Search This Blog

Igra Prestola- zanimljive činjenice o meni nakon 8 sezona gledanja serije




Da svesna sam da sam preskočila celu jednu nedelju ali to je OK jednostavno život je bio baš u lošim odnosima samnom u zadnje vreme plus od ovih vrućina ne mogu ni da dišem ni da funkcionišem. Međutim nadoknadiću vam! Ove nedelje imam dva posta! Jedan je GOT post koji za razliku od prethodnih je dosta vedriji! Pozdrav dragi ljudi. What's up? Danas za vas pišem post o 10 interesantnih činjenica koje niste znali o meni kao fanu Igre Prestola.


 Zvaničan naslov još nisam smislila ali polako. Ima vremena. Uglavnom izdvojila sam 10 (nadam se) interesantnih činjenica i tu sam da ih podelim sa vama.
Da više ne dužim,
Let's go😉


1. Najbolje stilizovan lik mi je Oberin

Igra Prestola je obeležena sjano stilizovanim likovima posebno damama u prelepim odorama. Međutim, Oberin Martel, za čiji lik su kostimografi uzeli inspiraciju od čuvenog Džimija Hendriksa je na potpuno drugom nivou. Izgleda fantastično, jako dobro mu ide uz stav i žuta boja jako lepo komplimentuje tamnom, latino tenu Pedra Paskala. Od ostalih likova, a ovo sam pominjala negde jako volim stil Jurona Grejdžoja. Deluje elitno.






2. Nikada nisam volela Varisa

Bez obzira što mi je bilo žao što je ubijen, kao i način na koji je ubijen nikada ga nisam preterano simpatisala. Uvek mi je bio blago jeziv da budem iskrena takođe lik koji mi je ostao najmanje dorečen i još uvek se pitam odakle je on došao i koji su bili njegovi pravi motivi. Sa druge strane Maloprstića sam OBOŽAVALA. Jako harizmatičan i zanimmljiv lik i mislim da je Ejdan odličan glumac, koji je odigrao fantastičan performans kao i da lik mnogo duguje njemu.





3. Scene koje su i mene naježile

Scene nasilja su mi nekad bile odvratne ali iskreno govoreći ne tako opasne kao mnogima međutim postoje dve scene od kojih mi je istinski bilo muka i koje nikada ne mogu da gledam. Prva je kada spale princezu Šrien. njen vrisak i vezivanje za lomaču su mi do danas najezivije nešto što sam videla. Druga je kada Ramszi pusti pse na Vandu i bebu. To je bilo jako jezivo.






4. Dortrački mi je odvratan jezik

Ne mogu da ga podnesem. Ne psotoji dobar razlog zašto jednosgavno ne volim da ga slušam i to je to. Ježim se kad ga čujem.





5. Nikada nisam volela Ketiln Stark

Možda zato što jako volim Džona, možda zbog toga što je ona prilično težak tip osobe, međutim činjenica je da je nikada nisam volela. Od scene u kojoj se Džon oprašta sa Branom gde ona pokaže nula empatije prema njemu i uprsko tome što zna gde ide ona vidi samo Nedovu prevaru ona mi ostaje antipatična. Uprkos svemu tome od svih pogibija na crvenom venčanju njena mi je najteže pala jer se borila svim snagama da zaštiti Roba.





6. Imena jezovuka

Od svih imena koja su Stark deca (sa Džonom) dala jezovucima najmoćnije oduvek bilo "Sivi Vetar" ime koje je Rob dao svom vuku. Baš mi zvuči kao ime za vuka. Najmanje mi se dopada ime koje je Bran odabrao za svog - Leto.







7. Šta veže likove koje ne volim...

Interesantno je da nikada nisam volela ljubavike glavnih likova -Šei, Talisa, Drogo, Igirit....






8.Glumci

Od glavne petorke najbolji glumac mi je Piter Dinklidž. mislim da Dinklidž uspeva da iznese sve verzije Tiriona i da nije njega verujem da bi lik zbog lošeg pisanja davno ostao u senci. Lena Hidi bi mogla da se bori za tu titulu takođe zbog neverovatne glume. Sa druge strane Kit Harington mi je najslabiji deo gllavnog kastinga. On dobro glumi sve dok ne mora da pokaže emocije. Kad se to desi užasno je loš. Emilija nije najsjanija glumica na svetu i verujem da je dobila Deners da igra većinski zbog lepote. Što se Nikolaja tiče on je sjajan nosio je lik jako dobro od početka do kraja.






9. Glumac kog sam najviše gledala

Od svih glumaca, ne računajući legendarne velike glumce koji su već bili slavni pe GOT, najčešće sam gleda Ričarda Madena. Gledala sam ga u "Pepeljuzi", "Ljubavniku Ledi Četerli", "Telohranitelju" "Medičijima" čak sam gledala i snimak sa njegova predstave "Romeo i Julija" planiram da ga gledam i u filmu "Rocket Man". Znala sam da će biti najuspešniji od mlađe postavke od prvog trenutka. Prosto Ričard ima i harizmu i dobro glumi a i jako dobro izgleda sve kockice su mu se složile. Definitivno mi je najbolji u Medičijevima.






10. Najbolje interakcije

Moje omiljene glumačke interakcije su:
* Piter-Lena- Čarls (u bilo kojoj kombinaciji ovo su glumci koji su bili sjajni u istim scenama)
*Nikolaj - Mišel (sjajan duo sa neočekivano dobrom hemijom)
*Lijam - Karis (nema potrebe da objašnjavam koliko su oni sjajni zajedno)
*Lena -Šon (neverovatna hemija i ta jedna scena koja je obeležila prvu sezonu GOT)
*Mišel - Ričard (stojim iza toga- Ričard bolje funkcioniše sa Mišel nego sa mlađim glumicama)





To je sve za danas. Kao bonus rećiću vam da nikada nisam mrzel nijednog od negativaca (Sersi, Džofri, Ramzi) jer mi je svaki bio interesantna ličnost na svoj način. I to je to. Kako vam se dopalo? Sve što vam je an pameti pišite mi dole ili me kontaktirajte na moj email saramilenkovic1994@gmail.com .


Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):


Hvala na čitanju,

With love, S.


6 коментара:

  1. Mogu li odmah da dodam jednu činjenicu koja odgovara temi? Ti si osoba koja, barem da ja za to znam, ima najoriginalnije i najmaštovitije postove u vezi sa "Game of Thrones"! Činjenica!:)
    E, sam tekst je odličan i baš mi je bilo zabavno čitati. Pojma nisam imala da je Oberinov stil inspirisan Hendriksom, fenomenalno! Meni se dopada, ali pošto nisam ljubitelj žute i narandžaste, Juronov fazon mi daleko više "leži". Volim pirate i sve što su mu oblačili je savršeno. Od žena, Serseini kostimi iz prve četiri sezone su mi bogovski. Mislim da bih rado nosila svaku od onih haljina.
    Slažem se sa stavkom 2. Varis je zanimljiv spletkaroš, ali Maloprstić je HARIZMATIČAN spletkaroš. Varis je kao neka žaba, a Maloprstić - lisica. I njegovog kraja mi je još uvek žao. Opasan igrač.
    3, 4. i 5. - Isto! Zapravo, iako su u seriji još nastojali da ublaže lik Ketlin i daju joj malo topline (npr, ona scena kad ona priča Talisi da se kaje što nije volela Džona i što je bila okrutna prema siročetu u knjigama ne postoji), nije me pridobila. S druge strane, njena pogibija na Crvenoj svadbi me najviše potresla i još mi u glavi odzvanja kraj tog poglavlja.
    Meni je Duh najbolje ime, pa Nimerija, ali sva su fina, jer odražavaju karaktere dece Stark.:) Neopisivo mi je žao što nisu više istakli njihovu povezanost, vargiranje i ostalo.
    7. Ni ja! Možda jer, realno, nisu bili dovoljno dobri za glavne likove?:)
    8. Slažem se! Emilija mi se, doduše, baš poboljšala u poslednjoj sezoni, dopada mi se kako je odigrala u poslednje dve epizode, prijatno sam iznenađena. Nikolaj, Lena i Piter uvek na visini zadatka. Kit tanak, opasno tanak...jeste da sad ne mogu da drugačije zamislim Džona, ali znam da mi je, dok sam čitala knjiga, uvek delovao opasnije, žešće, mračnije. Kit je suviše sladak i jednoprizoran. E, sad, da me neko pita koga bih umesto njega birala, pojma nema! Znam da su Ivan Reon i Fin Džons na audiciji za tu ulogu omanuli, što je dobro, jer ni jedan ni drugi nisu za Džona, prvo fizički. Tako da smo, pretpostavljam, sa Kitom dobro prošli...
    Slažem se za Ričarda! Baš nešto razmišljam skoro povodom "Rocket man"-a kako ga stvarno ima svuda i u mnogo različitih žanrova. Mislim da je, od mlađe generacije glumaca, definitivno izvukao najviše koristi od "Igre prestola". I neka je, nadam se da će imati još uloga, jer ga je lepo gledati, baš lepo.:))))
    I za poslednju i bonus stavku se slažem. Fenomenalan post!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Još nešto, sećaš li se kako smo komentarisale da bi glumac koji igra Džejmija Frejzera u "Outlander"-u bio savršen Loras? Tek sad sam provalila da je lik STVARNO išao na audiciju i nije prošao....kakav haos! Bio bi savršen.:(

      Избриши
    2. Isidora stigo mi laptop sa popravke pa evo tek sad odgovaram na komentare.
      HVALA NA DIVNOM KOMPLIMENTU.

      Zaista imam utisak jako često da sam dosadna i da se ponavljam pa mi ovakvo ohrabrenje mnogo znači.
      Ja ne podnosim žuto ali zlatnu sa druge strane volim i dopada mi se. Međutim kod Pedrovog tena žuta jako lepo stoji pojma nemam. Sersine vatreno crvene haljine iz četvrte sezone sa dugom plavom kosom-to je moj omiljeni period
      Upravo sam shvatila da Ričard Maden u rocket man igra lik koji je Ejdan igrao u Boemskoj rapsodiji univerzum je smešan hahaha.
      Meni je ona bila simpatična na trenutke uglavnom kad je sa Robom i to je to. Sve ostalo mi je ostavilo neki mlak osećaj.
      Emilija je poslednju i prvu odradila kako treba sve između je bilo nekako mlako posebno od četvrta, peta i šesta sezona. Ni ja ne mogu drugog Džona da zamislim ali kad sagledam realno Kit nije bio najbolja stvar na svetu.
      Ričard je pravio dobre izbore. Išao je na dobre projekte pre popularnih i sada mu se to vraća. Inae momak je sjajan glumac i prija oku.
      Znala sam da je Sem (mislim da je tako ime) išao za ulogu Lorasa, ali koliko sam shvatila smatrali su da je previše star, on je 6 godina stariji od Flina Džonsa a šteta je. Plus mislim da su kreatori serije išli na nežniju verziju Lorasa da može da prođe kao gej pojma nemam.
      Hvala puno na čitanju i na komentaru.

      Избриши
    3. Meni je Ketlin stvarno "prematora" u odnosu na knjigu. Mišel Ferli je dobra glumica i gotivim je, ali mislim da Ketlin ne bi trebalo da bude mnogo starija od Sersei, a u seriji bukvalno kao da joj je majka.

      Ričard je fenomenalan u svakom pogledu.;)

      Ne znam kojom su se logikom vodili, sama situacija da glumac igra dosta mlađi lik, ako sam izgleda dovoljno mladoliko, ne bi bila nova (Aleksis Bledel u "Gilmorovima" npr). Loras u knjigama ima 17 godina, ali oni su svi napravljeni starijim za seriju. Realno, Misandei bi trebalo da ima deset godina :). Što se tiče Fina, on je moje godište inače, a posle "Iron fist"-a mi definitivno ne deluje (više) njanjavo i "nežno", haha, transformacija za deset.

      Избриши
  2. Super tekst . :) I meni se sviđaju Oberi ovi kostimi , a i generalno mi se sviđa kako se oblače u Dorni.Nekako su im kul sve te tkanine i nakit . U svakom slučaju meni se najviše sviđa kako se Mardzeri oblači ona je baš sva prelepa i sve joj divno stoji. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da Dorna ima baš specifičan nakit i stil.
      hvala puno na čitanju i na komentaru.

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor