Search This Blog

💖Movie list: June💖


Pozdrav dragi ljudi. What's up? Još jedan mesec je iza nas,  i još jedna lista šta sam gledala tokom prethodnog meseca je tu. Moram da napomenem da je ova lista i ako je sam izbor tu-i tamo veliki uspeh jer sam u junu i imala ispite i lap top mi se pokvario i na popravci je (ali sam uspela da nabavim kućte)  pa nisam imala sredstvo za gledanje filmova. Lap top  je bio na popravci jedno nedelju dana, što sve ukupno znači da oko pola meseca nisam pogledala nijedan.   Kako god ovo su filmovi koje imam za vas, možda nađete neki koji vam se dopadne.



Let's go 😉



🎬1.Breakfast at Tiffany's (1961)🎬

Mladi pisac se doeljava u stan u Njujorku gde upoznaje svoju pomalo Haotičnu ali šamantnu komšinicu Holi. Ali  Ali Holi je pomalo čudna,ima mačku kojoj nije dala ime, nije svesna da radi kao eskort i da prenosi informacije mafijašima i oseća se jedno srećno u Tifani radnji,  ona i Pol ubrzo započinju prijateljstvo.
Ovaj klasik je od Odri Hepburn napravio modnu ikonu, a nama doneo duh Njujorka sa početka '60ih i jendu od najboljih komedija svih vremena. Gledala sam je par puta i volim da joj se vratim i mada smatram da je kult "male crne haljine" od filma napravio precenjen film i previše modni umesto da zadrži foksu na onome o čemu se zaista radi idalje volim da ga pogledam.

Uloge: Audrey Hepburn, George Peppard, Patricia Neal 
Režija: Blake Edwards
Rotten Tomatoes: 88% (7,4/10)
IMDB: 7,7/10
Ocena: ★★★ ☆ / 5



🎬2.Out of Africa  (1985)🎬

Film  se bazira na memoarima danske autorke  Karen von Blixen, i njenom putovanju u Afriku radi udaje za svog prijatelja Bror-a von Blixen-a kako bi dobila plemićku titulu. Tamo Karen upoznaje lovda na divlje zveri Denisa Finča i njih dvoje uisprva započinju prijateljstvo koje se kasnije pretvara u romansu. Film nosi titulu jedne od najlepših romansi svih vremena.
Meril Strip je skoro deceniju kasnije snimila film "Mostovi okruga Medison", ako ste gledali taj film onda mogu da vam bliže objasnim da je ovaj film kao superiornija verzija tog filma, sa prelepim snimcima Afrike i neverovatnom hemijom koju Strip i Redford imaju. Ova uloga je suština onog što Meril najbolje zna da igra -transformacija u strankinju,  obična ali opet neobična žena. Meril je žena koja je rođena za taj tip uloga uzevši u obzir da je njena najveća veština baratanje sa različitim akcentima i fizička transformacija. Divan film sjajan za opuštanje i uživanje. Film  je osvojio nekoliko Oskara uključujići i  -najbolji film, najbolju režiju i najbolju kinematografiju. Meril Strip i Klaus Maria Brandauer su bili nominavani u glumačkim kategorijama.


Uloge: Meryl Streep, Robert Redford, Klaus Maria Brandauer
Režija:  Sydney Pollack
Rotten Tomatoes: 56% (6,6/10)
IMDB: 7,2/10
Evaluation: ★★★★ / 5



🎬3.Stand by Me (1986)🎬

Autor i narator priče Goirdi Lačans  seća se svog odrastanja i detinjstva davne 1959. godine kada je kao dvanaestogodišnji dečak  sa svoja tri najbolja prijatelja krenuo u avanturu traženja tela misteriozno nestalog dečaka verujući da je nastradao. Uz avanturu svog života dečaci će iskusiti i čari pravog prijateljstva kakvo se samo jednom u životu dobija.
Još jednom vleiko hvala Isidori koja mi je preporučila ovaj film. Apolutno prelep i neverovatno lepo prenešen. Počev od toga da je Ričard Drajfus fantastičan narator, ima baš glas sjajan za prenošenje jedne ovekve priče pa sve do dečaka i najsjanije zvezde među njima -Rivera Finiksa, divan i magičan film koji svakako morate jednom u životu da pogledate jer mislim da je on ono što svi mi duboko u srcima istinki nosimo.

Uloge: Richard Dreyfuss, Wil Wheaton, River Phoenix
Rezija:   Rob Reiner
Rotten Tomatoes: 91% (8/10)
IMDB: 8,1/10
Evaluation: ★★★★★ / 5



🎬4.Dracula (1992)🎬

Kopolina adaptacija čuvene knjige Brama Stokera donosi nam malo drugačiju verziju priče o čuvenom grofu. Sa daleko više strasti i romanse pomešane sa hororom (ako vas ovo horor brine odmah da vam kažem da zapravo i nije toliko strašno) i od svih verzija koje sam gledala (knjigu nisam čitala) ova mi je najomiljenija. Prethodnog meseca me je prosto uhvatila želja za gledanjem ovog filma a ja kad mi se nešto gleda ne čekam mnogo već odmah gledam, i svaki put sam opčinjena perfomansom Gerija Oldmana koji je od transformacije do akcenta apolutno savršen, rado bih bila Vinona. Jedino što mogu da navedem kao negativnu stranu filma je performan koji je izveo Kijanu Rivs koji je iskreno blago rečeno očajan.

Uloge: Gary Oldman, Winona Ryder, Anthony Hopkins
Režija:  Francis Ford Coppola
Rotten Tomatoes: 78% (6,5/10)
IMDB: 7,5/10
Evaluation: ★★★★ ☆ / 5


🎬5.A Knight's Tale  (2001)🎬

Siromašni mladić sa svoja dva najbolja prijatelja prijavljuje se na amaterski turnir vitezova kako bi zaradio za povratak kući. Nakon pobede na tom turniru, on osmišljava spostveni lažni identitet i odlazi da se bori na pravim turnirima sa pravim vitezoima ponešen snovima o slavi i punom stomaku, uskoro mladi neverovatno vešti vitez, pravi potmetnju među ljudima.
Ovo nije najbolji film na svetu ali nije ni najgori, da budem iskrena. Svideo mi se dovoljno da me ne smori a da se uz to slatko nasmejem. Pre svega Mark Edi koji je dobro poznat po svojoj ulozi Roberta Barationa u seriji "Igra  Prestola" je bio iznenađenje života za mene, hahahaha, neverovatno je koliko čovek drugačije izgleda i zvuči da nsiam videla da mi je ima glumca poznato i pogledala ko je ne bih shvatila o kome se radi. Tusu i dva Lorda M. -Rufus Suel koji ga je igrao u seriji "Viktorija" (ovde igra uloge na koje smo ga pre navikli, negativca, i moram da kažem da je taj čovek kao vino -kako stari sve je lepši), i Pol Betani koji ga je igrao u filmu "Mlada Viktorija" (i ovde tipično za Pola igra kompletno ludog lika jer to mu najbolje leži). Dakle kao što rekoh nije remek delo ali će vas zabaviti a da pri tom nije glup film, jedino mi je malo teško palo da gledam Hita Ledžera meni je on uvek težak za gledanje ne mogu da ne žalim za takvim talentom.

Uloge: Heath Ledger, Mark Addy, Rufus Sewell
Režija:   Brian Helgeland
Rotten Tomatoes: 58% (5,8/10)
IMDB: 6,9/10
Rating: ★★★ ☆ / 5


🎬6.Kill Bill: Vol. 1 (2003)🎬

Masakar u maloj kapeli u Teksasu. Ubice nepoznate a svi gosri pobijeni svi osim nje.  Nakon četri godine provedena u komi, ona se budi i kreće u svoju osvetu, lista ima jedan zadatak -ubiti ih sve, a na njoj su par vanih imena a ono najvažnije je  -Bil..

Kil Bill je jedan od kultnih filmova Kventina Tarantina, i jedan od najvažnijih filmova za modernu kulturu jer ono što je ovaj film u svojoj suštini je zapravo čisti pop art. Ovaj Film savršeno kombinuje dve Tarantinove najveće ljubavi... Ispravka ovaj film savršeno kombinuje tri Tarantinove najveće ljubavi. Isprva sam želela da kažem "Divlji Zapad" i Japan ali sam onda shvatila da je čitav ovaj film (a kada ovo kažem mislim na oba dela jer oba čine celinu i ovo je retko srerijal u kome jedan ne može bez drugog jer su usko vezani) zapravo ljubavno pismo Tarantina Umi Turman. Tarantnio kombinuje kulture na savršeni način. Scena  u kojoj je "Mlada" u taksi odelu i mačuje se sa desetinama japanaca je jedna od napoznatijih scena moderno filma . Tu  su obeležja japana K-pop scena, pejzaži, anime sekcija, rituali praljenja mača, kombinacija moderne japanske muzike sa starom i savrmenomm borilačke veštine -ukratko ovaj film je pokretno umetničko delo. Uloga "Mlade" je zapravo i bila Tarantinov poklon Umi za 30. rođendan i ona je apsolutno prelepa u ovom filmu. Kao dete sam obožavala ovaj film i čak i sada i ako ga nisam gledala par godina shvatila sma da ga gledam sa istom zaljubljenošću i entuzijazmom kao i kada sam ga prvi put gledala. Ako volite vizuelno lepe filmove ovaj nikako ne treba da preskačete. Interesantno je da je "Mlada" inspirisala i producente "Igre prestola" u građenju lika  Arje Stark što će te jasno prepoznati ako ste ljubitelj serije.


Uloge: Uma Thurman, David Carradine, Daryl Hannah
Director:   Quentin Tarantino
Rotten Tomatoes: 85% (7,7/10)
IMDB: 8,1/10
Rating: ★★★★★ / 5


🎬7.Kill Bill: Vol. 2  (2004)🎬

Računica je prosta -ako odgledate prvi morate da gledate i drugi, ako gledate drugi ništa nema smisla dok ne pogledate prvi deo- dakle ovaj film ide u paketu. Drugi nije toliko superioran kao prvi ali ima scene od kojih će vam zastati dah, poput scene kada "Mlada" u flešbeku odlazi na trening kod čuvenog učitelja borilačkih veština a posebno poslednje scene u kojoj su Uma Turman i Dejvid Karadin (koji igra Bila) kokja je čista mešavina prave umetnosti i strasti i njihova hemija -veća od života.

Uloge: Uma Thurman, David Carradine, Michael Madsen 
Director:   Quentin Tarantino
Rotten Tomatoes: 84% (7,7/10)
IMDB: 8/10
Rating: ★★★★ ☆ / 5


🎬8.Harry Potter and the Prisoner of Azkaban🎬

Treći nastavak priče o dečaku čarobnjaku upoznaje nas sa novim, likovima -Siriusom Blekom, odbeglim zatovrenikom iz Azkabana  koji je za petama Hariju,  profesorom Lupinom, novim pomalo misterioznim učiteljem  "odbrane od mračnih sila" kojeg učenici odmah zavole i neverovatno iritantnom profesoricom proricanja sudbine Sibil Treloni.
Od ranijih H.P delova (mislim na prva četri) ovaj je po meni najbolji od svih. Knjigu sam obožavala i jedva sam čekala da se završi da bih gledala film. Geri Odlman je neveovatan, zbog njega toliko volim Sirijusa Bleka, međutim i ovaj put (valjda što me je ponela knjiga) Lupin odnosno Dejvid Tulis kao Lupin je eni bio zvezda, scena u kojoj su njih dvojica plus Rikmanov Snejp apsolutno legendarna. Idalje imam traume do scene transformacije Lupina, idalje je jedna od najjezvijih ali osim toga obožavcam ovaj film. Alfonso Kuraon je čovek koji ima dara za filmove  i znao je šta radi.

Uloge: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint
Režija:   Alfonso Cuarón
Rotten Tomatoes: 91% (7,9/10)
IMDB: 7,8/10
Rating: ★★★★★ / 5


🎬9.The Hangover (2009)🎬


Tri najbolja prijatelja kreću da proslave monačko veče jednog od njih sa njima ide i Alan mladin brat koji je pomalo "čudan". Dolaze u Vegas i u velikom sitlu iznajmljuju najveći apartman, a kasnije  na krovu hotela se zavetuju za noć koju nikada neće zaboraviti ali šta god da se desi nikada se neće sećati. Sutradan se bude u uništenom apartmanu, sa tigrom u kupatilu i ne sećaju se ničag od prošle noći kada pomisle da ne može biti gore shvatiće da je beba u njihovom aprtmanu kao i to  da  Daga - budućeg mladoženju ne mogu da nađu, tu kreće avantura.
Ovaj film je u poptunosti krivica moje sestre, nas dve obožavamo zajedno da ga gledamo i ona je insistirala da ga gledamo a ja sam isprva nevoljno pristala, zaboravivši kolliko se slatko smejem svki put kada gledam ovo ostvarenje Toda Filipsa,  bukvalno nemate deo u filmu u kome nije smešno nešto, mnogi ne vole ovu vrstu humora i to je OK nije za svakog, ali za sve ostale od srca preporučujem da ga pogledate i date mu šansu , neverovatno je komičan.

Uloge: Zach Galifianakis, Bradley Cooper, Justin Bartha
Režija:  Todd Phillips
Rotten Tomatoes: 79% (6,8/10)
IMDB: 7,8/10
Evaluation: ★★★★ / 5



🎬 10.Jag är Ingrid (2015) 🎬


Ili "ingrid Berman in her own words" kako glasi naslov ovog filma je dokumentarac o čuvenoj švesdskoj glumici je jednoj od najboljih ako ne i najboljoj zvezdi  zlatnog doba Holivuda. Ovaj dokumentarac rađen je sa Ingridino četvoro dece uključuje arhivske snimke što napravljene poslovno što iz njenog privatnog života i bukvalno ništa nije sakriveno. Narator filma ili glas Ingrid je Alisija Vikander koju sam po prvi put čula na maternjem jeziku i jako mi se doapda što je rađen njen glas kao naratorski na švedskom a ne na engleskom, ako volite dokumentarce preporučujem.


Uloge: Ingrid Bergman, Alicia Vikander, Pia Lindström
Režija: Stig Björkman
Rotten Tomatoes: 100% (7,6/10)
IMDB: 7,4/10
Rating: ★★★★★ / 5




🎬11.Doctor Strange (2016) 🎬


Pomalo arogantni doktor Sipen Strejndž doživljava nesreću, nakon koje ostaje sa oštećenom rukom. On odlazi kod drevne čarobnice da mu pomogne da se izleči, ali tamo saznaje za drevene veštine i moći pa željan znanja ostaje na obuci.
Ovaj film mogla bih da definišem kao Marvelov Šerlok Holms, mislim karakterno ne po pitanju zanimanja uz to i igtra ga Šerlok Homs (dva Šerloka u jednom filmsko univerzumu moje srce je puno majke mi), plus njegov "ljubavni interes" igra Rejčel Mekadams...slučajnost? Neverovanto je zabavan, pun akcije, humora, potpuno (dovoljno je reći da Mads Mikelsen i Tilda Svinton, igraju u filmu biće vam jasno koliko je čudan) ali sve spakovano jedan od najboljih Marvelovih koje sam  ikada gledala. Scena u delu "after credits" (uvek moraš da sačekaš onaj odjavni deo sa imenima jer uvek ima još) me je oduvala bukvalno sam vrištala po kući moji su mislili da mi se nešto desilo.Ako volite čudne filmove pogledajte ga obavezno.

Uloge:  Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams
Režija:  Scott Derrickson
Rotten Tomatoes: 90% (73/10)
IMDB: 7,6/10
Rating: ★★★★☆ / 5





To je sve za ovaj post. Dakle ljudi moji ostala sam bez cele prve polovine teksta pa sam morala sve ponvoo da kucam sama činjenica da ovaj post postoji je za mene neverovatan uspeh, na greškama u kucanju sse izvinjavam.Kako vam se dopao? Da li ste gledale neki od ovih filmova? Sve što vam je an pameti pišite mi dole.

Hvala na čitanju,

With love, S.

4 коментара:

  1. Sjajne preporuke draga! Nijesam gledala nijedan od navedenog, stoga idem u filmski maraton! :D

    http://lifella2.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  2. Ti si odgledala sve same vrhunske filmove, još jednom dokazano da kvalitet uvek odnosi pobedu nad brojnošću!:)))
    Hm, ne bih baš nazvala "Doručak kod Tifanija" komedijom, ali svakako je klasik, Odri je divna, mada ja knjigu, priznajem, volim za nijansu više.:)
    "Moja Afrika" je film koji sam, od detinjstva do danas, odgledala mnogo puta i nikad mi ne dosadi, odlična priča, a memoare na kojima se zasniva viđam u biblioteci, pa sam ih stavila na listu za buduće pozajmice i čitanje.
    Mnogo mi je drago da ti se svideo "Stand by me", prelep film i tako greje srce, gluma svih dečaka je sjajna, a tu su i neki glumci koji će kasnije postati poznati, kao npr. Džon Kjuzak i Kifer Saterlend; uglavnom, da ne dužim sada, posvetiću jednom poseban tekst ovim "coming out of age" dramama. :)
    "Drakula" mi je jedini drag film tog tipa, uz "Intervju sa vampirom", jer ima glumce koje volim, reditelja koji mi je omiljen, odličnu varijantu poznate priče i po prvi put mi ne smetaju silne izmene u odnosu na delo...a Geri je definitivno moja slaba tačka, toliko privlačan čovek i izvanredan glumac.:)
    Volim "Priču o vitezu", ali su mi s godinama sve manje interesantni oni moderni dodaci, poput plesa na kraju itd, pa sve do (bez sumnje prelepe) Šenin Sosamon - jedino mi Hit, Pol Betani i Rufus predstavljaju stalni plus filma.:)
    P.S. Nemoj, molim te, "ponešen", ne postoji taj izraz.
    Ne volim "Kill Bill", kao što sam pisala ranije - Tarantino i ja se ne razumemo.:(
    "Zatvorenik iz Askabana" i "Red feniksa" su moji najdraži nastavci serijala o Hariju Poteru. Već smo komentarisale ovaj film i knjigu nedavno.:)
    Definitivno nisam ljubitelj "Mamurluka" i ne bih gledala ni da crkavam od dosade...
    Dokumentarac o Ingrid si mi preporučila i svakako ga skidam, naročito posle čitanja knjige o njoj i Kapi, a za koju prikaz ide u avgustu.:)
    Za "Doctor Strange" sam videla najavu, deluje OK.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno Isidora :)
      Ja sam "Doručak kod Tifanija" barem film uvek doživljavala kao komediju tog vremena,valjda zato što se od Holi stalno kidam :)
      Ako ih budeš čitala reci mi kakvi su da znam da ih čitam :)
      Jedva ćčekam tekst :)
      Ja sam "Priču o Vitezu prvi put gledala" ali jeste malo su smetali moderni elemnti kolko se sećam to je početkom 2000-ih bilo popularno pa valjda su pratili trend:)
      Taratni ne prija svima i skroz te razumem, meni je on genije npr. svaki njegov film koji sam pogledala -svaki mi je bio sjajan. Razumem i za mamurluk, ja obično ne volim američki humor ali ovaj mi prija :)
      Dr. Strange je super, zabavan strašno :)

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor