Search This Blog

January Favorites



Pozdrav dragi ljudi. What’s up? Kako provodite ove februarske dane? Ja sedim jedem kolač koji je moja baka napravila i kucam post za vas. Danas vam pišem favorite Januara. Kako sam ja u Januaru bila u svom najgorem izdanju tako su i favoriti ovog meseca pomalo slabiji (tačnije nema ih mnogo) ali smatram da bez obzira što ih nema mnogo ovog meseca su daleko bolji nego što su bili jer zapravo imam nešto kvalitetno da vam preporučim. Da više ne smaram, 


Let’s go 😉

KNJIGE

Istina je da sam tokom januara pročitala samo dve knjige, što deluje kao mali broj. Međutim ono što je dobro je da su obe ove knjige bile pun pogodak (retko se desi da ja dam po pet zvezdica za obe knjige) a to jeste bio slučaj sa ovim knjigama.

„Doba Nevinosti“ Idit Vorton

Film znam toliko dobro da mi je uvek delovalo kao da bi mi potencijalno čitanje knjige bilo dosadno, jer priču već znam. Međutim ne, način na koji Vorton prenosi Njujork svog vremena je fantastičan. Još fascinantnije je kakvu junakinju Vorton bira za svoju glavnu heroinu. Elen, je jedna nesavršena žena, zapravo Elen je obično ljudsko biće koje voli da živi život kakav zalužuje, a koje u tom vremenu i tom gradu nije pripadalo. Fantastična knjiga, mislim da bih nakon Emilinih „Visova“ mogla da je svrstan na drugo mesto knjiga napisanih od strane žena.





„Call Me by Your Name“ André Aciman

Od kada sam na Tviteru čula za ovu knjigu, ja sam znala da moram da je pročitam. Nije moglo da me spreči ni to što znam da je knjiga prava letnja, nit to što nije logično čitati letnju knjigu na samoj sredini januara-ne, bila sam odlučna da je pročitam. Bukvalno sam disala svaku stranu ove knjige. Svaki segment ovog dela, svaki trenutak proveden u toj Italiji ’80ih godina. Strašno sam bila zaljubljena u Olivera, verovatno koliko i sam Elio, bila sam ljubomorna što on deli tja balkon sa njim, i što je on taj koji svira na klaviru i što je on taj koji živi to vreme u toj zemlji. Gledala sam i film skoro, o tome vrlo uskoro. Imate sve preporuke za oba.





SERIJE


The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story


Tokom Januara (krajem Januara) počela sam da gledam drugu sezonu ACS koja se bavi ubistvom Đanija Versaca. Do sada je emitovano 5 epizoda i još uvek se emituje. Nisam znala da li ću gledati i ovu drugu sezonu međutim kada sam videla kasting znala sam da hoću. Serija je fantastična, dopada mi se što je pre rađena kao drama nego kao striktno krimi, Edgar Ramirez je zaista sjajan u ulozi Đanija, Penelope Kruz mada je daleko lepša nego što je Donatela ikada bila zaista je razbila u ovoj ulozi međutim zvezda ove serije je Daren Kris koji igra Endrua Kunanona, Đanijevog ubicu. Ne držite me za reč ali sam gotovo sigurna da će ovaj momak pokupiti Emi, on je u prvim minutima serije uspeo da odere taj performans. Imate moje preporuke. I da muzika-muzika koja prati seriju je magična.





FILMOVI

Uvek gledam da skratim sa filmovima jer imate filmsku listu međutim bez obzira što ih ima mnogo dva su se posebno izdvojila.

Thor: Ragnarok (2017)

Treći nastavak priče o Bogu groma, počinje Torovim zaustavljanjem Ragnaroka (kraja Asgarda) i  donosi nam Odinovu (Entoni Hopkins) smrt i braću Tora (Kris Hemsvort) i Lokija (Tom Hidlson) koji se po prvi put suočavaju sa starijom sestrom, boginjom smrti Helom (Kejt Blanšet). Sticajem okolnosti Tor završava u njemu nepoznatom svetu koji se zove Sakar i kojim upravlja Grandmaster, čovek koji drži gladijatorske borbe. Moćni Tor po prvi put se nalazi u situaciji gde on nije superioran u odnosu na ostale, gde njegova titula i ime ne znače ništa. Utehu nalazi kada otkrije da mu je protivnik njegov kolega iz Osvetnika, Hulk (Mark Rafalo), koji se dve godine nije transformisao u svoj ljudski oblik Brusa Benera. Tor formira tim koji osim Hulka čine i moćna ratnica Valkira (Tesa Tompson) i prevrtljivi brat Loki i kreće nazad na Asgard kako bi zaustavio Helu.

Pisala sam vam o Toru kao o jednom jako zabavnom i lepom filmu koji obožavam i koji me je zabavio i opustio.


I, Tonya (2017)


Biografija klizačice Tonje Harding (Margo Robi) i njenog života od detinjstva preko vrhunske slave pa sve do konačne propasti.

Ovaj film je toliko dobar da reč dobar ne može da ga predstavi kako treba. Uživala sam u svakoj sekundi ovog filma. Toliko kreativno odrađen film. Likovi koji vam daju prostora za analizu, genijalan film. Mogla bih opet da ga gledam toliko mi se dopao.




MUZIKA

Rešila sam da vas ne davim sa ogromnom playlistom tako da će od sada isti maksimalno pet pesama  na ovoj listi. Evo pesmama koje su se najviše slušale u januaru

Bruno Mars - Versace On The Floor

Šta da vam kažem pratio me je Versace i u muzici. Prvi put sam čula ovu baladu Bruna Marsa i mogu da vam kažem jednu stvar, ovaj čovek mnogo bolje peva balade od brzih pesama. Mislim da su mu tekstovi koje piše kada piše spore pesme mnogo kvalitetniji i meni se mnogo više sviđaju njegove sporije pesme. Ova je apsolutno prelepa.




AGUST D – SO FAR AWAY ft. 수란 (SURAN)

AGUST D ili BTS Šuga je odradio ovu R&B pesmu sa mojom omiljenom k-pop umetnicom Suran. Ova balada, koja ima jako težak tekst i nosi jako tešku priču je tako legla na moj loš period da ja vama to ne mogu da opišem. On je ovu pesmu odradio i kao cover sa kolegama iz benda Džinom i Kukijem ta mi je možda još i lepša mada Suran ima magičan glas i glas koji me naježi.







Camila Cabello - Never Be the Same

Kamila me je toliko očarala kao umetnica da sam ja skinula ceo njen album koji nosi naziv „Camila“ i slušam je svakog dana. Lead single sa albuma „Never be the same“ mi se jako dopada i čest sam ga slušala tokom januara.





BTS (방탄소년단) - OUTRO : Wings


Možda je LYH proslavio BTS i digao ih u svetske zvezde ali nikako nije nadmašio svog predvodnika- Wings. Ova vesela pesmica koja zatvara taj album je bila lek za moju anksioznost i činila me je jako srećnom.




Holland(홀랜드) - 'Neverland

E sad ova pesma kao pesma nije nešto što je mene ne znam ni ja koliko oborilo sa nogu. Ali razlog zašto je ovo u favoritima je što je Holand prvi otvoreno gej umetnik iz Koreje a ovaj spot je otvoreno gej spot u kome ništa nije sakriveno. Kako je Koreja prilično zatvorena ka homoseksualcima (što nije sprečilo BTS Šugu da otvoreno kaže da je gej OK jer je legenda) ovaj spot predstavlja veliki napredak za jedno takvo društvo. Bravo Holande!





BEAUTY

Nemam puno stvari iskreno nisam se ni šminkala tokom januara (kome je do šminke kad mentalno nisi dobro) ima svega četiri stvarčice nadam se da je OK.

21 Nail Polish- 20

U Liliju imate ove 21 lakove sa šljokicama i ja ih obožavam, ima m ih u nekoliko boja i kombinujem ih sa svim mogućim stvarima. Lak sa njima traje duplo duže a ne koštaju više od 150 dinara.

Flormar-La Rouge

Ova satenska crvena mi je bila veliki favorit tokom praznika. Generalno jako lep lak i jako lepo izgleda na noktima. Kao i 21 i njega imate u Liliju isto nije više od 150 dinara.





Rimmel Kate Moss-111 (Kiss of Life)

Ne znam da li se ova Kate Moss kolekcija još uvek prodaje ako se prodaje obavezno kupite ovaj karmin toliko je dobar i toliko dugo traje da je često moj izbor posebno jer ja volim prave vatreno crvene karmine. Koliko se sećam cena mu je bila oko 500 dinara.




NYX Blush-Pinched

Generalno ne koristim rumenila ali pošto sam u januaru često bila jako bleda i stvarno sam ličila na leš morala sam. Ovo rumenilo koristim već oko godinu dana i jako ga volim pre svega jer nije previše pigmentovano što meni odgovara. Boja je negde prljavo roze. A koštao je oko 600 dinara koliko se sećam preko Alexander cometics sajta.




RANDOM

Ovaj put imam 3 random stvari za vas, dakle stvari koje ne spadaju u neku od ovih standardnih kategorija već sitnice koje sam volela tokom januara.

Novi duks

Bakak mi je dala novac da odem i kupim sebi nešto od garderobe, ja inače retko kupujem garderobu i radije biram kvalitetnu nego da je ima što više. Odabrala sam ovaj plavi duks jako mi se svidela boja u loklanom butiku i obožavam da ga nosim (mada ne često jer je meni uvek vruće i uvek sam u kratkim rukavima).






OREO

Ne znam kako sam ja postala ljubitelj ovog keksa ali ja sam mu dušu uzela u januaru a i sada u februaru. Navukla sam se na Oreo kao manijak i samo to jedem.




Airwick sveća

Našla sam ove sveće za 250 dinara i mada mi se jedna ljubičasta nije ni malo dopala ova sa jabukom i cimetom jeste i čak kada sam potrošila prvu vratila sam se po drugu. Generalno nisam ja baš fan mirisa i ne volim ih toliko ali ova sveća nije jaka pa mi je prijala.



Linkovi vezani za ovaj post (ako želite više da pročitate idite na "open link in new tab" jer ne mogu da namestim da se sam dirketno otvara u novom):

To je to za ovaj post. Kako vam se dopao? Sve što vam je na pameti pišite mi dole 😉

Hvala na čitanju,

With love, S.

6 коментара:

  1. Mnogo mi se dopadaju tvoji favorriti. Takođe, sviđaju mi se klasifikacije. Htjela bih ti možda preporučiti da napraviš prezentaciju knjige, da nam ih pobliže opišeš ukoliko želiš i ukoliko ti se sviđa ta ideja ❤️❤️❤️

    I follow you: Visit and follow ----> Marija's blog

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Biće prikaz knjige sledeće nedelje uporedo sa prikazom filma :)
      Ja nemam samopozudanja kada pišem recenzije knjiga pa ih pišem jako retko ali pisaću svoje utiske kada osetim da knjigu trepa prikazati, imaš na mom goodreads-u (ima link gore) moje prikaze tamo sam poširnnija :)
      Hvala ti puno na komentaru :)

      Избриши
  2. Još jedna draga rubrika - bogami, Saro, ova ti je pauza prijala, jer su sva tri teksta tokom sedmice sjajna!:)
    Odmah da te pitam, jesi li možda pogledala sinoć onu bruku od "Nemanjića"?:) Ako nisi, obavezno danas u 16 h uhvati reprizu na RTS1, da se malo smeješ, a večeras je druga epizoda (ići će nedeljom) i ako se ispostavi da je isto s***e kao "pilot", biće šteta tih uloženih para. Ja uveliko spremam recenziju (biću, vidim, još oštrija nego prema "Santa Mariji"!), kao i za "Medičijeve" koji su mi, za razliku od ove naše sprdnje, divni i hvala na preporuci ovom prilikom, biće prikaz u martu!:))))

    "Manje je više", znaš kako kažu. Odličan izbor knjiga. Stavila sam ovu drugu na listu (Osamdesete? Italija? Može!), a "Doba nevinosti" odavno planiram da pročitam.:)

    Videh ovu seriju o Versačeu na FOX-u, deluje kvalitetno. Čekam da odgledam "Twin Peaks" i "Medičijeve" do kraja, pa prelazim na ostale, redom.

    Filmove sam isto "čekirala", skinuh sva tri dela "Tora", a za Tonjinu priču vrebam dobar torrent. Ja sam gledala filmove na televiziji, uglavnom ono što bih uhvatila, zanimljiv mi je bio "The Gift", tu je i laganica "B-plan" sa Dženifer Lopez i još par komedijica, ali zato sad planiram da se okrenem ozbiljnijim ostvarenjima.

    Od muzike, uglavnom i dalje prepuštam "izbor" radiju ("202"), jer volim da se obradujem i mrzi me da sama mozgam šta ću sledeće pustiti. Ovako čujem toliko dobrih pesama iz rok, pop, hevi metal, rege, ma svakog boljeg žanra, a od otkrića izdvojila bih Karo Emerald: https://www.youtube.com/watch?v=74LXx0wSqMI
    Domaće, pa recimo da vrtim Ivaninu ("Negativ") novu solo pesmu, razbija vokalom:
    https://www.youtube.com/watch?v=z5TceJ1pFsk

    Ja se, kad ne radim ili ne izlazim mnogo, uopšte ne šminkam. :) Možda je to "loša navika", ali tako je, osećam se opuštenije i nisam od devojaka koje ne mogu u prodavnicu preko puta da siđu bez ful-šminke na licu. Jedan karmin "Golden rose" koji sam dobila pred Novu godinu, prosledila sam mami, pošto ja ne koristim ruž nikada, a ona voli i lepo joj stoje.

    Mnogo lepe fotke i nova garderoba!:) Ja sam već godinama "navučena" na second-hand, uglavnom nosim unikatne stvari iz maminog-tetkinog ormara (80s moda) ili ovih radnji, pre par dana sam kupila dva prelepa džempera za samo 200 dinara po komadu, znači, neverica, a novi-novcijati, debeli, odlična "norveška" šara...baš mnogo kvalitetnih, markiranih stvari tako "iskopam" za sitne pare, mada ne kupujem često, jer imam i previše garderobe (srećom, još uvek bez problema uđem u svoje tinejdžerske stvari), a otkad sam smršala, iskreno, sve mi je veliko pa čekam da se vratim na staro, do idealne kilaže.:)
    "Oreo" nešto ne volim, dobila sam još u decembru za slavu pakovanje (bilo je na akciji uz onu ogromnu "Milka" čokoladu i to mi je tetka ostavila dok sam bila u Beogradu), veruješ li da još stoji u kredencu neotvoreno, ništa me ne vuče. Mogu ti poslati!:) Moja mama pravi razne pitice i kolačiće relativno često, pa to jedem, npr. sad je baba poslala pitu sa jabukama, moju omiljenu i razvlačila sam je što sam duže mogla :). Od keksa, ja ne volim te čokoladne, preferiram "Plazmu", "Zlatni Pek", "Bevitu" i slične "suve", koje možeš da umačeš u čaj.
    Sveće ponekad dobijem, inače mi nikad nije palo na pamet da kupim, sve mi žao para, mada volim da "zavučem nos" u kutiju dok razgledam po prodavnicama.
    Želim "Ime vetra", blago tebi!:)))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Napisah ti u poruci, pogledala sam kada si mi rekla (doduše 2. epizodu onu prvu nisam sigla) ali dovoljno da vidim kako su pare bačene u vetar :)Volim tvoje rant recenzije jedva čekam!

      Odličan je Versace jeidno Rikiju neko da zabrani da glumi -zauvek!

      Ja nemam radio pa ga retko slušam, uglavnom otkrivam stvaris a YT-a

      Domaće nešto ne slušašam retko, nit znam šta se sluša niti sam upućena :) Alu zato mi je k-pop sa kojim imam love-hate vezu često na repertoaru :D

      ja jako jako retko kupujem, ja imam rozan ukus mada i ja nosim mamine stare stvari i ujkine ali kad kupujem volim kvalitetno. Jaoj ti da vidiš 2nd hand radnje kod mene Isidora ono ne može da se ue koliko smrdi tamo ljudi koji tamo prodaju bi mogli bar da operu to pre nego što prodaju nema šanse :)
      Ja nisam volela Oreo uopšte pojma nemam kako sam ga zaovllela da me ubiješ!
      Ime Vetra sam izvukla na Noći knjige, to plus Mitolgoja su me koštali kao jedno ime vetra tako da sam se lepo izuvkla inače nisam mogla da ga kupim pre toga :)

      Избриши
  3. Biće, biće u nedelju tekst, baš sam (negativno) inspirisana i razočarana.:( Inače, ona knjiga koju sam ti preporučila na "Goodreads"-u, "Dorotej", baš je dobar primer kako se divno može obraditi srednjovekovna tema...postoji i film, ali ga nisam još uvek odgledala. Da se ne lažemo, za "Nemanjiće" je i "Boj na Kospvu", onako pun grešaka i propusta, remek-delo, jer ima ODLIČAN SCENARIO i ODLIČNU, UVERLJIVU GLUMU. Realno, svi pomislimo na Žarka Lauševića kad se pomene Obilić, ili zamišljamo kneza Lazara kao Miloša Žutića. Zato što produkcija i pare uopšte nisu presudni kada imaš dobru ekipu i pristup. Ovde, pored svih reklama i nametanja, imamo, naprosto, lošu seriju. Baš lošu.

    To si sasvim u pravu i ja sam dugo zazirala od "second-hand" radnji baš zbog te aljkavosti koju većina ima, onako razbacana garderoba, čudan "miriS" (=smrad), mušterije koje razvlače to po radnji, prevrću, gaze...takve su uglavnom prodavnice polovne robe i u Čačku, ali nedavno je otvorena jedna u centru gde dobijaju skoro novu, nenošenu garderobu iz Nemačke i mogu ti reći da mi je to razbilo predrasude, izuzetak su. A inače, do sada sam uglavnom nabavljala preko sajta "moje krpice", gde devojke preprodaju stvari koje su nenošene, ali im ne odgovara npr. veličina ili nešto slično, uglavnom su markirane i vrlo kvalitetne, a daju ih upola cene. :)

    Eto, otvorih sinoć "Oreo", ništa posebno, ali uz mleko može da prođe.:)

    Fenomenalno, tako sam i ja kupila komplet Skota Linča, na "Noći knjige" pre neku godinu, a "Ime vetra" odavno merkam, čula sam sve najbolje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Potražiću knjigu :)
      Ja nikada nisma gledala "Boj na Kosovu" pa ne znam ali OK je pomalo pobeći od Istorije sve dok je dobar scenatio :)

      Kod mene ima dve i u obe ne može da se uđe znači nema šanse.

      Noć knjige je dobra da se iskorkisti za takve stvari, prost izađe mnogo jeftinije inače cena ove knjige je grozna :)

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor