Search This Blog

7 K-DRAMA KOJE DEFINITIVNO TREBA DA POGLEDATE

 





Kunem vam se, ponekad (a pod ponekad mislim jako često) mi se desi da me uhvati takav nalet inspiracije ali me moji mentalni problemi vrate na početak. Ali evo me ponovo tu o tome kako sam ja i životnim temama čitaćete u postu koji će ići u nedelju (inače postovi će ići sredom i nedeljomod sad) do tada mislim da je povratnički post ipak bolja ideja da bude nešto što je malo više chill. Malo više "dobra stara ja" i sa takvim postom sam tu. 


Pozdrav dragi ljudi. What's up? Korejska drama "Squid game" doživela je ogromnu popularnost. Iskreno da vam kažem- ja je nisam gledala. Mora kod mene hajp malo da ohladi pa ću je gledati. Međutim to me neće sprečiti da vam napišem post sa preporukama 7 K-Drama koje morate da pogledate...Dobro ne morate ali tako bolje zvuči. Redosled je nasumice.

Bez dužeg odugovlačenja,

Let's go!


  • The Devil Judge

Smeštena u distopijanskoj Koreji negde u budućnosti gde pravni sistem pripada ljudima koji o budućnosti osuđenika odlučuju glasanjem dok uživo prate suđenje. Glavni lik drame je sudija Kang Johan misteriozni čovek i favorit publike koji ima čudnu prošlost i njegovog špijuna sudije Kim GaOna koji dok je na zadatku ne može da pomogne sebi da i sam ne oseća duboku konekciju sa Johanom.

Ja trenutno gledam ovu dramu i negde na pola sam stigla. Sam koncept je totalno drugačiji jer fokus nije na romansi već na nekoj neprijateljskoj bromansi (mislite Čarls Eksevijer i Magnito bukvalno tako) i na samom pravnom sistemu koji mada je ovo fikcija nije nešto što se neće desiti u budućnosti naprotiv. Ima misterije i jako je dinamična drama. Što se glume tiče sa Džisungom koji igra sudiju Johana se prvi put srećem ali sam impresionirana i oduševljena. Ne postoji trenutak u kom je on u kadru da možeš da gledaš bilo gde drugde jako je dobar i jako harizmatičan. Gaon mi je već dobro poznato ime Džinjong je član benda GOT7 gledala sam ga više puta i jako je dobar bez diskusije.





  • Tale of the Nine-Tailed

Korejski folklor u modernom vremenu. To je ova drama u jednoj rečenici. Priča je fantazija sa elementima romanse i bazira se na korejskoj legendi o devetorepoj lisici. Li Jeon je star peko 1000 godina i nekada je bio čuvar planine, tokom godina provedenim u miru zaljubio se u devojku ali ona je tragično umrla. Pre nego što će njena duša preći reku on joj daje "lisičiji dah" sa obećanjem da mora ponovo da se rodi i da će je pronaći. U modernom vremenu on još uvek traga za njom isotvremno živi prilično lep život. Nam Džia je producent TV stanice koja obožava mitove i legende. Od malena je imala niz čudnih događaja koje nie mogla da objasni. I baš to će je vezati za Jeona.

Ovo je moja najomilejnija drama. Toliko je dobro odrađena i mnogo toga sam naučila iz nje. Li Dongvok je za mene najbolj k drama frajer među svim frajerima  i ovo je drugi put da ga gledam u fantaziji (imate i prvu ovde na listi). Boa je divna i ona i Dogvok imaju sjajnu hemiju. Međutim zvezda drame biće Kim Bum koji igra Jeonovog brata onaj tip koji krene kao negativac a zapravo je mnogo više od toga. Divna je i jako lepo urađena i scene akcije i scene prošlosti i sadašnjosti i način na koji se priča odigrava- sve je prilično savršeno. Ova drama dobila je i dve naredne sezone ali one će se dešavati u prošlsti sa čime ona menja žanr iz romantična fantazija u istorijska fantazija.





  • What's Wrong with Secretary Kim

Li Jongdžon je podpredsednik velike korporacije. Previše samouveren i neko ko ne mari mnogo za bilo šta. Njegov svet se menja onog trenutka kada njegova sekretarica Kim Minso najvai da će dati otkaz. Jongdžon je moćan čovek koji može bez svega na svetu ali ne i bez sekretarice. Za potrebe zadržavanja iste uradiće apsolutno sve samo da ga ne napusti.

Ovo je komedija čista. Ako vam treba nešto lagano da se smejete i ne mislite mnogo o bilo čemu ova drama je pravi izbor za vas. Pre nego što nam Park Seodžon bude igrao u Kapetan Marvel nije loše da bacite pogled na njegovu korejsku filmografiju. 







  • Sweet Home


Nakon neočekivane tragedije Ča Hjunso odlučuje da napusti porodični dom i useli se u stambeni kompleks. Ubrzo nakon toga kreće apokalipsa u kome mostrumi preuzimaju zemlju. Ljudi zatovreni u zgradi shvataju da groznica koja ih pretvara u monstrume je svuda oko njih a imaju samo na sebe da oslone i da se bore.

Ako volite The Walking Dead volećete i ovu dramu jer je ovo TWD ali kvalitetnije. Jako dobar kasting i jako interesantna drama. O tome koliko je dobra govori i to što je dobila drugu sezonu. Song Kang koji ovde igra glavnu ulogu je poznat po svojim romantičnim ulogama u kojima je uglavnom lep. Ovde on je jako ozbiljan i jako dobar demonstrira da je mnogo više od lepog lica. Li Dohjun je meni ovde zvezda ima najbolji lik i generalno je divan za gledanje interesantno je da se na ovoj listi nalazi drama u kojoj su on i Go Minši par dok su ovde brat i sestra.






  • Doom at Your Service

Tak Dokjun je urednica u jednoj kompaniji i njen život promene nekoliko rečenica dokrtora koji joj kaže da ima samo 3 meseca da živi i da je njena boelst neizlečiva. Istog dana ona saznaje da je njen dečko oženjen. Besna i pijana ona pogledom u zvedu padalicu poželi da svet bude osuđen na propast. Njenu želju čuje Mjul Mang glasnik između bogova i ljudi. Rođen između svetlosti i tame koji kada diše nestaju države, kada hoda menjaju se doba i kada se smeje nestaje život. To nije njegova namera već njegova sudbina. Na svoj rođendan on bira ljudsko biće čiju će želju ispuniti a kako mu je samom muka od njegove sudbine on bira baš Tak Dokjun.
 
Volim kako Koreja radi fantaziju. Prosto ovih stvari se samo oni sete. Volim ovu dramu svim srcem bukvalno sam je pratila svake nedelje kao da mi život zavisi od nje. Najlepši k-drama poljubac ikada? Definitivno prvi poljubac između njih dvoje. Seo InGuk koji ovde igra "propast" je tako divan za gledanje da sam u prvi  minutima kada sam ga videle rekla da ću gledati sve id a je fail godine i ova priča ima lep razvitak mada ima i jako realističnih i bolnih elemenata. Interesantna je i njih dvoje imaju sjajnu hemiju i retko dva lika čiji odnos se vidno gradi pred našim očima.




  • Youth of May

Maj 1980e i vreme protesta i revolucija. Kim Mjonši je medicinska sestra koja ima stipendiju za studije u Nemačkoj ali ne i finansije da to sebi priušti. Njena najbolja drugarica je ćerka moćnog čoveka ali buntovnica i protestantkinja koja ne želi da ode na sastanak na slepo pa je dogovor da će Mjonši zauzeti njeno mesto u zamenu za kartu. Na tom sastanku ona upoznaje Havg Hatea koji se u nju zaljubi još pre nego što ona kroči u restoran. I dok Koreja pokušava da da vojnu moć i odzme demokratiju u maju 1980e dvoje mladi nalaze sebe.

Retko se desi da pustim suzu na neku dramu ali ova je bila ta. Divna epoha i dosta edukativna istovremeno naracija same drame je nešto najlepše što sam gledala. Moda, muzika i sve ti sitini elementi doprinose da ova melodrma bukvalno transportuje osobu u drugo vreme. Prelepo je mala reč. Koliko je lepa toliko je i realistična i tužna. Mana je što Li Dohjun i Go Minši (brat i sestra u Sweet Home su ovde par) nemaju taj tip hemije ali im je gluma 70/10 bez diskusije.






  • Guardian: The Lonely and Great God (Goblin)

Kim Šin general vojske se vraća kući sa pobedom ali neko je isplanirao njegovu izdaju. U velikom pokolju koji se tog dana dešava u carskoj palati Min Šin strada ali Bog ima drugačije planove. Ne može da ga kompletno vrati u život- ipak je klao i ubijao nečije očeve, sinove i braću. Sa druge strane previše je mlad da bi umro. Tako on dobija osudu da hoda zemljom sa nevidiljivim mačem zabodenim između grid koji jedino Goblinova mlada može da izvuče. U 21. veku on još uvek hoda zemljom živi sa Grim Riperom-on je nekada bio car koji ga je ubio ali se ne seća svog života i osuđen je da duše prenosi na drugi svet. Kim Goeun je maturantkinja čija je majka umrla kada je bila devojčica i odrasla je sa tetkom koja je ne voli. Go Eun ima dar da vidi duhove i razgovara sa njima.

Legendarna drama koja je promenila tok televizije u Koreji.  Pre svega soundtrack je brutalno dobar ma apsolutno savršen.Reditelj je rekao da je hteo da napravi moćnu dramu u kojoj bogovi hodaju zemljom  i nije se šalio jer svaki deo kastinga izgleda kao da bogovi hodaju zemljom a produkcija je na totalno višem nivou.Prva prava dobra fantazija i opet imamo Li Dongvoka ovaj put u ulozi Grim Ripera koji se sjajno uklapa uz Gongjoovog Goblina. Ne volim glavni par ali sve ostalo je 10/10 i imate moje preporuke.





I to je to od mene. Nadam se da vam se dopalo. Sledeći post ide u nedelji. Pišite mi u komentarima ili na mailu! Mail je saramilenkovic1994@gmail.com .



Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):



Hvala na čitanju,

With love, S.





0 коментара:

Постави коментар

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor