Search This Blog

💚Top 15 best portrayed of real life characters (actrors) 🎬💚


Pozdrav drage moje gospođice. What’s up? Kao što sam najavila u četvrtak, danas vas očekuje muška verzija top 10 liste najbolje odigranih  likova iz realnog života. Kao i za ženski deo  (ko je propustio OVDE) i ovde sam se koristila pravilom da samo jedna uloga po glumcu i jedan glumac po filmu, takođe nema daleke istorije (to je tema za drugu listu) i bazirana sam na likove iz filmova, ne nužno same filmove, to je tema za drugu top listu.



Nakon mnogo menjanja pravljenja 5 različitih lista rešila sam da na kraju bude top 15, jer je to najmanje što sam mogla da skratim. Svaki od ovih glumaca je brilijanto odradio posao jedva sam prelomima ko će se na kom mestu naći tako da ako volite nekog a vidite „slabiji“ rang neka vas ne dotačinje.
Bez većeg odugovlačenja, da počnem.
p.s i ovde će te sa leve strane imati sliku van uloge dok će sa desne stajati slika glumca u ulozi 😉

15. Jamie Foxx kao Rej Čarls 
„Ray“
Prošlo je jako dugo od kada sam gledala ovaj film, ali sećam se da je Foks zaista dobro igrao Reja Čarlsa u ovom filmu. Teško je poverovati da sve što mu se dešava Foks zapravo vidi jer on izvodi performans slepog muzičara besprekorno, uz to on zvuči IDENTIČNO kao Rej Čarls što je najfascinantnije od svega. On prenosi emociju i sav bunt koji je ovaj muzičar osećao ka životu, i jedna od poslednjih scena je apsolutno fascinantna i donosi jednu jaku emociju.  Ova uloga Foksu je donela i Oskara za najboljeg glumca.


14. Jesse Eisenberg kao Mark Zakerberg 
Kao neko ko Džesija Ajzenberga ne podnosi  mogu reći sa se osećam ponosno što sam prešla peko sebe i stavila ga ovde. Opet bila bih ne realna da nisam jer je momak zaista jako dobro odigrao osnivača facebook-a. Ajzenberg je doneo jedan  malo drugačiji um na filmsko platno pokazujući nam kako je nastala jedna danas toliko velika društvena mreža. Sam film je ok, ovo nije film koji ima veliki flešbek u prošlost jer Zakneberg je mlad čovek tako da nema odstupanja od vremena i sličnog.  Ajzenberg je bio nominovan za Oskara u kategoriji najbolji glavni glumac, a izgubio je od mog broja 13 😉


13. Colin Firth kao Kralj Džord VI 
Obećala sam da će biti recenzije ovog filma i pominjala sam u ženskoj kategoriji da ga jako volim i da je Firt bio odličan. I ako ne poseduje veliku fizičku transformaciju, i izgleda kao gospodin Darsi u kraljevskom odelu Firt je uspeo da izvede savršeni perfomans kralja sa govornom manom, polazeći pre svega od toga da je on sasvim običan princ kome je splet okolnosti nametnuo da bude kralj, do prvo ne prihvatanja a onda polako shvatanja da mu je pomoć nužna, Dobar performans znači uhvatiti suštinu lika koji igraš a to je Firt, kome je ova uloga donela Oskara za najboljeg glavnog glumca, upravo i uradio.💚

12. Philip Seymour Hoffman kao Truman Kapote 
Generalno gledajući Filip Simor Hofman je bio čudan glumac. Neko ko je imao poseban stil a koji je iz svake uloge umeo najbolje da izvuče, bilo da je upitanju film iz mladosti „Miris žene“ gde je od ranijh dana pokazivao talenat ili čudan lik poput „Igra gladi“ ili nešto ovako fantastično kao što je Kapote. Uz jedan lagan film koji ima za cilj da nam prenese  deo života čuvenog književnika Hofman uspeva da donese deo sebe a da pri tom ne odstupi od prikazivanja stvarne osobe, to ga čini sjajnim. Hofman je dobio Oskara za najboljeg glavnog glumca.

11. Ben Kingsley kao Mahatma Gаndi 
Dugo sam bila skeptik po ptianju gledanja ovog filma, jer filozofija koju je imao Gandi je nešto što ja jako cenim i poštujem i divim mu se kao ljudskom biću. Kada sam konačno rešila da ostavim predrasude po strani i pogledam film dobila sam jednu sjajnu priču a Kingslija doživela kao Gandija lično jer je toliko dobar, osećala sam se kao da imam priliku da gledam jednog takvog čoveka, i baš kao i u realnosti i ovde sam osećala veliko poštovanje. Kingsli je za ovu ulogu nagrađen Oskarom.

10. Michael Fassbender kao Stiv Džobs 
I Ešton Kučer je pokušao da igra Džobsa, kažem pokušao jer se ono igranjem lika nazvati ne može. Međtuim Fesbender je uspeo, uspeo je da oživi osnivača Epla i da iznese jedan maestralni perfomans. Biću iskrena, film kao film nije najinteresantnija stvar koju će te gledati ali daleko je od lošeg. Samo Fesbenderovo izvođenje je jako dobro i on odlično (mada malo distancirano) predstavlja ovog genija. Fesbender je bio nominovan za Oskara za ovu ulogu.


9. Russell Crowe kao Džon Neš 
Već sam pisala što o Krou što o ovom filmu OVDE  pa da ne dužim mnogo znate da samtram da je Krou savršeno izneo ulogu što u mlađim što u starijim danima i da njegova borba sa samim sobom  je nešto što je Krou savršeno uokvirio u ovaj performans ne dajući nam ni jednog trenutka naznake šta je istina a šta njegova glava, i da bio je nominovan za Oskara (i trebao da pobedi #samokazem).

8. Matthew McConaughey kao Ron Vudrof 
I ako ni Mekonahija posebno ne volim, ovo je jako dobro odigrana uloga. Kada veliki fan Leonarda Dikapria (ja) stane iza toga da je ovo apolutno zasluženi Oskar onda je jasno da se radi o jakoj ulozi. Fascinannto je koliko ne liči na sebe, sad voleli Mejtjua ili ne on je čovek frajerčina teška, ovde nema ništa od tog frajera. Uloga čoveka koji je na granici života i smrti, čoveka koji se hvata za poslednju slamku spasa je iznenađujuće legla Mekonahiju koji je toliko dobro prikazao da sam sve vreme bila naježena dok sam gledala, odličan performans, odlična uloga zaista sjajno. Sam film je ok nema wow efekat ali on i Leto su jako dobri i radnja nema suvišne delove već ima jasan cilj i smer.

7. Eddie Redmayne kao Stiven Hoking 
Hoking je čovek vredan svakog poštovanja. Redmejn je isti takav glumac. Kada je mladi Edvard zaigrao čuvenog naučnika nije bilo sekunde a da nisam bila fascinirana sa kojom ga prirodnošću i lakoćom iga. I film je divan, dokaz da je sve moguće i još važnije da ništa nije nemoguće. Planiram da recenziram ovaj film pa sada neću dužiti, daleko je bolji od Dankinje, daleko je jači performans i doneo mu je Oskara za tu ulogu.
6. Leonardo DiCaprio kao Hauard Hjuz 
Blanšet je u ulozi Hepburn bila moja pobednica na prethodnoj listi, Leo ima daleko težu kategroriju zato nije prvi inače je izvedba brutalno dobra. Leo se nosio sa jako teškim zadatkom, prikazati čoveka koji je toliko bio komplikovan i koji se mučio sa toliko poremećaja koje je imao. Čovek koji je imao sve a zapravo je uvek hteo više od toga (između ostalog čuveni Toni Stark „Ironman“ je inspirisan njegovim likom i delom) . Leo je brilijantan, savršen, od ishitrenih reakcija do kompletne hladnoće svaka emocija mu je na mestu i baš tamo gde treba. Leonardo je bio nominovan za Oskara u kategoriji najbolji glavni glumac.

5. Joaquin Phoenix kao Džoni Keš 
Meni Džoni Keš znači mnogo. Moram to da napomenem jer zaista on je jedan od mojih najomilejnijih muzičara svih vremena. I mada Finiks spada u meni omiljene glumce  uvek sam bila veeliki skeptik po pitanju gledanja ovog filma, jer sam mislila da zaista niko ne može da mi donese Keša onako kako ga ja doživljavam kada gledam snimke-i ne može, koliko god neko bio  dobar teško je baš oživeti osobu, ali je moguće oživeti lik. To je ono što Finiks radi u ovom filmu, ponovo oživljava lik Džonija Keša uspevajući da prezentuje njega sa svim šarmom i tom prirodnom tamnom stranom koju je imao. On čak u pojedinim numerama, usudiću se da kažem, zvuči bolje od Keša što je takođe prelepo. Film je lep, ne dopada mi se Riz Viterspun ali preživim je. Finiks je bio nominovan za Oskara za ovu ulogu (i ne žalim što je izgubio jer je gubio od Simora Hofmana u ulozi Kapotea).

4. Christian Bale kao Diki Ekland 
Kada glumac Beilovog ranga pristane da igra ulogu za koju je toliko malo plaćen jasno je da se radi o liku koji je kvalitetan. Pa Beil je pristao da za mizerni novac radi ovaj film i osvojio Oskara u kategoriji najbolji sporedni glumac. Kao pravi metodista poznat po svojim transformacijama Beil je napravio čudo za ovu ulogu transvorimišući sebe u nešto što jedva liči na čoveka i vraćajući mladost čuvenom bokseru. Karater, dinamika, osećanja koje je imao –sve je tu, zapravo ovo je toliko dobra transformacija da se smatra jednom od najjačih uloga za koje je oskar ikada dodeljen, toliko o tome koliko je Kristijan veliki.

3. Liam Neeson kao Oskar Šindler
Ne postoji način da vam dočaram perfomans i šta je zapravo Nison izveo ukoliko sami ne pogledate. Ono što je sigurno je da je ovo najveća greška akademije po pitanju dodele Oskara, ovakav perfomans je morao-trebao-zaslužio da bude nagrađen jer je čovek uradio jednu veliku stvar sa ovim likom i to je vredno svakog divljenja. Ovaj film, koji je jako težak by the way, trebate da pogledate, gotovo se vodi kao „filmska“ lektira tako da obavezno kada budete spremni pogledajte.

2. Sean Penn kao Harvi Milk
U svojoj biografiji, ne filmskoj već onoj...kako bih je nazvala „životnoj“ Šon Pen prošetao je lepotice poput:  Robin  Rajt, Šarliz Teron, Skarlet Johanson... dakle čovek voli žene jasno je kao dan. Pa...ovde ih ne voli. Zapravo on je u ovom filmu toliko uverljiv kao homoseksualac da ni jednog trenutka nemaš u glavi da je on zaista Šon Pen. Nije. On je Harvi Milk  prvi otvoreno gej čovek koji je izabran za javnu funkciju u Kaliforniji. I fantastičan je. Pre par dana ponovo sam gledala Milk, dobila sam želju da se podsetim malo i ponovo se uverila zašto se ovo smatra najboljom Penovom ulogom. Ja volim Šona Pena jedan od mojih najomiljenijh glumaca, volim njegovu intenzivno-emotivnu glumu koju toliko lepo prenosi. Međtum zbog tako teškog stila nisam sigurna koliko će vama odgovarati, ali dajte šansu, obećavam da je odličan. Pen je za ovu ulogu nagrađen Oskarom.

1.Sir Daniel Day-Lewis kao Kristi Broun 
Kada čujete pomen imena Denijela Dej Luisa od prilike vam je jasno o kakvom se glumcu radi.Ukoliko ga niste gledali onda je to nešto što treba što pre da učinite, bez uzdržavanja, objektivno najbolji glumac današnjice verovatno. Čovek koji je spreman da žrtvuje sebe do maksimuma za svoje uloge, bilo da je to ne lečenje upale pluća antibioticima (da se uklopi u vreme kada je njegov lik živeo), odlazak na obučavanje kod mesara za ulogu koja je to zahtevala, ili kao u ovom slučaju korišćenje samo svog levog stopala. Marlon Brando je na neki način osnivač metodne glume, Denijel Dej Luis je ipak prvi koji je tom stilu dao pravo začenje. I mada je on igrao i Abrahama Linkolna (i bio nagrađen Oskarom i za njega) performans koji stoji kao njegov najbolji je ovaj. Priča o Kristiju Brounu je jedna jako inspirativna priča, priča o čoveku koji je zbog svoje bolesti mogao da koristi samo levo stopao a postao je slikar i pisac, priča koja inspiriše i Dej Luis koji se u potpunosti uvukao u ovaj lik da  je i sam  terao ljude da ga nose, hrane i koristio se samo sa levim stopalom perfomans koji smatra jednim od najboljih koje je akdaemija ikada nagradila. Obavezno pogledajte na stranu sjajna gluma ovo je priča koja vraća volju za životom.💚

I to nas dovodi do kraja ovog serijala. Nadam se sam odabrala dobre uloge i dobre perfomanse glumaca iskreno sam se trudilla da uspem. Koje glumce vi volite u biografskim ulogama? Pišite mi dole. U nedećju blebećemo o knjigama (ponovo).💚

Hvala na čitanju,
With love, S.

3 коментара:

  1. Baš mi se dopala lista. :))))
    Gledala sam: "Rej", "Blistavi um", "Dallas Buyers club" (mene je više raspametio Leto), "Avijatičar", "Hod po ivici", "The fighter".

    Nisam cele gledala, ali znam o čemu je reč i na listi su: "Kraljev govor", "Capote", "Ghandi", "Jobs", "Šindlerova lista", "Milk", "Moje levo stopalo".
    Odličan izbor, ne zna se ko je bolji.

    Firt je, realno, uvek Darsi :))), ali ga ja prosto obožavam.
    Ne zaboravimo da je Šon Pen pre svih njih bio oženjen Madonom. :))) A ona kaže, bio joj i ostao najveća ljubav.
    Ajzenberga sam gledala u "Adventureland", zanimljiv filmić, sam Zakerberg mi ide na živce kao i mreža čiji je tvorac - svaka mu čast, mlad je doživeo veliki uspeh, ali šta mogu kad me nervira.
    Jao, Edi, Edi, pa original Hoking, nema šta i toliko sam bila srećna što je nagrađen od strane Akademije te godine. :))))
    Leo je potpuno ušao u kožu jedne istorijske ličnosti u filmu "Total eclipse". Em je u pitanju Artur Rembo, em je Leonardo bio veoma mlad, zaista zahtevno, a rasturio je zadatak kao niko. :) Ali, to je već dalja istorija.
    Hoakin kao Keš - besprekorno.
    Dodala bih Kilmera u ulozi Morisona i PERFEKTAN mi je bio Lu Dajmond Filips kao Riči Valens ("La Bamba"). E, da, Janathan Rhys Meyers kao Elvis, potraži obavezno.

    Divno si predstavila uloge i glumce, u glavnim crtama istakla sve važno. :))) Baš je bilo uživanje čitati.

    Par ispravki: Oskar se piše velkim slovom (bukvalno svuda si stavila malo), u pitanju je ime nagrade, pa mora;
    "svE vreme", nikako "svo";
    mi kao ljudi ne možemo biti bazirani ni na čemu :), ali možemo bazirati tekst ili nešto drugo na nečemu - ovo za pasus 1;
    hm, "briljantno odraditi" nije najsrećniji izraz, jer odraditi = otaljati preko volje, a ove glumčine su za svaku ulogu bukvalno izašle iz sopstvene kože i bića :); i ima tu još stilskih ili gramatičkih grešaka, ovo ti kažem iz najbolje namere, talentovana si i mogla bi da pišeš besprekorno, al ovo baš upada u oči.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imenjala sam greške čim sam pročitala tvoj komentar, još sa telefona puno ti hvala što mi ukazuješ na greške jer uz tebe učim na neki način :)
      Da da Madonu sam skroz zaboravila (nije mi bilo na pameti :D ) ali čovek je prošetao silne lepotice :)
      I ja Zukenberga ne volim nikako pre svega kao lik mi je natipatičan a i jasno mi je u potpunosti zašto ne voliš njegovu mrežu :)
      Nisam gledala taj film sa Leom obavezno moram da pogledam, dobra transformacija mu je i uJ.Edgaru tu baš ne liči na sebe :)
      Nisam gledala Mejersa kao Prislija ali mogu da ga zamislim, zaboravila sam i Arona Tejlora Džonsona kao Džona Lenona npr. i to je jako dobro :)7Puno ti hvala na komentaru i što mi ukažeš lepo an greške jer mi mnogo znači da vidim šta treba da ispravim :)

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor