Search This Blog

Things from small screen that make me happy ~Top 10 tv shows~ ✨




For everyone who wants to read this on other language, you have all the way in bottom of page google translate so you can see what i wrote!

Hej vi siroti đavoli, dakle u duhu posta od prošlog četvrtka, prezentujem vam post koji ste trebali da čitate u nedelju kao nastavak tj dodatak TV taga (OVDE ako niste čitali) tj top 10 mojih omiljenih tv serija. Originalan plan je bio da ovo ide u nedelju, pa da vam danas počastim jednom posebnom kritkom, međutim Spectre mi je poremetio raspored tako da danas čitate top 10 omiljenih serija a uskoro (tačnije 13. decembra) konačno film koji mi dugo stoji za posebnu kritiku. 
Što se mene tiče ja sam filmofil, daleko više uživam da gledam filmove nego serije, a kod serija retko šta može da zadrži pažnju najviše volim fantazije, nestvarne stvari i magične svetove, ni malo ne volim sitkome. Danas vam predstavljam top 10 omiljenih serija, neke od njih su gotove davnih dana, neke seu nove itd, redosled je od 10-1 zato štoje top lista upiatnju, svaka serija će biti linkovana (prepoznaćete po drugačijoj boji u tekstu) kako bi ste vi na IMDB-u mogli malo više da pretražite o njoj ako vas zanima, ja serije uglavnom gledam na Putlockeru  retko koju skidam meni prevod nije nužno zlo, takođe emisije ovde ne računam.




10.Jane the virgin (2014-)

Mlada, posvećena Katolikinja otkriva da je slučano veštački oplođena.

Dok nisam otkrila seriju o kojoj ću vam u favoritima pisati, jer je relativno nova ovo je bila najbolja komedija koju sam ja ikada gledala. Jane the virgin  je parodija na latinoameričke serije (a sve smo ih mi kao klinke u jednom periodu pogledale, mada ja nisam bila neki poštovaoc iskreno) gde devojka koja se čuva za brak greškom doktorke (koja je otkrila da je žena vara pa nije pri sebi) sazna da je veštački oplođena, a otac deteta je momak sa kojim je ona imala magični poljubac a koji je inače veliki ženskaroš  uz to i oženjen. Tu se pojavljuje i Džejnin otac za koga ceo život nije znala a koji je zvezda telenovele koju ona gleda. Džejn ima i dečka savršenog policajca Majkla i večito je između dve stane. Serija je nešto što ne traži ništa osim toga da vas opusti i nasmeje do suza, jako smišljeno je odrađen scenario i sve je propraćeno naratorom koji paralelno govori o Džejninom životu kada je bila  devojčica i  sada odrasle žene praveći poređenja kako se život zapravo samo vrti u krug. 


Glumačku postavu čine preslatka Džina Rodrigez koja igra Džejn, ona je toliko šarmantna i uverljiva i ako joj je lik komičan ona ga jako ozbiljo shvata, devojka je rođeni komičar način na koji ona pravi ekspresije lica je brutalan samo pogled može da te namseje. DžastinBladoni igra Rafaela, Džejninu veliku ljubav on je ok ništa ja tu mnogo nisam videla da mi drži pažnju, osim činjenice da jelte prokleto je zgodan. Bret Dier igra „drugog lika“ Majkla, posvećenog policajca koji otkriva zločine vezane za Rafaelovu porodicu, jako je šarmantan, on je miljenik Džejninog oca njih dvoje imaju bromansu“ meni lično draži od Rafaela. Yael Grobglas igra Petru, Rafaleovu ženu koja se ispostavi da je nije baš ono što predstavlja, glumica je zaista jako dobra, prava negativka uz to je jako lepa žena, ona baš drži dramatičan momenat sa njom nema smeha jako dobro odradila ulogu. I kao poslednjeg moram da pomenem Haime Kamila koji igra Rodriga, Džejninog ćaleta za koga je ona saznala  tek u seriji, njena mama Ćiomara (kakava je to žena ko grom) je tajila to od nje, on je duh serije on je toliko smešan teatralan, u svojoj ironiji svaka scena i kad je ozbniljan je presmešna on mi je omiljeni lik u seriji ruke dole. Tu je i Džejnina baka koja daje savete života vredne, ali sa Džejn komunicira striktno na španskom (u traileeru se čuje engleski ali ni jednog trenutka ona ne govori engleski). Serija je trenutno na svojoj 2. sezoni tačnije pre dva dana je emitovana 7. epizoda tako da možete da se uključite i pratite je Sve u svemu ovo je serija gde se baš pazilo u kom smeru ide, jako su fino postavljenje epizode ali iznad svega ovo je nešto što kada dođete nakon napornog dana kući sednete i pustite i slatko se nasmejete.

9.Charmed (1998-2006)

Charmed  je priča prati tri sestre koje otkrivaju da su  veštice i da zajedno formiraju moć trojstva kako bi zaštitile svet od dmeona u isto vreme pokušavajući da uspostave svoje privaten živote.

Kada sam pravila ovu listu mnogo serija nije prošlo final cut jer zaista je teško sastaviti omiljene svih vremena, tako npr i filmovi se menjaju koji mi je omiljeni koji ne (planiram da u nekom bližem vremnskom periodu odradim top 10 omiljenih ponovo) ali ova serija je toliko obeležila moje detinjstvo da je morala da se nađe na listi. 


Sve smo se mi kao devojčice igrale da smo začarane, sve smo htele da budemo neka od njih, ako se pitate koja sam ja  bila ja sam prvo bila Fibi a onda kad je Pejdž zameinla Pru „postala sam“ Pejžd jer me nešto u njenom jakom karateru privlačilo. Mislim da za period u kome se emitovala je jako dobro odrađena, jako precizno efekti su bili zaista sjajni za to vreme sve je delovalo jako stvarno, i tu negde kreće moja ljubav ka magičnim pričama u serijama. Najviše sam volela kad su se vraćale u prošlost, jedino što mi se nije dopalo je odlazak Kola iz serije jer mi je bio omiljeni muški lik. I dan danas najviše volim Pejdž, prosto kad je gledam idalje nalazim  ono što sam videla pre dosta godina. Glumačku postavu činile su Holi Meri Combs koja je igrala srednju sestru Pajper, Alisa Milano koja je igrala najmlađu Fibi, do kraja treće Šeron Doerti je igrala Pru, a od četvrte kada je Šeron napustila seriju pojavila se Rouz Mekgovan u ulozi Pejdž. Serija je imala 8 sezona kasnije kako je odmicala mnogo toga je gubilo smisao ali svejedno mene ta serija vrati u najlepše dane života i zato mi je toliko draga.

8.Glee (2009-2015)

Vil Šuster je profesor u srednjoj školi Mekili Haj, gde formira Glee klub u kome ambiciozni učenici koji su u društvu outsideri pokušavaju da pobegnu od realnosti uz muziku u z koju stiču samopouzdanje.

Duugo sam lomila da li da ide ova serija ili One tree hill, međutim izabrala sam Glee, jer je to serija koja je meni kao srednjoškolki koja se nije najbolje uklapala podigla samopouzdanje, kroz ovu seriju su prošle gotovo sve životne situacije koje jedan adolescent može da prođe i pronaćićete se sigurno u nekoj od njih, iznad svega kroz sve te pesme naučićete da prihvatate sve svoje različitosti. Glumača postava je velika ali da napomenem neke bitnije počevši od jelte osnivača kluba Vila Šustera koga igra Metju Morison (na stranu što nije realno da neko toliko zgodan bude profesor) koji je nekada gradio karijeru na Brodveju i sada predaje u školi, on je zaljubljen u Emu (Jayma Mays) školsku psihološkinju tu je i njegov najveći rivala Su Silvester, koju igra vanvremnski dobra Džejn Linč, ona je zaista kada govorimo o glumi lider jer žena toliko dobro drži ulogu da je  u isto vreme mrziš i voliš. Od učenika u centru zbivanja je Rejčel Beri, devojka koja je odrasla sa dva oca i koja sanja da postane Brodvesjka zvezda nju igra Lea Mišel koja baš dobro prikazuje Rejčel jer u isto vreme je i iritantna i dobra baš odlično je pirkazala njene vrline i mane, moj omiljeni lik i Rejčelina rivalka Kvin Fabrej je savršena devoja dok ne zatrudni i posle toga postaje deo glee kluba igra je Dajana Agron. Čovek sa najjefektinijim performansem je Kris Kolfer koji igra Kurta homoseksualca kojeg okolina na prihvata, taj momak ima glas da se naježiš koliko je jak i visok i ono što je tužan deo je lik Fina Hadsona kojeg je igrao pokojni Kori Montit koji je na žalost 2013. izgubio život. 


Seriju je radio Rajan Marfi, o kome će kasnije u jednoj drugoj seriji biti više reči, dakle čovek koji zna da pravi serije je u pitanju. Ono što još mogu da dodam je da obiluje fantastičnim coverima pesama (ostaviću vam u prvom videu dole pre trilera magičan Krisov glas da čujete), odličnim radnjama i opet kažem neičime u čemu će se svako ko je trenutno aodlescent ili je pak prošao to doba prepoznati. Serija je imala 6 sezona, završena je 20. marta ove godine.


7.American Horror Story (2011-)

Antologija serijala koji se fokusiraju na drugačije događaje i likove sa tematikom horora.

Kad sam rekla da ćemo malo o Rajanu Marfiju mislila sam na ovo, dakle pored Glee ovo je još jedno njegovo ostvarenje koje je verovatno najbolje od tri koje sam ja gledala  (Glee i Scream Queens su druga dva, Sream Queens su meni prilično dosadne kao Gossip girl sreće AHS). Dakle American horror story je mini serijal i svaka sezona ima različita dešavanja, prva se dešava u ukletoj kući ta sezona obeležena je po mom omiljenom liku-Tejtu Langodnu ona je dovoljno jeziva da bude horor ali i dovoljno dramtična da digne adrenalin, priča prati bračni par Vivijen i Bena Harmona koji se sele u veliku kuću nakon što Vivjen otkrije da je Ben prevario, sa njima se seli i njihova ćerka Vajolet dolaze u jedan prilčno čudan kraj gde stvari nisu onakve kakve izgledaju. Druga sezona je daleko najjezvija i to je od tri  sezone koje sam ja do sada gledala ubedljivo najbrutalnija i najteža za gledanje, uz to rečeno jasno je da sam je progutala za manje od tri dana jer prosto je mamila, dešava se u ludnici. Treća sezona je Coven i priča je o vešticama i vudu lutkama, i smeštena gde drugde nego u Nju Orliansu moja omiljena sezona ruke dole. Četvrta sezona je freak show smeštena u cirkusu nju još nisam pogledala a ona koja se trenutno emituje je Hotel. 


Ovo je serija čija je glumačka psostava (koja se menja iz sezone u sezonu) možda i najjača jer pre svega dvostruka oskarovka Džesika Lang je od  1-4 imala glavnu ulogu, od kojih je meni najdraža Fiona iz 3. sezone ali smatram da je naperfektnije  odigrana Sestra Džud iz druge sezone Asylum“(ona joj je i donela emi za najbolju glumicu u mini seriji). Još jedna oskarovka koja startuje tek od treće sezone je Kejti Beits, ja sam nju gledala samo jednom jer rekoh već u  trećoj, četvrtu i trneutnu još nisam gledala. Evan Piters, je veliki trademark ovoj seriji, odigrao je neke od najtežih likova za igrati a kao što pomenuh gore Tejt Langon je moj omiljeni lik u celoj seriji gneralno jer toliko psiholoških momenata je imao, toliko uverljivo  brutalno dobro, on ima budućnost jer i ako je mlad moćan je kao glumac. Sara Pulson je takođe neko ko je briljirao više puta i zaista ta žena zna znanje mirna pojava koja može da iznese mnogo dramtičnije performanse, neverovatna je. Jedan on najupečitljivijih bio je Zakari Kinto koji igra dr. Olivera u drugoj sezoni (igrao je i manju ulogu u prvoj,od 3.  do ove 5-e se nije pojavljivao)  koji je bio toliko bolesno dobar tako uverljiv da dok niste provalili ko je i šta je nikad nebiste rekli. Još poznatih imena ključuju Emu Roberts, Tasiu Flemingu, Dilana Mekdomarta, Koni Briton, Lili Rejb....
Ziasta jako dobro osmišljeni projekat, vidi se da se vodilo računa o svakom segmentu donosi dozu horoa ali samo dozu koliko da podigne adrenalin, muzika je najjezivija. Ono štp odma moram da kažem je da koliko ovo preporučujem toliko Sream Queen ne jer meni lično je dosadna gotovo identična kao ovo samo sa tim Gossip gil ili bolje rečeno Wild Child momentima. Dok ova seija pazi na svaki detalj, drži se ozbiljnosti i svaki lik je do najmanjih detalja osmišljan.

6. Sherlock (2010-)

Sherlock  je moderna adaptacija priča Sir-a Artura Konana Doila, u kojoj Šerlok u 21. veku živi u Londonu i rešava zločine uz pomoć cimera i prijatelja Dr. Votsona.

Ukoliko želite nešto kratko, ali brutalno i efektno ovo je serija koju treba da pogledate.
Za jednog veelikog Daunijevog fana bilo je gotovo neprihvatljivo da gleda ikog drugog kao Šerloka osim jelte Roberta ali toliko me je zaintrigirao storilajn da sam morala da „bacim pogled“ a kod mene to „baciti pogled“ obično znači navući se kao budala tako da sam tir sezone odgledala za jedan dan, tačnije epizodu za epizodom dok nisam stigla do kraja, sad čekam nove koje se snimaju, ali sam u međuvremnu ponovo iovo nanovo gledal sama, pa sa sestrom...zaista fenomnalna serija. 
Glavne uloge ovde imaju Benedeikt Kamberbeč koji glumi Šeloka, njemu je ova uloga tkao ludački legla da sam ja mislila da je čovek takav u stvarnom životu i  van seta prosto  uživeo se u lik toliko da ti misliš da je sam Kamberbeč egoscentik, koji je uz to i veliki mozak, vidi se malo uticaj Daunija sa par momenta ironija ali i sam Kamberbeč je njegov obožavaoc i poštovaoc.  Džona Votsona igra Martin Fiman, nisam očekivala da će da bude dobar ali zvanično Friman mi je bolji od samog Loua ima jako dobru „hemiju“ sa Kamberbečom dinamike im se poklapaju i sve to super funkcioniše zajedno.

 Serija je urađena u savršenim proporcijama, sa odličnim timom koji je do najvećih sitnica razmišljao kako da nešto što ima okvire kraja 18. veka premstiti u 21. vek i sve to odraditi toliko dobro da počneš da gubiš sliku Šerloka Holmsa je neverovatno.

 5.Orange is the new black (2013-)

Orange is the new black  je priča o Pajper Čapman, ženi u tridesetim osuđenje na 15 meseci zatvora zbog deceniju starog zločina transporta novca sa svojom bivšom devojkom koja je dilovala drogu.

Orange is new black je bila jedna od serija koju od momenta kad sam počela da gledam nisam imala želju da prekinem jer je svaki događaj u jednoj epizodi tražio da ga nadovežem sa sledećom pa sam prvu sezonu koja ima 13 epizoda odgledala za gore-dole nedelju dana. Serija je puna zapleta a prati život zatvorenica koje su manje više sve osuđene za neko „lakše delo“ i sada su u zatvorene. Što se glume tiče seriju vodi Tejlor Sčiling koja iga Pajper ženu koja je imala sređen život i odjednom joj dolazi da mora da odleži za delo koje je počinila u mladosti. Tejor je korektna i uverljiva, dobra je postava za startnu tačku. Laura Prepon igra jenu bivšu devojku Aeks, koja je lezbejka i koja je prava „fame fatal“ idalje zaljubljena u Pajper. Laura iznosi ulogu kako bi trebalo, oslikava odlično zašto je njena divljina privukal Pajper da radi lude stvari kao mlada. Uzo Aduba je neko ko je odneo dva emija za ulogu  Suzane, i ona je toliko maestralna da kada vidite njenu siku kako izgleda kao „obična ona“ nikad nebiste mogli da je povežete sa osobom iz serije, pošto je serija komedija-drama, Uzo  mogu slobodno da kažem objedinjuje oba žanra svojom neverovatnom glumom koja je istovremeno jako dramatična i teška ali i beskrajno duhovita. Moj omiljeni lik je Lorna Morelo koju igra australijska glumica Yael Stone, ona je žena koja voli da veruje u nešto što je sama stvaorila u glavi, prava je dama izgleda kao dive iz „zlatne Holivudske ere“ njen lik je psihološki najteži verovatno za igranje jer ona je žena koja voli da veruje u bajke koje je sama smilila sa njom nikad ne znaš da li je nešto zaista tako ili je to pak plod njene maštarije.


Ono što se meni jako dopada u vezi serije je ne to što predstavlja sam život u zatvoru kao mestu gde odeš kada počiniš loše delo, već kao nešto što predstavlja zatvoren prostor generalno pa gledano to kao zatvoren um, zastvorenost kod ljudi, koliko može da te dovede do ludila i ako nekad deluje prijateljski. Što se sezona tiče emitovano je tri sezone, u junu je završena treća sezona.  

4. Sex and the City (1998–2004)

Četri Njujorčanke, tračare o svojim imtimnim životima i suočavaju se kako biti sama žena u kasnijim godinama.

Verovatno ne postoji devojka koja bar neku epizodu ove serije nije odgledala, zato neću mnogo da dužim. Sve smo mi u nekom momentu svog života bile odlučna Keri, slobodna Samanta, emotivna Šarlot ili pamenta Miranda. Seks i grad je serija koja koliko god da je onaj tp „relax“ serije ostavlja veliki impakt na moj život, znam svaku epizodu gotovo napamet, svaki lik sam mnogo puta što u društvu što samostalno obrađivala u svojoj glavi i svaki mi je u jednom trenutnku bio omiljeni. 


Seks i grad je po meni najbolja ženska serija jer obrađuje sve moguće teme, likovi su plitki ali imaju svoje karakterne osobine i njih četri čine jedan dinamičan kvartet. Serija je imala 6 sezona a dodata su i dva filma (koja su jednostavno govoreći, blagi užas). Što se tiče omiljenih stvari u seriji, lik koji ja najviše volim je možda Samanta ona je najzanimljivija za gledanje. Omiljeni Kerin „dečko“ mi je Rus Aleksander Petrovski, obožavam to gospodstvo koje je on imao. Sve u svemu ovo je zaista lepa serija čije  fraze i dalje znam napamet i koja je imala veliki impakt na mene evo već desetak godina od kada sam je prvi put pogledala, a i dalje kad se emituje (imate na fox life-u subotom,od 22:02 po 6 epizoda, nisam sigurna možda i nedeljom ja uvek samo subotom gledam).

3.Once upon a time (2011-)

Žena sa problematičnom prošlošću dolazi u mali grad gde stvari nisu onakve kave izgledaju i gde likovi iz bajki nesvesni sebe lutaju zarobljeni u nekom dugom prostoru i vremenu.

Od svih serija sa ove liste once upon a time je bila serija koju sam ja najbrže odgledala, letos sam pustila prvu sepizodu i sećam se bilo je kasno oko 12-1 noću odmah sam krenula da skidam epizodu za epizodom do četri ujutru sam gledala, i od jutra kako sam ustajala sve se svodilo da moram da odgledam još još još.
Pre svega ja sam veliki zaljubljenik u bajke, taj magični svet privlači me još od mojih prvih godina na ovom svetu, tako da ne treba da čudi što me je ova priča toliko privukla. Ali jednostavno serija nosi neku magiju koja od momenta kada krene ne prestaje. Glumci su odlični a sve pod vođstvom Dženifer Morison koja igra Emu, kćerku koju su pre no što će nastupiti kletva Snežana i Princ poslali daleko uz veru da će spasiti sve njih. Dženifer je jedna toliko  harizmatična osoba da je teško skinuti pogled sa nje, moja baka ima tu terminologiju da za ljude koji drže do sebe kaže da su oteresiti, e to je Ema, jedna otresita mlada osoba koja je prošla problematičan život, jako mi se dopada što su od Eme napravili „ljudsko biće“ a ne princezu koja je savršena i što istačno ima svoje mane i vrline, i ako ona nije moj omiljeni lik apsolutno je fantastična. A Eminu mamu igra Dženifer Godvin koja glumi Snežanu iliti Merri Margaret kako joj je ime u realnom svetu, meni je ona lično...njah dosadna, jeste ona mila i draga i sve to ali u njenim flešbekovima gde je ona kao Snežana je super, žestoka, samouverena...no kao Meri Margaret je jako dosadna (ne znam koji ćete prevod da skinete ali ima jedan gde kad prevode njeno ime kad je zovu piše Sneška, e to je trenutak kad je puknem od smeha nema mnogo veze sa ovima li eto da pomenem tu random stvar). Moj omiljeni lik je lik Reždine Mils ili ti „Zle kraljice“ koju igra Lana Parila, toliko je brutalna da možeš da je mrziš i voliš u isto vreme lik Zle kraljice mnog je dobro potkovan u ovoj priči, nije čista ljubomorna kučka već neko ko je mnogo patnje prošao zbog čeka je toliko postala okamenjena.Ima naravno i koji muškarac u seriji a centar svega je Henri Mils, Reždinin usvojeni sin i Emin biološki sin koji je jedan napredan klinac koji je ukapirao da su svi ljudi iz njegovog grada zapravo likovi iz bajke igra ga Džared S. Gilmor koji za razliku od klinca kojeg ću da pomenem na drugom mestu je jako fin i lepo josi ulogu nimalo iritantan. Džoš Dalas igra Princa ili ti Dejvida Nolana, (Eminog ćaleta jelte) i long story short on je lep toliko o njemu ništa posebno. Ono što je posbno je Kapetan Kuka kojeg igra ne frajer no frajerčina Kolin O Donahju (nema potrebe reći da je irac, pripadnik najzgodnije nacije), on igra Kapetana Kuku i pojavljuje se tek u drugoj sezoni (vredan je čekanja) on je jedan jako harizmatičan i ironičan čovek, on i Ema kasnije razviju nešto  ali neću da spojlujem. I moj ruke dole omiljeni muški lik Rampustilskin, koji je otelovenje Zveri u isto vreme, igra ga britanski glumac Robert Carlyle, vanvremenski je dobar toliko siguran toliko pokazuje razne strane lica on i Bel (Emili de Rejvin) su moji omiljeni par iz serije jer zaista i ako je velika razlika u godinama savršeno funskcionišu zajedno. 



Za svakog ko voli bajke ova serija je „božiji dar“ od momenta kada počne uvodi te u neki drugi svet u nešto kompletno novo. Trenutno je u toku peta sezona, gde su se stvari malo izokrenule. Obožavam je.

2.The walking dead (2010-)

Šerif Rik Grajms postaje vođa ljudi koji pokušavaju da prežive Zombi apokalipsu

Jedini razlog zašto bi neko kao ja počeo da gleda nešto ovakvo je jednostavan i zove se Endru Linkoln, ko je gledao Love Actually zanće o čemu ja ovde pričam i zašto baš on ali kada sam videla da je deo The walking dead  tv serije za koju sam čula par puta pala je odluka da ja pustim to i pogledam o čemu se radi.  Na početku me je držalo to što sam htela da vidim da li će Rik da pronađe svoje i da vidim šta će da se dseti u trouglu Rik-Lori-Šejn međutim posle je prosto došlo priodno da vidim šta će dalje da se dešava.
Serija je odlično urađena zombiji izgledaju kao da su pravi, a likovi su jasno obleženi tako imamo Rika, čoveka koji je pre apokalipse bio u gotovo propalom braku sa Lori, i koji se budi iz kome u pustoj bolinici. Rik je vođa grupe ljudi koji pokušavaju da prežive aopkalipsu a igra ga Ednru Linkoln koji je bio najbolji mogući izbor za Rika jer uspeva da ostavi mirnu pojavu da pritom pokaže unutrašnju Rikovu borbu (nema veze sa  bilo čim ali me Rik podeća na Brusa Benera, u Rafalovoj izvedbi)  koja je kako sezone odmiču sve više na rolerkosteru, uz to brate rođeni niakd nebi mogla da provalim da je Briatanac da ne znam južnjači akcenat američki je sliknuo do savršenstva. Njegovu ženu Lori igra  moja imenjakinja Sara Vejn Kalis i ono što se meni dopada kod nje je što od lika uspeva da napravi da bude jedna najobičnija majka i domaćica ali u isto vreme posebna žena, vremnom prestaješ da je osuđuješ i shvatiš da je ona samo obična žena koja je uplašena. Moj omiljeni lik je Deril Dikson, kojeg igra Norman Ridus, inače omiljeni lik fanova i evo zanimljivosti Deril je lik kojeg nema u stripovima (serija je rađena po stripu) već lik koji je pisan specijalno za Normana,što mnogo govori o Ridusovj pojavi, on je vešt sa samostrelom, povučen i nikad ne znaš na čemu si sa njim a iznad  svega jedan urban cool  lik, zbog kojeg sam pustila i suze ali neću da spoilujem. Još jedan lik koji moram da pomenem je Mišon koju igra Danai Gurira, ona je jedan opasna žena, razbijačica toliko dobro maskirana da je transformacija ogromna kada vidiš kako izgleda van serije, vešt maečvaoc, žena koja ima tešku prošlost. Tu su i Glen (Stiven Jun) i Megi (Loren Koan) koji su meni prilično dosadni postali na početku su bili cool posle...ne baš mnogo. Ali i najiritantniji lik na svetu Rikov sin Karl. 


Ko voli adrenalin, neizvesnost i netipičnu priču ovo je serija koja apsolutno pruža sve to, otvara nova razmišljanja i tera te da stvaraš sopstvene teorije „šta bi ja radila da se to meni desi“. Trenutno se emituje  6. sezona serija je jako uspešna i jedna je od onih koje imaju velike fan baze.

1.Game of thrones (2011-)

Par jako uticajnih porodica bore se za kontrolu u mitskoj zemlji Vesteros, za gvozdeni presto koji svi žele.

Igre prestola  je serija se slobodno može nazvati tv ekvivalentom Gospodara prstenova, otovrila je novi univerzum kada dođe do tv ekranizacije neke priče. Set, kostimografija, scenografija i gluma koje odolevaju malom ekranu i priča kakva će se dugo pamtiti i ako sam filmofil drago mi je da ovo mogu da gledam kao seriju jer da je samo film nebi valjalo. 
Knjigu igre prestola, tačnije prvi deo iz serijala pesme leda i vatre prvi put sam kupila na kraju ovog meseca, ali drugom prilikom o njoj, očekivala sam da ću da dobijem potpuno nov ugođaj međutim gtovo svi likovi su opisani identično kao što su u seriji urađeni, svako mesto daje osećaj da je snimano u nekom drugom svetu a ne u ovom, čak je i poseban jezik smišljen  za potrebe određenog dela.
Gluma je na vrhunskom nivou a prednjači moji omiljeni lik Tirion Lanister, kojeg igra brutalno doabr Piter Dinklidž. Pisaću post o mojim omiljenim likovima iz serije jednom prilikom ali ono što ja posebno volim kod Piterovog performansa je što je to čistokrvna fenomnalna guma na delu, uverenost u lik on je Tirion on posenduje ulogu, to je neverovatno. Sve kreće sa Nedom Starkom, kojeg igra Šon Bin (da onaj što je riknuo u svakom filmu koji je radio), Šon donosi smirenost i učtivost koje Ned poseduje, pravi je vladar koji se drži časti. Kraljicu Sersi Lanister (Tirionovu sestru) igra Lena Hadi, Lena je neko ko je otelovio Sersi u potpunosti kako njenu užasno okrutnu stranu tako i njenu brižnu stranu. Emilia Klark, igra Deneris Tajgerian devojku čija je porodica zbačena sa prestola i čiji  ambiciozni brat ne preza od ničega da bi došao do cilja, i njen progres se kroz seriju najviše vidi od uplašenog devojčurka vremenom postaje samouverena žena, svesna toga ko je. Treba napomenuti i momka o kome se zadnjih meseci najviše priča, jelte Džon Snou kojeg igra Kit Harington, neverovatno je da je neko ko je toliko povučen i gotovo uvek stoji sa strane jer je odrastao kao kopile, uspeo da toliko ispilva na površinu, a Harington (kome izgled samo pripomaže)  je to itekako uspeo svojom smirenom i povučenom pojavom od koje uspeva da kreira vođu noćne straže.



Za mene idaje ne postoji bolja serija, ovo je jedan kompletno novi svet koji je kreiran magijom Džordža R. R Maritna ali i pisaca, producenata i reditelja koji su magiju oživeli. Peta sezona završena je ove godine a u aprilu sledeće godine se čeka 6. sezona.

To je sve moji siroti đavoli, što se serija tiče ima dosta njih koje nisu stale na listu poput Downton Abbey, Scandal , Agent Carter...opet kažem kod mene je to promenljivo relativno tako da ovo je u ovom trenutku sastavljeno. Koje serije vi volite da gledate ? Pišite dole slobodno J



With love S.

2 коментара:

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor