Search This Blog

💜Top 15 GOT lika o kojima sam dosta promenila mišljenje 💜 (od prve sezone do danas) 👑


Hej dragi ljudi, srećan vam moj GOT dan. Šalim se. Dosadilo mi je više da vam se žalim na ovo vreme red sunca red kiše, ali zaista mene samo vreme može da deprimira do krajnje granice.
Dakle evo mene u  pauzi između učenja pišem post, jer post treba pisati.💕




Imala sam dosta ideja da budem iskrena, o čemu danas da pišem (naravno o GOT) ali ova mi se u trenutku učinila najinteresantnijom. Upitanju su likovi o kojima mi se mišljenje dosta promenilo od početka prve sezone do danas, da li na bolje ili na gore- svejedno je, bitno je da su mi drastično promenili mišljenje na bilo koji način.

O novoj epizodi neću ja Kaća je već odradila post i odličan je tako da trk kod nje da čitate.💛
Kao i uvek cilj posta je da vas malo zabavim izanaliziramo neke likove i razmenimo mišljenje, svako vaše je dobrodošlo 💛

💜💜💜💜

15. Samwell Tarly
Od: On je tako dobar
Do: On je tako smor
Kada sam prvi put videla Sema bio mi je jako drag (nikad preterano zanimljiv ali drag) čak u par scena u prvoj sezoni mi je odlično legao, sa svojim pošalicama sa Džonom (o da znate na šata milim na razgovoru o...), to isto zadržalo se i u drugoj sezoni. Nakon toga on postaje suvišan lik, posebno sada u šestoj sezoni i scenama sa Gili-smor. Ne postoji blaža reč. Ne mogu da kažem da ga idalje smatram za dobrog, ali definitvno mi je u najblažem slučaju nepotreban i apsolutno dosadan.

14. Arya Stark
Od: Moj GOT idol
Do: Ok, smaraš sestro
Arja je apsolutno bila moj najomiljeniji ženski lik nakon gledanja prve sezone. Naspram ostale legalne dece, Arja ima duh, Arja je borac. Njene sitne nestašluke i sa kim god da se našla u sceni briljirala je i dobar deo mojih omiljenih scena iz prve sezone vezuje se upravo za nju. Druga sezona i služenje Tajvinu Lanisteru-takođe (mada više na njegov račun nego na njen ali idalje), jako dobro iskazan karater, ona iskazuje svoju pamet i odskakanje od ostalih devojčica-apsolutno podseća na Lijenu. Od treće sezone kreće njen pad, peta sezona je verovatno najgora za njen lik ikada. Da nije Džakena  ne bi ih gledala scene sa njom  (ali ja Džakena moram da gledam). Sada mi njene scene nisu naporne, ali idalje taj nivo iz prve dve sezone, nema ga više.

13. Robb Stark
Od: Savršeni princ
Do: Zapravo i ne baš tako savršen princ
Kada sam prvi put gledala seriju, kroz tri sezone koliko je Rob bio u istoj, apsolutno sam smatrala da je svaka odluka koju je doneo i sve što je uradio opravdano i uredu. Međutim kada sam negde mesec-dva nakon emitovane treće sezone gledala ponovo onako, hladne glave shvatila sam da je Rob imao mnogo grešaka-od žene koju je izabrao, do toga što je bio isuviše siguran u sebe i nije gledao znakove pored puta. Sada kada čitam sudar kaljeva mi je još manje dopadljiv posebno način na koji je tretirao Kejtlin (koju ja ne volim ali je iskazao par puta ne poštovanje prema njoj kao ženi koja ga je rodia i kao ženi uopšte) i nije slušao savete ostalih. U čemu je caka ljubavi većine prema Robu- igra ga Ričard Meden,koji je takav sklop da mu treba samo titiula i bio bi pravi princ, on je šarm celog lika, zato retko viđamo njegove greške. Rob kao Rob je uvek želeo da bude kao otac, ali za razliku Džona kojem je to urođeno, Rob nema on je samo pokušavao da izvede to.

12. Sandor Clegane (Pseto)
Od: Strah me je njega
Do: Moj omiljeni vitez
Kada sam prvi put videla Pseto (mnogo mi je čudno da ga zovem Sendor ne mogu) bio mi je krajnje jeziv, ali to se zadržalo do poslednje epizode prve sezone gde on daje Sansi maramicu da obriše krv od udarca. Od tada do danas Pseto mi je jedan od najdražih likova, i zaista želim da se vrati (i naravno da oženi Sansu) prosto i sa tim ožiljcima mi deluje drago.

11. Brienne of Tarth
Od: Muškarača
Do: Žena vredna divljenja
Kada sam Brien prvi put videla na Renlijevom turniru iskrena da budem, apsolutno ništa interesantno nisam videla u njoj. Čak i kada su bile one scene sa Džejmijem  više sam bila fokusirana na njega (da se ne lažemo ja sam uvek više fokusirana na Džejmija). Međutim nakon što sam počela drugi put da gledam i svaki naredni počela sam da shvatam da je jedini apsolutno častan lik u seriji ona (ne Ned i Džon nisu časni koliko ona, ne mrzite me zbog ovog ali nisu) i koliko je ona odana i draga osoba. Sada mi je jedan od najdražih likova u seriji posebno volim koliko je sprema da zaštiti Stark decu.

10. Catelyn Tully Stark
Od: Prava dama
Do: Kučka
Kada sam prvi put gledala (dok još se nisam vezala za likove, zapravo jedini lik sa kojim sam kliknula još u prvoj epizodi bio je Tirion, valdja svi sa njim kliknu odmah) ona mi je bila jako simpatična i čak sam nešto ignorisala njen odnos prema Džonu. Kako je gledanje nastavljano, sav sjaj Kejtlin Tuli je izbledeo u mojim očima, posebno zbog te ne osnovane mržnje prema Džonu koji nikada nije pokušavao da uzme mesto njene dece. Ned Stark  (čak i da čuvena teorija, koja je garantovano tačna, no da stavimo drugu situaciju, padne  u vodu) koliko god častan bio ipak je bio čovek i nisam mogla da shvatim da ne može da podnese momka koji je pre svaga jako dobar. Postoje mesta gde joj se divim (oslobađanje Džejmja kako bi spasila kćerke uprkos sinovljevoj odluci) međtuim generalni utisak o njoj je takav da nikada neće moći da mi bude pozitivan lik.

9. Daenerys Targaryen
Od: Prestolske heroine
Do: Histerične smaračice
Deneris Tajgerian je žena koja na mnogo načina obeležava što seriju, što Martinov serijal. Majka zmajeva. Devojčica koja je uspela da se izbori za sve što je htela. Dolazi četvrta sezona i tajac.  Scene sa velikom majkom zmajeva postaju dosadne, a ona zgleda kao isuviše histerična osoba koja ne pokušava da uradi ništa veće. Strašno me nervira što nije trenirala zmajeve, što bukvalno se sve oko nje vrti u krug. Apropo Deneris juče sam gledala jednu epizodu gde joj dolazi čovek, dal seljanin i donosi joj kosti spaljene devojčice od velikog čuda koje je doletelo sa neba, strašno je nisam volela u tom trenutku. Sada pokušavaju da joj poprave status ali meni je ona idalje dosadna.

8. Varys
Od: Onaj smor kog ne mogu da gledam
Do:  Ovaj čovek je skroz cool
Ja Vajrisa nisam nešto primećivala dugo vremena, čak mi je bio jako antipatičan kada sam uopšte primetila njega. Tek kada sam treći-četvrti put gledala seriju počela sam da uviđam da je on brilijantniji daleko nego što izgleda. Posebno je sjajn tim u paru sa Tirionom, i zanimljivo je kako je on gradio put i da bi dogurao gde je sada.

7. Melisandre
Od: Veštica
Do: Svetica
Melisandre je meni pri prvom pojavljivanju, bila krajnje jeziva. Sve oko nje, rituali a tek kada  je rodila senku dete to je bilo baš jezivo. I onda prolazi vreme i dolazi peta sezona,  i ona i Džon  u tandemu barem na kratko mi odjednom Melisadnre postaje daleko interesntnija, i počinjem da je vidim na skroz drugi način. Čak i kada se desila scena zbog koje su je svi zamrzeli, ja sam tu uvek videla striktno krivca Stanisa, on je dozvolio. Kada kreneš da kapiriaš njen lik shvatiš da je sve to mngoo drugačije od onog što u momentu dobiješ. Naravno svi je vide kao sveticu nakon čuvenog „Vaskrsenja“ Džona Snežnog ali meni jako prija to što smo videli njen pad, videli smo njen deo ljudskosti i to je sjajno.

6. Cersei Lannister
Od: Kučka
Do: Lavica
Verovali ili ne kada sam priv put gledala seriju, doslovno sam mrzela Sersi. Ma to je mala reč, jedina osoba od koje sam je mrzela manje bio je Džofri. Ali kako sam istraživala i počela da čitam o njenom liku, shvatila sam da je Sersi i sve akcije koje je preduzela plod straha i očaja, koji na žalost ona nije umela da iskoristi na pravi način. Sersi je hodajuća marioneta svojih strahova ali ona je lav a lavovi se nikda neće predati. Ona je žena koja će zarad svoje dece da ubije i umre ako treba ona je daleko više od onog što prvi put vidimo. Daleko od toga da je ona dobra i čista, ali ona je borac i nije ono što prvo vidiš od nje. Ona čak i kada je loše nikada neće dopustiti da se to vidi, sam hod na stazi srama kada se okrene i pogleda ih-ranili ste lava ali niste ga uništili.

5. Viserys Targaryen
Od: Denerisin brat kreten
Do: Namučeni momak
Pošto sam ja od onih koji su krenuli prvo sa serijom, Viseris je meni bio apsolutni kreten. Međutim kada sam pročitala prvu knjigu Igre prestola, i onda ponovo odgledala, shvatila sam koliko je on zapravo namučen i sve što je radio su samo očajnički potezi. Da je Viseri odrastao u normalnom okruženju, verovatno nikada ne bi bio ovakav kakav je postao ali sve što se njemu desilo je plod njegovih trauma kroz koje je prošao i sve to ga je oblikovalo na loš način.

4. Theon Greyjoy
Od: Izdajnik
Do: Mučenik
Teon je zapravo bio cool momak, mada nisam mu mngo davala važnosti i onda on i čuveno uzimanje Zimovrela-i naravno izdao je Roba ko će da ga voli, izdao si čoveka kome si se zakleo na vernost. Apsolutno nisam osećala nikakvo žaljenje njega, ne brale neka te kasapi Ramzi –tražio si gledaj.Međutim javila mi se neka simpatija ka Teonu u petoj sezoni, prosto došla sam do toga, da ni Rob nije bio svetac a i da platio svoju grešku debelo i da zaslužuje da barem ne bude malteretiran. Iskreno najviše mi ga je bilo žao na Sansinoj prvoj bračnoj noći, više mi je bilo žao njega nego Sanse. Alfi je podigao glumu na viši nivo definitivno odlično mu stoji ovaj tip uloge. E sad vidim da se po netu mnogo polemiše oko Jarinog tretmana njega u zadnjoj epizodi, evo što ja mislim i da ovaj tekst kucam lično ja znam da će vas sledeći stav iznenaditi-Jara koliko god meni antipatična bila je 100% upravu. Došla je po njega i rizikovala život a on nije mogao da se osvesti, smatram da Jara treba da bude kraljica Gvozdenih ostrva koliko god ona bila mini Balon, ona je neko ko je psihički izuzetno jak i uprkos tome što mi se izbor uloge ne dopada, Jara kao lik je sasvim super jak ženski lik, htela sam i nju da uključim ali treba mi još vremena.

3. Davos Seaworth
Od: Onaj Stanisov čovek
Do: Najkul čovek u Vesterosu
Iskreno da vam kažem nisam ja mngoo na Davosa obraćala pažnju kada sam prvi put gledala seriju, tek nakon što sam više puta prešla sve sezone počela sam da shvatam koliko je on zapravo sjajan lik. Pre neki dan sam čitala njegovo poglavlje u knjizi i još mi je fascinantniji koliko je on čovek koji je spreman i da odgovara za svoja dela i da bude veran čoveku kojem služi. Scene sa Šrien su bogatvo seirje koliko je on bio otvoren da uči od male devojčice i koliko je bio bez predrasuda ka njenom izgledu. Šesta sezona i apsolutno vrhunsa gluma Lijama Čuninghama, pogotovu kada kaže da nije nikada bio neki borac uzima Džonov mač i spreman je da štiti njegovo telo. Drago mi je da su udružili njih dovjicu jer mislim da imamo sjajn dinamični duo.

2. Jaime Lannister
Od: Zgodan, loš Sersin brat blizanac
Do: 😍😍😍
Da sam ovaj post pisala pre godinu dana, gospodina Lanister srednji bi mi bio prvi bez razmišljanja. Da se razumemo nikada ja nisam mogla da ne volim Džejmija, Nik je isuviše lep da ga čovek mrzi ali nije mi ga bilo žao- ni kada ga je Rob zarobio, ni kada je bio mučen. Čak što više scena kada ga Rob „uplaši“ Sivim Vetrom  mi je bila jedna od najdražih-ovako treba da se postupa sa tobom kretenu. Međutim od kada je Džejmi krenuo da se vraća kući sa Brien, Džejmi Lanister je druga osoba za mene, a vrhunac njegovog lika dolazi kada oslobodi Tiriona  i od tada moj drugi najdraži lik u seriji.On je čovek koji je prošao više nego mngoi likovi i on je najverniji član porodice, sve što je raido uvek bilo je samo i striktno za porodicu. On je veran i bratu i sestri i neko ko nije nikada osuđivao Tirona. On je samo zaljubljen čovek, u pogrešnu ženu, ali on je dobar čovek i veliki.

1. Sansa Stark
Od: Smaračica
Do: Kraljica na Severu
Sansa je dugo bila moje najomraženije Stark dete. Vi ne znate šta znači da kada stoje ona i Džofri u sceni i meni je draži Džofri ? Ne e to je bila situacija kunem se. Međutim od pete sezone počinjem da vidim Sansu drugim očima, vidim je kao mladu ženu koja je prošla mnogo toga i koja iznad svega zaslužuje sreću. Vidim je kao navinu devojčicu čiji su snovi o bajci srušeni na najgori način, i Sansa mi je jako prirasla za srce i postala jedan od omiljenih ženskih likova, deo toga duguje Ramziju i tome što prosto pored Ivana Riona vidiš sjaj osobe u pravom svetlu.Nadam se da će ona i Džon vratiti Stark kuću u Zimovrel i da će vladati.

To je to za danas, u četvrtak vam blebećem malo o nekim serijskim junacima o kojima nisam imala prilike da pišem više. Kako vam se dopala ova ideja i post? O kojim likovima ste vi menjali mišljenje, pišite dole.  💗


Hvala na čitanju,
With love, S.

4 коментара:

  1. Divan post!
    Interesantno.. O kome li sam to promenila mišljenje..
    Ne mogu reći o Robu, jer mi nikad nije the one Stark, to je uvek bio Džon.

    Za neverovati je da sam Remzija počela na neki wierd, bolestan način simpatisati, ali to je zbog maestralne glume i zbog harizme.
    Pomogle su i serije "Misfits" i "Vicious."

    Deni.. Ja to valjda nikad neću prežaliti.. Toliko sam navijala za nju i fokusirala se na njen segment u priči, a sada je Mirin postao Dorna 2.0. (ne daj Bože).

    Obožavam Pseto i čekam da se vrati.
    Arja mi je takođe bila u vrhu, sada čekam dramu koja nikako da se pojavi.
    Malo je reći da Mel gledam drugačije..
    Davos je lik samo takav..

    Sansi želim uspeh u opstanku, drago mi je da se trgla.
    Teon mi je postao jedan od omiljenih i samo čekam okršaj s Remzijem, to bi jedino bilo fer..
    Takođe Varis je iznenađenje..
    A lisicu Bejliša bi neko pred sam kraj mogao fino da rokne..
    Čisto da se svi problemi reše :D

    Hvala na pominjanju 💋
    Uživala sam u tekstu!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala darling puno 💖
      Slažem se u potpunosti za Roba, nije bio obećani princ :)
      Meni je Ramzi uvek imao ono nešto kada Ivan progovori meni isijava nešto iz njega isto i njegov ćale Ruž :D
      Deni je otišla u propast bez povratka, prosto žena ne može nikad da se vrati na staro :)
      Pseto 💖
      Arja je sad niko i otišla je u propasti
      Mel i Davos su ljubav 💖
      Sansa, biloje krajnje vreme da konačno počne da igra igru umesto da bude igračka :)
      u Borbi Bejliša i Vajrisa uvek sam za Vajrisa, a pred kraj roknuće neko prstića (Sansa nadam se) za početak neka roku retardiranog Lisinog sina :)
      Niko nema bolje analize od tebe, nema na čemu hvala tebi 💖

      Избриши
  2. Saro, pohvale za još jedan odličan post!:)))) Oduševljavaju me tvoje ideje povodom "Game of Thrones", uvek pronađeš neki novi ugao gledanja i kada se čini da je skoro sve o seriji već rešeno, ponudiš novi, zanimljivi tekst.
    Hvala, uživam u čitanju.:))))

    E, sad, moram reći da se slažem sa tobom za rangirane. Doduše, meni je u velikoj meri čitanje knjiga unapred nametnulo način na koji posmatram likove u ekranizaciji, tako da se moje viđenje pojedinih uglavnom nije drastično menjalo. Onakvi kakvi su mi bili dok sam čitala, takvi su mi ostali i kasnije kao gledaocu. Čija me priča nije u knjizi, dok se razvijala, oduševili ili razočarala, nije ni u ekranizaciji. Naprosto, znajući šta će s kim da se desi, nisam imala takve promene mišljenja i osećanja.

    Arja mi je od jednog od omiljenih likova postala jedan od najvećih smorova, ali, tako je i u knjigama.
    Teona sam zavolela i počela da razumem u petoj knjizi, iz poglavlja koja su pripovedana iz njegove perspektive, a Alfi mi je posebno učinio lik jednim od dražih.
    Deneris i dalje volim, iako smara, jer sam znala da će tako ići priča, opet, iz knjiga...
    Džejmijevu transformaciju sam takođe očekivala i Niki je to zadovoljavajuće izneo, jedino su ga sad učinili opet nekako pasivnim, kao da nije to isti čovek.:(

    Rob mi ni u knjigama nikad nije bio interesantan, možda zato što nemamo poglavlje iz njegovog ugla, a u serijin je jedino zahvaljujući Ričardu neko ko barem prija "na oko".
    Ketlin nikad nisam volela, ali je Mišel dobro odigrala.
    Pseto mi je bio OK od početka. Varis isto, Viseris isto. Zanimljivi likovi, koji su vremenom opravdali svoje "čudnoće".
    Melisandru sam uvek volela, Davos je bio neprimetan, ali od scena u tamnici sve više sam ga gotivila. Brijenu volim od početka, samo što je u petoj sezoni imala zaista dosadnu priču.
    Sersei, Remzi, Bejliš, od početka vrlo gotivni negativci, kapa dole.
    Sem je dobar, ali dosadan. Ovo sa Gili je izgleda svima učinilo njegov lik bezveznim.:)

    Najveće iznenađenje mi je, kao što smo već pričale, Sansa. Ubedljivo! Od sve dece Starkovih, nju sam najmanje volela i nikako nisam mogla da se povežem s njenim likom, do pete sezone. Sada u njouj vidim veliki potencijal i oduševljava me kako se realistično i dramatično razvija njena priča. Postala mi je jedan od dražih likova, neko čiju priču sa zanimanjem pratim.
    Elarija mi je, npr, govoreći o seriji (jer je u knjizi prilično skrajnut lik), bila odlična u četvrtoj sezoni, da bih je u petoj omrzla.
    Jaru sam stalno upoređivala sa Ašom iz knjiga (koju obožavam) i bila nezadovoljna kastingom, ali mi se u poslednjoj epizodi svidela i možda bi taj lik mogao da me iznenadi.
    Eto, to su jedina tri slučaja koji mi padaju na pamet kao baš izmene stava.

    Hvala, super tekst!:)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. žhvala ti draga puno drago mi je da ti se dopada tekst, uvek kad krenem ovako čudnu tematiku pitam se da li sam pisala gluposti ili sam dobro odradila 💕
      Ja sad kad čitam knjigu vidim koliko može da ti okrene mišljenje, stojim iza toga da Martin najbolje piše i kreira svoje likove što se i dokazalo u ovoj sezoni da on ipak većinom najbolje zna smer u kojem treba da idu producenti...nije to to :)
      Za Džejmijev lik krivi su D&D koji ne znam gde vode lik. Evo kakosam ja pokušala da razumem njega, (jer iskreno meni će on uvek biti drag kakav god da je 💕)- Od svih fatalnih ljubavi u seriji ne postoji veća od one koju Džejmi oseća prema Sersi. I dok je za Sersi on uglavnom bio oslonac, ona kao ona je uvek videla ono što njoj nedostaje u njemu. On ne vidi tako on je najzaljubljeniji čovek u seriji (ima ona scna kada on i Bron stigu u Dornu i pita ga Bron kako bi voleo da umre "na rukama žene koje volim" odgovara Džejmi. Ako sagledaš on je pravi "Šekspirovski lik" i njemu nije ništa važnije od nje. Mislim da će Martin da mu da bolji smer (jer znamo kao je regoavao na njeno pismo iz pete knjige i celokupno osvešćavanje. Ali producenti....nešto mi se ne dopada kako ga usmeraaju. Nikolaj kao neko ko izvodi ulogu je idalje sjajan nema diskusije (posebno razgovor sa HS odličan ej tu) ali nisam sigurna za mser gde ga vode :) Malo sam smorila sorry :)
      Davos i scene u tamnici i sve scene sa Šrien je divan takođe volim kad kaže sinu da je njegov bog Stanis :) Davos je ljudina 💕
      Sersi, Remzi i kompanije slažem se odlični posebno Remzi koji je strašno dobar 💕
      Sansa je prosvetila svoj liki. Od najomražćenijeg legalnog Stark deteta postala mi je drugi najdraž i(prvi ej idalje bez dileme Bran prosto volim ga)
      Elaria takođe, nikad nisam videla njen smer da ide u tako lošem pravcu da mi je postala uzrečica "sve daj bože da bude u epizodi samo nemoj Dornu leba ti" 💕
      Jaru sam počela da odvajam polako i i jako mi se dopada njen stav, ona se baš digla moglo bi da bude zanimljivo na Gvozdenim Ostrvima inače sad kad čitam jako mi se dopada politika gvozdenih ostrva posbeno kad Balnon kaže Teonu da je i Aša jednako sposoban naslednik :)
      Hvala tebi na čitanju i divnom komentaru 💕

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor