Search This Blog

7 arts of 7th art #Top20Special ❤ ❤ ❤



Hej vi siroti đavoli. Šta ima?  Za danas (zapravo trebalo je da bude juče, ali ispitni je rok ne zamerite što kasnim sa postovima) imam specijal u vidu top 20 filmova iz moje kolumne 7 arts of 7th art. Šta ja danas zapravo radim? Pa ukratko imam 20 filmova (iz svake kolumne prva dva filma) koje sam rangirala od 20.-1. mesta (tako da je prvo najviše a dvadeseto najniže, ali krećem kako se rade standardne top liste dakle od najnižeg ka najvišem) i u ovom specijalu se neću baviti kritičkim delom jer sve kolumne možete pregledno pročitati klikom ovde, već konkretno mojim opštim utiskom. Trebalo bi da bude zanimljivo pa da ne dužim sa uvodnim delom, da krenemo. Sve vaše kome ili viđenja o filmovima, bilo da se slažete ili ne samnom ili predloge možete pisati dole u komentarima ili me kontaktirati preko meila -saramilenkovic1994@gmail.com.




20.The Bridges of Madison County (1995)
Rotten tomatoes : 89% (7,4/10)
IMDB: 7,5/10
Uloge: Clint Eastwood, Meryl Streep
Režija: Clint Eastwood

Fotograf Robert Kinkeid ulazi u život domaćice Frančeske Džonson na četri dana u 1960-im.

Things change. They always do, it's one of the things of nature. Most people are afraid of change, but if you look at it as something you can always count on, then it can be a comfort.



Ovaj film je zapravo bio film koji sam proglasila najboljim u petoj kolumni (čitajte ovde), međutim od svih ovih filmova shvatila sam da sam se najmanje vezela za ovaj. Nisam mnogo mislila o njemu nakon gladanja niti je ostavio neki impakt veliki na mene. Ipak ono što je činjenica je da je film sjajn i da zaista priča svoju priču praćen sjajnom režijom Klinta Istvuda, za koga često govorim da je daleko bolji reditelj nego glumac (a odličan je glumac). Uživala sam u ovoj laganoj priči a ono  što mi se najviše dopalo je koliko mi je donelo nostalgiju za vremenom u kojem nikad nisam živela. Moć da osetim vazduh tog leta, iskrice kioje su bile u vazduhu i mir-to je najveća čar ovog filma.


19. Iron Man (2008)
Rotten tomatoes: 94% (7,7/10)
IMDB: 7,9/10
Uloge: Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Jeff Bridges
Režija: Jon Favreau

Nakon što je zatvoren u Afganistanskog pećini, Toni Stark stvara oklop koji će ga štititi od zla.

„If I were Iron Man, I'd have this girlfriend who knew my true identity. She'd be a wreck. She'd always be worrying I was going to die, yet so proud of the man I've become. She'd be wildly conflicted, which would only make her more crazy about me...“



Mislim da svako ko je bar više od dva puta bacio pogled na moj blog, ili me pak zna privatno je spustio vilicu do poda kada sam čoveka koga istinski obožavam stavila ovako nisko. Ali moram da priznam da u teškoj konkurenciji filmova smatram greškom što sam u devetoj kolumni (ovde) proglasila ovo ostvarenje za najbolje. Daleko od toga da je film loš-naprotiv brilijantan je i odišekreativnošću, potkopčanom Daunijevom maestralnom izvedbom, ali prosto film koji te obori sa nogu se meri po tome koliko emocionalnosti osećaš prema njemu, a ja prema Iron Men-u ne osećam to što će se i pokazati kada vidite gde je drugo mesto sa te liste. Ovo je dobar film koji sam voljna da rado pogledam kad god, ali naprosto nemam preveliku konekciju sa njim.




18.X man: First Class (2011)
Rotten tomatoes: 87% (7,4/10)
IMDB:  7,8/10
Uloge: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence
Režija: Matthew Vaughn

1962. vlada Sjedinjenih Američkih država traži pomoć mutanta sa naptrirodnim moćima da zaustave zlonamernog diktatora koji je odlučan da započne Treći Svetski Rat.

„Heterochromia is in reference to your eyes, which I have to say are stunning. One green, one blue. It's a mutation. It's a very groovy mutation. I've got news for you, Amy. You are a mutant.“


Jedini razlog zašto je ovaj film na ovom mestu je jer ovde takođe imam Days of future past, koji je meni za tri klase bolji od ovog.Inače ovaj film je bio drugi na petoj listi iza „Mostova okruga Medison“ o kojima ste maločas čitali. Ovaj film je jako dobro urađen, pisaću već jednom poređenje x man i The Avengers pa ću tu detaljnije, o tome koliko oni dobor odrade moći mutanta. Ovaj film razbio je moje predrasude o superheroj frenšazama i definitivno mi je jako drag. Odiše sjajnim efektima, moćnom glumom i dobrim scenarijom.



17. All About Eve (1950)
Rotten tomatoes: 100% (9,1) 
IMDB:8,4
Uloge: Bette Davis, Anne Baxter, George Sanders, Celeste Holm
Reditelj: Joseph L. Mankiewicz

Genijalna glumica insiunira sebe u društvo uspešne glumice, ali one koja stari  i u njenu grupu prijatelja.


„Bill's thirty-two. He looks thirty-two. He looked it five years ago, he'll look it twenty years from now. I hate men.“




Ovaj klasik našao se u mojoj četvrtoj kolumni (ovde) i ne samo to bio je prvi. Tada kada sma uključila kritičko mišljenje i smatrala da ne mogu nigde drugde da ga stavim, osim na prvo mesto-stojim iza toga. Međutim stavila sam ga tek na sedamnaesto mesto, jer mu se nisam mnogo vraćala u toku godine. Ovaj film je umetničko delo, ovaj film je svojevrsna lekcija života o prijateljstvu i ljudima oko tebe. Svako treba da ga pogleda. 


16.Requiem for a Dream (2000)
Rotten tomatoes: 78% (7,4/10)
IMDB: 8,4/10
Uloge: Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly
Režija: Darren Aronofsky

Lekovima izavane utopie četvoro ljudi, postaju sve jače i jače.

„I'm somebody now, Harry. Everybody likes me. Soon, millions of people will see me and they'll all like me. I'll tell them about you, and your father, how good he was to us. Remember? It's a reason to get up in the morning. It's a reason to lose weight, to fit in the red dress. It's a reason to smile. It makes tomorrow all right. What have I got Harry, hm? Why should I even make the bed, or wash the dishes? I do them, but why should I? I'm alone. Your father's gone, you're gone. I got no one to care for. What have I got, Harry? I'm lonely. I'm old.“


O ovom remek delu Darena Aronofskog sam pisala u svojoj najnovijoj kolumni (ovde). Još nisam imala dovoljno prilike da se vežem za ovaj film, ali ono što je činjenica je da je ovo sjajno koncipiran i somišljen film. Iznad svega obiluje vanvremenski dobrim performansima a onda i sjajnim efektima koji su utkani u film, na momente će vas baciti u depresiju i ankcioznost jer film kao takav to ima za cilj-da pokaže kako se likovi osećaju, sve u svemu sjajn je.



15.Warrior (2011)
Rotten tomatoes : 83 % (7,3/10)
IMDB : 8,2/10
Glavne uloge:Tom Hardy, Joel Edgerton, Nick Nolte
Režija: Gavin O'Connor

Mlađi sin bivšeg boksera i alkoholičara vraća se kući gde trenira sa ocem za takmičenje u mešanim borilačkim veštinama put ga stavlja na razmišljanje kada shvati da se bori protiv starijeg brata.

„So you found God, huh? That's awesome. See, Mom kept calling out for him but he wasn't around. I guess Jesus was down at the mill forgiving all the drunks. Who knew?“


Fascinantno je koliko je vremenski trebalo da prođe da bi kritičari uvideli sposobnost i talenat Toma Hardija, koji je u ovom ostvarenju ostvario bilijantan performans. Ovaj film je jedan od najemotivnijih koje sam gledala, ovaj film priča jednu realnu priču o dva brata i zaista idalje me prođe jeza kada pomislim na završnu scenu. 
P.s o ovom filmu sam pisala u svojoj trećoj kolumni koju možete čitati ovde




14.Shame (2011)
IMDB : 7,3
Rotten Tomatoes ocena: 79%
Glavne uloge: Michael Fassbender, Carey Mulligan
Režija: Steve McQueen

U Njujorku Brendonov pažljivo čuvan privatni život, dopušta mu da razvije sekusalnu zavisnost koja se remeti kada se njegova sestra pojavi sa namerom da ostane neko vreme.

„We're not bad people. We just come from a bad place.“


Ovaj kontraverzan film je nešto čemu sam se često vraćala u toku prošle godine. Postoje filmovi koji te teraju na razmišljanje svaki put kada ih pogledaš uočiš nešto novo. Ovaj jednostavan a opet toliko kompleksan film je savršeni prikaz jedne zavisnosti (ako birate između ovog i Ninfomanke, uvek birajte ovo). Gluma Keri Muligan i Majkla Fesbendera je na vrhunskom nivou i način na koji oni izvode performans je sjajn, bez mnogo reči donose likove (uz to goli Majkl dva sata je raj za oči). Rangirala sam ga kao drugo mesto na drugoj listi –ovde, i zaista smatram da je sjajn.



13. Pride & Prejudice (2005)
Rotten tomatoes: 85% (7,7/10)
IMDB: 7,8/10
Uloge: Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Rosamund Pike, Carey Mulligan
Režija: Joe Wright

Varnice sevaju kada Elizabet Benet, upozna mladog i bogatog gospodina Darisja. A kospodin Darsi se nađe u nebronom grožđu kada se zaljubi u devojku ispod svoje klase. Mogu li prevazići sopstvenu gordost i predrasude?

„Miss Elizabeth. I have struggled in vain and I can bear it no longer. These past months have been a torment. I came to Rosings with the single object of seeing you... I had to see you. I have fought against my better judgment, my family's expectations, the inferiority of your birth by rank and circumstance. All these things I am willing to put aside and ask you to end my agony.“




Ponovo pišem o svom pobedniku iz prošlog posta i idalje stojim iza toga da je ovo jedna od najlepših romansi koje sam gledala. Volim Keirinu blagu i milu pojavu i volim taj ceo period, definitivno moram da kupim knjigu „Gordost i predrasude“.



12. Captain America: The Winter Soldier (2014)
Rotten tomatoes: 89% (7,5/10)
IMDB: 7,8/10
Uloge: Chris Evans, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson
Režija: Anthony Russo, Joe Russo

Stiv Rodžers se muči da nađe svoju ulogu u modernom svetu, on osniva tim sa jednim od agenata Šilda-Crnom Udovicom zbog istorijske borbe protiv čoveka iz legendi poznatog kao Zimski vojnik.


„Even when I had nothing, I had Bucky.“


Ovo je ruke dole moj omiljeni MCU spin off ikada, svaki segment filma mi je držao pažnju (u toj pažnji Evans vodi ubedljivo), sjajni efekti, sjajno somišljen film i sve to napralvjeno da očekuješ neočekivano, obožavam ga (a više o njemu klikom ovde).



11. Before sunset (2004)
Rotten tomatoes: 95% (8,3/10)
IMDB: 8,1/10
Uloge: Ethan Hawke, Julie Delpy
Režija: Richard Linklater

Devet godina nakon što su se Džesi i Selin upoznali ponovo se sreću u Parizu, gde je Džesi kniškoj turneji.

„You can never replace anyone because everyone is made up of such beautiful specific details.“

Polako shvatam da najviše volim filmove koji su toliko jednostavni a opet toliko lepi i prenesu poruku. Ovaj film je oličenje toga. Izgleda lagano-dva stara poznanika se sreću pa svrate na kafu, pa prošetaju kraj reke-a zapravo ono što je Ričard Lankater napravio je daleko efektivnije i moćnije, praćeno sjajnim performansima Itana Hoka i Džuli Depli (više o njemu ovde)


10.Never let me go (2010)
Rotten tomatoes: 71%
IMDB: 7,2/10
Uloge: Keira Knightley, Carey Mulligan, Andrew Garfield
Režija: Mark Romanek

Život troje prijatelja od detinjstva, do odrastanja.

„It's been two weeks since I lost him. I've been given my notice now. My first donation is in a month's time. I come here and imagine that this is the spot where everything I've lost since my childhood has washed out. I tell myself, if that were true, and I waited long enough, then a tiny figure would appear on the horizon across the field, and gradually get larger until I'd see it was Tommy. He'd wave and maybe call. I don't let the fantasy go beyond that. I can't let it. I remind myself I was lucky to have had any time with him at all. What I'm not sure about is if our lives have been so different from the lives of the people we save. We all complete. Maybe none of us really understand what we've lived through, or feel we've had enough time.“



Film koji sam proglasila najboljim, na svojoj drugoj listi-ovde, je idalje film koji me najlakše rasplače koliko god da držim emocije za sebe. Apsolutno predivno i pretragično u isto vreme i izuzetno domišljato delo. Nosi posebnu emociju koja je tu od kada krene film do završetka, jesam stena ali uz ovaj film uvek plačem (čitate na istom linku gde je i Shame). 



9. Cinderella (2015) 
Rotten tomaatoes: 85% (7,2)
IMDB: 7,2
Uloge: Lily James, Cate Blanchett, Richard Madden, Helena Bonham Carter,  Hayley Atwell
Reditelj: Kenneth Branagh

Kada joj otac neočekivano premine, mlada Ela ostaje na milost i nemilost okrutne maćehe i polu sestara.


„And so Kit and Ella were married. And I can tell you as her fairy godmother that they were counted to be the fairest and kindest rulers the kingdom had known. And Ella continued to see the world not as it is, but as it could be if only you believe in courage and kindness and occasionally just a little bit... of magic.“




Ja sam mnogo puta napomenula da sam veliki zaljubljenik u bajke i isti slučaj je bio i sa ovom live verzijom Diznijevog filma. Obožavam ga i stalno kad treba da se opustim pustim ga i gledam. Prelep je sama scenografija i efekti donose dosta samom filmu a i glumci briljiraju (čitate na istom linku gde i All about Eve).



8. X-Men: Days of Future Past (2014)
Rotten tomatoes : 91% (7,6/10)
IMDB: 8,1/10
Uloge: Patrick Stewart, Ian McKellen, Hugh Jackman, James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Halle Berry, Nicholas Hoult, Ellen Page, Peter Dinklage, Evan Peters
Režija: Bryan Singer

X ljud šalju Volverina u prošlost da promeni istoriju i ispravi greške kako bi sprečio buduće događaje koji su doveli do rata mašina nad  mutantima i ljudima.

„Where were you, Charles? We were supposed to protect them! Where were you when your own people needed you? Hiding! You and Hank! Pretending to be something you're not!“


Za razliku od maloprepominjanog dela „first class“ ovaj je ...pa baš ovako za 10 klasi bolji od tog, i ako je i onaj izvnredan. Majkl i Džejms koji su u ovom filmu delimično suočeni sa svojim starijim verzijama Ianom Mekelenom i Patrikom Stujartom, briljiraju u svakom segemntu, odličan storyline, fenomenalni efekti...Zanimljivo je da je u toj šetoj rubrici (ovde) ovaj film bio prvi, međutim kasnije ću o razlozima zašto je drugo mesto sa te liste jače rangirano. Film je sjajn.



7. Birdman: Or (The Unexpected Virtue of Ignorance) (2014)
Rotten tomatoes : 93% 
IMDB: 8/10
Uloge: Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton
Režija: Alejandro González Iñárritu

U togu progresa njegove najnovije Brodvejske predstave, bivši popularni glumac muči se sa svojim životom kada se novi mlađi glumac pojavi.


„People, they love blood. They love action. Not this talky, depressing, philosophical bullshit.“



Ovaj film je mene zakletog Skorsezievog fana pretvorio u neverovatno velikog poštovaoca Alehandra Gonzalesa Injarite. Upoznao me je sa neverovatnim talentom Edvarda Nortona, i uveo u svet crne komedije. Kratko i jasno-ovo je remek delo. Volim filmove koji ostavljau veliki otvoreni prostor za rrazmišljanje, ovaj film je težak za razumevanje i ako niste voljni da istražujete o njemu bolje ga zaobiđite, za mene ovo je remek delo (aa više o njemu čitate ovde ).

6.A Streetcar Named Desire (1951)
Rotten tomatoes: 98% (8,6/10)
IMDB: 8,1/10
Uloge: Vivien Leigh, Marlon Brando, Kim Hunter
Režija: Elia Kazan

Potresena Blanše Dubos se seli kod sestre u Nju Orlians i mučena je od strane zeta dok realnos drhti oko nje.

„I don't want realism. I want magic! Yes, yes, magic. I try to give that to people. I do misrepresent things. I don't tell truths. I tell what ought to be truth.“


Apsolutna magija. To je ono što mi prvo dođe na um kada pomislim na ovaj film-apsolutna magija. Toliko lep predstavnik svog vremena, toliko moćan i sjajan film. Marlon Brando, lepši nego ikad pre i posle toga, magična Vivijen Li i jedna sjano odrađena priča (više čitajte ovde).



5. The English Patient (1996)
Rotten tomatoes: 84% (7,6/10)
IMDB:  7,4/10
Uloge: Ralph Fiennes, Juliette Binoche, Willem Dafoe, Kristin Scott Thomas , Colin Firth
Režija: Anthony Minghella

Pri kraju II sveskog rata mlada medicinska sestra brine o žrtvi avionske nesreće.  Njegova prošlost prikazuje se u flešbekovima otkrivajući uticaj u budućoj ljubavnoj aferi.

„I once traveled with a guide who was taking me to Faya. He didn't speak for nine hours. At the end of it he pointed at the horizon and said, "Faya!" That was a good day.“ 



I ako je u kolumni ovaj film bio drugi, iza Days of future past, nekako je baš ovaj više srastao samnom. I ako sam ga gledala jednak broj puta kao i gore pominjani film, kada bih morala da prepričam ovog bi se više sećala. Ovaj film je nešto tako lepo i tako brilijantno da se ježim pri samom sećanju na kadrove, Ralf Fajns je pokazao šta znači očarati . A Žilijet Bronš je ispričala svoju priču u filmu o povređenim životima.



4. Terms of Endearment (1983)
Rotten tomatoes: 88% (7,5/10)
IMDB: 7,4/10
Uloge: Shirley MacLaine, Debra Winger, Jack Nicholson
Režija: James L. Brooks

Teško ugodljiva Aurora pokušava da nađe ljubav i reši kćerkine porodične probleme.

„Don't worship me until I've earned it.“



Ovaj film sam na pretprošloj listi (ovde) rangirala kao drugi, i ovom prilikom izjavljujem da se jako kajem. Ovaj film je jedan od onih koje ću za sva vremena imati u top 20 omiljenih ikada, jedan od onih uz koje sam se slatko smejala i gorko plakala. Prelepa priča sa sjajnom glumačkom postavom, ovo je večni film.

3. Casino Royale (2006)
Rotten tomatoes : 95 % (7,8/10)
IMDB : 8,0/10
Glavne uloge: Daniel Craig, Eva Green, Mads Mikkelsen, Judi Dench
Režija: Martin Campbell

Sa lisensom ua ubijanje, tajni agent Džejm Bond kreće na svoju prvu misiju kao 007 i mora da odbrani pobedi dilere oružjem dok se kocka u Casino Roylau i shvata da nije sve kako se čini.

„Why is it that people who can't take advice always insist on giving it?“


Postoji situacija kada te film zavede (mada kod mene biće da je to Denijel Kreig, no nećemo o tome). Ovaj film o ubistva, strasti i igri je uspeo da me uvuče u svoj svet da ne poželim da ikada skinem pogled sa njega. Najbolji Bondov deo, maestralno odrađen, ovaj film je strast u malom, a više o filmu ovde.



2.American history X (1998)
Rotten tomatoes : 83 % 
IMDB : 8,6/10
Glavne uloge: Edward Norton, Edward Furlong, Beverly D'Angelo
Režija: Tony Kaye

Bivši pro-nacista pokuđava da spreči svog mlađeg brata da napravi grešku koju je on sam počinio.

„So I guess this is where I tell you what I learned - my conclusion, right? Well, my conclusion is: Hate is baggage. Life's too short to be pissed off all the time. It's just not worth it. Derek says it's always good to end a paper with a quote. He says someone else has already said it best. So if you can't top it, steal from them and go out strong. So I picked a guy I thought you'd like. 'We are not enemies, but friends. We must not be enemies. Though passion may have strained, it must not break our bonds of affection. The mystic chords of memory will swell when again touched, as surely they will be, by the better angels of our nature.“



Vraćamo se skroz na prvu listu (beše to ovde) i film koji je verovatno ima jedan od najjačih impakta u mom životu. Ovaj film bi trebao da bude obavezan za gledanje, za svakog ovaj film je otelovenje šta mržnja moće da učini čoveku. Edvarda Nortona je diglo u visoku A glumačku klasu, a nama doneo svojevrsno remek delo.



1.Dead poet society (1989)
Rotten tomatoes: 85% (7,2/10)
IMDB: 8/10
Uloge: Robin Williams, Robert Sean Leonard, Ethan Hawke
Režija: Peter Weir

Profesor engleskog Džon Kiting, inspiriše svoje učenike da izraze ljubav prema poeziji i iskoriste dan.

„We don't read and write poetry because it's cute. We read and write poetry because we are members of the human race. And the human race is filled with passion.“

Ako postoji film koji je meni promenio život onda je to definitivno ovaj. Toliko pouka koje sam izvukla iz ovog legendarnog ostvarenja, toliko lekcija koje će mi ceo život ostale urezane da ne postoji film koji je to ikada uradio pre njega, na ovoj listi ne postoji film koji mu može prići čak ni blizu po onome što meni donosi u život-lekciju da svaki dan treba iskoristiti „Carpe diem“. 



To je sve za danas moji siroti đavoli, sledeći post ide u četvrtak (daću sve od sebe da uspem do tad da napišem), i to je što bi se reklo down to Earth filmska kritika koju dugo nisam radila, a poenta mog bloga je većinom to. 
Pišite šta mislite o ovome 

With love S. 

4 коментара:

  1. Sjajno!
    Od sutra definitivno krećem sa gledanjem onih koje već nisam sa tvoje liste.
    Najveći je fazon što su mi svi oni na listi za gledanje, neki već u kompu sede, ali nikako na red da dođu.
    Tvoj me post natera da se ubrzam, jer sam svesna da divotu propuštam.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Gledaj obavezno i javi nekako utiske kako su ti se dopali, svaki od ovih koje sam ovde preporučila je zaista sjajan i u svakom sam uživala gledajući ga što želim i tebi :)

      Избриши
  2. Tačno se sećam kad sam pročitala ovaj post, tada sam i zagotivila blog.:)))
    Impresivna lista, savršen izbor. Samo ću pomenuti da je prvoplasirano "Društvo mrtvih pesnika" moj najdraži film svih vremena (u žestokoj konkurenciji) i da je i meni promenio život, još uvek me neverovatno motiviše. Moj razredni u Gimnaziji je bio baš taj tip profesora kao Robin Vilijams ovde i zahvaljujući njemu, prelomila sam koje studije da izaberem, tako da zapravo verujem da ovom filmu i njegovom divnom, emotivnom i intelektualnom uticaju, otkrovenju, dugujem mnogo, mnogo...

    Bravo i za odabir fotografija i citata, taman dovoljno podsticajno da zainteresuješ čitaoce za gledanje. :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. mene je društvo mrtvih pesnika naučilo bukvalno da živim, i taj performans Vilijamsov je jedan od najboljih ikada u svetskoj kinematografiji. Ne postoji film ja mislim koji je više uticao na mene od tog filma, i smatram ga obaveznim "štivom" za svakoga jer za dva sata uspe da promeni čovekovu perspektivnu pogleda na život :)

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor