Search This Blog

Best of 2018 (movie edition)



U principu nisam panirala da preskočim prethodnu nedelju ali šta da se radi, bitno je da sam sada tu. Pozdrav dragi ljudi. What's up? Kao što ste primetili nisam postavila ništa prethodne nedelje (mada mi se čini kao da je duže prošlo- nije), samo sam zapatila užasnu prehladu. Kašalj, onaj koji čoveka izmori maksimalno pa mi se ništa nije radilo.


Normalni ljudi odu kod lekara uzmu antibiotik i reše problem, pošto meni nos nije bio zapušen a nisam imala temperaturu rešila sam da ne "trujem" sebe pa moja prehlada traje oko nedelju dana ali danas sam bolje!
Tradicionalno uvek napravim listu filmova koje sam najviše volela tokom prethodne godine pa sam i ove rešila da ne prekinem svoju tradiciju.Nakon ovog posta (ako ne računam šolju kakaoa) završavam sa sumiranjem pretodne godine. Ovo su 7 filmova koje sam najviše volela tokom prethodne godine!


7. Le fabuleux destin d'Amélie Poulain (2001)

Jako sam volela ovaj film. Čim sam ga pogledala želela sam da ga gledam ponovo.Ima dozu magije koja se meša sa razlnošću i stvara jednu divnu sliku o jednoj obično-neobčnoj devojci. Amelia me podseća na bezbrižnost života i zbog nje želim da nestanem iz svoje sadašnjojsti, nađem se u Parizu, i lutam njegovim ulicama dok ulični svirači sviraju Edit Paf.




6. Thor: Ragnarok (2017)

Moja veza sa Marvelovim filmovima izgleda ovako-šta god da mi serviraš ja ću ga voleti na neki način. Veliki sam ljubitelj ovih filmova još od 2012-e i "Osvetnika" i često ih maratonišem. Tor filmovi su mi uvek bili slabiji u odnosu na npr. "Kapetan Amerika" filmove, sve do ovog. Tor Rangarok je jedan od najuuzbudljivijih i najboljih filmova koje sam pogledala. Kejt Blanšet je konačno dala negativca koji može da parira Lokiju. Kris Hemsvort i Tom Hidlson su neraskivdiv duo, ne postoje dva muškarca koji dele tako dobru hemiju kao oni, a tu tu i Tesa Tompson (totalni girl crush) i Mark Rafalo koji su doprineli ovom sjajnom filmu. Fantastičan miks, sci-fi, akcije i komedije. Obožavam ga!





5. Goodbye Christopher Robin (2017)

Pisala sam vam o ovom filmu u prethodnom postu. Ako neki zaključak izvedete iz ovog posta biće to onaj da ja jako volim živopisne i atmosferične filmove. Ovo je jedan takav. Ja imam love-hate vezu sa autobiografijama, mogu da ih cenim ali su mi uglavnom dosadne ne dinamične, slabo živopisne... Kristofer Robin je naprotiv baš ono što ja volim, živopisan sa lepim slikama gotovo deluje kao priča koja je pretvorena u slike, kao da si tamo u onom trenutku. Divan film.





4. Your Name (2016)

Sva tri filma reditelja Makoto Shinkaija sam jako volela ovaj mi je bio omiljen. Stvar u vezi Japana i ovih filmova je što prenose ne samo priču koja se dešava već i dosta kulutre ove zemlje. Ovaj film je polu fantazija ima jako čudnu i drugačiju priču ali meni se najviše dopalo što paralelno prikazuje život u jednom selu u Japanu i Tokio kao urbanu prestonicu kroz oči jednog dečaka i jedne devojčice (koji se menjaju tela samim tim vidimo ih iz suprotnih uglova). Sama atmosfera filma je prelepa. Imate sve moje preporuke da ga pogledate. Ovaj reditelj ima jasan stil i prati svoju temu jako lepo a opet svaki film mu je unikatan. Negde kad gledam njegove filmove imam isti osećaj kao kad čitam Murakamija.




3.I, Tonya (2017)

JAKO JAKO JAKO SAM VOLELA OVAJ FILM. Dakle kada sam rekla da su biografski filmovi dosadni mislila sam na to da rade sve suprotno od ovog filma. Ovaj film ima humor, ima likove gde niko nije crn ili beo, film koji ne drži ničiju stranu i sam kraj filma te ostavlja da se sam pitaš "ko je upravu?". Margot Robi je tako dobro prenela ovu ženu (Margot igra i u Kristoferu Robinu potpuno suprotan lik, tkaođe autobigrafski, i uspela da izvede fantastično oba lika). Od kastinga, do režije, sve aposlutno sve valja u ovom filmu i defitivno treba da ga pogledate.





2.  Black Panther (2018)

Imam svoje slabosti ne zamerite mi. Nekako oduvek sam znala da će Crni Panter biti dobar. Kada sam videla Čedvika kao Tačalu u trećem delu "Kapetana Amerike" imala sam utisak da će doneti nešto fantastično. Nisam znala da će biti ovoliko dobro. Ovo je možda najbolji Marvelov film koji sam ikada gledala.  Kinematografija, afrička kultura, likovi (princeza Šuri, sestra Tačalina definitivno najbolji ženski lik koji je Marvel ikada imao), neverovatan kasting...sve valja. Film ima jaku feminističku crtu počev od toga da Tačala živi sa dve žene -majkom i sestrom, njegova glavna generalka je žena, a njegova bivša devojka je takođe borac koji ide na misije. Glavni negativac kog igra neverovatni Majkl B. Džordan je jedan od najboljih negativaca ikada a ono što je još impresvnije je što on nije negativac koji je zao i to je to ima viši interes moć ili nešto slčno, zapravo Erik je moralno poremećeno dete koje je zbog trauma iz mladosti postao ono što jeste. Ovo je prvi Marvelov (MCU konkretno) film koji ima nominacije za Oskara (između ostalog za najbolji film) i defitivino film koji treba da pogledate.




1.Call Me by Your Name (2017)

Imate ceo post o ovom filmu i defitivno mogu da kažem da sam ga obožavala. Volim ga toliko da ga idalje pustim na HBO filmovima i ide mi u pozadini dok nešto radim. Volela sam priču, obožavala sam Timotija i Armija Hamera, ceo taj oseća koji me je vodio u leto u Italiju nekih starih godina. Volela sam i romansu, hemiju između njih dvoje. Fantastična drama koju treba da pogledate.Preporučujem i knjigu!





To je sve za danas. Kako vam se dopao post? Sve što vam je na pameti, pišite mi dole.


Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):
Novi tumblr


Hvala na čitanju,

With love, S.

5 коментара:

  1. Tačno sam znala koji će se film naći na prvom mestu!:)))))
    Nas dve smo tokom godine već pričale o naslovima, zahvaljujem tebi i Ivani na recenzijama zbog kojim sam poskidala sve i gledaću redom, jer sam do sada samo "Ameliju" gledala više puta i mnogo je volim.:) "Call me by your name" nameravam da predstavim u poređenju sa romanom. Sjajan ti je izbor!:)

    ОдговориИзбриши
  2. Pogledaj film Od Prade do beznade .
    Odlican je ��

    ОдговориИзбриши
  3. Your name mi baš deluje interesantno volim te japanske cudne crtane kao što je My neighbour Totoro. :) Ameliju sam gledal i lep je film, najviše volim onog dekicu slikara i muziku koja je savršena. Gledala sam taj Black Panter , ali meni je to bila jako dosadno, nisam ja neki fan akcionih filmova i Marvela. Mada svi su glumci bili lepi i efekti su lepo urađeni ,al opet mi nije to nešto što će da me pomeri ili potrese ili uteši, nije to umetnički film i daleko je od najboljeg filma godine. To što je dobio Oskara je čisto zbog političke korektnosti zato što su sad shvali da nisu davali crncima dovoljno Oskara , pa ajd evo vam jedan. Što se tiče feminizma i žena ratnica mislim da Holivud malo preteruje u naglašavanje toga da žene sve mogu i verovatno one to mogu, al sad pitanje je da li nam Holivud ipak postavlja nerealne standarde. Evo ja npr ne bih mogla nikad da budem nikakva ratnica užasno sam smotana i mrzi me da vežbam i da se malo zategnem , a ne da idem naokolo da mlataram kopljem ceo dan , a nisam ni genije ko ta mala da izmislim za pet minuta novo oružije i pride izoperišem nekoga. U suštini Holivud nikad ne snima filmove kao što je Amelija Pulen o nekoj običnoj devojci iz grada , samo sve nešto super eksta giga mega i ja mislim da je to zapravo jako loše, jer to nimalo ne liči na pravi život. Fantastika jeste fantastična, ali samo kada ima likove koji bar malo liče na stvane ljude od krvi mesa. Ovako je to sredstvo da se prenese poruka koju si ti lepo primetila i izdvojila, da žene sve mogu, al ne kažu oni to jer te vole i vole sve žene sveta nego zbog liberalnog kapitalizma. Da ti rintaš ceo život i juriš svoju kraijeru ubeđena da je to nešto najbolje ikad , dok oni zgrću pare. S druge strane treba ti posao svakako , al kontaš ša oću da kažem usađuju ti vrednosti koje njima odgovaraju da još više zarade.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Your Name je baš film za sanjare mislim da bi ti se dopao :)
      Black Panther je baš film za ljubitelje Marvelovih filmova. Ja sam ih gledala sve i jako volim ali razumem zašto se nekima ne dopadaju :D
      Holivud ima tip žena e sad čitnjenica je da i ako su u menjini ima dosta žena koje su neverovatni borci i odskaču od tradiionalne uloge. Trenutno je doba jakog feminizma posebno u Holivudu (ide se čak i predaleko pa se diiskutovalo da je Kris Evans na dodeli oskara bio šovinista jer je nekoj glumici da li Bri Larson, ne sećam se, pružio ruku da se popne uz stepenice) da preteruju preteruju. Retko se prave filmovi o običnim ljudima a da su malo ozbiljniji obično to budu neke sladunjave limunadice. Odličan komentar i hvala ti puno što si ga napisala iznela si sjajne stavove.

      Избриши
    2. Hvala ti za preporuku i za to da sam sanjar ne znam kako si me samo odmah pročitala. :) Uh što se tiče toga da su ga kritikovali što joj je pružio ruku je skroz suludo i prosto ne mogu da verujem,kao prvo lepo je pružiti nekome ruku da mu pomogneš ko god da je u pitanju. Plus ako je bila u štiklama skroz je razumljivo zašto joj je pomogao , ja se prva obradujem kad mi neko ponudi tad pomoć.

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor