Search This Blog

December favorites ❤❤❤



Hej vi siroti đavoli. Hristos se rodi. Da provedete božić u miru i da sve što počente danas ide odlično tokom cele godine.
Ja danas pišem post (i ako je četvrtak dan kada ja inače pišem post)  jer želim da ovako bude tokom cele godine i da mi ide, a danas i u nedelju su favoriti u planu. Tačnije danas čitate decembarske favorite a u nedelju čitate godišnje.  Imam par stvarčica koje su mi se jako dopale pa hajde da počnemo


~Nega i lepota~

1.Pantene šampon protiv opadanja kose
Iskreno nisam verovala da radi ono što pše međutim od kad ga koristim kosa gotovo da mi više ne opada, što je velika prednost. Mana je što ne rešava perut ali meni ne smeta da koristim wash & go i ovaj paralelno zaista mi daleko manje kosa opada od ovog šampona.



2.Herbal facial wash
Ova.. ne znam kako da nazovem neka bude kupalica za lice je jedna od najboljih stvari koje imam, inače nemam bubuljice ali su mi iskočile dve-tri samo korišćenje ove stvari mi je očistilo lice za 100%.  Koristim ga svaki dan ujutru i zaista sam oduševljena. Kupila sam ga  u lokalnoj parfimeriji koštao je 130 dinara, nije skup i preporučujem svima da probaju.


3.Labello Straweberry shine
Inače ne volim labello međutim ovo se pokazalo kao ok. Kupila sam ga jer je bio na akciji dva za 240 dinara pa sam rešila jedan da dam sestri a ja da probam drugi. I zaista je super. Priznajem da su ona obična labela meni možda i bolja jer se sporije suše, međutim nemam neke velike zamerke ni na ovaj zaista je ok .


4.Tesori d Oriente sa mirisom lotosovog cveta
Prvo moram da kažem onaj sa orhidejom je daleko bolji, međutim i ovaj je super, ja nisam ekspert za opisivanje mirisa neću ni da pokušavam da vam dočaram, mogu da kažem da je jak (što nije najsrećniji izbor za mene) ali da nije grozan. On košta oko 1000 dinara i rekla bih da ga ima u Liliju


5. ZOYA Sarah
Dobar deo meseca nisam imala ništa jer sam koristila ebeline tretman (greška mog života), ali sam ostatak imala jedan  jako dobra lak za nokte
Ovo je favorit života meni, pisala sam vam o njemu u zimskom tagu (klik ovde) i navela ga kao omiljeni zimski lak za nokte. Ovo je toliko lep lak da ja nemam reči. Slična je formula kao China glaze iz prošlomesečnog posta (ovde)  isto ima šljokice ali ne one problematične za skidanje. Dobijete super nokte iz jednog sloja nema potrebe za dva, brzo se suši i stoji dve nedelje lagano. Naručila sam ga sa sajta Ultra Sun (ovde) i bio je na akciji za 500 dinara, ne znam da li još traje akcija pogledajte inače je 900 dinara.


~Šminka~
-Oči-
1.Essence quatro eyeshadow, 05 to die for
O ovom kvartu (ili bolje rečeno triu jer je mojoj sestri ispala i ostale su samo tri senke) sam već pisala par puta. Ovog meseca korisitla sam je za pregib kapka tako što pomešam braon i bež senku. Braon senka je jako pigmentovana senka i mnogo je jaka zato je mešanje nje i bež senek odlično za pregib. Belu boju (kojoj sma dušu istrošila) koristim jako često i volim je više od bilo koje bele senke koju imam (tačnije ovo je neka vanila bela). Ovaj kvart je inače odličan za početnike i nekog ko ne voli mnogo da eksperimentiše jer  pored ove tri postoji i svetlo brao (koja nije mat več je puna šimera) i sa njom može da se nosi odličan neutralan izgleda a bolje su pigmentovane od nekih skupljih koje imam. Koliko se sećam koštala je nekih 400 dinara.


2.Essence eyeshadow, 75 purple clouds
Mislim da nikada nebih kupila ovu senku i baš ovu boju da nije ostala poslednja senka u liliju na akciji za 100 dinara (to je bilo pre par meseci) . Istinski je neka čudna ljubičasta koja kao da ima puno plavih šljokica u sebi i jako se lepo presijava. Pigmentacija nije najjača na sveu ali za tako male pare nisam ništa očekivala i smatram da je ok sasvim za ponekad, kombinovala sam je sa ljubičastom maybelline o kojoj sam pisala u oktobarskim favoritima (ovde).


3.Essence kajal pencil,04 White
Pisala sam i o njoj u nekim favoritima, ništa spektakularno obična bela olovka koju ja koristim kao bazu za ostale senke jer bolje radi posao od ovih senki koje su svetle pa idu preko celog kapka, mekana je i lako se razmazuje. Koštala je oko 150 dinara

mrlja na gornjem delu ruke je pokušaj da pokažem koliko je olovka lako razmaziva :)

-Lice-
1.Aura correct me, 302 pastel beige
Ne znam da li sam pominjala ovaj korektor, ako nisam evo sad prilike da kažem da je sjajan. Mi porodično imamo jake podočnjake i ovo rešava sve muke i probleme sa tim. Moja srednja sestra koja ima izražene podočnjake ih prekrije super a uz to ona ovim i bubuljice prekriva i takođe joj radi odlično. Ja ga obavezno matiram stay matte puderom i ako se ja ne sijam ali tako mi traje ceo dan. Koštao je oko 500 dinara


2.Aura highlighter,218 Nude shimmer
Pisala sam o ovom u oktobarskim favoritima . Od svih stvari za lice ovo je moja ruke dole najomiljenija nekad ne stavim ni rumenilo ili bronzer ali ovo volim da stavim taj prirodni sjaj koji daje licu je fenomenalan. I ovo je koštalo oko 500 dinara.



-Usne-
1.Essence lipliner, 15 honey berry
Jedna od omiljenih olovki mi je upravo ova  jako volim essence olovke i njihovu kremastu teksturu, a ova boja je najbolja verzija ljubičaste. Jako je kremasta i jako se lagano razmazuje. Ona je u Liliju koštala negde oko 120 dinara.


2.City color karmin, in lust with you
Naručila sam ga sa istog sajta gde sam i ZOYA lak naručila, ali od ovog karmina nisam ništa očekivala nego eto radoznala. Sada moram da kažem da je ovo jedan od najboljih koje sam ikada probala. Pre svega je jako hidratntan i kada  posle nekog vremnena pređete usnama na svoje usne osetićete da su hidrirane i mekane. Formula mu je prilično providna što ja volim jer sa olovkom (gore pominjanom) koja je identične boje dobijem jaku boju a mogu da ga nosim i ako malo blažu verziju.  Sve u svemu sve preporuke za ovaj karmin. Koštao je oko 450 dinara.

boja na donjem delu karmina (sa slike gore) nije ni upola toliko tamna, moje osvetljenje je problem :)


3.Aura lipliner, 51
U postu o mojim crvenim stvarčicama sam pisala o ovoj olovci (ovde) i kako je sezona praznika logično je da nešto crveno nosim tako da je izbor pao na ovu olovku i karmin koji ide nakon nje. Jako je fina i lepo stoji na usnama. Koštala je oko 300 dinara.



4.Rimmel Kate Moss, 111 kiss of life
Volim jako ovaj karmin ( u gore pominjanom postu možete i o njemu čitati) posebno jer se nakon nekog vremna matira i jako lepo izgleda na usnama, fina crvena odlična za ovo praznično vreme. Koštao je oko  500 dinara.


~Random~
Što se ovog dela tiče, znate već da najviše volim da ga pišem pa ni sad nije izuzetak. Imam puno favotita pa da počnemo
-Hrana-
Pre svega moram da krenem sa ovim jer ima dosta stvari koje sam „ždrala kao manijak“ ovog meseca jer praznici su vreme kad se ždrere kao stoka pa ni ja izuzetak nisam
1.Jogurt za salatu
Ne mogu čak ni da prepišem ime ovog proizvoda ali imate sliku pa možete da vidite šta je upitanju. Ovaj jogurt ima razne začine i namenjen je za salatu. Međutim ni sestrama ni meni se on na taj način ne dopada, nama se sviđa kao dodatak uz roštiljske kobasice. Jako lep šmek daje uz meso i tako bi mogla do besvesti da ga jedem.


2.Cica maca
Znam umirete od smeha ali ove čokoladice volim nenormalno mnogo posebno sa višnjom, mogu da ih jedem non stop i da mi nikad nije muka.


3.Išeri
Ovo sam trisla ceo mesec koliko ih volim, ali ne one sa belim već one sa crnim filom.Ja ih kupujem u takovo slatkim kućama na merenje jer mi je tako više isplatljivo s obzirom da imate oko 6 u onoj kutiji ovo izađe za iste pare mnogo više, eto preporuke.


4.Coca cola
Ja nju mogu uvek da pijem ali sad sam bogami pila za milost nisam znala


-Bez kategorije-
1.Naočare za vid
Zapravo ovo  već životni favorit jer od kad sam uzela naočare za vid konačno mi je život postao lakši ne volim da me iko vidi sa njima,ne nosim ih van kuće ali ovako mi olakšava mnogo život. Inače dioptrija mi je -2.20


2.Sveska
Veliki sam ljubitelj svezaka i kad vidim neku lepu kupim je i ako mi realno ne treba. Međutim ova je verovatno najepša koju sma ikada videla, ima iscrtanu Moskvu  i koristim je za priče koje pišem.


3. Air Wick, sveća
Miriše na višnju rekla bih (ne sećam se šta je pisalo na pakovanju bacila sam ga) nisam romantičan tip koji će  uz mirisnu sveću da sedne i čita knjigu,međutim volim miris ove uglavnom se pali kada baba puši pa da umanji smrad cigarete i sjajna je .


-Muzika-
Muzika uvek obeleži veliki deo kod mene ovog meseca sam se ipak hvatala za par pesama i samo njih vrtela u krug.
1.Ex’s & Oh’s, Elle King
Retko je da u 21. veku neko mlad snimi dobru rock stvar ali Elle je napravila sjajnu jako volim ovaj malo jači zvuk tekst i nije nešto da padneš u nesvest ali svakako jako dobar vokal i dobra pesma



2.Better when i’m dancing, Maghan Tranior
Kao i svakog meseca moja grešna zadovoljstva u vidu Megan Traninor se nađu u favoritima ni ovaj nije izuzetak, ova pesma meni iz nekog razloga unosi pozitivnu energiju a to je na kraju najvažnije


3. Sapokanikan, Joanna Newsom
Od kada sam čula njen glas ostala sam zljubljena, slušala sam dosta njnih pesama ovog meseca ali ova mi je apsolutni favorit jer unosi mir i sreću na neki način a to je najvažnije, prokleto volim indie.


4.Up in the air, Thirty seconds to Mars
Volim da povremno čujem Džareda i njegov bend, idalje smatram da je daleko talentovaniji glumac nego muzičar, ali volim ovu moćnu stvar ume da me podigne iz mrtvih.


-Knjiga-
1. „Igra prestola“ Džordž R.R. Martin
Knjiga koju sam počela da čitam još krajem novembra i knjiga koje me je oduvala. Martin je genije njegovi opisi su nestvarno dobri, toliko može da te uvuče u svoj svet toliko jako toliko dobro toliko..uh savršeno. Obožavam seriju ali knjiga je 10 puta magičnija od serije što govori o tome koliko je sjajno ovo Martinovo delo.



-Serije-
Što se serija tiče idemo u prošlost na obe strane serije koje su apsolutna remek dela i koje su mi se jako dopale.
1.Downton Abbey
Downton Abbey sam počela da gledam još pre par meseci ali nešto sam gledala jednu epizodu u 100 godina, međutim sela sam i od prve epizode krenula da je gledam i konačno se zaljubila u nju (čitaj Metjua) kako valja. Jako lepa priča volim Englesku, volim rani 20. vek sve u svemu divna priča.



2.Mad men
Ovo je najveći favorit, progutala sam skoro dve sezone za ceo decembar, zaljubljena sam u Džona Hama a volim ’60e, lepa priča koja je dovoljno jednostavna da ne namuči mozak a dovoljno ozbiljna da bude sjajna drama.



-Film-
Nije decembar bio nešto posebno u domenu filma (mnogo serija sam gledala filmovi su ostali sa strane) ali uspela sam da odgledam jedno remek delo.
1.Kraljev govor
Nema mnogo filmova koji me baš ostave bez teksta, ali ovaj film je taj redak film koji me je naterao da se zaljubim kao luda u ovo remek delo. Više o njemu sledećeg četvrtka :)


To je sve za danas siroti đavoli, u nedelju čitate godišnje favorite, pozdrav :)

With love S.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor