Search This Blog

Summer Playlist 🌊



Dan bez muzike je kao godina u pustinji bez vode. Ili je to barem moje viđenje istog. Bez obzira što sama nisam talentovana za pevanje i slične stvari (mada nije da nisam muzikalna, sviram klavir i gitaru) obožavam da slušam muziku i ona je sastavni do mog dana. Danas sa vama delim 12 pesama koje trenutno najviše slušam (zadnjih par nedelja), od k-popa do starih pesama preko repa...naćiće se ovde za svakog po nešto. Lista nosi naziv "letnja playlista" međutim nisu nužno letnje pesme već nisam znala kako da je nazovem. Redolsed je nasumice određen (bukvalno preko random org liste jer nisam znala kako da ga rasporedim). 


Da više ne dužim,
Let's go 😉





1. iKON - '죽겠다(KILLING ME)

Skoro sam otkrila iKon. Čula sam za njih jer je pesma "Love Scenario" bila inspirisana LaLa Land-om pa sam se zainteresovala. I stvarno ta pesma je bila dugo glavna na mojoj playlisti (mada mi se na prvo slušanje nije dopala). Onda su imali comeback (u k-pop kulturi comeback obeležava izlazak novog albuma čisto da vas ne buni) i vratili se sa ovom urbanom i daleko mračnijom pesmom koja se meni, naravno, odmah dopala. Estetski lep spot, sjani reperi (Bobi, glavni reper odličan) i sve pohvale za frontmena B.I-ja koji je uradio ovu pesmu.





2.Nick Jonas - Close ft. Tove Lo

Ova pesma je stara oko 2 godine i sećam se da sam je volela kada je izašla, međutim u zadnje vreme sam nešto navučena na R&B melodije pa sam ponovo počela da je slušam.





3.DAY6 -Shoot Me

Jedno vreme ova pesma je bila bukvalno sve što sam slušala. Sa druge strane došla je kao da sam je ja i tražila. Na početku leta otkrila sam rok bend "Day6" i oni su bili nešto drugačije u odnosu na K-pop stvari koje sam do tada slušala. Svirali su instrumente i zvuk je bio prevashodno rok. Kada sam odslušala dobar deo njihove diskografije, tvitnula sam da bi bilo sjajno da naprave comeback kada i da Brajan (basista, momak sa crnom kosom u spotu) napiše pesmu jer sve što je on pisao je valjalo. Samo dve nedelje kasnije želju su mi ispunili i to sa pravom rok pesmom-raj.





4.Mamma Mia! Here We Go Again - When I Kissed the Teacher

Film odgledala nisam, ali ova pesma mi je izašla u preporukama i morala sam da bacim pogled na nju. Navukla sam se iste sekunde i od tad je stalno slušam. Lili Džejms ima neočekivano divan glas.





5.The Rose - BABY

The Rose je bilo otkriće ovog leta. Frontmen benda Sammy je iz LA-ja i oni sviraju britanski rok samo na korejskom (mada ima dosta engleskog). Spot je apsolutno prelep. Estetski raj (scenu iz spota sam koristila kao naslovnu sliku). Oni takođe sviraju instrumente i jako su kvalitetan bend. Obožavam da ih slušam posebno zadnjih dana, ova pesma mi je favorit.





6.Frank Sinatra Fly Me To The Moon

Oh klasici. Slušala sam ih dosta u zadnje vreme od Nine, do Arete, preko Neta King Kola...ali ova pesma se ubedljivo najviše izdvojila. Stalno sam je slušala kao terapiju za opuštanje. Volim da sanjarim uz ovu pesmu.











7. NCT U - 'YESTODAY'

Mogla sam da sastavim playlistu samo od NCT pesama bukvlano. Dugo sam lomila između ove i pesme "Touch" drugog NCT subunit-a tj.NCT127 (NCT ima 3 sub unita dva -127 i Dream imaju određene članove dok se u NCT U rotiraju, NCT kao celina trenutno ima 18 članova). Međutim ova mi daleko više prija. Pesmu vode 3 repera (leader NCT-ja Tejong/momak sa crvenom kosom, Mark /mlad nizak momak i Lukas/visok momak krupnih očiju i dubokog glasa  ako rešite da gledate spot) i jedan vokal -Dojong i takav sastav ih čini apsolutno savršenim. Tri repera doprinose pesmi svaki na svoj način dok Dojong sa jakim vokalnom daje boju ovoj R&B stvari. Divna je pesma pomalo retro preporučujem.





8.Eminem - River ft. Ed Sheeran

Ova pesma je u top 3 najslušanijih pesama u zadnje vreme. poštovanje koje imam za oba umetnika je ogromno a ova pesma mi se uvukla pod kožu. Mešavina roka i repa odlično je donela oba muzičara u pravom svetlu i jedna je od retkih istinski kvalitetnih numera danas. Ceo taj Eminemov album je sjajan osim ove duet sa Pink "Need You" je takođe odličan.





9. IU -Palette (Feat. G-DRAGON)

O IU sam dosta slušala pre nego što sam rešila da bacim pogled na njenu muziku. Čula sam da nije klasična k-pop umetnica već sjajna pevačica koja sama piše svoje pesme. Drugačija od kiča koji definitivno okružuje K-pop pa sam rešila da bacim pogled. Prva njena pesma koju sam čula "Through The Night" me je uverila u to, ova mi se dopala još više toliko je sve na svom mestu lagano a opet poletno-savršeno. Reper koji je prati je već legenda u k-popu i njegov deo se savršeno uklopio. Obavezno gledajte spot dok slušate pesmu jer je jednostavan a umetnički savršen.





10. The Weeknd, Kendrick Lamar - Pray For Me

Zamislite da sam napravila listu na kojoj nije The Weeknd? To se ne dešava, jer ja tog čoveka slušam svaki dan i to je prosto tako. Soundtrack za "Crnog Pantera" koji je radio sa Kendrikom Lamarom (mojim omiljenim reperom njegov album "DAMN" sam slušala bukvalno celog leta i slušam ga i sada jer je toliko superioran) je ubedljivo nešto što stalno slušam i nikada mi ne dosadi, tako se piše moćna pesma.





11. BTS-Euphoria

Euphoria je singl koji je BTS izdao još u arpilu dakle pre nego štos su abumi "Tear" i novi "Asnwer" izdati. Predstavlja solo glavnog voklala Jungkook-a i deo je albuma "Love Yourslef: Answer" koji je izdat pre par dana. Međutim stalno sam slušala ovu pesmu JK ima taj tip nežnog glasa koji prija svakom slušaocu. Pesmu je raido DJ Swivel čovek koji je radio sa Beyonce, Chainsmokersima i mnogim drugim autorima-svetski poznat producent, te pesma ne zvuči kao k-pop uopšte. On je radio i dosta pesama sa novog albuma. Spot izgleda kao kratak film i kao i uvek vizuelni momenat je nešto što BTS zna da radi tako je i ovde -besprekoran.





12. Ariana Grande - no tears left to cry

Ariana je izala dve nove pesme ovu i "God is a Woman" skoro. Međutim meni se ova više svidela. Inače volim obe. Estetika ovog spota mi je divna oba spota su veoma umetnička međutim ritam i "vajb" ove pesme mi više odgovaraju tako da sam odabrala da ovu stavim na playlistu.





To je sve za danas. Kako vam se dopao? Šta vi slušate u zdanje vreme? Sve što vam je na pameti pište mi dole.



Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):
Novi tumblr


Hvala na čitanju,

With love, S.



10 коментара:

  1. Baš zanimljiva lista, raznovrsna i šarena (kao Kaćina najnovija), odlične ideje si mi dala. Bogami, ozbiljno si ušla u svet k-popa (nadam se da sam dobro napisala), da nije tebe, ne bih čula ni za jednog od ovih izvođača. Meni ne "leže" baš svi, jezik mi pomalo stvara teškoće jer nisam navikla, ali moram priznati da su im spotovi perfekcija, vizuelno stvarno besprekorno i dopada mi se što su žanrovski baš otvoreni za sve.
    Sviđa mi se saradnja Eminema i Eda, a na ovu pesmu Ariane Grande baš često nailazim u poslednje vreme, mnogo mi se sviđaju melodija (posebno refren) i spot, imaju neku neobjašnjivu nostalgičnu notu u mom doživljaju.
    Sve u svemu, opet da ti kažem kako se radujem što si se ponovo aktivirala!:)
    P.S. Baš rekoh Kaći, imam zanimljivu preporuku za seriju za vas dve u postu od nedelje, zove se "Emerald city" i jako je čudna, plus estetski vuče na "Game of Thrones" u više navrata.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno Isidora :)
      Znam meni je trebalo malo da se naviknem na jezik (posebno kada pričaju) međutim navikla sam se vremenom ali te u potpunosti razumem. Spotovi i vizuelni aspekt su veliki deo K-popa. Naime za razliku od naše i svetske muzike koja postoji još od vremena gramofonskih ploča (te je muzika prevashodno bila tu da se sluša) K-pop talas kreće tek krajem '90ih počekom '00ih pa je bilo jako bitno da muzika postane ne samo dobra za slušanje nego i gledljiva. Zato su spotovi uvek skupi i jako mnogo se ulaže u knjih jer je sam K-pop vizuelna muzika:)
      Ne znam kako sam propustila recneziju:( Sad ću da idem i da čitam taman sam kukala kako mi fali neka dobra serija sve vretim par njih u krug:)

      Избриши
    2. E, hvala na objašnjenju, sad je sve logičnije. Baš, baš se vidi da mnogo ulažu u vizuelni aspekt i sve je prelepo, mada su meni oni inače jako lep narod generalno. Kao i Zvezdana, moram priznati da si mi otkrila K-pop, hvala na tome.:)

      Избриши
  2. Super plejlista! Inače, u potpunosti se slažem sa uvodom ovog posta: ne mogu zamisliti dan bez muzike iako nemam talenta za nju. I sama jako volim The Weeknda, Tove Lo, Eminema i Eda Sheerana tako da mi je bilo baš drago kada sam ih videla na ovoj plejlisti. Arianin novi album je super, baš sam ga slušala prethodnih par nedelja, osim ovih singlova ima još dobrih pesama, pa ako možeš poslušaj "breathing" i "everytime". 💛


    https://jednostavnoana.blogspot.com/?m=1

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja volim Tove Lo ima odlične pesme :)
      Hvala za preporuke za Arianin album definitivno ću skinuti ceo o poslišati :)
      Hvala puno na komentaru :)

      Избриши
  3. Plejlista ti je odlicna! Evo, kuckam nesto i slusam i bas mi prija! :D Lagano me upoznajes sa K-popom. ;) Pozdrav! :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno :) Volim da mi ljudi otkrivaju novu muziku ali isto tako volim kad mi neko kaže da sam ga upoznala sa K-popom :)

      Избриши
  4. Odlična plejlista, kao i uvek drago mi je da ima i kpop. Za kpop sam čula još 2009/2010 jer su neke drugarice u školi slušale al mene to nije nešto preterano privlačilo prvenstveno jer u tinejdžer skim danima nisam bila fan boy/girl grupa što se tiče pop muzike. A kasnije sam gledala čak i neke kdrame al me generalno njihova muzika nije privlačila. Tek prošle godine čitajući tvoj blog i tvoj prvi tekst na temu tačnije onaj o BTS-u me je naveo da kpopu konačno pružim pravu šansu, prvo je započela "opsesija" sa njima a onda se neminovno proširila i na druge grupe, solo pevače i neke malo drugačije podžanrove u okviru Koopa. Tako da sam sad nepovratno u tom svetu i mada nekad ume da bude iscrpljujuće jer nije samo muzika tu u pitanju nego i mnoge druge stvari koje se dešavaju iza scene, hvala ti na tome što si nam predstavila malo drugačiju muziku i što nastavljaš da je uključuješ u svoj blog :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja kao tinejdžerka nisam slušala nikakve boy grupe ja sam rokerka i meni je uvek bilo draže da slušam bendove one prave. Hvala ti što si bacila pogled na K-pop nakon čitanja mog teksta! Mnogo volim akd mi ljudi kažu da su našli nešto interesnto.
      Ja ne gledam šta se dešava sa strane-baš me briga nikad ni ne čitam vesti vezane za njih samo muzika!
      Hvala puno na komentarun i na čitanju :)

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor