Search This Blog

💛🎬Movie conversation: favorite female TV characters🎬💛


Pozdrav drage moje gospođice. What’s up? Moji dani prolaze krajnje depresivno, ozbiljno sam zapala u tešku depresiju gde mi se sve oko mene čini loše, to obično bude u ovom periodu godine-magle, kiše...imaš utisak da je vreme protiv tebe  ja nikako ne volim jesen.  No moja depresija će možda biti tema šolje kaka ali sada vodimo jedan, pa ja to zovem filmski razgovor, mada danas pričam o mojim omiljenim tv junakinjama. Pre svega kao ovaj post izlazi 27. Oktobra pa koristim priliku da svima, pa i mojoj porodici i meni čestitam Sv. Petku. Kada  sam prvobitno sastavljala ovaj post plan je bio da budu generalno junaci tv serija ali da bih bolje razradila neka budu odvojene žene i muškarci. Izabrala sam njih 7 po jednu iz nekih serija koje volim ali redosled po kojem ću pisati je random određen. Po koju reč napisaću o svakoj od njih pa će te moći da imate uvid u to kakve protagonistkinje u serijama su meni najinteresantnije, a one koje vi volite i zašto ih volite pišite mi dole.😉



1.Regina Mills (Evil Queen)
Serija: Once Upon a Time
Glumi: Lana Parrilla
Pisaću vam uskoro post  o serijama koje sam počela/prestala ali long story short opet sam se vratila Once Upon a Time seriji nedostajao mi je magičan svet, mada je ne gledam aktivno. Kada sam pre godinu –dve počela da gledam ovu seriju iste sekunde stala sam na stranu tada  glavne negativke, Zle Kraljice  prosto zato što je ona neko ko je davao jednoj plitkoj seriji dubinu i dimenziju i svako menjanje Redžine na bolje  mi je bilo ok dokle god ima tu svoju stranu po kojoj sam je zavolela. Redžina je neko ko je  svoju bol pretočio na najgori mogući način mada se kasnije iskupila za to. Ono što ja volim kod nje je što ne odustaje od svojih snova i što je neko ko se bori za ono što želi. Ona je žena koja itekako može bez muškarca, koja nema problem da stane sama ispred svih i to je čini jednim od meni omiljenih likova koliko god da smatram da je serija otišla u neki pravac koji se meni lično ne dopada.Ona je žena koja itekako može bez muškarca, koja nema problem da stane sama ispred svih i to je čini jednim od meni omiljenih likova koliko god da smatram da je serija otišla u neki pravac koji se meni lično ne dopada.



2. Giulia Farnese
Serija: The Borgias
Glumi: Lotte Verbeek
Pominjala sam Džuliju i ranije u svojim postovima o omiljenim likovima i idalje stojim iza toga da je ovo najbolji ženski lik u Bordžijama. Džulija je jaka žena. I možda će vam pri gledanju njen način za opstanak delovati pogrešno, moramo imati u obzir da je ona tada u tom vremenu našla način da preživi, kakav god on bio. Uz to je uvek bila prijatelj Rodrigovoj deci i neko ko je bio toliko dobar diplomata da je mogao da reši mnogo probleme, užiavm  gledjući je.


3. Anne Hale
Serija: Salem 
Glumi: Tamzin Merchant
Skoro sam počela da gledam Salem i pisaću vam uskoro o tome. Glavna junakinja ove serije nije En ali se meni glavna junakinja (Meri) ne dopada dok je En dovoljno luckasta i dovoljno šarmantna da mi se dopadne (ljubiteljima Tjudorovih glumica će biti poznata kao Ketrin Hauard). En deluje kao naivna devojka iz više klase ali je daleko moćnija i jača od toga. Još uvek se upoznajem sa njenim likom, ali za sada mi se jako dopada.💛

4. Anne Boleyn
Serija: The Tudors
Glumi: Natalie Dormer
Ana Bolen je neko kome se kao istorijskoj figuri jako divim mnog pre nego što sam gledala Tjudorove. Samim tim nije ni čudo što sam izabrala baš ovu tragičnu junakinju kao jednu od mojih omiljenih. Ana Bolen je bila žena daleko ispred svog vremena. Žena koja je znala šta želi i nije pristajala na kompromise, kažu istoričari da je ona prva žena koja je javno ispoljavala feminizam neki je čak zovu i začetnicom feminizma, umrla je onako kao je živela dostojanstveno toliko da je izazvala divljenje i kod čoveka  koji je morao da joj odrubi glavu. Natali Dormer je odigrala još jednu takvu kraljicu u igri prestola, međutim ja sam tu izabrala drugu junakinju.

5. Brienne of Tarth
Glumi: Gwendoline Christie
Mnogi koji znaju moj ukus po pitanju GOT su možda iznenađeni mojijm izborom omiljene ženske junakinje. Međutim dugo sam razmišljala koja je junakinja bila dovoljno interesantna, a opet dosledna i vredna divljenja koju volim i shvatila da jedina koja nikada ni u jednom segmentu nije  podbacila je bila Brien. Brien nije ni lepa, niti dama niti bilo šta što je uobičajno za  žene iz Igre prestola, ali Brien je neko kome se od svih junakinja iz serija najviše divim. Žena koja stoji iza date  reči, žena koja je iz Džejmija Lanistera izvukla najbolje , žena koja je veći vitez od svih vitezova iz 7 kraljevstva, koja je hrabra i neustrađivva je neko ko će kod mene uvek izazivati najveće divljenje, zato je izbor pao na nju.

6. Lady Mary Crawley
Serija: Downton Abbey
Glumi: Michelle Dockery
Pisala sam par puta o Meri i dalje mislim isto-ona je jaka žena, donekle junakinja u kojoj se ja lično najviše pronalazim. Meri je neko ko je bio rođen u pogrešnom vremenu i morala je da opstane u svetu u kome su muškarci vodili glavnu reć i imali veća prava. Meri nije patetična visko-rođena devojka, ona je neko ko voli dobar argument i dobru raspravu. Malo ironije  i cinizma, malo crnog engleskog humora  i jedan fantastičan performans i verujte mi obožavaćete je isto koliko i ja.

7. Lagertha
Serija: Vikings
Glumi: Katheryn Winnick
Sve junakinje o kojima sam vam pisala u ovom postu padaju u vodu kada se uporede sa Lagertom. Ne posotji junakinja u isptoriji televizijskih serija kojoj se više divim i koja me više fascinira od nje. Lagerta je snaga. Lagerta je borac. Lagerta nije neko sa kim možeš da radiš šta želiš, nema dovoljno dobrih reči kojima mogu da nahvalim ovu heroinu. Ja sam neko ko je uglavnom na muškoj strani jer više mogu da se saživim sa muškim nego sa ženskim junacima, međutim kod Vikinga i pored toga što je Regnar prelep i obožavam ga uvek stajem na Lagertinu stanu ona je ta kojoj se najviše divim.



To je sve za ovaj post, malo kraći ali razumite me sprema se slava pa  moram da zbrzam malo. Koje junakinje vi volite?  Sve što vam je na umu pišite mi dole.💛

Hvala na čitanju, 

With love, S.

9 коментара:

  1. Lep tekst i dobar izbor. :)
    Đuliju (molim te, povedi računa o imenima, u pitanju je Italijanka i nikako ne može biti Džulija), Anu Bolen, Lagertu i Brijen i sama veoma volim. Fsrnezeova mi je omiljeni ženski lik u "Bordžijama".
    Delimo depresiju. :( Bukvalno ništa ne mogu, niti mi se išta radi. :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno :)
      Jao imena često mešam naglaske neće se ponoviti :)
      Razumem za depresiju kompletno meni se baš urotilo sve protiv mene imala sam utisak da je mi ništa ne ide držim fige da obe što pre izađemo iz nje :)

      Избриши
    2. Nije strašno, samo zapamtiš da gledaš iz koje zemlje dolazi varijanta imena, kao i: "G(i)" se čita "Đ", a "J" kao "Dž" ili u francuskom "Ž". :)
      Znači, Giulia je Đulija, a Julia - Džulija.

      Valjda će brzo proći, nisam navikla na ovakvu inertnost. :(

      Избриши
  2. Napokon, stigoh! :)
    Kao što ti već rekoh, sjajan izbor, ja bih mozgala i mozgala..
    OUAT sam odavno batalila, Redžina je bila retko kršteno čeljade u seriji, ali ne vredi sve uništiše. Šta će Robinu dete sa Zelenom?! Sapunjara najgore vrste..
    Ja u Bordžijama ne mogu izabrati najbolji ženski lik (muški su papa i sin zgodniša), sve tri, Đulija, Vanoca i Lukrecija su tu negde, jednake.. Zaboravih Katerinu, sram me bilo, ona je genijalna, to sam uvidela kad sam skinula pogled s Čezarea. :)
    Brijen mi se u startu dopala, Lagertu obožavam, žena viking. Ana je Ana, šta više reći. Preporuka Anne of the Thousand Days, Barton je genijalan Henri VIII, a Ana je fenomenalna.

    Drago mi je da ti se dopada Salem, ja ću valjda naterati sebe da krenem s Downton-om, red bi bio već.. Uhvatila i mene neka šklj faza, ne da mi se ništa počinjati..
    Sjajna smo mi ekipa. Zajedno smo jači. Gloomy mood be gone! :)

    Hvala na tekstu. <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala darling :)
      Ja sam sa OUAT stigla do sredine 4 sezone i samo me Redžina, Rumple i Hook drže u gledanju a Robin i dete je smejurija kao što si mi i rekla za Doroti i Crvenkapu hahahah
      Ja volim Cezarea najviše definitivno ja kad je on u kadru zaboravim na ostatak majke mi :)
      Ja Brien nisam mirisala mnogo kad se pojavila ali kako vreme odmiče ona mi je najdraža
      Nisam gledala Anu od hiljadu dana, a Henri je meni ok i kao JRM (za gledanje ofc)
      Gledaj Downton dopašće ti se :)
      Ma otićiće depresija nema izbora :)

      Избриши
  3. Da ne zaboravim, od ženskih likova iz serija uvek sam, baš kao i u knjigama, cenila jake, samostalne, harizmatične i ne malo prgave junakinje. Sem Lagerte i Katerine Sforce, obožavam Morganu, obe verzije (Evu Grin iz "Kamelota" i Ket Mekgrat u "Merlinu").
    Takođe, moja miljenica je od detinjstva ostala Brenda Volš iz "Beverli Hilsa" (Šenon Doerti).

    Slažem se sa Keti, "Anne of a thousand days" je divan film.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ja isto volim jake žene, a iznad svega volim žene koje imaju krvi u sebi (pisla sam za sutrašnji post o Džejn Ejr to što me je mučilo kod nje)
      Ja nikad Beverli Hils nisam onako baš gledala (ja sam mnogo mlađa od serije) hvaltala sam po neku epizodu tek :)

      Избриши
  4. Drago mi je da si napisala post na ovu temu, jako je zanimljiv.

    Gotičarka

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor