Search This Blog

10 najboljih glumaca u Igri Prestola




Godina bez fan favorite serije "Game of Thrones" je prošla. Sa jedne strane deluje kao čitava večnost činjenica da tokom cele prethodne godine nismo dobili ni jednu jedinu epizodu a opet sa druge strane čini se kao da se sedma sezona juče završila. Kada sam razmišljala koje postove želim da vam prezentujem u susret novoj sezoni odlučila sam da to budu dva koje sam na neki način već radila. Sumiranje utisaka cele priče planiram da odradim tokom leta. Želim da sagledam celu seriju bez hajpa i totalno subjektivno. Godina mi je dala mogućnost da sagledam stvari subjektivno. Da odvojim likove koje volim od dobre glume kao i meni drage likove od kvalitetnih likova. Danas pišem jedan takav post.


Pozdrav dragi ljudi. What's up? Kao što vidite iz naslova danas vam pišem post o mojim najboljim glumcima iz serije. Neka vezija ovog posta još uvek postoji na mom blogu međutim za razliku od tog, ovaj post je kompletno subjektivan. Prevashodno mislim da je serija 85% likova "ubola" i odradila kako treba no ovde sam izdvojila pet ženskih i pet muških likova koji su po meni odradili najbolji posao što se glume tiče. Naravno ako vi mislite drugačije to je potpuno OK, ovo je samo moja tačka gledišta. Udavila sam sa uvodom, 

Let's go 😉

Glumice


5. Natalie Dormer (Margaery Tyrell)

Dva dana je ovo mesto stajalo prazno u mojoj svesci i dugo sam "lomila" između mlade kraljice i ledi Stark (Ketlin Tuli), međutim odabrala sam Natali kao nekog čija me je gluma osvojila u gotovo prvim scenama u kojima se pojavila. Natali je takođe izuzetno verna prenošenju duha Mardžori iz knjige (mada deluje dosta starije od Mardžori koju je Martin napisao ali to je slučaj sa dobrim delom glumačke postave) što je dodatno odlučilo da se ona nađe na listi.






4.Maisie Williams (Arya Stark)

Arja Stark je prva uloga Mejzi Vilijams ikada a ova devojčica nas je sve "kupila" još u prvoj sezoni. Priznajem da je mlađa sestra Stark imala svoje padove tokom sezona (ali ne svojom lošom glumom već scenarijom) ali uprkos svemu ona je ostala borbena devojčica koja fantastično glumi u svakoj sceni. Njen najveći uspon desio se u šestoj sezoni kada je njena priča konačno prestala da stagnira i pomerila se tamo gde treba da bude. Mejzi je i to je činjenica Arja iz knjiga. Fizički, duhovno...sve se uklapa u ono što je Martin zamislio. Čuvena scena u kojoj ona ponovo uzima svoj identitet je idalje jedna od nezaboravnih scena šeste sezone a Mejzi je za ovu sezonu bila nominovana za Emi.





3.Carice van Houten (Melisandre)

Najlepši član ženskog dela ekipe se pojavio u drugoj sezoni i donela lik o kome voleli je ili ne imate mišljenje. Misteriozna sveštenica je imala neke od najtežih scena a ova holandska glumica je sve te scene maestralno donela.






2.Diana Rigg (Olenna Tyrell)

Ne treba mnog pričati o ovoj legendarnoj glumici i njenom umeću. Dajana Rig možda nije deo glavnog kastinga ali je žena koja je ostavila pečat i donela jedan od najjačih ženskih likova. Zapravo poput svoje unuke i ona je jedan od najboljih predstavka likova koji su apsolutno verni knjizi ako ne i bolji.





1.Lena Headey (Cersei Lannister)

Verovatno najzahtevniji lik u seriiji i neko ko ga je obeležio jako dobro. Lena Hidi je sinonim među fanovima za najbolju žensku glumicu u seriji. Njena superiornost ogleda se u tome da je trendovana na tviteru svaki put kada su pustili tizre i treilere za seriju. Sersi je jako kompleksan lik, a Lena na neki način uspeva da prenese sve što ova žena oseća i ne možeš da joj ne veruješ. Fantastičan glumac.





Honorable mention: Indira Varma (Elaria Sand)

HM služi za glumce koji nisu imali dovoljno prostora da se izraze kroz seriju ili ih nije bilo dovoljno i u oba dela sam odabrala po jednog glumca/glumicu jer želim da stavim akcenat i na te glumce. Što se žena tiče to je definitivno Indira Varma. Ako postoje likovi koje ne podnosim to su ona i "Zmije". Međutim njen performans i njena sposobnosti fantastične manipulacije emocijama su me oduševile. Fantastična gluma.





Vredne pomena su i (kao što sma napomenula) Mišel Vilijams u ulozi Ketlin Tuli (bila bi šest, veoma verna Ketlin iz knjiga), Sofi Tarner kao Sansa Stark (tek od povratka u Zimovrel njena gluma je postala bolja sada mi je super kao glumica mada Sofi kao ličnost ne volim), Gvendolin Kristi kao Briena (mislim da je sjajna glumica ali da budem fer mislim da lik nije zahtevan preterano bez obzira što je to možda i moj omiljeni ženski lik). 


Glumci


5.Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister)

Nikolaj je definitivno najlepši član kastinga ja sam malo i subjektivna jer je Džejmi generalno moj omiljeni lik u seriji. Međutim sve te promene koje vidimo na Džejmiju i ceo njegov progres kroz seriju je Nikolaj odlično izveo. On je za ovu ulogu, između ostalog bio nominovan za Emi. Treća sezona gde se konačno odvojio od prvobitnog sloja svog lika je za njega bila najbolja.






4.Liam Cunningham (Davos Seaworth)

Ne treba mnogo da objašnjavam koliko dobro je ovaj čovek doneo ulogu. Davos iz serije ne definitivno jedan od likova koje je sama serija bolje donela nego knjiga. A Liam je razlog. Njegova sposobnost da donese fantastičnog mentora i jednog prostog čoveka sa iskustvom koji uči kroz život je ono što je udahnulo život samom Davosu.





3. Jack Gleeson (Joffrey Baratheon)/ Iwan Rheon (Ramsay Bolton)

Nikako nisam mogla da odvojim dva mlada momka koja su nam donela dva fantastična negativca. 

Džek Glison je od prve scene dokazao da je talenat. Nije lako igrati onakvu osobu. Način na koji je doneo Džofrija, ta fantastična gluma i izrazi lica...sve je bilo na mestu. Jedino je tužno da ne kažem užasno što je morao da se nosi sa tolikom mržnjom da je prestao da glumi, jer ljudi ne umeju da odvoje lik od glumca.




Ivan je možda još i bolji kao Ramzi Bolton. Sadista koji u jednom trenutku može da deluje strašno prijateljski u sledećem je potpuni demon...imao je dosta prostora da radi sa likom i on je tak prostor iskoristio. Bitka kopiladi i njegova gluma u toj epizodi su definitivno bili vrhunac njegove glume i uzgred smatram da je on više zaslužio nominaciju za Emi te godine nego Kit.






2. Charles Dance (Tywin Lannister)

Prošlo je 3 sezone od kada smo se oprostili sa likom čuvenog Tajvina Lanistera ali ovaj lik je na neki način još uvek tu -uglavnom jer su njegova deca za sad još uvek sva živa pa tako vidimo njegov karater na Tirionu, odeću na Sersi i oklop na Džejmiju. Tajvin Lanister je kvalitetan lik u knjigama, seriji. Neverovatan strateg koji bi verovatno vladao sjajno da je imao priliku, međutim Čarls Dens mu je doneo dublju i bolju dimenziju ne mogu da zamislim boljeg Tajvina.





1.Peter Dinklage (Tyrion Lannister)

Nema sumnje da je Piter apsolutno obeležio ovu seriju. Ne samo da je sam Tirion favorit mnogih već mu je Dinklidž doneo pomalo drugačiji karater nego u knjigama te Tirion deluje daleko emotivnije i ranjivije u njegovoj izvedbi a opet prikazuje sve Tirionove mane i vrline.






Honorable mention: Richard Madden (Robb Stark)

Bez obzira što ima boljih glumaca ovaj deo ne služi za to već za glumce koji su bili fantastični a nisu imali dovoljno prostora da se pokažu.Kada sam objektivno sagledala on je zaista odradio maestralan posao sa Robom Starkom. Znam da mnogi preferiraju Kita međutim bez obzira što ja više volim Džonov lik, Ričardov performans je nešto što me je kupilo još na početku serije. Dopada mi se što dosta koristi oči kao izraz emocija. Sa njegovim kristalno plavim očima govori hiljadu jezika i prikazuje hiljadu emocija. To je fantastično.







Glumci vredni pomena su i Ejdan Glen kao Littlefinger (on bi bio šesti da sam pravila top 10), Alfi Alen kao Teon Grejdžoj (prve sezone ne ali kasnije apsolutno), Pedro Paskal kao Oberin Martel (kratak period ali je ostavio pečat i ne mogu da zamislim drugog Oberina) i Džonatan Prajs kao The High Sparrow (fantastično od početka do kraja).


To je to za ovaj post. Kako vam se dopao? Sve što vam je na pameti, pišite mi dole!


Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):
Novi tumblr


Hvala na čitanju,

With love, S.

4 коментара:

  1. Kako sam se ja samo uželela tvojih "GoT" tekstova!:) Baš sam skoro čitala one stare i mada nema teme koju nisi "prečešljala", uvek se izdvoji neka nova. Počela je da me lagano hvata euforija, još izašla knjiga "Vatra i krv" (čekam rođendanski popust), sve mi je u znaku "Igre prestola". Gledam promo fotke i divim se lepim kostimima i snegu na sve strane.:))))

    Kad razmislim, ovo je jedna od malobrojnih serija gde se praktično za ceo kasting može reći da je besprekoran. Ima slabih rešenja, ali oni su u manjini i uglavnom mizerni. Glumci su toliko dobro ušli u likove i udahnuli im neki, često nov i poseban život, čak ni Džon i Deni na koje se mnogi žale, meni ne smetaju i ne mogu da zamislim druge umesto Kita i Emilije. Svi su tako divni i dragi.:)

    Apsolutno se slažem sa tvojim izborom, i muških i ženskih likova!:) Kao alternativu dodala najpre Mišel (Ferli, ispravi ono "Vilijams") i Indiru, odnosno Ejdana, Prajsa i - Stivena Dilejnija, jer mislim da je Stanis takođe odličan i dobro odigran lik.:)

    P.S. Meni je Ričard bolji kao Kozimo Mediči nego Rob Stark, ali je zato lepši Rob nego onaj u knjigama.:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mene još pošteno nije počela da trese od kad se Sofi verila za onog Džonas brata i od kad se Kit oženio malo su me iritirali (dok je Mejzi prirodna i totalno cool ona me hajpuje) nema ništa protiv njihovih porodičnih života samo me iritira što ne mogu pošteno da slušam interviju a da ne pomenu svoj ljubavni život ili ne dovedu gospodu sa sobom.
      Slažem se totalno gotov svi likovi su pogođeni (minus onaj tragični Redgar). Kad sam obajvila post i pročitala shvatila sma da sam Stivena zaboravila i baš mi je krivo :(
      Ričard je sve boji i bolji gledam ga sad u bodyguard prvi put ga gledam u "21. veku" i oduševim se kakav je glumac a on je činjenica prelep momak :)
      Hvala na čitanju i na komentaru :D

      Избриши
    2. Rizikujući da ispadnem glupa, moram da pitam šta znači "hajpuje"? :(
      Inače, meni su Mejzine i Sofine odevne kombinacije, naročito sa nedavne premijere osme sezone KRIMINALNE (u najgorem smislu). Devojke uvek izgledaju kao da su krenule na Štajgu, odnosno, da traže mušterije...
      Inače, kad spominjem premijeru, ismejah se juče kad videh da su Severina i njen muž "nahvatali" nekoliko glumaca za slikanje i odmah postavili fotke na Internet, ljudi (odavde) se masovno smeju, najviše mi žao Šona Bina....ne zna čovek šta ga je snašlo (još samo Keba fali).:)

      https://pbs.twimg.com/media/D3a7Q-qXoAISvIg?format=jpg&name=medium

      Избриши
    3. Hajp bi trebala da bude prevelika količina euforije. Mejzi i Sofi nameju pojma da se oblače. Gospode bože ne podnosim ove primitivce ne zna se ko smešnije izgleda :)

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor