Search This Blog

January favorites ❤



Hej vi siroti đavoli, pre svega jedno izvinjenje jer juče nisam objavila post, ali slike su krucijalne za ovaj post a ja nisam imala svetlosti da slikam išta, ali svakako favriti su tu ).Stalno razmišljam da li mom blogu treba ovakav post jer mi tematika nije baš ovo, ali onda shvatim da su ovi veseli girly šareni postovi dobri za mali balans :) Sad ne želim mnogo da davim sa favoritima i ako praksa pokazuje da volite da čitate prosto je nemam kozmetički blog i nisam stručknjak pa se ograđujem da sve što napišem je samo moje mišljenje i šta meni odgovara. Ja imam apsolutno noramlnu kožu nikad nije ni suva ni masna, jedino su mi kapci po malo masni inače ne. Imam čisto lice, nemam problem sa bubuljicama ali osetljivo pa zato mnogo pazim šta stavljam. Ako imate sličnu situacju onda će verovatno i vama da odgovara ovo što je i meni, trudila sam se da se ne ponavljam sa favoritima ranijim sve što mi se ikada dopalo čitajte-OVDEe. Takođe u nedelju imam novu kolumnu gde ću malo opširinije o temamam meseca.
P.S hvala mojoj mlađoj sestri Maši što mi je islikala sve ove slike jer neko voli da spava do podne :D




~Nega kože~
1.Fritini body lotion
Dobila sam ovo mleko za telo za novu godinu, od sestara i baš sam mu se obradaovala, jer polako počinjem da se okrećem više preparativi nego dekorativi.  Ima pravi voćni miris (miriše na mango) i primetila sam da mi je koža nakon mazanja mnogo mekša. Ne znam cenu niti gde su kupile :)


2.Vazelin
Laktovi su mi bili katastrofalno suvi i ovo je bio spas. Par mazanja i ponovo su bili skroz normalni. Moj je sensilis, kupila sam ga u Liliju pre par meseci (cene se ne sećam), ali generalno nije bitno koji je svi rade isto-omekšavaju kožu.

za izgled moje bočice sa vazelinom pobrinuo se moj pas :D

3.Grožđana mast
I ako sam o njoj pisala i u godišnjim favoritima, moram da pomenem ovo jer meni je to bukvalno vratilo usne u normalu. Labello lip balm sam koristila duugo i primetila sam da su mi usne toliko ispucale da su pekle, počela sam da mackam samo ovo i za par dana eto normalnih usana ponovo. One se prodaju u biljnim apotekama a više o ovome sam ppisala još na početku blogovanja OVDE.


~Lakovi za nokte~
1.Golden rose gel, 20 
Ovaj lak sam dobila od sestre Maše ( o kojoj sam pisala OVDE) za Božić (uz još jedan proizvod o kome ću kasnije) i odmah sam se zaljubila u boju, prelepa mešavina bordo i ljuvičaste vuče ka truloj višnji. Lak je izuzetno postojan i trajao mi je dve nedelje sigurno boja iz bočice dobije se iz drugog puta.



2. Golden Rose Color Expert,  51
Samo zato što je boja prelepa je u favoritima, inače lak je najgori od Color Expert lakova. Boja se dobije iz dve mazanja, to je ok. Ali traje jedva 2 dana odmah se skida i ništa mu ne pomaže. Srećom koštao je svega 90 dinara pa pare nisu bačene.


3.Golden Rose jolly jewels, 108
Čim sam videla ove šljokice zaljubila sam se u njih. Prelepe su, imaju različite oblike i sviđa mi se pink boja. Traju prilično dugo, ali da pakao su za skidanje. Koštale su oko 300 dinara.


4.Aura lux glitter, 52 disco princess
Još jedne šljokice, ove Aurine sam ja kupila u nekoj parfimeriji, za 90 dinara na nekoj akciji. I one su stajale u kutiji par meseci pa su mi uz gore pominjani lak dobrodošle. Za izmenađenje nije ih teško skinnuti i trajnost onog Golden Rose plavog laka dugujem zahvlaljujući njima.


~Četkice~
1.Aura duo shader brush
Jedna od najprakričnijih stvari koje sam kupila je ova četkica. Sa jedne strane je četkica za nanaošenje, koja je odlična zaista, nije prevelika i taman lepo nanese senku na kapak. Na drugom kraju je pencil četkica koja je odlična za ispod obrva i u uglovima očiju. Dlake su sintetičke na strni  koja nanosi su prilično meke, na drugoj su čvrste, jako je prakrična za put jer ne morate da secate mnogo razčičitih četki, dovoljna je ova plus četka za blendanje-dovoljno.


2.Aura Bronzer Contour brush
Ovu četku obožavam, i ona je bila jedan od poklona (ovaj sam sama birala) za praznike, i zaiste odlična četka. Izvlači sjajne konture, meni nije dobra za bronzer (više volim klasika koso sečenu četku) ali sjajno matira korietkor (pošto konture retko raidm, za to je najviše koristim), lepo uđe u svaki ugao ispod oka. Takođe jako lepo istakne i hajlajter, sva u svemu sjajna četka. 


~Oči~
1.L’Oreal Miss manga Maskara
Kukala sam duugo kako želim ovu maksaru, ali nekako se uvek nešto drugo isprečilo ispred nje. Međutim moja srednja sestra (ona koja je sve ovo slikala i koju sam pomenula ve’ par puta ovde)  me je za novu godinu obradovala ovom maskarom i mada je slučajno uzela ljubičastu umesto crne, apsolutno sam odušeljena. Koliko ona izvuče trepavice, to je za ostale maskare koje imam misaona imenica ja pređem crnom preko trepavica (moram da vučem do pola pa onda još drugu polovinu na gore jer ne dostiže druga maskara dužinu) i ništa se ne primeti. Četkica joj je dole široka na na gore uzana i zasta najbolja maskara po pitanju izvlačenja trepavica za mene. Formula joj nije najsjanija, ali manje više pređem sa nekom suvom četkicom i odmah sve izgleda super. Ne znam koloiko ju je platila.



2.L’Orelal la palette Smoky
Kupila sam ovu paletu jer su mi trebale malo tamnije senke. Sad verovatno ste pročitali par recenzija o njoj i znate da nisu najpigmentovanije boje, ali gereralno meni ne smeta jer volim suptilnu šminku, sa belom olovkom prego celog kapka izgledaju prilično jako, svilenkaste su na dodir  i lepo se blendaju. Najviše sam koristila treću boju kada gledate da je bež prva, za 1000 dinara gore-dole ok je. Fun fact je da je najbolje od ove palete ogledalo jer je prilično veliko a odlično može da se vidi kako je našninkan koji deo lica.



3.Maybelline Color Taoo024, 65 rose gold
Najveći favorit, ne samo u ovm delu već za celi mesec je ovo. Ova sneka je meni olakšala život bukvalno. jer je dovoljno samo da je prstom stavim preko celog kapka i gotovo otvorila sam oči, i izgledaju kao da sam se dugo šminkala.  Sneka je kremasta i  boja je neka sedef roze sa sitnim šljokicama, ono što moram da napomenem je da se jako brzo setuje i da kad nanosite to mora brzo da ide jer kad se setuje –to je to jedino vlažnom maramicom da je skidaš.  Traje ceo dan, bukvalno ceo dan. čak sam jednom slučajno i prespavala sa njoj ujutru kao da sam je tek nanela. Ja sam ovu uzlea na nekom sniženju za 400-500 dinara, inače je valjda oko 600 dinara.


~Usne~
1.Essence, 04 on the catwalk
Mislim da sam ranije spominjala ovaj tamno-crveni karmin, ako nisam evo sad prilike. Ovožavam ovu boju i obožavam koliko je hidratantan, crvena je moja omiljena boja i koristim svaku priliku nešto novo da kupim u toj boji (o tome sam pisala OVDE). Essence karmine možete naći u Liliju za oko 300 dinara.


2. Essence, 03 Come naturally
Kada sam kupila ovaj karmin  nisam bila impresionirana, ali mi se kasnije svideo. Ovo je iz nude kolekcije i jako finu boju daje samo naglasi usne. Svi essence karmini su jako hidratantni i kremasti, nisam ga mnogo koristila ponekad ali sviđa mi se. On je bio nešto ispod 300 dinara valjda. 


3.Maybelline Color Drama, 150 Fuchsia Desire
Najkorišćeniji karmin/olovka meseca, znam januar je a ja sam koristila hot pink karmin, ali šta da radim kad me je roze i pink vukla ceo mesec. Ova olovka je odlična, jako kremasta i smatram da su ove stvari jako praktične jer možete da stavite karmin i olovku ujedno i da usne izgledaju super. I one su bile na nekoj akciji za npr 150 dinara, inače su 230 svakako preporučujem ove olovke jer za melucifru možete da kupita super olovku i karmin ujedno.


~Random~

1. Polsastica meseca-kakao
Ovog meseca otkrila sam topli napitak koji najviše volim da pijem, a to je kakao. Svaku priliku koristim da ga pijem i jedno drugo toplo što pored njega pijem je čaj. Ja ga kuvam bez vode, samo mleko, i zasladim ga sa 2 kašičice šećera (ljudi koji praktikuju zdravi ishranu izvinjavam se ali ja sam adikt na slatko), posebno kada pišem i čitam volim da ga pijem.



2.Muzika
Ovog meseca vrtela sam uglavnom neke stare stvari, ali sam dosta puta slušala Alexa Clare-a i pesmu „Too close“ obožavam je, ne neki način nosi pasiju i senzualnost i praćena njegovim glasom  sjajna je.



Druga je „Pompeii“ Bastille
Moderna rock muzika je bila aktuelna ovog meseca što se da primetiti, pa je tako dosta bila slušana i ova moćna melodija, kad idem ulicom i lsušam ovo osećam se kao imperator, majke mi .



Treća je „Once upon a december“ koju sam vam pominjala OVDE


3.Knjiga meseca-„Noći u Haremu“ Džilijan Loren
Više o ovoj knjizi pisaću u nedelju. Koliko mi se dopala, i šta mislim o njoj opširnije tada. Generalno ovo je neočekivana knjiga, e sad u nedelju o tome da li je to pozitivno ili negativno.


4.Serija-Nashville
Naešvil je ona tipična ženska klasična serija koja vam iz nekog razloga drži pažnju, je sam veliki poštovaoc i ljubitelj američke seoske muzike(aka Country), pa jedva čekam neku muzičku numeru još uvek se upoznejem sa likovima ali dopada mi se za sad.


5.Film meseca-Neki to vole vruće
Zahvalna sam prehladi i AMC kanalu što sam konačno odgledala ovo, komedije koje se danas snimaju nisu ni upola duhovite kao ova.Inače nisam neki poštovaoc Merlinke, ja sam više Beti Dejvis-Ketrin Hepburn-Ingrid Brgman-Vijen Li tip, one su mi prave dame, ali ovde je zaista neodoljiva. Više o njoj u 7 of 7, ali ono što mogu da kežem je da se dugo nisam tako iskreno smejala kao kada sam gledala ovo. Domišljato, slatko i ne vulgarno. Pokazuje da komedija može da prođe ako se ne pominje seks, alkohol....


To je sve za ovaj post moji siroti đavoli, ako imate neko mišljenje o nekom od ovih prozivoda ili random stvari pišite dole, takođe predloge za postove, sugestije... slobodno otvorena sam i za tu soluciju 

With love S.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Омогућава Blogger.

Wikipedia

Резултати претраге

Translate

Ознаке

007 1 10 10 things i hate about you 100 posta 2 2015 2016 21 gram 21 grams 7 of 7 9/11 a clash of kings a life as we know it A Storm of Swords a streetcar named desire actors actresses all about eve allied american gods american history x american hustle american sniper amy adams angelina jolie april arrow art aura balkan blogger beauty bed bed time before before sunrise before sunset benicio del toro benisio del toro birdman birthday biutiful black swan blistav um blog blog blogorodjendan blogger blogspot blue valentine book books brad pitt bradley cooper bts callenge captain america casino royale cate blanchett challenge chris hemsworth chrismas christian bale Christian Grey christmas christoph waltz cinderella clive owen closer coffee coldplay column common girl conversation crazy heart crime critic dancing with the stars daniel craig david o russell dead poet society disney divergent diy dog downton abbey dracula the silence of the horror picture show emma stone essence f.f facts fantazija fashion favorites february fifty shades of grey film filmovi food from filmography fun game of thornes danncing with the stars game of thrones george r r martin girly gladiator glista glumci golden age golden rose gordost i predrasuda got hair halloween hannibal hero holiday horror hot house of cards hulk hunger igra prestola igre prestola inglorious bastards inside llewyn davis iron man jaime lannister james bond jane eyre january javier bardem Jennifer Lawrence jeremy renner johnny depp jon snow Josh Hutcherson julia roberts july june kate winslet katniss keanu reevs kritika la la land ladies Lady Chatterley's lover leonardo dicaprio leto letters to juliette life limitless lipsck loreal lost in translation lotion lipstick rimmel love love actually love rosie ludo srce m.l madn men magic mike make up malta maltese march mariah carey marley marlon brando maroon 5 marvel may maybelline me me movieis me time memories meryl streep michael buble michale fasbender mlata models mona lisa smile monica belucc movie movie blog movie blogger movie review movies music muzika my own private idaho nails naomi vatts never forget new year new york Nicholas Sparks nivea no north country once upon a time oscars outlander peeta pet play list post priča pride and prejudice prohujalo sa vihorom ps i love you queen questions ramsay bloton random real red review revolutionary road rimmel rip river phoenix robert de niro rock romance ryan gossling s. chat san francisko scandal school sean penn september serbia serbian blogger serije Shailene Woodley shelock holmes single sister snow soaf son pen song of ice and fire songs spectre story story time stuff summer summer book tag summer tag superhero tag team lannister the walking dead the age of adaline the avengers the best of me the borgias the crown the danish girl the hunger games the incredible hulk the ring the shining the walking dead the walkking dead Theo James this is us thor time titanic tom hansk tom hardy top lista top10 travel tv tv show uk valentine's day vanity case victoria vikings vrad pitt vrati se zone vs warrior wham winter world x men young victoria zona zamfirova 2

Sponsor