Search This Blog

💟From filmography: Matt Damon & Scarlett Johansson💟


Pozdrav moje drage gospođice. What’s up? Proleće je konačno i zvanično stiglo i to me čini jako srećnom, moje omiljeno godišnje doba, kako vreme odmiče uviđam da svako godišnje doba ima svoju čar ali za mene ni jendo nije posebno toliko koliko proleće, sve se čini življim, baš sam srećna. Kad god dođe vreme za rubriku „iz filmografije“ pomislim kako je nemoguće naći više glumaca koji imaju barem 5 filma koja sam gledala, a onda se setim nečeg novog i eto ideje za post. Danas za vas iz filmografije izvlačim filmova dva savremena glumca a ono što im je zajedničko je što za oboje smatram da su dobri ali da im nedostaje nešto  da budu izvanredni, danas čitate o Metu Dejmonu i Skarlet johanson.
P.s redosled je nasumice određen i nije top lista.
Let's go 😉





💙Matt Damon💙

Skoro sam u postu o glumicma o kojima sam promenila mišljenje (možete čitati OVDE) pisala kako konačno shvatam da je Met Dejmon zapravo jako dobar glumac. Mislim da je moj problem vezan za njega što on ne ume da se u potpunosti opusti pred kamerama, nedostaje mu taj osećaj slobode da kada ga gledaš imaš utisak da ne ulaže ni jedan napor u svoj perfomans već da mu dolazi prirodno (to je nešto što imaju glumci njegove generacije poput Kristijana Beila, Leonarda Dikaprija, Kejsija Afleka, Hoakina Fniksa...oni deluju kao da je svaki lik sastavni deo njihovog bića ne deluje kao da ulažu napor u igranje istog uopšte). Ali generalno je dobar glumac i izuzetno sposoban za likove koji imaju tešku životnu priču. Ovo su pet filma koje sam izabrala iz njegove filmografije. 


💙1.The Martian (2015)💙

Počeću od rečenice da ja ovaj film ne volim. Dakle ja ne volim SCI-Fi žanr i ne vidim ništa zanimljivo u gotovo tri sata gledanja Meta Dejmona kako se sam snalazi na Marsu. Međutim stavila sma ga jer smatram da neko koga fascinira svemir i voli ovaj žanr bi možda voleo da pogleda i ovaj film i da ima uvid kako je to kada čovek ostane sam na Marsu. Ja sam pisala recenziju za ovaj film davno (možete čitati OVDE), i dalje stojim iza svake napisane reči, dakle za mene nije ali ko voli SCI-FI, svakako neka pogleda.


💙2. The Bourne Identity (2002)💙

Ni serijal o Džejsonu Bornu ne volim, ali teško je pomenuti Meta a ne pomenuti ovu njegovu ulogu. Ipak uprkos odbojnosti, nalazim da je priv film iz serijala simpatičan, drugi mi se vieć nije dopao. Ljubitelji akcije će ceniti što je glumac prvenstveno određen za dramu uspeo da odigra ovakav lik, i njegov perfomans je zaista sjajan, tu ne mogu ni jednu zamerku da iznesem.


💙3. The Departed (2006)💙

Ovo bi lako mogla da bude i moja omiljena uloga Meta Dejmona. Ne može čovek ništa tu da uradi, ipak je Skorsezi režirao a voleli njega ili ne njegovo ime nešto znači. Met igra Kolina Sulivana, čoveka koji prividno radi za bostonsku policiju dok zapravo odaje informacije mafijašu Frenku Kostelu (Džek Niklson) njegova suprotnost je Vilijam Kostigan (Leonardo Dikaprio) koji prividno radi za Frenka dok zapravo odaje informacije policiji. Ovo je jedan od najboljih krimi filmova ikada napravljenih, kastnig je odličan a Met je jednako dobar koliko i Leo (ne mogu protiv sebe Džek je ipak glavna zvezda ovog filma, izjednačiti bilo kog glumca sanjim nema smisla).



💙4.Behind the Candelabra (2013)💙

Ovo je film zasnovan na životu čuvenog pijaniste Liberačija. U ovom filmu Stivena Sodelbrga Met Dejmon glumi Skota Torsona, biseksualca koji je jedno vreme bio Liberačijev ljubavnik dok samog Liberačija igra Majkl Daglas. I ako je snimljen kao TV film neverovatno je dobro urađen i nema tendenciju da postane dosadna biografija kako biografije inače isapdnu. Met Dejmon je odlično izneo ulogu Skota, mada budimo realni Majkl Daglas (koji je odneo Emi za ovu ulogu) je ipak glavna zvezda ovog filma, njegov perfomans je nenadmašan. Ako volite biografske filmove/filmove bazirane na istinitim događajima obavezno bacite pogled.


💙5. Good Will Hunting (1997)💙

Ovo je film o kome pišem u postu koji će ići prvog aprila kada budem sumirala filmove marta. Ovo je film koji me je naterao da shvatim da je Met Dejmon odbojna ličnost (protiv toga ne mogu) ali da je sjajan glumac. Neću mnogo o samoj priči, dovoljno je da napomenem da mi je apsolutno „prodao“ perfomans (da Robin Vilijams je ipak glavna zvezda ovog filma) i da sam osetila sve kroz šta prolazi. Odličan film, film koji nosi pouku obavezno pogledajte.


💜Scarlett Johansson💜

Skarlet je jedna od definitivno najlepših glumica na svetu. I smatrali ovu rečenicu fer ili ne ona će uvek prvenstveno biti vezana za svoju lepotu. Trebalo mi je dosta da je vidim kao „pravog glumca“ i idalje ne smatram daje vrhunska (u njenoj genraciji su žene poput Merion Kotiar, Keire Najtli, Rozmund Pajk, Rebeke Hol...i sve su bolje glumački od nje) već da je dobra. Drago mi je što uprkos činjenici da je rođena da igra prototip ženskog lika u romansama ne igra uvek takve uloge, već igra prilično razovrsne likove. Koje njene filmove vam ja preproučujem čitajte u nastavku.


💜1.Vicky Cristina Barcelona (2008)💜

Kod nas preveden kao „Ljubav u Barseloni“ je opuštajući ljubavni film Vudija Alena i Skarlet ovde igra Kristinu, devojku koja sa najboljom prijateljicom Viki (Rebeka Hol) odlazi na odmor u Brselonu. Skarlet je lepo iznela ulogu, ali budimo realni ovo je film u kome dominira Penelope Kruz, i ona je prva stvar na koju će te misliti kada se završi film, jer očarava. 


💜2. The Prestige (2006)💜

Još jedan film u kome Skarlet Johanson igra uz Rebeku Hal. Prestiž je jedan od meni najomiljenijih filmova svih vremena, moj omiljeni film Kristofera Nolana to je sigruno. Priča je o dva čoveka koji uče da postanu mađijoničari i usput postaju rivali i neprijatelji (Kristijan Beil i Hju Džekmen). Neverovatno Kompleksna i sjjano aptirana (meni pre svega draga jer mogu da slušam Beila na maternjem akcentu). Interesantno je da i o ovom kao i u „Vicky Cristina Barcelona“ nalazim da je Rebeka Hol bolje odigrala lik od Skarlet uprkos tome što je Skarlet meni draža, valjda je bolja glumica. Skarlet igra Oliviju, Andžerovog špijuna kasnije  ljubavnicu Alfreda Bordena, dok Rebeka igra Saru, njegovu ženu.


💜3. The Avengers (2012)💜

Spomenuti Skarlet a ne spomenuti Natašu Romanof nema nikavog smisla. Nisam simaptisala ovu glumicu sve dok je nisam videla kako se lagano nosi sa 5 (neverovatno dobra frajera) moćnih muškaraca. A kada možeš da se istakneš pored lepog Krisa Evansa, nestvarnog Krisa Hemsvorta, prešarmantnog Roberta Daunija Jr., harizmatičnog Marka Rafala i neverovatno zgodnog Džeremija Renera –radiš nešto dobro. Ovo je moja omilja Skarletina uloga, igrala ju je u (za sada) 6 MCU  filma i svaki put donese nešto novo, uz to jako je lepa kao crvenokosa.



💜4. Girl with a Pearl Earring (2003)💜

I o ovom filmu čitate u pregledu marta. Tako da neću sada o njemu. Ne mogu da kažem da me je oborila sa nogu ali smatram da je odlično donela misterioznost koju lik devojke zahteva, donela je to da možeš da vidiš zašto je inspirisala toliko velikog slikara da naslika svoju najčuveniju sliku, bila je ok sam film je lep ali prvog aprila više o njemu.


💜5. Lost in Translation (2003)💜

Više puta sam pisala o njenom perfomansu u ovom filmu  a planiram da ga gledam ponovo i da mu posvetim celu recenziju. Jako detaljno odrađen lik, veoma dobro prenešen, kao celina ovo je njen najbolji film do danas, film koji čuvam za kišne dane jer će tada biti idelano vreme za njega. Obavezno nađite vremena da ga pogledate jer je sa psihološke strane jako bitan takođe jako kvalitetan film.




To je sve za ovaj post. Što se tiče njihovog zajedničkog filma „We Bought a Zoo“ nisam gledala niti smem da gledam (videla sam pauna na posteru a strah je jači od mene) i ne vidim da je toliko bitno pogledati isti tako da preskačem. Čula sam da je lagana romansica, pa ako nemate iracionalne strahove kao ja svakako pogledajte.


Da li vi volite ovo dvoje glumca? Koje filmove iz njihove filmografije vi preferate? Sve što vam je na umu pipšite mi dole 😉

Hvala na čitanju,
With love, S.

6 коментара:

  1. Kao i uvek, odlično novo izdanje fenomenalne rubrike.:)
    Delim tvoje mišljenje po pitanju Meta Dejmona. Meni je njegova pojava odbojna i može biti ne znam ni ja koliko dobar glumac, ali, teško će mi postati dopadljiv. Sa liste nisam gledala ništa sem "Vila Hantinga" i slažem se da je odličan film, kao i Metova uloga. Međutim, upravo zbog te odbojnosti prema samom glumcu, kada vidim njegovo ime na listi, nisam privučena filmu. Bio mi je OK u "Talentovanom gospodinu Ripliju" i "Dobrom pastiru".
    Skarlet je već druga priča. Volim je, kao glumicu i kao pojavu, baš je gotivim. Dopada mi se njena lepota u nekom starinskom holivudskom stilu, njena boja glasa, to što deluje kao vrlo interesantna i inteligentna žena, a volim i što bira raznovrsne uloge.
    Gledala sam većinu njenih filmova, od onih koje je snimila kao devojčica, do kasnijih. Sem pobrojanih na listi, gde se ponovo slažem u svemu (jedino "Osvetnike" nisam gledala), izdvojila bih i preporučila:
    "Ghost world" (tu sam je, zapravo, prvi put i gledala, bila sam i sama klinka; ovo je ekranizacija stripa, baš za tinejdž-buntovnike), "A love song for Bobby Long", "The Nanny diaries", "The island", "Match point" (rekla si mi da nikad nisi gledala Džonatana Ris Mejersa na filmu, ovo je dobar početak, sjajan je), "Black Dahlia murder" (ovo je neo-noir, zanimljiv).
    "In good company", "Lucy", "The other Boleyn girl" su osrednji, poslednji čak katastrofalan, ali lepo je videti. U "Her" daje glas, tu igra i Hoakin Finiks.
    Skarlet se bavi i muzikom, objavila je par albuma, a pojavila se i u spotu Džastina Timberlejka. Divna je.:)

    Super tekst!:*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Metu sam Bog da pomogne ne može, čovek je odbojan tu nema nikave priče :) "Talentovanog gospodina Riplija" sam stavila na watchlist-u, a "Dobrog pastira" nikada nisam uspela do kraja da doteram :)
      Skarlet je prelepa žena retko kome ona može da se ne dopadne :)
      "The Nanny diaries" sam gledala čim sam čula da je igrala sa Krisom Evansom (oni ponov rade zajendo u MCU timu ona kao "Crna Udovica" on kao "Kapetan Amerika") jer ih ljudi baš vole zajedno i bio mi je ok za opuštanje :)
      "the Island" (ako je to onaj film sa Juanom Mekgregorm ) ja iskreno ne volim :)
      "Match point" obavezno gledam (nikada Džonatana nisam gledala na filmu)
      Čula sam da u filmu Her daje glas, svaki put odlažem (bez ikakvog razloga) a Natali Portman mi je katastrofalna Ana Bolen (ipak je druga Natali daleko bolja), ja sam je priv put videla u tom Džastinovom spotu (što sam shvatila godinama kasnije), jeste lepa žena :)
      Hvala na komentaru :)

      Избриши
  2. Draga super post
    Ako moze da svratis i pogledas novi post na mom blogu
    Pusa

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман26. март 2017. 11:00

    Odličan post. Jako volim ove tvoje filmske postove, pošto nisam neki filmofil kod tebe uvek naidjem na super preporuke. Met je odličan glumac i ne sećam se da me je razocarao u nekom filmu, a Skarlet jako volim. Osim što je odlična glumica, ona je za mene pojam lepe žene, i uopšte kao pojava pleni.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno :)
      Drago mi je kad god mogu da preporučim nešto interesantno ljudima da pogledaju :)

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor