Search This Blog

TV List: July


Pozdrav dragi ljudi. What's up? Dugo nisam pisala post o tome šta sam gledala od serija,  a kako sam tokom jula odgledala dosta serija (barem po jednu sezonu) shvatila sam da je pravo vreme za jedan ovakav post. Moram da napomenem da "Game of Thrones" nije uključen ovde jer je on krenuo krajem jula i više spada u avgust nego u jul. Da više ne smaram sa uvodnim delom,



Let's go 😉

1.American Crime Story

Priča prati čuveno suđenje sportiste O.J. Simpsona u Americi poznato kao "suđenje veka" i priču koja se odvijala oko nerešenog ubistva njegove žene.

Konačno sam odgledala celu sezonu American Crime Story, počela sam još davno ali sam uvek ostavljala "za neki drugi dan" i tako se odužilo. Tak sada sam shvatila ne samo da Steriling K. Braun (Rendal iz serije "This is US" ) igra jednu od glavnih uloga nego i da je osvojio Emi za ovu ulogu, on je zaista fantastičan glumac. Ko voli krimi priče i dobre drame nikako ne treba da zaobiđe ovu. Jako je kvalitetno urađena serija kasting je jako dobar jedan od najboljih koje sam ikada gledala počevši od neverovatne Sare Polson (koja je takođe nagrađena Emijem za ulogu u ovoj seriji), do glavnog glumca i Oskarovca Kube Gudinga Juniora  koga je ova uloga "vratila" u glumački svet i pokazala koliki je on zapravo talenat (gledala sam prave video zapise O.J-a mogu vam reći da ga je skinuo). Odličan je i Dejvid Švimer kao advokat (maerno akcentujem advokat jer čovek nije kriv što mu je familija nakon njegove smrti postala poznata po .... ženama) Robert Kardašijan ali i Selma Bler kao njegova žena Kris. Zamerke  idu Džonu Travolti koji igra Roberta Šapia on, em što je čovek (evidentno) previše izoperisan plastičnim operacijama, em što sve to deluje neprirodno ali OK  da se preživeti.  Ako tražite nešto što nema puno epizoda (svaka sezona ove serije će pratiti drugu priču treća će pratiti  prati ubistvo Đanija Versaćea, dok će početkom 2018. godine početi druga koja je posvećena uraganu Katrina) ovo je super izbor za vas imate 10 epizoda i jednu kvalitetnu jako dobro izvedenu priču.





2. American Gods

Priča prati Senku sitnog prevaranta koji svoje poslednje dane zatvora provodi u iščekivanju i maštanju o lepšem životu koji ga čeka kada izađe. Jedne noći obuzeće ga čudan osećaj da nešto nije kako treba, a već sledećeg jutra saznaje da je njegova žena poginula u saobraćajnoj nesreći. Senku puštaju ranije i on kreće na sahranu. U avionu upoznaje čudnog čoveka koji se predstavlja kao Gospodin Sreda, i nudi Senki posao. Kako nema šta da izgubi Senka prihvata posao nimalo svestan da ono u šta se upušta je mnogo više od ovozemaljskog.

O ovoj seriji sam vam pisala pre par dana  (biće link  na kraju ovog posta), i rekla sam vam da je ovo jedna od najboljih serija koje sam pogledala u julu. Sve je urađeno odlično ali ja još jednom stavljam akcenat na Iana Makšeina koji igra Sredu ako vam treba motiv za gledanje ne možete da nađete bolji od njega.





3.Arrow

Oliver Kvin, mladi i neozbiljni bogataš doživljava brodolom jednom prilikom nakon plovidbe te nestaje i svi smatraju da je mrtav. Nakon pet godina se otkriva da je živ i vraća se kući gde ga čeka napeta situacija -majka je upetljana u čudne poslove, a njegova bivša devojka ga mrzi jer je u noći nestanka bio sa njenom sestrom koja je potonula i poginula, a sestra mu je van kontrole. Ali Oliver više nije isti on se kući vraća sa velikom tajnom. Pre no što će umreti, Oliverov otac (koji je te noći bio sa njima na brodu) mu otkriva tajnu, i  tera ga da mu obeća da će ispuniti njegovu poslednju volju i da će se boriti protiv svih kriminalnih radnji u koje je njihova porodica umešana a Oliver se zavetuje da će ispuniti njegovu poslednju volju. Nakon čudnog treninga na ostrvu koji je trajao pet godina i povratka kući Oliver zadržava svoj identitet neozbiljnog bogataša i plejboja pred drugima dok kada stavi masku i lovi krminalce postaje Strela.

Izgurala sam prvu sezonu do kraja, mada kako su epizode odmicale sve mi je manje bilo interesantno. Što više gledate sve vas manje zanima to je nešto što po meni karakteriše ovu seriju, i nekako ne mogu da zamislim sebe da je gledam bilo kad osim leti ponekad jer zaista ne drži preteranu pažnju. Prvi put kada sam je gledala negde pola sezone sam uspela da odgledam, sada sam "napredovala" pa sam odgledala celu, međutim uprkos tome što je Stiven Amel zaista "raj za oči" ne mogu da gledam ovu seriju preterano dugo i nije mi posebno zanimljiva.





4.Jane the Virgin 

Džejn Viljanueva je je mlada devojka venecuelanskog porekla, koja odrasta u Majamiju sa majkom i bakom. Ona je uzoran sudent, zabavlja se sa divnim dečkom, dobra je i mila i njen život deluje prilično savršeno. Džejn je još kao devojčica obećala baki da neće izgubiti nevinost pre prve bračne noći i mada je često bila u iskušenju održala je to obećenje. Njen život se menja iz korena nakon što na regularnom ginekološkom pregledu , pijana doktorka zameni pacijentkinje te je veštački oplodi.  Međutim doktorka je sestra oca Džejninog deteta a otac je čovek u kojeg je Džejn bila strašno zaljubljena pre par godina a koji joj je slomio srce.

Pisala sam o ovoj seriji jednom  (ne pamtim kad) uglavnom long story short ovo je doza humora koja meni treba s vremena na vreme. Dakle da tema je malo jeziva, ali ovo je parodija na telenovele i odlično je urađena. Džejnin biološki otac Rohelio je uglavnom razlog zašto ja gledam ovu seriju ljudi, taj čovek je urnebesan. Glavna glumica Džina Rodrigez je retko dopadljivo stvorenje i zrači pozitivnom energijom i ako vam treba nešto da vas nasmeje do suza ovo je serija za vas.




5.Outlander

Nakon drugog svetskog rata Kler Rendal odlazi na bračno putovanje sa suprugom Frenkom u Škotsku. Kler i Frenk su se tokom rata videli svega pet puta i žele da obnove svoj brak, i budu onakvi kakvi su bili pre njega i ako ih je oboje rat izmenio. Gledajući čudan ples žena oko kamenja jedne većeri Kelr sutrradan odlazi tamo kako bi ubrala cveće međutim nakon što čuje čudan zvuk iz kamenja stavlja ruku i već u sledećm trenutku transportuje se u 1743. godinu gde upoznaje mladog i lepog škota Džejmija Frejzera nakon što mu spletom okolnosti pomogne u previjanju ruke.

Gledala sam seriju ponovo nakon pročitane knjige. I ... idalje imam love-hate odnos sa serijom. Prosto koliko sjajnih elemnata mogu da joj nađem toliko mogu i onih koji mi se nikako ne dopadaju. Elem iz ovog gledanja shvatila sam koliko sam potcenila pre svega  Tobiasa (igra Džeka i Frenka Rendala) kao glumca i koliko je on zapravo neverovatan glumac jer je igranje takva, dva suštinski diferencijalna, lika jako teško. Sa druge strane sve mi je više Frenk kao lik dopadljiviji od Džejmija, prosto Kler mogu da podnesem ali nju i Džejmija kao par sve manje i manje. Sve u svemu serija nije teška, ima par izuzetno grafičkih i brutalnih scena ali generalno  može da se gleda bez mnogo nerviranja sa tim da meni ta erotika jako smeta i na momente se osećam kao da gledam... Još nisam prešla na drugu sezonu valjda ću uskoro namoliti sebe da je pogledam.



6.Pretty Little Liars

Priča prati četri devojke koje jedne letnje noći nakon što se okupe ostaju bez pete drugarice. Godina prolazi a Alison niko ne može da nađe, polako se baca sumnja da je verovatno ubijena, a njene drugarice, večito u njenoj senci deluju sumnjičavo. Alison je bila vođa svih devojaka, dok one o njoj ne znaju mnogo ona o njima zna sve, i svaka od njih ima dovoljno motiva da je ne želi u životu. Ubrzo devojke počinju da dobijaju poruke od osobe koja zna njihove tajne a potpisuje se sa A

Ja sam verovatno bila jedina osoba na ovom svetu koja je pokazivala 0 interesovanja za ovu seriju, sećam se da sam odgledala par epizoda pre par godina ali nisam se zainteresovala. Međutim početkom jula su bukvalno svi živi pričali o njoju i kao hajde da dam par "šansu" i pogledam par epizoda. Završila sam tako što sam odgledala pune dve sezone za manje od 2 nedelje. Grešno zadovoljstvo. Ima milion loših stvari u vezi ove serije koje mi se ne dopadaju (svi ljubitelji serijr ne uzimajte mi za zlo) samo par od njih su:
-Devojka koja je nestala (Alison) je toliko ohola bila prema njenim drugaricama a one su se uporno družile sa njom? Zašto? Čak i da nije dobra prema tebi ako vidiš da je loša sa drugima i osvetoljubiva zašto se svi kidaju ko budale da joj budu prijatelji?
-Devojke koje idu u školu sa kompletnom šminkom u suknjama i štiklama (nisam bila tako davno srednjoškolka, i sama  znam da se tako ne ide.)
-Romantizovanje veze između profesora i učenice (sestro ti si znala da je on profesor kada si ga upoznala u baru šta si dođavola tražila sa njim!? O njemu neću ni da pričam čuješ da je učenica i ti flertuješ sa njom? No no no)
-Majka jedne od glavnih junakinja koja se čudi kada joj se dete ne poverava a zbog svađe sa mužem ostavlja dvoje dece kod tog istog muža i kreće samački život jer to je tako normalno. 
-Devojke koje dobijaju pretnje a ni jedna od njih ne govori to policiji jer ne žele da izdaju tajne mrtve drugarice (sestro ne znaš kakav ti psihopata preti, plašiš se i i ti ne radiš ništa).
To su samo par mogla bih još. Ali da je zarazna -zarazna je to ne mogu da poreknem. Od likova mi se najviše dopada "štreberka" (nisam upamtila ime) ona ima stav sviđa mi se i dopada mi se Kejlib (valjda se tako zove) jer prija oku i intaligentan je. Ne dopada mi se Aria ona i njen profesor su mi baš promašaj, šteta volim da slušam Lusi Heijl ima lepe pesme.





7.The Walking Dead 

Šerif Rik Grajms se budi iz kome nakon što je ranjen dok je bio na dužnosti. Bolnica pustinjski prazna, nigde nikog osim čudnih stvorenja koja liče na leševe ljudi. Rik uspeva da pobegne iz bolnice, odlazi kući ali shvata da mu nema žene i sina, nakon što zamalo kolabrira spašava ga Morgan čovek koji živi sa sinom. Morgan mu objašnjava da se desila zombi apokalipsa gde svaki čovek kojeg ujede, ili ogrebe zombi/hodač, umire od groznice, potom se budi kao hodač. Rik kreće u Atlantu saznavši da su mu žena i sin verovatno tamo i tu kreće borba za opstanak.

Long story short -htela sam da sastavim celu seriju ovo leto međutim nije mi se dalo i već nakon prve sezone mi se nije gledalo više pa sam prestala. Generalno volim seriju, obožavam Derila ali  prosto odgledala sam prvu i nakon toga više nisam imala želju da gledam pa sam prestala.





8.The Young Pope

Leni Benardo postaje prvi američki Papa u istoriji. ali Leni nije običan Papa, on je čovek slobodnog duha koji iza odore krije mladog muškarca željnog avantura a svoj lik gradi po uzoru na rok zvezde.

Kada sam prvi put čula za ovu seriju smatrala sam da je tematika krajnje čudna. Kao sada ću da gledam seriju o Papi (Bordžije su drugo molim lepo)? Nema šanse. Međutim, zbog Džuda Loua rešim da pustim neku epizodu  i -oduševim se. Džud Lou je pokidao u ovoj ulozi (kako lep čovek to je pre svega neverovatno), serija je komična, dinamična i jako dobro razrađena a zabava vam je zagarantovana, jer je Leni teški ženskaroš koji uz sve to ne veruje u sve što piše u Bibliji. Ako tražite zabavu i nešto kvalitetno a komično obavezno bacite pogled na ovu seirju. Velike pohvale i za Dajanu Kiton koja igra Sestru Meri sjajan perfomans nisam je prepoznala.





9.This Is Us

Serija prati priču porodice Pirson od '80ih i rođenja trojki čiji je sam dolazak na svet bio čudan -rođeni su na rođendan oca Džeka, dvoje dece rođeno je zdravo (dečak i devojčica) dok najmlađi dečak ne uspeva da preživi. Istog jutra u bolnici vatrogasac donosi crnog dečaka kojeg oni odluče da usvoje. Paralelno priča prati Kevina, Kejt i Rendala u današnje vreme i njihove živote. I ako su trojke oni su totalno različiti i svi su u prelomnim ternucima svog života -Kevin, je pravo odličje mladog lepog muškarca koji sa 36 izgleda duplo mlađe, glumac u seriji koju ne podnosi, zarobljen u začaranom krugu u kome niko ne vidi njega kao osobu već samo njegov lep izgled. Kejt je harizmatična, draga i duhovita ali  previše gojazna mlada žena čiji su snovi otišli u kalorije koje je pojela i Rendal koji i ako ima divnu ženu, dve prelepe kćerke i sjajnu karijeru ipak nije srećan jer kada pronađe biološkog oca nakon toliko godina, otkriva da je Vilijam bolestan de da živi svoje poslednje dane.

Pisala sam više puta o ovoj seriji da ne dužim prosto ova serija je uvek tu negde jer uvek ima neko u kući ko hoće da gleda (jedina serija koju i baka i sestre i ja gledamo zajedno) pa se ja uvek drage volje uključim. Obožavam je.





10.True Blood

Novo vreme donelo je vampirima mogućnost da piju sintetičku krv koja se služi u restoranima i zove se "Prava krv" te oni sada šetaju slobodno čak imaju i svoju voditeljku na televiziji. Suki Stekhaus je konobarica, slatka devojka na prvi pogled ništa drugačija od ostalih, ali Suki ima čudan dar -ona može da čita misli. Suki upoznaje vampira Bila, i privlačnost među njima je vidljiva istog trena, međutim vlasnik kafića u kome Suki radi -Sem je takođe zaljubljen u nju.

True Blood je dominirao ovog leta. Jedina serija koju sam bukvalno svaki dan gledala bez da zastajem jer mi se strašno dopala (napravila sam pauzu par nedelja tek u avgustu sada ponovo gledam). Pre svega mene nikada nisu privlačile "vampirske" serije ne volim tu tematiku i nikada me nije interesovala, međutim ova serija je toliko brutalna da sam sa njom prošla sve moguće emocije uključujući i suze (što je reeeeeetkost za mene)  koje su pale u drugoj sezoni. I da potpuno sam zaljubljena u Aleksandera Sorsgorda (mada je Gustaf idalje moj favorit) njegov Erik je savršenstvo.






11.Z: The Beginning of Everything 

Serija prati život žene Frensisa Skota Ficdžeralda, Zelde Sejer počevši par dana pre nego što je upoznala Skota pa sve do njihovog zajedničkog života kao bračnog para. 

Čitala sam knjigu "Z: Roman o Zeldi Ficdžerald" kada mi je Ivana preporučila ovu seriju. Kada sam videla ime Kristine Riči malo sam bila skeptik nikda ne bih povezala nju sa Zeldom međutim već u prvim kadrovima je sve to palo u vodu jer je ona bila savršena Zelda, istina deluje malo starije od Zelde u tim godinama ali nije toliko strašno. Moram da priznam da me je  David Hoflin nije preterano impresionirao kao Skot ali kako serija ima veći fokus na njoj to nije toliko velika zamerka, mada stoji da je mnogo ukočen. Svakako ko voli jazz doba i izgubljenu generaciju treba da pogleda. Prva sezona prati njihov život pre Pariza i rođenja kćerke Skoti dakle nema Hemingveja ali nadam se da će ga biti u drugoj sezoni.





Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):




To je sve za ovaj post. Kako vam se dopao? Sve što vam je na pameti pištie mi dole.😉

Hvala na čitanju,

With love, S.


2 коментара:

  1. Od svega preporučenog, gledala sam jedino "This is us", a gledala bih (i gledaću) "Outlander" (mada su meni smetale iste stvari kao tebi, dok sam čitala; zapravo, potajno sam navijala za Frenka, erotika me ubijala u pojam, a Kler sam često mrzela zbog nekih glupih odluka; ne odustaj od knjiga, drugi deo je, meni barem, jedno pedeset puta bolji) i ovu o Zeldi (volim Kristinu, isto sam bila skepttik da li će moći da iznese lik, ali si me ubedila), eventualno "American crime story" (koju mi je još Ivana preporučila odavno; biće zanimljivo videti Dejvida Švimera, koji mi je najpoznatiji kao smotani Ros iz "Ptijatelja", u ulozi Roberta Kardašijana...bez čijeg bogatstva i imena, da se ne lažemo, ovaj klan danas ne bi imao ni mrvicu šanse da uopšte dospe u javnost).

    Šarolika lista, dobri predlozi.:)
    Ja imam taj problem da, kao i sa knjigama, ne mogu da pratim više serija uporedo, nego gledam jednu, uz to neki opuštajući sitkom (bez nužne povezanosti epizoda) i ovo sad "GoT" jednom sedmično...to je neka moja mera.:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno Isidora :)
      Nisam odustala od Outlander knjiga imam i drugu baš zbog tvoje preporuke :)
      Ja rekoh već nisam mnogo puta gledala prijatelje ali ovaj čovek zaista dobro glumi :)
      Ja imam periode kada gledam više serija nekad gledam po jednu (tako sam u avgustu pored GOT gledala samo Medici o čemu pišem sledećeg četvrtka) valdja sve zavisi od perioda :)
      Finale GOT nas čeka ponedeljak mi je samo za to rezervisan :)

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor