Search This Blog

Movie List: December 2018



Da li sam to samo ja ili januar traje neobično dugo? Nekako danas sam sela i razmišljala i shvatila da još nije ni polovina meseca a ja imam utisak da je prošlo više od dvadeset dana! 


To nije tema današnjeg posta, već kao i svakog meseca tema su filmovi decembra. Kako sam gotovo tokom cele godine imala po pet filma bio je red da malo nadoknadim a i u decembru sam samo filmove želela da gledam i imam ih 10, nadam se da će vam se dopasti,

Let's go!😉





1.White Christmas (1954)

Dva ratna veterana nakon drugog svetskog rata odlučuju da nastupaju zajendo na Brodveju i postaju jako slavni i uspešni. Stvari se komplikuju kada upoznaju dve sestre koje idu u Vermont da nastupaju a oni reše da krenu sa njima.

Dugo nisam gledala ovaj film međutim prethodnog decembra sam rešila da se podsetim i shvatila zašto je godinama imao titulu mog omiljenog prazničnog filma. Ovo je vanvremenski film koji će vas vratiti u neko vreme kada su praznici imali onaj pravi duh istovremeno obiluje fantastičnom muzikom i sjajnim humorom. Preporučujem da ga pogledate čak i van praznične sezone.

Uloge:  Bing Crosby, Danny Kaye, Rosemary Clooney, Vera-Ellen
Režija: Michael Curtiz 
Rotten Tomatoes: 76% (6,6/10)
IMDb: 7,6/10
Ocena: ★★★★/5







2.Eyes Wide Shut (1999)


Doktor iz Njujorka (Tom Kruz) postaje opsednut tajnom koju mu je supruga (Nikol Kidman) priznala o tome kako ga je jednom zamalo prevarila.

Pisala sam par puta o ovom filmu. Malo neobičan praznični film istovrmeno jedan od dva filma Toma Kruza koje ja mogu da gledam. Mračan i čudan nije za svakog ali ako imate otvoren um shvatićete koliko je genijalan zapravo.

Uloge:  Tom Cruise, Nicole Kidman
Režija: Stanley Kubrick
Rotten Tomatoes: 74% (7,5/10)
IMDb: 7,4/10
Ocena: ★★★/5







3.Barbie in the Nutcracker (2001)

Priča je poznata gotovo svima čuvena adaptacija baleta „Krcko oraščić“ u kome mlada Klara za Božić dobija figuru „Krcka Oraščića“ koja tokom jedne noći oživljava i odvodi Klaru u skroz drugi svet.

Moja najmlađa sestra voli ovaj film a nije htela da ga gleda sama. Iskreno meni je ovo jedina pristojna adaptacija Krcka Oraščića uopšte nije loša.

Uloge:  Kelly Sheridan, Kirby Morrow, Tim Curry, Peter Kelamis
Režija: Owen Hurley 
IMDb: 6,3/10
Ocena: ★★★/5






4. The Princess and the Frog (2009)

Malda konobarica Tiana, sanja san da ispuni očevu želju i sama otvori svoj restoran radeći danonoćno. Jednog dana na zabavi svoje prijateljice Šarlot, ona upoznaje žabu koja govori baš onakvu iz priča koje je slušala kada je bila mala.

Imam love-hate odnos sa ovim filmom. Sa jedne strane jako mi se dopada što Tiana nije tipična junakinja kakve inače Dizni ima. Sviđa mi se atmosfera jazza u Nju Orleansu i dopada mi se ceo koncept, Neven mi je možda jedan od najboljih pričneva koje sam videla. Međutim oni su skoro ceo film žabe a meni su žabe malo gadne.

Uloge:  Anika Noni Rose, Keith David, Oprah Winfrey, Bruno Campos
Režija: Ron Clements, John Musker
Rotten Tomatoes: 85% (7,4/10)
IMDb: 7,1/10
Ocena: ★★★☆/5






5.Goodbye Christopher Robin (2017)

Film prati vezu između autora "Vini Pua" AA Milne-a (Donal Glison) i njegovog sina Kristofera Robina dečaka koji je ispirisao autora da stvori ovu priču koja se smatra jednom najvoljenijih dečijih knjiga ikada. Priča počinje kada Miln koga svi zovu "Blue" se vrati iz prvog svetskog rata i ne može da se otarasi slika užasa koje je tamo video. Njegova supruga Dafni (Margot Robbie) se razočarava rođenjem dečaka jer ne može da podnese da čeka još jednu osobu iz bitke, međutim Blue je umiruje i njihov život se lepo nastavlja, sve funkcioniše osim činjenice da Blue ne može da stvara, a njegov sin ga podstiče u tome da napiše priču samo za njega.

Ovaj film sam slučajno našla. I odmah sam se zaljubila u njega. Priča je toliko lepa prati je divna kinematografija i ne postoji deo koji je suvišan. Donal Glison će biti možda čak i bolji glumac od svog oca Brendona. Njegova sposobnost da prenese različniti spektar emocija je neverovatna. Margot Robi-ja sam zaljubljena u nju, divan perfomans i lepo je slušati je u prirodnom akcentu. Moram da pohvalim i Will-a Tilston-a dečaka koji igra mladog Robina ili ti Bilija Muna kako su ga zvali, toliko je dobro odigrao svoju ulogu da je fascinannto da se radi o toliko malom detetu.  Jako lep film preporučujem.

Uloge:  Domhnall Gleeson, Margot Robbie, Kelly Macdonald, Vicki Pepperdine
Režija: Simon Curtis
Rotten Tomatoes: 63% (6,2/10)
IMDb: 7,1/10
Ocena: ★★★★/5







6. A Christmas Prince (2017)


Novinarka Amber (Rose McIver) se pretvara da je tutor mladoj princezi kako bi saznala nešto više o životu  maldog budućeg kralja (Ben Lamb), koga bije glas da je playboy.

Da budem fer gledala sam prvi deo samo zato što me je zanimao drugi. Prvi se meni nije dopao. Ne postoji konkretna zamerka mislim da je OK praznični film za razbribrigu ali jednostavno ja se nisam ukopila u taj vibe.

Uloge:  Rose McIver, Ben Lamb, Alice Krige, Honor Kneafsey
Režija: Alex Zamm
Rotten Tomatoes: 78% (6,5/10)
IMDb: 5,7/10
Ocena: ★★★/5






7.The Kissing Booth (2018)

El (Joey King) i Li (Joel Courtney) odrastaju zajedno nakon što su rođeni isti dan u istoj bolnici. Od malena imaju listu pravila a jedno ot tih je da ona ne sme da bude u vezi sa njegovim bratom Noom (Jacob Elordi). Na žalost El je baš u njega zaljubljena.

Da li uoptšte treba da vam pričam o ovom filmu? Imate post u linkovan dole na kraju, sve će vam biti jasno.

Uloge:  Joey King, Joel Courtney, Jacob Elordi
Režija: Vince Marcello
Rotten Tomatoes: 22% (4,1/10)
IMDb: 6,2/10
Ocena: ★/5





8.A Simple Favor  (2018)

Stefani (Ana Kendrik) je samohrana majka, koja snima vlogove o roditeljstvu. Naizgled savršena mlada mama jednog dana upoznaje svoju potpunu suprotnost, Emili (Blejk Lajvli) zaposlenu ženu i suprugu pisca koja svoju karijeru stvalja pre svog sina. Stefani se nudi da joj pričuva dete kad god treba što Emili prihvata međutim jednog dana ona nestaje.

Jako mi se dopao ovaj film. Nije predvidljiv i ne postoji lik koji je skroz čist ili skroz užasan. Ja kad vidim Blejk meni je dan bolji, obožavam je. Ana Kendrik mi je još jedna draga glumica. Sjajna krimi misterija sa prilično dobrom režijom i neverovatnim raspletom.

Uloge:  Anna Kendrick, Blake Lively, Henry Golding, Andrew Rannells
Režija: Paul Feig
Rotten Tomatoes: 85% (6,9/10)
IMDb: 6,9/10
Ocena: ★★★/5







9.My Dinner with Hervé (2018)

Novinar Deni (Džejmi Dornan) dobija zadatak da napiše kratak članak o nekadašnjoj zvezdi televizije iz '70ih Evreu (Piter Dinklidž). Dok se voze ulicama Los Anđelesa Deni će mada ne voljno slušati priču o čoveku koji je išao do pakla i nazad.

Uh imala bih svašta da kažem o ovom filmu. Pre svega film je autobiografski i smatram da to treba napomenuti. Ajmo ovako. Opšte je poznato da ja obožavam Pitera Dinklidža i ne volim Džejmija Dornana. Pa u ovom filmu je bilo potpuno obrnuto. Dinklidž je bio ...grozno iritantan čak i neprirodan. Moram da mu odam priznanje stvarno je bilo scena gde je bio brutalan, ali taj čovek zna da glumi i ja to znam. Francuski akcenat? Najneprirodniji na svetu. Ne znam ni sama, da li mi se dopada ili ne. Oh da, Dornan je zaista bio dobra u ovom filmu! 

Uloge:  Peter Dinklage, Jamie Dornan
Režija: Sacha Gervasi 
Rotten Tomatoes: 83% (7,1/10)
IMDb: 7/10
Ocena: ★★★★/5






10.A Christmas Prince: The Royal Wedding (2018)

U nastavku prvog dela, Amber se suočava sa pritiskom koji nosi kraljevska titula. Amber je isuviše savremena za tradicije male zemlje i pokušava da se uklopi a da istovremeno ne izgubi sebe.

Za razliku od prvog dela meni se drugi strašno dopao! Drugi je imao malo dinamičniju atmosferu i svidelo mi se što je do negde imao i dah realističnosti u pogledu Amber i njenog ne uklapanja. Vidi se da je Britanska kraljevska porodica bila inspiracija, konkretno Megan.

Uloge:  Rose McIver, Ben Lamb, Alice Krige, Honor Kneafsey
Režija: John Schultz
Rotten Tomatoes: 58% (5/10)
IMDb: 5,1/10
Ocena: ★★☆/5





To je sve za danas. Kako vam se dopao post? Sve što vam je na pameti, pišite mi dole.


Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):
 Recenzija The Kissing Booth
Prethodne filmske liste
Novi tumblr


Hvala na čitanju,

With love, S.

6 коментара:

  1. Stalno slušam pohvale za "White Christmas". Moje poznavanje starih filmova je sramotno slabo i trudiću se da ga polako popravljam, pa hvala Kaći i tebi na usmerenjima odakle da krenem.:*
    "Širom zatvorenih očiju" nikako da odgledam, znam da je dobar. Inače, daj Kruzu šansu, snimio je više od dva gledljiva filma.:)
    Uh, ne bih da komentarišem kako je Barbi-varijanta "Krcka Orašćića" jedina pristojna...:( Počni samo od baleta Čajkovskog, iznenadićeš se koliko je fenomenalnih adaptacija inspirisala Hofmanova priča.
    Odavno ne odgledah "Princezu i žapca", hvala na podsećanju!:) Oba novija filma o Kristoferu Robinu sam skinula, pa ih imam u planu.
    Za 6. i 7/10. sam čula, ali mi ne deluju gledljivo.
    Ovaj sa Blejk Lajvli želim da odgledam još od trejlera. Ona mi je super, divna glumica, volim i Anu Kendrik.:)
    Interesantno deluje ovaj o Erveu, iako ne volim Dornana, ni izveštačeni francuski naglasak.:)

    I još nešto, MORALA sam, jer nije suvišno napomenuti, a može da koristi: imena ratova pišu se velikim prvim slovom (znači: Prvi svetski i Drugi svetski rat), a gledamo/gledali smo toliko-i-toliko filmOVa, ne "filma" (osim ako nisu dva/tri/četiri filmA). Izvini, znam da sam dosadna, a opet, ovo nije greška u kucanju ili brzini, ponavlja se iz teksta u tekst, ne samo tebi. Onda, rekoh, ne može da škodi.

    Ja sinoć odgledah, po ko zna koji put, "Mean girls"!:) Ima simpatičnih komedija vikendom na FOX Life-u. Preporučujem "You again".

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Isidora! Nije sramotno slabo poznavati stare filmove sasvim je OK.
      Ja da nema bake nikada ne bih znala za njih ali ona je veliki zagovornik da su stari filmovi nešto posebno i da se takvi više ne prave!
      Gledaj kad god imaš vremena odličan je čak i van sezone!
      Kad sam rekal adaptaciju mislila sam na filmsku ali glupača je zaboravla da napiše taj deo! Svakao su baleti i predstave bolje :)

      Hvala puno na edukaciji, nisam znala da se to piše velikim slovom (nikad mi nije palo na pamet da pogledam)

      Ja sam mean girls gledala mnogo puta hvala i za ovaj drugi nisam čula :)

      Ovaj o Evreu ima na HBO filmovima ima i da se skine, nije loš posebno za HBO TV film ali Dinklidž ne može da se sluša :)

      Fn je ovaj sa Blejk i Anom meni se baš dopao :)

      Hvala na čitanju i na komentaru :)

      Избриши
  2. Mislim da bih i ja ovakve filmove (možda) mogla početi da pišem. Zanima me samo da li izdvojiš najbolje ili sve što si gledala u toku meseca?

    Gledala sam Džordžovu tetku i Krozbija mimo sezone, ako se ne varam, pre godinu, dve. Volim naslovnu pesmu, a film mi je bio ok. Neprestano sam gledala u Veru Alen, koja sjajno glumi i igra, ali je toliko mršava da je to strašno (za ono vreme noebično). Odri jeste bila mršava, ali sve je nekako bilo proporcionalno, ovde ne stičem takav utisak. Odgledaću i ovaj, treći, film Toma i Nikol jedared, moram zaista.

    Ovu Barbi verziju „Krcka Oraščića“ sam gledala kao dete, dok su još puštali nešto za decu na TVu. Slažem se sa Isidorom, balet je božanstven, a prva ekranizacija Hofmanove priče koju sam ja gledala jeste ova:

    https://youtu.be/keyqYki-A4w

    „Princezu i žabca“ volim, pre svega zbog atmosfere i džeza. A i Šarlot mi je komična. „Goodbye Christopher Robin“ mi se više dopao od filma „Christopher Robin“ sa Mekjuanom. Kinematografija je sjajna, priča bolja i detaljnija. Gledala sam Blejk i Anu, meni se film uopšte (osim kostimografije) nije dopao. Sve je nekako nabacano, kao da ne znaju da li snimaju triler ili komediju, pa iz sekunde u sekundu skaču sa smeha u "napetost". Dornan i Dinklidž u filmu? Kakav je ovo spoj.. Nešto me ne privlači da ga gledam. Ove božićne ću zaobići, neki uvek iskače na DIVI ionako, a htela sam jedno vreme da odgledam onaj sa Vanesom Hadžens, ali sam i to zaobišla. :)

    Hvala na tekstu. :*
    P.S. Dok ne zaboravim - Aquaman mi je bio gubljenje vremena.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije loša ideja da praviše lista svakog meseca šta si gledala! Rado bi ih čitala.

      Da Džordžova tetka je tu! Oh da ona je baš drastično mršava gotovo kosti i koža a jako harizmatična i fantastična plesačica:)

      Rekoh Isidori, konkretno sam mislila na filmske adaptacije koje su uglavnom propast nego nisam razmišljala pre nego što sam pisala :)

      Taj drugi nisam gledala, ali Dohal je baš fantastično preneo svoj lik! Mei se atmosfera Princeze i žabe sviđa samo ne volim žabe.

      Taj film sa Vanesom je sladak čak i van sezone onako chill flmiić :)

      Drogo ostaje Drogo a DC jedino Wonder Woman zna da napravi!

      Избриши
  3. Jako dobar post, nisam vidjala slicne postove, mogla bi nastaviti sa ovim deluje zanimljivo jako. ;)

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor