Search This Blog

🎂 23 things I've learned in 23 years🎂


Pozdrav moje drage gospođice, danas vam pišem kao godinu dana starija ali ništa ozbiljnija niti mudirja nego što sam bila juče. Čoveče vreme prebrzo leti, nisam ni osetila koliko je brzo prošlo. Pošto sam ja veliki advokat pozitivnog razmišljanja za vas danas imam listu 23 stvari koje sam naučila za 23 godine. Naravno ne treba uzeti naslov bukvalno jer nije to svaka stvar za svaku godinu života, već lekcije koje sam vremenom usvojila i koje su mi pomogle kao životne. Odabrala sam da post ispunim slikama koje su mi obeležile svaki mesec od prethodnog aprila tako da nadam se da će vam se dopasti, redosled je nasumice određen kako sam se koju stavku setila



Let’s go😉


💓April: Prošli rođendan 💓


🎂1.Kakve su ti misli –takav ti je život 🎂

Ovo je možda i najbitnija lekcija koju sam tokom života usvojila. Istinski verujem u ovu mantu i meni se pokazala kao ispravna - ti jesi energija i tvoje misli privlače ono što ti se dešava. Samo započnite dan sa prostom mantrom poput „Danas će biti divan dan, nema nikavog razloga da bude drugačije“ i videćete koliko će se stvari u vašem životu promeniti. Probajte par dana i ako nisam upravu –slobodno me demantujte.

💕April: Teško nas da nas tri smestiš u jedan kadar ali ovde smo uspele i Marlija da smestimo 💕

🎂2 . Nekad moraš da iskuliraš🎂

Jednostavno neke stvari ne možeš na silu da sebe teraš.  I ako je upornost jako bitna treba znati kada treba da podigneš „belu zastavu“. Što ne znači da treba da se predaš već da privremno pauziraš nešto što vidiš da nigde ne vodi. Uz to treba držati svoj stav uvek, ali ponekad kada shvatiš sa kakvim (da me izvinete) budalama moraš da se bakćeš najbolje rešenje za vaše živce je da iskulirate sve to.

💖Maj: Pokušaj da slikam bordo karmin 💖

🎂3. Učiti redovno ne znači da ne možeš da imaš život🎂

Kao mala sam imala zabludu da ako učim redovno postaću „štreber“, bile su potrebne godine da shvatim da ne moram da budem jedna od onih koji ne izlaze ni da prošetaju niti gledaju filmove/serije van obaveza oko škole/fakulteta da bih sela da učim. Učiti redovno je dobra stvar i nema nikave sramote u tome. Ne moram da budem bubalica koja ne vidi dalje od knjige i koju kad prekineš ne zna da nastavi, ne moram da se interesujem samo za oblast koju studiram jer je sasvim uredu voleti i nešto drugo (a ja oblast koju studiram ne volim uopšte) –dovoljno je da učim sa razumevanjem i redovno.

💗Majski pejzaž na koji gleda moja terasa, volim majska jutra više nego bilo koja druga 💗

🎂4. To ko si bio u školi te ne definiše 🎂

Kada sam završila srednju sa kojom sam imala velike probleme i koju nikako nisam volela, plašila sam se da će me ona definisati u budućnosti. Hvala Bogu naučila sam da kada iskoračiš iz školskog sveta stvari mogu da se promene. Za mene promenile su se na bolje jer sam konačno našla sebe i prihvatila sebe sa svim vrlinama i manama. U srednjoj sam mogla da nabrojim samo svoje loše strane danas cenim sebe pre svega kao dobru osobu (meni spoljašnji izgled ne znači mnogo) i vidim svoje potencijale umesto konstanog viđenaj mana.

💙Jun je doneo Džejn Ejr i moja prva ozbiljan bookstagram slika je nastala 💙

🎂5. Uvek testiraj svoje granice 🎂

Nikada ne znaš koliko zapravo možeš da uradiš, zato uvek guraj sebe makismalno i milimetar pomaka je neki pomak.

💘U junu sam se prisetila svoje matrue kao što vidite jedva stojim na štiklama nikada ih više nakon tog dana nisam obula 💘

🎂6. Biti crna ovca je OK 🎂

Oduvek sam imala drugačije poglede na svet –kada su se kubojke smatrale neprikladnim u drugom razredu osnovne škole –ja sam svoje nosala svaki dan, kada su u srednjoj izlasci postali popularni a štikle obavezan deo svakog garederobera –ja sam sedela kući a moj garderober nije imao ni jedan par potpetica. Sa 19.godina na maturi sam ih prvi put obula  -na pola sata, da bih se potom jako brzo izula i odložila ih zauvek. Način na koji ja vidim život čak i moja porodica, mada podržava, ne razume (moja srednja sestra npr. nikada nije shvatala kako ja sebe ne vidim kao roditelja i udatu, ali istina je da ja nikada nisam volela da ni kao mala glumim rodtelja svojim lutkama –nikada nisam imala to u sebi i ne stiditm se toga prosto nisam rođena za ženu i majku i nema ničeg lošeg u tome) u potpunosti. Nekada sam se stidela toga i tražila svaki mogući način da se uklopim. Danas ponosno nosim svoju čudnost jer znam da sam zbog toga jedinstvena a ne luda.

💚Jul i Marlijeva najslađa slika ikada💚


🎂7. Smeh je lek za sve 🎂

Nije kliše –smejte se svaki dan, jer što se više smejete život će vam biti lepši.

💛Moj julski mural💛

🎂8.Ne možeš biti dobra u svemu 🎂

„Ne postoji drvo bez grana i čovek bez mana“ –pa u tome je suština zar ne? Prihvati da postoje stvari koje ti idu i koje ti ne idu. Treba znati gde da povučeš ručnu. Prosto je ne treba i ne može sve da zanima svakog i ne možeš biti dobar u svemu. To ne znači da si poražen već da prosto nije tvoja oblast. Dakle ako me neko pita da mu pomnožim 56 sa 48 ja ću odmah da se uhvatim za digitron jer –žao mi je ali užasan sam matematičar i to nije sramota.

💜Tradicija je da  moja najmađa sestra Mina i ja slikamo smešnu sliku za njen rođendan.  Tog 4.avgusta Barak Obama je slavio poslednji rođendan kao američki predsednik a moja sestra Mina je napunila 12 godina💜

🎂9. Prava verzija tebe je najbolja verzija tebe🎂

Ovo je lekcija koju me je baka naučila jer ona uvek govori –„biće sve super samo budi ono što jesi“.Ne postoji bolja verzija tebe od one prirodne i one koja si ti zaista. Ne treba se truditi da se ikom dopadneš jer ako te ne prihvataju onakvog kakav si –ne trebaju ti. Naravno treba raditi na sebi ali postoje stvari u karakteru koje su nepromenjive, znate scenu u filmu „Good Wwill Hunting“ kojoj Robin Vilijams priča o manama svoje žene i kaže da su je one uoptpunjavale –pa u tome je cela suština zar ne? Izveštačenost je loša  te zato uvek budi ono što jesi.

💝31. je avugst i moja nova frizura je stupila na scenu  (p.s nisam plava sunce je)💝

🎂10. Strpljenje 🎂

Priznajem da mi ovo idalje pada jako teško posebno što sam ja osoba trenutka i volim da kada zamislimd a se to desi. Ali treba naučiti da budeš strpljiv jer najbolje stvari doleze onima koji najviše čekaju.


💞Bled tem, nenaspavane oči i izgubljen pogled odaju da sam upravo zavriša septembarski rok💞

🎂11. Život čini sreća, ne novac🎂

Kao klinka sam pogrešno verovala da bi se svi  moji problemi rešili da imam više novca. Novac je koristan da obezbediš neke lepše uslove ali ne čini te nužno srećnim. Sreća je probudtit se bez alarma, sreća je čuti omiljenu pesmu kada posle sto godina pustiš radio, sreća je sunčan dan, sreća je probudti se živ i zdrav i bezrižan u tome je suština življenja.😊

💟Prvi jesenji dan i pravi jesenji film💟


🎂12. Ne guglaj ništa kada si bolesna 🎂

Google je neprijatelj kada ste prehlađeni/zaboli vas nešto. Kunem se kada guglate  simptome koje osećate, upala grla deluje kao da treba da sutra spremite sahranu/idete na ogromnu operaciju/ostajete zauvek bez glasa...Možda zvuči smešno ova stavka ali ozbiljna sam ali NE GUGLAJTE.

💓20.oktobar i slavlje Mašinog 16.rođendana 💓

🎂13. Problem se rešava suočavanjem sa istim🎂

Nema ništa od bežanja, staneš licem u licem i suočiš se sa problemom, inače  možeš samo da daš sebi vremena ali on ostaje tu.

💕 Još jedan pokušak da slikam sama sebe💕

🎂14.Najbitnija vera je vera u sebe 🎂

Cool je verovati u kog god Boga da verujete i da mu se molite. Ali ne postoji vera bitnija od one koju imate u sebe. Što ne znači da treba da budete prokleti snobovi koji neosnovano pucaju od samopuzdanja –ne! Već da mislite poztivno i veurjete da ste vi sposobni za ono što ste naumuili.

💖10. novembar je obeležio blogo-rođendan💖


🎂15. Čovek se uči dok je živ🎂

Jedna od bitnijih lekcija moje bake koju sam dobila je da (po njenim rečima) –„nije sramota ne znati nešto, sramota je ukrasti“. Trebale su mi godine da shvatim šta je želela da kaže ali sada se u potpunosti vodim ovom mantrom. OK  je reći ne znam za bilo šta –ako vas neko pita kada se odigrala neka bitka a vi ne znate datum –recite to, ja npr. često umem da gramatički pogrešim ali nije me sramota sve dok mogu nešto da naučim i dok sam voljna da naučim neću smatrati greške sramotnim (naravno osnovna kulutra i osnovno znanje ipak jesu sramota da se ne znaju, ovde pričam o detaljima).

💗U novembru sam takođe kupila toliko željenu knjigu💗

🎂16. Trud se na kraju uvek isplati 🎂

Trebaće vam dani, meseci godine da dostignete šta želite ali verujte mi nikada nije uzalud i na kraju se uvek isplati.


💘Decembarsko jutro u kojem sestra Maša i ja pokušavamo da čitamo omiljenu knjigu ove druge💘

🎂17. Uživaj u trenutku🎂

Ovu lekciju dao mi je film „Društvo mrtvih pesnika“ tek kada sam ga odgledala shvatila sam koliko je bitno iskoristiti svaki minut. Nikada  ne znaš šta nosi sutrašnji dan zato uvek treba uživati u trenutku. Iskoristi što više od svakog dana. Ja npr. poludim kada neko kao omiljenu aktivnost navede „spavanje“ –ma daj ja da mogu 24h sata da da funksionišem verovatno nikada ne bih legla u krevet. Ne propuštajte da iskoristite svaki trenutak života jer je vredno. Carpe diem dragi moji uvek iskoristite dan.


💙Decembar je obeležila Emili Bronte💙

🎂18.Vodi računa o ishrani i težini zbog zdravlja ne zbog trendova🎂

Bitno je da ne preterujete sa hranom ali ako je vaš cilj lepo telo da bi ste se nekom dopali to je po meni loša varijatna. Samopouzdanje dolazi ne zadovljnim fizičkim izgledom već onog trenutka kada shvatite da ste zadovoljni kakva ste osoba. Pazite šta jedete pre svega koliko jedete da bi ste bili zdraviji i da se u svom telu osećate bolje. Ne zato što ste videli Alesandru Ambrosio na naslovnici časopisa pa hoćete telo kao njeno –to je jako pogrešno.

💚Prva slika u novoj godini💚


🎂19. Lepota dolazi iznutra🎂

Ovo se nadovezuje sa prethodnim. Kada se pgoledate u ogledalo ne gledajte sebe fizički već probajte da se pogledate u lice i vidite da li ste zadovljni osobom koju vidite. Ako uspevate samo da vidite spoljašnji izgled onda definitivno trebate da počnete da radite na svom umu jer niste spospbni da vidite sebe onako kako će vas kroz život drugi ceniti kada vas upoznaju. 

💛U januaru sam popila svoj prvi koktel💛

🎂20. Trenuci samoće su jako bitni 🎂

Jako je bitno osamiti se na sat –dva. Taj odnos sam prema sebi i razgovor sa sopstvenim mislima je nešto što trebate da se trudite da održavate. Lepo je biti u društvu ali uvek izdvojite vreme za sebe –da sami odete u kafić, da sami pogledate film, ili da prošetate gradom nije bitno -morate imati svoje vreme.


💜Februar sa Tomasom Hardijem💜

🎂21. Drži se svojih principa🎂

Nikada ne smeš da izaš sebe. Tvoji principi dolaze pre principa tvoje drugarice, pre principa tvog dečka... Ne treba da postoji sila koja može da te natera da ih promeniš. Jedini izuzetak je kada roditelji vide da nešto ne valja a ti nisi sposoban da vidiš u tom trenutku, ja sam onaj tip ljudi za koju mišljenje moje bake vredi čak i više nego moje –tada sam uvek za da se posluša stariji.

💝Mancehster by the Sea je obeležio februar💝

🎂22. Uvek veruj u dobro🎂

Koliko god da je mračno u trenutku u kome se nalazim ja sam osoba koja veruje da će sunce ipak svanuti sutra. Čvrsto verujem da dobro uvek pobedi samo ponekad vodi dužu bitku.

💞Knjiga koja je obeležila ne samo moj mart već i moj život💞

🎂23.Ostani zauvek dete🎂

Ako zauvek napustiš dete koje si nekada bio ostaješ bez magije života. Ja istniski verujem da čovek koliko god visok i bio i koliko god godina imao treba da ostane Petar Pan zauvek i čvrsto verujem u to da sve što ti treba su „Vera, poverenje i malo vilinske prašine“. 😉

💟Jedna od najlepših fotografija koje sam ikada fotografisala💟

To je to za ovaj post? Kako vam se dopao? Sve što vam je na umu pišite mi dole.  😉

Hvala na čitanju,
With love, S.

5 коментара:

  1. Pre svega, SREĆAN ROĐENDAN, ponoviću ti i ovde čestitku, jer mislim da nikad nije previše lepih reči za tako divne ljude.:*
    Želim ti, ovim redom: da budeš zdrava, radosna, kreativna, inspirisana, puna dobrote i pozitivnih misli; da uživaš sa ljudima koje voliš, radeći ono što voliš. Uživaj, uprkos kiši, sa sebi svojstvenim osmehom i neka ti svaki dan bude kao rođendanski. :))))))*

    Tekst je predivan, ma savršen, ovo su koliko tvoje lične, toliko i zaista univerzalne istine i saveti koje sam prekopirala i sačuvala, jer su izuzetno podsticajni i vredni.
    U dosta stavki sam se prepoznala (posebno ovo za srednju školu, koju ne samo da možemo, nego i moramo ostaviti iza sebe - čovek je biće koje se menja, uči, napreduje, samo ako to želi) i slažem se, divno je videti tako mladu osobu koja je pametna, racionalna i odmerena. Svaka čast i na odabiru fotografija, super je zamisao da hronološki prate svaki mesec protekle godine.

    Jao, stavka 6, kao da sopstvene misli čitam...pazi, ne treba biti ni po svaku cenu, iz poze "crna ovca" (a mnogi to pokušavaju jer je "trendi" biti drugačiji, što je van svake pameti, ako mene pitaš!), ali je još gore pošto-poto biti i "bela". Jednostavno, zašto ljudi ne mogu da prihvate sebe i kažu - "to sam ja, što ne valja promeniću, ali što je deo moje ličnosti, naprosto je ono što nas razlikuje". Štikle nisam nosila čak ni na maturi, ne nosim ih ni dan-danas; to za udaju i roditeljstvo isto - nemam to u sebi, nikad nisam imala, neću se predomisliti s godinama, Bože moj. Nismo mi, Saro, čudakinje - svet je zadrt.
    P.S. Bez mojih "kaubojki" i dalje nikuda!:)

    „Ne postoji drvo bez grana i čovek bez mana“ - jao, ovo je genijalno, prvi put čujem izreku i odmah sam je memorisala. Da! Haha, isto stojimo sa računom, moji me zezaju da "još uvek nisam sigurna ni u tablicu množenja". :)

    I sve ostalo je baš kako bih i sama sročila.:*
    Kao i svaki put, inspirišeš i unosiš mnogo optimizma svojim celokupnim radom na blogu, a ja mogu samo da ti čestitam i uputim najiskreniju podršku. SAMO NAPRED, nastavi ovako i hvala na svim porukama koje putem svoje stranice, misli i dela šalješ. :)))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Još jednom hvala puno Isidora :)
      Kod mene nije padala kiša, hvala Bogu mada nije ni sunce sijalo preterano ali nije strašno sam čovek napravi lep dan :)
      Srednja škola je mene na srt plašila tim pre jer sam se užasno snalazila u istoj, ali dobro je sve dok ona ne pretstavlja ceo život i slažem se sve je u napredovanju i učenju :)
      I ja sam protivnik "čudak po svaku cenu" ja et npr. fizički nemam neku potrebu da se izdvajam (da se ofarbam u zelenoko kanarinac ili nešto slično, čak se nikada nisam uopšte farbala) dok karaterno iskačem ali sam naučila da nosim to sa sobom :)
      I tu si upravu -svet veruje da postoji pravilnik po kome život treba da ide -zapravo ne postoji sve je indiviudalno :)
      Moja baka je nas tri odgajila na izrekama i narodnim poslovicama ceo život lekcije koje nam je dodelila su obično bile kroz poslovice pa tako i ova ali jeste jako realna. Ja nisam sigurna u tablicu množenja srmota ili ne ne znam da množim dvocifrene brojeve i ako imam teže trocifrene da sabiram moram da potpišem, imala sam (jedva) dva u školi toliko o matematici :D
      Hvala putno još jednom :D

      Избриши
  2. Srecan rodjendan, Saro! Sve najbolje i samo napred! Odlican post, mnogo mudrosti se spakovalo u 23 godinice ☺🌟💫

    ОдговориИзбриши
  3. Veoma zanimljiv post. Srecan rodjendan , draga! <3
    Pratim te , pa ako želiš uzvrati. Usput pogledaj novi post i ostavi komentar. Bila bih ti jako zahvalna. Potrebno mi je za saradnju , pa ako mozes. ❤ ⬇
    Special Section

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor