Search This Blog

🐺Something about GOT (20 fun facts from Game of Thrones)🐲


Koliko puta ste se pitali šta se dešava iza kamera? Kako su glumci došli do svojih uloga? Kakve su razlike i sličnosti sa likovima? Ja sam uvek bila fan tirvie, a posebno kada dođe do filmskih i serijskih. Kao velikom ljubitelju „Igre prestola“ čitanje o stvarima koje se dešavaju iza scene je bilo neminovno. Svoje „zanje“ u pogledu GOT činjenica sam uvećala poprilično, a danas sam tu da vama prenesem deo.



Pozdrav moje drage gospođice. What’s up? Kada dođe GOT utorak pošto je jednom mesečno mnogo mi je lakše da planiram šta i kada ću da vam pišem, odavno sam htela da uradim  nešto malo „informativnije“ pa sam smatrala da pošto je prvi GOT post u godini, ovo je odlično vreme za tako nešto i eto mene sada sa ovim postom. Dakle  za vas imam 20 činjenica o stvarima, glumcima...iz Martinovog sveta. Napominjem da ako niste gledali svih šest sezona spoileri mogu da se zateknu, ali ne radi se o činjenjicama vezanim za samu radnju već za konkretno stvaranje serije.
p.s redosled je nasumičan kako sam koju zapisala u svesci
Let’s go 😉

💘1.Lord Snow i Majka zmajeva 💘

Na početku snimanja serije, Kit Harington (Džon Snežni)  je bio jako zaljubljen u Emiliju Klark (Deneris Targerijan). Godinama kasnije Kit i Emilija su najbolji prijatelji a on je sada u vezi sa drugom koleginicom sa seta, Ros Lesli (Igrit).



🙉2.Loras + Renil 🙉

I ako su možda nekima delovali zaljubljeno (nekima koji nisu ja npr.) Getin Entoni  (Renli Baration) i Fin Džouns  (Loras Tajrel)  bi u realnom životu  preferirali Mardžori. Oba glumca su izjavila da su strejt (što se vidi iz svemirskog broda no nema veze). Jeidni otvoreno gej glumac na setu je Kritijan Narin (Hodor).



♛3.Crvena kraljica majka ♛

Prvi izbor za ulogu Sersi Lanister bila je Karis van Houten, međutim usled obaveza oko drugog projekta nije mogla da dođe na audiciju za Sersi. Piter Dinklidž predložio je svoju dobru prijatlejicu Lenu Hidi koja je na kraju završila sa ulogom kraljice 7 kraljevstva, dok je Karis ponovo pozvana u drugoj sezoni i dobila ulogu crvene žene-Melisandre.


😎4.Jednom šef, uvek šef 😎

Kad smo kod Pitera Dinklidža, interesantno je da je on bio jedini glumac koji nije morao na audiciju ili kasting. Džordž R.R. Martin ga je želeo za ulogu Tiriona još od kada je bilo zvanično da će se knjiga ekranizovati.



😍5.Lepe stvari u sezoni 7😍

UFC borac Konor Mekgregor je zvanično kastingovan za neku ulogu (idalje nepoznatu) za sezonu 7. Ozbiljno mojoj radosti kraja nema vi niste svesni koliko ja njega volim. 



👑6.Pokloni za one koji odlaze 👑

Nakon snimanja svoje poslednje scene (što je bila scena sa Olenom Tajrel) Natali Dormer (Mardžori Tajrel) dobila je svoju krunu kao poklon od producenata. Ona kaže da će stajati na njenoj polici za knjige, i da će je voleti do kraja života. Krisitjan Narin (Hodor) je bio kreativniji po pitanju poklona te je zadržao parče vrata koja je držao.


🦁7.Lanisteri nikad ne jedu meso 🦁

Lena Hidi (Sersi Lanister) i Piter Dinklidž (Tirion Lanister) su zakleti vegetarijanci. Svo meso koje jedu na setu je lažno.



🐲8.Ketrin Haurad je umalo bila majka zamjeva🐲

U pilot epizodi koja nikada nije emitovana, a po priznanju producenata Dena i Dejva bila je živ očaj čuvenu Deneris Targerijan igrala je Tamzin Merchant. Takođe druga glumica igrala je Ketlin Stark nije poznato zašto su obe glumice zamenjene Emilijom Klark i Mišel Fairlei.



❤9. Game of Thrones svi gledaju❤

Da je GOT ogromna serija govore i činjenice da mnogi poznati prate. Pa  je tako prijateljstvo Kejt Midlton i princa Harija počelo razgovorom o seriji koju oboje obožavaju. Uskoro (i fromalno) bivši predsednik Barak Obama je veliki fan serije, a omiljeni lik mu je Džon Snežni.


💗10.Sofi više nije riđa💗

Sofi Tarner (Sansa Stark) je prirodna plavuša koja je svoju kosu do šeste sezone farabal u riđe, za sedmu planira da nosi periku umestno da ponovo farba kosu. Interesnanto je da su dve žene koje su sinonim za tv plavuše modernog doba –Sersi Lanister i Deneris Targerijan, zapravo brinete koje nose perike. Emilija čak ima i imena za svoje.



🐺11.Džon Snežni je morao ostati živ 🐺

Žena jednog od dva producenta Igre Prestola-Dejvida Binofa je pretila mužu razvodom ukoliko Džona ostavi mrtvog, pošto je on njen omiljeni lik.


🌞12.Oberin je rock zvezda 🌞

Inspiraciju za kostime koje je nosio Pedro Paskal u ulozi Oberina kostimografi su našli u čuvenoj rock legendi Džimiju Hendiksu, ima taj osećaj kada ga gledaš mora se priznati.


👑13.Kraljice spaja mnogo više od borbe za isti presto 👑

Emilija Klark (Deneris) i Lena Hidi (Sersi) slave rođendan u razmaku od 20 dana. Hidi je rođena 3. oktobra 1973. Dok je Kark rođena 23. oktrobra  1986. Takođe su obe igrale Saru Konor u nekom periodu svog života. Lena u mini seriji  „Terminator: Sara Konor“ a Emilija u filmu „Terminator: Genesis“ za ovu mini seriju pojma nemam kakva je ali film sa Emilijom nikako, to na žalost moju znam kakvo je.



14.Snežni u svakom slučaju

Dokaz da  Ivan Rion može sve je činjenica da je umesto najvećeg negativca zamalo igrao miljenika publike. Naime on je bio drugi izbor za ulogu Džona Snežnog pre no što je Kit Harington zvanično dobio ulogu, on je kasnije pzvan da se pridruži ekipi u ulozi Ramzija Boltona.



😇15.Bogovi 😇

Kako navode izvori veza Roberta i Sersi zasnovana  je i bazirana na vezi grčkog boga Zvesa i boginje Here.


📜16.Čuveno pismo 📜

Nakon emitovane pilot epizode Džek Glison (Džofri Baration) je dobio pismo od Džodža R.R. Marina koje je glasio „Čestitam na izvanrednom perfomansu, svi te mrze sada“.


😂17. Neki su imali priliku da dva puta umru 😂

 Din Čarls Čapman je prvi glumac (a da nije dubler) koji je snimio dve smrtne scene u seriji-prvu u trećoj sezoni kao Martin Lanister i drugu u šestoj sezoni kao Tomen Baration. Još jedna interesntna stvar je da je njegov najbolji prijatelj Ajzak Hmsptid Rajt koji igra Brana Starka.




💖18.Inspiracije💖

Pilou Asbæk je inspiraciju za Jurona Grejdžoja našao u (sada već) predsedniku SAD-a Donaldu Trampu. Ivan Rion je svog  Ramzija kreirao prema Džokeru, Hita Ledžera dok je Džek Glison za oblikovanje Džofrija uzeo kao inspiraciju Komodusa kojeg je Hoakin Finiks igrao u Gladijatoru.



😈19.Dobri-loši momci 😇

I ako su obeležili seriju igrajući najgore likove na setu, Ivan Rion (Ramzi Bolton) i Džek Glison (Džofri Baration) su poznati na setu kao najfiniji momci koje su van kamera svi obožavali. Takođe je interesantno da su oba negativca živela 4 sezone.



👊20.Producenti GOT misle o svemu 👊

Slike će reći više od mene 😀


Levo: Robert Amajo (mladi Ned u seriji), desno: Šon Bin u mladosti :)

🙈21."Prokletstvo" Roba Starka🙈

Morala sam ovu činjenicu naknadno da dodam. naime Ričard Meden (Rob Stark) trenutno igra u seriji "Medici: Masters of Florence" u kome igra lika koji mora da se oženi kćerkom Dejvida Bredlija koji je u GOT igrao (logično 😂) Valdera Freja, nadajmo se da će ovaj put izabrati kako treba 😉.


To je sve od mene za ovaj post. Kako vam se dopao? Da li ste vi pronašli neke zanimljivosti koje niste znali? Sve što vam je na umu pišite mi dole 😉

Hvala na čitanju,
With love, S.

2 коментара:

  1. Zanimljivo je da nikada ne "jurim" triviju svesno, ali zato baš uživam da je čitam. Ukoliko mi sami ne "iskoče", nikada neću ciljano potražiti zanimljivosti "iza kulisa" odnosno sa seta snimanja, ali volim da saznam i zato hvala tebi i Kaći što me uvek informišete o svemu tome.:)))
    Baš dobar tekst, mnogo novih podataka za mene!:)
    Kit i Emilija su mi uvek bili divan par, a mislila sam da su on i Rouz odavno raskinuli? Uglavnom, ne volim Igrit, uvek Deneris, pa tako i privatno!:)))
    Daaaaaa, iz aviona se vidi da su Loras i Renli strejt, to sam i ja pomislila sto puta. Ali, nikad ne bih rekla za Hodora, haha.
    Mel i Sersei - savršen kasting baš kakav jeste!:)
    Piter je genijalac, nema šta! Pa još vegetarijanac, kao Lena, kao i ja!:))) Ozbiljno, uvek se obradujem kad čujem da je neko istrajan u toj odluci, znam da mnogima nije lako odreći se mesa.
    Znam za Tamzin, volim je, ali bolja je Emilija.
    Haha, nisam znala za Harija i Kejt, a Obama je čak prvi dobijao premijerne epizode, voli čovek.:))) Šarliz Teron je takođe veliki fan knjiga, mislim da je izjavila i da bi volela da je angažuju u seriji, a meni je ona npr. fizički savršena Sersei.
    Sofi prelepo stoji riđa kosa, dok mi ti nisi ranije rekla, nisam znala da je prirodno plava, ma ne bih ni pretpostavila.:)
    Pa, nije Beniof mnogo mogao da bira, Džon i u knjigama ostaje živ, barem sam u to bila sigurna od famoznog završetka "Plesa" - ne bi Martin ubio deo "svetog trojstva".:) Inače, Beniofova žena je glumica Amanda Pit.
    Nisam znala za Hendriksa (imam ovu sličicu na ormaru još od srednje škole), super!:)
    Haha, ovo za "Terminatora" je zanimljivo. Ipak, najbolja i jedina Sara Konor je Linda Hamilton, nema šta!:)
    Ovo za Ivana sam znala, često pominje u intervjuima.:) Ponovo, bolji izbor je pobedio, NIKO ne bi onako odigrao Remzija, ali baš niko.
    Znam za pismo, a Dina sam primetila u duploj ulozi tek iz drugog gledanja!:))))
    Hahaha, Juron kao Donald Tramp!?! Ovo je dobro!
    Izgleda da su oni koji igraju negativce privatno kao po pravilu fini ljudi.:)
    Liče, nema šta!:) Mada, meni je mladi Ned više kao Barni iz "How I meet your mother"!:)
    Jedva čekam da izbace pristojan torrent za "Medičijeve". Kako je lep Ričard na toj slici.:)

    HVALA, baš sam se zabavila!:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hcala Isidora :)
      Da budem iskrena ni ja ih sa namerom ne čitam, više "pokupljam" usput :)
      Kit i ROs Lesli čas su zajendo-čas nisu meni oni sikreno dleuju kao marketing, pre nego neka real thing :)
      Hodor je meni bio baš iznenađenje ne deluje kao gej at all ali izgled vara :)
      Emilija je definitivno bila za tu ulogu, Tamzin ne bi donela tu neku ozbiljnost Deneris :)
      Ma mnogi su fanovi, gotovo nema ko ne gleda Džared Leto, Džejms Franko....
      To sa ženu sam više u šali nego sam deneg zaboravila da stavin navodnike
      Samo Linda može da bude Sara nijedna posle nje :D
      Da sam glumac (ne umem da napišem ime i prezime) je rekao da je na tome bazirao, a meni on sad iz knjiga deluje kao zla verzija Džeka Speroua
      :)
      Ned maldi ej kao sin NPH-a čak ima i šala na taj račun ->http://pm1.narvii.com/6220/8f0c1838fa2c5a95747b23f26e016a05bf59b5ee_hq.jpg hahahaha
      Medici ima neki od par giga jedna epizoda samo to mi je mngo radije ću da sačekam nešto normalnije :)

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor