Search This Blog

Best summer TV shows 💜



Kada dođe leto, svi imamo više vremena za aktivnosti koje su zbog obaveza nemoguće u toku godine. Spavanje do podne, duge šetnje nakon podneva, filmovi koji dugo čekaju na IMDBb "Watchlist-i", knjige koje tokom cele godine čekaju na policama, bilo  vašim  kućnim ili u gradskim bibliotekama, i naravno serije.



Serije su postale daleko popularnije od filmova zadnih godina, valjda  usled toga da svi vole da prate omiljene priče što duže, ne i ja -ja sam zakleti filmofil i mada obožavam serije, sedma umetnost je idalje moje prvo mesto. Što ne znači da ne gledam serije -naprotiv gotovo svakog dana odgledam po nekoliko epizoda, ne, ne čekam samo "Igru prestola" (koju nisam stavila u ovaj post jer se, podrazumeva da je preporučujem u bilo koje doba godine). O tome šta gledam u zadnje vreme čitaćete uskoro, obećavam (mada sam neke stavila i u ovaj post) ali do tog posta imam neke preporuke serija za leto. Ako tražite nešto da vam ubije dosadu ili da vam okupira pažnju ovih vrelih letnjih dana (a posebno ako, kao i ja, provodite leto kući) imam 8 predloga za vas, ako vas interesuje koji su to predlozi, nastavite da čitate.
Let's go😉

💜1.The Walking Dead💜

Šerif Rik Grajms se budi iz kome nakon što je ranjen dok je bio na dužnosti. Bolnica pustinjski prazna, nigde nikog osim čudnih stvorenja koja liče na leševe ljudi. Rik uspeva da pobegne iz bolnice, odlazi kući ali shvata da mu nema žene i sina, nakon što zamalo kolabrira spašava ga Morgan čovek koji živi sa sinom. Morgan mu objašnjava da se desila zombi apokalipsa gde svaki čovek kojeg ujede, ili ogrebe zombi/hodač, umire od groznice, potom se budi kao hodač. Rik kreće u Atlantu saznavši da su mu žena i sin verovatno tamo i tu kreće borba za opstanak.

The Walking Dead je jedna od serija za koju sam ja verovala da mi se neće dopasti nikako. Niti me zombi tematika privlači, niti sam fan takvih serija. Međutim rešila sam da pogledam zbog Endrua Linkolna, koga se mnogi sećaju kao Marka iz "Love Actually", i još od prve epizode sam bila navučena, prvu sezonu sam pojela za dva dana, potom i drugu pa i treću kod četvrte sam već zastala jer sam je se zaistila, da bih se i njoj vrlo brzo vratila. Gledam je periodično ali je uvek tu negde i uvek pratim šta se dešava. Činjenica da je gledam već godinama pokazuje da nešto vredi. Prosto je dinamična, nikada nije predvidljiva i uvek se nešto interesantno dešava, sama ideja  o borbi za opstanak je sjajna i veoma dobro realizovana.  Na sreću nije previše gadna ali ne možete da očekujete da nema nimalo gadnih elemenata. Uz to obožavam Derila Diksona, on je najsvetlija tačka serije, dok Linkoln briljira kao vođa. Nakon toga imate i spin off -Fear The Walking Dead ali to još nisam pogledala.

Zašto je dobra za leto?

Pre svega dešava se na jugu Amerike što već dovoljno (barem mene) asocira na leto, a onda i zato što ova serija ima dosta sezona (7 punih  sezona da preciziram, po 13-ak epizoda) i nema boljeg perioda nego sada da je pogledate. Preporučujem da je gledate po principu Binge-Watch jer je onda još bolja, ja sezonu nikada ne pratim dok se emituje na televiziji uvek čekam da se sve epizode nakupe pa gledam jer kad pogledate jednu epizodu gorite da gledate sledeću.




💜2.Arrow 💜

Oliver Kvin, mladi i neozbiljni bogataš doživljava brodolom jednom prilikom nakon plovidbe te nestaje i svi smatraju da je mrtav. Nakon pet godina se otkriva da je živ i vraća se kući gde ga čeka napeta situacija -majka je upetljana u čudne poslove, a njegova bivša devojka ga mrzi jer je u noći nestanka bio sa njenom sestrom koja je potonula i poginula, a sestra mu je van kontrole. Ali Oliver više nije isti on se kući vraća sa velikom tajnom. Pre no što će umreti, Oliverov otac (koji je te noći bio sa njima na brodu) mu otkriva tajnu, i  tera ga da mu obeća da će ispuniti njegovu poslednju volju i da će se boriti protiv svih kriminalnih radnji u koje je njihova porodica umešana a Oliver se zavetuje da će ispuniti njegovu poslednju volju. Nakon čudnog treninga na ostrvu koji je trajao pet godina i povratka kući Oliver zadržava svoj identitet neozbiljnog bogataša i plejboja pred drugima dok kada stavi masku i lovi krminalce postaje Strela.

Ovu seriju sam počela, negde prošle jeseni i tada sam nakon pet epizoda odustala jer mi nije bila interesantna. Ovog leta sam rešila da joj dam drugu šansu i sjajna je za odmaranje mozga jer ima dinamiku i drži pažnju, a opet nije ozbiljna kao The Walking Dead, dosta dobrih elemenata akcije, dosta interesantnih dešavanja i Stven Amel koji je raj za svake ženske oči.

Zašto je dobra za leto?

Zabavna je a nije glupa. Imate elemente akcije, krimi i romanse i sve je lepo "spakovano" ako želite da odmorite mozak a da se zabavite odlično će vam leći.




💜3.True Blood💜

Novo vreme donelo je vampirima mogućnost da piju sintetičku krv koja se služi u restoranima i zove se "Prava krv" te oni sada šetaju slobodno čak imaju i svoju voditeljku na televiziji. Suki Stekhaus je konobarica, slatka devojka na prvi pogled ništa drugačija od ostalih, ali Suki ima čudan dar -ona može da čita misli. Suki upoznaje vampira Bila, i privlačnost među njima je vidljiva istog trena, međutim vlasnik kafića u kome Suki radi -Sem je takođe zaljubljen u nju.

True Blood je trnutno moja broj 1 opsesija. ja inače nikda nisam mogla da se zadržim na tim vampirskim serijama duže od sezonu -dve, tako sam The Vampire Diaries batalila nakon dve sezone, a The Orginals nakon 3-4 epizoda. Ova je već nešto drugo sada sam na pragu treće sezone i ne popušta me opsednutost serijom. Daleko je ozbiljnije odrađena, oldične zaplete ima malo je mračnija (čak sam i plakala zbog nje, i ako nikada u životu nisam plakala zbog serije ali ko je gledao razumeće kada kažem -Gordik) i malo mi smetaju seksi scene ali prevaziđe čovek i to. Interesantno je kako od sezone do sezone menjaš mišljenje o likovima tako sam u prvoj sezoni bila za Suki i Bila, valjda zbog neosporne hemije koju Ana Pakvin i Sitven Mojer dele  (inače bračni par u "stvarnom" životu) sada sam tim Suki i Erik, koji je ujedno moj omiljeni lik a Aleksander Skarsgord je aposlutno savršen kad je on u kadru ja sam jako srećna.

Zašto je dobra za leto?

Jug Amerike i letnje noći, interesantan zaplet - treba li još nešto dodati kao dovoljno dobar razlog za gledanje?





💜4.This Is Us 💜

"Ne postoji limun toliko kiseo da od njega ne možeš da napraviš nešto što barem liči na limunadu" moto je ove serije. Serija prati priču porodice Pirson od '80ih i rođenja trojki čiji je sam dolazak na svet bio čudan -rođeni su na rođendan oca Džeka, dvoje dece rođeno je zdravo (dečak i devojčica) dok najmlađi dečak ne uspeva da preživi. Istog jutra u bolnici vatrogasac donosi crnog dečaka kojeg oni odluče da usvoje. Paralelno priča prati Kevina, Kejt i Rendala u današnje vreme i njihove živote. I ako su trojke oni su totalno različiti i svi su u prelomnim ternucima svog života -Kevin, je pravo odličje mladog lepog muškarca koji sa 36 izgleda duplo mlađe, glumac u seriji koju ne podnosi, zarobljen u začaranom krugu u kome niko ne vidi njega kao osobu već samo njegov lep izgled. Kejt je harizmatična, draga i duhovita ali  previše gojazna mlada žena čiji su snovi otišli u kalorije koje je pojela i Rendal koji i ako ima divnu ženu, dve prelepe kćerke i sjajnu karijeru ipak nije srećan jer kada pronađe biološkog oca nakon toliko godina, otkriva da je Vilijam bolestan de da živi svoje poslednje dane.

Pisala sam par puta o ovoj seriji i uvek vam kažem isto -ovo je serija o životu. O svim njegovim lepotama i lošim stranama. O odrastanju i suočavanju sa životom, o tome da nikada nije kasno da počneš ponovo. Serija je zaista divno  urađena i imate prvu sezonu koja ima 18 epizoda, snima se druga (pratim kod Mendi Mur na insta story-ju sve detalje), pokupila je dosta nominacija za ovogodišnji Emi i sigurna sam da će se svakom od vas dopasti. Fun fact: Sam Trammell kojeg sam pominjala u True Blood (igra Sema) ovde tumači lik Bena u kasnijim epizodama, bivšeg Rebekinog kolegu iz benda.

Zašto je dobra za leto?

Ako želite nešto što će te gledati sa celom porodicom, sa društvom ili generalno nešto što će se većini dopasti ovo je prava serija za to. U mojoj kući je gledaju bukvalno svi od bake koja ima 68 do najmlađe sestre Mine koja ima skoro 13 goidina i svi je obožavamo. Ako ste emotivci (ja nisam ali znam da mnogi reaguju drugačije) spremite maramice obavezno.




💜5.Sherlock💜

Čuveni detektiv Šerlok Holms ovaj put predstavljen kao naš savremenik koji rešava slučajeve u modernom Londonu. Prati ga verni prijatelj i cimer Džon Votoson dok mi pratimo avanture ova dva naizgled nespojiva čoveka.

Ja sam bila veliki skeptik po pitanju ove adaptacije čuvenih priča o detektivu, mđeutim leto kada sam upisala fakultet je obeležilo gledanje baš ove serije, tada su imali dve (koliko se sećam) sezone, od po tri epizode i gledala sam ih dok  ih nisam naučila napamet svaki put otrkivajući nešto novo. Neverovatno je zabavna i jako intaligentno osmišljena a Benedikt Kamberbeč briljira u ulozi čuvenog detektiva.


Zašto je dobra za leto?

I ako naizgled nema mnogo povezanosti sa letnjim periodom, ova mini serija meni baš odgovara kada dođe leto, puna je akcije i adrenalina a opet drži pažnju zbog misterioznosti pa kada poželite nešto što će vas naterati da mozgate ovo je uvek dobra ideja.




💜6.Victoria💜

Mlada kraljica Viktorija stupa na tron Engleske. Njena majka večito pod komplekosom toga što nikada nije imala veća prava pokušava da je konrtroliše ali Viktorijin duh je nezaustavljiv te joj ona ne dozvoljava i radi protiv njene volje, slušajući samo guvernatu i novoizabranog premijera Vilijama Melburna (kojge ja obožavam). Serija prati život ove kraljice i njenu vladavinu u jednom od najboljih perioda za Englesku, koji po njoj i nosi naziv "Viktorijansko doba".

Uvek volim da preporučim neku seriju sa kraljevićima i plemićima generalno jer sama takve obožavam da gledam. Kada sam pisala post o njoj i seriji The Crown  (koja je idealnija da se gleda u toku radne godine jer  je ozbiljna i pre politička nego romantična)  rekla sam da je ova serija, lagana, lepo osmišljena sa divnim kostimima i dozom romantičnog duha koji je se oseti tokom gledanja, neverovatnom hemijom koju glavna glumica Džena Kolman deli sa Rufusom Suelom (Lordom M.),  pa je zato sjajna za ove dane kada želite malo sanjarenja.


Zašto je dobra za leto?

Ima sanjarski duh a nikada ne sanjarimo kao što sanjarimo leti. Sa druge strane cela atmosfera serije podseća na leto (barem mene)  što je još jedan od razloga da je pogledate.




💜7.Outlander 💜

Nakon drugog svetskog rata Kler Rendal odlazi na bračno putovanje sa suprugom Frenkom u Škotsku. Kler i Frenk su se tokom rata videli svega pet puta i žele da obnove svoj brak, i budu onakvi kakvi su bili pre njega i ako ih je oboje rat izmenio. Gledajući čudan ples žena oko kamenja jedne većeri Kelr sutrradan odlazi tamo kako bi ubrala cveće međutim nakon što čuje čudan zvuk iz kamenja stavlja ruku i već u sledećm trenutku transportuje se u 1743. godinu gde upoznaje mladog i lepog škota Džejmija Frejzera nakon što mu spletom okolnosti pomogne u previjanju ruke.

Outlander sam skoro gledala ponovo jer čitam knjigu pa sam htela da uporedim. Mene je oduvek fascinirala sama tematika putovanja kroz vreme, pa sam zato još prošle godine kada sam počela da je gledam bila oduševljena, sada neću deliti utiske o tome kako mi se dopala ponovo i šta sam uvidela (to čuvam za post o serijama koje gledam u zadnje vreme), ali rećiću vam da je jako zabavna i da Kationa Balf koja igra Kler odlično prenosi osećaj žene koja negde ne pripada u svakom smislu -ona je Engleska žena koja na pripada Škotskoj i  je zalutala u vreme koje nije njeno. Odlično prikazuje škotske običaje, divan gletksi jezik i sigurna sam da će te uživati. Previše erotike ima to mi jako smeta no dobro.


Zašto je dobra za leto?

Većina radnji je smeštana leti, plus obiluje neverovatnim snimcima prirode koja okružuje Škotsku i muzikom koja asocira na starmodna leto (naslovna numera je zapravo napisana u 15. veku i jedna je od tradicionalnih škotskih pesama ostaviću vam na kraju posta).




💜8.Will💜

Serija prati život mladog Vilijam Šekspira koji  praćen snovima o tome da postane veliki dramski pisac odlazi u London.

E sad Vil je nešto drugačiji od ostalih serija koje imam na listi. Pre svega imao je premijeru 10. jula ove godine, dakle nova je serija i trenutno su emitovane tri epizode (prve dve su izašle odjednom). Vil je moje "grešno zadovoljstvo" ne previše realna priča o Vilijamu Šekspiru ali sa druge strane neverovatno zabavna i ima taj umetnički i sanjarski momenat. Nije svaka serija stvorena da bude sjajna i idealna pa tako nije strašno kada pogledate nešto što ne prati nužno tok istorije, i ako nije remek-delo drži pažnju i gledljiva je. Šekspira glumi Laurie Davidson  prvi put gledam glumca ali je neverovatno gledljiv i prija oku. Emituje se svakog ponedeljka dakle utorkom je možetenaći na netu.


 Zašto je dobra za leto?

Zabavna je a da pri tom nije preterano teška možete da je pustite i da ne mozgate mnogo šta će se desiti dalje, boje su jake i estetksi izgleda jako lepo.





Ovde ja dragi moji završavam ovaj post. Koje letnje serije mi vi preporučujete? Šta sa moje liste obavezno morate da pogledate, a šta ste već gledali i kavi su vam utisci? Sve svoje misli  povodom ovog posta mi pišite u komentarima.😉

 The Crown vs. Victoria
The Skye Boat Song" (Naslovna numera iz serije Outlander) 
Post o prvim utiscima o serijama (gde sam pominjala Arrow i još neke)
IMDb infromacije o pominjnim serijama

Hvala na čitanju,
With love, S.

4 коментара:

  1. Haha, meni je leto već godinama, nekako, uvek radno, pa mi svaka lista ostane nedovršena - sada su me (hvala Bogu, doduše!) zaokupirale mnoge obaveze iz struke, ali stižem da čitam i pogledam ponešto. Sa tvoje liste sam gledala samo "Viktoriju" i "This is us", "Outlander" nemam pojma kada ću krenuti, ali svakako hoću kad-tad: trenutno me zadržava činjenica da ima mnogo epizoda, a zbog vremena mi je lakše da počnem mini-serije, plus pratim "Igru prestola" i sitkom "Vesele sedamdesete" na TV-u, što mi je za sada dovoljno.
    Hvala na odličnom tekstu, ovo ti zaista majstorski ide!:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma neka je radno, bolje je tako nego da je monotono i dosadno neka ti je sa srećom :) Outlander zaista ima mnogo epizoda ja saim ih gledala jako dugo, mrzelo me ponekad iskrno to zaista kad imaš vremena, i ja više mini serija, baci pogled na Američke Bogove neće ti spoilovati ništa jer em nije 100% verno knjizi nit je samo 1/3 knjige a ima 8 epizoda i odlično je odrađena :)
      Hvala tebi na komentaru :)

      Избриши
  2. Ja sam TWD napustila negde na kraju pete sezone i počela da gledam FOTWD, koja mi je mnogo, mnogo bolja, jedino moj brat ne odustaje. :D
    Outlander sam isto prestala pred kraj prve i nekako nikako da joj se vratim, a baš bih volela.
    Jao Vil je i meni na spisku, sjano. :D
    True Blood je savršena, ali savršena za leto, obožavam prve četiri sezone.
    This is Us nikako da pustim prvu epizodu, Sherlock i Victoria odlične.
    Ja sam ovog leta htela što više novih serija da pogledam, one, koje su svi hvalili i najviše su me oduševile The Handmaid's Tale i Big Little Lias.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja Fear još nisam krenula a mogla bih :)
      Jao ja sam dva puta Otlander gledala a nikad u drugu sezonu nisam ušla :)
      This is Us je odlična veruj mi, univerzalna serija uglavnom se svima svidi.
      Služavkinu priču imam na listi ali sa BLL se nisam povezala uglavnom ima odbojnost ka Šajlin i Riz ali možda je završim zbog Aleksa i Niki :)
      Hvala ti na komentaru :)

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor