Search This Blog

💗Books 2016: Hits and God no’s 📚💗


Kada sumiram celu godinu, iskrneo nisam zadovoljna. Zapravo ne, ja bih  trebala da budem zadovoljna jer sam dobila priliku da nešto naučim što mi je sada kada ovo kucam pred kraj decembra (a vi čitate u januaru)  drago ali ne mogu da verujem da sam bila tolika glupača. Ne mogu da verujem da sam ranije kupovala svaki naslov na kome je pisalo „bestseler“ kakav idot. Tako je bilo sve do sredine ove godine a onda sam počela da učim, bilo kako bilo može se reći da je drugi deo godine, meni kao čitatelju, doneo dosta dobrih stvari  i na neki način oprao gotovo sramotni prvi deo godine na čemu sam zahvalna.


Pozdrav moje drage gospođice. What’s up? I ako nije dan za top listu danas sumiram top 10  najboljih/najgorih knjiga tj. 5 koje su me oduševile i 5 koje su mi bile katastrofalne-loše. Iskreno da vam kažem ja sam  oduvek znala da prepoznam šta valja a šta ne, jer lako je zaključiti šta mi se dopada a šta mi se ne dopada. Međutim uvek sam smatrala da zato što su „bestseleri“ i dobro se prodaju problem je u meni. Pa sam ih kupovala i forsirala sebe da čitam po principu „čim se dobro prodaje znači da valja“. Zahvaljujući blogu i odličnim preporukama mojih blogo-koleginica i drugarica, naučila sam razliku „šta smrdi a šta miriše“ i sada znam šta od prilike treba da čitam, i kao što sam napisala ljuta sam na sebe jer sam potrošila vreme na nešto što je daleko ispod onog što kao čitatelj volim. To se više neće ponoviti-obećavam zato sam tu sa ovom listom.
Let’s go 😉

👎God no’s 👎


💔5. „Divljina“ Šeril Strejd💔

Rekla sam vam u jednom postu da ne vidim poentu recenziranja ove knjige jer je praktično „Jedi, moli, voli“ za daleko siromašnije a ja ne  volim ni „Jedi, moli, voli“. Imam neku mini recenziju na goodreads-u (možete čitati OVDE) i tu sam pojasnila zašto se meni u principu ova knjiga nije mnogo dopala. Nije najgora koju sam pročitala ove godine ali nije nešto što vam treba u životu.




💔4. „Molitva za kraljicu“ En O’Brajen💔

Ovo je priča o kraljici En Nevil i navodno pisana iz njene perspektive. Za ovo me treba ubiti, ovo sam kupila u drugom delu godine (onom u kome sam krenula da kapiram šta valja a šta ne) ali kao hajde malo istorijske fikcije za razonodu. Istorijska fikcija za razonodu? Da li se neko šali samnom? Ovo je  roman (prvi od dva dela) napsian na toliko velikom broju strana gde na kraju ti ne dobijaš odogovor „koja je dođavola svrha ova knjige“ jeidno lepo na njemu su korice. Greška. Greška. Greška. Skunila sam Felipu Gregori jedna od njenih knjiga iz serijala „The Cousins' War series“ govori o En Nevil pa verujem da će ta biti bolja od ove.



💔3. „Me before you“ Jojo Moyes 💔

Ovu knjigu devojke obožavaju, blago rečeno. Meni samo nije jasno zašto? Ja nju ni do kraja nisam mogla da pročitam priča me je totalno smarala kao da sam je čitala milion puta smo umesto u Njujorku (omiljeno mesto tog tipa pisaca) ova je u Londonu. Film mi je bio pa „veran knjizi“ ako me razumete, u prevodu izokretala sam očima i ispreskakala sam scene, dakle ne ovo ne treba čitati.



💔2. „Sjaj zvezda“ Sindi Šeldon 💔

Ovu knjigu sam od srca poklonila drugarici pre neki dan. Zaista jedna Šeltodonva mi je bila ok, ovo mi je već bilo puko samranje u kome mi radnja nije držala pažnju ni malo. Ko voli taj tip knjiga-čitam a ne mislim na to što čitam voleće ovu meni lično se nikako nije dopala.



💔1.„Dragulj moje krune“ Nora Roberts💔

U jednom svom postu pisala sam da je ok knjiga. POVLAČIM SVAKU REČ. Naišla sam pre izvesnog vremena na taj teks i rekla sebi  „hajde da se podsetim“ ionako sam je pročitala u razmaku između ispita po principu „kupi mi bilo šta samo da ne mislim na prokleti ispit“ pa ne budem ja lenja i sedmen ’uvatim knjigu ponovo. Kad ono ne da nije ok nego je prokleta katstrofa. Cela radanja se odigrava oko proklete gomile ničeg, nema tempo likovi su dosadni i sve se svodi da ona gleda kako će da provede noć sa njim a on kako ne može da bude sa tako lepom ženom pride ona je princeza koja tek tako može da se izvuče od dužnosti i luta po SAD-u. Dakle prvi utisak i ono kada sam vam pisala je greška a ja kao što sam par puta napominjala nemam problem da kažem da gešim  ovo je iskreno govoreći loša knjiga. Ajmo sad na lepše i vedrije stvari.



👍Hits👍



💖5. „Gospođa Dalovej“ Virdžinija Vulf💖

U priči o Karisi Dalovej sam uživala i mislim da je to bila prva knjiga za koju sam rekla-e ovako nešto hoću da čitam. Planiram da uzmem i čitam je ponovo jer mislim da nije lak roman za kapiranje i  da moraš da ga čitaš vše od jednom da sve pohvataš jer je sama radnja takva-jedinstvena i prilično kopmlikovana kao i sama autorka čiji je um bio težak za definisati.



💖4. „Stanarka napuštenog zamka“ En Bronte💖

Pisaću vam uskoro  o ovoj knjizi mogu samo da vam kažem da mi je drago što sam rešila da je čitam jer je ovo divna knjiga. Knjiga koja zbog forme u kojoj je pisana ima tako lični osećaj ima misterioznost te nije samo puka romantična knjiga . Imate na goodreads-u ono što sam pisala malo više o njoj OVDE.



💖3.  Serijal „Pesma leda i vatre“ (od „Igre prestola“ do „Oluje mačeva: krv i zlato“) Džordž R.R. Martin💖

To što sam konačno rešila da pročitam kompletan Marinov serijal je jedna sjajna odluka koju sam donela. Vestetos je zemlja koju volim, zmaj je moja duhovna životinja a Lanisteri kuća za koju uvek navijam. Moć Martina da mi donese preko knjiga kompletno drugačiji uvid od serije koju obožavam a opet da znam da je ista baza je magija  kojoj se idalje rado prepruštam.


💖2. „Majstor i Margarita“ Mihail Bulgakov💖

Draga Kaća sa bloga Totally Random mi je poslala ovu knjigu i večito ću joj biti zahvlana na njoj. Isprva sam joj prišla sa strahom jer je jasno kao dan da je ovo krajnje neobična-čudna knjiga. Ali ako otvoriš svoj um dovoljno da razumeš ironiju, sarkazam i sve sa čim se Bulgakov igrao obožavaćeš je, iskreno da me neko pita da pišem o njoj pojma ne bih imala šta da kažem osim-uzmi, otovri um i videćeš magiju i genijalnost jendog čoveka.


💖1. „Orkanski visovi“ Emili Bronte💖

I o ovoj knjizi ću vam uskoro pisati. Ne goodreads-u sam napisla jendu malo opširniju recenziju ove knige a da sam oduševljena istom je malo reći evo naježila sam se pri samoj pomisli na radnju. Ozbiljno sam zaljubljena u knjigu, u način na koji je izvedena. Ovo je knjga koja vam treba u životu, ne zato što je klasik, ne zato što svi pričaju već zato što nakon čitanja nje više ne gledate stvari istim očima kao ranije.


To je sve za ovaj post drage moje. Kako vam se dopao? Koji su vaši usponi i padovi sa knjigama ove godine? Sve što vam je na umu pišite mi dole.

Hvala na čitanju,
With love, S.


13 коментара:

  1. Sto se losih tice, Seldona i Noru Roberts nisam čitala, a sa ostale tri se potpuno slažem! Gledala sam filmove, i to su najgore protraćeni dani mog života, puko nabrajanje i sama dosada.
    Što se dobrih naslova tiče, ove godine želim više da čitam sestre Bronte, a ove knjige odozgo su mi prve na spisku, nadam se da će mi se dopasti :)

    Poseti i moj blog o knjigama i uclani se ako ti se dopada bbooklovers.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nemoj ni da ih čitaš, iskreno ti kažem da ne valja: )
      Slažem se i za filmove jednako su loši kao knjige :)
      Sestre Bronte su sjajne ja sam ih sve tri ove godine pročitala počela sam sa Šarlotinom "Džejn Ejr" (koja mi se najmanje dopala od sve tri) a završila sa Emilinim "Orkanskim visovima" koja mi se najviše dopala one su baš klasici vredne su čitanja :)
      Idem da pogledam blog :)

      Избриши
  2. Sad vidim učlanjena sam na tvoj blog (nekad ne umem da povežem ime sa vlasnikom bloga) :)

    ОдговориИзбриши
  3. Baš si me pozitivno iznenadila ovim postom. Igra prestola nije tip knjige koji me zanima, nikako da seodlučim za V. Vulf. Ostalo što preporučuješ sam čitala. Odličan post.

    Pogledaj moj blog i zaprati me ako ti se sviđa. http://kathydelight.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno :)
      Virdžinija Vulf nije laka za čitanje ali je dobra preporučujem svakako :)
      Pogledaću blog svakako :)

      Избриши
  4. Prvo da te pitam, jesi li se zaledila? Kod mene je debeli minus, ima bar -15, pazi kad moja baba kaže da ne pamti ovako hladno vreme.
    Odgledah "The Immigrant" i ostavih ti komentar na recenziji.:)
    E, sad, za tekst: uvek me obraduje i iznenadi čitanje o knjigama, pa tako i ovoga puta, uživala sam.:) S obzirom da sam juče objavila svoju listu, neću se ovde ponavljati, jedino mogu da dodam šta me razočaralo: "Rebeka" (jer sam previše očekivala", "Dnevnik jednog marginalca" (isti razlog) i najnoviji roman Trejsi Ševalije (mada, meni su od "Devojke sa bisernom minđušom" njene knjige redovno razočaranje, a ipak ih uporno čitam, u nadi, jer žena krene sa super idejom i temom, a toliko aljkavo sve sprovede u delo!). Ovo ostalo, bilo je u skladu sa nekim mojim predviđanjima.
    Tvoja lista je stvarno sjajna, odabrano "društvance" i neke zaista fenomenalne knjige!:)
    Lično nikada nisam, na sreću, padala pod obećanje "bestselera", pa tako ni danas, ali naravno da je sa vremenom i iskustvom (kako mojim životnim, tako i čitalačkim) ukus postajao sve probraniji i bolji, to je normalno i samo očekuj napredak kod sebe!:)))
    Od ovih razočaravajućih nisam čitala nijednu. Možda uzmem "Divljinu" i "Molitvu za kraljicu" uz čiste radoznalosti, a Šeldon, Nora, Džodžo i ostali ne dolaze u obzir, to mi je baš bljaksi i gubljenje vremena.
    Od dobrih, šta da kažem, potpis na sve. Virdžiniju i En volim, a ostale tri OBOŽAVAM, prve dve, kao klasici, su mi na "top 10" svih vremena, Martin velika ljubav iz žanra EF i savremenih dela, tako da mi je mnogo drago što su i tebe oduševile!:))))
    Želim ti još fenomenalnih otkrića u godinama koje dolaze.:* I, naravno, da čitajući dobre knjige, poboljšavaš i svoj stil, što se uvek primećuje.:))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao strašna zima -13 trenutno ako je verovati mom telefonu. Kući imam parno grejanje pa ne osećam mnogo hladnoću ali kako se približim prozoru tako se sledenim :)
      Videla sam stigao mi je meil idem da čitam čim ovde sa komentarima završim :)
      Dobro je da si mi rekla za "Devojku sa bisernom minđušom" duugo sam se dvoumila da li to da čitam ili ne :)
      JA sam na veliku žalost pala ali takvo je i vreme bilo da se nije znalo šta valja a šta ne :)
      Divljina ima film on je prilično realan knjizi sa tim da nema taj "lični" deo tako da ako nemaš želju za čitanjem možeš da gledaš a Molitva za kraljicu ako ikad pročitaš, videćeš i sama deluje kao da je pisala Nora Roberts u neku ruku :)
      Stvarno su knjige za sva vremena skroz drugi osećaj kada ih čita čovek :) A Marlin mi je možda i najdraži opisivač u domenu fantazije nekako ozbiljnije od J.K Rouling a savremeniji od Tolkina odličan balans :)
      Mnogo hvala :) Nadam se da neću imati više toliko velikih promašaja :)

      Избриши
    2. Meni i pored parnog grejanja hladno, veruješ li da sedim zamotana u ćebe, a provlači kroz prozore, ma, sad znam kako je Skandinavcima!:)
      "Devojka sa bisernom minđušom" joj je dobra, pročitaj svakako i "Pali anđeli" su zanimljiv roman, malo mračan, viktorijanska era, dok su joj ostali čisto gubljenje vremena i slobodno ih možeš zaobići.:)
      U "Gilmorovima", najnovije epizode, ima parodija na tu opsesiju žena "Divljinom", pa me podstaklo da vidim u čemu je TOLIKA fama, a "Molitvu" bih možda zbog Ane Nevil, mada je "Kingmaker's daughter" Filipe Gregori sasvim sigurno bolja.
      Odlično si definisala Martina, potpuno se slažem!:)
      Znaš kako, promašaji su dobra stvar ako iz njih učimo. Da nisam čitala "treš", ne bih naučila da razgraničim šta je kvalitet, samim tim ni da cenim dobru literaturu. Najgore je ne napredovati, a svako iskustvo, pa i čitalačko, vredi ukoliko nas nečemu nauči. :)

      Избриши
    3. Moja baka je stavila neke krpe dole na prozore inače bi bilo daleko hladnije :)
      Još nisam čitala Felipu ali je svakako verujem bolja od ovog pokušaja pisanja knjige. Posebno njena prva bračna noć sa prvim mužem komedija :)
      To jeste dobro naravučenije bitno je da se shvati šta valja a šta ne na kraju krajeva na greškama se uči :)

      Избриши
  5. Odlican post zaista . Obozavam ovakve postove , odlicno si opisala knjige i svoje misljenje o njima procitala sam poslednje dve koje si navela i potpuno se slazem sa svime sto si tekla. Zelim ti da procitas jos puno knjiga i da sa nama podelis jos mnogo istih. Kisses 💋
    Pratim te ako zelis uzvrati
    christinakristina.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Predivan post. Obožavam ovakve. 😘
    Pratim te , pa ako želiš uzvrati. Usput pogledaj novi post. ❤ ⬇
    Special Section

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor