Search This Blog

Happy Birthday Mademoiselle S. #4



Mislim da se šokiram svaki put kada sednem da računam koliko godina aktivno blogujem i uvek me ta informacija snađe "iz neba pa u rebra" i sednem i pitam se koliko beše, "oko dve-tri...uh čoveče već četri godine, kad pre". Počela sam  bez veće ambicije, i evo me ovde četri godine kasnije. 


Pozdrav dragi ljudi. What's up? Neverovatno je, ali istinito da sam u ovom svetu već toliko dugo (dobro meni je dugo jer moja istrajnost obično nije toliko jaka), kada sam razmišljala šta bih mogla da vam pišem danas na pamet mi je palo da nikada nisam podelila zanimljive činjenice vezane za blog, zato danas sa vama delim iste. Broj 21 je odabran zbog datuma (10.11), nadam se da će te uživati i da redosled je random određen kako sam se koju setila i zapisala u svesci.

Let's go😉






1. Originalna ideja je bila da posvetim blog šminkanju

U vreme kada sam počinjala blogovi su bili ili modni ili posvećeni šminkanju i tim sitnicama pa sam smatrala da i moj mora takav da bude. Pošto nisam znala da slikam kombinacije koje sam nosila šminka je bila plan B iskreno ni jedna ni druga sfera me nikada nisu preterano zanimale barem ne u smislu blogovanja.


2. Napamet, nemam pojma koliko sam posta napisala


Retko kad se setim da pogledam koji mi je post na blogu po redu i ako ne pogledam nemam pojma. U ovom trenutku dok kucam ne znam tačno koji će ovo post biti let's see 442. skoro 500 posta za 4 godine to je luda informacija.


3. Omiljeni post koji sam napisala je recenzija knjige "Pogrebni običaji"


Još uvek ovaj post stoji kao jedan od onih na koje sam baš ponosna i ako generalno ne vidim svoje postove kao nešto specijalno u taj sam baš dosta truda uložila prosto jer mi se mnogo dopala knjiga a kako užansno loše recenziram iste gledala sam da joj ne učinim nepravdu.





4. Skoro pune dve godine nisam imala nijednog pratioca

I nije mi padalo napamet da odustanem, što je baš netipično za mene.


5. Nikada nisam krila od mojih da pišem blog

Čula sam da mnogi kriju od svojih ukućana ili prijatelja da pišu blog ali kod mene to nikada nije bio slučaj svi znaju da ga pišem ali nešto nisu zainteresovani eventualno Maša ponekad čita one top liste baba ne zna da otvori blog a Mina...Mina ima 14 sestrin blog joj nije ni na kraj pameti.


6. Nikada nisam dirketno kucala post na blogeru

Moja procedura pisanja se sastoji iz nekoliko koraka:
1) "Skelet" u svesci
2) Kucanje u Word-u
3) Traženje slika
4) Pravljenje covera
5) Proveravanje svega i ubacivanje na bloger
Nikada nisam mogla da dirket kucam i proveravam uvek mi trbeba bar dva dana da sve završim ili jedan ceo ako nemam više, ne umem drugačije.






7. Ne podnosim da tražim slike za blog

Ubija me u pojam i kad treb a da ih traži m udahnem duboko, pustim muziku i bukvalno nateram sebe. Jedini deo blogovanja koji mrzim iz dna duše. A ne mogu da zamislim blog bez slika tako da sam na ovaj "mučan" posao osuđena.


8. Filmove sam uvela inspirisana "Watchmojo" listama

U vreme kada sam počela da razmišlajm o promeni pravca mnogo sam gledala te liste i kako i sama strašno volim da ih pravim uvela sam ih na blog.

9.Nikada nisam imala blogo-uzora

Često me ljudi pitaju ovo i ja zaista nemam, ja samo pišem zato što volim :D





10. Najviše volim da pišem "istine i laži"  (takođe poznate kao 5 za i 5 protiv)

Šta da kažem od malena sam volela debate ZA  i PROTIV zato ne treba da čudi što najvše volim da pišem upravo ovu vrstu postova, natera me da dobro razmislim i istražim temu a onda i da porazgovaram sama sa sobom i svojim viđenjima što je ludački zabavno.

11. Još uvek mi je neprijatno da promovišem post

I ako znam da nema ničeg lošeg u tome strašno mi je neprijatno kada treba da promovišem svoj post i mislim da se to nikada neće promeniti.

12. Volea bih da objavljujem i svoje priče

Imam ideju da bih mogla jednog dana da ih objavljujem ovde i imate ovde par da nađete ako pročačkate po blogu ali sam još uvek jako jako nesigurna u svoje veštine bez obzira što svakog dana pišem. Možda jednog dana.






13. Volim svoj izgled bloga

Od kada sam promenila izgled bloga i uvela pink i belu u njega nemam nameru da ga menjam u skorije vreme pre svega jer je bilo jako mučno dovesti blog na ovaj izgled  (a ja i komp smo u lošim odnosima kada se radi o kodovima i radu na njemu). Drugi razlog je zato što mislim da me moja tema savršeno predstavlja.

14. Vratiću GOT postove kada se finalana sezona vrati

Dobila sam par pitanja u vezi toga, nema potrebe da "brinete" vraćam GOT postove čim nova sezona bude počela.

15. "Mesečna šolja kakaoa" je rubrika koja se najduže zadržala

U ponedeljak sam napisal svoju 28. šolju i ovo je ubedljivo rubrika koju sam na blogu najduže zadržala i ako je volite evo super vesti-nemam nameru da je ukinem!





16. YT kanal je ideja

Imam želju da uz blog otvorim i YT kanal ali to se neće desti uskoro definivinto jer želim da imam dobru kameru koju trenutno ne mogu da priuštim tako da za sada ostajem samo na blogu. Međutim uvek sam imala ambiciju i za YT-om jer strašno volim da pričam.

17.Nisam imala nikakvu ambiciju kada sam počela da pišem blog

Bukvlano je bila ideja da samo pišem nešto kada imam inspiraicju i kada mi je dosadno. Posle sam želela da imam neki svoj kutak pa sam psotala redovnija inače ambiciju da blogujem ovoliko dugo nikada nisam imala.

18. Promenila sam i sredstva za pisanje blog

Promenila sam dva lap topa i jedan komp. Ovaj blog je pisan na tri uređaja čak imam jedan post koji sam improvizovala na telefonu kada se lap top pokvario a komp još nije stigao :)






19. Sve naslovne slike pravim sama

Od kada sam počela da pišem blog znala sam da će lepše izgledati ako ga budem radila sa naslovnim slikama i pravim ih gotovo od početka aktivnog blogovanja brzo se prave i nisu teške a izgledaju jako lepo.

20. Praznici me  inspirišu

Kada mi jelka gori u milion sijalica u sobi i kada je napolju sneg tada najbolje mogu da pišem i najviše sam motivisana da pišem. Valjda zato što sam osuđena na kuću-pojma nemam ali tada sam najproduktivnija.


21. Ne planiram da napustim blogo-svet

No, no, no. Možda ponekad uzmem pauzu ali ja blog jako volim i nemam nameru da ga se "otarasim".






To je to za ovaj post. Kako vam se dopao? Sve što vam je na pameti pišite mi dole.

Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):
Novi tumblr


Hvala na čitanju,

With love, S.

6 коментара:

  1. ČESTITAM, pre svega!:))))))))))))))))
    Pa da dogodine proslavimo pet, onda ga ispratimo u školu, pa deset, pa punoletstvo, itd, itd....dok je tema, volje, inspiracije i prijateljstva kao pokretačke energije!
    Često razmišljam, sa pozitivnom iznenađenošću, kako su brzo proletele godine blogovanja, gde me sve to odvelo, koliko se na svim objavljenim tekstovima vidi kako sazrevamo kao ličnosti, kako napredujemo sa stilom, idejama, njihovim uobličavanjem. Pa, onda, kako postepeno dopiremo do ljudi, upoznajemoa ih kroz ovu komunikaciju, kako nas motivišu i koliko čitaoci, ako su PRAVI i redovni, mnogo i sami oblikuju našu stranicu, kroz povratne reakcije, predloge, smernice.
    Počele smo otprilike slično, s tim što je moja tematika bila muzika, komentari društvenih zbivanja, film, a od književnosti sam zazirala jer mi je bilo preko glave i ovako, stručno. Blog sam pokrenula kao studen i pisala veoma retko, jer nisam imala svoj kompjuter tamo u Beogradu, a nisam ni stizala, pošto sam tih godina bila 100 % posvećena učenju. E, sve se zapravo aktiviralo kada sam se po završetku mastera morala vratiti kući u Čačak. Sreća u nesreći, tom suočavanju sa činjenicom da nema posla i da odjednom doživljavaš zastoj, bila je ta što sam se okrenula hobiju i poradila na blogu. Sredila stranicu, uvela rubrike, stigli su prvi redovni čitaoci, pa je sve postalo ozbiljnije, lepše i draže. I eto nas, još malo pa decenija.:)
    Znam da su modni i kulinarski blogovi najpopularniji i od njih mnogi zarađuju, ali meni takve stvari nikada nisu bile ni na kraj pameti. Stranica odražava naša interesovanja i želju da ih podelimo sa drugima, to je osnovno i najbolje od svega.
    Ja sam danas objavila svoj 423 post, dakle, proslavićemo i 500. dogodine, živi bili.:)
    Moji ne čitaju, što me jako rastužuje, ali dobro...
    Procedura pisanja nam je identična: rukopis, prekucavanje u "Word"-u, potraga za fotkicama, sređivanje i priprema, pa tek onda objava. Što je sigurno, sigurno je!:))))
    Ne promovišem, preporučim tekst eventualno kad za to ima osnova, biće da nam je obema ova crta došla iz samog karaktera koji je nenapadan.
    Čitala sam tvoje priče, imaš potencijala i rado ću ti nadalje pomoći savetima, kad god poželiš.:)
    Hvala na beskrajnoj inspirativnosti, svim rubrikama i temama, pa da se još dugo čitamo i družimo!:)))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. *studenT

      I htedoh reći, toliko dugo sam izbegavala da pišem o knjigama na blogu, jer sam se njima bavila za potrebe fakulteta i spremanja ispita po petnaestak sati dnevno, a imala sam i utisak da nema ko ne piše knjiž. blog, pa mi sve bilo kao:"Nemam ja šta tu da tražim". Međutim, "Subota sa knjigom" traje već dve ipo godine, na moju veliku radost. A usudila sam se i da recenziram serije i filmove, rekla bih solidno, što je još jedna stvar kojoj me blogovanje naučilo!:)

      Избриши
    2. ISIDORA HVALA PUNO!
      Ja se uvek šokiram kolikko se već dugo znamo, i baš sam srećna što je to topstalo toliko! Pre svega hvala tebi na sjajnim savetima dosta sam od tebe naučila i naša ekipa sa bloga mi je mnogo pomogla da nastavim :)
      Ja sam bila student koji nije preterano uživao u svojoj oblasti studija i blog mi je bio savršeni beg od te surove realnosti i šansa da budem ono što jesam i da radim ono što volim!
      Ja da budem fer kad sam počinjala nisam videla blog koji se nije bavio -šminkom, modom ili kuhinjom pa nisam ni znala da može drugačije ali sam bila voljna da probam.
      Stižemo obe do 500 polako!
      Isto! Ja mislim da bih se zaubila da kucam direktno, mora da ide iz nekoliko koraka dda bi bilo sigurno!
      Hvala, šaljem ti kad nešto napišem!
      Hvala tebi na svakom pročitanom postu i komentaru, mnogo mi znači!

      Избриши
    3. Drago mi je da si rešila da uvedeš "Subotu sa knjigom" jer veruj mi propustila bih 90% sjajnih knjiga koje preporučuješ ja npr. ne umem sama da odaberem knjigu i ti tekstovi mi mnogo pomažu!

      Избриши
  2. Čestitam na još jednoj godišnjici !!! Pravo da ti kažem uopšte se ne sećam od kad te čitam i kako sam uopšte naišla na tvoj blog al ima sigurno godinu, dve :) ne komentarišem redovno ali čitam pa skoro svaki tekst. Definitivno je i meni omiljena rubrika mesečna šolja i got rubrike drago mi je da se vraćaju i one, zapravo moguće da sam baš preko njih "nabasala" na blog

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno :)
      Ja ne pamtim koliko dugo pišem tek mi je skoro kalendar pokazao da mi je blogo-godišnjica.
      Hvala ti puno na svakom pročitanom tekstu i komentaru! :)

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor