Search This Blog

👑The Queen's Justice Recap👑


Još jedna sjajna epizoda je iza nas. Msilim da u ovoj sezoni baš napreduju u odnosu na prethodne dve (barem za sad ne želim da baksuziram), uglavnom mi je  koncept super. E sad u ovoj epizodi imam dosta hvala ali imam i dosta tehničkih zamerki koje ću vam pisati na kraju. Hajde da vidimo šta je valjalo u prethodnoj epizodi prvo



Let's go 😉





👑1.Stari prijatelji👑

Nakon toliko godina Patuljak i Kopile se ponovo sreću. Biću iskrena kada vam kažem da sam bila u velikom iskušenju da ne stavim više njihovih scena te sam odbarala par. Generalno meni je susret Tiriona i Džona bio daleko interesantniji od "glavnog" susreta. Konverzacija između dva lika je jako kvalitetna (i ponovo imamo "starog" Tiriona sa došalicama) i jako dobra hemija postioji između dva glumca pa su uspeli da nadmaše taj čuveni susret o kome imam da kažem...pa što pozitivno što negativno.




👑2.Legendarni susret👑

Tirion je upoznao Davosa i ja sam se osećala kao da je odjednom sve napredovalo za korak, kao da nam intaligencija sija kroz ekran bukvalno. Da znam mnogi bi pomislili da pričam o Deni i Džonu ali ne ovo je zapravo legendarni susret.


👑3.Sećanje👑

Moram da izdvojim trenutak u kome se Tiron seća Sanse i sa kakvom ljubavlju se seća nje, uz naravno došalice jer  to je pravi Tirion.


👑4. To mu je u krvi 👑

Džonov prvi susret sa zmajevima mi je bio sjajn možeš da vidiš koliko je oduševljen i kako ih gleda, nije preterano btino ali meni se svidelo.


👑5.Vatra i Led👑

Genijalnu scenu imali su i Melisandre i Varis. Odličan igra umova i Karis (kao glumica) koja razbija sa pogledom u Davosa i greškom sa kojom mora da živi. Sa druge strane sama rečanica o vatri i ledu mi je brutalna.


👑6.Taj trenutak👑

Scena Deneris i Džona u kojoj ona očekuje da će on da klekne i proglasi je za kraljicu a on joj opušteno  kaže ne. Pa aplaudirala sam čoveku. Ne smatram Deneris lošom, naprotiv ali mislim da je dobro što se Džon drži svog cilja -nije došao da igra igre, došao je da spašava ljude.


👑7. Džonova lekcija👑

Ovo je bilo istinski impresivno. Jako mi se doapda njegov stav (kroz celu epizodu), zato je on definitivno moj izbor za vladara -ne radi se tu ni o tebi ni o meni ni o Sersi, ni o bilo kom drugom -koga briga ko vlada ako svi pomru.



👑8.Davosova lekcija👑

Davos je bio kao skrivena zvezda ove epizode. Čovek iz senke koji je uspeo da ovlada svakim kadrom. Verovatno prva osoba koja nije imala ni malo pardona kada je Deneris preterala, ja sam izdvojila neke od njegovih najboljih delova, posebno način na koji je stao iza Džona. Tirion je sjajan savetnik,  Kjuburn je hoidajući mozak (najintaligentniji savetnik) ali činjenica da Džon ima najboljeg je jasna jer je Davos neko ko će uvek da stane iza njega i da ga štiti rečima ili delima nije bitno. Davos je čovek koji stoji iza sadašnjosti i samo sadašnjosti, ne gledajući ko je kome šta uradio, zbog toga Džon i zna da razmišlja tako intaligentno. Jedan do najboljih likova ikada, i Lijamu sav respect za performans -razbija.



👑9.Dve reči -JURON GREJDŽOJ👑

Dakle ovaj čovek je iz epizdoe u epizodu sve bolji i kvalitetniji lik. Najbolje od svega je što on unese dozu humora ali ne deluje kao da je isceniran ili usijen humor već kao da je sve to prirodno. Kada ga vidiš kako stoji tebi bude smešno. Uz to izgleda kao šala a opasniji je nego što izgleda, jako dobar (reklo bi se) moreplovac i jako dobar komandir. Sve što je radio na moru do sada mu je uspelo ali kada je on rekao da ništa nije draže nego kad te narod voli, ja sam umrla, ne verujem da to pišem ali obožavam ga (jedino mi je Jare bilo žao to napominjem ali broli su se jedan protiv drugog ne mogu baš ni da mu prebacim).



👑10. Dominacija Danske 👑

Nikolaj i Pilou bi mogli da budu sjajna bromansa, super mi je što oboje žele Sersi a oba glumca su iz Danske, tamo očigledno samo lepi ljudi se rađaju.



👑11.The Queen's Justice👑

Scene između Elarije i Sersi su bile brutalne. Počev od toga da joj je Sersi rekla u lice -on je sam režirao svoju smrt a ti si mi ubila dete zbog toga koje nije ništa skrivilo, do čuvenog poljubca sa Tajen i dobijanja svoje pravde. Možete da me krivite zbog sledećeg što ču reći ali Sersi uz sve što je loša je itekako imala pravo na svoju pravdu, te scene tu dole u tamnici su jednom rečju moćne ali još moćnija je sledeća stavka.




👑12.Boginja👑

Sada pričam o Leni i tome koliko je ona RAZBILA  u ovoj epizodi. Glumački niko nije mogao barem u ovoj da joj priđe od ludila do konačne dozvole da žali svoje dete (Sersi nikada nije dobila priliku da žali Mirselu), preko dobijanja pravde pa sve do toga da ipak i ako je mrzi priznaje Elariji (pohvale i za Indiru koja je bila ziasta sjajna u toj sceni) da je intaligentna, Lena je  pokidala aplaudirala sam ženi a kada je pričala o Mirseli naježila sam se, fantastična je. Izdvojila sam neke od njenih najboljih moemnata.


👑13.Kjuburn👑

Mislim da većina potcenjuje ovog čoveka ispada da je on možda čak i najintaligentniji lik od svih koje imamo u seriji. Uzmite u obzir koliko su sezona ostali tu on je za duplo manje vremena osmislio i rekonstruisao neke planove koje mnogi nisu mogli, a to što je saznao kojim otrovom je otrovana Mirsela -genijalno, ne treba ga potceniti.



👑14.Blizanci👑

Koliko god njihov incest bio pogrešan (ali koliko je pogrešan ako većina nas želi brak Deneris i Džona i ako su zapravo tetka i bratanac?  Ovo je GOT pravila su drugačija, meni njihoiv incest nikada nije bio taboo), ne mogu da ne msilim koliko dobru hemiju imaju Nik i Lena njih dvoje zajedno u kadru su baš hot i osim toga prelepi su (ja posebno volim Džejmija ovako "normalno" obučanog"). Uz to njeno prihvatanje njegove ruke kao takve (i ako joj se uvek gadilo) samo doprinosi celom utisku.  Još fokus kamere na Nikove oči -divan je. Jeste malčice bio neukusno (mada šta smo sve videli u seriji nije bilo strašno) ali sama hemija je super. Plus uprkos tome što je bila takva scena bila je daleko manje neukusnija od Misandei i Crva gde smo bukvalno videli sve.



👑15.Kraljice👑

Zastajem na momenat od regularnog posta samo da napomenem koliko su nam obe kraljice bile lepe u ovoj epizodi, obe su prelepe. Mada ne samo one sve žene koje su se pojavile su bile posebno lepe u ovoj epizodi, ali Deni i Sersi iznad svega.



👑16. Tetka i bratanac👑

Scena sa Džonom i Deneris gde ona konačno počinje da kapira da on nije došao da pravi budalu do sebe je sjajna. Njih dvoje kako gledaju zmajeve, toliko lepote u kadru ona čista voda i prelepa Severna Irska iza njih kinamtografski-savršeno.


👑17.Pogled Maloprstića part 3 👑

Ma daj svi znamo da bez ovog neću napisati post😉


👑18.Sansa dominira👑

Obožavam kako Sansa cleu sezonu spušta Maloprstića. Sa druge strane ne dopada mi se što on ipak ima uticaj na nju.



👑19.Brat i sestra👑

Divno je što su se Sansa i Bran sastali sa druge strane malo mi je on reagovao hladno. Takođe pohvale za Sansu što uprkos tome što hoće Zimovrel ne počiće Branova prava kao poslednjem sinu Neda Starka (mada je to "legalan" sin ipak malo pralo uši). E sad onaj sa Džonom je bio mnogo emotivniji, i mnogo me je naježio ovaj je bio "oh baš lepo" (Arja i Najmerija su mi isto bile emotivnije).




👑20. Džora👑

Jako mi je drago što je Džora izlečen, sada može kod svoje Kalisi. Nadam se da će Sem poći sa njim kako bi se sreo sa Džonom. Takođe i ako mi je Sem manje bitan jako mi je bilo simpatično kada je dobio pohvalu a on onako sav ponosan.


👑21.Možda sam potcenila Sersi👑

Odlično prikazane bitke. Da budem iskrena kada sam počinjala sezonu mislila sam da će ona odmah sve da izgubi. Izgleda da sam je potcenila nije ona toliko glupa zna pomalo šta radi (Kjuburn ponovo, potcenila sam njega) plus realno bilo bi dosadno da je sve idealno tako da je ovo dobar zaplet.




👑22.Džejmi👑

Ovo je Džejmi kakvog ja volim -onaj koji je na čelu armije, jaše prvi ispred svih. Vitez. Vojskovođa. To je Džejmi kakav treba da bude.




👑23. Konačno👑

Vi ne  znate moju sreću kada vidim Brona u kadru, ali ja kad sam ga videla samo je on bio bitan. Obožavam Brona.


👑24.Zbogom šefice👑

Došla je u seriju kao šef. Otišla kao šef. Realno njen lik više nije imao gde da ide i da se razvija. Trijumfalno je otišla i velika je čast što smo imali jedan takav lik u seriji. Svaka čast glumici Dajani Rig koja je donela ovaj lik maestralno.


Sada prelazim na deo šta mi se nije dopalo:

1.Gluma

Natali Emanuel i Ajazk Hempter Vrajt  u ovom slučaju. Ona je govorila kao dete u prvom razredu kad treba da recituje (dok je Denerisina imena izgovorila meni je život otišao), a on kao da je samo izgovorio tekst bez da je glumio lik. Bukvalno sam gledala i mislila "ne ništa ja vama ne verujem" loša gluma. Izuzetno loša gluma.



2.Džejmijeva ljubomora

Koliko mu je godina? 15? Čovek od 40 godina koji zna kako se stvaraju saveznici ljubomoriše na Jurona. Da odmah pojasnim (jer i u 4. tački kritikujem Džejmija) ovo je zamerka na to kako su napisali lik ne na Nikolaja jer smatram da on tekst koji su mu dali iznosi savršeno-čim mu verujem i nervira me znači da Nik kao glumac radi neverovatan posao. Ne ovde je problem što Den i Dejv prave od njega kretena.



3.Denerisin stav

Čovek treba da joj crta da ga boli uvo za vladavinu i da hoće da zaštiti ljude. Klekni pa klekni. A kad mu je rekla ti si moj neprijatelj!? WTF sestro. Kapiram ona hoće da je on prizna za kraljicu (oh da Tirion uopšte nije mora da se ubacuje ispade kontradiktoran sam sebi) ali Džon ima puno pravo jer nije došao da se klanja, došao je da reaguje što brže. E sad sam susret Džona i Deneris mi je nakako bio...nezdaovoljavajući? Da li je to dobra reč? Da to je dobra reč nekako sam očekivala nešto više a nisam to dobila (da se razumemo nisam očekivala on ulazi kao princ na belom konju, ona otkida koliko je on lep i vodi ga u zatamljene prostorije zamka, hahah čisto da razjasnim jer znam da su mnogi to očekivali. Ne samo sam očekivala  možda malo moćniji susret, a tome u prilog govori činjenica da mi je Džon sa Tirionom bio daleko zanimljiviji). Nisam razočarana ali nisam ni impresionirana.




4.Džejmi kao otac

Pročitah sve knjige. Odgledah sve do sad i nikako da ukapiram odakle njemu ta silna očinska ljubav. Hajde (pričam o Džejmiju u seriji) Mirslea i taj momenat koji su delili, šok i bol jer mu je umrla na rukama baš kada je dobio neko prihvatanje -razumem. I Tomena  neku ruku mogu da razumem -krivica zbog Mirsele ga je izjedala. Ali onaj pogled kada mu Olena kaže da je ona otrovala Džofrija a on je gleda samo što ne krene da plače u stilu "ubila si mi sina" to ne kapiram. Aman umro ti je ispred očiju nisam videla da te je preterano potreslo zašto bi te sad potreslo?


To je to. Kako ste vi doživeli epizodu? Sve što vma je anpameti pišite mi u komentarima 😉

Hvala na čitanju,
With love, S.

7 коментара:

  1. Odgledala sam treću epizodu, napokon i moram reći da mi se za sada dopada pravac kojim se kreću, dosadašnji tok radnje je u redu, gluma je uglavnom solidna, muzika ovoga puta naročito izvrsna. Najviše su mi se svideli susreti:
    1. Deneris i Džon + Tirion i Davos, uživala sam u njihovim razgovorima, dok na videlo izlaze vrline i mane, pojedinačni i opšti interesi, Denerisina zadrtost (koja će, jasno je, uskoro da popusti) i Džonova skromnost, nepokolebljivost, sličnosti i razlike...zaprepašćenost pred prvim viđenjem zmajeva, podsećanje na greške očeva, inteligentno Tirionovo posredovanje između ovo dvoje.

    2. Sansa i Bren. Kratke dve scene, a vrlo upečatljive, dirljive, Brenova upadljiva smirenost, mudrost i to kako je mlađi brat sada dalek, nedokučiv za sestru, a posebno je podsećanje na strašnu prvu bračnu noć bilo efektno.

    3. Džejmi i Olena, odlična završnica.

    4. Citadela simpatična kao i uvek, Sem, Džora i učitelj.

    Najslabije su mi bile Elarija i Tijena, patetično, bezveze, Juron jedini vadi taj deo radnje, urnebesan je. Sersei/Lena rastura, fantastično glumi.
    Najmanje mi se svideo i ovaj eksplicirani, nagli povratak priči blizanaca, jer je bio prenaglašen i jasno je koju ima svrhu, da dočara tu zavisnost, kobnu i destruktivnu, ali nekako mi je baš izvan priče, nakon svega, a posebno škodi Džejmijevom liku. Sersei je opijena osvetom za svoju decu, jasno, ali ne vidim koje opravdanje imaju za dalje srozavanje Džejmija?

    Razgovor između Melisandre i Varisa je dobar, sa svim tim nagoveštajima i zagonetnošću.
    Ulazak Jurona u grad sa zarobljenicama, takođe zanimljiva scena.
    Tirionova naracija koja prati fijasko Neokaljanih u Livačkoj steni i taj zaokret, predviđanje manevra na Visoki Sad, izuzetno dobro odrađeno.
    Svidelo mi se kako Džon izgleda, garderoba naročito, baš podseća na Neda...ali, "ja nisam Stark". Jedva čekam da mu Bren ispriča to što "mora"!

    Sve u svemu, zadovoljna sam.:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Isidora dva dana sam jedva ulazila u kuću evo konačno editujem post o četvrtoj epizodi za manje od pola sata i ta je na blogu :)
      Pre svega ti nemaš pojma koliko ja sa tobom volim da delim utiske uvek me lepo dopuniš a obično imamo isti pogled na stvari :)
      Meni se kod Elarije jedino dopalo što je mogla da oseti na svojoj koži kakvu je grešku napravila. A Juron je legenda :D

      Mnogo je velika razlika između Džejmija iz knjiga i Džejmija sada ne znam da li se sećaš kada ga Bron na Dorni pita kako bi voleo da umre a on odgovara "u rukama žene koju volim" simbolizam njegove zavisnoti o ljubav Džejmiju treba neko da ga voli (mislim lupam gluposti ali kapiram da ga baziraju na tome, opet nikve veze sa Nikom nema on i kada gleda u nju sa očima punim ljubavi igra genijalno lik). Mislim da se sve potencira na priču o njihovom rođenju tj. on je došao na svet držeći je za stopalo.
      Lena otkida glumački posebno u toj epizodi je baš briljirala :)

      Избриши
    2. Ma, sve razumem, mi juče završismo sa krečenjem i raspremanjem, veruj da nisam u stanju knjigu da uzmem u ruke koliko sam ih prenosila ovih sedam dana, serija me baš opustila i jedva čekam četvrtu epizodu, mislim da ću je sutra uveče odgledati.
      A posebno obožavam da delim utiske sa tobom!:)))

      E, slažem se za Indiru/Elariju i za tumačenje (serijskog) Džejmija...posebno me fascinirala Serseina zamisao osvete i taj dijapazon emocija koje se smenjuju u svega nekoliko minuta, kao što si lepo istakla - od tuge za Mirselom do sećanja na Oberinovu nepromišljenost. I definitivno ne smemo potceniti ni nju ni Kjuburna, dokazaše i sada::)

      Избриши
  2. Tvoj pregled epizode, kao i uvek, izvrstan. Iste utiske delimo. Džon je svojim stavom oduševio, a lovila sam te razmemnjivane poglede, tačno vidiš kako lomi Denerisinu aroganciju i dobro procenjuje da ipak NIJE kao Sersei, samo mora da spusti nos.:)
    Srećom, pa su im oba savetnika fenomenalna. Volela bih da smo videli malo više Davosovih reakcija na povratak u mesto gde je služio svog prethodnog kralja....
    Eh, ti Danci, pa blago Leni, ne zna se koji je bolji!:)))
    I njena haljina je u ovoj epizodi bila prekrasna. Crna dama.
    A Maloprstić k'o neka zmija, samo sikće iz prikrajka, haha, dok mu Sansa spušta.
    Mislim da je to sa Brenom namerno bilo hladno sa njegove strane, jer pokazuje koliko se izdvojio, on više nije mladi lord Stark, nije čak ni Bren, nego nešto mnogo veće, mudrije i samim tim daleko od dečaka s početka.
    I ja se obradovah Bronu. :) Gledaš li "Ripper street"? Džerom je toliko dobar lik!
    Dajana ovde nekako baš izgleda kao baka Natali Dormer, nešto u očima, izrazu, podsetila me na Mardžeri i slažem se, otišla sa stilom.

    Slažem se i za zamerke, posebno mi je ovo sa Džejmijevom reakcijom na Džofrija zasmetalo, kao da smo svi zaboravili prethodne sezone i knjige i same karaktere...

    P.S. Misliš na POŠALICE?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno. Mei se Džonov stav dopada jer brani ono što je njegovo -ne tražim da mi išta daš tražim da mi pomogneš da spasimo ljude. Kako se naslućuzje moraće ona malo više sa Davosom vreme da provede jer za razliku od Tiriona on je smiren -lav je lav oteraće je u ....
      Lena je srrećnica ove sezone, a kostimografi deru sa oblačenjem nje i Jurona (njegov bih garederober opljačkala u roku od odmah) :)
      Maloprstić je meni hit samo njegove poglede čovek da hvata Ejdan kida kako glumi :)
      R.S mi je na listi za gledanje i u planu, Džerom je ludački harizmatičan on se samo pojavi sa onim plavim krupnim očima i gotovo kadar je njegov.

      Džejmijevo tugaljiv pogled (Bravo Niki prodao si performans ali..) kao moron najobičniji sad našo da tuguje.

      Da da nego loš izraz iskoristih :)

      Избриши
    2. A najlepše kod Džona je što je u fazonu "ja nisam birao, ni hteo da budem kralj, ja bih najradije otišao"...hm, kao Regar koji je više voleo da pobegne među ruševine i melanholično svira, ali je "morao da postane vitez"?:))))
      Na stranu to što ne pominje da je UBIJEN u Noćnoj straži, dok Deneris stalno trubi na sva zvona kako je "neizgorela". U suštini, njih dvoje imaju mnogo sličnosti, ali se razlikuju u pristupu.
      Dok Deneris samo histeriše i trubi o svom pravu, iako ga niko ne osporava. Tirion mi je opet skoro pa onaj stari, posebno me nasmejalo kad ga Deneris pita jel joj on to prodaje svoje fore kao "izreke mudraca"?:)

      Избриши
  3. E, da, slažem se i za kinematografiju, prelepi kadrovi, priroda, vojska, ma sve je tako čisto i jasno, npr. scena u Bogošumi ispod drveta-srca je takođe odlična, sneg, Sansina kosa kao kontrast, baš je epizoda bila praznik za oči.
    Juron je toliko zabavan, nemam reči. Definitivno najbolje pojačanje ove sezone, a nije mnogo obećavao.
    P.S. Ja se nadam da će Gvozdenrođeni ubiti Teona, jer ne vidim više svrhe za njegov lik.
    S druge strane, Sem mi je konačno iz epizode u epizodu zanimljiv.

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor