Search This Blog

GLEDALA, ČITALA, SLUŠALA

 




Uvek mi bude interesantno kad sagledam prethodni mesec. Šta sam radila, u čemu sam uživala i vrlo često sama ne mogu svega da se setim- zato zapišem. Novi mesečni tematski post "gledala, čitala, slušala" dobija zeleno svetlo danas i nadam se da će vam se dopasti. Pozdrav dragi ljudi. What's up? Konačno mogu da kažem da se osećam mentalno dobro i osećam se živo. Danas sam tu sa novom mesečnom tematikom i iskreno se nadam da će te uživati.  Da više ne dužim,


Let's go! 😉


✧TV serije i emisije✧


RuPaul's Drag Race All Stars (sezona 6)

Obožavam Drag Race kako obične sezone tako i All Stars edicije. Volim umetnost draga i na koji nivo kraljice mogu da odvedu ovu umetnost. Jedini tip rijalitija koji gledam religiozno bukvalno. Sezona 6 all stars edicije mi je neočekivano jedna od najboljih do sad. Favorit mi je trans lutkica Kajli Sonik Lav a emituje se svakog četvrtka što znači da je na Netfliksu u petak ujutru.


Why Women Kill

Kaća mi je preporučila ovu seriju i obožavam je. Volim epohe u kojima se dešava i sjajan miks komedije i drame!


Nevertheless

Nova drama iz Koreje je nešto totalno drugačije od onog što ovaj format obično služi. Scene su dosta slobodnije a čak ni queer teme nisu isključene.  Moja biseksualnost je na totalno novom nivou jer sam opasno zaljubljena i u Song Kanga i u Han Sonhe divni su.


Han SonHi i Song Kang u Nevertheless



Unorthodox

Ako uzmete nešto iz ove sekcije kao preporuku molim vas lepo uzmite ovu mini seriju. Serija je istinita priča o ženi koja je pobegla iz jedne jevrejske sekte i načina funkcionisanja previše religioznih ljudi. Ima dosta jezivinih scena ali je vredna gledanja i gluma je 70/10.


Castlevania

Ako volite celu Drakula priču i malo horora onda ovaj anime ne treba da propustite. Meni je ovo idealno jer traje po pola sata a priča je ludački zabavna!


Youth of May

Gledala sam dosta drama iz Koreje ali ova je baš jedinstvena. Naime smeštena je početkom '80ih u vreme kada su protestovali protiv vojne vlasti i borba za demokratiju je bila u centru dešavanja. Period koji je u ovoj zemlji obeležen kao jedan od najbitnijih u borbi za slbodu. Ha-Te je mladi student medicine koji zbog dugovanja pristaje da mu otac namesti sastanak na slepo. Mingši, medicinska sestra odlazi na ovaj sastanak na mesto svoje drugarice buntovnice koja protestuje i ćerke veoma moćnog čoveka koja joj obećava kartu za Nemačku. Tako se u Maju 1980e Ha-Te na prvi pogled zaljubi u nju i to baš u vreme kada se ulicama Gvanđua proliva mnogo krvi a vojska nema poštovanja za život. Divna je drama već noćima sanjam Li Dohjuna koji je magičan. Imate sve preporuke da je pogledate vredi.


Go MinSi i Li Dohjun u seriji Youth of May


✧Filmovi✧


Me Before You (2016)

Opet sam gledala ovaj film jer vidim ima ga na Netfliksu. Iz nekog razloga nije mi bio toliko loš kao prvi put. Ima nešto u toj iskrenoj radosti koju Emilija Klark nosi sa sobom što me tera da ga volim ili bar da ga ne mrzim i da mi je smipatičan.


 Night in Paradise (2020)

Korejski dosta nagrađivani film. Imate na netfliksu. Sjajna krimi priča sa dobrom glumom i sjajnom kinematografijom koja odlično prenosi atmosferu sveta u kome se oba lika nalaze.


Sem i Emilija u filmu "Me Before You"


The Last Summer (2019)

Ovao je bilo katastrofa. Bukvalno jedino što mi se dopalo je kako je kamerman doneo Čikago i podvlačim ništa više. Probali su da naprave letnju i SAD verziju Love Actually da nisu uspeli je mala reč. Svaki kliše teen filma ovde postoji a KJ Apa opet igra Arčija. Katastrofa.



Malena (2000)

O mom viđenju Malene ću već pisati u mesečnoj šolji kakao koja će biti krajem meseca sigurno. Ai bez dileme ovaj film treba da pogledate. Neverovatno je kako je Malena mada smeštena u drugom svetkom ratu jednako istinita i u modernom vremenu.


Monika Beluči u filmu Malena




✧ČITALA✧


"Junak našeg doba"  Mihail Ljermontov 

Kaća mi je poklonila ovu knjigu i jako mi se dopalo što je ovo totalno drugačiji pristup pisanju od klasičnih autora Rusije. Nije obimna- naprotiv jako je kratka i odmah prelazi na poentu umesto da okoliša. Sastavljena je od kratkih priča što mi se jako dopalo.



"In the Unlikely Event"  L.J. Shen

Tehnički ova knjiga je završena u avgustu. Međutim pošto je završena drugog ipak je deo julskog posta. Veliko je razočarenje kako se ova knjiga dalje razvijala. Jer zalet i prvih nekoliko poglavlja su bili jako dobro napisani za jednu limunadu. Dvoje mladih se upoznaje u Irskoj. Za jednu noć ludo se zaljube i onda naprave dogovor da će se venčati ako se sledeći put sretnu. Sretnu se u Njojorku i on nju mrzi. Super postavka koja je kako je priča odmicala krenula samo nizbrdo i nije se popela ni na jedan stepenik. Kraj me je doslovno ubio u pojam ne možeš baš tablet da spališ ali bila sam voljna.





"Siege and Storm" Leigh Bardugo

Drugi deo Grisha serijala koji mi se daleko manje dopao od prvog dela a drastično manje od Six of Crows koju oboažvam. Mnogo se vrtelo u krug. Mal, koji mi je bio ravna linija je počeo da me nervira i to samo iz razloga što je 70% knjige Alina koja ga doziva.  I naravno veliki nedostatak Darklinga to se baš osetilo! Bilo kako bilo ovo je druga od tri knjige pa preskakanje iste nije bila baš opcija.



"U sazvežđu ovna" Glen Kuper

Ja sam sudeći po mom goodreads-u ovu knjigu počela da čitam u Aprilu. Završila sam je u julu. Ne mogu to da izmislim sve i da hoću. Iskreno nije mi bila dovoljno interesantna i šta se onda desi? Doguram ja do neke 27-e glave fino, i u jednom trenutku shvatim da ja blage veze nemam šta sam čitala pa krenem od početka. Dopala mi se prošlost sa Lemurima. I to je to koliko god da je imala interesantan koncept meni prosto nije prijala.






✧SLUŠALA✧


Marina 

Volim ovu čudnu umetnicu već jako dugo. Međutim tek od skoro je slušam baš aktivno i jako mi se dopada njena muzika i njen neobičan stil izvođenja.


BTS

Ne samo što sam u julu dobila Permission to dance, novi single na engleskom jeziku koji je napisao Ed Širan, već sam se generalno aktivno vratila slušanju mog omiljenog benda čije me pesme uvek usreće.






Prince

Veče, moja tereasa i prirodni ledeni zeleni čaj i Prince koji peva sa mog telefona su mi u neku ruku i obeležili jul.


Billkin

Pisala sam vam koliko volim glas ovog mladića i kako se emitovala I promised you the moon gde je on glavna uloga njegove pesme su bile neizostavan deo mog dana.




Arctic Monkeys

Jedan od najboljih bendnova današnjice mi je stalno bio na playlisti i baš sam užiivala u glasu Aleksa Tarnera.


Lorde

Novi album ove devojke je meni jedan od najdražih u poslednje vreme baš mi se dopala muzika i title track Solar Power mi je fantastičan.

Måneskin

Naravno bend koji je osvojio Eurosong je još uvek vladao mojom playlistom. Primetila sam da više voliim njihove singlove na italijanskom.


*u opisu posta imate Spotify playlistu svih pesama izvođača po dve koju sam sastavila baš za ovaj post*








I to je to od mene. Nadam se da vam se dopalo. Sledeći post ide u nedelji. Pišite mi u komentarima ili na mailu! Mail je saramilenkovic1994@gmail.com .



Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):



Hvala na čitanju,

With love, S.





1 коментара:

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor