Search This Blog

💖Holiday tag (Holidays at Mademoiselle S. series) 🎄🎅⛄🎁💖


Pozdrav moje drage gospođice. What’s up? Polovina meseca je tu a sa polovinom novi tag. Smatram da ništa nema tolikog smisla u ovom periodu godine kao praznični tag, pa je to ono što danas radim.  Ima 25 pitanja, sva su jako vesela, jako zabavna i jedva čekam da krenem na njih da odgovaram. Bez većeg odugovlačenja,
Let’s go 😉


💚1.Budi iskrena, da li više voliš da daješ ili da primaš poklone?🎁

Najiskrenije-da dajem poklone. Ništa me ne usrećuje kao izrazi lica osoba kojima poklanjam nešto. Volim da detaljno osmišljam, slušam šta žele i posebno mi teško pada da to sakrijem. Obožavam reakcije na poklone. Uz to rečeno ne smeta mi ni da dobijam iste, radujem se i tome.♡

🎬2. Da možeš da budeš u bilo kojem Božićnom filmu koji bi izabrala?🎬

Definitivno The Holiday! I to Ajrisinu kuću, zimska idila u Engleskoj je nešto posebno. Džud Lou ili Rufus Suel ne bi smetali uopšte 💚



🎅3. Šta više voliš Božićno jutro ili Badnje veče?🎅

I ako nisam tradicionalana volim oba. Mada mi je Božićno jutro draže. Idalje se ponašam kao dete i idem da vidim šta  mi je strpano u čizmu, i kako moji reaguju na ono što sam im ja stavila. Za Badnje veče se posti pa samim tim doživljaj nije potpun jer svi jedu a ja ko siroče čupam česnicu i praktično jedem suv hleba i praline.

🎄4. Kada tvoja porodica kiti jelku?🎄

Oko svetog Nikole (prvi vikend) najčešće 20. Decembara. Ja nemam živce za dekorisanje ja volim da se divim jelki oni je dekorišu.

Badnje veče prošle godine 🎄

🎆5. Bele sijalice ili u boji?🎆

Nisam probirljiva, u principu ne smeta mi ni jedno ni drugo. Volim šarena svetla jer noću je jako lepo kada se smenjuju boje.

🎁6. Da li imaš krivicu otvaranja poklona ili voliš da se iznenadiš ?🎁

Trudim se da ne otvaram. A baka (zna sa kim živi) ne ostavlja ono što je ona kupila Maši, Mini i meni već krije negde tek noću stavi. Za novu godinu se ništa veliko ne dešava to bukvalno damo kad stignemo u toku dana. Niti je mi u kući mnogo volimo niti je praznujemo  nešto posebno.


🎅7. Da li bi radije živela u kući od medenjaka ili u Deda Mrazovoj fabrici igračka? 🎅

Kuća od medenjaka, definitivno. Verujem da ne bih dugo živela jer bi pojela sopstvenu kuću ali kad god je vidim ja poželim da živim u njoj.

🎄8. Reci nam tvoje Božićne tradicije!🎄

Kod nas u kući postoji jedno pravilo-Badnje veče i Božić se slave kući i niko tada ne ide van kuće. Badnje veče slavimo klasično kao i svaka druga porodica- sedimo u kuhinji, baka i sestre jedu ja pijem sokove i prezalogajim po koji posni kolač (ili praline jer i to je hvala bogu posno) sedimo, pričamo, lomimo pogaču...Za Božić svi gledaju da nešto rade. Uvek odvojim neku lekciju da taj dan sednem da učim, često uzmem i napišem nešto novo, a onda pišem i blog post (koji objavim na Božić) jer kod mene u kući je verovanje da se tada sve započinje. Gledaju se praznični filmovi (maraton Harija Potera najčešće) i ništa posebno što drugi ne rade.


🎄9. Da li je tvoja jelka prava ili veštačka?🎄

Kada sam bila dete, bila je prava. Sada kada smo samo mi ženske u kući je veštačka prosto tako mora. Ali imamo ih 3 (jedna velika, jedna srednja i jedna mala) tako da je ok.


⭐10.Šta stoji na vrhu tvoje jelke?⭐

Pojma nemam šta će ove godine stajati. O vrhu najmanje razmišljam više razmišljam o temi boja nego o vrhu, rekoh već ja ne kitim samim tim se najmanje pitam.

💖Prošlogodišnja dekoracija 💖

🎅11. Gde obično provodiš praznike?🎅

Ja sam uvek kući. Proslave nove godine prezirem, niti idem niti ću ići ikada sedim u nekoj opuštenoj varijanti nikada ne oblačim neke svečane haljine, slušam šta hoću jedem šta hoću to je meni najbolja varijanta. Božić je kući. Srpsku novu godinu ne slavim niti cenim kao praznik.

🎁12. Da li otvaraš bilo koji poklon na Badnje veče?🎁

Ne. Rekoh gore- uvek ujutru.


⛄13. Da li računaš koliko dana je ostalo do Božića?⛄

Predpostavljam da ljudi koji ga salve u decembru računaju, ja slavim onaj januarski pa ne računam. Nemam običaj da računam koliko dana je ostalo do praznika. Osim toga to računanje je gorko-slatko sa jedne strane praznici a sa druge znaš da čim se oni završe sledi ispini rok.

💖14. Koji su slatkiši i grickalice na koje računaš svake praznične sezone?💖

U mojoj kući ne postoje „praznične“ poslastice, letnje, zimske... kod nas postoji samo ono što neko voli i ne voli. Uvek sam za oblandu (babinu naravno), za dobre štanglice sa susamom, za pricnes krofne, Reforma tortu-samo daj čokolade u bilo kom obliku i to nema veza sa sezonom. Kod mene svake nedelje ima nekih kolača. Sad imam-vanilice hvala Bogu baba voli da pravi, inače da ne voli sanjala bi ih (ne znam da pravim kolače).



15. Kako su praznici zadržali magiju kod tebe sada kada si starija?

Ja fizički imam 22 godine, ali moj um nikada nije odrastao. Idalje gledam Dizni filmove, idalje imam taj dečiji duh. To nema veze sa praznicima to je tako uvek. Ako pustiš sebe da u potpunosti odrasteš odbacio si magiju a to je loše.

16.Da li voliš da ostaješ u pižami ili se oblačiš za praznike?

Ok neću da mračim u ovom veselom tagu ali ja zavidim ljudima koji po ceo dan mogu da sede u pižami. Ja ne mogu nikada. Osećam se bolesnom, osećam se jako loše ja moram da se obučem pa da mi je naređeno da sedim u pižami šanse nema.

❥Mina, Maša i ja (i Marlijeva šapa) prošlih praznika❥ 

🎁17. Ako bi samo jednoj osobi mogla da daš poklon ko bi to bio?🎁

No no ne mogu da biram između babe i sestara. Šanse nema. Dakle ako ne mogu jednoj da kupim ne bih kupila ni jednoj to je jedino fer.Samim tim mislim da bih taj poklon poslala u creni krst, pa neka dobije neko kome je potreban.


⛄18. Šta voliš da radiš na zimskom raspustu?⛄

Sad na fakultetu ja ni nemam pravi raspust. Pa ne radim ništa posebno. Sedim gledam filmove. Provodim vreme sa mojima, pišem blog i to je to od prilike.


🍷19. Omiljeni zimski miris?🍷

Teško pitanje. Volim miris kuvanog vina. To me uvek podseća na zimu i praznike. Takođe volim miris karamele (pregoren šećer preliven mlekom, se kod mene u kući oduvek zove karamela), to su neki mirisi koji meni odmah govore zima. 

💖20. Omiljeno praznično jelo?💖

Sarma. Mrzim što dajem ovaj odgovor ali meni je sarma i leti omiljeno jelo tu nema neke razlike.

Nije sarma, ali jedan zimski doručak :)

🌠21. Koje bi bilo tvoje mesto iz snova za posetiti ovih praznika? 🌠

Island. Island je u svako doba godine moje mesto iz snova. Ali zimi kada je ledi Aurora tu (severnjačka svetla) još više. Samo pogledajte- pa to je magija. Zimovrel i zid  uživo.


🎁22. Koji je najbolji praznični poklon koji si ikada dobila? 🎁

Marli! Marlija smo dobile za praznike 2015. I ako je stigao malo ranije nema poklona tako lepog kao što je taj pas. 🐶


💖23. Šta praznike čini posebnim za tebe?💖

Radost. Radost koja uvek vlada. Niko nije ljut i niko nije nervoazan tada. Svi smo na okupu a opet ne želimo da se poubijamo.  Sve je srećno tada a ja volim sreću.

Doček 2015. i malo štene Marli 💖

⭐24. Da li praviš novogodišnje odluke? Da li ih se držiš? ⭐

Vidite ovako ja sam za planiranje-nedelje,postova...ali nikada ne pravim novogodišnje odluke. Ti ne znaš šta te čeka sutra, nadanja- da imam, ali da ja rešim i kažem „ove godine ću otići u Finsku“ (dajem primer) to ne radim. Život je spontan i mora da zadrži neku spontanost, a planirati šta ćeš raditi naredna 12 meseca za mene lično nije najbolja stvar na svetu. Ja spontano planiram i planiram male stvari-završiću tu knjigu, volela bih da pročitam to i to, da pogledam to i to, krenuću u teretanu (to je ozbiljno već od januara). Velike odluke ne planiram- donosim ih kada osetim da treba da ih donesem. Znate kako kažu „pričaj Bogu svoje planove i smejaće ti se“ pa ja sam iskreni vernik da je to tako. Život mora da ima spontanost barem u nekom delu.

🎶25.Omiljena praznična pesma?🎶

Praviću vam celu listu. Ali među najdražim nalaze se  „Christmas Lights“ koju izvodi Coldplay. Ako je niste slušali obavezno kliknite dole i slušajte. Volim pesme koje pričaju priču. Tu je i „Last Christmas“ Wham! Divan Stivi Vonder i „Everyone's a Kid at Christmas Time“ I još mnogo njih.


To je sve za ovaj tag. Kako vam se dopao? Sve vas kojima se dopada pozivam da uradite ovaj tag i uživate u čarolji praznika. Da ne zaboravim koristila sam slike koje su od prošlih praznika jer ove godine još kuća nije okićena (zapravo mislim da pošto moje sestre Maša i Mina idu u školu baba i njih dve sada dok vi ovo čitate kite kuću).❤

Hvala na čitanju,
With love, S.

12 коментара:

  1. Ovo je super upitnik, odlični odgovori, fotke, sve!:))))

    1. Volim ja da obradujem ljude i da poklanjam stvari, ali, pošto se traži iskrenost - definitivno mi je draže da DOBIJAM POKLONE.:) Koliko god možda sebično zvučalo.
    2. "Batman returns". Nije božićni, ali to je vreme, ta atmosfera, plus oduvek tako želim stan Seline Kajl.
    3. Mi nemamo čizmu, ni poklone na božićno jutro, to je ipak katolički običaj. :) Na Božić idemo kod babe, ručak, česnica - standardno. Badnje veče obožavam, jer smo svi na okupu, volim i da gledam paljenje badnjaka u crkvenoj porti.
    4. Moji su odustali (kažu, to im je "običaj za decu"), kitim sama, uglavnom 30. decembra.:) Razlog? Do pre par gpdina sam toga dana tek stizala iz Beograda na raspust, pa ostade navika.
    5. Svejedno, samo nek sija!:)
    6. Nisam dobila novogodišnji poklon, pa, otprilike petnaest godina, otkad sam postala "matora" za to. Nije da mi ne fali, ali, Bože moj. Još jedna stvar koja nestade sa detinjstvom.:)
    7. Fabrika igračaka
    8. Isto provodimo Božić, samo što mi pogaču lomimo sutradan, uz ručak. Pošto je kod mojih dugo preovladavala komunistička tradicija, Nova godina se uvek stvarno slavila, a na Božić smo do pre dvanaest godina išli na selo. Tek kad su tatini roditelji umrli, počeli smo da slavimo kod kuće
    9. Uvek bila veštačka, ekonomičnije je, a i lakše pošto smo u stanu
    10. Onaj dugački, ružni lampion :)
    11. Nekada sam izlazila sa društvom na doček, poslednjih godina sam kod kuće, što zbog nedostatka novca, što zbog daljine (moje društvo je ostalo u Beogradu), a bogami sam se i nekako zasitila svega toga.
    "Srpska" nova ne postoji, običan izgovor da se lumpuje. Sem ako je Cezar bio Srbin, pošto je reč samo o starom kalendaru, julijanskom. Nikad je nisam priznavala.
    12. Pa, nemamo ih, tako da, ne
    13. Ista stvar, pravoslavni Božić se bitno razlikuje od katoličkog, akcenat je na TRADICIJI, a ne komercijali. I meni je do ove godine svaki praznik ili odmor, zapravo, bio radni :) - ispitni rok je odmah "iza ćoška", nisam se previše opuštala
    14. Nova godina je u znaku "Fanta" torte sa bananama i kivijem, koju mama pravi za slavu, pa uvek odvojimo deo u zamrzivač za doček :). A isto tako, stalno nešto ima da se gricka, pa ne delim po sezonama
    15. Očigledno da me ta magija nikad neće napustiti!:))))
    16. Isto! Ne volim da se razvlačim po kući, oblačim se čim ustanem, a i smrzla bih se da nije tako!:) To su američki fazoni, ovde se živi drugačije
    17. Uf, ne znam, zaista! Moja tetka, verovatno. Ili najbolja drugarica
    18. Isto!:)
    19. Onaj zimski, hladni i oštri miris vazduha. I pečenog kestenja sa šetališta
    20. Posni pasulj, gust i malo zapečen
    21. Beograd. Pariz. Njujork
    22. Divno, nisam znala da je Marli bio praznični poklon!:))))
    Nemam pojma, mislim da je bio neki globus koji sam jako želela i Miki Maus za olovke. Nisam bila izbirljivo dete. Sad mi ponekad daju novac, pa kupim sebi nešto za praznik
    23. Nada i utisak da je sve posebno, drugačije, izmeštenost iz svakodnevnice
    24. Planove i ciljeve za narednu godinu, da. Pomalo objasnila u novogodišnjoj kolumni od prošle zime:
    http://alittlerunaway.blogspot.rs/2015/12/pise-isidora-olovic-eto-nama-zime-dugo.html
    25. Ide lista u sredu.:)

    Hvala, draga, uživala sam čitajući!:))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala i hvala na tome što si i ti odgovrila:)
      Nije sebično i nema ništa loše u primanju poklona, i ja volim isto samo što mi je uvek darivanje drugih bilo draže :)
      Mislim da tog nisam gledala gledala sam Nolanovu trilogiju, onaj sa Džekom Niklsonom kao Džokerom, i onaj loš Kluni Betmen i gledala sam gde je Nikol Kidman :)
      Kod mene je čizma od malena, šta ja znam valjda su moji mnogo gledali praznične filmove :D
      Moja baka nas je pitala: da li je moguće da idalje hoćete da kitite jelku nas tri smo u glas dogovrile-Da!
      Kod nas se to darovanje zadržalo, nisu više paketići (osim za najlađu sestru Minu ona ima 12 godina i idalje je dete) ali bude ako ništa drugo barem neka čokolada, karmin, kupka, nas tri uvek skupimo i kupimo nešto za babu :)
      Kod mene je uvek Božić uvek bio glavna proslava, moj deda je bio komunista ali baba i mama i ujak hrišćani. Nova godina je uvek bila onako "skromno" čekana a Božić se vodio kao glavni praznik. Kod mene je česnica uveče od kad nam za sebe je tako :)
      Ja sam uvek sedela kući trg ili slične stvari su uvek bile no no a razlog je-mnogo se plašim petarda :D
      Meni kad čujem da je neko ceo dan u pižami teško shvatljivo, ja se oblačim šta god da je. Kada sam bila u bolnici i kada sam se lečila oblačila sam se svaki bogovetni dan čak i jedno vreme sa kiseonikom. Volim da se osećam "zdravo" :)
      Marli je u našu kuću stigao 4. decembra 2014. godine ali ga baba vodi kao praznični poklon, i mi ga tako vodimo. Ja nisam izburljiva mnogo moji uvek znaju od prilike šta ja čitam, kakve karmine nosim, koje mirise volim i koje su mi omiljene čokolade pa lako izaberu nešto od toga :)
      Odlično jeva čeka da čitam moja zatvara godinu ide 31. decembra ;)

      Избриши
    2. To je drugi deo, sa Mišel Fajfer u ulozi Catwoman i Denijem DeVitom kao Pingvinom. Najbolji "Betmen", ako mene pitaš i taj groteskni Božić u Gotamu...:)
      Sjajno, treba poklanjati i zadržati tradiciju, nama je vremenom postalo izgovor "nema se", uvek nešto preče i izgubio se običaj darivanja. Da nije moje upornosti, ni jelku ne bi kitili.
      Petarde ne podnosim, a ovde kod mene počinju već sredinom decembra i puca se k'o na Solunskom frontu. Trgove takođe ne volim, bila sam par puta na dočeku kad su bili baš dobri koncerti, obično se išlo na kućne žurke.
      Baš tako, mene pižama upravo asocira na bolest.
      Ja ću 31. tradicionalnu kolumnu, a sledeće/tj. ove sedmice idu muzička, filmska lista i jedan tag ("7 smrtnih grehova", taj dugujem).

      Избриши
  2. Jako zanimljiv tag draga. ☺ Na dosta pitanja bih slično odgovorila! :D

    Poseti: Misseslandy

    ОдговориИзбриши
  3. Mnogo, mnogo mi je zanimljiv post, svaka čast:)

    http://sosihappylife.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  4. Sjajan tag. :)
    Pa da krenem redom:
    1. Volim i jedno i drugo, ma koliko čudno zvučalo, ali ipak drage su mi sitnice, ništa veliko.. Volim da poklon koji dajem bude nešto sitno, što nosi određen značaj ili je simbol nečega za tu osobu ili naš odnos u globalu, da bude nešto čemu se osoba ne nada. Danas se, u većini slučajeva, sam faktor iznenađenja izostavi iz poklanjanja, tipa šta ti treba to ti kupim. Isto tako, cenim tu sitnicu koju dobijem na poklon, više no što bi neki komad garderobe, što je pretežno običaj/prvo za šta ljudi posegnu pri poklanjanju.. Malo sam elaborirala, sorry..
    2. Isto. Ta kuća <3
    3. Jutro, nekako tada i osetim taj duh praznika najviše. Maraton filmova, crtaća, malo reklama, nema informativnih emisija i sivila, svet postane pozitivniji makar na taj jedan dan. S obzirom da nisam nešto naročito religiozna, veče čekam zbog tradicionalne večere tj. riblji paprikaš, i čavrljanje, svi su opušteni, niko nigde ne trči. Volim takvu atmosferu, a i praznike zbog iste.
    4. Ne volim da kitim jelku, svaki put mi je nekako mrsko, u poslednjih par godina smo to radile ja i tetka, ali se na kraju obradujem svom "remek delu", ova moja malena se uključi u struju u postolju je paleta boja koja se okreće i u svojim tonovima obasja vrhove jelke. Na nju, reda radi, postavimo ono najmanje pakovanje ukrasa i to je to..
    5. Bele, uvek.

    6.Volim iznenađenje, ima neki šmek. Sada, kad smo "odrasli" to su uglavnom sitnice, znak pažnje, a veruj mi, meni tako baš paše.
    7.Fabrika igračaka.
    8.Za Badnjak se kiti jelka, pre večere. Zovemo sve koji nisu s nama da čestitamo "Adama i Evu" tj. badnjak ili ako je nekom imendan, onda je to 2u1. Upravo sam pitala mamu ko kod dede kiti jelku, uvek smo kod njega za praznike, jer smo jedini "naši" u gradu, ostali su na selu, jer tetka nije tu, samo je prstom pokazala na mene. Eto, gunđam, ali kitim.. :) Božić se prvo provede na telefonu, čestitajući, a potom se opet okupimo za ručak. Znali smo ići kod naših na selu tada, ali ove godine je promena plana, idemo u ponedeljak. Ujaku rođendan tako da je 26. uvek bio rezervisan.. Ja pored toga moram i do mojih (baba, tata i supruga, brat i sestra), uglavnom trčim na sto strana, uvek je tako bilo...
    9.Moja veštak (hvala Bogu, ustanovila sam da miris jelke počinje da mi smeta, ne volim ni cvećare iz istog razloga, nekako me iritira), dedina prava.. Svega po malo.
    10.Isti ukras imamo godinama, čini mi se.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. 11. Odgovor u pitanju 8.
      12.Mi poklone uvek dobijemo i otvaramo na Badnje veče. S obzirom da kod mojih idem nekoliko dana kasnije, sačekaju me pokloni pod jelkom.
      13.Ne, znam da je tu neću stići ni trepnuti. Inače ne praktkujem odborjavanja. Više se začudim što su zimski praznici nakako doleteli.
      14.Iskreno, najviše se radujem večeri za badnjak tj. paprikašu. Nešto slatko uvek bude, nije mi nešto naročito bitno šta.
      15.Otimam se ja, kao prerasla sam svu tu euforiju, ali eto vidiš i kitim i crtaće čekam, mora da se nesvesno još uvek veoma radujem toj tradiciji. Inače nemam taj elan, kao određeni članovi u porodici, da mesec dana unapred razmišljam kako ću ukrasiti kuću i slično..
      16.Za razliku od vas dve, volim da sam u pidžami, ukoliko nigde ne idem ili niko ne dolazi volim da pidžamišem ceo bogovetni dan. Tako je u poslednjih par godina doduše, totalno sam opuštena.. Totalno i preterano. :D Ukoliko mi, primera radi, dolazi sestra na kafu ni tada se ne trudim da se "upristojim". Za domaće goste, domaća varijanta, Za praznike tako ne mogu, nisam u svojoj kući veći dana, a i da jesam neko može da naleti.. Nije red. :D
      Jedino što pak ne mogu to je spavanje popodne. To će se jedino desiti ako sam bolesna, drugačije nikako.
      17.Jednoj? Najbolja drugarica, ona je neutralna teritorija.

      18.Isto. :)
      19.Kuvano vino, kestenje..
      20.Riblji paprikaš, pravi vojvođanski, ništa slađe.
      21.Neko selce u Engleskoj, da je atmosfera mirna kao ona u filmu Holiday, Njujork, Pariz, Rejkjevik deluje i više nego interesantno. Edimburg, bio praznik ili ne..
      22.Sećam se, kao dete sam htela nekog belog tigra plišanog, to me je baš obradovalo. Kad su Teletabisi bili u trendu, svi smo dobili po teletabisa od bake. Pošto nije bilo plišane Po baka mi je kupila alarm, a sestra ga je za koji mesec razbila, tako da sam ga dobro zapamtila. Interesantno je da je najlađa sestra, tada je imala 5, 6 godina bila najveći teletabis. :)
      23.Porodica.
      24.Kad god nešto isplaniram ne ide kako treba, videćemo ove godine šta će biti.. Diploma definitivno.
      25.Lista ide za doček..Idealni Top 10.

      Eto i ja reših tag. Bilo je zabavno.
      Hvala na tekstu darling. :*

      Избриши
    2. 16. Isto, spavanje popodne nikad nisam upražnjavala, jednom pokušah posle napornog ispita i višečasovnog polaganja, ali probudila sam se još umornija i kao polomljena, bukvalno nisam mogla da se razbudim do kraja dana.

      22. Jao, sad si me podsetila, kao klinka sam mnogo želela neku jelku koja peva (!), skalameriju koju videh u prodavnici igračaka, imala je oči i usta i pevala na baterije. Naravno, preskupa, tako da je nikada nisam dobila.
      Želela sam mnogo i plišanu "Milka" kravicu, koju sam pretprošle godine konačno, posle bar decenije našla kod uličnih prodavaca lampiona i ostale dekoracije, pa sam kupila i donela kući, moji mi se smeju i dan-danas. Baš sam o tome pisala u onom tekstu što ostavih Sari link:
      http://alittlerunaway.blogspot.rs/2015/12/pise-isidora-olovic-eto-nama-zime-dugo.html

      Избриши
    3. Hvala na komentaru darling :)
      Jao sitnice mene uvek najviše oduševe, prošle godine za novu su mi kupili prvu knjigu Pesme leda i vatre-igru prestola a nisu mi rekle da su je naručile bukvalno sam skakala, a obradujem se ako pogode i neku čkoladu koju mnogo volim nije bitno šta je bitno je da je neko mislio na tebe :)
      Kuća je magična :)
      Ja da sama kitim, teško bi to išlo, ali moji hoće da kite a ja znam da se radujem :D Inače osećaj za prostor i estetiku imam nikakv osim kad slikam ;)
      Ja ne odbrojavam jer me ispitni rok isto toliko ubije, tek se odmoriš hoop neriranje :)
      Vidim i Isidora i ti pišete ja ne spavam popodne nikada, eventualno ako dođem sa ispita (jer putujem u drugi grad) meni je prespavan dan bačen dan, radije pijem kafu koju ne volim toliko koliko ne volim da spavam :)
      Ja volim one planinske kuće iz filmova, Alpi su interesnanti npr. zimi su prelepi https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/75/1b/d9/751bd99c9580f204219d0ee15f17967c.jpg ali mi je Island uvek bio dream destination, nigde nije kao tamo :)
      Ja kad sam bila dete 90% poklona su činile barbike, majka ih je naručivala iz raznih zemalja da budu original, kuće, frizerski saloni znaš šta imam sve u podrumu...carstvo da izgradim a ja sam bila jako samoživa zato sam sad-zahvalna :)
      Isidora čitala sam ovaj tvoj tekst još danas popdne preko telefona, divan je i divnu si poruku iznela to je suština svega pre svega nerealnih ciljeva koje mnogi sebi postalvjaju, ja želim da se zategnem sledeće godine i moj plan se bukvalno svodi na jednu glavnu stavku-teretanu, ne zato što mi je stalo do izgleda, već do zdravijeg načina života :) A ovaj o tome kako si dobila svoje čudo je još lepši <3
      Taman smo se sve tri uklopile biće to jedna velika praznična lista :)

      Избриши
  5. Pardon, drugi tekst je u pitanju: http://alittlerunaway.blogspot.rs/2014/12/sneg-se-vratio-u-grad.html

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor