Search This Blog

❄All i want from this year is...❄~Christmas at mademoiselle S. series~❄



Hej vi siroti đavoli! Srećna nova godina! Nadam se da vam je počela lepo, ako verujete u to moja je počela mirno i neka tako i ostane što se mene tiče više ni ne treba.
Kada dođe do novogodišnjih odluka ja iskerno nisam planer, vodim se citatom koji sam čula jednom a glasi-pričaj bogu svoje planove i smejaće ti se. Takođe kažu da je „život ono što ti se dešava dok ti praviš drugačije planove“. Dakle definitivno nisam planer generalno kada govorim o životu više sam tip koji ne  voli da planira jer draže mi je da nemam nikakv plan i da se ne razočaram nego da imam sve po p.s-u i da se na kraju jako razočaram.
Ovaj post ipak biće više moje želje, tj imam pet kategorije po pet stvari koje želim da na neki način ispunim sebi u ovoj godini i neka se 13 od ovih 25 stvari ostvare biću srećna. Na kraju godine napraviću post o tome šta sam sve uspela da ostvarim pa ćemo da vidimo koliko sam uspela. Ciljevi koje sam postavila, umapred kažem  nisu nešto što će sada da vas oduva ili slično, prosto sitnice koje čine život ne mogu da želim da npr otputujem negde jer ja sam student sa velikom školarinom i takve stvari su nepredvidive za mene, dakle sitne želje i ciljevi pa da počnemo




~Filmovi za odgledati~

Ima dosta filmova koje želim da pogledam ali nema sumnje da su ovi prioritet.
1. The Revenant
Ovo je film koji je digao kritiku i ljude na noge međutim ja još nisam spremna ga odgledam, ne pitajte zašto prosto retko volim da gledam stvari o kojima svi pričaju radije čekam da se strati smire pa onda gledam, ovaj film je pod vođstvom jednog od meni najdražih reditelja sa glavnom ulogom čoveka koga obožavam (i držim mu fige za oskara) i apsolutno je obavezan za gledati. 


2.Captain America: Civil War
...iliti The Avengers part 3. Šalim se zaista kao pravom marvelovom fanatiku prvenstveno kao velikom obožavaocu i poštovaocu „Najvećiš zemaljskih heroja“ ovaj film je obavezan za pogledati tim pre što sam nekako uz njega od samog nastanka, tačnije za razliku od prethodnih marvel filmova u ovaj sam od njegovog nastanka bila upućena od kada su ubacili Ajron Mena kao drugu glavnu ulogu, pa sve dok nisam gledala Kimela kada su doneli poster i trailer tako da je ovo obavezno za pogledati (možda čak i u bioskopu).



3. X-men: Apocalypse
Isti slučaj kao sa Kapetanom. Volim marvel i predhodna dva filma X men su bili fantastični tako da i ovaj jedva čekam. Volim Majkla Fesbendera, volim i Džejmsa Mekavoja, trailer aludira na sjajn film i uzdam se u to, jedva čekam.


4.Macbeth
Ovaj film je samo pitanje dana kada ću pogledati, ai definitivno moram da gledam. Pre svega volim Šekspira (i mada Magbeta nisam čitala) a onda obožavam i Marion i Majkla po traileru rekla bih da su imali odličnu hemiju i da jako lepo prijanjaju jedno sa drugim zaista jedva čekam da ga pogledam.


5.Carol i The Danish girl
Ovi filmovi koliko mogu da zaključim nisu jedni od onih gde će me scenografija i efekti ostaviti bez daha ali sigurno je da obiluju fantastičnom glumom. I ako su već izašli na torentu ih nisam našla pa dok ih ne nađem sačekaće. Carol ima ženu koju obožavam-Kejt Blanšet moju apsolutno omiljenu glumicu dok Danska devojka ima Edija Redmejna koga takođe jako volim, uzdam se da su odlični. 




~Serije za ogledati~
Mnogo sam serija počela ove godine ipak verujem da ima mesta i za ove :)
1.Vikings
Moram da priznam juče (tačnije ovo ide u nedelju a sad je subota još kod mene pa onda bi trebalo da kažem prekjuče) sam počela da ih gledam ali svako ovo je serija o kojoj se dosta pričalo i bila mi je velika želja da je pogledam  prvenstveno jer sam Skandinavka u duši,  a onda i jer sam veliki ljubitelj istorije obavestiću vas kako mi ide. 




2.The Tudors
Ova serija je već završena sa emitovanjem ali svejedno dugo mi već stoji na watch listi i  gotovo je obavezna za gledanje. Ponovo kažem volim istoriju, volim kraljeviće a Tjudorovi su mi baš dragi posebno volim Anu Bolen i smatram je simbolom odlučnosti.


3. Masters of Sex
Čula sam jako pozitivne kritike o ovoj seriji i voljna sam da je pogledam. S obzirom da se radnja dešava ’50-’60ih godina prošlog veka ne sumnjam da ču je voleti.



4.Hannibal
Ova serija i ja smo jednom probale da se zavolimo međutim odgledala sam par minuta prve epizode i nisam imala neku volju da je nastavim, sada sam sa druge strane odlučna da počnem ozbiljno da je gledam jer volim Madsa Mikkelsena i znam da je dobra samo mi treba više pažnje.



5.Marvel’s Jessica Jones
Za razliku od filmova nemam mnogo sreće sa Marvelovim serijama, i ako Pegi obožavam Agent Carter me nije oduvao kao što sam očekivala da će a Agenti još manje. Međutim voljna sam da ovoj seriji dam šansu jer ko zna možda zapravo bude dobra.



Takođe imam u planu da odgledam mini serijal Tut 



~Knjige za pročitati~
Čitanje dolazi prilićno spontano kod mene međutim ovih pet (tačnije 6) su mi obavezne za pročitati
1.  „Iskupljenje“ Ian Mekevan
Počela sam da gledam ovaj film i onda sam stala. Samo zato što sam želela da prvo pročitam knjigu. Sama priča me fascinira kao deo toga da jedna pogrešo shvaćena stvar može da utiče na toliko stvari. Kada pišem ove želje ne idem redom ali ova je definitivno veliki broj jedan što se tiče čitanja. 




2. „Sudar Kraljeva“ Džordž R.R Martin
Pošto sam pročitala prvu knjigu red je da pročitam i drugu (i još koju nije na odmet ali ajde da ne preterujemo) knjigu iz serijala Pesme Leda i Vatre, apolutni sam zaljubljenik u Martinovo delo i želim da ih sakupim sve.



3. „Teorija svega:Čudesni život Stivena Hokinga“ Džejn Hoking
Inspirativan performans maestralnog Edija Redmejna naterao me je da želim da pročitam knjigu o životu legendarnog naučnika Stivena Hokinga nadam se iskreno da će se to desiti uskoro.



4.  „Nestala“ Džilijan Flin
Još jedan film koji je došao iz knjige. Pošto je film jako čudan volela bih da vidim knjišku perspektivu i kakvi su opisi dati u njoj.


5. „Kako da izlečite svoj život“ Luiza Hej 
Smatram da mi je ova knjiga neophodna (možda je ona čak i prioritet za kupovinu) jer nekad ne umem da kontrolišm negativne stvari koje mi dolaze na um, tako da ova knjiga bi bila od velike pomoći.


Knjiga koju takođe bih volela da uskoro pročitam je Džejn Ostin „Gordost i predrasude“ nije moj fah ali treba nešto i za opuštanje.



~Šminka~
Naravno da sada krenem da pišem moje prave želje plašim se da bi bankrotirala tako da sam ostal u rangu želja koje zapravo mogu sebi da ostvarim
1.NYX jumbo olovka
Treba mi dobra olovka za oči i mislim da je ova odlična, po blogovima koje sam čitala rekla bih da je sušper. Međutim pošto ja nemam Alexander cosmetics u gradu ja moram da skupim više para i onda naručim više proizvoda jer mi nije isplatljivo da plaćam poštarinu samo za jedan ali sigurno ću je kupiti u budućnosti.

2.Maxfactor pan stik i L’Oreal true match korektori
Stavila sam ih zajedno jer Maxfactorov više treba mojoj setri koja ima jako masnu kožu i treba joj jaka stvar za prekrivanje bubuljica, sa druge strane porodično mučimo muku sa podočnjacima (nasledno) i treba mi jak korektor za to, za ono što ja mogu sebi da priuštim ovaj je najbolji (ako znate neki bolji pišite mi dole). 



3.Essie lak za nokte
Velika želja mi je jedan i uzdam se da ću uskoro to sebi da ostvarim (kada mi se ne bude plakalo da dam 900 dinara za lak za nokte).


4. Real techniques četkica za rumenilo
Kada sad gledam svoje četkice imam neverovatne 5 za rumenilo, nema veze treba mi i ova  jer ljubav štaću. 


5.City color contour paleta 
Imam mali milion stvari u pogledu pribora za konturisanje i par bronzera i hajlajter i konture nema veze treba mi i ovo i kupiću ga sigurno kad tad.



~Male stvari koje će mi učiniti život boljim~
Ono što je generalno najvažniji je truditi se da budeš najbolja verzija sebe a ovo je ono što ja želim 
1.Više pisanja
U svakom smislu. I bloga i generalno pisanja. I ako sam student prava pisanje je moja istinska ljubav i želim da joj još više budem posvećena i da radim na tome da mi tekstovi budu što bolji.


2.Više treninga
Nisam ne zadovoljna svojom kilažom ali cenim da je u zdravom telu zdrav tuh i da koliko kod ja pomen vežbe mrzela neophodno mi je da imam nešto kao izduvni ventil pa makar trčanje u toku dana jednom.


3.Više posvećenosti
Prvenstveno fakultetu. Daleko od toga da nisam zadovoljna svojim radom, mislim stigla sam do treće godine, ali mislim da moram malo više na to da budem fokusirana.Nikad neću naučiti da ga volim ali kako stoje stvari to je ono što me čeka u budućnosti.  Ali i generalno posvećenost stvarima koje radim mi trebaju više.


4.Više truda da budem bolja osoba
Svaki put trebamo da radimo na sebi odnosno na našoj ličnosti istinski veujem u to zato smatram da moram da učim sebe da budem bolja verzija sebe svaki dan više nego predhodni, ponekad umem da budem užasno zavisna i grozna prema ljudima a ne ćelim to zato rad na sebi je potrreban.



5.Više uživanja i pozitivnih misli
Ponekad imam toliko negativne misli, i ne propuštam sitne trenutke uživanja očekujući više. Činjenica je da moram sebe da naučim da uživam u trenutku i da cenim sitne momente koje imam od života poput šolje skuvanog čaja koji pijem dok sedim i ćaskam sa bakom, ili čašu vina koju ispijam dok pišem priče, ili lep snežni pogled sa prozora kuhinje, u rečima iz knjige koje čitam...sve te sitne sitnice koje uzimam zdravo za gotovo. Takođe želim da radim na svom zakonu privlačenja jer duboko veujem u karmu ali često su mi misli negativne, dakle meditacija i pozitivne misli pod obavezno.




Još želja koje takođe imam su da naučim herbejski i da više crtam  zapostavila sam svoju prvu ljubav i to ne treba tako.




To je sve moji siroti đavoli, sledeći post ide u četvrtak nedelja favorita kreće tada i dada se i čitamo

With love S.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor