Search This Blog

📚Izazivam te – Book TAG📚


Pozdrav moje drage gospođice. What’s up? Pre nekih mesec dana draga Ivana sa bloga  The Stuff Dreams Are Made Of  me je tagovala da uradim ovaj tag i vrlo rado sam privhatila da uradim isti. Pitanja su jako zanimljiva, meni su se jako dopala, postoje par pravila a to su :

♡ Moraš a budeš iskren/a,

♡ Ne može da ne odgovoriš na pitanje,

 ♡ Moraš da taguješ bar još četvoro ljudi

Ja ću ovo poslednje prekrišit jer ne znam koga da tagujem a da nije već tagovan i tagovaću svakog kome se tag dopao da uradi isti. Bez većeg odugovlačenja,



Let’s go😉


📚1.  Koja knjiga sa tvoje police najduže stoji nepročitana? 📚

Svi već verovatno znate (ako ste čitali neki  moj post na ovom blogu) da su to "Jadnici" Viktora Iga. Ima već par godina od kako sam ih kupila i idalje stoje. Gle probala sam ja nije da nisam, otvorim  prođem pedesetak stranica i odustanem i tako redom.  Šta da radim hoću ali mi se neda nikako.



📚2. Koju knjigu sada čitaš, koja je poslednja knjiga koju si pročitao/la i koju knjigu ćeš čitati sledeću?📚

Sa ovim moratate da se pohvatate jer ja čitam više knjiga odjednom dakle ovako :
💚~Lako štivo~💚
Čitala sam  „Thirteen Reasons Why“ Džeja Ašera, trenutno čitam „Ana i Francuski poljubac“  i nakon te ću nastaviti serijal sa „Lola and the Boy Next Door“
💚~Ozbiljna knjiga~💚
Čitala sam „The Handmaid's Tale“ međutim ostavila sam je jer me je sama ideja koja je odlična, da se razumemo malo istreumirala –nisam dovoljno zrela da je prihvatim morala sam da je ostavim i trenutno čitam „Isijavanje“ Stivena Kinga (počela sam danas) a potom ću čitati  „It“ Sivena Kinga (konačno da se upoznam sa čovekom kako valja) jer vidim da je internet poludeo za tom knjigom, plus uskoro treba da izađe film u kojem glavnu ulogu ima definitivno najlepši Stelanov sin –Bil dovoljan razlog da je pročitam. 
💚~Serijal~💚
Završila sam serijal „A Court of Thorns and Roses“ i započela „The Cousins' War“  serijal  pa trenutno čitam „The Lady of the Rivers“ prvu knjigu iz serijala  (zapravo treća knjiga ali hronološki je prva pa sam od nje krenula jer lako ja pobrkam godine), nakon nje krećem drugu knjigu iz serijala (koja je prva izdata ali hronološki je druga) „The White Queen“ .
💚~ „Štampana/ fizička/papirna“ knjiga~💚
Pre nego što sam kupila  „Teoriju svega“  koju trenutno čitam čitala sam „Pogrebne Običaje“ a  nakon „Teorije“ ću krenuti „Roman o Zeldi Ficdžerald“ (imate odličnu Delfi/Laguna akciju tri za 1000 dinara, verujte mi može da se probere i jako je isplatljivo i ovu knjigu sam baš dugo htela, pored nje kupila sam i „Crna vrata“ i „Na ivici sećanja“ koje sam po ocenam sa Goodreads-a zaključila sa su dobre a inače su skupe).
💚~Hari Poter~💚
Poslednje što slušam,  (jer je audio knjiga) je Hari Poter serijal pa trnutno čitam/slušam „Hari Poter i dvorana tajni“  pre nje sam slušala „Hari Poter i kamen mudrosti“ a nakon „Dvorane tajni“ ću čitati/slušati sledeću knjigu u istoimenom serijalu tj. „Hari Poter i zatvorenik iz Azkabana“  (inače omiljeni H.P film je baš adaptacija ove knjige, Alfonso je genije). Ako ste uspeli da pohvatate kako ja čitam svaka vam čast.😂




📚3. Koju knjigu svi vole, a ti mrziš?📚

Ima ih dosta, moderni naslovi posebno a evo primera radi svih hvale „Alehmičara" Paula Koelja a ja sam se pošteno smorila uz tu knjigu.



📚4. Za koju knjigu govoriš da ćeš je pročitati, ali verovatno nikad nećeš?📚

Odbijam da verujem da takva knjiga postoji.  Želim da verujem da ću sve što naumim da pročitam i stojim iza toga😉.




📚5. Koju knjigu čuvaš za penziju?📚

Da li sam vam ikada pominjala „čuveno delo“ Viktora Iga 😂😂😂? Ovaj šalim se. Želim da verujem da ne postoji knjiga koju čuvam za penziju ali izgleda da ova ipak preti da me demnatuje.


📚6. Poslednja stranica - virneš li pozadi da saznaš kraj ili čitaš redom?📚

Ja ću biti brutalno iskrena ali biću –jako mi je teško da ne gvirnem, zato hvala Bogu na elektronskim knjigama ne možeš i da hoćeš. Da gvirm -ne gvirim da sam u iskušenju da gvirnem –u iskušenju sam i to debelom.😁



📚7. Izjave zahvalnosti: traćenje papira i mastila ili zanimljiv dodatak?📚

Ne može nikom da kažeš da je „protraćio papir“. Knjiga vam je kao opremanje stana –svako ima pravo da u nju stavi šta želi pa ko sam ja da kažem da je protraćio papir. E sad da ja obevezno čitam  (posebno izjave zahvalnosti) vala ne čitam, volim da pročitam ako autor ima da doda nešto o delu (beleške autora) zahvalnice uglavnom ne čitam jer kao što je njihov izbor da stave to u knjigu i  moj izbor da ne gledam u to.


📚8. Sa kojim likom iz knjige bi se zamenio/la?📚

Defintivino Arwen iz „Gospodara prstenova“, na stranu što je voli moj najveći book crush na svetu  već i što je ona moćan lik, jako nadarena, hrabra i časna žena, sa njom bih se menjala bilo kad. Volim čoveka kojeg ona voli, volim njenog oca (verovatno moj drugi najomiljeniji muški lik u „Gospodaru“), njena baka je moj omiljeni ženski lik u serijalu  dakle sve u vezi nje volim.


📚9.Imaš li knjigu koja te podseća na nešto u tvom životu (mesto,vreme,osobu)?📚

„Doručak kod Tifanija“ me asocira na moju srednju sestru Mašu koja mi je donela knjigu kada je bila u Sremskim Karlovcima na ekskurziji jer kako kaže taj grad ju je asocirao na mene.



📚10. Knjiga koja je bila s tobom na najviše mesta?📚

Čudno je ali zaista takva knjiga ne postoji. Karakteristično za mene je što gde god da idem uvek ponesem neku knjigu koju do tad nisam nosila. Ali pošto Hari Potera imam audio u telefonu mogu da kažem da u zadnje vreme nas dvoje prolazimo najviše zajedno jer često idem ulicom i slušam knjigu.




📚11.Lektira, koju si mrzela u srednjoj školi, ali je ispala dobra posle dve godine?📚

Sve što se mora meni je teško. Ja sam bila tip koji i ako je kasnije zavoleo određene knjige u srednjoj je mrzeo gotovo sve (Kami i njegov „Stranac“ su ostali kao jedina koju sam istinski volela i definitivno moja omiljena lektira iz srednje škole dobro i Hemingvejev i „Starac i more“ . Ovo je bila prva Hemingvejeva knjiga sa kojom sam se srela i njegov stil pisanja je doveo do toga da je danas on moj omiljeni pisac). Najviše sam mrzela „Gorski vjenac“, „Ilijadu“ (jer sam morala da je pročitam za dva dana što naravno nisam uradila a sa druge strane ona je epski spev a sve što ima prefiks „epski“ meni se ne dopada –naše epske pesme najmanje samo to da ne moram da čitam) i „Čekajući Godoa“ mada ni ostale nisam preterano volela. Zašto? Zato što su morale da se čitaju. Mogu da kažem da sam značaj „Zločina i kazne“ shvatila tek nakon završetka srednje, ni danas ga ne vidim kao preterano interesantno štivo ali cenim kao izvanredno  i nešto čemu bih dala šansu.


📚12. Polovne ili nove knjige?📚

Ja sam snob. Ja volim nove brate mili. Volim taj dodir nove knjige koja je tek pristigla iz knjižare. Nemam ništa protiv polovnih ali radije jednu novu mesećno nego pet polovnih –sorry takva sam, možda bih drugačije razmišljla da nemam toliko elektornskih, ovako mogu sebi da dozvolim luksuz da kupim tek poneku knjigu novu (obično jednu mesečno) dok sve što mi nije prioritet čitam elektronski.😉




📚13. Da li si čitao/la neku knjigu Dena Brauna?📚

Nikada. Nikada me nije interesovao, daću šansu imam njegov komplet knjiga u kompu pa kao ajde da probam jednom.



📚14. Da li ti se nekad film dopao više od knjige?📚

O da, dešavalo se. Najbolji primer mi je serija „Seks i Grad“ koju ja i dan danas jako volim da pogledam dok me je knjiga jednom rečju smorila.



📚15. Da li si zbog neke knjige bio/la gladan/a, a da nije kuvar u pitanju?📚

Knjiga „Igre gladi“ je mene ostavila gladnom, Suzan Kolins je u pojeidnim momentima pisala meni ali ga je slatko opisivala. Kakvi opisi hrane evo voda na usta mi ide majke mi.


📚16. Čiju ćeš preporuku za čitanje uvek prihvatiti?📚

Uglavnom ljudi kod kojih znam da imaju sličan ukus mom, kad vidiš da slično gledate na stvari onda nije teško prihvatiti preporuku.



To je sve za ovaj tag. Kako vam se dopao? Sve što vam je na umu pišite mi dole. 😉

Hvala na čitanju,
With love, S.


8 коментара:

  1. Volim da čitam vaše odgovore, pa sam se tako i sada baš lepo zabavila, posebno jer smo se za ovo vreme već toliko upoznale da tačno znam i razumem zašto si se opredelila za neke knjige, npr. "Jadnike", kao odgovor.:)
    Po stoti put, svaka čast za "multitasking" sa knjigama, ja bih se pošteno pogubila i pomešala sve.:) Jedna po jedna je moja mera, oduvek.
    Videh i ja tu akciju u "Laguni", trajaće, srećom, do 20.maja, pa imam vremena da sakupim novac i već sam "ošacovala" knjige koje ću da kupim, a tvoj izbor je takođe sjajan.:)
    Iskreno, nove knjige volim, ali su mi polovne mnogo povoljnije i za jednu novu obično kupim tri-četiri stare, s tim što zaista gledam da budu savršeno očuvane, a i stara izdanja se uglavnom teško nalaze i više ih ne štampaju, pa su mi tim dragocenije.
    Što se lektire tiče,mislim da je glavno imati dobrog profesora u školi, onda je sve i lepše i lakše. :)
    Meni je ovaj tag na rasporedu za jun. Dakle, biću zabušant, po običaju :), ali šta mogu kad je jedan mesečno dovoljan.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno, jao smoriću sa Jednicima ali šta da radim najjednostavniji odgovr na ovakva pitanja su oni -knjiga koje me muči a grize me savest jer ne mogu da se sastavim da je priočitam :)
      Akcija je baš povoljna, ja sam počela Zeldu doslovno bih samo sedela i čitala tu knjigu ljubav na prvvih pet glava je bilo :)
      Polovne jesu povoljnije daleko povoljnije nego nove, ja se samo plašim da mi ne stigne neka koja nije očuvana a šta da radim kad mi radost pričinjava nova knjiga, svako ima svoju boljku :)
      Profesori jesu glavni krici za lektire naša je nama nametala to kao "ako ne čitate loša ocena" gradivo što je greška :)
      jeva čekam tovje odgovore da čitam :)

      Избриши
  2. E, da, mi smo imali da biramo između "Zločina i kazne" ili "Braće Karamazovih" kao lektire. Naravno, svi su uzimali "Zločin i kaznu", jer je kraći. Ja sam pročitala obe i "Braća Karamazovi" su mi sto puta bolji roman, otprilike kao "Rat i mir" u odnosu na "Anu Karenjinu", ali je polugodište kratko, profe zadaju par nedelja roka za čitanje i većina preskače zbog obima. "Majstora i Margaritu" ili "Hazarski rečnik" niko nije ni hteo da čita u mom odeljenju, sem mene. Šteta, jer kasnije u životu retko ko će imati prilike (i vremena) da se vrati lektiri.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mi nismo imali da birqamo "Zločin i Kazna" je bila za sve. E Rat i mir je i meni bolji nego Ana Karenjina čak smatramda za 16 godina se lakše razume tema rata i mira nego Ane. Kod nas se Majstor nije čitao ali mi je drqago da mi je Kaća poklonila knjigu jer je danas meni jedna od najdražih ikada :)

      Избриши
  3. Obožavam tagove, to je do sada svima jasno. :)
    1. Što bi se reklo - "Sve razumem i sve znam".
    2. Za ovo ti skidam kapu, multitasking A klase, davnih dana bih se ja pogubila. Meni nekako strah započinjati više od dve, tri jer mislim da tada neću završiti nijednu. Radim na tome da "promenim ploču" kada mi nešto ne ide. Možda mu jednostavno nije vreme...
    3. Ja sam od Koelja čitala dve i nije to za mene.
    6. Ja na mom čitaču na tabletu mogu da gvirnem, samo što ja nemam tu naviku.
    "Tifanija" sam davno čitala, mogla bih ponovo. Mada me interesuje i njegovo "Hladnokrvno ubistvo".
    16. Slika <3

    Mi smo u srednjoj čitali "Zločin i kaznu", nije bilo opcije biranja, što ti daju to čitaj. Sad sam čula da profesorica govori đacima koju verziju "Ane.." da odgledaju, primera radi, izgleda da je odustala od ideje da će iko pročitati bilo šta što nije status na Fejsbuku.. Kad se setim samo kako je nama ista bila uslov za prolaz druge godine. Ukoliko nisi pročitao popravni, pa se misli..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Darling :)
      Znam ja da me ti razumeš :)
      Nije težak multitasking kad se uigraš malo :) Jeste da možda i oduži ali meni jedna dosadi brzo pa volim da imam izbor :)
      Ja sam čitala dve i slušala jednu nije mi se dopao :)
      Ni kod mene nije bio izbor morao je da se čita šta samo "Zločin" :)
      Hvala na komentaru :)

      Избриши
  4. Moje ime je Darci Lyne. Ovo je vrlo sretan dan u mom životu zahvaljujući pomoći koju mi ​​je pružio dr. Nosakhare da mi pomogne da povratim svog bivšeg muža njegovom čarolijom ljubavi i magije. Bio sam u braku 6 godina i bilo je tako strašno jer je moj muž stvarno varao i tražio razvod, ali kad sam naišao na e-poštu Dr. popraviti odnos i učiniti ljude sretnima u njihovom odnosu. Objasnio sam svoju situaciju, a onda sam tražio njegovu pomoć, ali mi je na moje najveće iznenađenje rekao da će mi pomoći u mom slučaju i da sada slavim jer se moj suprug potpuno promijenio na bolje. Uvijek želi biti uz mene i ne može ništa učiniti bez moje sadašnjosti. Stvarno uživam u braku, što je velika proslava. Nastavit ću svjedočiti na internetu jer je dr ..nosakhare pravi čarolija. POTREBNA POMOĆ? KONTAKT
      -Email- blackmagicsolutions95@gmail.com
    možete ga i dodati na Whats-app: +2349083639501
    On je jedini odgovor na vaš problem i čini da se osjećate sretni u svom odnosu. I to je savršeno u vašem odnosu.
    Želiš li svog bivšeg povratnika?
    želite ljubavnu čaroliju za novog ljubavnika?
    Rješenje problema bez djece?
    Rješenje financijskih problema?
    Slaba erekcija i brza ejakulacija?
    rješenje bolesti i bolesti tijela
    Sve vrste rješavanja problema astrologijom?
    Rješenje problema razvoda?

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala vam gospodine na istinskim čarolijama. Ja sam Zara Matteo po imenu. Ovo je stvarno nevjerojatno, a nikad u životu nisam doživio ništa slično. Gospodine, prije nego što sam vas upoznao, pokušao sam na sve moguće načine da vratim muža, ali zapravo sam shvatio da mi ništa ne ide i da je moj muž prema meni razvio mnogo mržnje. Mislila sam da nema nade da se ponovno sastanem sa svojim bivšim mužem. Ali kad sam pročitao dobre kritike o tome kako DR ISIKOLO pomaže drugima, odlučio sam ga kontaktirati. da isprobam i učinio sam sve što mi je naložio i vjerovao sam mu i slijedio njegove upute baš kao što mi je i jamčio za 48 sati, a to je bilo upravo kad me nazvao moj bivši. Gospodine Sad smo zadovoljniji nego ikad. Sve izgleda savršeno i tako prirodno! Hvala vam puno gospodine na vašim autentičnim i neospornim čarolijama ponovnog okupljanja. evo opet njegove e -pošte: isikolosolutionhome@gmail.com Također mu možete poslati WhatsApp/Viber na +2348133261196.

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor