Search This Blog

Current Favorites




Kad god treba da pišem favorite večito je pitanje pisati ili ne pisati, još bolje kakve favorite napisati, ali "da" uvek preovlada jer je lep sveoubuhvatan post umesto da seckam na različie postove, zato su tu i danas.
Pozdrav dragi ljudi, what's up? 

Mislila sam da neću stići da napišem ovaj post ali na sreću stižem da ga završim do nedelje. Razlozi za moju slabiju aktivnost idu sledeće nedelje u mesečnoj šolji, no pre toga čitate filmove oktobra u četrvtak. 

Uglavnom kao što sam naslov kaže ovo su trenutni favoriti, nema ih puno nisam htela da vas 
udavim, da više ne dužim

Let's go 😉




SERIJA


 How to Get Away with Murder


Obično mi se ne dopada ovaj tip serija (ironično imam užasnu odbojnost prema svim pravnim serijama a studirala sam upravo pravo), međutim ova serija ima dobru dinamiku i drži me jako zainteresovanom.  

Radnja se odvija oko profesorice prava ii advokatice Analiz žene koja je ekspert za situacije u kojima je osumnjičeni optužen za ubistvo o njenom grupom studenata koja će uskoro i sama imati krv an rukama. Jako dobra gluma, sjajan
 scenario -sve prepouke.






FILM

IT


Horor je daleko od mog omiljenog žanra zapravo izbegavam da ga gledam koliko god mogu. Međutim sa adaptacijama Stivena Kinga nemam problema. Gledala sam više njih, mnogo puta, i nikad se nisam plašila valjda zato što su one pre jezive nego zaista strašne. Ne volim klovnove ali nisam imala problem sa ovim filmom. Dopala mi se atmosfera i režija kao i način na koji se radnja odvija. Bil Sasgord je razbio kao glavni negativac.






Coraline 

Tražila sam filmove koji su dobri za sezonu "noći veštica" i našla ovaj čiji mi se plot (kako se to kaže na našem jeziku?) jako dopao. Inspirisan je pričom Nila Gejmena (po sopstvenom priznanju njegova omiljena adaptacija njegovog dela ikada), animiran ali jako interesantan, nešto totalno drugačije i nosi jako dobru poruku.





KNJIGA


"How the Marquis Got His Coat Back" Neil Gaiman


Počela sam da čitam ovu knjigu pre par dana i već sam prešla više do pola, mala je i tanka knjižica, zavšriću je relativno brzo verujem. Ima interesantu priču i obožavam kako Nil kreira svoj magični svet. Imate je na vulkanovoj knjižari (tom sajtu ne zvaničnom vuklanovom) za oko 300 dinara (samo na engleskom) i preproučujem je nisu bačene pare.





MUZIKA

Neću da davim sa nekim mini play-listama odabrala sam omiljenu pesmu, omiljenu k-pop pesmu, album koji trenutno slušam i playlistu koja me opušta.


Madonna - Crazy For You

Čula sam toliko Madoninih pesama ali nikada pre nisam čula ovu. Ljudi ja sam POTPUNO ZALJUBLJNA U NJU. Obožavam je i slušam i slušam je stalno, toliko mi popravi raspoloženje i neverovatno me mnogo me usrećuje.






Stray Kids -I am YOU

Volim ovaj jako mlad bend (najstariji ima 21 godinu najmlađi 17) posebno jer toliko mladi pišu ovako ozbiljne i dobre tekstove. Stray Kids ne peva o ljubavi i opasnim momcima, oni pevaju o odrastanju  i pronalaženju sebe (imate da uključite engleski titl), obavezno bacite pogled.
P.s ako čujete akcenat u engleskim deonicama bend ima dva dečaka iz Australije 😉





RM-Mono

Mono je besplatni mixtape (imate link na soundcloud-u dole u delu sa linkovima) koji je pre par dana izdao BTS frontmen RM. Ako volite balade i prave jesenje pesme ova će vam se dopasti. Ima melanholičan ritam sve pesme opuštaju. Pesma "Tokyo" je na engleskom. Ostale su uglavnom pola pola a meni se najviše dopala "moonchild" koju je RM posvetio svim "dušama" koje ne umeju da funkscionišu danju već čekaju da padne noć da bi zaista bili živi. Nije k-pop, nije pop uopšte već hip-hop/R&B, imate 7 pesma uživajte.






Japanska tradicionalna

Kad hoću da se opustim, ovo je moj spas bukvalno. Ima nekoliko ovih playlista na YouTube-u ali ja ubdljivo ovu najviše volim, samo instrumenti i uživanje.







RANDOM


Fotografija

Uživam u fotografisanju napolju, sve mi je inspirativno i imam utisak da šetam gradom sa telefonom podignutim gore. Stalno čitam o fotografiji i mada definitivno nije jedan od mojih glavnih talenata, trenutno me rad na njo jako usrećuje.






Ingrid karmini

Kupila sam dva u lokalnoj parfimieriji samo zato što sam videla da su mat a bili su jako jeftini, pa kao daj da probam-odlični su, jedeš/piješ ne skida se ništa moram da kupim crveni jer je to moja boja inače ih obožavam.







Babini kolači

Volim slatko ali niko ne pravi slatko kao baba. Sezona salva, sezona rođendana u mojoj kući ma slatko na sve strane. Ove "bombice" sa orasima su bile "prste da poližeš".







YouTube kanal: Molly Burke


Kada pogledate Moli ona je jedna sasvim obična devojka od 24 godine-voli modu, jako lepo govori izuzetno je zabavna, imala je svoj stan u Kanadi i živela sama, sada živi sa mamom u Kaliforniji. Radi kao motivacioni govornik...E sad sve to postaje daleko fascinantnije kada otkrijete da je ona slepa. Moli je zbog bolesti koju ima od rođenja oduvek imala slabiji vid, međutim sa 14 godina ga je potpuno izgubila. Međutim mnogo puta dok je gledaš zaboraviš da je ona slepa. Puna je vedrine, neverovataan šaljivdžija sama se kreće uz pomoć psa vodiča (ako zavolite Moli, zavolećete i Galopa to vam garantujem zato ostqavljam video sa njim). Da li sam napomenula da se šminka sama? O da šminka se sama. Ako svet traži prave heroje i inspiraciju Moli je jedan od njih, bacite pogled na njen kanal.






Mesto koje me fascinira: Singapur


Imam periode kada me određena mesta strašno zanimaju pa sma spremna da sedim i čitam o njima satima i satima, i istražujem zato sam rešila da ovu "rubriku" dodam" u favorite. Trenutno sam opsednutam Singapuraom i njegovim lepotama, sutra bih putovala tamo da mogu. 
Singapur je ostrvska grad-država u jugoistočnoj Aziji na jugu Malajskog poluostrva (na vrhu poluostrva Malake) nekada deo Malazije danas samostalna država obuhvata nekoliko različitih kultura a govori se čak 4 zvanična jezika. Grad je drugačiji i sama zemlja je jako interesantna kao spoj nekoliko različitih kultura, neverovatan je.





To je to za danas. Nadam se da vam se dopalo? Sve što vam je na umu pišite mi dole.


Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):

"Mono" slušajte OVDE
 Moj Goodreads (našla sam šifru ponovo mogu da postujem yeah!)
Novi tumblr


Hvala na čitanju,

With love, S.

6 коментара:

  1. Volim da čitam tvoje liste, uvek me inspirišu. Jedva čekam novu "šolju", nedosatajali su tvoji opširniji tekstovi. Nadam se da si dobro i da je sve u redu!:)
    I mene ove "istražiteljske" serije smaraju, nekako su mi sve na isti kalup. Ali, preporučujem ti "Elementary", sjajna i neobična varijanta Šerloka, savremena, igraju Lusi Lu i Džoni Li Miler, zabavna je i baš dobra serija.:)
    Za novu verziju "IT"-a sa Bilom čula sam baš dosta preporuka, ali horor nije moj žanr i bojim se da rizikujem srčku.:)
    E, fina je ova Gejmenova knjižica, nisam ranije čula za nju. I uopšte nije skupa, s obzirom da je strano izdanje.
    "plot" = zaplet (ovako kažeš plot, odmah pomislim na tarabu/ogradu :))) ili plot kao meso, telo, u nekom duhovnijem izražavanju)
    Ništa bez domaćih slatkiša!:) Da, sezona slava, koju ja ionako izbegavam (tamo sam obično "crna ovca"), ali pošto je naša (Sv. Nikola) posna, biće gošćenja i za mene.:)
    Madonini stari albumi, naročito iz osamdesetih su fantastični!:)
    Slike jeseni su uvek prelepe i inspirativne.
    Znam da ne gledaš domaće, ali serija "Koreni" (ekranizacija romana Dobrice Ćosića) je toliko dobra - gluma, scenario, priča...da je svima preporučujem ovih dana, naprosto sam oduševljena jer dugo, dugo nismo imali našu kvalitetnu "kostimiranu dramu". Preporučujem!:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Šolja je gotovo cela spremna samo da "editujem" post (čitaj da proverim slova) samo što sam upravo shvatila da će ići u četvrtak jer mi je u subotu blogo rođendan. Ma ukratko faks i zezanje sa tim inače je sve OK hvala Bogu tu sam i sad imam dosta vremena.
      Hvala za prepruku mene uglavnom sve krimi serije smaraju, isto kao i knjige (minus Agata ona može) jer je sve na isti kalup.
      Ako se ne plašiš klovnova It je OK (dobro možda uz svetlo i po danu za svaki slučaj)
      Nije skupa uopšte naručivala sam nešto sestri sa Vulkanove knjižare i naletela na nju mislim da je 330 dinara cena što je svakako prilično jeftino!
      Ja pokušavam da pređem u vegetarijance i slabo jedem meso ovih dana, veruj mi da sam za slavu uglanvom jela pomfrit jela, ali kolače kad vidim tu se ne suzržavam.
      Ja sma htela da potražim Korene da pročitam, čula sam dosta dobrog o tom romanu a seriju bih mogla da pogledam ako je već dobra :)
      Hvala na čitanju i na komentaru.

      Избриши
    2. Roman je odličan, ja sam ga čitala dva puta, a nastavak - "Vreme smrti", još bolji: u pitanju je saga o porodici Katić. A serija me oduševljava, kao da ponovo čitam knjigu, sve je odlično. Volela bih da je ovo početak ekranizacija naših klasika, imamo ih sasvim dovoljno, jer mi je žao što vlada neko mišljenje kako je sve strano uvek i bolje, kako "nije kul" čitati/gledati/slušati domaće...
      Imaš na sajtu balkandownloads da skineš epizode.:)

      Избриши
  2. Čekam da mi Koralina stigne na kućnu adresu, pa ću nakon čitanja i film odgledati. Na Delfijevom sajtu je sad neki dodatni popust u čast Noći veštica na trilere, horore i fantastiku, pa sam je ugrabila za 450 dinara. Priča o markizu se, ako se ne varam, nadovezuje na "Nikadođiju".
    Ja nameravam da odgledam "A Discovery of Witches", a verovatno i "Korene", pre svega zbog Lauševića. Gledam trenutno "Otvorena vrata" i uživam.
    Čekam "šolju". :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Javi kakva je knjiga dal da kupujem ili ne!
      Kad smo kod veštica ja sma juće počela da gledam "Chilling Adventures of Sabrina" i do danas popodne sam pojela pola sezone (netflix dobiješ sve odjednom) tako da i to preporučujem :)
      Hvala ti na čitanju i na komentaru darlin :*

      Избриши
    2. Laušević "kida", ubedljivo najbolji u glumačkoj ekipi, mada su i ostali super. Pisaću o seriji, obećavam!:) I o još jednoj novoj domaćoj, "Jutro će promeniti sve", baš prijatna iznenađenja u pogledu kvaliteta.:)

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor