Search This Blog

Top 10 Superhero Movies



Pozdrav dragi ljudi. What's up? Ovi jesenji dani doneli su sa sobom neminovne prehlade a mene je moja baš pošteno pritisla zato danas ne čitate "mesečnu šolju kakaoa" (ona ide sledeće nedelje) već ovu top listu kako je to najbrža stvar koju sam mogla da smislim. Filmovi o superherojima popularni su odavno, svi mi volimo da gledamo te uzore koji spašavaju ovaj svet, kao večiti borci za čast i pravdu, a toliko individua je prošlo kroz veliki ekran i svako od njih ako je bio srećan uspeo je da ostavi neki utisak. Ja lično nikada kao mala nisam bila fascinirana superherojima, i da ste mi rekli da ću pogledati skoro sve filmove sa ovom tematikom samo bih vam se nasmejala na to -ja, ma daj ne! Nolanova Betmen trilogija je uvek bila nešto drugo prosto nikada nisam mogla da je svrstam u ovu kategoriju jer je više vukla na dramu (i ako se 2/3 filma nalaze na ovoj listi). 



Međutim negde oko 2014. gledajući trailere nađiem na trailer za film Avengers: Age of Ultron, scena u kojoj pokušavaju da podiknu Torov čekić par cool momaka i prelepa Skarlet -odmah sam se zainteresovala te sam sela da gledam prvi film The Avegers (Age of Ultorn je izašao tek sredinom 2015. ako se dobro sećam) i tako je sve krenulo. Odgledala sam ih dosta (danas gledam novog Spajdrmena)  i ovo su 10 koje najviše volim, da se neko ne uvredi ovo je samo moj ukus nema  problem da ne volite neki film koji ja volim ili obrnuto, i takođe napominjem da sam ja uvek #TeamMarvel draži mi je i od Sonija (što je Marvel u drugoj produkcijskoj kući) i od DC-ja.

Let's go😉


10.Thor: The Dark World (2013)

Mnogo je priča o tome koji deo čuvenog serijala o Bogu groma je bolji (čekam novembar i  treći deo koji ima sjajne predispozicije da bude možda i najbolji) a meni lično draži je drugi deo. I dok se u prvom delu jednostavno nazvanom "Tor" upoznajemo sa narcisoidnim Torom (Kris Hemsvort), princom Asgarda i njegovim bratom Lokijem (Tom Hidlson) večito ljubomornim na prava starijeg brata, drugi deo nas vodi u mračniju tematiku plus kinematografski je jedan od najbolje urađenih filmova koje sam ikada pogledala.





9.Iron Man (2008)

Film koji je postavio Marvel kao jedan od najvećih filmskih kuća današnjice, kreirajući čuveni MCU a Robertu Dauniju Jr.-u vratio davno izgubljenu karijeru, kastingujući ga kao...pa u principu kao samog sebe jer Toni Stark je njegovo drugo ja. Prvi deo Iron Man-a dominira u spajanju akcije, drame i komedije. Druga dva dela su krajnje razočaravajuća međutim prvi je jedan od najbolji filmova o superherojima ikada -Toni vam je kao cool buntovnička verzija Brusa Vejna ne možeš da ga ne voliš.




8.X-Men: Days of Future Past (2014)

Prvi i deo sonijevog serijala o mutantima (pri deo novih serijala da se razumemo X men postoji od 2000. ako se ne varam), "First Class" je sjajan ali drugi je još bolji (treći je upropašćen a Sofi Tarner ima najveću odgovornost u tome užasna je jednom rečju). Po prvi put imamo dva Profesora X (starijeg kojeg igra Patrik Stjuart i mlađeg kojeg iga Džejms Mekavoj) i dva Magnita (starijeg igra Ian Mekelen dok Majkl Fasbender igra mlađeg), plus Hju Džekemen u ulozi Volverina vodi film. Dinamičniji je i sa jasnijim pravcem, hemija između Mekavoja i Fasbendera je brutalna  interesantno je pojavljivanje Pitera Dinklidža koji ovde igra negativca.




7.Doctor Strange (2016)

Dinamična i interesantna priča o doktoru Stivenu Strejndžu odlična je kada želite razodnodu sa dobrim efektima. Benedikt Kamberbeč ovde praktično igra  čarobnjačku verziju svog lika Šerloka Holmsa dok Mads Mikelsen još jednom briljira kao negativac.





6.The Dark Knight (2008)

Drugi deo Nolanove trilogije obeležen na žalost tragičnim gubitkom Hita Ledžera pravo je remek-delo. Međutim ja ipak više volim prvi deo verovatno zato što mi je ovaj jako teško da gledam znajući da je poslednje što je Ledžer ikada snimio.





5.Captain America: The Winter Soldier (2014)

Nastavak serijala o čuvenom Stivu Rodžersu (Kris Evans),  mršavom i bolešljivom mladiću koji je za potrebe borbe u ratu postao Kapetan Amerika, doneo je Stiva nakon "Osvetnika". Stiv 90-ogodišnji čovek zarobljen u telu mladića radi za "Šild", međutim kada je dirketor Šilda -Nik Fjuri (Semuel L. Džekson) ranjen a on proteran udružuje se sa sabrocem -Crnom Udovicom (Skarlet Johanson) i kreće u brobu. Film pun sjajnih efekata i jako dobre akcije je mnogo više od toga, ovaj film daje uvid na potpuno drugačijeg Kapetana koji je sada harizmatičniji i šarmantniji nego što je bio ranije. Režija braće Ruso je genijalna a snimci iz filma su savršeni, ako želite dozu adrenalina ovo je film za vas.




4.Batman Begins (2005)

Ja sam jedna od retkih koja je oduvek preferirala prvi deo Nolanove trilogije prvenstveno jer obožavam lik koji igra  Lijam Nison. Sam uvod u priču je moćan a scene koje su rađene su neverovatne, ne treba pominjati da Beil briljira u ovom filmu.




3.Wonder Woman (2017)

Pisala sam vam već u filmskoj listi za Septembar o ovom filmu. Konačno ženski superheroj i konačno jedan film koji slavi moć nas rođenih u "nežnijem" polu. Obožavam je!





2.Captain America: Civil War (2016)

Civil Wat je treći nastavak Kapetana Amerike što prokazuje da jedino ova Marvelova individualna trilogija napreduje bolje i bolje. Ovo su vam u principu Osvetnici bez Tora i Hulka, Dauni koji igra Iron Man-a je jednako važan u ovom filmu (zapravo zbog emocije koju lik nosi veća je verovatnoća da se priklonite njegovom timu umesto Kapetanovom)  kao i Kris Evans koji igra Kapetana, film  koji je kritika oduševljeno dočekala i scena na aerodromu koja će se prepričavati još dugo.



1.The Avengers (2012)

Dok sam živa emotivno ću biti vezana za ovaj film. Prvi put kad sam ga gledala nisam znala kako su mi dva sata proletela tako brzo. U mojoj kući volimo ga sve četri, obe sestre i baka i ja, ako neko gleda Osvetnike -svi gledaju. Fantastično sastavljen film, film sa harizmom i Tom Hidlson kao najharizmatičniji negativac na svetu.




Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):

Post u kome sam pisala o filmu Wonder woman

To je to za ovaj post. Sledeće nedelje pijemo kakao (idealno za ove hladne dane) i pričam vam o BTS-su kroz Story Time i kako je njihova muzika izvršila veliki uticaj na moj život. Sad odoh baba me zove da me kljuka sa još jednim čajem, a vama sve što je na pameti pištie mi dole.😉

Hvala na čitanju,

With love, S.

10 коментара:

  1. Meni je Nolanova triologija ipak na prvom mestu u odnosu na sve ove ostale, pa ide Logan, pa The Avengers, pa mogu da podele mesto prvi kapetan Amerika, prvi Tor, Spajdermen i Antmen. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam "emotivno" vezana za Marvel, nema mi pomoći izgleda. Logana hoću da gledam ali se sve plašim da će da me ubije emotivno jer se Hju oprašta od uloge u tom filmu :)
      Hvala na komentaru :)

      Избриши
  2. Super lista i baš zanimljiv tekst!:)
    Pre svega, ozdravi brzo, najgori je ovaj prelazni period dok ne krene grejna sezona - meni je u stanu i na poslu ledeno, sad su u Beogradu ranije počele probe grejanja, ali i dalje se zabundavam, jer su sada prehlade neminovnost.:)
    Moram priznati da je moj odnos prema superherojima dvostruk: kao što znaš, uopšte nisam u toku sa modernim filmovima i serijama na tu temu, kojih poslednjih godina ima zaista (pre)mnogo, nisam odgledala niti jedan nastavak "X Men"-a, Fantastic Four, Avengers i ostalih Marvel, DC likova, za razliku od mog brata koji je baš, baš u toj priči.
    S druge strane, dok sam bila dete, obožavala sam strip-heroje poput Zagora, Dilana Doga, komandanta Marka, Mandraka, Fantoma, pa sve do komičnih poput Taličnog Toma ili Asteriksa. Isto je važilo za filmove - crtane (Cartoon network pre svega), igrane, serije, sećam se Fantastične četvorke, Transformersa, Betmena, Supermena, Spajdermena, Munje (Flash-a), Tarzana, Sandokana, pa sve do Atomskog mrava :), volela sam sve to i pratila. Kao fan franšiza o Bondu, Betmenu i Indijani Džonsu, volim priče o (savremenim) herojima, ali uglavnom netipičnim.
    Recimo, ja sam od onih koji preferiraju Bartonovu verziju "Betmena" naspram Nolanove (koja je takođe odlična, ali je priči dala sasvim drugačiji kvalitet i moram priznati da se slažem sa jednim tekstom o tome "kako je Nolan upropastio prvobitnog Betmena", ali o tome ću pisati dogodine).
    Nije isključeno da ću kad-tad odgledati i ja bar nešto od ovih filmova sa liste, ali bukvalno me sve nešto mrzi jer imam utisak da sam zakasnila da se uključim u taj svet.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno :)
      Greju sad i kod mene ali sam ja već uspela da zahvatim kako pojma nemam izgurah nekako bez antibiotika (ne volim da se kljukam nema šanse) :)
      Ja niakd nsiam bila u pričama o superjunacima, ali ko da me krivi prvi supeheroj film mi je bio Betmen sa Klunijem (valjda sam i kao dete navukla "traume" od tog filma hahaha)
      Nisam gledala Bartonovu planiram u toku praznika da je gledam pa ti javljam kakvi su utisci, ja nisam u stripovima pa ne znam ove koje sam navela samo sam filmske adaptaicje gledal valjda mi se zato i dopadaju :)
      Hvala punona komentaru :)

      Избриши
  3. Kad pominješ Wonder Woman (koji zaista jedva čekam da odgledam, posebno jer sam čula sve najbolje, a i Gal Gadot je hodajuća harizma), setih se da su žene-heroji bile aktuelne bi u mom detinjstvu kroz likove kao Crvena Sonja, Ksena-princeze ratnice, to su bili dosta naivni i glupavi filmovi/serije, ali bilo ih je :), sad se setih i Konana, Gospodara zveri, HI-Mena, Terminator, Robokap...eto, to su neke stvari koje pamtim i mnogo hzvala na podsećanju putem ovog teksta.:)*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jaoj Terminator, uvek sam bila ponosna što ima jedna moćna junakinja koja se zova kao ja, zato mi se novi nikako nije dopao (lažem ne samo zato već zato što je i Emilija bila užas živi) koliko dugo nsiam gledala originalne Kameronove filčmove mogla bih :)

      Избриши
    2. *ponovo htedoh da napišem nego 4 ujutru ne racionalizujem :)

      Избриши
  4. Ja bih morala da se složim s Ivanom za prvo mesto, kompletna trilogija s Bejlom mi ima balans akcija i priča.. Ne oslanjaju se toliko ni na CGI što im je isto plus. Mislim, poređenja radi, Strejndž je 85% specijalnih efekata i eto tu i tamo potkrade se neki RL segment, pa mi svi ti over the top efekti oduzimaju od same priče i gubi se nekakav balans. Ja sam neko ko će i u najžešćoj akciji tražiti osnovu, ne volim prosto brate slatki kad ga preteraju, to ne znači da nisam s guštom gledala u Madsa i u Bena.. Tilda je shodno materiji bila dobar dodatak, a Rejčel bolje da je bila Peper Pots (kao što je prvobitno trebalo). Ne volim Gvinet, a ona uz RDJ dobro ide. :)
    Razveza ja, ne zameri. :**

    Tora 1 i 2 sam gledala jednom tako da ne pamtim baš najbolje. Tu su Stelan i Entoni. Loki <3 A u Toru 1 je bio i onaj princ iz OUAT, ako se ne varam. Rangiraću svojih 5 ovako:
    1. Nolan
    2. Iron Man
    3. Kapetan Amerika (onaj prvi deo)
    4. Wonder Woman
    5. The Avengers
    Bez svega ostalog bih što se superjunaka tiče mogla. :D Posle Kapetana Amerike sve ostalo mi bilo na isti kalup. Mislim dokle čovek može da nalazi vrline onom Bakiju aman? :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jaoj ja izgleda volim prokleti CGI i to opasno, mene specijalni efekti i vizuelni utisak uvek kupe slikar u meni je to uvek traži vizuelno :)
      Gvinet i meni kida žive zato ja I.M samo prvi deo druga dva ne mogu da pdonesem u Osvetnicima je ima malo, a Rejčel je morala oba Šerloka da "isproba" gde samo jedan pa to ne ide :)
      Baki i ja imamo love-hate donos
      love u pogledu -Sebastijan Stan je dobar frajer
      Hate -rizikuješ uigrani tim zbog morona koji je pokušao da te ubije mnogo puta? (ovo se na Kapetana odnosi) a WW mi je npr. KA orišinale samo ženska verzija ali mi se ipak urpkos tome doapda :)
      Hvala na komenartu darling :)

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor