku dok se navikneš ali posle je fantastičan :)
      Love Rosie je patetičan i ujedno nema neku poentu :)
      Sećam se da si pisala o filmu "Nevidljiva žena"i generlno imao je potencijal da bude bolji film.
      Hvala tebi što si ga preporučila, normalno Dizni uvek mora da bude srećniji pa za decu je :)
      Beti Dejvis je odlična mada shvatam odbojnost ja sam ga dugo izbegavala. Pa u toj svađi na snimanjju je urađena serija Feud gde Beti igra Suzan Sarandon a Džoan Džesika Lang :)

      Избриши
  2. Inače, slažem se za četvrti deo "Harija", film ne uspeva da u potpunosti prati knjigu, koja je meni jedna od dražih, mada ne koliko "Zatvorenik" i "Red feniksa" između kojih se nalazi - ali, upadljivo ozbiljnija, mračnija, prvi put zaista nailazimo na direktnu temu smrti i, naravno, sam turnir je veoma napet i uzbudljiv.
    Pošto sam (kao i sa "Igrom prestola") prvo čitala knjige, pa gledala ekranizacije, meni je ta transkripcija imena iz prevoda ostala do danas.:) Inače, četvrti deo jeste prvi primetno obimniji, ova izdanja koja imam su takva da je peti podeljen u dva toma, a komotno su mogli to da urade i sa četvrtim.
    I evo da odgovorim na ovo za prevod imena "Mad-eye Moody"- u mojim knjigama je Ludooki Ćudljivko.:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Definitivno su trebali da ga podele mnogo je stvari isečeno a neka rešenja koja su doneli su jako loša :)
      Svi poprimimo transkript na način na koji prvi put čujemo imena.
      Hhahah meni je u GOT sve "po Dinklidžu" kako on izgovara imena tako i ja :)
      Hvala za transkript Moody-jevog imena :)

      Избриши
    2. Nije transkript, nego prevod. Transkript bi glasio "Med-aj Mudi", to je bukvalno reprodukovanje izgovora prenetog na naš jezik. Prevod je nešto drugo.:)
      Ali, nema na čemu.:)

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor